Kennel Blackpepoon Uutisia vuodelta 2011

uutisia vuodelta:
200820092010

  Taka-Tapiolan Siiri, Elle (Nou1/sert)


  


*************************************************************************

31.12.2011

Katan ensimmäinen ajo vei Selänpään lentokentälle, ja toinen ajo vaarallisesti isomman tien yli pariin otteeseen. Ei ole aina tuuria. Mutta jänis löytyy mummon eteen ajettavaksi aika usein... Perjantaina Kiira pääsi metsään, muttei tällä kertaa saanut ihmeitä aikaiseksi. Uusi vuosi tulossa. Ja uudet kujeet...

28.12.2011

Lisääntyy kuin kanit... nyt tiedän mitä se tarkoittaa! Retu on polkenut Murun samana päivänä kun Muru epäonnistuneen poikueen jälkeen siirrettiin Retun kanssa samaan häkkiin. Sen verran yllättäen syntyivät että lähtökohdat poikueelle eivät ole ihan ihanteelliset. Katsellaan kuinka käy. Parin viikon ikäiset risteytyskanit riemastuttavat tyttären huoneessa kun visiitit pesäkopin ulkopuolelle yleistyy;)

26.12.2011


Tapaninpäivän ajoista huolehti kovassa tuulessa Kata. Nälkäinen metsämies olisi jäniksen saanut pataan jo ennen ajon lähtöä mutta onneksi oli vatsa täynnä...

Päiväkahvilla kävi Tiltu, Blackpepoon Gin Lemon. Sirpsakka "puolivuotias".
  Tiltu, Blackpepoon Gin Lemon

23.12.2011


Isäntä kerkesi metsään, Kiiralle ajo. Varmuutta ja varhaiskypsyyttä...

Valkealassa on oltu kilttejä, illalla saatiin kaunis valkoinen LUMIPEITE. Hyvää Joulua Kaikille!

18.12.2011


Pitkän kokeen päätöspäivää on odoteltu :) Pitkän kokeen toinen pisteillä 73,04. Beaj1 tulos tuli siis lumikeliltä. Hyvä Hiski, Blackpepoon Be Cooper!!! Koirallahan on myös kolme sertiä mutta ne on kaikki alle 2 vuotiaana saatuja...

Kiiralla oli tänään pitkään jatkuneesta sateesta huolimatta ajo ja myöhemmin päivällä ajoi Kata:) Jänishavainto 3 kertaa muttei päässyt pataan asti.

17.12.2011

KUUKAUSI
on aika pitkä aika olla ilman omaa tietokonetta. Olen nyt kuitenkin Facebookissa ja sinne olen perustanut ryhmän. Se korvatkoon vieraskirjaosuutta joka näiltä kotisivuilta tulee puuttumaan aina.

Tällä välillä on Pontus, Blackpepoon Be Corsa ajanut Beaj3 tuloksen Haminassa. Kiitokset Hannulle ja katsellaan koekalenteria edelleen sillä silmällä... Pitkään kokeeseen on osallistunut Hiski, Blackpepoon Be Cooper. Hyvin meni, ylituomarin loppupuheenvuoroa vaille ollaan vielä.

Kiira, Isoahon Cindy on ajanut elämänsä kolmannen ajon eli n. 20 minuuttia. Toisesta ajosta sille laitettiinkin jänis nurin (6.12.) Kiiran äänessä on kaikkea mahdollista. Marraskuussa Katan jänissaldo oli 3 kun sille ammuttiin se kolmas pitkäkorva 26.11.

Puhtaita sachsengold kaneja meille syntyi, kaikki kuolivat. Isänpäivän aikoihin Retu on "tehnyt leipätyönsä" ja nyt meillä on 4 vrk vanhoja risteyskaneja. Niistäkin yksi on kuollut mutta muilla menee hyvin:-)

Kuplan pennuilla Norjassa menee lujaa, kolmelle ammuttu jänis ja yhdelle näistä jo pari peuraa. Väittävät, että olisivat metsästysbeaglejä mokomat puolivuotiaat ;-) Korpisalon Sertti ja Blackpepoon Be Beetle ovat siis saaneet hyvää aikaan, jatkossakin pitänee tarkkailla Silver Creek S'B-pentuja.

Isännällä hirvijahti päättyi isänpäivänä ja samoilta mailta kävi vielä A-kokeen jälkeen ampumassa joitain treenilintuja. Sulo, Blackpepoon Gin Grape oli viikon verran meillä hoidossa, sai tutustua tuoreeseen jänikseen ja viiteen fasaaniin. Poika myös ennusti äitinsä tulevan kiiman.

Korkki-flatti tekee työtään Eräkuksassa. Pikkuveli Huikka, Blackpepoon Gin Knock Out vilahtaa kuvissa myös. Työskentelyä nauhoitettiin kyllä mutta sitä ei sitten päätynyt loppuversioon. Flatit työssä, mikäs sen mukavampaa.

Tiltu, Blackpepoon Gin Lemon on priimaa niveliltään. Nyt pentueesta on katsomatta vain Turo ja Nemo.

19.11.2011

Kiira, Isoahon Cindy, ajoi elämänsä ensimmäisen pätkän. Neljä minuuttia haukkuen, jodlaaminen unohtui tarhaan... Parhaansa yritti myös hukkaa selvittäessään - reikä päässä juoksee eli virtaa ei puutu.

14.11.2011


Tiltu, Blackpepoon Gin Lemon, on kuvattu lonkista ja kyynäristä. Odotellaan virallisia lausuntoja ;-)

13.11.2011


Isänpäivää vietettiin Vekaralla kehätoimitsijana ja illaksi ehdittiin Savitaipaleelle käynnistämään Kaakon Beagle ry:n kahden viikon koe (3 suomenajokoiraa + 1 beagle). Perheen miehet viettivät päivänsä metsässä, Kata haki kolmisen tuntia, ja toisessa maastossa sitten reilun tunnin. Jänis jalkeille ja sitten se muutti meille, ollaan sen verran persoja luomulihalle. Jänis oli täysin valkoinen ja sitä sai ihmetellä myös Kiira. Kiira muuten kiittää iskän puhelusta ;-) Perästä tullaan!

Syksy on kokousten aikaa (Uurainen), kiitos luottamuksesta :-)

Helsingin pentunäyttelyssä kävi pyörähtämässä Jetta, Blackpepoon One Creek. Paras narttupentu löytyi pikkupennuista.
PEK1, KP: Erinomainen tyyppi. Oikealinjainen nartun pää. Hyvä kaula ja selkälinja. Riittävästi kulmautunut edestä ja hyvin takaa. Hyvä luusto. Vankka runko. Olisi edukseen hieman laihempana. Lupaava karva. Erinomainen luonne. Liikkuu hieman laiskasti takaa, muuten hyvin.

12.11.2011


Ajokokeet Kannusjärvellä, 9 suomenajokoiraa ja 2 beagleä. Kiitokset mukavasta päivästä, koskaan ei mene niin pitkään etteikö kotiin saunomaan ehtisi;-) Valkoinen jänis mustassa maastossa on haaste... Meidän kasvateista yksi oli elämänsä ekassa startissa, hieno homma!
1. Aino (89/54, 97/97) 61,04 p. Ajok2
2. Hupilinna Lilu (puuttuu) 54,?? p. Ajok3
3. Jokimetsän Mimmi (14/51, 46/58)  53,79 p. Ajok3
4. Rottivuoren Eetu (35/18, 78/69) 42,38 p. Ajok0
5. Blackpepoon Be Corsa ( 137/24, 62/33) 31,63 p. Beaj0
6. Kuopusmaa Taku (4/6, 113/21) 22,13 p. Beaj0
7. Rottivuoren Veikka (152/23, kesk.) 17,71 p. Ajok0
8. Rottivuoren Mimmi (154/20, 86/- ) 13,83 p. Ajok0
9. Kalliolan Nemo (240/-) 4 p. Ajok0
10. Äijälän Miina (240/-) 3 p. Ajok0 ja Tunuska Helmi 240/- 3 p. Ajok0


8.11.2011


Hiski, Blackpepoon Be Cooper, ja tänään pohjoisesta jänis reppuun. Moona, Blackpepoon Be Brava, ja tänään Etelä-Karjalasta jänis reppuun. Mikään ei ole palkitsevampaa kasvattajalle kuin koiran osaaminen siinä työssä, mihin se on kehitetty ;-)

 
Tsemppiä tuleviin koitoksiin Pontus, Blackpepoon Be Corsa!

Meidän kanimäärä on lisääntynyt, saatiin kaksi harmaata tyttökania. Kolme tyttöä siis, ja yksi poika ;-)

4.-6.11.2011

Onnellisen elämän avaimet?  :-)

Perjantaina saatiin pohjoisesta vieraita. Kasvattimme Hiski, Blackpepoon Be Cooper, saapui meille kahden autonkuljettajan avustuksella. Lauantaina käväistiin Imatran näyttelyssä, beaglet (17) arvosteli Matti Palojärvi.
AVO ERI2, SA, PU3: Mittasuhteiltaan oikea, voimakas oikealinjainen pää, hyvät korvat, kuiva kaula, vahva runko, leveä rinta. Hyvä raajaluusto, raajat oikea-asentoiset, voimakkaat takakulmaukset. Erinomaiset käpälät. Hyvä karvapeite ja häntä. Kevyt liike, miellyttävä luonne.

Samaan aikaan toisaalla miehet juoksuttivat Kataa kolmessa eri maastossa, joista kahdessa ajo. Toisesta saatiin jänis, laaki ja vainaa...

Sunnuntaina metsään lähti Hiskin kanssa melkein koko porukka. Hiski irti kolmessa maastossa, joista kahdessa ajo. Toisesta saatiin jänis, laaki ja vainaa...

Välillä sitten saunottiin, nukuttiin, juotiin ja syötiin - kokki haluaa pysyä tuntemattomana. Kiitos kun kävitte!!! Taas saatiin repputolkulla hienoja kokemuksia, joita palvelutalossa sitten muistellaan ;-)

Ajovoittajaan lähtijät alkaa pikku hiljaa olla selvillä... Tulokset/pohjan lohko tulostan nuorimmaiselle eli Kiiralle - onpahan ihmeteltävää ;-)

Super weekend, super quest! One hare on Saturday (Kata) and one hare on Sunday (Hiski). Last certificate was close...!

3.11.2011


Tällä päivämäärällä on rekisteröity Kaakon Beagle ry (ent. Etelä-Suomen Beagleyhdistys ry)

29.10.2011


Idänlohko käyty, 240/-. Sijoitus 14., tosin kotiin kannetussa pokaalissa 15. Numeroon 42. tuli merkinnäksi 4 ja 40. sekä 41. jäivät tyhjäksi, niinpä meidän mummo teki sen minkä siinä maastossa sinä päivänä pystyi. Katan kokeet on varmaan tämän jälkeen aika pitkälti käyty, keväällä mittariin tulee 9 vuotta. Suuri kiitos matkan mahdollistaneille sukulaisille (lastenhoito) sekä koiranhoitajille: Sanna ja AP (Kiira ja Tiku) sekä Satu (Pimu). Ilman teitä en pääsisi esim. Fernet Brancan seuraan... :-)

Sain tuomaroida Idänlohkossa, ja suuri kiitos oppaalle jonka maastotuntemus oli vuorokauden vanhaa ;-)

Oma mielipiteeni järjestelmästä on, että kokeeseen täytyisi päästä piirinmestaruuden kolme parasta riippumatta siitä onko aiempaa ykköstulosta alla vai ei. Tämän päivän järjestelmällä meillä on ikääntyneiden koirien kokoontumisajot. Ykköstuloksen poistamisella saataisiin nuorempia koiria yrittämään/innostumaan. Monessa rodussahan marssitetaan nuoret koirat esille (labradorien derby, seisojien Junkkari, flattien junnumestaruus). Salpausselältä ei ollut edustusta lainkaan, Kymestä ja Pohjois-Savosta oli kolmen koiran sijaan vain kaksi koiraa. Puuttuvat 5 koiraa paikattiin sitten Suur-Savosta ja Pohjois-Karjalasta. Beaglen ei tässäkään asiassa tarvitse edetä korkeajalkaisen serkkunsa tavoin. 

