Kennel Blackpepoon Uutisia vuodelta 2012

uutisia vuodelta:
2008200920102011

*************************************************************************


Miki, enkelikoira

Blackpepoon One Avenue
22.3.2011 - 6.12.201231.12.2012

Vuosi vaihtuu Tassin rääkätessä Kiiraa, Pimun rääkätessä Tassia ja Katan nauttiessa iälleen sopivasta arvovallasta ja koskemattomuudesta. Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

Saatiin sitten näyttely vuodelle 2014 - talkoopanostus jatkuu ;)

27.12.2012

Rusakko.

26.12.2012

Joulupäivänä astutusta yritettiin kolmannen kerran, mutta ei onnistunut. Suunnitelmat menee uusiksi, ja Tiltun suhteen varmaankin vuosi eteenpäin. Jossain vaiheessa mietin, miten hyvin Laku Pimullekin sopisi. Mutta mietitään... Kiitos Ikaalisten porukalle joulun uhraamisesta!

Rusakkoharvennus jatkui, meille muutti yksi. Beaglejä ei käytetty. Tassi pääsi taas painimaan saaliin kanssa.

23.12.2012

Uutta yritystä Tiltulta ja Lakulta. Etenee, muttei riittävästi. Myös eilen rusakkoa pataan, eli tiedän mitä syödään sitten kuin kinkku loppuu... Hyvää Joulua Kaikille !

21.12.2012

Tiltu kävi tänään ensimmäistä kertaa tutustumassa sussuunsa... Sillä välillä isäntä laittoi rusakon pataan.

18.12.2012

Tuikku, Flatgold´s An Eternal Flame, on nyt virallisesti minun ja Hannun koira. Kiitokset ;) Nyt katsellaan mitä tulevat vuodet tuo tullessaan...

15.-16.12.2012

Hirvilaskentaa maastosta ja rusakkojahtia  - ei siinä juuri beaglet metsään päässeet.

Kiiran siskolla nyt kolme koekäyntiä, kakkonen pitkästä kokeesta (yhden erän ajolla), ykkönen paljaalta yleisestä ja tuoreeltaan vielä yksi ykkönen pitkästä kokeesta lumelta. Eli ensi vuonna yksi ykkönen yleisestä kokeesta, ei haittaa vaikka lumelta, niin Kva tittelijuhlaan pitäisi päästä...! Loistavaa, Iin tyttö Sella, Isoahon Celine! Ja koira täyttää kaksi vuotta huhtikuussa!

13.12.2012

Tassin ensimmäisten rokotusten jälkeen selvisi, että rokottanut eläinlääkäri tekee kanitutkimusta. Oli jo tutkinut kanin, joka tuli meille ja teki muutamat poikaset ja jatkoi sitten matkaa Satulle elelemään poikansa kanssa. Samaan tutkimukseen tietty piti omia kaneja saada. Nyt on tutkittu Toffe (pelastettu Hämeelinnan eläinsuojeluyhdistyksestä), Lakritsi (edellisen poika, jonka emäkin Hämeenlinnan eläinsuojeluyhdistyksestä), Bella (sachsengold, oma kasvatti) ja pieni harmaa sisäsiittoinen tyttö (oma kasvatti, vahinko, Satun kanin tyttären ja pojan tytär...). Tutkimus vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, verrokkiryhmänä niin suuri määrä luonnonvaraisia kaneja, city-kaneja. Minusta kun oli mielekästä jo lukion biologiassa kanien risteytystehtävät ;)

Tällä hetkellä meillä on 5 Toffen ja Lumin poikasta, s. 14.11. ja kaksi Even ja Vanilijan poikasta, s. 28.11. sekä neljä syyskuussa syntyneitä Bellan ja Toffen poikasta.
 
Pimu (meillä Tiitu....), tämäkin tutkimuksessa mukana

11.12.2012

Tiltu on kellontarkasti aloittanut kiimansa, ja astutetaan juuri ennen joulua.

Kanitutkimus...

9.12.2012

Kehätoimitsijana Helsingin Voittajanäyttelyssä, jokunen terrieri tuli kirjoitettua. Ensimmäistäkään flattia tai beagleä en nähnyt.

Mettäukot olivat yhteisjahdissa ja vähän muuallakin, saldo ihan oukei;)

8.12.2012

Meidän Kata ajoi tänään jänistä... Kaakon Beagle ry:n puheenjohtajan kohdalle taitaa Katan ajosta aina saalis tulla ;) Milla harjoitteli herkkupalojen kanssa... ja ajoikin. Ainut ilman ajoa oli Kiira. Päivä loppui kesken.

7.12.2012

Suruviesti Kotkasta, Miki Manuel Kolkka oli päättänyt eilen poistua pihasta ja jäi auton alle. Pääsi takaisin kotiin, mutta kuoli pian isäntänsä syliin. Voimia Mikin kotiväelle.

Tänään ajeltiin taas Lahteen, katsottiin Tuikun silmät ja polvet. Priimaa oli. Tuikku tulikin meille jo eilen ja varsin luottavainen ja kotoisa käytös. Tassi sai piikin ja hurmasi taas kaikki... Maalaiskoira on Suomen Sikakossa ihan kuin kala vedessä.

Eilen meillä koirat oli metsässä. Jos edes osan Kiiran innosta saisi käännettyä taidoksi...;)

2.12.2012

Kaakon Beagle ry:n kahden viikon koe pääteltiin tänään Mämmijärvellä.

Kiira ajeli jänistä... ;) joku oli sen verran kiinnostunut ajosta, että koiran puhelimesta loppui akku. Kukahan?

1.12.2012

Rhy:n mestaruuskokeissa ajokoetuomarina. 15 suomenajokoiraa ja perjantaisen lumimyräkän jälkeen haasteelliset olosuhteet. Lumen määrä eri maastoissa, ja siihen vaikuttava jänisten yöllinen liikkuvuus/liikkumattomuus vaikuttivat kyllä oleellisesti tulostasoon. Aika monen oli siis tyytyminen pelkkiin hakupisteisiin.

Samat keliolosuhteet myös isännällä ja Kiiralla, hakua n. 20 minuuttia ja jänis jalkeille. Jäniksen perässä noin 1,5 tuntia, josta paperille kirjattavaa ajoa olisi ollut 45 minuuttia. Oukei... ;) Hieman reilu 1,5 vuotias, eli kyllä se siitä! Erikoinen tapa neidillä on: kun ajo tulee tielle, Kiira pysähtyy, venyttää pitkään ulvovan haukun ja jatkaa ajoa ;)

Kiiran sisko, Isoahon Celine pohjoisen paljaan kelin kokeesta hieno Beaj1 ja kokeen 2. paras! Jo vuosi sitten koira ajoi semmoisia ajoja, ettei meinattu uskoa. Nyt uskotaan.

24.11.2012

Aamiainen tänään metsässä, nuotiolla grillattua halloumia ja Pulla Peltolan ruisleipää;) Kata sai mukavasti kiikutettua minulle täysin valkoisen jäniksen mutta panokset jäi käyttämättä. Tällä kertaa näin...;) Isäntä vei vielä Kiirankin jaloittelemaan, ei ajoa.

Kasvattini omistajat ovat erittäin valveutuneita, minun puoleen käännytään silloinkin kun koiralle päätetään etsiä uusi koti. Kiitos siitä. Nyt on innokkaalle treenaajalle koira tarjolla. Pentuja -linkistä lisää.

18.11.2012

Somuratreenien kausipäättäjäiset pidetty. Mukana oli Sulo, Ropi ja Mauke. Näistä Sulo ja Mauke olivat eilispäivänä hakeneet agility tietoutta... Treenien pariin palaamme keväällä - minun kevät alkaa just silloin kuin päivä alkaa pidentyä. Rotujärjestö kiittää reiluista tavarahankinnoista tarvikemyynnistä!

Metsässä tänään oli vain Kiira, ei ajoja. Eilen Kiiralle hyvä ajo, tosin piti hakea pois vieraan maalta. Katalle tunnin haku, reilu tunnin ajo. Ja sitten se ajo oli siinä ;) Pimun tärkeä tehtävä on pitää seuraa Tassille, ja tyhjentää Tassin ruokakupit. Käsittämätöntä kuinka pieni pentu suorittaa ohimarssin teolliselle pöperölle ja hampaat irvessä öristen pitää puoliaan hirvenluusta...

Uusi Ajovoittaja on saatu beagleille, nuori uros lunasti voiton! Onnittelut.

Hiski, Blackpepoon Be Cooper tavoitteli paljaan kelin tulosta mutta jäi hakupisteille.

15.11.2012


Mielenkiintoinen viikonloppu tulossa... Muistakaa Ajovoittajan live-seuranta!

  Blackpepoon Be Cooper ( Fi Mva & Kva Beny - Papinniemen Pilke)

Kiiran kasvattaja komiasti Koiramme - lehden uusimmassa painoksessa.


9.11.2012

Toistaiseksi viimeiset Somuratreenit järjestetään sunnuntaina 18.11. alkaen klo 15.00 - ehditään treenata ennen pimeää. Kevättalvella viimeistään aloitetaan uudet treenit, ja keväällä riistojen kautta ...  koitoksiin. Tässä välissä koitan karsia yhdistystoimintaa.

Kaakon Beagle ry:n pitkä koe Savitaipaleella 19.11.-2.12.,  ilmoittautuminen (minulle) 12.11. mennessä

Tassi rokotettiin eilen, ja seuraavalla rokotuskerralla on tarkoitus saada samalla Tuikulle virallinen silmä- ja polvitarkastus.

