Kennel Blackpepoon Uutisia vuodelta 2019

uutisia vuodelta:2008 2009 2010 2011 2012 2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019


*********************************************

 

Blackpepoon Be Felicia, Minni
( C.I.B.T. C.I.B. C.I.T. POHJ MVA FI KVA FI MVA SE MVA NO MVA NO KVA
Blackpepoon Be Cooper - FI MVA Isoahon Cindy
)


28.12.2019

Vuosi käy vähiin mutta vielä innokkaimmat ehtivät kokeisiin. Enäjärvellä järjestettyyn ajokokeeseen osallistui 9 suomenajokoira sekä yksi beagle, joka vastasi päivän toiseksi parhaasta pistetuloksesta.

Simo, Blackpepoon Be Forester BEAJ1 P 60,83 p.

Erikoiskantakirjanumeroon oikeuttava tulos Simolle on tullut jo 24.10. mutta tulosta ei näy missään joten ei EK -numeroakaan ole koira voinut saada. Nyt Simo on yhden ykkösen päässä käyttövalion arvosta ja mainittakoon, että myös yhden sertin päässä muotovalion arvosta.

29.10.2019

Viime lauantaina Pohjois-Pohjanmaan piirinmestaruudessa viidenneksi ajoi Minni, Blackpepoon Be Felicia. Varasijalla pohjan lohkon valintakokeeseen.

Idän lohkon valintakokeessa Enska ei onnistunut, aiemmat koetulokset sitä luokkaa kuitenkin, että se pokkasi parhaan koetuloskeskiarvon palkinnon.

Upeat kaakkolaiset Ari ja Mikko osoittivat tason, voittajakoira jatkaa Ajovoittajaan ja Mikon neljänneksi sijoittunut, jossain vaiheessa Kiiran sussuehdokkaanakin ollut Anninkulman Roope tuli käyttövalioksi ja on ensimmäisellä varasijalla Ajovoittajaan. Mainioita beagleharrastajia.

Blackpepoon Mighty Tequila, Topi on käynyt kuvissa ja tulokset piakkoin ilmestyvät tietokantaan. Nyt siis viisi on kuvattu. Topilla painoa on 33 kg. Vili, Blackpepoon Mighty Wine painaa 27,9 kg, on toipunut hyvin piilokivesleikkauksesta ja sai kasvattajalta hanhen siivet ja räpylät...

Ja jokaisesta riistalaukauksesta en näillä sivuilla kerro... ;)

20.10.2019

Poika häipyi aamuvarhain Kiiran ja Sirun kanssa metsään. Kiiralle kaksi ajoa ja molemmista riistalaukaus. Sirullekin ajo joka olisi saanut olla pidempi päätyäkseen riistalaukaukseen. Urho Eemeli parka ei päässyt metsään vaan...

Vekaranjärvellä beaglet (10) arvosteli Jaana Hartus.
Viitakiitäjän Urho NUO ERI1 SA PU2 SERT:
Vankka, erinomaista tyyppiä oleva nuorukainen. Hyvä raajakorkeus. Aavistus pitkä lanneosa. Lupaava lempeäilmeinen, vielä kesken kehityksen oleva pää. Sopiva ryhti. Kevyet liikkeet, hyvä häntä.

Missin vuoro loistaa oli perjantaista lauantaihin. Sillä oli miesvieras ;) Pentuja -linkki

15.10.2019

Idänlohkon valintakoe Kontiolahdella 26.10. näyttää varmaan tältä:

Ahontauksen Uno
Labbölen Pipsa
Anninkulman Roope

Pote
Peräpöksän Pimpula
Kuomionpään Ruttu

Huuhkajan Aksu
Huuhkajan Ansa
Astalan Unelma

Papinniemen Haakon
Ponu
Harringan Kalla

Viitakiitäjän Iiris
Blackpepoon Be Enzo
Peräpöksän Kara

Ensin mainittuna Kymi, sitten Suur-Savo, jonka jälkeen Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo. Viides ryhmä olisi Salpausselkä, mutta kun sieltä ei tule ketään, niin varakoirat täyttävät ko. paikat.

Hyvä Joni ja Enska !!

Vili, Blackpepoon Mighty Wine kävi jokunen aika sitten lääkärissä. Vatsaontelon luona oleva piilokives poistettiin, normaalilla paikalla oleva kives jätettiin paikoilleen. Samalla kuvattiin niveliä, kyynärpäät 0/0 ja samakkoasennossa makoilevan lonkat oli C/C.

