Kennel Blackpepoon Uutisia vuodelta 2022

uutisia vuodelta:
2020
2021

2008 2009 2010 2011 2012 2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019


*********************************************

15.8.2022

 K
oska minulla on nyt elämäni koira, päätin osallistua paikkakunnalla pidettyyn mestaruuteen. Paperit ovat vielä matkalla mutta lyhyesti: ei mennyt hyvin. Koe oli kiva ja paikallinen virallisten kokeiden tuomari ihan viimoisen päälle sopiva tehtäväänsä. Treenataan lisää (ja otetaan aviomies ohjaajaksi).

Mutta koska mestaruudessa aina mukana on ollut ulkomuoto-osuus, niin oli äärimmäisen mielenkiintoista katsella koiria joista moni normaalisti pysyy hyvinkin kaukana näyttelyistä. Niinhän minäkin teen enkä viimeisintäkään koiraani ole jättänyt itselle ulkomuotoperusteisesti. Mutta valtavasti on rotu muuttunut niistä 80 -luvun ajoista jolloin aloitin.

On todella runsaita turkkeja vaikkei rotumääritelmä ole koskaan edellyttänyt muuta kuin laatua (mahdollisimman suora) ja hapsuja (raajojen takaosissa ja hännässä). Sileäkarvaisuushan tarkoittaa suorakarvaisuutta, ei runsautta, silkkisyyttä taikka villaisuutta. Tuoreeltaan Flattiviestissä käsiteltiin hotspottia; oikealla karvanlaadulla varustetulla flatilla ei todellakaan koskaan tule olemaan ongelmaa hotspotin kanssa. Oikealla karvanlaadulla varustetettua flattia ei tarvitse pukea silkkiloimeen vaan kaikenlaisen vesilotraamisen jälkeen karva asettuu oikein. Aina.

80 -luvulla oli monenlaista pään mallia varsinkin otsapenkereitten suhteen mutta päät ja kaulat olivat kuivia; niissä ei ollut ylimääräistä nahkaa. Korvat olivat rotumääritelmän mukaisia eli pieniä ja ylöskinnittyneitä. Silmät olivat tiiviitä. Nyt todella usein pään linjoissa periaatteessa on aika vähän huomautettavaa mutta nahkaisuus pilaa ne parhaatkin päät. Höyhenien kanssa elämään joutuva flatti todella hyötyy kuivista huulista. Ja jos nahkaisuuskaan ei ole ongelma, niin korvat ovat todella kookkaita. Ajoittain näkee puikkopäitä, liioitellun kapeita joista usein puuttuu kuonostakin toppausta ja sukupuolileima uroksilla on kateissa. Edellisessä RKO-ohjeissa flatit oli mainittuna syvällä sijaitsevien silmien vuoksi. Uusimmasta se on poistettu mutta tätäkin rodussa on, samoin avoimia silmäluomia on.

Irvokkainta ehkä nähdä liioitellun kapea puikkopää, jossa on pyöreät vaaleat silmät ja supersuuret korvat. Dual purpose pitää pitää mielessä jalostuksessa eikä vain juhlapuheissa. Myös ulkonäön osalta. Jos pallopään valioitumista ihmetellään niin kyllä pitäisi ihmetellä puikkopäänkin valioitumista.

Enkä nyt lainkaan kajonnut etuosan kulmauksiin, eturintoihin, käpäliin, virheasentoihin hampaissa, kokoon... Ominaisuudet periytyy, ei tittelit.


7.8.2022

 Vaasassa flatit (14) arvosteli Matti Luoso.
Lyna, Blackpepoon White Tribe JUN H:
Hyväntyyppinen, vielä kevyt nuori narttu. Hyvänmallinen pää joka saa vielä voimistua. Oikea purenta ja sopiva silmien väritys. Lyhyt kaula. Kevyt luusto. Hyvät käpälät. Eturinta ja runko saavat vielä voimistua. Sopivat kulmaukset. Hyvä hännänasento. Liikkuu melko hyvin. Tänään kovin lyhyessä karvassa. Hyvä käytös.