4.11.2012

Vähän etukäteen uhkailtiin, että kunhan Kiiran kiima alkaa olla ohi niin sitten olisi työmaata kovasti metsän puolella. Eilen oli jo lupaavasti suht´ nopeasti löytynyt jänis ajoon pitkään jatkuneesta vesisateesta huolimatta. Jänis kävi näyttäytymässä heti alkuun isännälle, vaan eipä olleet panokset piipussa... Hukkaan päättyi tuo ajo, olisiko ollut 15 min. Mutta tänään sitten oli hieman kuivempaa keliä tarjolla, ja 22 min. sujuva ajo oli päättynyt muutamaan riistalaukaukseen. Hetkellisellä tiehukalla oli ääntään venyttänyt harmissaan, ja muutenkin ääni on kiitettävää. Lupaava tamma on hän;)

Tassi oli mielissään kun pääsi painimaan tuoreen jänön kanssa ;)

Katakin pääsi metsään, sujuvaa ajoa reilu tunti ja sitten sekin jänis muutti meille... Nämä onneksi eri seurojen alueelta, eli liiallista verotusta ei ole päässyt käymään.

  Katan jäniksen suolistanut Jahtimestari!

Somuratreeneissä Mauri, Ropi ja Sulo. Pääsivät nekin sitten tuoreisiin jänöihin tutustumaan. Suloa taisi vaivata pihapiirin kiimassa olevat nartut, Pimulla parhaat päivät kun lauantaiselle visiitillään Tiltu, Blackpepoon Gin Lemon sitä kovasti yritti astua.

31.10.2012

No niin, Alexin ja Jipun pennuista viimeistä vaille valmista kuvausten suhteen. Myös Ritu, Blackpepoon One Gate on priimaa, eli A/A ja 0/0. Keväästä lähtien on sitten alettava täyttää jotain muuta tietokannan saraketta, eikö vain...?

28.10.2012

Somuratreeneissä Mauri. Edistystä!

27.10.2012

Kelit suosi meitä taas, ikuisuuden jatkunut vesisade kuivahti ja vähän luntakin saatiin. Idänlohko hoidettu ja kolme parasta pääsee valmistautumaan Ajovoittajaotteluun Siilinjärven Punttisilimään. Erityisesti ilahdutti Norjan tuonti Benyn voitto, kun sitä on tullut itse käytettyä jalostukseen. Kennel Blackpepoonin lahjoittama tarjotin nuorimmalle jatkoon menijälle päätyi Huuhkajan Netalle - Huuhkajalla olikin Idänlohkossa peräti 5 kasvattia. Oman alueemme ainut koira Tanu saavutti käyttövalion arvon, ja on nyt yhden sertin päässä kaksoisvalion arvosta. Toinenkin Topi-sukuinen koira saavutti käyttövalion arvon, eli Kuomionpään Tiltusta tuli kaksoisvalio.

  Fi Mva & Kva Beny, matkalla Ajovoittajaan...

Varsin mukavaa oli tavata vanhoja ja uusia tuttuja, ja Tassi 10 vko pääsi myös sanomaan päivää henkilöille, jotka ovat sen omaan sukutauluun olleet jollain tavalla vaikuttamassa.

20.10.2012


Suomen noutajakoirajärjestön päänäyttelyssä flatit arvosteli Sue ja Phil Goodman (Beanit). Sue urokset (63) ja Phil nartut (69). Neljästä kasvatistani kolmelle eri, eli ei se kasvattajaluokka nyt niin kaukanakaan ollut. Mutta liian pitkä päivä siitä olisi tullut ;)

Mikki, Blackpepoon One Suomi NUO (13) ERI3-: Very lively young male with a lovely cheeky expression. Good front and bone and good shoulders and ribcage.Good level topline. Moved ok and full of life. EXCELLENT, PLACED THIRD IN THE INTERMEDIATE CLASS
Nemo, Blackpepoon Gin Lime AVO (11) H: Slightly smaller dog. Would have preferred a more classical head. Lacking in bone which makes him lighter built. Did not move very well as he has weak hindquarters. GOOD IN THE OPEN CLASS
Jetta, Blackpepoon One Creek NUO (8) ERI-: 18 month bitch. Good eyes and ear set. Would prefer longer muzzle. Plenty of bone. Deep chest. Short loin. Tight feet. Moved well. EXCELLENT, NOT PLACED IN THE INTERMEDIATE CLASS
Tuikku, Flatgold´s An Eternal Flame AVO (12) EH: Small bitch. Would prefer little more lenght in muzzle. Shown in very fit condition. Good brisket. Showed and moved well. VERY GOOD IN THE OPEN CLASS
Tiltu, Blackpepoon Gin Lemon KÄY (9) ERI3-: Smaller, typey bitch. Very feminine. Lots to like. Nice eye. Good front. Well ribbed up, short loin. Enjoyed her showing. Moved well. EXCELLENT, PLACED THIRD IN THE WORKING CLASS

Tuikun suhteen toiveet täyttyy pikku hiljaa, nyt ei näyttelyynkään enää tarvi mennä kun EH on plakkarissa.

Kata haki jänistä 72 min, n. 40 min ajo päättyi hukkaan. Tassi piipahti metsässä. Ja onhan se metsän puolelle päässyt kuulemma Nemikin ;)

19.10.2012

Ei kulje.
Pitkäkinttuisillakaan. Paitsi Kannusjärvellä viidestä koirasta samana päivänä Ajok1, Ajok2, Ajok3 ja pari nollaa.

14.10.2012

Somuratreeneissä perustiimi Ropi, Mauke ja Sulo. Ropi ja Mauke edistyy aina vaan, ja Sulo pääsi kokeilemaan sorsastusta.

Hyvästä kelistä huolimatta ei kunnon tulosta beagleille, Kiira päätti aloittaa kiiman ja on jatkossa muutaman viikon pois metsästä. Tassi on myös jo heittänyt ensimmäiset metsäretkensä.

13.10.2012


Kiiralle ihan lyhkäpätkä ajoa. Meidän uusin on muuten Tassi, Blackpepoon Be Duett. Ja joo, isännän lapsuudessa Volvon Duett on kuulemma ollut kulkupelinä.

Pitäisi oikeastaan tänne kotisivuille päivittää aina myös nuo kokoukset, niin voi jälkikäteen ihmetellä missä se aika oikein menee. Torstaina muutama tunti kokousta puhelimella ja skypellä, perjantaina useampi tunti Palvaanjärvellä.

Perjantaina omaan kotiinsa lähti beaglepentueen ainut uros Blackpepoon Be Dyna. Porukan hauskin pakkaus. Toivottavasti ainut uros tuolla sukutaululla näkyy vielä monessa paikassa ;) Koirassa kun on Niemistä, Kolkkaa, Vornasta, Manneria, Meriläistä, Raskilaa, Haapataloa, Kiuttua... ;)

Flattien Pohjoismaisen mestaruuden suomalaisjoukkue on kasattu neljästä Taka-Tapiolan koirasta. Aikamoinen onni, että Taka-Tapiolan Merisilja palautui aikoinaan kasvattajalleen!

9.10.2012

Flatgold´s Eternal Flame, Tuikku A/A lonkat ja 0/0 kyynärpäät. Eli PRIIMAA ;)

Tälle syksylle pojan laskujen mukaan 10 sorsaa, niistä puolet ihan tuosta nurkalta - kiitos sateiden aiheuttamat tulvat. Viimeisin eilisiltana isännän ampumana, pillipiipari pojan pillittämänä ja minun ohjatessa koiraa. Pimulta meinaa silmät tippua päästä passissa...

7.10.2012

Somuratreeneissä Sulo, Mauri ja Ropi. Alexin ja Jipun pojat alkaa sitten kuitenkin kasvaa vaipoistaan ulos. Ei ne aina ihan leikiksi laita!

Beagleillä huilipäivä, isäntä saapui kotiin lauantaina. Reissun aikana Kiiran kasvattaja näki kasvattinsa (nätti kuulemma...) ja liekö nuo miehet aikeissa aseen tukkejakin laittaa uusiksi ;)

Hurjasti onnea Taka-Tapiolan leiriin, siis koko yhteistyökuvioon. Nyt flattien wt-mestari Missi, Taka-Tapiolan Fiun Tuuli ja sisko saman skaban kakkonen. Työtä on tehty mutta ei näitä tuloksia tule ilman oikeaa perimää. Myös kolmossija samaan kenneliin.

Perjantaina Kolkan muonavahvuudesta poistui Nemi, Blackpepoon Be Dyane. Sitikka, joka toivottavasti jatkossa kyyditsee Pirkanmaan jäniksiä. On ollut todella miellyttävää olla mukana auttamassa Nemin nuorta omistajapariskuntaa ajokoiraharrastuksen pariin!

4.10.2012

Eilen isäntä oli laittanut teeren lihoiksi (uskalsi ilman noutavaa koiraa...), tänään junioreille pienet pätkät ajoa. Ja verkoilla siika;)

Blackpepoon Be D-pentujen rekkarit on matkalla, saa nähdä ehtiikö siiheksi kun ensimmäinen lähtee Pirkanmaalle nääs... Mokomat osaa jo pyytää ulos tarpeille, ei mitään turhia pentuja.

Jalostustiedustelu lähtee Tiltusta, Blackpepoon Gin Lemon ja Lakusta, Blackpepoon Another Point.

2.10.2012

Katalle ajo, ja Mikko laittoi jäniksen pataan...