Tämä siis oli kasvateistani
, flateista ja beagleista, ensimmäinen kivesvikainen koskaan.


5.10.2019

Lohkokelpoinen Enska, Blackpepoon Be Enzo starttasi piirinmestaruudessa Suur-Savon Kennelpiirin alueella, sijoittui hienosti viidenneksi ja on ensimmäinen varakoira idänlohkon valintakokeeseen. Enska vei jänöä 71 minuuttia ensimmäisessä erässä mutta toiseen erään ei kaveria löytynyt. Minulla oli ilo tuomaroida samassa kokeessa ja taidettiin kollegan kanssa saada maininta päivän parhaasta tuomaroinnista...

Samana päivänä myös Frida, Blackpepoon Be Fiesta teki ensimmäisen koedebyyttinsä.

Jos jollain on akuutti ongelma ajokoetuomarin löytämisessä niin aina kannattaa kysyä.

1.10.2019

Lokakuulle siirryttäessä voidaan todeta, että Missillä ainakin on ollut töitä. Läheskään joka lähtöön ei tietenkään noudettavaa mutta mm. kanadanhanhi (4,82 kg) ja tuoreimpana treeniriistaksi noudettu telkkä. Ihan hyvä siis, ettei ammattioppilaitokset pidä nuoria liian kiireisinä vaan ehtii huolehtia U.K.:n muuttaneen siskonsa koirasta. Myös Kiiralle tuoreeltaan iso rusakko, minulla on sen karva käsittelyssä. Aiemmasta jäniksenkarvasta tein jo "kanidamin" Vilille mölli-nomeen. Jälkiosuuteen asti Vili ei kuitenkaan kokeessa päässyt, sillä vesityö ontui - teki kuitenkin hienon markkeerauksen ja linjan maalla. Ikää ja kokemusta lisää vaan. Koe oli alokasluokan tasoa eikä Vilillä vielä taipumuskoettakaan. Ikää reilu vuosi.

Mila, Blackpepoon One Way, on saanut nopeasti kasvaneen patin kyynärpäähänsä. Pattia ei ehkä voida poistaa mutta nestettä on reilusti saatu poistettua ja niin myös kasvainta pienennettyä. One-pentue on ollut varsin terve joten toivotaan ettei tämäkään koidu kohtaloksi.

Tämän viikon lopulla saadaan joitain beaglejä piirinmestaruuksiin - seuratkaahan tuloksia. Beaglet taitaa minun osalta olla kasvatettu, nyt nautitaan tuloksista mikäli niitä joku saa tahkottua. Rajajokiottelun parhaan suomalaiskoiran isä on ainakin Blackpepoon.

15.9.2019

Viikonlopun aikana Kiiralle kuusi irtilaskua. Näistä neljä johti jänisajoon ja yksi kettuajoon.

Mighty -pennuista taas hyviä uutisia, Konna eli Blackpepoon Mighty Congac lausuttu: A/A -lonkat ja 0/0 - kyynärpäät. Hienoa.

7.9.2019

K
asvattini Ropi, Blackpepoon One Cliff, oli tänään päivähoidossa meillä. Missi ehti hetken seurustella sulhonsa kanssa kunnes tuli (taas) lähtö metsälle. Aamusta kaikki beaglet pääsivät myös mutta ei ajoja.

Papun, Blackpepoon Mighty Whisky, kävi torstaina virallisissa terveystarkastuksissa ja tulokset näkyy tietokannassa. Hienosti A/A lonkat ja 0/0 kyynärpäät. Eläinlääkäri Raumalla oli myös kovasti ihmetellyt Papun kovaa lihaskuntoa ;)

25.8.2019

Kiiralle kauden toinen irtilasku ja myös toinen ajo. Urholle kauden toinen irtilasku ja ensimmäinen pieni ajo. Sirulle ensimmäinen irtilasku, ei ajoa. Missi tänäänkin töissä ja saalista, maalla kiinni juostu haavakko. Mightyistä Vili tuli treeneihin, ykköstä veteen, hakuruutua ja kakkosta veteen. Bueno;)

Mighty -pennuista metsästyksessä noutajina ovat toimineet jo ainakin Topi (Tequila) ja Rafi (Gin).

20.8.2019

Pojalla "ei ollut" koulua (?) joten käytti Kiiran aamulla metsässä. Ajon se tietysti sai.