27.10.2011


Överkalixin Kv kokeen on voittanut Astalan Pelimerkki eli meidän Kiiran isäukko. Titteleitä löytyy nyt Fi Kva&Mva, Se Kva&Mva :-)

23.10.2011


Lohjan Pentunäyttely, Musti&Mirri Puppy Cup. Beaglet (6) arvosteli Marianne Holm ja flatit (8) arvosteli Viveca Lahokoski.
Kiira, Isoahon Cindy 5-7 kk PEK4,- : Voimakas, aavistuksen pitkärunkoinen, narttumainen. Voimakas luusto. Hyvä pää ja ilme. Hyvä purenta. Voimakas kaula. Erinomainen eturinta. Tilava runko. Erinomaiset raajat ja käpälät. Lanne saisi olla tiiviimpi. Vaivaton, tyypillinen ravi.
Miki, Blackpepoon One Avenue 7-9 kk PEK2,-: Raamikas nuori uros, hyvät pään linjat, tosin vielä luisu kallo tässä vaiheessa. Hyvä kaula & selkälinja. Kokoon nähden saisi olla enemmän raajaluustoa. Hieman jyrkkä lantio. Erittäin hyvät takakulmaukset. Liikkuu hyvällä sivuaskeleella, vielä kapeasti edestä ja takaa. Miellyttävä esiintyminen.
Jetta, Blackpepoon One Creek 7-9 kk PEK1, KP, VSP-pentu: 7 kk, erittäin feminiininen, oikein hyvät mittasuhteet ja sopiva luusto kokoon nähden. Pään linjojen tulee yhdenmukaistua, hyvä selkälinja ja hännänkiinnitys. Erinomaiset takakulmaukset, hieman suorat edestä. Rungon tulee vielä kehittyä. Liikkeet kevyet, askel voisi olla pidempi. Kapeat mutta riittävän yhdensuuntaiset etu- ja takaliikkeet. Mukava esiintyminen.

Jetta, ikää 6,5 viikkoa. Kuvaaja: Ada-11

Päivä muuten oli talkootyövoiman voimannäyttö. Rotujärjestö Suomen Sileäkarvaiset Noutajat ry:llä on rautainen talkoonyrkki ;-)
Kaunis kiitos!

22.10.2011


Miki, Blackpepoon One Avenue, tuli eilen meille. Pimulla menee flattimäisesti muutenkin mutta toinen flatti porukkaan niin voi kun meillä on mukavaa...

Miki came to us yesterday, there is NO LIFE LIKE FLAT COATED RETRIEVER LIFE thought Pimu... Other breeds can not really understand that ;-)

20.10.2011


Kata pääsi metsään. Pätkäajoja, ei oikein kulje ajot...

18.10.2011


Yllättävä vapaapäivä ja Katan kanssa metsään. Alkuperäisestä suunnitelmasta poikettiin tuoreen susihavainnon vuoksi. Upeaa olla kaikessa rauhassa ja (liki epätoivoisesti) saada makkaratulia syttymään... Hienosti Kata-mummo teki hakua kaksi tuntia mutta tuli myös kutsuttaessa pois - pakko oli palkata ryynimakkaralla kun oli niin kiirus hakea Bertta treenaamaan.

Hirvijahdissa päivänsä viettänyt isäntä vei illalla Katan samaan paikkaan koska selvästikin hajua oli. 10 minuuttia hakua, 10 minuuttia ajoa ja jänis muutti meille. Kiiralle teki taas hyvää päästä painimaan lämpimän pupun kanssa. Ouluun Sanna kasvattajalle terkkuja: ihan menee sekaisin jäniksestä :-)

Free day from work = day for hunt. Went well with Kata though she did not find any hare. Had to take her away and reward with a sausage! I had promised to practice Bertta (smooth fox terrier).

Master spent the day in elk hunt (nothing today) and later in the day he took Kata to the same place were I was with her. Ten minutes of searching and ten minutes of hunt and the hare came to stay at ours. Little Kiira got to wrestle with warm hare... :-)

15.10.2011


Sijoitusnarttuni Nappi, Blackpepoon Gin Bitter, on virallistanut terveytensä :-) Hyvää jälkeä jättää Mauri ja Pimu.

Beaglet huilasivat tänään hirvijahdin aloituksen vuoksi (1 vasa).

Hip score and elbows, nice to have them perfect! No hunt for beagles caused by elk hunting. One down, nine more to go...

10.10.2011


Linkki paikallisten ajokokeiden tuloksiin Pirkko-myrskyn päivänä.

Pontus, Blackpepoon Be Corsa ja elämänsä toinen kettu.

9.10.2011


Suomen Noutajakoirajärjestön päänäyttely Lohjalla, pikkupennuissa käytiin Ropin kanssa. Tuomari Agneta Cardell, Ruotsi.
Blackpepoon One Cliff, (5-7kk) PEK3, KP: Beautiful puppy with a masculine nice head. Good expression. Rather good front angulations. Nice body and proportions. Good hind quarters. Lovely bone and coat. Moves well from the side. Very promising boy.

8.10.2011


Kuusi pentua yhdeksästä saapui paikalle One -pentujen ensimmäisille pentutreffeille, ja kasvattaja kiittää upeasta osallistumisinnosta. Riitta pääsi kouluttamaan uroksensa Alexin jälkeläisiä (Miki, Mikki, Mauri, Ropi, Jetta, Ritu). Taas nähtiin, kuinka puolivuotias flatti halutessaan voi viedä meitä ihmisiä 6-0, mutta taaskin todettiin, kuinka tuon voi tuloksen voi kääntää toisin päin. Itse olin Mikiä kouluttamassa, niinpä minulta jäi kokonaan näkemättä kolmen Gin -pennun (Batzi's Knock Out - Taka-Tapiolan Sintonic) edesottamukset Putin Erkin koulutuksessa, mutta erittäin mielelläni uskon kaiken mitä minulle kerrottiin... ;-) Upeaa Nemo ja Vive, Sulo ja Anneli sekä Nooa ja Anneli!!!

Aamusta isäntä juoksutti beaglejä metsällä, ja kerrankin kävi niin, että Kiira saatiin tuoreelle jäljelle. Niin päätöntä menoa, että kyllä se jyvällä on. Isäntä vei Tapen sorsalle, mutta lintuja ei juurikaan ollut.

First Puppy Meeting (One-litter), only 3 were absent so I am very pleased with the 6! Three of Gin-litter were along as well. Wonderful puppy-owners!

5.10.2011


Luka, Blackpepoon Gin Tonic tietokannassa.

2.10.2011


Kata ajeli kahta eri jänistä. Tarkoitus olisi kyllä jo saada saalistakin, mutta ei ole onnistunut. Illan treeneihin saatiin kaksi Maurin jälkeläistä eri pentueista. Treenipölyt huuhdottiin lopuksi alas kuohuviinillä, kuinkas muutenkaan :-) Lauantaina kokoonnutaan, ja sitten jätetään toistaiseksi säännöllinen sunnuntaitreeni pois. Intoa on kyllä, mutta päällekäisiä menoja liian kanssa.

Kata hunted two different hares, but nothing to put into the oven... I quess we have to eat oat-porridge... Dust of our hard Sunday training was washed down with sparkling wine... Last day so far.

1.10.2011


One-pentujen isä Alex, Gilliam's Gold Suomi Poika, Pomarkun kokeesta hienosti Alo1. Alexilla on ennestään pari nollaa todella hyvin tehdyistä kokeista, mutta se on flattimäisesti vähän kikkaillut kanin kanssa. Taisi nytkin vähän pitää jännityksessä, vai ....? Alexin ja Jipun pennut kokoontuvat meille siis viikon päästä.

Vain yksi ykkönen jaettiin Kaakon vaikeasta Alo-kokeesta (kolme koiraa ylsi kolmoseen, muut nollia). Tutin, Batzi's Caliphcaliandra, tytär Tira otti elämänsä ensimmäisestä Nome-kokeesta Alo1-tuloksen, ja odottaa nyt AVOimin mielin ensi kautta. Hienoa Satulta, hän onpi jokaisen flattinsa vienyt avoimeen luokkaan (Blackpepoon Ghost Frump oli ensimmäinen). Onnistuneella urosvalinalla Tutin tytär on emäänsä helpompi koulutettava. Tiran veli, niin ikään Batzi's, oli junnumestaruuden kakkonen.

Isäntä meni kolmen koiran voimin Kannusjärvelle, päivän pienistä ajonpätkistä vastasivat beaglet Kata ja Venla. Riistan hajuun päästiin reissussa vaikkei laukauksia ammuttu ja Kiirakin pääsi selättämään rusakkoa. 

Lukan, Blackpepoon Gin Tonic, tuloksia odotellaan myös kennelliitosta. Luka siis Gin -pentueen viides joka kävi kuvissa. Polvetkin katsottiin, ok. Minähän en kasvatin omistajilta vaadi muuta kuin silmät, lonkat ja kyynärpäät. Oma-aloitteisesti on kasvattieni omistajat tarkistuttaneet monesti myös polvet, vaikkei sekään ole flattien Pevisassa (vain silmät ja lonkat on). Nyt kuitenkin kennelliitto on syyskuusta lähtien tehnyt muutoksia, ja minä itse en veisi polvitarkastukseen ennen kuin koira on täyttänyt sen kolme vuotta. Jos sittenkään, polvet ei juurikaan flattejä vaivaa ja kuten päänäyttelyssä 2004 olleet polvitarkastuslääkärit sanoivat: "keskitytään niihin koiriin/linjoihin missä vikaa on, massatarkastukset on turhia". Kannattaa lukea Kennelliton tiedote uusista polvimääräyksistä ettei turhaan tule lekureille kannettua rahaa... Jalostuskäyttö, ts. flattien jalostustyöohje, onkin sitten toinen juttu mutta jalostuskoirilta aina pitääkin vaatia vähän enemmän.

Lukekaa Toman kirjoitus: Golden Ring 3/11 s.35

Alex and Tira will be in Open Class next year - they both got First Price in Beginners Class (individual field trial test/cold game).  Kata and her master were invited to Kannusjärvi, and Kata found hare after 13 minutes - joy of hunt did not last long after hare decided to use roads. No shots but men found headless brown hare and finally also Kiira got to wrestle with game.

Kennel Club changed rules concerning knee health results. I wonder why we keep on checking knees. No bigger problems with them (flat coated retriever). Anyway, Luka has ok knees, and we are waiting for the hip score (and elbows).

27.9.2011


Tietokantaan uusia tietoja Gin -pentueen terveydestä. Nooan tulokset ;-)

Perfect hip score, clear knees and elbows, Blackpepoon Gin Sour (Batzi's Knock Out - Taka-Tapiolan Sintonic)

26.9.2011


Jo varhaisella tuli viestiä, että Kilulle, Blackpepoon Another View, kolme teertä :-) Hyviä ylösajotilanteita ja MALTTIA... Kyllä ne sitten vissiin kuitenkin vähän iän myötä rauhoittuu/viisastuu (?)
Kuva viime vuodelta. ( Fi Mva Yeccu Play Time - TK1 Batzi's Caliphcaliandra )

24.9.2011


Pimulle eilen perjantai iltana peräti yksi sorsa, mutta pillittäen saatuna ihan hyvä juttu ;-) Kata ajoi "kaksi erää", toisessa erässä jänis istui nuotiolla jo ennen kuin ajohaukku käynnistyi. Haku siinä siis 11 min, ensimmäisessä reilut kaksi tuntia - pois ei tule kun hajua on ;-)

One -pentueen ensimmäinen tulos on tehty, Jetta oli Tuuloksen pentunäyttelyn Rop-pentu ja ensimmäinen joka jäi ulos neljän parhaan ryhmäsijoitetun joukosta. Hieno alku!
Jetta, Blackpepoon One Creek PEK1 KP ROP-PENTU:
6 kk ikäinen, hyvät mittasuhteet omaava narttu. Hyvä pään pituus, vielä hieman voimakkaat otsaluut, hyvä ilme. Ikäisekseen hyvä, tilava runko. Hieman jyrkkä, kapeahko lantio. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä raajaluusto, hieman pehmeät käpälät. Takaliikkeet hieman kinnerahtaat. Suorat etuliikkeet. Sivuliikkeessä hyvä askelpituus.
 

Pimu got to pick up duck which was tolled by a duck-whistle, nice! Kata practised hunting (two rounds), and is searching hard (first round more than two hours, second round 11 minutes) and hare sat near by the fireplace just before barking started in second round. Jetta was shown in Puppy Show, Best of Breed Puppy with honour price ,-)

21.9.2011

Pontus on ajanut kettua reilun tunnin, ajo päättyi kaatoon ja oli Pontukselle ensimmäinen tätä sorttia. Tuonnit ja viennit linkkiin lisätty pari linkkiä ajovideoita.

First fox down... Pontus hunted a bit more than an hour. Well done!

I have added some hunting video links (Kupla and her son Birk).

20.9.2011


Goldenmestaruus Midalle! Tiku hymyilee aina vaan leveämmin ;-)


18.9.2011


Piirinmestaruuspokaaleista on luovuttu ja Katalle aukesi paikka Idänlohkoon. Ensimmäistä kertaa siis se portti on auki ja mahdollisuus käytetään jos vain koira on kunnossa. Moona, Blackpepoon Be Brava, hakkasi äitinsä ja se lämmittää mieltä kun koe oli Moonalle ensimmäinen ja vieläpä kasvattajan maksama - sopimuksen mukaisesti ;-) Kokeen kaikki 5 beagleä Beaj0.
2. Blackpepoon Be Brava 27,17 p. (77/40, 163/-)
3. Kuopusmaa Kata 20,92 p. (123/28, 117/-)

Samalla tasolla Tiltu, Blackpepoon Gin Lemon. Taipumuksia on (uimiseen, yleisön viihdyttämiseen, ym.), tulos NOU0 ;-)


13.9.2011


Kupla, Blackpepoon Be Beetle, on ajellut jänistä Finnmarkin Soroyan saarella Norjassa niin, että ajosta on ammuttu kaksi jänistä. Ei huono ;-) Kiitos tiiviistä Facebook päivityksestä!

