Kennel Blackpepoon Uutisia vuodelta 2020

uutisia vuodelta:2008 2009 2010 2011 2012 2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019


*********************************************

 


Blackpepoon Gin Lime, Nemo
23.4.2010 - 16.3.2020
10.8.2020

Tunteesta toiseen...

Upea flattinarttu Jippu, Blackpepoon Another One on poissa.
18.3.2008 - 10.8.2020Jippu oli lähtenyt taivasmatkalleen kesken unien. Kauniille koiralle kaunis lähtö. Jippu oli viimeinen Another -pentueesta, muut ovat poistuneet jo aiemmin. Pentueessa isänä oli Fi Mva Yeccu Play Time ja Batzi's Caliphcaliandra.

Meillä oli Jipun kanssa sovittu tapaaminen sen kuolemaa edeltävänä viikonloppuna mutta jouduin muuttamaan suunnitelmia. Onneksi tapasin Jipun maaliskussa sen kotona Raahessa ja naposteltiin Palvarin lihapyöryköitä. Toinen meistä otti viiniäkin. Tällä hetkellä seuranani onneksi on Jipun poika.

Suunnitelmiin tuli muutos myös pojalleni joka aloitti kyyhkystyksen ilman koiraa. Aloituspäivän saalis oli hyvä.

8.8.2020

Blackpepoon kenneliin kolmas käyttövalio!!

Beaglet (13) Luumäellä arvosteli Sakari Poti.
Enska, Blackpepoon Be Enzo KÄY H, FI KVA:
Keskikokoinen, kevyttyyppinen, oikeat mittasuhteet. Kevyt oikealinjainen pää. Tiivis kevyt runko. Hyvä karva. Ohuehko pysty häntä. Tyypikäs liike, normaali luonne. Vaatii kehätottumusta. Hammastodistus esitetty.

Enskalla ei montaakaan koestarttia ole mutta sen ykköset (3) ovat kaikki kovapisteisiä "suomenajokoiraykkösiä". Onnea Jonille ja KIITOS. Valmistautukaamme tulevaan kauteen...

Beaglet (20) Iissä arvosteli Jari Laakso.
Minni, Blackpepoon Be Felicia KÄY ERI1 SA PN-: 5 v. Erinomainen tyyppi. Hyvät rungon mittasuhteet. Aavistuksen alhainen hännänkiinnitys. Erinomaiset liikkeet. Hyvä etuosa. Riittävän pitkä kaula.

Ja viikkoa aiemmin beaglet (62) arvosteli Teija Viljanmaa.
Minni, Blackpepoon Be Felicia KÄY EH: 5 v. voimakasrunkoinen narttu, joka mittasuhteiltaan hieman pitkä. Voimakas pää, jossa lyhyt kuono-osa. Korvat voisivat asettua kauniimmin posken myötäisesti. Hyvä ylälinja. Selkeä eturinta. Hieman pitkä lanneosa. Riittävä raajaluusto. Tasapainoisesti mutta niukahkosti kulmautunut edestä ja takaa. Liikkuu edestä hieman leveästi, hyvä askelpituus sivuliikkeissä. Hyvä hännän asento. Miellyttävä luonne.

26.7.2020

Treeneihin pääsi tällä kertaa osallistumaan neljä flattia. Vuorohakua, joka meni viime viikon harjoittelijalta jo oikein hyvin siellä vesialueella...  luovutukset selvästi huonompia kun lähellä on toisia koirakoita. Niihin sitten yritettiin panostaa. Seuraavien treenien vaikeutus tulee lähinnä maastovaihdon myötä.

19.7.2020

Treenattiin hakua jossa osa riistoista oli maalla ja osa rantakaislikossa. Taippareihin valmistautuvalle koiralle oli aluksi hankalaa hoksata, että hakualue voi olla myös vedessä. Vuorohaku kokeneemman kanssa tuotti älynystyröille töitä ja loppua kohden vesityöskentely parani huomattavasti. Mukaan pääsi useampi telkkä ja haapana sekä fasaani, kyyhky, harakka, naakka ja varis. Tulevana sunnuntaina sujunee vielä paremmin.