Sama jantteri oli kolmen ensimmäisen sorsastustunnin jälkeen tyytymätön koiraan, uusi käynti ja illalla vielä kolmas kerta niin silloin jo tyytyväisyyttä havaittavissa... isäntä toisen vesistön ääreen ilman koiraa ja sieltäkin saalista.

18.8.2019

Eilinen lauantai tuli vietettyä Kokkolassa. Suomen Beaglejärjestön jalostusjaosto järjesti jalostusaiheisen tapahtuman. Oli hienoa olla mukana! Intoa olisi vielä vaikka kirjoittaa lehtijuttu...

Tänään sain hienon tilaisuuden nähdä 9 sealyhaminterrieriä ja kirjoittaa niistä kollegan sanelemat arvostelut. Tässäpä mainio terrierirotu. Myös muutamaan kuutosryhmän rotuun pääsin tänään tutustumaan oikein tarkkaan, KIITOS ;)

Pojalle ja Missille aamusta saalista, iltapäivästä ei mitään.

14.8.2019

Meilläpäin ei pellot vielä ihan puintikunnossa joten kyyhkysaaliskin sen mukainen. Vähän on Missi kuitenkin päässyt töitä tekemään ja saalis on pieniksi pilkottuna paistettu voissa yhdessä kantarellien kanssa... Ei paha!

11.8.2019

Vuosikymmeniä on Ruotsista rahdattu Suomeen flatteja, hyvin harvoin on suunta ollut Suomesta Ruotsiin päin. Mutta onneksi näinkin on tapahtunut. Suomessa kasvatettu nuori flattinarttu voitti Ruotsin Flattimestaruuden avoimen luokan eilen lauantaina päästen finaaliin, osallistujia selvästi yli 100. Kokonaisuudessaan mestaruudessa on yli 500 koiraa kahdeksasta eri maasta. Päänahka on siis varsin merkittävä!

Koiran emänisä on Fi Jva Blackpepoon Gin Knock Out.


Pienimuotoisille treffeille saapuivat Konna (Cognac), Vili (Wine) ja Pepe (Vodka). Kotonaan on kunnostautunut Rafi (Gin) uusien damien ja noudetun kyyhkyn myötä. Työskentelyhalua näillä on mutta toki myös useita treenattavia osa-alueita...

6.8.2019

Mighty -pentuja on jokusen kerran kouluteltu mutta vain yksi pentu kerrallaan. Nyt yritetään kokoontua isommalla porukalla su 11.8. klo 15.00 alkaen. Tervetuloa!

3.8.2019

Beaglet (29) Iin ryhmänäyttelyssä arvosteli Pekka Teini. Kaikkiaan kaksi koiraa esitettiin käyttöluokassa.
Aatu, Blackpepoon Be Fabia AVO ERI3-:
Tyypiltään erittäin hyvä uros jolla hieman pitkät mittasuhteet. Oikealinjainen pää, hyvä kaula, erinomainen eturinta, jo melko pyöreä rintakehä. Hyvä takaosa, erinomainen käytös, liikkuu erinomaisesti.
Minni, Blackpepoon Be Felicia KÄY ERI1 SA PN-:
Keskikokoa hieman pienempi, tosi napakasti liikkuva käyttönarttu, sievä pää, hyvä kaula, hieman syvä rintakehä, erinomainen takaosa, hyvä eturinta.

Minni sai suullisen lisäarvion päivän parhaasta eturinnasta.

27.7.2019

Onhan kaikki flatti-ihmiset ja noutajaihmiset sekä kaikki muutkin koiraihmiset lukeneet Ingemar Boreliuksen tekstin Koiramme -lehdestä? Eli 7-8/19 s. 12 sekä sitä sivuavan Tapio Eerolan tekstin saman lehden sivulta 105 (Täällä vartioin minä)? Tekstit kannattaa lukea kokonaan ja pariinkin kertaan eikä anneta häiritä vaikka alku olisikin roduista jotka ei niin kiinnosta.

En ole koskaan innostunut sekarotuisista enkä rescue koirista, vaan nimenomaan ennustettavissa olevista rotukoirista. Eheyttämisen voi aloittaa nyt, vähitellen, eikä antaa tilanteen luisua käsistä. Jos puhdas rotukirja on tärkeämpi kuin terveys, elinikä tai kyvyt käyttötarkoituksessa niin olemme väärillä raiteilla.