Thanks to Silver Creek Facebook group I get to know how Kupla is doing at her job! Two hares down... Well done!

12.9.2011


Nappi, Blackpepoon Gin Bitter, aseteltiin röntgenpöydälle ja nyt odotellaan virallisia tuloksia. Kiitokset Terhille ;-)

Jäi vissiin tuosta lauantain päivityksestä pois se, että punaturkit ovat kaneja... Suomessa harvinainen Sachsengold (saksankulta). Tyttö on tosiaan alunperin Ruotsista, ja on tehnyt Suomessa joitain poikueita. Poika on syntynyt Suomessa 10.4.2011 ja toivotaan, että sillä on kanimainen into isäksi. Mielellään hengailee tytön luona, mutta tyttö loikkii karkuun. Keväällä sitten ;-) Ainahan noutajaharrastajalla on kaneja oltava...

Waiting for final hip scores...

We now have rabbits as well, Sachsengold - tattoo's and pedigree's... beautiful golden coat.

11.9.2011


Esb:n näyttelytoimikunnan kokous, niinpä treenit jäi väliin. EI TREENEJÄ MYÖSKÄÄN 18.9. BEAGLEIN PIIRINMESTARUUDEN VUOKSI. Kiitos Annelille ja Sulolle käynnistä ja herkuista - taas jaksaa ;-) Ehkä pian saamme kuulla jotain myös Gin -pentueen nartuista.

Kuplalla pyyhkii hyvin Finnmarkissa Sorayan saarella: on tänään ajanut ihan oukei... :-) Siskolleen Moonalle on ammuttu kauden toinen rusakko. Näiden äiti Kata haki kisakuntoa metsästä.

Suuret kiitokset naapureille! Meidän perheen uudet tulokkaat Muru ja Retu saavat asustaa perinneboxissa. 

10.9.2011


Punaturkkinen Tiku, Weljesten Especially Au, on jo 6,5 vuotias. Joskus päätettiin, ettei tämän värisiä oteta enää eikä kasvateta. Pyörrettin puheet ja hommattiin tyttären kasvatustyön aloittamiseen sopivat punaturkit (siis kultahan se on...) ja ne ovat toisilleen sopivat ja saavat lisääntyä pilvin pimein. Tyttö on alkujaan Ruotsista ja poika Suomesta, mutta kummankin juuret juontavat Saksaan. Palataan tähän myöhemmin ajan ja kuvien kera.

Tuomaritehtävissä vietettiin tämä päivä Joensuussa, beaglein uusi seuraottelu starttasi käyntiin ja Etelä-Suomen Beagleyhdistys ry oli hienosti toinen. Parhaan työn teki Kukuljärven Akun tytär Iita saaden elämänsä ensimmäisestä kokeesta tulokseksi Beaj3:
1. Suur-Savo                                                                    62,92 p.
    Peräpöksän PImpula    32/57, 208/-  33,63 p.
    Pipsa                                26/49, 214/-  29,29 p.
2. Etelä-Suomi                                                                49,79 p.
    Iita                                    52/80, 148/35  46,79 p.
    Helmihaukun Vekku     240/-,  3 p.
3. Pohjois-Karjala                                                            43,92 p.
    Tölpänsalon Sissi        156/47, 84/-  26,71 p.
    Huuhkajan Niilo            9/11, 231/-  17,21 p.
4. Pohjois-Savo                                                                0 p.
    Punapihlajan Ceri (luopui)

Joni Höijer on taituroinut taipumuskokeen tuomarina Kaakossa, työt teki harj. Tomi Sarkkinen... Sulo, Blackepoon Gin Grape NOU1 ;-) Hyvä Anneli!!!
1. Sosiaalinen käyttäytyminen Suhtautuu ystävällisesti vieraisiin ihmisiin ja koiriin
2. Uimahalu
Syöksyy veteen, ui reippaasti
3. Hakuinto
Erinomaisella vauhdilla työskentelevä koira, joka löytää nopeasti riistan
4. Noutohalu
Nopeat ylösotot
5. Nouto-ote
Hyvä ja pehmeä
6. Palauttaminen
Lokit ohjaajalle käteen, varikset ohjaajalle käteen, kani ohjaajalle käteen
7. Reagointi laukaukseen
Tarkkaavainen, rauhallinen
8. Itseluottamus ja aloitekyky
Selvittää jäljen kolmannella lähetyksellä
9. Yhteistyö
Erinomainen
10. Yleisvaikutelma
Erinomaisia taipumuksia osoittanut nuori koira, jota ohjataan mukavalla tavalla.

Ja Kerimäellä taipparituomarina Markku Bräyschy. Nooa, Blackpepoon Gin Sour NOU1 ;-) Hyvä Antti ja Anneli!!!
1. Sosiaalinen käyttäytyminen
Tasapainoinen
2. Uimahalu
Ui hyvällä tehokkuudella
3. Hakuinto
Innokkaasti hyvällä kestävyydellä työskentelevä koira
4. Noutohalu
Nopeat talteenotot
5. Nouto-ote
Hyvä
6. Palauttaminen
Ohjaajalle
7. Reagointi laukaukseen
Rauhallinen
8. Itseluottamus ja aloitekyky
Suorittaa tehtävän oma-aloitteisesti
9. Yhteistyö
Hyvä
10. Yleisvaikutelma
Erinomaisella innokkuudella vedessä ja maalla työskennellyt koira suorittaa itseluottamustehtävän oma-aloitteisesti.

Pontus, Blackpepoon Be Corsa, on ajellut siihen malliin, että kehitystä on tapahtunut. Hyvä pojat!

8.9.2011

Moona, Blackpepoon Be Brava, on avustanut omistajaansa, saalis kuvassa:
 Näillä näkymin Moona saadaan tänä syksynä koekuntoon... ;-)

Katakin haki kuntoa eilisiltana metsästä ja ajoi kolme pätkää. Kaikkien riemuksi yhdellä pellolla oli lannan levitys menossa, ja doftis saatiin kotiin asti. Kata hoiti homman, liivissä on pintaa millä piehtaroida.

6.9.2011


Huikan, Blackpepoon Gin Knock Out, arvostelut viikonlopun junnumestaruudesta.

näyttelyosuus, tuomari Lena Hägglund, O'Flanagan:
1,5 år. Fina propotioner. Huvud under veckling. Bra hals och rygg. Något sluttande kors. Bra förbröst, kropp för åldern. Goda vinklar bak, något uppdragen i underlinjen och något lång i länden. Rör sig med bra stegläng, slarvar fram. Mycket bra päls, välvisad.
Muskular typ.
 
1,5 vuotias. Hyvät mittasuhteet. Pää kesken kehityksen. Hyvä kaula ja selkä. Hieman luisu lantio. Hyvä eturinta (ja) runko ikäisekseen. Hyvät kulmaukset takana, hieman ylösvetäytynyt alalinja ja hieman pitkä lanne. Liikkuu hyvällä askelpituudella, löysästi edestä. Erittäin hyvä karva, hyvin esitetty. Lihaksikas.


Koeosuus tuomari Petri Paavola:
haku: alun vaikeuksien jälkeen haku käynnistyy ja riistoja saadaan talteen 4/5.
ohjattavuus: ottaa hyvin linjaa, mutta juoksee riistan ohi useita kertoja.
paikallistamiskyky: onnistuu molemmissa markkeerauksissa.
riistan käsittely: ei moitteita riistankäsittelyssä.
muut ominaisuudet: hyvässä yhteistyössä ohjaajansa kanssa oleva koira.
yleisvaikutelma: ohjauksen epäonnistumisen ja haun alkukankeus heikentävät suoritusta.5.9.2011


Myös Huikan, Blackpepoon Gin Knock Out, terveystulokset ovat tulleet kennelliitosta.

4.9.2011


Finaali:
1. Jori ja Penni, 2. Veijo ja Maik, 3. Talla ja Mauri!
Tarjan viikonlopun täydensi Missin 3. sija Kisällissä. Finaalin ykkönen ja kakkonen on valmiita käyttövalioita, eli se on sitten se mihin Maurinkin tulevaisuus johtaa, eikö? ;-)


3.9.2011


Mauri, Batzi's Knock Out, tehnyt hyvän työn voittajaluokassa... :-) Tuloksena Voi1 ja samalla kokeen A-luokan paras. Muita huomiseen finaaliin menijöitä ovat: Mika ja Venla Voi1, Veijo ja Maik, Jori ja Penni, Tapio ja Fani sekä Ahvenanmaan kaveri Voi1 sekä Jarmo ruotsintuontisa kanssa. Maurin tytär Missi Kisällin ainut Alo1 tulos (ei kakkosia, pari kolmosta: Annan ja Jammun koirat). Siskonsa Taika teki taas hyvän nollan, suoritti tehtävät mutta puutteita oli. Maurin poika Huikka, Blackpepoon Gin Knock Out, oli ulkomuoto-osuuden viides ja suoritti kokeenkin niin, että heltisi junnumestaruuden 3. sija. Lapsihan se Huikka vielä on! Junnumestaruuden kakkonen on Tutin poika, Batzi's Oban Ace! Tulokset 

Hiski, Blackpepoon Be Cooper, 2 vuotta ja 8 päivää... Ja tänään saaliiksi kolme jänistä Pudasjärveltä. Kuvassa niistä kaksi. Koiran kokonaissaldo viime vuodelta oli 6, nyt yhtenä päivänä puolet siitä. Mitä se kertoo koirasta? Tai jäniskannasta? Tai ampujista .... :-)


Kata haki ajettavaa 3 tuntia, siitä viimeiset 2 tuntia 40 minuuttia naamaansa näyttämättä. Ja siitä se sitten ajo lähti. Näppärä mummo.

Best ones of flat coated retriever will be chosen this weekend in Hailuoto. Mauri has done a good work in winnersclass, and so has his daughter Missi, as well as son Huikka who managed to get points from show and did quite well also in test...,;-) More about it later...

Kata is quite a grandmother, searched hare for 3 hours, most of it without showing her face at all and got to hunt. I am pleased!

31.8.2011


Tikun siskolla suoritettuna käytännön metsästyskoe. Onnittelut Anulle! Samalla noudettavaa tuli muillekin ;-)

Sulo, Blackpepoon Gin Grape, ensimmäinen virallinen kuvaustulos on valmis! Kiitokset Annelille erinomaisesta kasvatin kanssa touhuilusta!

Fine hip score and ok elbows, first official health result in Gin -litter. Weljesten Elegance Au got her tittle in warm game test (ducks).

28.8.2011


Katan aggressiivinen ajotyyli aiheutti tänään sen, että jänis ui Torasjoen yli. Ja Kata vilvotteli uimalla perässä ;-) Katalla saisi olla vähän leppoisampi tyyli ajella...

Pimun ollessa sorsalla treenattiin meillä Suloa ja Taikaa. Jälkeä ja kakkosta. Tsemppiä Maurin lapsille tuleviin koitoksiin ensi viikonloppuna!

Kata should not be so aggressive while hunting: today hare decided to swim over a tiny river and Kata followed, of course... During our Sunday training Pimu got to pick up (duck hunting).

27.8.2011


Katalle kauden ensimmäiset "kaksi erää". Ajo meni tielle ja sieltä koira kiinni, hyvä vaan kun sai pois (hellelukemat, taas!)

Kata got to hunt like in field test (two rounds). Weather is too hot for dogs. Again. Kata was catched after she started to hunt on the road.

26.8.2011


Iltalennolla Pimu. Pimeällä kotiin porhalsi onnellinen koira ;--)

Pimu got to pick up after sunset. Happy dog!

23.8.2011


Kuplalla, Blackpepoon Be Beetle, on Norjassa ensimmäiset ajot takana ;-) Samoin tietysti sukulaismies Kuopusmaa Pera on päässyt tositoimiin. Roger povaa jäniksille kovia treenejä ;-) Norjan yhteys on upea kokemus, hommaa tehdään suurella sydämmellä!

Moona, Blackpepoon  Be Brava, on myös jo päässyt ajovauhtiin. Ja omistajalla tuomarikortti. Sorsastus etenee hyvin Lassilla, Blackpepoon Another Man - koira joka teki omistajistaan metsästäjiä;-)

Kupla and Pera have both started their season well in Norway, Roger bodes hard times for hares! We have been so happy with our norwegian connections!

Moona has started her hunts well too and owner has become a licensed judge for hunting tests. Duck season continues as well: Lassi really made his owners hunters.

22.8.2011


Tiltu, Blackpepoon Gin Lemon, pääsi takaisin kotiinsa. Tiltu on minun mieleen, emäänsä napakampi mutta kuitenkin hurjan kiltti ja helppo koira. Nykyään ;-)

Tiltu travelled back to her home. I really like that bitch. Easy and kind, but not so baby as her mother Pimu.

