Kennel Blackpepoon Uutisia vuodelta 2009


31.12.200929.12.2009


Bertta, Grabling Cherubi, pääsi tänään hajulle! Tosimetsästäjä eli metsästysyhdistyksemme sihteeri Juha oli treenaamassa kaverinsa koiralle ekaa supikoirakaatoa luolilta, ja me sitten lasten kanssa käytiin heittämässä kroppa (yksi kolmesta) autonperiin ja ajettiin se Bertalle. Alkuun oli ihan viisasta varovaisuutta tältä vielä alle puolivuotiaalta sileäkarvaiselta kettuterrieriltä, sitten alkoikin haukku ja kropan kiertely. Supikoiran vetäminen aiheutti sen, että Bertta riensi etupuolelle sitä pysäyttämään ja kun supikoira alkoikin hytkyä paikoillaan, oli Bertta jo aika valmis tarttumaan kiinni. Hyvä alku, oikein hyvä alku!!! Otettiin Bertalle sitten supikoiran häntä irti vielä lisätreeniksi. Ja pitkän tauon jälkeen silmäilin Berttaa - se tulee myös luolaan mahtumaankin... :-)

28.12.2009


Niin... olen yhden tilaisuuden tullen jutellut erään allrounder tuomarin kanssa... En kerro milloin ja missä... hänen mielestä se ei yhtään haittaa, jos flatti on suuri. Hän tulee maasta, jossa väkeä paljon muttei juurikaan flattejä - ne flatit mitä on, eivät ole alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan. Selvensin sitten (en taaskaan malttanut) hänelle millaisessa työssä niitä käytetään, siis miten me koiria käytämme ja kerroin mitä haittaa liiallisesta koosta on (työskentely veneestä veneeseen, nopeuden menetys, rasitus nivelille) ja hänellä ikään kuin syttyi lamppu! Tämä sama jannu haluaa myös nähdä flatit viimoisen päälle trimmattuina. Kommentoin sitäkin (kun en taaskaan malttanut) mutta totesimme yhdessä, ettei se turkin käsittely ole koiran virhe, toisin kuin liiallinen koko.

Suomen rajojen sisällä ei taideta mahtaa mitään noille ulkomaan eläville. Mutta mahdetaanko suomalaisillekaan...?

27.12.2009


Maurille Pälkäneelle terkkuja - ei vielä...;)

Lunta on tosiaan nyt tullut, ja kun on niin puuteria, vaatii beagleltä reilun määrän metsästysintoa. Kata kyllä sai jäniksen ylös melkein kahden tunnin haun jälkeen, ja ajeli suunnilleen tunnin mutta siinä se sitten oli. Kupla toiseen maastoon, eikä jälkiä. Ja siitä kylmähausta olen varmaan täällä uutisissa sen verran vatvonut ettei ole enää uutinen. Ostetaan urosbeagle hyvästä yhdistelmästä...  

Pimusta on niin hauskaa, kun lapset ovat kotona päivät ja se pääsee niiden kanssa vähän väliä pihalle. Pimu, jos joku, osoittaa tuon ikuisen lapsen flatissä - Pimu on niin Peter Pan kuin olla voi. Häntä vispaa koko ajan, kun se odottaa lapsilta jotain leikkiä. Yleensä se kyllä keksii leikin ennen lapsia, mm. vetää pulkkaa hampaissaan narusta pitkin pihaa, on siinä sitten lapsi kyydissä tai ei... Pihan auraaminen lumikolalla on sen mielestä ihan sairaan hauskaa, kuorma on jo aika vajaa siinä vaiheessa kun sitä menee tyhjentämään! Muttei sitä raaski kieltääkään... Tiku-kultsu kyllä aika ajoin intoutuu leikkimään Pimun kanssa, muttei lasten. Sisällä häärätessä tulee keittiössäkin kierrettyä pöytää jääkaapilta leivinuunillle ja sieltä taas tiskipöydän ääreen, jne. Flatti seurailee liikkeitä kultsun istuskellessa. Vilkaisu flattiin, niin silmäpelillä sille saa viestittyä leikin alkaneen ja se juoksee tosissaan kiinni - ottaa mukaan vielä jonkun pehmolelun. Ja samaan aikaan kultsu vaan katselee. On niissä vaan eroja. Joillekin flatti on raivostuttava, joillekin se ainoa oikea. Alert and animated, smart one kuten eräs amerikkalainen eläinlääkäri ja kaikkien rotujen ulkomuototuomari sanoi...

Jami, Blackpepoon Another Jazz,  on Satulla tutustunut eri riistoihin, palauttaa hienosti jo kyyhkyä ja kantaa varista. Ja osaa TOKO:illa jo hienosti. Pikku pätkissä tosin.