23.7.2019

Urhoa ja Sirua rokoteltiin Aitovetissä. Urho 14,2 kg, Siru 15 kg. Päättäväisesti lähdin myös Millbemaxia hankkimaan mutta Bravecton kanssa tulin kotiin. Kiitos taas eläintenhoitaja Kati ja eläinlääkärit.

21.7.2019

K
uukauden päästä kaikilla koirilla on kesäloma ohi, Missin lomailu loppuu ennen beaglejä.

Kiiraa vaivannut autoimmuuni hemolyyttinen anemia (IMHA) on taakse jäänyttä elämää, ainakin jos huulista ja ikenistä voi jotain päätellä. Olemme myös saaneet poistettua sen sisäsilmänurkasta ison kasvainpussukan. Kiiran lisäksi odotukset tulevalla kaudella ovat Urhossa. Ja sitten meillä on se kolmas beagle, Blackpepoon...

Uusavuttomuus hammasharjoineen tulee koiramaailmaan. Nykyisin yhä useammalla koiralla tuntuu ruokavalio olevan sen verran pielessä, ettei ravinnosta saa vastusta hampaille jonka myötä hampaiden päälle tulee hammaskiveä. Lika ja syljen koostumus kehittävät hammaskiveä koirallekin. Ilman mekaanista puhdistusta hampaat eivät pysy puhtaana ja huono hammasterveys voi johtaa käytöshäiriöihin ja jopa kuolemiin. Aito luu n. kerran viikossa pitää hampaat puhtaana. Miksei myös hieman pehmeämmät rustoluut. Säännöllinen raa'an lihan syöttäminen toimii varmistuksena, ettei koko pakki mene täysin sekaisin siitä luusta. Nahkaluilla ym. ei ainakaan meidän taloudessa ole mitään virkaa. Luu ruokavaliossa pitää myös ulosteen niin kovana, että anaalirauhastenkin pitäisi ulostaessa tyhjentyä. Näitäkin operoidaan (beagleiltä) yllättävän paljon. Jos eläinlääkärin pöydällä rauhoituksessa putsataan hampaat, leikataan kynnet, operoidaan niin anaalit kuin kirsikkasilmätkin (ja ehkä myös ristisiteet) niin jotkut asiat taitaa olla pahasti pielessä.

Kasvattini omistajat, edelleen olen käytettävissä mikäli opastusta ja mielipiteitä tarvitaan. Blackpepoon on myös Facebookissa.

9.7.2019

Jokunen päivä sitten Mighty -pennut tulivat vuoden ikään. Nyt on sitten pakko jo myöntää, että ensimmäinen kivesvikainen Blackpepoon on olemassa. Sitkeä odottelu ei auttanut, toinen palli jäi Vililtä puuttumaan.

29.6.2019

Kemissä beaglet (38) arvosteli Hannu Talvi.
Aatu, Blackpepoon Be Fabia AVO H: 
Koko 38 cm. Valkovoittoinen kolmivärinen. Kovin tanakassa kunnossa. Mittasuhteiltaan lähes oikea. Kokoon nähden hieman kevyt pää ja alaleuka. Kallo saisi holvautua enemmän. Vahva kaula. Tänään kovin tuhdissa * oleva runko. Hyvät eturaajat. Niukka takaraajojen kulmaus. Sileä karvapeite. Rodunomainen luonne ja hännän kanto. Liikkeet saisi olla joustavammat.
Minni, Blackpepoon Be Felicia KÄY EH4:
Koko 34 cm. Kolmivärinen, mittasuhteiltaan oikea. Pää voisi olla kauttaaltaan hieman pidempi ja kuono kovertua voimakkaammin. Vahva lyhyehkö kaula. Leveä eturinta, muuten tiivis neliömäinen runko. Kokoon riittävä raajaluusto, hyvät kulmaukset. Karkea peitinkarva, normaali luonne ja liike.

(* luultavasti puuttuu sana 'kunnossa')

13.6.2019

Tarja Kolisoja oli Aitovetissä tarkistamassa silmiä, leimat papereihin hakivat Missi ja Ropi. Pentuja -linkkiin päivitys.

5.5.2019

Erkka, Blackpepoon Lemon Twist on lopettu 25.4. vatsalaukun kiertymän vuoksi. Kiitos kaikille, jotka ovat pitäneet Erkasta huolta - tavalla tai toisella.