1.10.2012

Tiltu, Blackpepoon Gin Lemon, kävi lekurilla polvi- ja silmätarkastuksessa. Odotettuja tuloksia ja pentuesuunnitelmat etenevät;)

Jahtiviikko meidän beagleillä on alkanut raittiin ilman merkeissä...

30.9.2012

Kymenlaaksosta neljä tyttöä lähti kyykyttämään Suomussalmen jäniksiä...

Somuratreeneissä Sulo ja Mauke, onnistunut treeni päästiin tekemään pellolla jossa reilusti vettä! Sulon ylipuoliveli nappasi kolmannen ykkösen voittajaluokasta, ja käyttövalioituu. Taka-Tapiolan saa taas yhden käyttövalion lisää ;) Tuoreimmasta Nuuskusta löytyy juttua Taka-Tapiolan kennelistä, sietää lukea ihan loppuun asti.

29.9.2012

Beaglein piirinmestaruus, kolme osallistujaa joiden kaikkien sukutaulusta löytyy Ajovoittaja Topi. Pontuksen kohtalo oli tällä kertaa pupun lisäksi ajella hirviä ja se johti sulkemiseen.

Katalle, joka jostain syystä ei ollut piirinmestaruudessa, ammuttiin jänis ja pikkupennut pääsivät käpälän kimppuun. Nemi, Blackpepoon Be Dyane, taisi siitä olla eniten kiinnostunut... Pentujen emä palautettiin kotiinsa perjantaina, ja samalla käynnillä joku käsitteli Lakua. Työhaluinen, kova koira. Meitsin mieleen...

16.9.2012

Tänään on tavattu tulevat beaglen pentujen uudet omistajat. Nartun varanneet veimme metsään, Kata sai ajon ja näköhavainto jäniksestäkin saatiin. Nuotikahvit ja makkaraa, siitä se lähtee... Myöhemmin myös urospennun varannut kävi beaglen pentusia tapaamassa.

Somuratreeneissä Sulo ja Mauri.

Isäntä painatti vielä iltapäivällä vieraskortin turvin sorsaan, ja Tuikku ohjaajansa kanssa sai pari heinäsorsaa.

Naisten ajovoittajassa voiton vei narttu, joka koetulostensa perusteella on erehtymätön jäniksen hakija. Onnittelut!

14.9.2012


Blackpepoon Be A-pennuista on jo ainakin Eetulle (D-pentujen isä) ammuttu jänis, samoin B-pentueesta Moonalle ja C-pentueesta Hiskille. Joku on sitten ollut enempi perso ketulle ;)

Tuikulla kaikki ok, muutama lämmin fasaaninoutokin :) Toivottavasti aina niin kannustava ja positiivinen Tapsa siellä jossain pilven reunalla näki ylösajot ja noudot! Lonkka- ja kyynärpääkuviin neiti menee ensi viikolla.


11.9.2012

One-pennuista Ritu on kuvattu eilen, tuloksia odotellaan. Yppärin näyttelystä 25.8. kirjattu uutisiin Milan arvostelu.

8.9.2012

Vapautta ja vastuuta, niitä oli mielin määrin keittiöhommissa Kaakon Beagle ry:n isännöimässä ystävyysottelussa Savitaipaleella. Toivottavasti älyän itse jatkossa, milloin minusta ei enää keittiöhommiin ole. Tai ajokoetuomariksi. Tuikku oli matkassa mukana niin perjantaina kuin lauantainakin, ja sai roppakaupalla uusia kokemuksia. Se ei ole meille saavuttuaan sanonut sanaakaan, ei muristen, vinkuen taikka haukkuen. Varsin tervepäisen oloinen koira.

Pohjois-Savo ei osallistunut, niinpä sijoitukset 1.-3. jakoi Kaakon Beagle, Suur-Savo ja Pohjois-Karjala mainitussa järjestyksessä. Ystävyysottelu järjestettiin nyt toista kertaa. Kaakon joukkueessa oli mukana kasvattini Pontus, Blackpepoon Be Corsa ( Fi Mva & Kva Beny - Papinniemen Pilke ). Erilaista riistaa maastosta löytyi;) ja lopulta Pontuksen koe keskeytettiin loukkaantumisen vuoksi.

6.9.2012

Beaglet - flatit tilanteessa 6 - 2, kun meille saapui toinen flatti.

Pimu näytti Tuikulle jo paikallisen uimapaikan, ja yhdessä käytiin tutustumassa myös Kiiraan. Aika lunkisti otti Tuikku tämän päiväisen siirron. Kiitos Lissu ja Susanna.

  Tuikku, Flatgold´s An Eternal Flame

Kata pääsi metsään eikä ole vielä kotiin tullut, mutta siltä kuulosti että ajettava löytyi. Hyvä mummo!

2.9.2012

Ei uitettu... mutta syytä juhlaan kumminkin ;) Maurin poika, 3 v ja 5 kk ikäinen Taka-Tapiolan Fiun Tahvo nappasi flattimestaruuden. Se oli lauantaina ainut Voi1 tulokseen yltänyt flatti ja pääsi finaaliin kolmen muun koiran kanssa, joista kaksi nostettiin avoimesta luokasta. Näistä toinen oli kaakkolainen tuontikoira Åke (sijoitus finaalin 4.) ja se sai Avo1 tuloksen A-P:ltä. Toinen oli Tutin poika Batzi's Oban Ace joka sai Sivenin Harrilta Avo1 tuloksen, ikää koiralla tulee joulukuussa 3 vuotta. Alkaa näyttää hyvältä :) Tuttihan starttasi Sivenillä avoimessa luokassa, ja muistan tuomarin sanat "tämmöisen koiran kanssa mielelläni metsästäisin". Nyt muutamaa vuotta myöhemmin loistaakin poika samalla tuomarilla ja finaali oli tämän nuoren uroksen osalta hienoa katsottavaa.

  Batzi´s Oban Ace ( Dark Devotion Oban's Obsession - Batzi's Caliphcaliandra)


Sulo ja Huikka eivät yltäneet omalle tasolleen Kisällissä ja ainakin Sulolla pää ja vatsa meni reissussa sekaisin. Mutta hyvä kokemus varmasti. Kiitos Annelille seurasta, ja oli mukava taas tavata tuttuja ja puolituttuja. Oranssia damiakin voi nyt myydä uudella nimellä, semmoisella mikä on helppo muistaa.

Junnumestaruuden paras työ ei tullut yllätyksenä, sen verran kehuja on kuulunut aiemminkin.

26.8.2012

Luumäellä kehätoimitsijana ;)

Katalle pieni pätkä ajoa. Taitaa vielä olla tekemistä kunnon kanssa, mutta toivotaan että se siitä vielä jäniksen lihaksi muuttuu kunhan syyskuu koittaa. Hirvijahtia ei isännälle tule, ja joutsenet on hoitaneet meiltä sorsanlihankin aika vähiin. Telkkä- ja sorsanoutoihin Pimu on kuitenkin päässyt. Ja tarttuuhan joka reissulla sitten noita kanttarelleja matkaan.

Viikko on ollut vähän raskas ja niinpä jäi tuo Blackpepoon Be C-pentujen syntymäpäiväkin huomiotta. Onnea kolmivuotiaat!

One-pentujen isä Alex Raaseporista Avo3, Gin pentujen isä Mauri samasta paikasta Voi0. Koira tietää, että se kolmas paalu (JA OHJAAJAN UITTO) tehdään mestaruudessa Kemiössä viikon päästä ;)

25.8.2012

Yppärissä flatit arvosteli Leni Finne.
Mila, Blackpepoon One Way JUN ERI1-: Ok mittasuhteet, sopiva luusto. Lähes oikeanlainen pää, hieman kevyt alaleuka, hyvät silmät, melko kookkaat korvat. Niukka eturinta, hieman pysty olkavarsi, vielä hieman kapea eturinta. Hyvät takakulmaukset. Hieman jäykkä taka-askel. Hieman löysä edestä.

Mäntyharjussa flatit (11) arvosteli Raija Tammelin.
Mikki, Blackpepoon One Suomi JUN ERI-:
Maskuliininen, tässä vaiheessa aavistuksen pitkä uros, jolla hyvät pään linjat. Silmät saa vielä tummua. Kaunis kaula, jäntevä ylälinja. Ikään sopiva rintakehä, vankka luusto, leveä reisi, hyvä takakulma, kapea takaa, etuosan tulee jäntevöityä. Hyvä karva ja reipas käytös.
Nemo, Blackpepoon Gin Lime AVO ERI-:
Maskuliininen, sopivan kokoinen, hyvät mittasuhteet. Oikein hyvä pään kiila, mutta pää voisi olla voimakkaampi. Lempeä ilme. Hyvä ylälinja. Sopiva rungon tilavuus. Sopusuhtainen luusto. Hyvät takakulmaukset. Melko hyvät etukulmaukset. Saisi liikkua hieman paremmalla takapotkulla ja jäntevämmin edestä. Reipas käytös. Hyvä karva.

Aamusta Kiira ja Kata pääsivät metsään, ei ajoja.

19.8.2012

Kolmen käyttövalion systeri Tiku, Weljesten Especially Au muutti uuteen kotiin. Tämä niin kuin niin moni muukin asia päätettiin hyvässä yhteistyössä kasvattajien kanssa. Hyvästä koirasta riittää monelle :) Aktiivisesti ei uutta kotia koskaan etsitty, mutta luopumiseen oli valmistauduttu heti kun sopiva paikka tulee vastaan. Jatkossa minulla on mahdollisuus tavata Tikua säännöllisesti ja olla apuna sen hoidossa.