21.8.2011


Etsivän luulisi löytävän mutta tänään ei jänistä ajoon. Sorsastuskaan ei oikein käynnisty mutta jotain kuitenkin: meillä piipahtaneet Mauri, Blackpepoon One Path ja Jetta, Blackpepoon One Creek, saivat kantaa tavia.
Mauri, Blackpepoon One Path (Gilliam's Gold Suomi Poika - Blackpepoon Another One )

Sunnuntain treeneihin saatiin Sulo, Blackpeoon Gin Grape ja Taika, Taka-Tapiolan Fiun Taika. Toiselle jälkeä... ja toiselle pitkää ykköstä damilla, ja siihen rakennettin sitten linja, josta löytyikin tuo samainen tavi. Treenit meni oikein mukavasti.

Yhden Gin-pennun kuvat on jo kennelliitossa lausuttavina, toinen hyppää huomenna lekurin pöydälle kuvattavaksi. Tästä se lähtee ;-)

Kata did not find any hares today (yesterday she did...). Duck season has not started very well but youngsters got to meet warm game anyway. Halfsisters Sulo and Taika were at our place for training and it went very well! Soon we'll start to get hip scores (Gin -litter).

20.8.2011


Katalla ilmeisen mieluisa paluu lomalta töihin. Loma loppui sitten myös ajoon osuneelta jänikseltä ;-)

Sorsastuksessa isäntä poikansa ja Pimun kanssa.

Hunting season continues, from this day it's allowed to shoot ducks. And bears. Dogs are allowed to cut loose to chase hares or bark elgs but those are not allowed to shoot yet. Kata got to chase hare and Pimu were along at duckhunt.

17.8.2011


Pimulle aloitetaan pitkä antibioottihoito. Borrelia hieman koholla, en sitten tiedä mitä arvot olisivat näyttäneet viime keväänä kun koiraa 419 eurolla tutkittiin mutta vikaa ei löytynyt. Oireiden mukaisesti se sillonkin sai antibioottikuurin. Pimun oireet tulee ja menee, siksi pyysin (eri!) lääkäriä ottamaan näytteen. 

15.8.2011

Päätin jättää Bertan astuttamatta. Pennut olisi tulleet luovutukseen jouluksi.

13.-14.8.2011

Tiku, Weljesten Especially Au, pääsi kyyhkystämään ekan kerran lauantaina ja uudemman kerran sunnuntaina. Saalistakin tuli. Tikun sisko, siis jo toinen, on tahkonnut itselleen Kva-arvoon oikeuttavat koetulokset.

Sunnuntain treeneihin saatiin Maurin lapset Taika ja Sulo, sekä Tutin tytär Tira. Vedettiin jälkeä, tehtiin pitkää ykköstä, lyhyttä ykköstä ja näistä sitten kakkonen. Treeni meni luvattoman hyvin ;-) Ja sitten taidettiin taas vetää jälkeä...? Juuri ennen treeniä meille saapui Tiltu, Blackpepoon Gin Lemon.

11.8.2011


Ajok/Beaj tuomarikorttiin haettu tänään isännän kanssa jatkokoulutusta, Ollilan Ari veti koulutuksen siihen malliin ettei epäselvää jäänyt. Nyt uskaltaa taas lähteä tuomaroimaan... Metsästyksellisyys, metsästysinto ja ajotaito...

10.8.2011


Bertta, Grabling Cherubi, haettiin meille. Ihan kuin ei olisi poissa ollutkaan, meidän kennelin tyttöjen kanssa tulee hyvin juttuun.

Kyyhkystyskausi on alkanut, tosin ei vielä meillä. 13 kuukauden ikäinen Huikka, Blackpepoon Gin Knock Out, on ainakin kokeillut taitojaan haavakkokyyhkyjen kanssa ;-) Starting today it is allowed to shoot doves/pidgeons.

Anttilan Erämiesten ampumakilpailuista isäntä siirrettiin B-sarjasta A-sarjaan. Hyvin ampuu hän... ;-) Täytyy se yksi oranssi pipo piilottaa...
Kuvassa Tiku, jonka sisko on käyttövalioitunut tänään käytännön metsästyskokeessa! Onnea Salla ja Mida!!!

8.8.2011


Kiira, Isoahon Cindy, sai tänään toiset rokotukset. Samalla Pimusta, Taka-Tapiolan Sintonic, otettiin putkellinen verta tutkimustarkoituksiin. Kiitokset taas lekurille ;-)

Miki, Blackpepoon One Avenue, lähti tänään etelään. Mikin perheessä metsästetään ja on aiemminkin metsästetty flatin kanssa. Pentuvaraus oli meiltä jo viime keväänä, mutta projekti toteutuikin vasta nyt.
 Miki, Blackpepoon One Avenue ( Gilliam's Gold Suomi Poika - Blackpepoon Another One )

7.8.2011


Lähestyvä sorsastus aiheuttaa kaikenlaista puhdetta. Nyt ohjelmassa oli kaislikon perkuuta...

Tupatarkastus tehtiin tänään Hämeenlinnassa ;-) Kiitos kun saatiin Mikin kanssa käydä leikkimässä! Ainakin hampaiden vaihdossa on Jetta Mikiä edellä. Jetan kulmurit on kaikki näkyvissä, Mikillä ei ensimmäistäkään.
 Jetta, Blackpepoon One Creek (Gilliam's Gold Suomi Poika-Blackpepoon Another One)

Sunnuntaipäivän treeneissä oli mukana Anneli ja Sulo, Blackpepoon Gin Grape. Vedettiin jälkeä...

6.8.2011


Edistymistään kävi meillä näyttämässä Luka, Blackpepoon Gin Tonic. Noutoja dameilla, variksella ja kanilla. Ei enää merkkejä niistä kujeista joita osasi puolivuotiaana. Onneksi! Hyvällä mallilla siis, kiitokset omistajille! Luka sai vähän trimmaussaksista ja sai myös leikittää Mikiä. Miki sai Lukaltakin luvan istua ja talloa päälle!
 Lukallakin häntä vispaa niin, ettei sitä kuvaan saa... Tallella häntä kuitenkin on.

Siistittiin myös Jami, Blackpepoon Another Jazz, joka on taas ollut Satulla hoidossa.
 Jami

31.7.2011


Atso, Blackpepoon One Edge, pääsi takaisin omaan kotiinsa. Viikonlopun se rällästi mökillä Mikin ja Kiiran kanssa, ja taas meillä oli läheltä piti tilanne kyyn kanssa. Kyy siirtyi ajasta ikuisuuteen pistolapion avustamana...

26.7.2011


VOI2  ;-) On se semmoinen...!!!  Gin -pentujen isä eli Mauri. Onnea Talla! Maaohjaus persiilleen, mutta vedessä ok ;-)

sku Batzi's Knock out, FIN28045/05, s. 5.4.2005
(i: Birkebo Madonna's Zico, e: Birkebo Lenten Rose Whoopy)
kasv. Carita Sulkava, Ähtäri
om.&ohj. Tarja Tuhola, Pälkäne
 kuva: Ada

Hoitopoika Atso, Blackpepoon One Edge, tuli meille. Mikin kanssa on mahdottoman mukavaa...


25.7.2011


Varastot lastattu täyteen LUOMU-kauraa, kiitos! Katsotaan, onko menekki parempi. Nyt kun on omaa varastoa, niin ei ole väliksi kumman seuran alueelle sitä tankataan.

24.7.2011

Isäntä koko päivän Anttilan Erämiesten talkoissa (hulppea kota...) ja meillä Somurassa treeniä, tämäkin sunnuntai hirveässä helteessä niin kuin kaikki aiemmatkin. Mukana Nooa, Blackpepoon Gin Sour ja Sulo, Blackpepoon Gin Grape sekä aluksi myös Tira, Batzi's Oban All Time. Markkeeraus damilla, siihen linjatreeni riistoilla (riistat tutuiksi) ja riistahaku, jossa mukana laahausjälki. Työskentelyyn olen tyytyväinen, Nooakin pari yötä reissussa ennen Valkealaan tuloa, sitä ennen vielä päivä Tykkimäessä (meidän lapset pääsi mukaan, KIITOS!)

Kaimani Tarja on sitten omalla tahollaan huolehtinut Tiltun, Blackpepoon Gin Lemon, treeneistä! Kiitos ja tsemppiä....!

23.7.2011

Etelä-Suomen Beagleyhdistyksen kesäpäivät Hujakkalassa. Mukavasti beaglejä ja vieläpä uusia jäseniäkin ;-) 

17.7.2011


Hiski, Blackpepoon Be Cooper, on päätynyt keräilemään turhia sertejä! Mutta annettakoon anteeksi... ;-)
Oulu Kv tänään, tuomarina Kauno Määttä,
Nuo Eri1 Sa Pu1 Sert Cacib Vsp: 38 cm. Kevyet liikkeet omaava. Komea pää. Hyvät korvat. Kuiva kaula. Hyvä rinta ja lantio. Vahva runko. Hyvät raajat, käpälät, väri ja luonne.
 Kuvassa Hiski Oulun Kv näyttelyssä heinäkuussa 2010 (Hannu Talvelta Eri, Saija Juutilaisetla Eh)
Oulu Kv eilen, tuomarina Jari Fors,
Nuo Eri1 Sa Pu2 Vara-Sert Vara-Cacib: 38 cm. Mittasuhteiltaan lähes oikea. Lähes oikealinjainen pää. Melko hyvät korvat. Hyvä kaula ja selkä. Oikea-asentoiset raajat, joskin takakulmaukset voisivat olla selvemmät. Hyvä häntä. Erinomainen karva. Rodunomainen väritys. Liikkuu hyvin. Luonne oikea.

Hiskillä siis nyt kasassa kolme sertiä, mutta yhtä eli sitä virallista kolmatta tarttee kalastella sitten kun ikää tulee se 2 vuotta täyteen ;-) Ei ole mitenkään poissuljettu, etteikö Papinniemen Pilke tekisi vielä toisetkin pennut...

13.7.2011


Miki, Blackpepoon One Avenue, on tänään saanut toiset rokotukset. Mr Manuel istui pöydällä länttäsissään ja nojasi lääkäriin - jos lääkäri olisi väistänyt olisi pentu muksahtanut lattialle. Rento pakkaus on meidän Miki. Illalla ajeltiin pojan kanssa Lahteen hakemaan sorsastukseen sopiva soutuvene, poika käyttäytyi kaupassakin kuin ammattilainen ;-) Kiira sai ensimmäisen rokotteen ja pyysin sille mahdollisimman pitkää piikkiä...

Meillä piipahti Nemo, Blackpepoon Gin Lime, ja laitettin sille varis matkaan. Nemo on sporttinen rimpula: ui aamusta iltaan jos mahdollisuus siihen on. Mila, Blackpepoon One Way, on oma-aloitteisesti tehnyt riistatreeniä ja mikäs siinä kun omistajaperheessä on tuliterä metsästäjän kortin suorittanut. Blackpepoon kennel on iloinen jokaisesta uudesta metsästäjästä ;-)

Kouvolan Urheiluampujat ry:n
jäsenyydet meille molemmille ;-)

10.7.2011


Miki on meillä edelleen, ja oli ekaa kertaa mukana mökillä. Uiminen on sen juttu ja jos ei jaksa uida niin ainakin päätä pitää uittaa pinnan alla...Venematkoihin se suhtautuu kuin kaikkeen muuhunkin; rauhallisesti, kiinnostuneesti ja ongelmitta. Mikin Alex-isällä ensimmäinen nome-startti. Työskentely oli ollut tasaisen hienoa, mutta kieltäytyminen hakualueen kanista toi tulokseksi nollan. Uusi mato koukkuun...

Treeneihin saatiin Sulo, Blackpepoon Gin Grape ja Taika, Taka-Tapiolan Fiun Taika. Hakua dameilla ja jälkeä telkällä. Kelistä ei ollut apuja mutta hyvin meni treenit.

Ja jos haluaa jaagaa kultaisella noutajilla, niin kannattaa tutustua meidän Tikun kasvattajan kasvatustyöhön eli Weljesten kenneliin... Upeaa, Sanna ja A-P! Käyttövalioita alkaa tulla uunista ulos ;-)

3.7.2011

Miki Manuel Kolkka vietti viikonlopun Aitomäessä, kiitokset! Poika on taas yhtä kokemusta rikkaampi ;-) Juhannushan meni Satulla (ja Ansulla), eli kyllä alkaa nuorukaisella olla ihailijoita...

Treeneihin saatiin kolme Maurin lasta: Taika, Sulo ja Nooa (Taka-Tapiolan Fiun Taika, Blackpepoon Gin Grape ja Blackpepoon Gin Sour). Maurin tyttäristä kahdelle tänään WT Alo1 (Taka-Tapiolan pennuista), kolmannellekin ykköstä tarjottiin mutta ei vielä natsannut ;-)

Ada esitti Riitan Alexin Karjaan kaikkien rotujen näyttelyssä Tapio Eerolalle. Ensimmäinen serti ja VSP.  Tämähän oli vaan ajan kysymys milloin se sieltä tulee. Onnittelut omistajalle ja handlerille!