22.12.2009


Iin äijä Hiski, Blackpepoon Be Cooper, on omin silmin, ihan ite, nähnyt jäniksen ja jäljittänyt sitä jonkun matkaa (3,5 kk iässä). Pikkunappula on myös pitemmän aikaa nostanut jalkaa - niin hieno taito, että myös sisällä on kokeiltu... Mukava kuulla mukautumisesta Samppalan ja Alpolan tavoille;-)

Kilu, Blackpepoon Another View, on valmistautunut jouluun fasaanitarhalla seisonnan (!) ja lämpöisen noudon merkeissä.  Kiitokset kuvista! Velipoikansa Jami, Blackpepoon Another Jazz, osoittaa päivä päivältä uusia flattikykyjä eikä todellakaan ole huono koira, vaikkei aikoinaan pentutestissä loistanutkaan. Arvio testaustilanteessa onkin tehtävä pentueen sisällä, eikä verrattava muihin pentueisiin. Kokonaisuutta tulee sitten väkisinkin verrattua aiempiin testattuihin.

20.12.2009


Riemulla otimme vastaan tämän päivän pakkaslukemat, Siperiaa (kylmyyttä) oli kärsitty riittävän kauan. Kupla sai aloittaa. Voi voi... Isäntä vaihtoi sitten koiraa, ja Kata teki hakua 1,45 min jonka aikana koira näyttäytyi kerran. Ajassa 12.54 käynnistyi ajo, ja koiraa kalasteltiin kiinni taas pimeällä. Kata oli jänön perässä n. 5 tuntia, kun isäntä auton ja tutkan avulla yritti päästä riittävän liki - samalla sitten näki ison jäniksen auton valoissa. Ne on aina ne kaikkein isoimmat mitkä jää metsään, eikä tule kotiin näytille :-) Ikä ja rakenteen puutteet  (ja mahdollisesti pyöräkolarissa saatu kolhu?) aiheuttivat tämänkin päivän jälkeen selvää etuosan ontumista.

Pontus, Blackpepoon Be Corsa, on jo ajanut äänen kanssa. Kissaa...

18.12.2009


Kelatkaa alaspäin päivään 21.9. Jotenkin sitä kuvittelisi, että koon arvosteleminen rodulta kuin rodulta onnistuisi ihan tavan tavikseltakin, mutta ei... Mittaustuloksesta huolimatta (ihanne!) yhtä koiraa sanotaan pienikokoiseksi.  Sentin ylitys uroksilla ihanteeseen ei kuitenkaan aiheuta kommenttia suurikokoinen, miksi ihmeessä ei? Lisään pentuja-linkkiin muutaman näyttelyarvostelun. Linkkejä en lisää, ainakaan vielä ;-) Katsellaan...

Piian beagle esiintyi edukseen omistajansa ja omistajan veljen kanssa Erätulilla-ohjelmassa jäniksen ajossa! Samalla omistajalla siis tuo Vito, Zebulons Friia Rio Trap, joka on Moon-pentueeni isä flateissä.

Jami, Blackpepoon Another Jazz, alkaa oppia kaikenlaista Satun kanssa, mm. olemaan kotosalla yksin (tai kanin kanssa)... Noutohommissa Jami hakkaa jo monet, muttei oikein treenit pääse 20 asteen pakkasella vauhtiin. Poika alkaa myös hoikistua, 45 kg onkin aivan liikaa!!!

15.12.2009


Osanotto Terhin ja Hannun perheelle. Pinja, Omskakas Genom Dagen, on eilen siirtynyt tähdeksi taivaalle Millin ja Tellun kaveriksi. Korvan kasvain aiheutti loppuvaiheessa samat oireet kuin meidän Pepillä (Blackpepoon Toon Moon) - ruoka ei enää maistunut ja silloin se on flatille menoa. Pinjan pitkällisiä korvavaivoja hoidettiin Fucidinilla kuten Pepilläkin, ja sama hoito on myös ollut pyreneittenpaimenkoiralla Kotkassa, jonka korva leikattiin kasvaimen vuoksi. Oliko kasvain ensin, vai tuliko Fucidinin myötä? Meillä ei kuitenkaan jatkossa Fucidinia käytetä, jos korvia jostain syystä täytyisi hoitaa.

14.12.2009


Lauantaina Asikkalan ajokokeesta Fi Mva Benylle BEAJ1/64.67 pistettä. Hieno juttu! Yksi vielä (paljaalta?, eiköhän tuo ole ollut lumikelin koe...)  niin sitten onkin Blackpepoon Be C-pentueen isä kaksoisvalio. Oli kyllä mahtava säkä päätyä Benylle tuomariksi helmikuussa Hartolassa!