6.8.2022

 Luumäellä dallut (5) arvosteli Teija Urpelainen.
Alma, Tallpeak Rumour Has It NUO ERI1 SA PN3 VARA-SERT:
Erinomainen tyyppi, sopiva luuston vahvuus, oikeat mittasuhteet, päässä oikeat mittasuhteet, hyvä kallo, kuono voisi olla hieman täyteläisempi silmien alta ja silmät hieman tummemmat, kuitenkin oikea ilme, kaunis kaula, voimakkaammin kulmautunut takaa kuin edestä, ylälinja säilyy hyvin liikkeessä, hieman suora lantio. Liikkuu riittävällä askelpituudella hieman varvasahtaasti edestä. Melko suuret, osittain yhteenkasvaneet pilkut. Miellyttävä luonne.

5.8.2022

 
Sylvi, Blackpepoon Orange Tribe on käynyt kuvissa 3.8., A/A lonkat ja 0/0 kyynärpäät.

30.7.2022

 Kannonkoskella flatit (4) arvosteli Jouko Leiviskä.
Sylvi, Blackpepoon Orange Tribe JUN H:
Pahassa kehitysvaiheessa oleva ilmavalta vaikuttava. Hyvä kaula. Suorahkot lavat häiritsevät ylälinjaa. Pyöreähkö kallo. Hyvät kallon ja kuonon mittasuhteet. Hieman löysää kaulanahkaa. Hyvä reisi. Jyrkähkö lantio ja korkeahkot kintereet. Askel voisi olla tehokkaampi. Tarvitsee aikaa.

24.7.2022

 Tampereella taipumuskoetta tuomaroi Pasi Majuri.
Jenkki, Blackpepoon Purple Tribe Nou0
SOSIAALINEN KÄYTTÄYTYMINEN: On hieman alkuun äänekäs sosiaalisessa tilanteessa. Vieraat koirat ja ihmiset hieman jännittävät.
UIMAHALU:
Ryntää veteen. Ui alkuun lähinnä etujaloilla, löytää lopulta myös takajalat. Kauempi lintu saadaan talteen toisella heitolla.
HAKUINTO:
Koira käy kerran taka-alueella pyörähtämässä mutta tämän jälkeen sitä ei oikein saada etenemään lähialuepyrähdyksiä kauemmaksi ja hakuinto lopahtaa täysin.
NOUTOHALU:
Ottaa linnut oma-aloitteisesti.
RIISTANKÄSITTELY:
Hieman pinnalliset otteet lokeista, fasaaneista hyvät otteet.
PALAUTTAMINEN:
Linnut pääsääntöisesti ohjaajalle käteen.
REAGOINTI LAUKAUKSEEN:
Säpsähtää hieman laukausta rannassa menettämättä toimintakykyään. Rauhallinen maalaukauksen yhteydessä.
ITSELUOTTAMUS JA ALOITEKYKY:
Kauempi vesinouto onnistuu vasta toisella lähetyksellä ja itseluottamus tehtävien yhteydessä saisi olla parempi. Aloitekyky haun yhteydessä saisi olla huomattavasti parempi.
YHTEISTYÖ:
Ohjaajan hallinnassa.
YLEISVAIKUTELMA:
Hyvin epävarman oloinen nuori noutaja, joka suorittaa tänään hyväksytyn vesityön. Hakuinnon kokonaisvaltainen lopahtaminen ja puutteet itseluottamuksessa & aloitekyvyssä keskeyttävät tänään kokeen.

Jenkin luustokuvaus siirtyi kiiman vuoksi ja nyt oli bonuksena valeraskaus. Toki näissä Tribe -pennuissa on myös erikseen muistettava treenata kimpassa eikä vain yksin kotona maalla. Kovasti muistuttavat siskokset Kirri ja Jenkki toisiaan. Näistä puuttuu rodulle tyypillinen ylitsevuotava huo...va luonne.  Työinto niillä on hyvä, täytyisi vain päästä näyttämään se.