26.6.2011


Useita filmejä Kuplan, Blackpepoon Be Beetle, pennuista osoitteessa Silver Creek. Pennut lähtevät pian uusiin koteihinsa.

Treeniä tehtiin Somurassa tänään Sulolle, Blackpepoon Gin Grape.

20.6.2011


En tiedä pitäisikö olla huolissaan, kun kolmen koiran kasvattajat (Kuopusmaa Kata, Weljesten Especially Au, Isoahon Cindy) tulevat samana päivänä tupatarkastukselle ;-) Puuttui enää yksi kaveri Mäntästä. Kiitos kun kävitte - ilmeisesti läpäistiin tarkastus!

Kiiran isälle, Fi Mva & Kva Astalan Pelimerkki, Ruotsista eilen serti ja cacib. Ruotsin muotovalion arvo sillä heltisi ;-)

TASAN KAKSI KUUKAUTTA IRTILASKUUN...

19.6.2011


Mauri, Batzi's Knock Out eli Gin -pentujen isä, tänään ensimmäinen voittajaluokan startti ja Voi3. Omalla tasollaan, eli ei ollut ohjautunut vedessä ;-) Ihan hienosti, kun ohjaajan asenne oli, että lähdetään vähän yleisöä naurattamaan!

Tyttären kanssa Kotkan Ruusun näyttelyssä, aika monta arvostelua tänäänkin käännettiin suomen kielelle. Pitkään meni, kentälle jäi vain lokit kun me sieltä poistuttiin...

18.6.2011


Huikka, Blackpepoon Gin Knock Out,  taipui Rovaniemellä ;-)
Sosiaalinen käyttäytyminen:
Suhtautuu ystävällisesti ja myönteisesti toisiin koiriin ja ihmisiin
Uimahalu:
erinomainen

Hakuinto:
liikkuu koko ajan hyvällä vauhdilla alueella
Noutohalu:
Ottaa empimättä riistat
Nouto-ote:
pallottelee hieman variksilla, muuten syvät, pehmeät otteet
Palauttaminen:
suoraan ohjaajan käteen

Reagointi laukaukseen:
tarkkaavainen, rauhallinen
Itseluottamus ja aloitekyky:
erinomainen
Yhteistyö:
hyvä

Yleisvaikutelma:
Tänään erinomaisia taipumuksia esittänyt uros, joka suorittaa tehtävät helposti.


Päivää vietetty Kotkassa kaameassa sateessa mutta erittäin hyvässä seurassa.

16.6.2011


Kiira kasvaa ja väljää turkkia ei enää ole niin älyttömästi kuin 3 viikkoa sitten. Kiira on hyvin erilainen verrattuna Katan jälkeläisiin... ;-) Miki sai ensimmäiset rokotukset  ja oli reipas: kävi lekurin lattialle maate, ja piti siitä oikein kehoitella kotimatkalle. Lupsakka tapaus. Koirat -linkin tietoja täydennetty Benyn osalta :-) Jutusteltu Stennen kanssa Morriksesta, Fi Mva Yeccu Play Time, ja koira kaikin puolin kunnossa edelleen, niin kuin on aina ollut. Ainoastaan Expotin soveltuvuutta on viime vuonna jouduttu ko. koiralla kyseenalaistamaan. Morris on Another -pentueeni isä.

11.6.2011


Sulo, Blackpepoon Gin Grape yritti taipuilla Lappeenrannassa. Meni kuten emänsä heittämällä jäljelle.  Ja sielläkin kuin emänsä, mörkö tuli ja tulokseksi Nou0.
Sosiaalinen käyttäytyminen:
Suhtautuu ystävällisesti vieraisiin
koiriin ja ihmisiin
Uimahalu:
reippaasti veteen , ui mielellään

Hakuinto:
Hyvällä ja tasaisella vauhdilla koko alueen kattava koira
Noutohalu:
Oma-aloitteiset ylösotot kaikista riistoista
Nouto-ote:
Hy
Palauttaminen:
Ohjaajalle käteen

Reagointi laukaukseen:
Kiinnostunut ja tarkkaavainen
Itseluottamus ja aloitekyky:
Koiran itseluottamus ei riitä laahausjäljen suorittamiseen
Yhteistyö:
Erittäin miellyttävässä yhteistyössä ohjaajan kanssa

Yleisvaikutelma:
Nuori koira, joka on erittäin hy
vässä yhteistyössä ohjaajan kanssa. Koira, joka suorittaa sille annetut tehtävät mallikkaasti haku- sekä vesitehtävissä, valitettavasti tänään koiran itseluottamus ei riitä laahausjäljen suorittamiseen.9.6.2011


Tutin, TK1 Batzi's Caliphcaliandra, CT-kuvat valmistuivat ja koiran nomeura on ohi. Paikoiltaan olleiden selkänikamien väliin on kehittynyt spondyloosia ja hermot ovat ahtautuneet. Nyt koira on ilman särkylääkettä, ja pärjääkin niin tasaisella liikunnalla ja uimisella ts. vahvoilla selkälihaksilla. Tutin ensioireet tulivat viime kaudella, ihmeelliset notkahdukset työskentelyssä tilanteissa joissa Tutin piti olla vahva. Nikamamuutos sai alkunsa lujasta tällistä hyväntahtoisen mutta rajun saksanpaimenkoiran kanssa.

Erämessut tulee... Erämessuliittessä esittelyssä Kaakon noutajakoirayhdistys ry

Tutti's field trial career is over. Crash with German Shepherd some years ago has caused her permaned changes in back bones.

5.6.2011


Kesän ensimmäisillä Somuratreeneillä oli pari Maurin lasta, Taika ja Sulo. Markkeerauksilla mentiin, ja niistä loppuun rakennettiin linjat. Hyvin meni molemmilta ;-) Taikalla johtui tietenkin siitä ohjaajan lippalakista - minulla ei sellaista muuten vielä ole...! 

Field trial training in Somura with Sulo and Taika, both sired by Batzi's Knock Out.

3.6.2011


Pimulla on kiima ja Mikiä hajut kiehtoo. Ikää pojalla 10,5 viikkoa ja selkään pyrkii. Hakekaa se pois meiltä !!! ;-)

Tytär laski sirutuskansion koirat, olen siruttanut yli 200 koiraa.

Miki at age of 10,5 weeks is very interested in Pimu, she is in season. My daughter counted all microchip's I have installed. More than 200 dogs.

31.5.2011


Lämmin päivä, päätettiin Mikin kanssa ensi kertaa kokeilla uimista. Sinnehän se meni että heilahti. Flattimäisesti... ;-)

Warm day, Miki tryed swimming for the first time. Easy! For flat coated retriever it is easy... ;-)

29.5.2011


Sulkavan ryhmänäyttelyssä beaglet arvosteli Sakari Poti.
Moona, Blackpepoon Be Brava AVO H: Keskikokoinen, mittasuhteiltaan oikea. Kevyttyyppinen, kevytkuonoinen pää. Hyvä ylälinja, jyrkkä vatsaviiva, hyvät kulmaukset, pysty tanakka häntä. Hyvä karva, tyypikäs liike, rauhallinen luonne.

Elämäni ensimmäinen kunnon tollerikosketus Terra elää vielä 15 vuoden ikäisenä. Toinen tuttavuus samasta rodusta asui hetken meillä ja tutustui mm. riistaan. Pohjoisessa törmäsin koulutuksen merkeissä näiden sukulaiseen eli Rokkaan ;-) Rodulla on rodulle tyypiliset kujeet!

Moona got good from show, judge wished her to be more massive. Long life and still going, nova scotia duck tolling retriever Terra...

28.5.2011


Perheemme uusin jäsen on haettu kotiin.  Tiistaina alkaneen Kajaani - Ruka - Ranua - Ii -Oulu -kierroksen päätteeksi kotiin haettiin Kiira, Isoahon Cindy ( Fi Mva & Kva Astalan Pelimerkki - Fi Kva Isoahon Denita). Miki oli sen aikaa Putin Erkillä, ja Limulla oli kotihoitaja - Limukin on lähtenyt tänään uuteen kotiinsa Sippolaan. Aivan mielettömän suuret kiitokset Iin porukalle - meistä huolehdittiin kuten kasvatistamme Hiskistä eli erinomaisesti!!!

En nyt tiedä, onko meillä myytäviä pentuja... Sopivaan kotiin olisin edelleenkin taipuvainen tuon Mikin myymään, vaikka saatiin kyllä vahva kehotus pitää se itsellä - vaikka se onkin uros.

Holiday at Northern Finland and we came back with beagle puppy Kiira: hare, be aware! We were perfectly taking care off, thanks to Hiski's owners. Smoked salmon, roasted elgbeef and of course cranberry dream for dessert!!!  Limu, Blackpepoon One Street went to his new home and will live his life working as picking up. Miki, Blackpepoon One Avenue, is promising enough to be kept by us if I can not find him home good enough.

23.5.2011


Kessu, Blackpepoon One Path eli Mauri on muuttanut Kouvolaan.

Sulo, Blackpepoon Gin Grape, on suoriutunut mallikkaasti Möllitokosta.

22.5.2011


Pepe, Blackpepoon One Edge eli Atso on muuttanut Lappeenrantaan ;-)

Savon Nuuskujen viikonlopun taipparikurssille oli uskaltaunut pari flattia: Nooa, Blackpepoon Gin Sour ja Nappi, Blackpepoon Gin Bitter - suuret kiitokset kouluttajille!

Pepe, nowadays called Atso, has left the building. Two flat coated retrievers at field test training in Savo, both Blackpepoon.

18.5.2011
ym

Jetta, Blackpepoon One Creek, on lähtenyt omaan kotiinsa - huikea automatka ;-) Jetan perheessä metsästetään ja talosta löytyy ennestään flattinarttu, Inka.

Jetta, Blackpepoon One Creek, has moved out. Jetta has now a flattie sister called Inka and owners are hunters.

15.5.2011


Kasvattaja kiittää Kaakon leiriä koulutuksesta, Ruususen Ari on ollut kouluttamassa Suloa ja Annelia. Iso kiitos ;-)

Anneli has been camping and training with Sulo, Blackpepoon Gin Grape. Thanks to the trainee Ari ;-)

 Blackpepoon Gin Grape, Sulo ( Batzi's Knock Out - Taka-Tapiolan Sintonic )

14.5.2011


Match Show tuomarina Kouvolassa, kiitos Kaakon Kanakoirakerho.

Sirpa kävi noutamassa noutajansa kotiin. Jippu on hieno äiti, olisi varmasti hoitanut pentujaan vielä pitkään. Yleiskunnon perusteella ei ollut lainkaan rankkaa, karva kiiltää ja muutenkin vointi on hyvä.

Vapaita pentuja meillä siis vielä kaksi, urokset Limu ja Kessu. Hyvän paikan löytyessä voidaan neuvotella myös Mikistä. Alunperinhän yhdistelmästä piti sijoittaa narttu, mutta päätinkin toisin. Mikissä oletan olevan sopivasti niitä ominaisuuksia, joita hain Alexista. Siksi se on minun valinta, vaikkei olekaan testivoittaja (kuten Ropi Ansun testissä ja Remu/Mikki Susannan testissä). Hyvin pärjäsi kuitenkin...

Judging Match Show, thanks for invitation. Sirpa fetched her retriever back to home. Jippu is great mum, she would have taken care of her puppies for plenty of more weeks. In general she is in excebllent condition with shiny coat. Thanks Sirpa! We have two dog puppies available, Kessu and Limu. Maybe also Miki. He was not test winner, but he has so much something I wished from the fathers side... At least I will keep his breeding rights for one litter.


11.5.2011


Remu, Blackpepoon One Suomi eli Mikki muutti Taipalsaareen. Mikki meni metsästävään kotiin, jossa aiemminkin on ollut flatti.


10.5.2011


Flunssaisena mutta reippain mielin laitettiin lapsia maailmalle:
Tuhnu, Blackpepoon One Way eli Mila matkusti Ylivieskaan.
Ropi, Blackpepoon One Cliff muutti Mäntyharjulle (aiemmin ollut flatti metsästyskäytössä) ja
Jojo, Blackpepoon One Gate eli Ritu matkusti Pirkkalaan.

Suuret kiitokset Adalle, päivitän pian kaikista pennuista Adan ottamat hienot kuvat!!!

Some of the puppies have left the building... Thanks Ada, photos were superb as expected!!!

8.5.2011


Pennut on testattu tänään, kiitokset Sannalle Weljesten kenneliin. Testiä pääsi seuraamaan tälläkin kertaa yksi pennunvaraajista. Nartuissa tilanne selkiytyi entisestään, urosten jako varanneiden kesken on sitten haasteellisempaa... Päivän aikana sain pennuista mielipiteen myös Ekiltä ja Teijalta, ja näitäkin kommentteja pidän suuressa arvossa - kiitos kun kävitte! Pennut näkivät, siis saivat haistaa ja raahata (!) emänsä esittelemää varista...