12.-13.12.2009


Viikonloppu tuli vietettyä Helsingissä näyttelyissä, lauantaina Voittaja- ja sunnuntaina Pohjoismaiden Voittaja- näyttely ja molempina päivinä espanjalaisen tuomarin Carlos Fernandez Renaun kehässä (Carlos teki Iinasta 90-luvulla valion antamalla kolmannen sertin). La tehtiin pointterit ja espanjanvesikoirat, sunnuntaina koko päivä kiinanharjakoiria.  Carlos kiteytti asian hyvin: Suomessa on yhtä paljon asukkaita kuin Madridissa, ja täällä järjestetään maailman suurin yksipäiväinen näyttely... Siinäpä maailmalla ihmettelemistä! Molemmat päivät sujuivat hienosti kehätoimitsijakollegoiden kanssa.  Ja kehätoimitsijoita näyttelyssä oli ihan Raahesta asti... ;) Sattumalta pääsin kahvilajonossa perehtymään avustajakoiran (musta labradori) toimintaan; mukava nähdä koiran mm. maksavan pankkikortilla!  Koiran ohjaaja ei kertonut minulle, meneekö ohjaajan vai koiran tililtä...

Isäntä yritti Kuplalle ajoa lauantaina, mutta jäljettömässä maassa ei taaskaan tapahtumaa. Sunnuntaina Kata ajeli jo ehkä useamman tunnin isännän käydessä välillä kotosalla. Mukaan napatut lapset saivat sitten auton ikkunasta seurata, kun jänis tuli auton viereen istumaan ;)

Moona, Blackpepoon Be Brava, oli ollut tekemässä taas yhdelle metsästäjälle ikimuistoisen metsästysretken, kun sen ajosta oli ensikertalainen ampunut rusakon. Tai siis ensimmäisen rusakkonsa... Ajo oli kulkenut, vaikuttavana asiana ehkä lumen tulo? Nyt koirille reilusti metsää, ennen kuin joulurauha julistetaan metsän eläimille!

11.12.2009


Uuden lumen tultua oli vähän pakko käydä katsomassa, josko metsästä jotain löytyisi. Mutta ei hypyn hyppyä, eikä tuo kylmähaku ole ainakaan vielä Kuplan vahvuus. Mutta raitista ilmaa, supikoiran luita ja joku mettäkanalintu... Iltasella todettiin koirasta taas se, että se on huomattavasti pehmeämpi/arempi kuin äitinsä. Vaatii aika pitkän palautumisajan epämiellyttävistä kokemuksista - vastaavista asioista ei sen emä ole koskaan ollut moksiskaan. Perusluonne hidastanee myös rohkeutta metsässä? Koirissa on eroja, kuten viineissä... Mutta aina vaan haasteellisempaa urosvalintaan, kun se astutetaan. Jos astutetaan.

Jami, Blackpepoon Another Jazz, tuli Satulle täyttämään koiran kokoista aukkoa kun äitinsä Tutti hoitaa pentujaan Ähtärissä. Jami on edelleen se sama kuin pentutestauksessa: selvästi käytökseltään pentueen heikoin hermorakenne. Muut olivat tasavahvoja, tämä oli selvä poikkeus. Onneksi pennunottajissa oli mukava, flatteihin perehtynyt perhe, jotka pitivät itsestään selvänä, että se pentu voi tulla heille, kun eivät metsästä. Kiitokset siitä! Ulkomuodollisesti koira oli pentuna (ja niin nytkin) lupaavin. Eli mietin tässä taas sitä, mikä virhe olisi tehty kun suvunjatkajat valittaisiin pentuna ja ulkomuodon perusteella. 

10.12.2009


Pirkan Nuuskujen jäsentiedotteessa Virtojen junnumestaruuden tuomaroinut Pasi Majuri saa kovasti kehuja... ;-)

9.12.2009


Viikonlopusta sisuuntuneena painalsin aamulla Kuplan kanssa metsään.... Päräytti muutaman sarja, mutta mille? Härmän seassa näkyi mennessä ja tullessa niin ihmisen kuin ketunkin vanhempia jälkiä, muttei mistään löytynyt jäniksen jälkiä. Ihan mukavasti neiti oli välillä työmaalla, mutta sitten tulee hetkiä kun herneet ei iske kipinää... Maistelee marjoja, saa hepuleita, hieroo itseään sammaleeseen... Menköön vielä pentuilun piikkiin, mutta kohta täytyy todeta PMi...

Tutti on eilen pyöräyttänyt maailmaan kolme urosta ja kuusi narttua. Odotin enemmän, minun veto oli 10.