19.7.2022

 Saimaan Noutajien järjestämässä taipumuskokeessa Mikkelissä tuomarina toimi Tommy Salonen. Tällä kaudella ensimmäiset arvostelut ja kyllä me hänestä pidettiin - aina hyvä kun tuomareiksi siivilöityy sopivimmat.
Kirri, Blackpepoon Yellow Tribe Nou1
SOSIAALINEN KÄYTTÄYTYMINEN:
Suhtautuu ystävällisesti ja rauhallisesti muihin koiriin ja ihmisiin.
UIMAHALU:
Menee rauhallisesti veteen ja ui määrätietoisesti riistalle.
HAKUINTO:
Kattaa koko hakualuetta omalla rauhallisella tyylillä ja löytää riistaa.
NOUTOHALU:
Tarkistaa muutaman ensimmäisen löytämänsä riistan, noutaa ne hakutehtävän edetessä. Muut linnut itsenäisesti. Kanilla tarvitsee pienen tuomarin avun.
RIISTANKÄSITTELY:
Hyvät otteet linnuista, samoin kanista.
PALAUTTAMINEN:
Lokit ohjaajan läheisyyteen, hakutehtävässä aluksi jättää muutaman palautuksen kesken, palauttaen ne kuitenkin myöhemmin. Palautukset paranevat tehtävän edetessä. Kani käteen.
REAGOINTI LAUKAUKSEEN:
Tarkkaavainen ja rauhallinen.
ITSELUOTTAMUS JA ALOITEKYKY:
Hyvä kaikilla osa-alueilla.
YHTEISTYÖ:
Voisi olla hieman paremmassa yhteistyössä ohjaajansa kanssa.
YLEISVAIKUTELMA:
Nuori noutaja, joka suorittaa päivän tehtävät ja osoittaa hyviä metsästykoiran ominaisuuksia.

Tässä välissä on Pepe, Blackpepoon Green Tribe käynyt kuvissa ja hienosti A/A ja 0/0.

30.6.2022

 J
uhannusviikolla keskiviikkona Kirri 28,6 kg laitettiin nukkumaan, annos kankkuun ja myöhemmin lisää aineita suoraan suoneen. Kirri ei helposti anna periksi;)  Aitovetin henkilökunta napsi muutamat kuvat jotka yhdessä katsottiin ja jo maanantaina valmistui tutkimustulokset. Ne ovat tämän Tribe -pentueen ensimmäiset: B/A lonkat, 0/0 kyynärpäät.

Keväällä Vili, Blackpepoon Mighty Wine starttasi kolmannenkin kerran alokasluokan kokeessa saaden Alo3 tuloksen. Aihetta riemuun ei ole vaan koirasta on pakko todeta ettei kapasiteetti riitä ja koeura sen kohdalta on ohi. Omalta osalta olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että tämän koiran pentutestaustulokset ei missään vaiheessa viitanneetkaan siihen että se olisi "tykki". Pentulaatikossa on aina paljon kaikenlaista, muutakin kuin kulmauksia ja päitä... Ja kun Missin jälkeläisiä on nyt nähty kolmessa yhdistelmässä niin ehdottomasti Mighty -pentue on se johon vähiten voi olla tyytyväinen. Vili on hyvin muistuttanut mieliin sen, että karvanlaadun vaihtuessa villavaksi ei kuumat kelit ole työkelejä. Oikeanlaatuinen työkoiran karvanlaatu ei ole itsestäänselvyys, flatilläkään!

Meillä on riistaa sulana lauantaina 9.7. - sulaneita kantelee samalla muutkin kuin vain omat koirat.

22.5.2022

 K
ouvolassa Suomen Metsästysnoutajien Nome-kokeessa starttasi Vili, Blackpepoon Mighty Wine. Hyvän alun jälkeen täysi floppi haussa, tuloksena Alo0
Haku: Hakutehtävä ei lähde käyntiin missään vaiheessa. Täysin riittämätön työskentelyhalu keskeyttää kokeen.
Ohjattavuus: Maaohjaus: saadaan ohjattua riistalle, ohjaaminen on hieman äänekästä. Vesiohjaus: -
Paikallistamiskyky: 1. mark. : saa hyvän havainnon pudotuksesta, noutaa riistan itsenäisesti 2. mark.: saa hyvän havainnon pudotuksesta, noutaa riistan itsenäisesti
Riistankäsittely: Hyvää nähdyillä riistoilla.
Passityöskentely: Tarkkaavainen passissa, seuraa hyvin siirtymisissä.
Jäljestämiskyky: -
Muut ominaisuudet: Hyvä laukausten sietokyky.
Yleisvaikutelma: Hyvin kokeen aloittanut koira, jonka kokeen keskeyttää täysin riittämätön työskentelyhalu.

15.5.2022

 H
ugo, Blackpepoon Iittala Sky lähti kotiinsa tänään, muut jo eilen lauantaina. Omiin tarkoituksiin valikoitui Blackpepoon Oxford Sky. Osalla matka on ollut hyvinkin pitkä mutta hyvin on mennyt. Yritetään keväällä 2023 saada lisää Blackpepoon -pentuja.