9.7.2020

Koirien jalostuksessa ei missään kohtaa pitäisi tarvita eläinlääkäriä (eikä eläinlääkärin taitoja omaavia puoskareita). Ei tiinehtymissä, ei astutuksessa eikä astutusajan määrittelyssä eikä myöskään synnytyksessä. Pentutarkki ennen luovutusta sen sijaan on ok, ostaja saa siten pennusta muutakin tietoa kuin kasvattajan sanan.

Tästä huolimatta Missin kanssa päädyttiin tiineysröntgeniin toukokuussa ja tyhjäksi todetuksi tulemisen jälkeen pyysin saada siitä joitain verikokeita. Verikokeiden kontrollia lääkäri ehdotti kuukauden päähän mutta minä taisin liu'uttaa sitä kahteen kuukauteen. Aitovetissä käytiin 7. päivä.

Verikokeita otettiin sitten laajalti ja Aitovetin lääkäri Lotan mukaan "kaikki tulokset ovat aivan loistavat". Päädynkö astuttamaan ja millä? Päädynkö ottamaan progestroniarvot? Ei voi tietää. Mutta joka tapauksessa: kaksivuotiaana 10 pennun pentue, sitten kahdesti tyhjä kahdelta eri urokselta, vanhalta ja nuorelta joiden aiemmat jälkeläisnäytöt ovat 0.

Mielenkiintoista.

5.7.2020

Mighty -pentujen kaksivuotissyntymäpäivänä pidettiin treenit, edellisistä oli kulunut jo kolme viikkoa. Sanotaan vaikka helletauoksi... Missin lisäksi treeneissä oli kaksi poikaa sekä niiden sukulaispoika. Kahviteltiin pusikossa, kiitos Vive. Viven Pepe saikin sitten uuden ilmeen kun puukolla hieman veisteltiin korvakarvoja.

7.6.2020

 J
oka sunnuntai on treenattu, tänään tosin osallistujakato. Harkinnassa pieni paussi. Treeneistä saa sitten monipuolisempia kun ei pesiviä lintuja tarvitse varoa.

Missiltä otetaan vielä lisää verikokeita ennen kuin päätetään astutuksesta seuraavaan kiimaan.

13.5.2020

 T
yhjä. Toistamiseen.

10.5.2020

 K
olmen flatin porukalla treenattiin hakua ja markkeerauksia. Nyt oli damit mutta viikkoa aiemmin vedeltiin kanilla jälkiä.

Omat koirat tuli madotettua ja Kiiralla (Fi Mva Isoahon Cindy, Astalan Pelimerkistä ja Isoahon Denitasta) lääke aiheutti taas niskakipusyndrooman. Selvät merkit menivät ohi alle vuorokaudessa, nyt tarkkaillaan muuttuuko koira aneemiseksi (IMHA).

Blackpepoon Be F -pennut 5 vuotta.

26.4.2020

 T
reenihin saapui vain yksi koira mutta päästiin sitten rakentamaan kaksois- ja kolmoismarkkeerauksia uitavien ojien yli. Sokkolinja myös tutusta paikasta ja hakua. Vili sai hausta talteen 10/11 kunnes peli puhalleettin poikki.

23.4.2020

Peräti kolmen Gin -pennun kymmenvuotisjuhlinnasta kantautui kasvattajan korviin tietoa. Nuorekkaasti elämästä nauttivat vielä Turo eli Blackpepoon Gin Soda, Nooa eli Blackpepoon Gin Sour sekä Luka eli Blackpepoon Gin Tonic.

Tiistaina 28.4. täyttävät Kiiran ensimmäiset beaglepennut 6 vuotta.

19.4.2020

N
iin on sitten tänäänkin treenattu kolmea, melkein neljää flattipoikaa. Riistoja tällä kertaa: naakka, varis, harakka, kyyhky ja telkkä. Kauriin jalkakin mutta sitä ei ruutuun laitettu. Hyvin meni kaikilta.