6.12.2009


Kupla sai jäniksen ylös, muttei ajoa kestänyt kuin sen viitisen minuuttia. Keli edelleen sama kuin mikä taitaa olla koko Suomessa, ja tulostaso sen mukainen. Luonto on jäniksen puolella, eikä huippuhajuaististaan tunnetut koirat mahda minkään! Ennen puolta päivää Kata pääsi lähimetsään, ja se lähti tekemään samaa vahvaa hakua kuin eilenkin - kevyenä ja hyväkäpäläisenä sen jalat kestivät hyvin jäistä maata. Pikku päräyksiä antoi, muttei siitäkään tullut sujavaa ajoa. Kytkettynä ja kotimatkalta sitten isännälle selitti, että nyt tuoksuu tuoreelta ja niin vaan täytyi rouva päästää uudelleen irti. Ajeli sitten illan pimeydessä kunnes haettiin metsästä pois. Rassukka on kunnon ajon jälkeen jo aika vanhan näköinen (vähän varoo etupäätä ja silmät tihrustaa, ja niin ruskea kuin mustakin on saanut harmaata karvaa sekaan).

5.12.2009


Onnittelut Tuohikottiin ja Mänttään, Taka-Tapiolan Ville (Ajok3) voitti Kouvolan-Valkealan riistanhoitoyhdistyksen mestaruuskilpailun ja Tuohikotti voitti yhdistysten välisen kilpailun. Voittaja oli sama myös viime vuonna. Flattikasvattajan kasvatti... Kaikille muille, 8 kpl, tulokseksi nolla. Huonosta tulostasosta huolimatta (meidän Kata ei saanut jänistä jalkeille) kennelharrastuksen parissa vietetty päivä oli melkein täydellinen. Isäntä oli koiran kanssa, minä tuomarina. Vmy ry tuli kuitenkin joukkuekilpailussa toiseksi, hyvä Kata ja Rölli!

Päätimme kotimatkalla, ettemme anna muutaman mädän omenan pilata koko satoa ;-)

2.12.2009


Myös yhtä kasvattiamme hoidetaan nenäpunkkilääkkeellä oireiden perusteella. Jos tartunta on tapahtunut meidän koirista tai toisinpäin, on tartunta ollut koirissamme pitkään.

1.12.2009


Viimeistä kuukautta viedään alueyhdistyksen pj:nä. Onpahan ollut opettavaista ja mielenkiintoista aikaa. Hanskoja ei varmaan vuoden vaihteessa tule heitettyä tiskiin vaan jotain touhutaan jonkun yhdistyksen nimissä kumminkin.

Pikku hiljaa ruvetaan jännittämään, milloin Tutti päättää jakaantua osiin. Viikko h-hetkeen.

28.11.2009


Kata haeskeli ajettavaa n. 1,5 tuntia (yöllä tuli rankastikin vettä) ja sai ajon käyntiin samaan aikaan, kun maastoon tuli pari suomenajokoiraa ja toinen niistä iloisesti ajeli Katan kanssa heti alusta asti samaa jänistä. Kauan ei Kata viitsinyt olla kolmantena pyöränä vaan tuli pois (vauhtia liikaa?). Toista pitkäkorvaa toisessa maastossa etsiskeli taas ehkä sen 1,5 tuntia, sai ylös ja paineli sen perässä 3,5 tuntia. Isäntä sai sen sitten pois, kun meni jäniksen nähtyään jäljeltä koiran hakemaan. Ei olisi vielä kotiin halunnut lähteä. Isäntä näki jänön 4 kertaa, näistä 3 kertaa 15 min sisään. Vähän väliä pyrki tekemään paluuperiä ja jäämään puskaan piiloon. Vitivalkoinen jänis tietää kyllä olevansa aika helppo kohde saalistajalle mustassa maastossa.

Nenäpunkista... 2 päivää ensimmäisen lääkityksen jälkeen (perjantaina) Pimu rohisi oikein kunnolla. Myös aivastelua enemmän...Luotettavat lähteet ;-D kertoivat, että on tyypillistä oireiden pahenevan heti lääkityksen alun jälkeen. Eli olisi aina vaan varmempaa, että kyseessä olisi nenäpunkki. Myös tuo Katan työskentely oli sen verran vahvempaa, että sekin puhuisi nenäpunkin puolesta. Käsitelkää koirat, jotka on olleet meidän koirien kanssa naamatusten - pinnoilta se ei tartu! (Reseptilääkkeitä, Milbevax ja Stronghold)

Suomi-Ruotsi-Norja -maaottelu on käyty, ja voittaja on Suomi! Suomen joukkueen Peräpöksän Jeriltä ja Kruunuhovin Alexilta löytyy molemmilta sukutaulusta Matinmäen Jussi...!

27.11.2009

Kaikki koiramme ovat Milbemax -kuurilla.
Pimusta oli pieni epäilys sen tullessa Kuopiosta, että voisi olla nenäpunkki kun aika ajoin vähän niiskuttaa/tuhahtelee. Muita oireita ei ole ollut, mutta kun nyt tuntuu ettei piikuleilla ihan niin hyvin ajot kulje kuin luulisi, päätimme lääkitä koirat. 12 tablettia, 55 eur. Ja tuleehan siinä matokuuri sitten samalla. 1 tabletti (5-25 kg) kerran viikossa kolmen viikon ajan.