Second day for testing, at least I know now where bitches are going. It is more difficult with male puppies... Thanks for testing, Sanna! And thanks for visiting Eki and Teija, both very experienced with retrievers and dogs in common.

7.5.2011


Jaana Hartusta on viime kevään jälkeen tavoiteltu, Sipoo meni ohi mutta nyt Mikkelistä löytyi. Flatteja 10, SA jäi epäpuhtaisiin liikkeisiin... MUTTA TÄSSÄ ARVOSTELU ;-)
Taka-Tapiolan Sintonic, Pimu AVO ERI1 - : Keskikokoinen, erinomaista tyyppiä oleva narttu. Riittävä raajakorkeus, hyvä runko, erinomainen eturinta, linjakas pää, hyvä ylälinja. Hyvät kulmaukset ja askelmitta voisi olla tiivimpi edestä ja leveämpi takaa. Riittävä karva.

Tiltu, Blackpepoon Gin Lemon, tuli meille päiväkäynnille. Jippu sijoitusnarttuna saa näyttää sille talon tavat ;)

Anna-Leena Mettälä, metsästäjä, joka on kasvattamansa kultsun sekä omistamansa kultsun vienyt Avo2 tulokseen Nome:ssa, sekä on nykyään perehtynyt hirvikoiriin, kävi meillä testaamassa pennut. Testi tehtiin kuten viime vuonna, eli kyseessä oli PAT Volhards Puppy Personality Test. Palataan tuloksiin sitten toisen testin jälkeen JA kun pennut on jaettu. Meillä on vielä vapaita uroksia... Pentujen isä kävi starttaamassa Uudenmaan Ohjuksessa.

Pimu shown in Mikkeli, I got very nice critique of her. Tiltu visited here in Somura and Jippu quided her well with puppies ;-) Puppies were tested for the first time, results will come later... Some male puppies available.

6.5.2011

Pimu, Taka-Tapiolan Sintonic, täytti tänään vuosia (5) ja samalle päivälle sattui Kuplan ja Serttin Norjaan syntynyt pentue. Onnittelut!

Suuret kiitokset Adalle ja Riitalle, Jipun One-pennut saatiin tallennettua kuviin. Olipahan... hauskaa. Täytekakku laitettiin pöytään ja juhlan aihetta oli enemmänkin ;) Vieraat pitivät näkemästään ja se tietysti minulle kasvattajana hieno asia!

Pimu got older, and beagle puppies were born today as well, congratulations to Norway, Silver Creek!

Thank you, Ada and Riitta for visiting and all that... fun we had while taking photos of One-puppies. We did eat cake with cream and strawberries and yes, it was good and well earned! Photos available in couple of days (right Ada?)

4.5.2011


Pennut ovat tänään ajelleet ensimmäisen autoajelunsa - eläinlääkärille! Vauvalomalta palannut Ell Tuulikki Huotari tarkasti pennut, ja kaikilla oli kaikki ok. Normaalit purennat ym., ja pojilta tuntui pallit. Tasaista siis myös tässä suhteessa. Hännät vispasivat, ja eläinlääkärin lipsuttelu ja hännän vispaus olivat huipussaan. Muutenkin pennuilla menee hyvin, ne on aina vaan rohkeampia ja laajentavat reviiriä. Pennut ovat pentutestausta vaille valmiit maailmalle.

First time for puppies in a car drive while we drove to the vet for puppy examination. Puppies were prima in everything, teeth, testicals etc. They will soon be ready to move out.

30.4.2011


Suru-uutinen tuli kenneliimme, Topin ja Pipan poika Topi, Blackpepoon Toon Coyote on päästetty reheville metsästysmaille 10 vuoden ja 2 kuukauden iässä. Kolme päivää meni syömättä, ja eturauhasen prostata kasvain oli eutanasiaan johtanut kuolinsyy. Kiitos Essille näistä vuosista Topin kanssa!

In Memoriam
Blackpepoon Toon Coyote
( Fi Mva Blackpicks Peter Pan - Blackpepoon Tiny Toon )
7.2.2001 - 7.4.2011.

26.5.2011


Sirutin pennut tänään niiden täytettyä 5 viikkoa. Höh! -oli kaikkien muiden mielipide paitsi Limun, joka vähän vinkaisi. Lohdutukseksi käsittelyn jälkeen ne kuitenkin saivat kaikki ottaa huikan maitoa keittiön puolella, eli eiköhän tuostakin selvitty täysin ilman traumaa ;-)
Näillä näkymin pentutestaajat ovat Susanna Fontell ja Anna-Leena Mettälä, testausta varmaan viimeinen viikonloppu ennen luovutustiistaita.

So What thought the puppies of microchips, only Limu decided to cry a little. Privat moment with mum and milk repared all that trauma ;-) Puppies will be testet later by Weljesten and Hopewell's breeders. 

24.-25.4.2011


Myös sunnuntai ja maanantai meni kehätoimitsijatöissä. Eilen samaisella kroatialaisella ja tänään suomalaisella (Tanya Ahlman-Stockmari).

Pennut ovat pääsiäisen aikana menneet hurjasti eteenpäin, varmasti lämpimän kelin ansiosta ne oikein ryntäävät ulos ja sinne ne pissat ja kakatkin sitten tulevat.

Stewarding also on Sunday and Monday. A bit hard day today writing all those 85 critiques but glad for the dog owners and breeders - they really get what they pay for.

Eastern with warm weather has been good for the puppy education, they run out from the door and that keeps indoors clean(er).

23.4.2011


Kehätoimitsijana Lappeenrannassa. Kroatialaisella tuomarilla.

Tervolan näyttelyssä Sakari Potilla ilmoitettuja beaglejä 11. Blackpepoon oli Rop!
Blackpepoon Be Cooper, Hiski NUO ERI1 SA PU1 SERT ROP: Koko 38,5 cm. Ikäisekseen hyvin kehittynyt, mittasuhteiltaan oikea. Komea pää. Hyvät vahvat korvat. Raajaluusto saisi olla vahvempi ja kookkaampi. Hyvät kulmaukset. Pysty tanakka häntä. Hyvä karva. Tyypikäs liike. Miellyttävä luonne.
Blackpepoon Be Cortina, Riina NUO H: Koko 36 cm. Keskikokoista hieman pienempi, mittasuhteiltaan oikea. Hyvä pää. Hyvät vahvat korvat. Keskiselällä pieni painauma. Raajaluusto saisi olla hieman vahvempi. Hyvät kulmaukset. Hyvä karva. Häntä saisi olla jämäkämmin pystyssä. Hyvä luonne. Vierastaa hieman kehässä oloa.

Kiitokset taas pohjoosen porukkalle, Riina oli mennyt selvästi eteenpäin kehätottumuksen suhteen ;) Ja Hiski tarvii seuraavan sertin, sen kolmannen, vasta elokuun lopun jälkeen...;-)

Stewardin kroatian judge in Lappeenranta. Blackpepoon Be Cooper won breed in Tervola and got his second CC. Well done! Sister Riina got good, she is no longer so shy. Breeder is thanking the owners!

21.4.2011


Pääsiäiseen valmistauduttiin torstaina pennunkatsojien kanssa; Jippu tuli lenkiltä pihalle, kerkesi ihan viereen asti kunnes hokasi, että omistaja Sirpahan se siinä!! Myöhemmin veti oikein kunnon hepulit pihalla, eli riemuissaan taisi olla. Ei enää montaa viikkoa, niin Jippu pääsee kotiin Ellen ja Daamin seuraan.

Sirpa stayed the night and Jippu was happy to see her owner!!!

17.4.2011


Myös tänään kahviteltiin pennunkatsojien kanssa, tarkkailun alla nartut. Ulkoilukin on nyt aloitettu. Pimun kanssa jätettiin väliin yksi näyttely, yritetään pian löytää jostain sama tuomari uudelleen...

Aamuvarhain tositoimiin pääsi miehen ja pojan kanssa Tiku, Weljesten Especially Au. Joitain tapahtumia sille sekä Ketelle, Välikallion Mopedi. Pennut pääsivät tutustumaan tuoreeseen varikseen, ja Remu kävi nukkumaan sen päälle ;-)

Puppyviewers also today, they were keen on bitches. Puppies have been out for the first time today.  Passed a show with Pimu but I will show her soon to the same judge...

Early in the morning master and son went out hunting with Tiku, Weljesten Especially Au.  Something to fetch for her and for Kete, Välikallion Mopedi (labrador). Puppies got to smell fresh bird and Remu slept on it ;-)

16.4.2011


Pentutreffit saatiin vedettyä läpi melko pienellä porukalla, monet menot sattuivat taas päällekäin - ei voi minkään. Sulo ja Nooa tekivät mukavaa työtä Gin -pentueesta, Lassi oli mennyt valtavasti eteenpäin Another -pentueesta ja yhteistyötä oli ilo seurata. Sitten meillä oli porukassa vielä Inka, joka saa Jipun pennuista itselleen mukavan (inhottavan) pikkusiskon... Mukava, että myös katsomossa oli pentunsa varanneita - kouluttajien opit tulivat loistavaan aikaan ajatellen uuden pennun tuloa.

 Lassi, Blackpepoon Another Man

Suuret kiitokset Ville ja Riitta. Riitta näkikin nyt ensimmäistä kertaa Alexin jälkeläiset.  ;-)

13.4.2011

Hauskat päivitykset Silver Creek - sivuilla Kuplasta, jänis-DVD: tä katsoo hän... Ja tiineysvuorokausia n.40 ja vatsa on iso.

Pentudamit ja noutajataluttimet pennuillle ovat saapuneet, suuret kiitokset PL-koiratarvike ja Raija.

10.4.2011


Myös sunnuntaina ohjelmassa pentujen ihailua ;) Aloiteltiin jo järjestelmällisempi ruokinta, ja hyvin maistuu: joka kerta käsittämätön kiire kaikilla.

Meidän Kiira syntyi eilen lauantaina!!!

Puppy viewers also on Sunday. Puppies are eating well every time! Our new family member Kiira was born yesterday!

9.4.2011

Nonnih'! Ensimmäiset pennunvaraajat on käyneet. On kahviteltu, koulutettu ja ihasteltu pentuja. Jippu oli edukseen, ja vahingossa laski jo Pimun ja Tikunkin pentuhuoneeseen. Pennut ovat jo kovin tietoisia vieressä olevasta kaverista, ja kun ikenien alta on maitohampaita tulossa, niin kaveriin on kiva tarrata kiinni.

Kupla kasvaa kasvamistaan Norjassa!

First puppyviewers came to visit. Puppies have startet to play and bite each other due to first teeth on their way...

Kupla is due as well in Norway, she is getting bigger every day!

4.4.2011


Toinen kouluttaja pentutreffeillä on Ville Seppälä. Villellä on vahva metsästäjätausta. Ville on ollut meillä kouluttajana aiemminkin. Mahdollisesti treffien kuvioissa mukana myös isä-Maurin omistaja Tarja Tuhola. Tarjahan saavutti oman flattinsä Missin kanssa juuri Pirkan Damien yksilökisan kakkossijan. Onnittelut! Missi on Gin -pentujen puolisisko.

Esb ry:n pilkkikilpailut olivat sunnuntaina, meidän perheelle miesten 3. sija ja naisten 2. sija sekä lasten 1. sija. Kalaa koirille saatiin n. 2,5 kg.

Planning on puppy meeting for Gin-litter. Riitta Jeramo, owner of Finnish Ft Ch Waverton Dubonnet as well as Alex, is coming to train puppies. Other trainers Ville (man with labradors) and Tarja, owner of sire Batzi's Knock Out) ;)

Ice fishing competition at local beagle society went well, got lots of fish for dogs.

31.3.2011


Kevät etenee (vaikkei sitä ikkunasta ulos katsoessa uskokaan) ja pentutreffien päivämääräksi laitettiin sitten 16.4. Lunta on varmasti silloinkin aivan liikaa. Kouluttajaksi on lupautunut ainakin Riitta Jeramo, pitkän linjan flattiharrastaja Uudeltamaalta ja Suomen Metsästysnoutajien pitkäaikainen sihteeri. Riitan menestynein koira on Englannin tuontiuros Fi Kva Waverton Dubonnet. Toinen kouluttaja vielä hakusessa ja harkinnassa, katsotaan ilmoittautuneiden määrä...

26.3.2011


Moni on jo pyytänyt päivityksiä. Nyt niitä on Pentuja -linkissä ;)

22.3.2011


Flattipentue on syntynyt. Ensimmäinen 00.52 ja viimeinen 06.40, kuusi urosta ja neljä narttua... Pentuja linkki päivitetään pian ;)

20.3.2011


Ei meillä ole kuin yksi beagle, ja sillä tietysti niitä pokaaleja tavoittelemaan Suomen Beaglejärjestön päänäyttelystä. Rodun 88 koiraa arvosteli Paavo Mattila (Helisalon). Tytär esitti Katan ;-) ja minä kasvattini Pontuksen. Esitin myös ihanan Ruotsin tuonti nartun (EH) Hedjetassens Dotterin - Y.Y.A. -sopimus on meillä vahvana pohjoismaalaisissa metsästysbeagleissä!