Tiku kerkesi olla mukana muutamalla kyyhkyreissulla. Huomenna työt alkaa sitten Pimulla ja tiukka harjoitusjakso Kiiralla. Kata paikkaa sitten kun sen aika on; hyväkuntoinen narttu mutta lähempänä jo 10 ikävuotta.

Pipa hoitaa pentuja huolellisesti. Rojauttaa tisseillä takaraivoon jos eivät muuten ymmärrä herätä syömään.

( Kans Kva Featherquest Shadow - Fi & Se Kva Aquatrine )
18.8.2012

Kouvolan näyttelyssä flatit arvosteli flattikasvattaja Riitta Niemelä. Sulon eka ja samalla varmasti viimeinen näyttely, niin hyvin meni!
Sulo, Blackpepoon Gin Grape KÄY EH4:
Hieman yli 2 vuotias. Mittasuhteiltaan hyvä uros. Pää saisi olla pidempi ja kuono-osa täyteläisempi. Kauniit tummat silmät. Hyvä kaula ja selkälinja. Hieman luisu lantio. Riittävä eturinta. Rintakehä saisi olla tilavampi. Riittävä raajaluusto. Hyvät takakulmaukset, suora olkavarsi. Seisoo ja liikkuu jalat rungon alla. Liike saisi olla ulottuvampi. Kaunis turkki. Iloinen käytös.

Kaneja haettiin lisää... kiitokset yhteistyöstä Luminan äiteelle!

16.8.2012

Päivitetty kuvia Pentuja- ja Koirat -linkkeihin.

15.8.2012

Astutukseen päädyttiin kiireessä, niin myös synnytykseen. Syntymämerkit oli ilmassa jo 58. vrk ja vuorokautta myöhemmin eli 14.8. käynnistyi synnytys. Nyt ei sitten kiirettä tunnu olevankaan...

...Univetin Kouvolan henkilökunnan kautta piti käydä. Viimeinen (kuollut) pentu juuttui synnytyskanavaan.

12.8.2012

Sunnuntain kokeessa Ruokolahdella saatiin yksi ykköstulos, ja tuomarin päätöksellä Cherrys´s Cup tuli lauantain parhaalle parille Sulolle ja Annelille! Todella hienoa, ONNEA! Sama kiertopalkinto on aiemmin ollut meidän Kissillä, Dovehunter Victoria Ground ja sijoitusnartullamme Rinalla, Blackpepoon Ghost Frump.

Haku - Hyvällä vauhdilla tehokkaasti hakualueella työskennellyt koira.
Ohjattavuus - Etenee nopeasti hyvällä linjalähetyksellä suoraan riistalle.
Paikallistamiskyky - Muistaa molemmat pudotukset hyvin.
Riistan käsittely - Moitteetonta.
Jäljestämiskyky - Suorittaa nopean jälkityön.
Muut ominaisuudet - Käyttää erinomaisesti vainua.
Yleisvaikutelma - Tehokkaan metsästyskoiran kuvan itsestään jättänyt koira joka selvittää kaikki päivän tehtävät helpolla tavalla.

One -pentujen isä Alex, Gilliam's Gold Suomi Poika ja Avo2. Hienoa!

11.8.2011

Tiku sai tänään ensimmäisen noutonsa ja käyttövalioveljen ;) Käyttövaliosiskoja onkin ennestään kaksi, eli on siinä aikamoinen pentue ja ihan mahlottomat kasvattajat. Onnea Sanna, A-P, Jarmo ja Rape, Weljesten Endorfin Au! Tämmöisen kultaisen noutajan ei sitten millään sallisi maailmasta häviävän.

Ruokolahdella Kny:n metsästyskokeet. Anneli ja Sulo, Blackpepoon Gin Grape hienosti Alo1 ja päivän paras pari. Kiinnitys on Cherry´s Cup kiertopalkintoon ja sen ratkeamista on odoteltava sunnuntaihin. Sulolla siis kaksi starttia ja kaksi ykköstä!

Sieltä täältä on tihkunut tietoja jahtitilanteista, ja uusinkin Blackpepoon pentue on päässyt noutamaan kyyhkyjä.

5.8.2012

Voittajaluokan tuloksia.
Mauri, Batzi´s Knock Out ja uransa toinen paalu. Vielä yksi paalu ja käytännön metsästyskoe niin sitten olisi Kva arvoa tarjolla. Hienoa Talla ja Mauri, Gin -pentujen omistajat onnittelevat!

Somuratreeneissä Ropi, Mauri/Mauke ja Sulo.

3.8.2012

Gin-pentujen kuvausprosentti on sitten tasan 100 kun Turollekin valmistui kennelliitosta lausunto. Priimaa;)

Atson tulokset valmistui myös, priimaa sekin. Nyt One-pennuista puuttuu yhden kuvatun ja kahden kuvaamattoman tiedot. Flattikasvattieni kuvausprosentti on 81 ja sairausprosentti lonkkien osalta 7 (kaikki sairaat ovat vuonna 1999 syntyneestä pentueesta).

31.7.2012

Gin pentujen isä Mauri, Batzi's Knock Out on aloittanut oman koekautensa. Ensimmäinen koe päättyi keskeytykseen, toinen koe hienoon Voi2 tulokseen. Mukava oli huomata Tutin pojan (Batzi's pentueesta) menestyneen Avo1 tuloksen edestä.

Pipa, Papinniemen Pilke on ISO!

29.7.2012

Mikkelissä tämäkin päivä, kehätoimitsijana.

28.7.2012

Mikkelissä flatit (25) arvosteli Paula Rekiranta ja beaglet (14) Matti Hautala. Syy ilmoittautumiseen oli Kiira, sille haluttiin näyttelytulos täytettyään sen 15 kk. Samalla saatiin Ropille ensimmäinen näyttelykäynti virallisissa luokissa, pentuluokasta oli kokemusta ja kp.
Ropi, Blackpepoon One Cliff JUN ERI2
-: Tasapainoisesti kehittynyt, erinomaisen tyyppinen nuori uros. Hyvä pään pituus, mutta pään linjat saisivat olla yhdensuuntaisemmat. Hyvät korvat. Vahva kaula. Hyvin kulmautuneet vahvaluustoiset raajat. Ikäisekseen hyvin kehittynyt runko. Hyvä luusto ja karvapeite. Liikkuu hyvin.
Bora, Blackpepoon Be Bora AVO EH2:
Tyypiltään erittäin hyvä. Selvä uroksen ilmiasu, vankka kaula ja etuosa. Eturaajojen kulmaukset voisi olla voimakkaammat, takaraajojen riittävät. Liikkuu hyvin. Runko aavistuksen pitkänomainen. Lihakset saisi näkyä selvemmin. Väritys ja karvapeite hyvä. Luonne 1.
Kiira, Isoahon Cindy NUO EH2:
Tyyppi erittäin hyvä. Hyvä ilmeikäs nartun pää. Jäntevä kaula. Edessä kulmaukset riittävät, samoin takana. Runko pitkäomainen ja massiivinen. Hännän karvoitus erittäin ohut. Luonne 1.

Kaakon Beaglen kesäpäivät järjestettiin Nuijamaalla, Kata pääsi mukaan ja perheen miehillä oli kotiin tuomisina kaikenlaisia voittoja. Hallitus päätti ystävyysotteluun lähtijät ;)

23.7.2012

Pipalla nyt sitten on ruokahalua, eli luulemme sen tarkoittavan onnistunutta astutusta. Vatsaakin on, mutta sitä oli kyllä reilusti jo ennen astutusta.

Jetta, Blackpepoon One Creek on kuvattu männä viikolla ja tänään neiti on ollut treeneissä isi-Alexin ja mummin kanssa ;) Atso, Blackpepoon One Edge, on onnistunut uimaan itselleen elämänsä ensimmäisen vesihännän. Atson tuloksia odotellaan edelleen, näyttää siltä ettei heinäkuussa kuvia ole vielä lausuttu ensimmäistäkään. Lomat... Kuvauksista uupuu vain Riku ja Ritu, mutta nekin hoituu pikapikaa.

22.7.2012

Somuratreeneissä Mauri ja Ropi.

21.7.2012


Vieremällä taipumuskokeessa tuomaroi Petri Hokkanen;) Hienoa Noora ja Luka!
Luka, Blackpepoon Gin Tonic Nou1:
1. Sosiaalinen käyttäytyminen  - iloinen ja ystävällinen
2. Uimahalu - ui mielellään
3. Hakuinto - aloittaa haun tehokkaasti, sen jälkeen hakuinto hieman hiipuu mutta koira löytää riittävästi riistaa
4. Noutohalu - oma-aloitteiset ylösotot kaikista riistoista
5. Nouto-ote - hyvät otteet muutoin, mutta hieman rauhaton suu variksilla
6. Palauttaminen - ohjaajalle
7. reagointi laukaukseen - rauhallinen ja tarkkaavainen
8. itseluottamus ja aloitekyky - suorittaa tehtävän mutta tarvitsee useamman lähetyksen
9. Yhteistyö - hyvässä yhteistyössä
10. Yleisvaikutelma - innokkaan oloinen nuori koira joka suoriutuu päivän tehtävistä hyväksytysti

Eilen perjantaina meillä piipahti Nemo, Blackpepoon Gin Lime. Pallohullu ja uimahullu. Äitinsä poika...