Hämeenlinnassa alokasluokan nome-kokeessa starttasi Vili, Blackpepoon Mighty Wine, tuloksena Alo3.
Haku: Koira tekee hieman ailahtelevasti hakua. Hetkittäisesti koira etsii määrätietoisesti riistoja ja hetkittäin fokus on hieman hukassa. Riittävä määrä riistaa saadaan talteen.
Ohjattavuus: Koira lähtee hyvin osoitettuun suuntaan ja pysyy melko hyvin hallinnassa ja riista saadaan talteen.
Paikallistamiskyky:  Koira ei saa ihan täsmällistä kuvaa maariistasta. Koira etsii jonkin aikaa riistaa väärältä alueelta ja riista jää saamatta. Vesiriistasta havainto on selvä mutta se tekee pienen lenkin vasemmalle, palaa kuitenkin itsenäisesti riistalle ja noutaa sen.
Riistankäsittely: Pääosin hyvät otteet riistoista, lokkia lukuunottamatta. Hyvät luovutukset.
Passityöskentely: Rauhallinen laukausten aikana ja seuraa hyvin siirtymisissä.
Jäljestämiskyky: -
Muut ominaisuudet:
Yleisvaikutelma: Työskentelyintoinen hyvin ohjaajansa hallinnassa oleva koira, joka suorittaa kokeen. Paikallamistehtävän epäonnistumisen ja haun tehottomuus pudottavat tänään koiran korkeimmilta palkinnoilta.

13.5.2022

 Valtavat määrät dataa, mm. kaksi pentutestiä (kiitos Sanna ja Ansu, taas) ja eläinlääkärin tarkastus (kaikki priimaa, pallit ei vielä tuntuneet) ja on tullut valintojen aika. Hyvä tasalaatuinen pentue niin mukava on pentuja maailmalle laittaa.

8.5.2022

 K
ouvolassa flatit (30) arvosteli Elena Oikkonen ja dalmatiankoirat (4) Auli Haapiainen-Liikanen.
Pepe, Blackpepoon Green Tribe JUN EH4:
Reipas, tottumaton, maskuliininen, hyväluustoinen uros jolla oikeat mittasuhteet mutta kulmaukset vähän epätasapainossa. Niukka edestä. Reilu kaulanalusnahka. Hyvin urosmainen vahva pää jossa reilusti syvyyttä. Hyvä silmien väri. Kaula saisi olla ulottuvampi. Ikään sopiva rintakehä. Malttaessaan liikkuu hyvällä askelpituudella, takaliikkeet tarvitsevat aikaa. Ok häntä. Saa tulla iän myötä ryhdikkäämmäksi olemukseltaan.
Rafi, Blackpepoon Mighty Gin AVO H:
Hyvin maskuliininen kookas uros, jolle toivoisin linjakkaamman olemuksen, ulottuvamman kaulan sekä varma-asentoisemmat raajat. Vahva luusto. Tilava rintakehä. Korkea-asentoinen häntä häiritsee erityisesti liikkeessä. Erinomaiset pienet korvat. Silmät saisivat olla tummemmat. Reilu kaulanalusnahka, jykevä kallo. Liikkeessä saisi olla ryhdikkäämpi, jäntevämpi, ulottuvampi olemus. Keskipitkä askellus. Ok karva. Esitetään hyvin.
Alma, Tallpeak Rumour Has It NUO ERI1SA PN1 SERT ROP:
Oikea koko ja mittasuhteet. Kaunis nartun pää. Ihastuttava kaula. Hyvä ylä- ja alalinja. Olkavarsi voisi olla viistompi ja eturinta selvempi. Liikkuu yhdensuuntaisesti, taka-askel voisi olla vieläkin tehokkaampi. Hieman kookkaat pilkut.

1.5.2022

 S
ijoituskodin väki kävi tutustumassa pentuunsa - ei tosin vielä varmuudella tiedetä kuka se on. Kastejuhlaa vietettiin vappuaattona, piikitettiin ihon alle... Ingemar saa olla kotimainen kaupunki, tytöt kantavat rodun kotimaan kaupunkien nimiä. Kahden viikon päästä meillä on jo todella hiljaista. Tänä aamuna herätys neljältä mutta vain ja ainoastaan siksi, että pyysivät ulos tarpeilleen. Pätevää viisiviikkoisilta.