12.4.2020

T
reenattu on. Tänään koiria oli kolme ja kaikkien sukutaulussa meidän Pimu vaikkei ne kaikki Blackpepooneja olleetkaan. Olemme kokoontuneet viikon välein ja kokoonnumme jatkossakin. Noutajia on helppo treenata niin ettei kontakteja toisiin tule.

9.4.2020

Fi Mva Isoahon Cindy, Kiira tänään 9 vuotta.


31.3.2020

Oravalan Erkka, Blackpepoon Lemon Cap on jouduttu lopettamaan nielussa olleen kasvaimen vuoksi. Voimia!


Tästä varsin pienestä viisikoiraisesta pentueesta on jäljellä enää vain nartut Kerttu ja Lulu.

16.3.2020

Mighty -pentueen isä Nemo, Blackpepoon Gin Lime on tänään siirtynyt tähdeksi taivaalle. Nemo oli upea koira. Onneksi Nemon perheessä on myös sen poika Pepe, Blackpepoon Mighty Vodka, joten ihan ilman koiraa ei perhe jäänyt. Voimia.

Kasvattini Enska, Blackpepoon Be Enzo, on palkittu Suur-Savon Beagle ry:n Jerin Maljalla. Kolme koetta vaativaan kisaan Enskalle kertyi pisteitä 218,34 kun toiseksi tulleelle pisteitä kertyi 174,67. Huomioitavaa, että nämä molemmat koirat ovat Fi Kva Jöötin jälkeläisiä!

Kasvattini Hiskin jälkeläinen on palkittu kokeissa menestyneimpänä beaglenä Pohjois-Pohjanmaalla. Omistaja on sama kuin Hiskillä.


7.3.2020


Hieno päivä tänään Kouvolan ryhmänäyttelyssä. Beaglet (13) arvosteli Auli Haapiainen-Liikanen.
Simo, Fi Kva Blackpepoon Be Forester KÄY ERI1 SA PU2 SERT FI MVA: Aavistuksen matalaraajaisen vaikutelman antava tilavarunkoinen valmis uros. Erinomainen ilme joskin kuono voisi olla pidempi. Hyvä hännänkiinnitys. Liian suora olkavarsi joka ihme kyllä ei näy liikkeessä, erinomainen takapotku, hyvä terve käyttöbeagle.

6.3.2020

Upeasti taas kollega kirjoittaa Koiramme 3/20 s. 98.

Ainakin minä luen sen verran rivien välistä, että on havaittu kuinka on jalostettu titteleillä eikä ominaisuuksilla. Istuin joku aika sitten Tiiran luennolla ja sieltä jäi mieleen lause "on jalostettu helppoja kotikoiria ja sitten ne ei enää pärjääkään kodin ulkopuolella"

Oman rotuni eli flattien kautta tämän huomaa hyvin. Niiden käytös ei edelleenkään ulkopuolisille aiheuta ongelmia, mutta niistä ei enää ole niihin kovuutta vaativiin tehtäviin, joita metsästyskäytössä väkisinkin tulee vastaan. Enkä nyt puhu veneen viereen pudotetusta täysosumasta vaan tilanteista joissa äärimmäiset olosuhteet lyövät vastaan. Riittävän kova koira alkuperäisiin tehtäviin on hyvinkin voinut koitua hankalaksi kotioloissa, mikäli koulutus on ollut vähän niin ja näin...

Joitain vuosia sitten ainakin pari flattikasvattajaa älähti siihen, miksi rotujärjestön sivuilla oli suuret vaatimukset pennunostajalle koiran ulkoiluttamiseen liittyen (oli mainittu kolme tuntia liikuntaa). Niin, kyllä se alkuperäinen, aikaansaava flatti oli sellainen. Tämä muuttunut, seura- ja kotikoiraistunut flatti tyytyy vähempään, on helpompi myydä ja kyllä, rekisteröinnit rodussa on huipussaan samalla kun niin näyttely- kuin koekäynnitkin on tippuneet. Ehkä ne sitten on metsästyskäytössä...? Jota en usko. Metsästyksen mainitseminen toki on myyvää.