18.7.2012

Tallennettu uutisiin muutama puuttuva näyttelyarvostelu, Hiskin kesäkuulta ja Nooan maaliskuulta.

15.7.2012


Somuratreeneissä Ropi, Blackpepoon One Cliff ja Sulo, Blackpepoon Gin Grape.

Lammin näyttelyssä eilen tuomarimuutos, flatit arvosteli Raija Tammelin.
Jetta, Blackpepoon One Creek JUN ERI1: Feminiininen, hyvät mittasuhteet. Erinomainen pää ja ilme. Jäntevä ylälinja. Luisu lantio. Hyvä luusto, takakulmaukset. Tehokkaat sivuliikkeet. Kinnerahdas takaa. Hyvä karva. Kaunis käytös.

Myös Milan, Blackpepoon One Way terveystulokset ovat valmistuneet;) Lausuntoa odottaa vielä Atso, ja kokonaan kuvaamatta taitaa vielä olla Ritu ja Riku.

3.7.2012

Kilometrejä kertyy... tänään tupatarkastus tehtiin Mikki -pojan, Blackpepoon One Suomi kotiin. Kaikin puolin mallillaan oli Mikin asiat, pientä hiomista/vaatimista vaan niin kyllä se siitä;)

2.7.2012

Silmäeläinlääkärissä Lahdessa Kiiran ja Pimun kanssa... Pimu pääsi lähinnä seuraneidiksi kun Kiiraa vietiin melkein sinisillä valoilla...

1.7.2012

Miki, Blackpepoon One Avenue kävi ilmeisen hätäisen kasvattajansa kanssa taipumuskokeessa, tulos Nou0. Iltatreenejä ei vaan jaksanut enää, lupaan että jatkossa taas joka sunnuntai klo 18.00.

29.-30.6.2012

Piipahdettiin taas Ruovedellä mutta nyt ei oltu astuttamassa vaan flattien leirillä. Tarvikemyyntiä... Kiitos kaikille! Toyota oli selvästi tyhjempi paluumatkalla;) Huikka, Blackpepoon Gin Knock Out oli myös leirillä osallistuen mm. Open Shown Nome-luokkaan, tuomarina toimi Viveca Lahokoski: Elegantti 2 v. uros. Toivoisin hieman lisää pituutta pään linjoihin. Melko pienet silmät. Hyvä kaula, ok lavan asento. Hyvä suora selkä, riittävä eturinta. Hyvä rintakehän syvyys mutta saisi täyttyä vielä. Hyvät takakulmaukset. Sopiva luusto. Liikkuu hyvällä sivuaskeleella, mutta huolimattomasti edestä. Mukava esiintyminen.
Kiitos Heidille esittämisestä!

Rovaniemellä beaglet arvosteli Paula Rekiranta.
Hiski, Blackpepoon Be Cooper AVO H: Hyväntyyppinen, vankkarunkoinen turhan matalaraajainen uros. Hieman karkea kallo, hyvä kuono-osa, vahva kaula. Riittävästi kulmautuneet raajat. Tilava runko. Raajaluusto saisi olla kokoon nähden voimakkaampi. Liikkeessä hyvä askelpituus. Selvä sukupuolileima. Ystävällinen käytös.

28.6.2012


Vähitellen tippuu tuloksia. Mikki, Blackpepoon One Suomi oli kuvaavan lääkärin arviota pykälän parempi. Tulos siis A/A ja 0/0. Atso, Blackpepoon One Edge on tänään käynyt lekurilla ja nyt odotellaankin sitten sen tuloksia. Silmät ja polvet oli katsottu myös, ok. Kiitos kaunis näppärille pennunomistajille!

Pipa, Papinniemen Pilke on alkanut äänekkäästi vaatimaan... Pitääköhän sen saada ruokaa jo kymmenen edestä??? ;)

21.6.2012


Alexin ja Jipun ( Gilliam´s Gold Suomi Poika - Blackpepoon Another One ) pennuista on jo suunnilleen puolet käyneet virallisissa tarkistuksissa, näistä kolmen tiedot on ehtineet tietokantaan. Mitään hälyttävää ei toistaiseksi ole löytynyt. Päinvastoin ;)

Kuuden koiran kanssa on mahdottomuus toteuttaa Juhannus normaali vuosien tapaan, vene tosin vaikuttaa vihdoin olevan kunnossa. Hoitokoirien määrää jatkossa aion kyllä rajoittaa.

20.6.2012
 
Kun kauden viimeinen tiedote on postitettu (KB ry),  samoin jäsenmaksut ensi kaudelle (VMY ry) ja omat säiliöt täytetty LUOMU kauralla ja LUOMU ohralla (Kiitos!!) niin alkaa pikku hiljaa olla fiilis, että lähdetään kohti syksyä. Päivät alkaa lyhentyä... Linkut irti tasan kahden kuukauden päästä. Isännänkään aika ei tänä syksynä hirvimetsällä kulu kun ei juurikaan lupia herunut.

Pipa, Papinniemen Pilke on kotiutunut meille oikein hienosti.

17.6.2012

Heitettiin vielä Ruoveden keikka ja puolessa tunnissa hoitui homma ja päästiin kotimatkalle. Pentujen arvioitu syntymä on siis 18.8. Kahtena peräkkäisenä päivänä ihan ilman mutkia sujuneet astutukset, luomulla niin kuin aina.

Tiltu, Blackpepoon Gin Lemon tuli meille joksikin aikaa ja kun sillä nyt on kiima niin luulisin astuttavani sen puolen vuoden päästä. Tuohon alemmas päivään 9.6. tallennettu Tiltun taipparilausunnot...

16.6.2012

Aamulla auton nokka kohti Ruovettä klo 5.00. Eetu, Blackpepoon Be Accord astui Pipan ja toivon mukaan Blackpepoon Be D- pennut ovat saamassa alkunsa. Kiitokset kovasti Eetun ja Pipan taustajoukoille. Eetusta kerrotut asiat ovat hunajaa kasvattajan korville. Metsästysinto todella tuntuu Eetussa olevan kohdallaan: metsästä ei meinaa pois saada ja tyhjät haut näiden vuosien aikana on laskettavissa yhden käden sormilla. Toivottavasti saamme tästä itselle pennun!

Kotimatkalla pohjoisen puhelu piti mukavasti hereillä! Huikka, Blackpepoon Gin Knock Out alokasluokan kokeesta Alo1, tuomarina Veli-Erkki Haataja. Tyrmäys tosiaan ;)
Haku - erinomainen haku
Ohjattavuus - ohjaustehtävä suoritetaan
Paikallistamiskyky - erinomainen paikallistaja
Riistan käsittely - spontaanit ylösotot, hyvät luovutukset
Jäljestämiskyky - selvittää jäljen
Muut ominaisuudet - vauhdikas ja tarkka
Yleisvaikutelma - erinomaista työtä osoittanut hyvin ohjattu koira


15.6.2012

Klo 3.00 oltiin kotona, kun Pipa rouva haettiin kotoaan Luhalahdelta ja ajelutettiin kauniissa kesäsäässä riiustelemaan Ruovedelle Eetun kanssa. Hyvältä näytti mutta ei ihan, ei ihan ... ;)

10.6.2012

Somuratreeneissä Ropi One-pennuista ja Taika Maurintytär Taka-Tapiolan. Reilu tunti treeniä, sitten väistyttiin ukkosen tieltä kukin kotiinsa ;)

9.6.2012

Suomen sileäkarvaisten noutajien taipumuskokeessa tuomaroi Risto Aaltonen. Kompastuksena haku, mutta ei sitä oikein jaksa harmitella kun niin hyvin on treeneissä mennyt. Mikin vein kotiinsa ja kaikki osapuolet olivat onnellisia. Kiitos Tapsalle ja Raunille ;)
Miki, Blackpepoon One Avenue NOU0:
1. Sosiaalinen käyttäytyminen  - rauhallinen koira
2. Uimahalu - koira ui mielellään
3. Hakuinto - aloittaa ripeästi mutta into lopahtaa nopeasti
4. Noutohalu - hyvä
5. Nouto-ote - pehmeä
6. Palauttaminen - palauttaa hyvällä vauhdilla
7. reagointi laukaukseen - rauhallinen
8. itseluottamus ja aloitekyky - koiran aloitteellisuus voisi olla parempi
9. Yhteistyö - koiraa ohjataan kannustavasti
10. Yleisvaikutelma - Miellyttävä nuori koira, joka ui mielellään, mutta tänään hakuinto ei riitä tehtävän suorittamiseen, jolloin tuomari keskeyttää kokeen.

Kokeen seitsemästä flatistä taipui yksi, liki kolmevuotias koira. Miki oli startanneista nuorin flatti.