Kasvattini Minnin kaksoisastutus meni niin kuin epäiltiinkin, eli jälkeläiset ovat kaikki saman uroksen jälkeläisiä. Eli kerran astuneen nuoremman uroksen "kyvyt" menivät vanhemman, kahdesti myöhemmin astuneen ohi. Hyvin harvoin onnistutaan saamaan jälkeläisiä molemmille uroksille.

Missillä on nyt kiima ja se astutetaan seuraavasta kiimasta marraskuussa. Pennut syntyvät siis tammikuussa ja ovat luovutuksessa maaliskuussa 2020. Itselle olen tilannut 1-2 narttua, toivotaan ettei kukaan kämmää tilausta...

8.4.2019

Noposen Paavo on hienosti asettunut uuteen kotiinsa, koeaika urosflatin kanssa on minun osalta päättynyt...

IWT2 -joukkueen opissa oltiin eilen sunnuntaina. Missi on aivan loistavan rauhallinen ja hiljainen odottelija. Markkeeraustehtävällä, jossa lähinnä opeteltiin luopumista, Missi kuunteli muuttolinnuista lähtevää melua ja katseli hanhiauroja, toki varmasti rekisteröi myös muille tehdyt heitot. Kun oma vuoro viimeisenä tuli, se ei tehnyt yhtään virhettä vaan suunnisti dameille kuin telkkä pönttöön. Useampaan kertaan kouluttaja Mari Koivisto kehui sen olevan erinomainen markkeeraaja. Kuinka paljon parempi se sitten olisi, kun olisin vähän huolellisempi ja tarkempi ohjaajana...

23.3.2019

Mila, Blackpepoon One Way löysi oman lajinsa heti 8 vuotta täytettyään: rallytoko! Pisteet 95/100 ja 100/100 tuotti sijoituksen 1/17. Näppärä narttu!

Beaglejärjestön viikonloppu jäi muiden kiireiden vuoksi väliin. Kasvattini jälkeläinen kuitenkin kävi pokkaamassa nuorimman ajurin palkinnon.

2.3.2019

Kouvolan ryhmänäyttelyssä flatit (21) arvosteli Riitta Liisa Lehtonen.
Pepe, Blackpepoon Mighty Vodka PEK2-:
Nuori uros jolla hyvä pää. Hyvin kulmautuneet takaraajat. Hyvä karva. Liikkuu hyvin. Hieman luisu lantio. Runko vielä hyvin kevyt ja kapea. Hyvin vilkas ja leikkisä.
Missi, Flatout Hirmu Tehokas KÄY ERI4-: Hyvin sopusuhtainen, erittäin hyväntyyppinen narttu. Hyvin kulmautunut. Kaunis pää. Vahva runko. Hyvä selkälinja. Erinomainen karva. Liikkuu hyvin. Esiintyy ja esitetään hyvin.

25.2.2019

Pepin poika Tumppi on päästetty pois. Voimia Tumpin perheelle.
Blackpepoon Moon Coin
13.3.2007 - 25.2.2019

 


23.2.2019

Heinävedellä järjestetyssä ajokokeessa Kiiran ja Jöötin poika ajoi komea ykkösen. Koiran toinen koe ja toinen ykkönen.
Blackpepoon Be Enzo BEAJ1 84,67 p. L
(154/120, 37/82)


20.2.2019

Urho ei paljon ukkoa kaipaa kun se touhuilee metsässä. Tänään isäntä hiihteli katsomaan sen touhuja kun oli 5 tuntia ollut omilla teillään jänishajuissa.

Uhkaavasti kausi lähenee loppuaan, eikä ole ollut kummoiset ajokelit beaglelle.

3.2.2019

Saalista eli rusakkoja on perheen miehet saaneet mutta koiria ei matkassa ole ollut aikoihin. Aivan liian paljon lunta. Nyt mielenkiinnolla odotetaan, tuleeko niin pitkää lämpimän kelin jaksoa jotta pakastuessaan tekisi beaglen kestävän lumikannen. Helmikuu loppuu pian jos jänistää meinaa. Tai kokeisiin mennä...

4.1.2019

Urho ajeli tänäänkin vähän. Ääni on lähennä vinkumista mutta siitä se lähtee ;)
 (koiranruokaa -79,60, kasvattajaboxi -40,00, skl jäsenmaksu -55,00)

1.1.2019

Urholla ajo. Mykkänä mutta kuitenkin...

< alkuun