Koiriemme kanssa lähemmin hengailleita kannattaa tarkkailla myös. Monesti voi olla oireetonkin tartunta.

25.11.2009

Vesisateen vesittämäksi jäi Pipan, Papinniemen Pilke, ensimmäinen ajokoe Ruoveden pitkässä kokeessa. Pisteitä kuitenkin 27, ja persiille potkinnasta otamme tietenkin isännän kanssa siitä muutaman pisteen! Uusi mato koukkuun ja sassiin! Joitain vuosia sitten Pipa päätti karata perheen hirvikoiran kanssa ja löytyi kahden vuorokauden päästä. Ja löytöhetkellä täysi jänisajo päällä...! Pipan isän, kaksoisvalio Astalan Arsin 98 jälkeläisestä nyt kolmella koekäyntejä, 1*Kva ja 2*Beaj0. Eli muutkin jättää kokeissa käymättä eikä vain minun kasvatit :-( Käsittämätöntä, kun ajokoe ei vaadi omistajalta yhtään mitään jos vaikka verrataan noutajien taipumuskokeeseen, saatikka sitten ylempiin koeluokkiin. Niin moni aina haluaa ostaa sen pentunsa palkituista vanhemmista, ja sitten se oma osuus jää tekemättä!

23.11.2009

Deutsche Hündin Tuikku, Flatgold's An Eternal Flame, kävi Tapsan kanssa meillä kylässä ja ilolla seurasin tätä kolmekuista naperoa. Tuikku on Tutin puolisisko, eli isä on yhteinen Alvar, Hawksthorn Caliph. Emä on sitten yksi narttu, joka hurmasi suomalaisen noutajaihmisen jo 11 kuukauden ikäisenä, ja se on Warpersmoss Fusilier. Myös Tuikun sisko on Suomessa, ja veli meni isän luokse Ruotsiin... Onnea ja menestystä Tassun -kennelin uudelle alulle!

22.11.2009

Onnittelut Talvisen Jaskalle Lahteen! Blackpepoon Be C-pentujen ollessa rokotusikäisiä, käy iskällä flaxi Asikkalan kokeessa. Paljaalta vaadittu tulos lumikelin ykkösen rinnalle tuli pistein 44.88 (Beaj3). Sukutaulu pennuilla senkun kaunistuu, ja mikäs siinä! Ja Ruoveden pitkästä kokeesta puolet jäljellä...
 Fi Mva Beny (No Kva&Mva Röraskogen's Marko Boo - Hz-Sonja)

Kupla oli tänään E.V.V.V.K. metsässä, mutta Kata sentään haki ihan hyvin ja ajoikin.

21.11.2009

Parhaaseen A-ryhmään myös Laku, Blackpepoon Another Point. A/A -lonkat ja 0/0 -kyynärpäät. Tältäkin osin olisi ollut Pimulle sopiva sulhanen, mutta siirretään katsetta tulevaisuuteen ;) Tutin jälkeläisistä nyt siis vain yksi kuvaamatta. Ja niin tervettä on jälki, että Tutti saa paisua uuden pentueensa kanssa ihan rauhassa. Näin sen tänään, kun synnytykseen on alle 3 viikkoa... Aika muhkea äitee! Kädet täynnä töitä tulee Caritalla olemaan Ähtärissä!
 Laku, Blackpepoon Another Point (Fi Mva Yeccu Play Time - TK1 Batzi's Caliphcaliandra)


Katalla ajo heti 7 minuuttia irtilaskun jälkeen. Ilo oli niiiin lyhytaikainen ja Kuplakaan ei loistanut. Koko yön satoi vettä.

20.11.2009

Kuplan mikkihiiri-seinäkalenteri näytti tänään lauantaita perjantain sijaan. Kovaa vinkumista isännän lähtiessä aamulla töihin. Kaksi viikkoa sitten se ei läheisen ihmisen hautajaisten vuoksi päässyt metsään lauantaiaamuna, eikä viikko sitten myöskään päässyt kuin vain toisena päivänä. Ilmeisesti siitä se on sitten sekoittanut päivät kalenterissa. Normaalisti arkisin tietää oikein hyvin, ettei aamulenkin jälkeen olla metsään lähdössä. Viikonloppuisin sitten huuto on kamalaa, kun isäntä tuleekin mettätamineissa neitiä noutamaan. Tässä sillä haukku herkemmässä kuin emällään, samoin herkemmin irtoaa ääntä ruokinnan yhteydessä. Kun nyt sitten vielä tarinoisi metsässä vähän äitiään laveammin...