Tampereen suunnalla sitten jo taivuttiin, tuomarina Petri Hokkanen. Ja jos joku haluaa tietää, ja varmaan haluaa... niin jälki meni heittämällä ;) Batzi's - Taka-Tapiolan -yhdistely on tuottanut mieleisiäni koiria!
Tiltu, Blackpepoon Gin Lemon NOU1:
1. Sosiaalinen käyttäytyminen  - Iloinen ja ystävällinen
2. Uimahalu - syöksyy veteen mielellään
3. Hakuinto - tekee laajaa tehokasta hakua
4. Noutohalu - oma-aloitteiset ylösotot kaikista riistoista
5. Nouto-ote - lokeilla hyvä, osalla variksista hieman pinnallinen, kanilla hyvä
6. Palauttaminen - lokit ohjaajalle, sylkee varikset ohjaajan läheisyyteen
7. reagointi laukaukseen - rauhallinen, tarkkaavainen
8. itseluottamus ja aloitekyky - selviytyy tehtävästä helposti
9. Yhteistyö - hyvässä yhteistyössä
10. Yleisvaikutelma - läpi kokeen tehokkaasti työskennellyt koira, joka suoriutuu kaikista tehtävistä hyväksytysti

Taivalkoskella pidetyssä näyttelyssä beaglejä oli 35, avointen luokan uroksia oli 10. Beaglet arvosteli Pekka Teini.
Hiski, Blackpepoon Be Cooper AVO ERI2 PU3 VARA-SERTI:
Keskikokoinen, mittasuhteet oikeat, voimakkuusasteeltaan hyvä uros. Komea pää, jossa tasainen kallo ja voimakas kuono-osa. Upea ylälinja, hieno eturinta ja leveä lantio. Hyvin kulmautuneet raajat. Esiintyy erinomaisesti ja liikkuu tasapainoisesti.

Hiskin kolmas (neljäs) serti antaa siis edelleen odotuttaa ;) Mutta mukavan läheltä liippaa... Paras uros ja VSP olikin sitten Kiiran isä, Astalan Pelimerkki ja narttujen varasertikin tuli lähisukuun.

Hiskin emä, Papinniemen Pilke on aloittanut kiiman.

6.6.2012

Mauri Kouvolasta, Blackpepoon One Path: lonkat A/B ja kyynärpäät 0/0. Tämä oli siis ensimmäinen kuvattu tästä pentueesta (Gilliam´s Gold Suomi Poika - Blackpepoon Another One).

3.6.2012


Somuratreeneissä mukana Miki ja Ropi One-pennuista, Sulo Gin- pennuista. Ropille ja Mikille vedettiin ongelmattomat jäljet, palautukset käteen molemmilta. Vesityössä tutustuttiin äkkipudotusrantaan, joka todellakin on eri asia kuin hitaasti syvenevä uimaranta. Sulo poimi talteen junnujen säädöt ja harjoitteli.... Joo-o, luovutuksia ;)

Myös Tiku aloitti kiiman ja Miki on onnellinen nuorimies. Tosin enemmän edelleen kiinnostaa tyttären huoneessa oleva Bella (Sachsengold). Meiltä on lähtenyt ja lähtee useampi kani uuteen kotiin sekä kesäkoteihin, mutta vielä on tarjolla pari Sachsengoldia. Luovutus 14.6. alkaen.


2.6.2012

Kaakon nomekokeesta kolmelle labukalle Alo1, yhdelle flatille myös ;) Kokeen tuomaroi Raimo Huhtiniemi ja kokeen suunnittelusta vastasi AEM-mies Ville Seppälä.
Sulo, Blackpepoon Gin Grape ALO1:
Haku - hakee itsenäisesti ja tehokkaasti
Ohjattavuus - Ohjataan helposti riistalle
Paikallistamiskyky - näkee molemmat pudotukset ja noutaa linnut varmasti
Riistan käsittely - pudottaa osan riistoista ennen luovutusta, muuten hyvä riistankäsittely
Jäljestämiskyky - selvittää jäljen
Muut ominaisuudet - rauhallinen passissa
Yleisvaikutelma - Työskentelyhaluinen. Riistan luovutuksia lukuunottamatta erinomaisesti kokeen läpi vienyt koira

Ylikiimingissä alokasluokkaa tuomaroi Markku Bräyschy.
Huikka, Blackpepoon Gin Knock Out ALO2:
Haku - hyvällä tehokkuudella hakua tehnyt koira
Ohjattavuus - Selvittää tehtävän
Paikallistamiskyky - näkee kaikki pudotukset mutta unohtaa yhden riistan putoamispaikan, joskin ottaa sen haulla talteen
Riistan käsittely - Hyvä kokonaisuus
Jäljestämiskyky -
Muut ominaisuudet -
Yleisvaikutelma - Koira suorittaa kokeen eri osiot hyvin joskin hieman puuttellinen paikallistamiskyky heikentää suorituksen kokonaisuutta

Molemmille uroksille startti oli ensimmäinen noutajien metsästyskokeessa. Epävirallisissa kisoissa menestystä on tullut aiemmin, esimerkiksi Kaakon Noutajakoirayhdistyksen Pohjois-Kymenlaakson aluetoimikunnan järjestämässä talvinomessa Sulo oli paras koira eikä ikääkään ollut vielä 22 kk... Ihana oli nähdä Anneli tänään startin jälkeen - aika hyvin ohjaajalta joka lupasi "vaan ne taipparit". Huikka teki pohjoisessa hienon työn, mutta kakkosmarkkeerauksessa oli ensin heitetylle tehnyt sen verran hakua ettei päässyt jäljelle. Ja jos jotain kiinnostaa, ja varmaan kiinnostaa.... niin Sulo meni jäljen kuin tykin suusta!

Pimu aloitti kiiman ja se tietysti tekee Mikin tulevasta viikosta mielenkiintoisen - unettomia öitä tiedossa?

31.5.2012


Hurmuri Miki Manuel on käynyt vilauttamassa rintakarvojaan (ja lonkkiaan) Anjalan eläinlääkäriasemalla, kuvaavana eläinlääkärinä Hannu Pajulahti. Rokotukset uusittiin, sama homma tehtiin Kiiralle. Erikoista, että meidän beaglet saa käytöksestään erikoiskehuja juuri eläinlääkäriasemilla. Mietityttää oikein mistä johtuu beaglein huono maine. Kotikasvatuksessa parantamisen varaa vaiko geeneissä?

Mikin tuloksia odotellaan nyt kennelliitosta samoin kuin Maurin, Ropin ja pian myös Milan osalta. Kasvattaja ja uroksen omistaja kiittävät pennunomistajia aktiivisuudesta tässäkin asiassa!

27.5.2012

Perheen miehet bongasivat kalastusreissullaan Rapojärvessä uivan kauriin ;) ja talven saalista on tyhjennetty pakastimesta: muurikalla rusakon ulkofilesiivuja ja ranskalaisia perunoita. Ensi kaudella jäniksiä kaatuu kun hirvilupia ei oikeastaan lainkaan... Ehkä ajavien koirien myyntikin vilkastuu?

Päivän treeneissä Sulo Gineistä ja One -pennuista Mauri, Ropi ja Miki. Mukavia onnistumisia, Miki päätti kokeilla miltä tuntuu hypätä veneestä ja flattimäisestihän se onnistui!

26.5.2012

Sysmässä flatit (9) arvosteli Raija Tammelin, yhdelle SA mutta muille pääsääntöisesti erinomainen.
Miki, Blackpepoon One Avenue JUN ERI1: Koko 64 cm. Maskuliininen, hyvä mittasuhteet. Pitkä, hyvälinjainen pää, hyvä ilme. Hieman löysää kaulanahkaa. Hyvä ylälinja. tilava runko mikä olisi edukseen hieman hoikempana. Voimakkaat takakulmaukset. Vankka luusto. Hieman lyhyt olkavarsi. Hyvä takaa, hieman korkea etuaskel. Kinnerahdas takaa. Etu- ja takaliikkeiden tulee jäntevöityä iän myötä. Kaunis karva ja käytös.

20.5.2012


Hain Mikin meille ja innostuin (!) kutsumaan porukkaa treeneihin. Äkkikomennuksella mukaan tuli Mauri ja Sulo, teemana haku.

19.5.2012


Beaglet Muurolassa arvosteli Raimo M Viljanmaa. Puuttuva serti jäi edelleen puuttumaan ;)
Hiski, Blackpepoon Be Cooper AVO ERI2 SA PU3 VARA-SERTI: Töpöttävä takaliike. Mallikas uroksen pää, hyvät korvat, kuiva kaula. Rungoltaan sopivan voimakas, tiivis ja jäntevä. Voisi olla aavistuksen pidempi. Järeät oikea-asentoiset raajat. Riittävä karva, oikea väri. Luonne 1.

Lestijärvellä flatit arvosteli Raija Tammelin.
Mila, Blackpepoon One Way ERI1-: Feminiininen, hieman pitkärunkoinen narttu. Hyvä pitkä pää missä hyvä kiila, hyvä ilme. Hyvä kaula. Hieman pehmeä selkä. Luisu lantio. Sopiva rungon tilavuus. Hyvä luusto ja takakulmaukset. Hieman lyhyt olkavarsi. Erinomaiset sivuliikkeet. Hieman kapea takaa ja löysyyttä kyynärpäissä. Hauska käytös! Hyvä karva.

Arvostelusta näkee, että taas on flatti käynyt kehässä ;)

17.5.2012

Sopiva välipäivä piipahtaa näyttelyissä sopivilla tuomareilla ;) Mikkelissä beaglet (22) arvosteli Paavo Mattila ja flatit (23) arvosteli miellyttävä ja mittaava Jaana Hartus.
Kiira, Isoahon Cindy JUN ERI1 SA PN2 VARASERTI: Kaunis nuori narttu. Hyvänmallinen hieman kevytpiirteinen pää. Kauniit korvat. Hyvä jäntevä runko. Hyvä selkälinja. Erittäin hyvät raajat. Oikein kannettu häntä. Liikkuu hyvin. Miellyttävä käytös.
Luka, Blackpepoon Gin Tonic AVO EH2: Lähes keskikokoinen, erittäin hyväntyyppinen keskivahva uros. Riittävä raajakorkeus ja runko, melko hyvä pää, kuonon tulisi olla hieman pidempi. Toivoisin korostuneemman säkäosan. Lanneosa pyöristyy etenkin liikkeessä. Riittävä askelmitta. Tyypillinen tapa liikkua.