Blackpepoon Be Corsa, NUO EH: Mittasuhteiltaan hyvä uros. Aavistuksen pitkä kuono. Hyvät korvat. Erittäin hyvä kaula. Sopusuhtainen runko. Hyvä ylälinja ja raajat. Erittäin hyvä karvapeite. Hyvin kannettu häntä. Takaliikkeet voisivat olla tehokkaammat.
Kuopusmaa Kata, VET ERI1 VSP-VETERAANI: Kauniissa kunnossa esitetty veteraani. Otsapenger voisi olla hieman selvempi. Hyvä kaula. Sopusuhtainen runko. Hyvin kulmautunut takaa, hieman niukasti edestä. Hyvä karvapeite. Kantaa häntäänsä oikein. Hyvät sivuliikkeet. Miellyttävä luonne.Paavo on aina pitänyt Katasta, niin tänäänkin. Pokaali ja ruusuke siis matkasivat meille, iso ruokasäkki jatkoi ansaitusti matkaansa Kuopusmaa -kenneliin ;-) Täytyy oikein tarkistaa, kuinka moni ykköstuloksen kokeessa ajanut beagle sai päänäyttelystä Erin! Monta mukavaa keskustelua käytiin taas tässäkin näyttelyssä, kiitos. Showbeagle ja metsästysbeagle ovat kyllä todella kaukana toisistaan...

Roger pitää minua hienosti ajan tasalla: Kuplalla menee hienosti!!!

Annual Beagle Club Show, judged by Allrounder and Beagle Breeder Paavo Mattila (Helisalon). Very Good to Pontus, Blackpepoon Be Corsa (intermediate) and Excellent + Best Veteran of Opposite Sex to our Kuopusmaa Kata. Total entrys 88. Beagles for shows and beagles for hunts are very far away from each other...

Kupla is doing fine in Norway! Thanks, Roger!


19.3.2011

Puolilta päivin kun hyppää koneeseen Let's Go, niin puolentoistatunnin päästä on saletisti kohteessa Silver Creek.  Kupla on muuttanut Norjaan, ja on tietysti ensimmäinen Blackpepoon vienti. Kiitos Finnair Cargo ja J. Koho! Onneksi lentoboxi oli juuri oikeanlainen eikä mikään halpisversio lemmikkieläinliikkeestä. Kiitos myös Eläinklinikka Univet joka auttoi koiran maailmaan ja maailmalle!

Flight at 12.10 and Kupla was in destination 1,5 hour later. Kupla has moved to Norway, and is first export at our affix. Finnair Cargo is expert in it's business, thank you!  Same goes with Vet Clinic Univet.

13.3.2011

Pimu matkassa, kun hiihdettiin järven poikki kesämökille (pilkillä yksi ahven). Upea hiihtokeli, Jippukin olisi ihan helposti päässyt saareen. Matkalla näimme tien vierestä evästä etsivän ketun, jolla oli TÖPÖHÄNTÄ ja myöhemmin näimme ukkometson tepastelevan tien penkalla.

Pentuhuone on Jipulle valmiina ;)

Pimu got to come along when we all were skiing to our summer cottage (son got one perch under ice). Nice weather for skiing, Jippu would have managed well too with her big stomach. We saw a hungry fox without a tail, and later we saw capercaillie male by the road.

Puppy room is ready for Jippu ;)

10.3.2011

Selvästi miehistynyt Pontus, Blackpepoon Be Corsa, kävi meillä.  Olipa nuori herra asiallisesti, vaikka talossa asustaa tällä hetkellä kaksi kiimaista narttua eli Tiku ja Kupla. Pimu sai yksinoikeudet koulia nuorta miestä tavoille, mutta eipä tuossa paljon moittimista ollut ;) Perheen vauvakin sai korvissa roikkua, ja Pontuksesta oli kivaa! Olen saanut terveystietopäivitystä Norjasta Pontuksen isästä Benystä, tai siis koirista sen sukutaulussa.

 
Blackpepoon Be Corsa ( Fi Mva & Kva Beny - Papinniemen Pilke )

Almost grown man Pontus, Blackpepoon Be Corsa, visited and knew how to behave though smell of bitches in season. Pimu trained him a bit but he is a nice fellow allowing little baby girl to pull his ears! Thanks for my connections to Norway, I got some health information conserning dogs behind Beny, father of Pontus.

5.3.2011


Valkealan ryhmänäyttelyssä Kata ja Pimu. Beaglet arvosteli Leila Kärkäs (13) ja flatit Harry Tast (27)
Kuopusmaa Kata KÄY EH: 8 vuotias lanneosastaan hieman pitkä narttu joka muuten rakentunut hyvin. Hyvä kaula ja ylälinja, hieman kevytpiirteinen pää. Kuono saisi olla paremmin täyttynyt. Hieman kookkaat silmät. Hyvä rintakehä. Hyvä sivuliike. Edestä kovin leveä ja takaa hieman kapea. Hyvä karva ja miellyttävä käytös.
Taka-Tapiolan Sintonic AVO ERI1 SA PN-: 5 v. Tiivis runko. Tasapainoinen ja tyylikäs ylälinja. Raajoissa voimakkaat kulmaukset ja riittävä korkeus. Kaunis narttumainen pää. Sileä karva. Liikkeet säännölliset, ulottuvuutta voisi olla enemmän. Esiintyy iloisesti.

Isäntä vietti samassa näyttelyssä aikansa tehden talkootöitä Anttilan Erämiehille... Jipun sussu Alex oli näyttelyssä myös ja sai EH:n.

Kupla pääsi illalla vielä huitomaan Serttiä käsiveskalla. Sertti ei siitä lannistunut vaan hoiti hommansa, nalkki 22 minuuttia. Kiitokset Hämeenlinnan väelle sekä erityisesti pohjoisemman väelle, että Sertti saatiin etelämmäs astutuksen ajaksi!

Dog show in Valkeala, Kata got Very Good, and Pimu went to Best Bitch Competition but was not placed.  Master worked in same show and also Alex, Gilliam's Gold Suomi Poika was shown and he got Very Good.  In the evening we went to Hämeenlinna and Kupla was mated with Sertti for the third time, though she was hitting him with the hand-bag. VERY BIG thank you for the dog owners!

3.3.2011


Alle puoli minuuttia ja nalkki 30 minuuttia. Näin etenee siis Kuplan ja Serttin asiat ;)

2.3.2011


Eläinsuojeluyhdistys yhteyspaikkana, niin nopeasti saatiin Putin (ei taaskaan Vladimir) saksanseisoja kotiinsa...;) En kerennyt kuin huokaista, niin tuli puhelinsoitto eläinsuojeluyhdistykseltä toiselta puolelta Suomea. Mikrosirun luettuaan yhdistyksen väki osasi kääntyä kasvattajan puoleen, ja niin viettiensä viemänä eksynyt Tumppi saatiin takaisin kotiin. Poliisit on usein ihan pihalla (*), mutta eläinsuojeluyhdistyksellä homma toimii. Kiitos! Ja rapsutukset jo suuren huolen aiheuttaneelle karkuri-Tumpille! Ja MISKALLE ;)

(*Annoin joitain viikkoja sitten poliisille tuntomerkkejä mustavalkoisesta pystykorvasta, ja poliisi sanoi ettei mustavalkoväritys satu pystykorvalle... Kuu *****sta kesään...)

Thanking all those who take care of runaway dogs!

1.3.2011


Kupla, Blackpepoon Be Beetle, on tänään astutettu Fi Kva M-08 Korpisalon Serttillä. Uros on upeassa kunnossa ja hoiti työnsä: 10 minuuttia pakollisiin kuvioihin ja reilut 20 minuuttia nalkki;) Astutus on astutus - luonto ajaa tikanpojan puuhun...

Mating went very well, getting to know each other took 10 minutes and rest took a bit more than 20 minutes. Insemination is not a mating... Dog is in very good shape and was pro.

28.2.2011


Jänistyskausi on päättynyt. Kata oli vielä tänään hetkeksi aikaa saanut ajon, ja eilenkin oli ajettavaa hakenut hyvin 1,5 tuntia kunnes oli alkanut tökkimään. Nyt on 8 vuotiaan rouvan kesäloma alkanut ;) 

Hare hunt season has ended. Today Kata hunted a little bit, and yesterday she searched for 1,5 hours until she found out there is nothing to hunt. 8 year old lady started to enjoy her summerholiday (next season will start at 1st of September though dogs are allowed to cut loose at 20th of August).

27.2.2011


Lukekaahan Flattiviestistä Tapio Takalan kommentit ;-)

26.2.2011


Tornion ryhmänäyttelyssä tänään Pipan ja Benyn pennuista kaksi, Hiski ja Riina. Riinaa oli hirvittänyt oikein isosti, ja tuomari Jari Fors oli käytöksen vuoksi tiputtanut arvostelua. Tuloksena H. Kiitos kuitenkin Riina perheelle, että saatiin eka kerta pois päiväjärjestyksestä. Siis EKA;) Beaglejä oli kaikkiaan 18 kpl.
Hiski, Blackpepoon Be Cooper NUO ERI1 SA PU1 SERT VSP: Mittasuhteiltaan oikea, sopivan voimakas. Hyvä pää ja korvat. Kauttaaltaan hyvä runko ja raajat. Hyvä häntä, karva ja väritys. Liikkuu kevyesti. Luonne oikea.
Riina, Blackpepoon Be Cortina NUO H: Tänään kovin arasti esiintyvä, mittasuhteiltaan oikea. Lähes oikeanmuotoinen pää, jossa kallo-osa voisi olla pyöreämpi. Jännittyneet korvat. Hyvä kaula ja selkä. Hyvät raajat. Häntä tänään koipien välissä. Erinomainen karva, hyvä väri. Luonne arka.

Hiski on monipuolinen harrastuskoira ,-) Suuret kiitokset omistajille, jotka nyt avustivat myös Riinan kanssa! Nulikat tänään tasan puoltoistavuotiaita.
 

Kata osallistui Anttilan Erämiesten yhteisjahtiin - kelit vihdoinkin sallivat metsästämisen! Isäntä ampui Katalle jäniksen ;)

Riina and Hiski from Blackpepoon Be C-litter were shown in Tornio at age of 1,5 years, judged by Jari Fors (18 entrys).  Riina had been very very shy, and because of this judge dropped the price (good).  Blackpepoon Be Cooper got his first CC and was Best of Opposite Sex. What a dog to live with, Trophy's and good hunts with bag full of hare meat...!

Official hunting day - finally weather was ok!  Kata hunted and master shot one hare ;)

23.2.2011


Suomen paras kultsukenneli vuonna 2010 on WELJESTEN. Lisäksi paras jalostuskoira on Tikun emä Trine. Kolmanneksi paras jalostuskoira on Trinen tytär ja samalla Tikun sisko Varpu. Voi MAH-LO-TON! Onnittelut!

Kononpuron Kamilla kävi meillä treenailemassa ;)

Best golden retriever breeder affix in Finland 2010 is Weljesten. Congratulations! Breeding begun in 2005, victory game 5 years later and allready a year ago they were in second place.

21.2.2011


Täysverinen metsästyskoira on poissa. Voimia Linan perheelle. Syksyn 2010 sorsat jäivät Linan viimeisiksi.
Blackpepoon Ghost Hunter
( C.I.B  Kaislikon Aave - Fi Mva Barbara )
1.9.1999 - 21.2.2011

Metsästysseura Anttilan Erämiehet on tänään vuosikokouksessaan valinnut vuoden 2010 parhaaksi metsästyskoiraksi meidän Katan ;)

Gone but not forgotten, real hunters assistant Lina has passed away today. She was picking up ducks every year, also in Autumn 2010.

Hunting Club Anttilan Erämiehet had their Annual Meeting. Our Kata was chosen to be best working dog 2010 ;)


19.2.2011


Kupla, Blackpepoon Be Beetle, on aloittanut kiimansa ;) Jo astutetuista Jippu, Blackpepoon Another One, vaikuttaa tiineeltä, vuorokausia 32. Metsään ei ole asiaa ollut, kolmas aamu peräkkäin kun mittarissa -30.

Kupla in season ;)  32 days since Jippu was mated, seems to be due as expected.
Beagles have not been in forest, third morning with -30 degrees.

12.2.2011


Jippu, Blackpepoon Another One, on kokenut viime aikoina niin suuria käyttäytimisen muutoksia, että olen sen tiineydestä aika varma. Potkukelkan vetointo on hävinnyt, ja se on kovin kiinni minussa. Tarvitsee varmaan alkaa tarjoilla sille suolakurkkuja...

Kupla, Blackpepoon Be Beetle, ei osoita kiiman merkkejä mutta on sovittu, että se astutetaan vuoden 2008 Ajovoittajalla,  Fi Kva Korpisalon Serttillä (1*sert) ja lähetetään sitten Norjaan Silver Creek kenneliin. Tähänastinen yhteistyö kyseisen kennelin kanssa on ollut sujuvaa ja erittäin mielekästä!