2.3.2020

Beaglein kausi on saatu päätökseen. Kolme beagleähän meillä on, yksi niistä on jäniskoira eli Kiira. Yhdestä ei tiedä mitä siitä tulee, yhdestä ei koskaan mitään tullut. Itse asiassa Sirua jatkossa yritetään kauriille. Ja on jo yritettykin. Jotenkin se elanto täytyisi ansaita.

Vanha väittämä, että jäniksen paluuperien selvittelyyn kykenemättömästä suokista tehdään kettukoira niin ehkä sitten vastaavassa tilanteessa beaglestä kauriskoira...?

Kiiralle kaatoja oli paljon, kantaa kestää verottaa silloin kun se voi hyvin. Hyvinvointiin auttaa elinolosuhteista huolehtiminen ja suuri määrä on myös esim. kettuja poistettu jänisten elinalueelta. Moni kehuu, ettei asettakaan kanna mukana jänismetsällä mutta kai se nyt sentään petojen vuoksi voisi mukana olla.

Ajokoetuomarointi on ainakin tältä vuodelta ohi, onko myös tulevilta vuosilta niin jää nähtäväksi. Semmoinen huomio korvan taakse, että erästä koiraa koeteltiin sulkuun asti (hakulöysyys) mutta silti tuomarit (2) eivät saaneet kirjattua paperiin vainuamistapaa. Sehän kirjataan niin hausta kuin mahdollisesta ajostakin. Ehdottomasti oli vielä haluttu kirjata koe lumikelin kokeeksikin, joten aika kiire on ehkä ollut metsästä pois jos vainuamistapa on jäänyt epäselväksi? En tietenkään ole ollut näkemässä, mutta helppo tuosta olisi uskoa koiranohjaajan kertoma, että hän kulki koiran kanssa metsässä ja tuomarit seisoivat kahdestaan tiellä. Toivon siis, ettei me harrastajat itse viedä tätä lajia vessanpytystä alas...

Harvakseltaan Missille harjoitusta kun on varisten vuoro saada kyytiä. Missin jalostussuunnitelmiin liittyen: kiitos mielenkiinnosta. Kysymys, miksi käyttää sitä eikä 'puhdasta' veljeä, vastaan, että en todellakaan usko perimässä olevan mitään vikaa. Jos uskoisin, jäisi se 'puhdas' velikin käyttämättä.5.2.2020

Tänään on luusyövän (osteosarkooma) vuoksi lopettu Atso, Blackpepoon One Edge. Luusyöpä oli myös Atson emän siskolla ja veljellä, eli selvästikin tällainen sairaus on tämän linjan tyyppisairaus.

Aiemmin eli 26.1. poistui Tapsan Tuikku, Flatgold's An Eternal Flame.

4.1.2020

Tuo vuoden ensimmäisen päivän päivitys tuntuu nyt aika hurjalle..:

Kouvolassa järjestettyyn ajokokeeseen osallistui 9 koiraa, joista 7 oli beaglejä. Kaksoisvoitto Blackpepooniin kun Kiiran pojat Enska ja Simo ajoivat kokeen ainoat ykköset. Enskan on vielä käytävä näyttelyitä mutta Simo käyttövalioitui jo tänään. Meidän perheen tuomareilla (2) oli kunnia tuomaroida noviiseja. Molemmista kuullaan vielä.

Enska, Blackpepoon Be Enzo Beaj1 P 83,33 p.
Simo, Blackpepoon Be Forester Beaj1 P 65,50 p.

Onnea ja ennen kaikkea KIITOS!


Blackpepoon Be Enzo, Enska 3.1.2020
( Fi Kva Jööti - Fi Mva Isoahon Cindy )

1.1.2020

Vuosi on vaihtunut. Harmillinen Missin tyhjäksi jääminen on jo unohdettu ja senssi-ilmoituksia katseltu. Pentuja -linkkiä voi tarkkailla;) Beaglepentueita meiltä on turha odottaa.

< alkuun