Helsingissä Luoson Matilla oli arvosteltavanaan flatit.
Jetta, Blackpepoon One Creek JUN ERI1: Erittäin hyvän tyyppinen. Sopivan kokoinen juniorinarttu. Oikeanmallinen pää. Alaleuka voisi olla näyttävämpi. Oikea purenta, tummat silmät, hyvä ilme. Hyvä kaulalinja. Hyvä luusto. Hieman litteät käpälät. Eturinta ja luusto saavat vielä kehittyä, sopivat kulmaukset. Vielä kapea liikerata, sopiva sivuaskel. Hännän kiinnitys voisi olla hieman korkeampi. Hyvä karvanlaatu ja käytös.


6.5.2012

Pimu, Taka-Tapiolan Sintonic tänään 6 vuotta. Miki lähti takaisin kotiin, ei tarvitse Bertan höyryissä itseään kuluttaa loppuun. Bertalla lienee nyt parhaat päivät.

Ylivieskan Match Showssa on päässyt flatti keräämään potin ;)

5.5.2012

Pentutreffit pidetty, kiitos kaikille. Tuomo ja isäntä touhusivat Alexin ja Jipun pentujen kanssa ja Riitta koulutti vanhempia. Kiva oli saada mukaan myös vierailevat tähdet Wido ja Taika. One -pennuista siis mukana oli Ropi ja Marjatta, Mauri ja Matleena, Jetta ja Laura sekä minä Mikin kanssa. Vanhemmista mukana oli Sulo ja Anneli. Minulla on tapahtumasta kuvia, mutta en tiedä saanko niitä tänne sivuille näkyviin.

1.5.2012

Bertta on meillä potemassa kiimaansa, toivottavasti viimeistä kertaa... ;) Eiköhän oteta siltä kohtu pois. Koirille(kin) on kalaa nostettu Rapojärvestä heti kun jäät lähti. Isoja on kalat ;)

Flattitreffien kouluttajaksi lupautui Tuomo Heinonen, joka yhden flattiuroksen on kouluttanut käyttövalioksi.

22.4.2012


Kehätoimitsijana Inksassa, pääsin näkemään beaglet (7) jotka arvosteli Matti Hautala.

15.4.2012


Kupla, Blackpepoon Be Beetle, on astutettu Norjassa uroksella Rapp. Lisää Silver Creekin sivuilta.

14.4.2012


Pertunmaalla beaglet (7) arvosteli Paula Rekiranta. Ropi, Blackpepoon One Cliff teloi tassunsa ja se tikattiin, niinpä sen osallistumien peruuntui. Lukan, Blackpepoon Gin Tonic, omistaja sairastui ja niin sitten sekin jäi esittämättä Talvitien Marjalle. Urosten serti kuitenkin löysi ottajansa ;)
Kiira, Isoahon Cindy JUN ERI2 -: Erittäin hyvän tyyppinen ryhdikäs narttu. Hyvä kallo, riittävä kuono-osa. Tummat silmät, hyvä ilme. Hyvä kaula. Ikäisekseen erinomainen runko. Riittävästi kulmautuneet raajat. Hieman pitkä lanneosa. Reippaat liikkeet.

Ihan hauska kuitenkin verrata tuohon reilun kuukauden takaiseen arvosteluun. Pertunmaan Bis1 oli sama kuin meillä Savitaipaleella, eli suomenpystykorva Fi Mva Kätsän Jopi. Oli Rop myös Lappeenrannassa!

Huikka, Blackpepoon Gin Knock Out on hankinomeillut hienosti alokasluokassa, sijoitus 5/41 ja pisteitä 55/60. Osaa siis myös noutaa eikä vaan kutoa villasukkia ;) Vatuloijat joukkue näkyi kokonaissijoituksissa olleen 7. sijalla.

8.-9.4.2012

Kahtena päivänä Lappeenrannan koiranäyttelyssä kehässä töissä, tuomarina äkkikomennuksen saanut serbialaismies.  Tmi Bebops-tulokset

Kiira, Isoahon Cindy tänään 1 vuotias! Miesväki vietti päivää pilkillä ihan niin kuin vuosi sitten, kun Sanna laittoi viestiä että pentu on syntynyt ;)
Ruttuinen Kiira keskellä.

31.3.2012

Kaakon Beaglen ja Heituinlahden Eräveikkojen yhteistyö sujui hienosti: Savitaipaleen ryhmänäyttely on onnellisesti takanapäin. Kiitos kaikille! Hyvin kun suunnittelee niin toteutus sujuu... Upeaa talkooporukkaa!

28.3.2012


Joskus menee hyvin ja joskus huonosti. Leikkauspöydälle asetellaan kohtutulehduksen vuoksi Nappi, Blackpepoon Gin Bitter.

25.3.2012


Beaglet (62) Kajaanin päänäyttelyssä arvosteli Raimo M Viljanmaa.
Hiski, Blackpepoon Be Cooper AVO ERI4: Koko 39 cm. Terveesti liikkuva uros. Mallikas pää. Hyvät korvat, kuiva kaula. Tiivis, järeysasteeltaan sopiva runko. Oikeat mittasuhteet. Oikea-asentoiset, sopivan voimakkaat raajat. Hyvä karva. Luonne 1.
Pontus, Blackpepoon Be Corsa AVO EH-: Koko 39 cm Terveet liikkeet. Kevyehkö oikealinjainen pää, hyvät korva, kuiva kaula, voisi olla rungoltaan voimakkaampi. Mittasuhteiltaan oikea. Tiivis, jäntevä. Hyvät raajat. Liikkeissä häntä kaartuu liian voimakkaasti selälle, hyvä karvapeite, luonne 1.
Kiira, Isoahon Cindy JUN ERI1 SA PN1 SERT VSP: Koko 38 cm. Erinomainen liike, tiivis jäntevä kokonaisuus, erinomaiset raajat, kaunis pää, hyvät korvat, nuoruus näkyy aavistuksenomaisena keveytenä, hyvä karva, luonne 1.
Kata, Kuopusmaa Kata VET ERI1 SA PN- ROP-VET: Koko 38 cm. Normaalit liikkeet, kuono voisi olla aavistuksen syvempi ja pidempi, muuten hyvä pää, hyvät korvat, kuiva kaula, rungoltaan sopivan voimakas, mittasuhteiltaan oikea, kokonaisuuteen sopivat oikea-asentoiset raajat, karva voisi olla hieman pidempää, luonne 1.

Kiira oli mukana Isoahon kasvattajaryhmässä, tuloksena Rop-kasv. Onnittelut Sannalle Ouluun.

24.3.2012


Kerimäellä flatit (27) arvosteli Elena Ruskovaara.
Nooa, Blackpepoon Gin Sour NUO HYL.: Maskuliininen, vauhdikas, keskivahvaraajainen, etuosastaan takaosaa voimakkaampi uros. Ei nyt täydessä karvassa. Vahvanmallinen kaunis pää. Hyvin ilmeikäs. Alakulmahampaat painuvat ikeniin. Vahva kaula. Selvä eturinta. Toivoisin voimakkaamman ja varma-asentoisemman takaosan. Ylälinja ei kestä liikkeessä suorana. Vauhdikas vähän malttamaton liikkuja. Ikeniin porautuvat kulmahampaat ovat epäterve piirre ja siksi palkintosija hylätty.
Nappi, Blackpepoon Gin Bitter NUO EH2: Vauhdikas aika malttamaton narttu, joka saisi kantaa itsensä paremmin ja seistä varmemmin takaosallaan. Pitkät käpälät. Tarpeeksi raajakorkeutta. Tilava runko, joka voisi olla jäntevämpikin. Hyvin narttumainen kaunisilmeinen pää. Yhdensuuntaiset takaliikkeet. Ulottuvuutta saisi olla vähän enemmän liikkeessä.

Samasta pentueesta Huikka, Blackpepoon Gin Knock Out, taiteili Mäntän seudun nuuskujen talvinomessa yksilökisassa pistein 37,5 / 40. Flattien kolmen koiran joukkue oli kilpailun paras :)

22.3.2012

Kaneja syntyilee lisää ;)

17.3.2012


Kiira on aloittanut ensimmäisen kiimansa. Kiimaa odotellaan alkavaksi myös Pipalle, Papinniemen Pilke - sen sulhanen Eetu on käynyt eläinlääkäriltä hakemassa kivestodistuksen (Blackpepoon Be Accord). Yhdistelmästä on tarkoitus jättää yksi meille. Katan mittariin kun kuitenkin ensi kaudella tulee jo 10 vuotta. Yhdistelmä linjautuu Mannerin Annamarin ja Arton Vilmaan.

On ollut hienoa huomata, miten hyvää ja joustavaa on yhteistyö näyttelyjärjestäjä Tmi Bebopsin kanssa!

11.3.2012


Miki Manuel on päässyt takaisin kotiin. Kyllä se vaan on edelleen se upealuonteinen flatti, johon pentulaatikon ensiviikoista ihastuin ;) Huoleton nuorimies! Kanitytöt Adele ja Bella varmaan kuolee ikävään, kun niitten uskollinen seuralainen on poissa...