18.4.2022

 J
unnuketjuun annettu Rafi kävi meillä siistittävänä. Mukava metsästyskoira. Säkäkin mitatattiin 61-62 cm oli tottumattoman mitattavan koko.
Blackpepoon Mighty Gin


9.4.2022

 
Olipas virkistävää käydä näyttelyissä esittäjän roolissa. Flatit (6) Pertunmaalla arvosteli Paula Rekiranta.
Tyrri, Blackpepoon Blue Tribe JUN EH1:
12 kk, erittäin hyvän tyyppinen nuori uros, jolla hyvä pitkä pää. Kuono-osa saa vielä täyttyä. Hyvä ilme. Riittävä kaula, vielä kovin kapea edestä ja litteä rintakehä. Hyvä reiden leveys ja takakulmaukset. Sopusuhtainen luusto. Hyvä karvanlaatu. Vielä erittäin löysät etuliikkeet jotka ovat turhan korkeat. Iloinen käytös.

Oltiin varhain liikkeellä, näyttelypaikalla jo yhdeksältä. Porukkaa tuli sisään hihnat suorina, oransseja tuoleja kaatui. Mutta ei tietenkään ongelmaa, häkki vaan kasaan takaseinustalle ja koira sinne. Tyrrillä ei tässä näyttelyssä häkkiä ollut eikä varmasti ole seuraavassakaan näyttelyssä.

Kiira, Fi Mva Isoahon Cindy tänään 11 vuotta!

2.4.2022

 P
ennut tulivat tänään viikon ikään. Ei olisi kulunut viikko mitenkään voinut sujua paremmin. Missi on elämänsä kunnossa, iloinen ja huolehtivainen. Edelleen muistissa se sen ensimmäinen pentue jota yritti karmeassa helteessä hoitaa. Missille tämä siis jo kolmas pentue, koskaan ennen en ole näin paljon yhdestä nartusta ottanut pentuja. Minun kantilta se ensimmäinen pentue oli turha (pelkkiä uroksia). Muuten siitä on ollut hyvinkin paljon iloa omistajilleen.

Laatikossa kasvaa tyytyväinen popula. Tänään vaihdettiin pantoja. Pentuvaraajilla on mahdollisuus näistä nähdä kuvia ja videoita päivittäin. Jos kasvatustyötä katsotaan eteenpäin, niin seuraavaksi saattaa jalostukseen päätyä Jenkki, Blackpepoon Purple Tribe tai Kirri, Blackpepoon Yellow Tribe. Nämä täyttävät vasta vuoden ihan muutaman päivän päästä eli aikaisintaan loppuvuonna 2023 voisi olla pentuja.

22.3.2022 One -pennut tulivat hienoon 11 vuoden ikään. Vauhdissa mukana ainakin vielä Mauke ja Ropi.

Lahden KV 26.3.2022 näyttelyssä flatit (26) arvosteli Hannele Jokisilta
Pepe, Blackpepoon Green Tribe JUN ERI1 -: Selvästi maskuliininen kokonaisuus. Vankka pää, jossa sopiva pituus. Hieman syvällä olevat silmät. Riittävä kaula ja etukulmaukset. Vahva luusto. Riittävä rintakehän pituus. Hyvät takakulmaukset. Lupaava karva. Hyvä luonne. Liikkuu ikäisekseen hyvin.

27.3.2022

 P
ennut syntyivät eilen. Tarkemmat tiedot syntymän kulusta Pentuja -linkissä. Kyllä minä nykyään jo hyvin saan sitä mitä tilaan eli pentueessa on 6 narttua. Ilmeisesti ne jotka näkyivät ultrassa? Sitten oli vielä salaista tehtävää suorittanut urospentu Bond, James Bond. Tarkkaa työtä Elmolta, Blackpicks Skyfall! Suuret kiitokset Iittalaan, kukaan ei voisi suoriutua paremmin.

Mukavien pentuvaraajien kanssa olen keskustellut puhelimessa. Näin tärkeä ostos neuvotellaan nyt ja tulevaisuudessa puhelimessa. Muutamalla on minulta pentu jo ennestään, kaikilla kuitenkin jonkinlainen flattitausta takana. Mikäli varaustilanteessa tapahtuu muutoksia, päivitetään näille sivuille tiedot vapaista pennuista. Maailmalle ne lähtevät 14.-15.5. Ei ennemmin. Eikä myöskään myöhemmin.