Jippu, Blackpepoon Another One, has changed a lot lately by her behaviour, so I am quite sure about her pregnancy. She does not want to pull sledge anymore and is very keen on me. 

Kupla, Blackpepoon Be Beetle, does not sign any marks of seasons but we have agreed with Roger to mate her with M-08 Ch Korpisalon Sertti.  Right after mating she will be sent to Norway, Silver Creek.  So far we have had fluent and very pleasing team-work!

10.2.2011


Tanun lonkkakuvaustulokset tulivat, C/C. Tälläkään kertaa eivät kuvaavan eläinlääkärin ja kennelliiton näkemys kohdanneet. Kovin on vaikea laji.

Hip score for Tanu C/C. Once again disagreement between vet and Finnish Kennel Club. Seems to be difficult.

4.2.2011

Moonalla, Blackpepoon Be Brava, ajot kulkee lumesta huolimatta ja myös saalista on saatu. Kiitos, että kasvattimme saa niin paljon metsää. Lumesta huolimatta ;)

Moona, Blackpepoon Be Brava, is hunting well despite of the snow. Thanks to the owner who lets her hunt so often. Despite of the snow ;)

3.2.2011


Kymen Wienerin iso käpykakku piti noutaa ja syödä pois...  8 vuotias on meidän Kata.
 Kuopusmaa Kata (in this photo expecting her second litter, pay attention to the amount of snow at December 2007/January 2008 !!!)

Jippu, Blackpepoon Another One, on muutaman kerran yllätetty istuskelemasta hölmön onnellisena, eli sen perusteella pullat olisi uunissa.

I had to buy a Birthday cake, our Kata had her eight birthday.

Jippu, Blackpepoon Another One, has been seen couple of times sitting and looking stupid and happy at same time, so I could think we are expecting puppies...

28.1.2011


Rabiesvasta-aineet Kuplalla on ok. Eviran kirjeessä oli Suomea tasan yhden leiman verran, muu oli lontoota...

Rabies test ok. Acceptable rabies antibody level.

25.1.2011


Tanu (Fi Kva & Mva Erik - Nilla) on lonkkakuvattu, nyt odotellaan.

Waiting for the hip score of  beagle dog Tanu.23.1.2011


Isäntä lähti kokeilemaan Katan kanssa, mutta lumi ei kanna yhtään eikä koiralla ollut menohaluja. Eilispäivänä ei mukana ollutkaan beaglejä, vain Tiku oli seurana. Hetken aikaa oli ajossa ollut valkoinen, ja pataan oli lopulta saatu rusakko.

Kuplan rabiesvasta-aineen valmistumisen lisäksi odotellaan nyt kiiman alkua sekä yksien lonkkakuvien lausumista. Jännää ;)

Master tried hunting with Kata, but thick snow was not heavy enough and she did not want to move. Yesterday only our golden Tiku went hunting brown hares but nothing to do for her. Finnish hound hunted a hare, but saturdays total was brown hare.

Including rabies test were are expecting seasons to begin as well as certain x-ray results to come. Exciting ;)


20.1.2011


Kuplalta, Blackpepoon Be Beetle, on tänään otettu rabiesvasta-aineet, tuloksia odotellaan pari viikkoa. Kiitokset Univetin henkilökunnalle Kuplan viihdyttämisestä. Kupla nähtävästi pärjää missä vaan... Jos Kuplalle pitäisi nyt etsiä hyväsukuinen, LONKKAKUVATTU uros, niin kyllä olisi vaihtoehtoja ihan onnettoman vähän. Joissain maissa, kuten Norjassa, on lonkkakuvaustulos pentujen rekisteröimisen edellytys. Ja joissain maissa, kuten Norjassa, arvostetaan suomalainen metsästysbeagle todella korkealle...

Kupla, Blackpepoon Be Beetle, has given blood for rabies test. Results will come in two weeks. Thanks for the Univet staff for keeping company. If I would like to mate her to dog with HIP SCORE and nice pedigree, I wouldn't have so many to choose between. In some countries, like in Norway, hip score is required if you want to get puppies with pedigree. And in some countries, like in Norway, finnish hunting beagle is very highly wanted...

18.1.2011


Meni kuin oppikirjasta! Alex, Gilliam's Gold Suomi Poika, ei montaa kertaa Jipun selkään yrittänyt, mutta ne mitä yritti tuotti myöskin tulosta. Sipoossa oltiin klo 18.00 ja pois lähdettiin klo 20.00, tällä välillä Alex astui Jipun kaksi kertaa. Alex on herrasmies, eikä Jippukaan osaa sanoa ensimmäistäkään rumaa sanaa. Hienoa katseltavaa! Reklamaation esittivät vain Börje, Fi Mva Gracehunters Bodyquard ja Kevin, Fi Kva Waverton Dubonnet...

 Alex

Perheyrityksemme on kaupparekisterissä virallisesti tästä päivästä alkaen. Arumos Oy, y tunnus 2380433-5 sisältää myös koirien tunnistusmerkinnät (mikrosiru).

Ensimmäinen Blackpepoon pentue syntyi 15 vuotta sitten!

Sometimes it goes by the book! Alex, Gilliam's Gold Suomi Poika is a real gentleman. Jippu was very kind to Alex and was mated twice between 6 p.m. and 8 p.m. Nice! Only ones not pleased were Börje, Fi Ch Gracehunters Bodyquard and Kevin, Fi Ft Ch Waverton Dubonnet...

For now on our family owns the company Arumos Oy. 

First Blackpepoon litter was born 15 years ago!

16.1.2011


Aamun lukemat -27,8 eli huilipäivä. Kupla sisaruksineen 3 vuotta!  Sipoossa ei ollut yhtä kylmä ;)
 
We visited Sipoo, it was not as cold as in Valkeala. -27,8 degrees gave dogs a day to rest. Kupla 3 years old!

15.1.2011


Molemmat beaglet metsässä, Kupla teki emäänsä parempaa hakua muttei kummallekaan ajoa. Pakkasta -17. Jahtikaverit taisi kaikki olla noutajien A-kokeessa kivenheiton päässä.

Both our beagles got out, Kupla searched better than her mother but neither of them got to hunt. - 17 degrees. Mates were all engaged in Retriever Field Test (A-test) in same area.

13.1.2011


Etelä-Suomen Beagleyhdistys ry ja Heituinlahden Eräveikot ry ovat lähteneet hienoon yhteistyöhön näyttelyiden merkeissä. Järjestämme Savitaipaleella ryhmänäyttelyn 31.3.2012. Näyttelysihteerin ominaisuudessa odotan innolla tulevaa työrupeamaa! Kiitos illan kokousseurasta.

Local beagles and hunters have decided to arrange dog show in Savitaipale 31.3.2012. As a Show Secretary I am looking forward to the work , the event itself and I am thanking for the meeting today.

12.1.2011


Norjassa asuva Kuopusmaa Pera on onnistunut ajamaan Ruotsissa CACIT:in. Onnittelut Kake ja Roger, Silver Creek.

Nappi, Blackpepoon Gin Bitter, on ensimmäistä kertaa juoksullaan. Mutta johan nämä täyttävätkin tässä kuussa 9 kuukautta. Nappi on päässyt perheensä kanssa muuttamaan uuteen kotiin vuoden vaihteessa, eikä se ole EDES siellä sortunut millaiseen pahantekoon. Ja kaikin puolin terve ja fiksu likka tuntuu olevan! Nemo, Blackpepoon Gin Lime, kävi meillä maanantaina ja iloisesti nouti lokkia, varista, kania ja sai tervehtiä vielä tuoretta rusakkoakin. Myös Turolla ja Huikalla on kaikki ok.

Finnish bred Kuopusmaa Pera lives nowadays in Norway and won international hunting test in Sweden (CACIT). Congratulations, breeder Kauko Haapatalo at Kuopusmaa and Roger at Silver Creek.

Nappi, Blackpepoon Gin Bitter, will soon be 9 mths and is first time in season.  Nappi has moved to a new house and is still very good girl and does not destroy anything at all. She is healthy and clever! Nemo, Blackpepoon Gin Lime, visited on Monday and got to carry rabbit and birds. He also met fresh brown hare and liked them all. According to latest news also Turo and Huikka are ok ( B. Gin Soda and B. Gin Knock Out).

9.1.2011


Miehet aseineen saivat kolme rusakkoa. Koiria ei juurikaan käytetty, Kupla ajoi kyllä pikkupäräyksen ja rikkoi Gps- liivinsä..

Men with guns got three brown hare's. Dogs were not used so much, though Kupla gave short tones and broke her Gps - jacket.


8.1.2011


Kuopusmaa Kata kulkee nyt erikoiskantakirjanumerolla 1738 - mukavaa, että ennen 8. syntymäpäivää... ;) Meillä päivähoidossa tänään Tira, Batzi's Oban Alltime, kun emänsä Tutti oli Hauholla noutamassa fasaaneja.
 Tira ( Dark Devotion Oban's Obsession - Batzi's Caliphcaliandra)

Kupla ja Tiku olivat isännän ja pojan matkassa, passimiehiä oli taas enemmänkin kun metsästivät rusakoita. Kupla ajoi rusakkoa pikku pätkän pellolla, oli välillä pysähtynyt miettimään, että onko tässä mitään järkeä mutta jatkanut kuitenkin lumessa jota taas on saatu lisää. Makuulle myöhemmin päätynyt rusakko löytyi, ja Ville sai Ketelle juuri sellaisen tapahtuman mitä metsästyskäyttöön hommattu labukka tarvii! Hienoa! Rusakoita on nyt viimeisen viikon sisään saatu paljon.

Kuopusmaa Kata has now the so called beagle's stud number, 1738 - nice she got it before her 8. birthday... ;)  Today I looked after Tira, Batzi's Oban Alltime while mother Tutti was picking up pheasants in Hauho.

Master and son went out hunting brown hare's with Kupla, Tiku and plenty of shooters. Kupla hunted shortly over a very snowy field, stopped in the middle to breathe: is there any point in this??? but continued anyway. Later Ville found the brown hare again, and was able to give his labrador Kete experience which is good for a lab taken for hunting purposes! Nice work! Men have been able to get lots of brown hares lately.

6.1.2011


Naapurin ranskanbulldoggiuroksen ennustus piti hyvin paikkansa, Jipun kiima alkoi tänään. Pentujen arvioitu syntymä on viikolla 12 ja luovutus viikolla 19. Jipun ja Alexin pennut pääsevät siis uusiin koteihinsa toukokuun puolivälissä.

Kata ja Kupla pääsivät rusakkojahtiin. Ensin oli Kupla töissä, ajoi pikkupätkän ja Esko laittoi rusakon nurin. Myöhemmin Kata pääsi töihin, ja sai sekin ajaa muutaman hassun minuutin kunnes Tero laittoi rusakon ruokapöytään. Katan ajossa ollut rusakko meni pitkälti tietä pitkin, isäntä otti koiran hihnaan ja lähti selvittämään, mistä on hypännyt takaisin metsään. Tietä myöten vastaan tuli kaksi hahmoa, ensin rusakko joka ojan kautta räpelsi ohi koirasta ja isännästä... Perässä tulija oli näätä. Nähtävästi mies aseen ja koiran kanssa on pienempi paha kuin näätä. Päivän aikana olivat miehet nähneet  joen jäällä myös saukon. Viime aikoina on reissuissa ollut mukana varmuuden vuoksi myös Tiku, Weljesten Especially Au mutta sille ei ole työtehtäviä tullut. Vielä.

Moona, Blackpepoon Be Brava, on tänään ottanut jäniksen ajoon kaukana kotimaisemista, ja myös se saatiin saaliiksi. Yleensä Moonalle on ammuttu vain rusakkoja.

French bulldog boded well, Jippu started her seasons. Puppies are due at week 12 and ready to move to their new homes in the middle of May, week 19.

Kata and Kupla got to hunt brown hare's. Kupla worked first, she hunted shortly brown hare and Esko shot it down. Later Kata hunted for some funny minutes until Tero took that one to his dinner table. Earlier this brown hare used road for a long way, and master followed it together with Kata to find the tracks back to the forest. Two figures run towards them, first brown hare which decided to pass Kata and the hunter with a shotgun. Animal behind it was marten, which had to be more dangerous. During day men had also seen an otter on river ice. Today and earlier in brown hare hunts there has also been Tiku, Weljesten Especially Au, but nothing to do. Yet.

Moona, Blackpepoon Be Brava, has hunted hare's in a place she normally doesn't hunt. One hare down. Moona has mostly got brown hare's.

1.1.2011

Jos ei kauppaan voi luottaa, niin metsästä saa tuoretta lihaa... Isäntä onnistui tänään ampumaan rusakon. Koiria ei tapahtumassa juurikaan tarvittu mutta päivän aikana olivat miehet saaneet muutaman ääninäytteen. Myös Kuplalta ;-)

You can get fresh meat from forest but not allways from shops... Master managed to shoot a brown hare. Dogs were not needed so much today, but some barks was heard. Even from Kupla ;-)

< alkuun