3.3.2012


Valkealan kevätnäyttely, beaglet (17) ja flatit (21) arvosteli Paula Rekiranta.
Kiira, Isoahon Cindy JUN ERI2 SA PN-: 11 kk, reipas nuori narttu, jolla hyvät mittasuhteet, hyvä kallo, vielä hieman kevyt kuono-osa, hyvä kaula, riittävästi kulmautuneet hyväluustoiset raajat, hyvät käpälät, ikäisekseen hyvä runko, vielä hieman epävakaat mutta yhdensuuntaiset liikkeet.
Miki, Blackpepoon One Avenue JUN EH1: Hyvin kehittynyt, mittasuhteiltaan oikea nuori uros, joka olisi edukseen hieman hoikemmassa kunnossa, vahva kallo, hyvät silmät ja ilme, hieman pystyt lavat, hyvä tilava rintakehä, riittävästi kulmautunut takaosa, sopusuhtainen luusto, riittävä askelpituus, hieman pehmeä selkä.
Jetta, Blackpepoon One Creek JUN EH2: 11 kk, erittäin hyväntyyppinen nuori narttu jolla hyvät mittasuhteet. Hyvä pään pituus, pään linjat voisivat olla yhdensuuntaisemmat. Hyvä ilme, hyvä kaula. Hieman pystyt lavat. Vielä kapea runko, hieman luisu lantio. Lihaksikas ja leveä reisi. Hyvä turkinlaatu, yhdensuuntaiset liikkeet. Takapotku saisi olla tehokkaampi.
Tiltu, Blackpepoon Gin Lemon NUO EH2: 22 kk, sievä nuori narttu, jolla hyvät mittasuhteet, kauniit pään linjat, hyvä ilme, vahva kaula, hyvin kulmautuneet raajat, lyhyt ja luisu lantio, hyvä luusto, käpälät ja karvapeite, ulkokierteiset takaraajat sekä seistessä että liikkeessä.

1.3.2012

Kauden jänisajot on paketissa. Viimeiset päivät perheellä (minua lukuunottamatta) meni AEM -leiriläisten kanssa. Helmikuun viimeisen päivä saldo suuresta väkimäärästä huolimatta vain rusakko ja kettu - kettuun tepsii aina vaan vanhat juonet, onnittelut ampujalle ;)

Meille saapui Miki Manuel, Blackpepoon One Avenue. Tuijottaa kaneja kuin kissa akvaariota ;)

25.2.2012


Ei ole enää beaglen kelit mutta eipä ole oikein pitkäjalkaisenkaan. Mutta aina voi koiraksi laittaa miehen eräsuksilla... Ei tosin saalista. Edellisenä iltana luovuttiin AEM parhaan metsästyskoiran kiertopalkinnosta, ja se pääsi Syllin ansioiden mukaan Jannen ja Ansun kotiin. Onnittelut! ;)

Tutista, Batzi's Caliphcaliandra on pitänyt kirjoittaa, mutta se on jäänyt - tieto kuitenkin on välitetty Hannes Lohen tutkimusryhmälle: Tutilta poistettiin (ja lähettiin patologille) erittäin harvinainen maitorauhasen rustokudoskasvain (kondrooma). Samalla patologin lausuntoa pyydettiin kahdelle aiemmalle poistetulle patille, jotka oli säilötty formaldehydiin. Sillä oli pennusta asti ollut kyljessä angio lipooma, harvinainen rasvakasvain jonka sisään oli muodotunut verisuonikasvua - tämä kuitenkin oli saatu poistettua täydellisesti. Jalan patti oli vielä erilainen, myksooma eli sidekudoskasvain. Jostain syystä ja onneksi, nämä kaikki hyvänlaatuisia. Tutin elimistö estää niitä tulemasta pahanlaatuisiksi?

Moona, Blackpepoon Be Brava starttasi ystävänpäivänä pitkässä kokeessa. - 18 astetta, ja jalat pahasti auki päivän aikana. Ekaan erään löytyi kyllä ajettava niinkuin edellisessäkin eli Moonan ensimmäisessä kokeessa. Uuteen kauteen... ;)

19.2.2012


Epävirallisen yhteisjahtailun tuloksena yksi metsäjänis, isäntä toimi koirana ja koira veteli hirsiä autossa;)

Virallinen sukupuolitunnistaja on käynyt, kiitos. Vanhemmista kaneista (risteytys) 1/n, 3/u ja nuoremmista (Sachsengold) 1n/2u. Urokset on parempia lemmikkeinä. Mutta käyttöä noille varmasti flattiharrastajat löytää muutenkin... Sopii kysellä kunhan vähän kasvavat.

12.2.2012


Vieraskortilla ystävä pääsi pitkäjalkaisten kanssa metsään, ja seikkailihan se isäntäkin siellä Kiiran kanssa. Tällä kertaa ei paistia vaikka ajoja olikin. Toisen kerran ;)

Poikettiin tyttären kanssa Tallalla, syötiin herkkuruokaa riistasta ja ihmeteltiin hoidossa ollutta Tiltua, Blackpepoon Gin Lemon. Parit noudot siinä pihalla kun tuli tieto Sulosta, Blackpepoon Gin Grape: talvinomen aluekarsinnan paras aikuinen koira. Hyvä Anneli ja Sulo!

Suomen Sileäkarvaiset Noutajat ry:n tarvikemyynti muutti meille! Kiitos Krista! Ostakee, ostakee...

Jetta, Blackpepoon One Creek kävi Lohjalla näyttelyssä, tuomari Jim Irvine (Vbos):
JUN EH: 10 months old bitch. Pleasing head and eye. Balanced. I would prefer a stronger topline. In good coat. Moved soundly. Would prefer more animation. Good spring of rib.

Tämä oli ensimmäinen virallinen luokka Jetalle, ennen on kokemusta (ja menestystä) tullut pentuluokasta.

11.2.2012

Kata pääsi vähän jaloittelemaan ja saikin rusakon liikkeelle sopivan talon nurkille. Bon Appetit!

7.2.2012


Ihan joka päivä ei työt haittaa harrastuksia... Kiira pääsi metsään ajelemaan, sitkeästi hakee ja ajo kulkee joten kuten. Ihan siinä ja siinä ettei jänis muuttanut meille;)

4.2.2012


  Blackpepoon One Cliff ( Gilliam's Gold Suomi Poika - Blackpepoon Another One )

Kotikäynnillä Ropin luona. Kiitos kun päästiin käymään. Kanit kiittävät hevosilta saamistaan heinistä!

28.1.2012


Porukalla saivat jahdissa rusakon. Ilman meidän koiria.

Nooa, Blackpepoon Gin Sour on silmätarkastettu Kuopiossa ja ok.

Eetu, Blackpepoon Be Accord on kasvattajan toimesta Ruovedellä todettu iloiseksi ja reippaaksi, pian 6 vuotta täyttäväksi urkiksi joka nyt sai mikrosirun niskaansa. Kiitos kun pääsin tupatarkastukselle ;) Epäilemättä äitiinsä tullut uros.

Hirrrrrrveen kiva viikonloppu;)

22.1.12


... ja ja ja ja tänään 2 rusakkoa, toinen tuli isännän ampumana meille.

21.1.2012


Rusakkojahtia, Katan pölläyttämän ampui Harri ja Villen ;) pölläyttämän ampui isäntä. Hirven- ja ja ja ja ja ja jäniksenlihan jälkeen rusakko tuokin mukavaa vaihtelua;)

Meillä on myydä kaneja lemmikkeiksi, risteytyskanit tulevat pian luovutusikään. Puhtaat Sachsengoldit (3) luovutetaan myöhemmin.

15.1.2012

Kiira ja Kata pääsivät jaloittelmaan kohtuupaksussa lumessa. Molemmilla jotain tapahtumia, muttei ihmeitä. Kata sai pitkästä aikaa lennättää rusakkoa. Lauantai jäi kokonaan väliin, kun isännällä jo perjantaina töihin pääseminen vaati useamman tielle kaatuneen puun sahaamista.

8.1.2012


Kiiran vuoro päästä metsään. Kolmisen tuntia jäniksen perässä, mutta siitä ajoa lapulle olisi kertynyt vain puolisen tuntia. Metsästysinnon puutteesta ei tyttöpientä voi syyttää :) Isäntä väittää, että suurin haaste on saada se käyttäytymään näyttelykoirana. Niinpä...

7.1.2012


Kennelpiirin koulutusta näyttelytoimikunnille. Sääntökokeilu (yhteispohjoismaiset) tulivat alkuvuodesta voimaan pienillä viilauksilla ja näin jatketaan nyt viiden vuoden ajan.

Kolmen beaglen voimilla metsään, muttei ajoa. Heti aamusta alkoi puskea lunta oikein reilusti. Mutta ei pidä valittaa, luntahan on toivottu...

26.1.2012


AEM yhteisjahti. Kata sai ajon, mutta muuten päivän anti ei ollut ihmeellinen. Raikasta ilmaa ja nuotiomakkaraa...

1.1.2012


Kiiran haut laajenee kun sentin lumihangella on paljon yöllistä jälkeä. Nyt painatti jo 400 metrin päähän ja teki hyvää hakua puoli tuntia. Sieltä sitten jänis liikkeelle. Ajon kulku on vielä ekaluokkalaisen aapis-tasolla ;) Katan haku 20 minuuttia, jänisajoa 40 minuuttia ja ajo päättyi riistalaukaukseen. Jäniskoira;) Vuosi alkoi mukavasti kun luntakin hipsii hiljalleen maahan...

Kotisivuihin päivitetty uudet uutiset, kaikki vanhatkin edelleen luettavissa.
< alkuun