Uuden Metsästäjä-lehden ensimmäisellä aukeamalla nyt täysin sama teksti mikä oli Kouvolan Sanomissa (Erkki Pulliainen). Se kannattaa lukea!!! Ja flattikasvattajan tekemä artikkeli minkinpyynnistä - noutajia kuvissa! Näihin on totuttu jo Koiramme-lehdessä mutta kiva, että nyt myös Metsästäjässä.

19.11.2009

Hannes Lohen tutkimusryhmä otti yhteyttä, ja pyysi lisätietoa! Hienoa!

14.-15.11.2009

Viime viikonloppua hilpeämmissä tunnelmissa vietettiin tämä lauantai, kun Kny piti syyskokousta ja pikkujoulua Kotkassa. Väistyessäni pj:n hommista ruoriin tarttuu vuonna 2010 varapj. Onnea valinnasta ja kiitos kokousväelle!

Historiallinen hetki olikin sunnuntaina Riihimäellä, kun Snj:n ruoriin äänestettiin Paavolan Petri. Mukavaa, että kiharaharrastaja on nyt pj:nä Snj:ssä, jonka siipien suojissa kiharakarvainen noutaja on. Onnea ja menestystä Petrille haasteissa, ja kiitokset edeltäjälle. Kokouksessa oli edustusta vähemmän kuin Kny:n kokouksessa lauantaina.

Kata oli lauantain metsässä, Kupla sunnuntain. Kumpaakin koiraa tuntuu häiritsevän jälkien paljous lumella. Molemmat ajoivat, mutta jänis näyttäytyi vain sunnuntaina. Hyvä niin, kun perheemme nuorimies vihdoin päätti lähteä mukaan metsälle. Julle ei Ajovoittajassa yltänyt ihan paalulle. Sinne meni virtuaalieurot...  Kyllä Hailuodossa ainakin jäniksiä on! Niin hyvin on tullut tuloksia. Kaikki osallistujat ansaitsevat suurenmoiset ONNITTELUT!

1.C.I.B Fi Kva&Mva No Mva Sakin Seili MESTARI 2009 (emän isä Matinmäen Jussi)
2. Peräpöksän Jalo ( isä Fi Mva&Kva M-02 Eetu)
3. Fi Kva& Mva Se Kva Konttikuusen Jeppe (isä Fi Kva&Mva M-03 Topi)
4. Julle (isä Huuhkajan Jekku, Julle linjautuu Matinmäen Jussiin) tuli käyttövalioksi ajettuaan mol.päivinä ykkösen
5. Astalan Ina (isä Astalan Geronimo) tämän päivän jälkeen kaksoisvalio?

Ei se omena kuitenkaan kovin kauas taida puusta vierähtää ;) Kuplan sukutaulusta onneksi löytyy Matinmäen Jussi. Kuplan vaari ja Katan isä on vuoden 2002 mestari, Kiuttujen Eetu. Raskilan Pekan ;-) Topi, mestari 2003, löytyy Be C-pentujen takaa (Pipan emän isä). Sillä silmällä olen jo pitkään seurannut näitä Astalan G-pentuja ja niiden jälkeläisiä... Harmi, etten kumpanakaan päivänä ollut tietokoneen ääressä, että olisin noita ajoja päässyt netistä seuraamaan.


12.11.2009

Nettiseurannassa tulevana viikonloppuna beaglein ajovoittajassa Hailuodossa 9 koiraa, mm. Julle johon satsaamme kaikki virtuaalieurot! Kaikkiaan kilpasilla 12+1 koiraa. Ruovedellä alkaa pitkä koe 14.11., mielenkiintoista ;)

Tänään bongattiin lähimmältä pellolta noutajien kanssa peuran jäljet. Oli tullut suoraan kohti tonttia, ja tontin rajalta ysikympin kulmassa pois. Itse jäljitin aluksi vika suuntaan... Guru kävi jäljet sitten tarkistamassa. Gurun kk mäykky oli juuri ajellut vastaavanlaista, eikä siitäkään taida olla kuin viikko kun sille ammuttiin tästä kyliltä kauris. Mutta se onkin flattikasvattajan kasvatti :) Viltin Ajo-Repekka. Ja flateista karu totuus uusimman Koiramme-lehden Agria-tutkimuksessa. Toivottavasti mahdollisimman moni lukee myös artikkelin lisääntymisestä (Dahlbom/Koskentalo/Sainio)!