21.3.2022

 A
itovetissä käyty ja jälkimmäinen herpesrokote saatu nahkan alle. Missi kävi punnituksessa, reilu 38 kg joten muutakin pallovatsassa on kuin ilmaa. Pentuvaraustilanne lukumääräisesti on melko hyvä, sukupuolijakauma selvittää sitten lopullisen jaon.

Jotakuinkin ensimmäiset beaglet Suomeen (Venezuelasta ja Iso-Britanniasta) tuonut Wilhelm Schauman jakaa periyttäjäpalkintoja. Jalostusnartulla on mahdollisuus saada pronssinen palkinto 20 pisteellä.  Fi Kva Blackpepoon Be Enzo tuo Kiiran pottiin 8 pistettä ja Fi Mva & Kva Blackpepoon Be Forester tuo 10 pistettä. Ihan näillä ei vielä, mutta kun mukaan otetaan tuon kaksoisvalion siskon pitkän kokeen ykkönen, 5 pistettä, päästään jo selvästi vaadittuun pistemäärään ja ylikin. Pottiin tuli siis 15 pistettä sen yhdistelmän koirista, joissa isänä oma kasvattini C.I.B.T. Blackpepoon Be Cooper. Enzon isä on mainetta niittänyt periyttäjä Fi Kva Jööti. Enää en siis beaglejä kasvata (kun en osaa...)

Kiira, Fi Mva Isoahon Cindy ( C.I.B. Fi Kva Se Mva Se Kva Astalan Pelimerkki - Fi Kva Isoahon Denita )Mitä tulee noihin pitkän kokeen ykkösiin niin pätkääkään en niitä arvosta. En ennen kuin yleisestä kokeesta irtoaa jotain vastaavaa. Ymmärrän, että tällainen matalan kynnyksen koemuoto on oltava ja käyttövalion arvossa se on ok, koska siellä vaaditaan juurikin ne pari muuta ykköstä yleisestä kokeesta. Lohkoon ei pitkän kokeen ykkösellä pitäisi päästä lainkaan.

17.3.2022

 R
eilu viikko vielä laskettuun aikaan. Sitä ennen on vielä tarkoitus hakea herpesrokote Aitovetistä. Herpeksestä artikkeli Koiramme -lehdessä 3/22, s. 90-95.

Samasta lehdestä tulee BEAGLEVÄEN ehdottomasti lukea Katariina Mäen artikkeli s. 82-88 'Lyhytraajaisuus aiheutuu retrogeeneistä'. Beagleissä on huomatta osuus käyräkyynärvartisia koiria ja tekstiä lukemalla aukeaa se syy.

Flattiväki voi huolella lukea Flattiviestistä 1/22 s. 33 Kenneth Kankkusen artikkelin. Rotujärjestö ei tänä vuonna järjestä taipumuskokeita, eikä juuri muitakaan kokeita, mutta lehdessä on ajoittain hyviä juttuja. Mm. Ingemar Boreliuksen tekstit jotka on pääsääntöisesti julkaistu jo USAssa ennen Suomea.

21.2.2022

 A
stutuksesta on kulunut 28 vuorokautta joten oli aika mennä Aitovetiin ultraan. Missi on selvästi tiine eli toukokuun puolenvälin aikaan luovutukseen pitäisi tulla useampikin flattipentu.

Lumitilanne on pitkään ollut ajaviemme suhteen toivoton, mutta eilen molemmat pääsivät juoksuttamaan jäniksiä. Kiinnipitoaika alkaa pian.

24.1.2022

 E
nsitapaaminen. Nuoren ensikertalaisen kanssa saatiin varsin nopeasti telkkä pönttöön. Avustamatta niin kuin minulla on tapana aina astutukset hoitaa. Päivitykset tulee Pentuja -linkkiin. Astuminen siis kiiman 9., ehkä 10. päivä.

21.1.2022

 M
issi, Flatout Hirmu Tehokas kävi Aitovetissä progestronitestissä, varttia vailla kahdelta otetun verikokeen arvo oli 2,3. Kiiman kuudes, ehkä seitsemäs päivä. Uuteen testiin ei tarvetta.

1.1.2022

 
 U
rho aloitti vuoden hienoilla jänisajoilla.
 < alkuun