10.11.2009

Kiitokset Iihin Hiskin kuvista! Hienoa nähdä, miten beaglepoju on murtanut 10-vuotiaan Leevi-cockerin syrämmen! Mutta kannattanee kuitenkin Hiskille kertoa, ettei se ole lintukoira...
 Hiski, Blackpepoon Be Cooper (Beny-Papinniemen Pilke)

9.11.2009

Jalostustoimikunnan vastaus jalostustiedusteluun saapui. Päivitetty pentuja-linkkiä. Olin siinä uskossa, että vastaus tulee monisivuisena ja informatiivisena molempien vanhempien sukujen puolelta, mutta olin väärässä. Enkä voinutkaan tietää, kun yhdistelmänä tämä on ensimmäinen minulle, joka ei hyväksyntää saa. Mutta oppia ikä kaikki. Hyväksytyt yhdistelmät saavat todella kattavan ja tarkan katsauksen tiedossa olevista sukulaisten tiedoista, mm. terveydestä. Ja niitä tulee vielä kahtena kappaleena, toinen lähetettäväksi uroksen omistajalle.

8.11.2009

Näytteyssä Vekaranjärvellä, flattejä 23 ja tuomarina Matti Luoso:
Taka-Tapiolan Sintonic, Pimu AVO EH3: Erittäin hyväntyyppinen sopivankokoinen narttu. Hyvä pää, oikea purenta, tummat silmät. Sopiva kaulan pituus. Hyvä luusto, hieman litteät käpälät. Hyvä eturinta ja runko. Hyvät kulmaukset. Hyvä hännänkiinnitys. Voimattomat takaliikkeet. Melko hyvä karvanlaatu. Miellyttävä käytös.

Eka kerta Luosolla. Päivän aikana mittatikkukin heilahti, ja ehkä siksi Pimukin sai tuon sanan sopivankokoinen arvosteluunsa. Hieno homma! Kolmannen sertin saaminen taitaa kyllä aina vaan olla haaveena... Vrt. Peppi 2*sert ja 7*vara-sert, Kata 2*sert ja 1*vara-sert... No, yhtään H:ta ei sentään ole Pimulle kertynyt, kaipa siitäkin on oltava onnellinen ;-) Beagle-kehän laidalta löytyikin sitten jalostuksellinen miehen alku (?) ex-työkaverin käsistä - ja hienosti Pu2 vara-sertin kera (Konttikuusen Konrad). Mukava oli vihdoin tutustua myös Åkeen, Duckstream Alva's Black Velvet. Tuontiurkki on hän.

6.11.2009

Tutilla vuorokausia jo 31, ja alkuviikon tarkistuksen perusteella kehittyvien sikiöiden kunto ja määrä ovat ihan bueno! Isäksi tulevan uroksen sukutaulu on mielenkiintoinen.

5.11.2009

Ajovoittajaan lähtevien koirien lista on julkistettu. Meidän perhe laittaa rahat likoon Jullen puolesta. Se on nuori kaveri, ja meitin Kuplan puoliveli. Koekokemusta ei vielä paljon, mutta hyvä kannustus on yksi pelaaja enemmän kentällä.
Jullen ja Kuplan isä, Huuhkajan Jekku
1.11.2009

Kupla ei saanut aamulla mitään aikaiseksi ja Kata pääsi töihin. Oli 25 min ajanut, kun jänis tuli isännän luo. Isäntä ei aikonut ampua vaan päätti  testata perinteistä "huomenta" kommenttia. Siihen se jänis pysähtyi ihmettelemään, kääntyi ympäri ja hitaasti pomppi takaisin tulosuuntaan. Kupla oli tällä välin pyöräyttänyt tuotosta autoon... Saatuaan suolet tyhjäksi silläkin kulki ajo! Oli kyllä jänistä perässä 23 minuuttia muttei tullut mykkänä vaan harvakseltaan haukahdellen. Vatsapotilaanakin sitten kuitenkin pelittää!

27.10.2009

Upealuonteinen Pimu pääsi toteuttamaan itseään, kun Päivi toi 4 kuukauden ikää lähentelevän Bertan meille kylään.  Pimua lapsettaa kovasti kun se pääsee tasoiseensa seuraan. Ketterä Pimukaan vaan ei kettuterrierin liikkeitä kerkeä seuraamaan. C/o koirat linkkiin päivitetty Bertasta kuva. Tässä vaiheessa ei voi kuin kiittää kasvattaja-Terhiä Bertasta, joka sekin on jo kolhuja saanut...
 Bertta, Grabling Cherubi ( Fi Mva Grabling Highlander - Grabling Lonely No More )


26.10.2009

Hienosti flattien PM kisoista Raaseporista Tutin puolisisko samasta isästä,  eli Se Kva Feedback's She Walks Like An Angel, nappasi Voi1 ja A3 tulokset ollen samalla voitokkaassa Ruotsin joukkueessa. Hienosti myös Tanskan joukkueen käyttövaliolta Jiggers Tarka Lovely Alma, Voi1 ja A1 - sukutaulussa Westering ja Jiggers-koiria. Niitäkin taitaa Tutilta sukutaulusta löytyä. Ja Maurilta. Jiggers Black Bird tuotiin aikoinaan Suomeen Hongan Veijolle. Siitä tuli Kva, ja minun Ghost -pentueen vaari. Ja Ghost -pennuissa oli paljon hyvää.

Onnea myös Suomen joukkueessa tuloksen napanneille!

Tutti ultrattu (21 vrk) ja tiine. Tosin ei sitä ole epäiltykään. Rouva kun on niin äitiä, pahoinvointineen kaikkineen...

25.10.2009

Ajot ovat mukavasti lähteneet kulkemaan myös Miralta, Blackpepoon Be Boxer. Nyt vaan valppaita passimiehiä, niin saadaan se ensimmäinen kaato ;)

Kiitokset Tallalle Maurin kuvista!

24.10.2009

Kupla töpeksi ja kupeksi, ja sitten tulikin Katan vuoro. Jänis tuli ekan kerran 10 metrin päähän tulille istuksimaan, toisen kerran viidestä metristä tiellä kääntyi ympäri ja kolmannen kerran meni alle kahdesta metristä metsätien toista uraa, kun isäntä seisoi toisella uralla... Näin siis heti, kun tekee periaatepäätöksen ettei ammu, vaan antaa koiran ajaa. Tietyöskentely Katalla alkaa olla jo mukavanlaista ;)

22.10.2009

Flattien JTO luettu ja ymmärretty. Luonteista, itseluottamuksesta, koosta ja oikeasta tyypistä ollaan huolissaan. Sietääkin olla. Mitäpä on flatistä jäljellä, jos se on liian iso ja väärää tyyppiä, agressiivinen eikä riittävän rohkea selvitäkseen työstään? Kouvolan Sanomissa eilen Erkki Pulliainen kaipaili kennelliitolta tiukempaa otetta rodunjalostukseen. JTO varmaan on juuri sitä?

"Kiva", että ihmisten ruuastakin löytyy hiiriä (herne-maissi-paprika). Kesällä Lunalle ostettiin ruokasäkki, jonka takana tunnettu kotimainen ruokamerkkilogo. Äitien tekemää ruokaa... Valituskirjeen seurauksena kotipihaan kuormattiin kaksi säkkiä samaa ruokaa. Ei pahoittelukirjettä tai mitään muutakaan, vain rahtikirja, jossa luki "hyvitys". Ruokasäkissä sentään luki LIHAISA, samaa ei luvata herne-maissi-paprikassa... Omien koirieni ruokamerkki on onneksi ollut ilman hiiriä.

19.10.2009

Moonalle, Blackpepoon Be Brava, ensimmäinen kaato tällä kaudella (rusakko). Siitä se lähtee!

18.10.2009

Kata antoi tänään vauhtia jänikselle, ja kun Katalle ei vielä tällä kaudella ole ammuttu, niin nyt ammuttiin... Tosin minä kuuntelin ajoa taas vain kännykän välityksellä :(  Kovin on jänis jo valkoinen.

Pimun sulhasehdokkaita ovat Batzi's Knock Out, Mauri ja Blackpepoon Another Point, Laku. Molempia pidän Pimulle sopivina. Onnea Talla ja Mauri, tänään Hauhon Wt Avo2 ja pistettä vaille finaalipaikka. 

17.10.2009

Nico, Blackpepoon Be Colt, Jyväskylään (perjantaina)
Riina, Blackpepoon Be Cortina, Ylitornioon
Hiski, Blackpepoon Be Cooper, Iihin
Pontus, Blackpepoon Be Corsa, Kouvolaan

Aivan mielettömän suuret kiitokset mahtavasta yhteistyöstä Pipan perheelle! Terveyttä ja hyvää elämää Pipan ja Benyn pennuille, uusiksi pennunomistajaksi on kuukausien mittaan valikoitunut ihania immeisiä! Sovitaanko, että näistä pennuista kuullaan vielä?

Kiitokset myös Tallalle perjantain tehtävistä. Pimu touhusi hakuruudussa ja jäljellä... Isännän sanat heti ovesta sisään päästyään: onpa hyvän kokoinen flatti! Ja sitähän se Mauri (Batzi's Knock Out) on! Muun muassa ;-)

15.10.2009

Leena on sitten oikein virallisesti Rouva Mejä-Ylituomari, ONNITTELUT! Leena vietiin väkisin mukaan koiratouhuun vuonna 1996, kun taloon saapui Penni, Blackpepoon Cartoon (Fi Mva & Jva Emanon Black Velour - Fi Mva Barbara). ;-)
 Kuvassa keskimmäinen Leenan flateistä, englannintuonti Beanit State Secret "Aake" ja Leena

Kuvissa on tänään käynyt Laku, Blackpepoon Another Point. Polvet ok, lonkkien ja kyynärien osalta jäämme odottelemaan kennelliiton lausuntoa. Silmälekuria ei siellä sitten ollutkaan, mutta sen tarkastuksen ehtii myöhemminkin.  Lokakuun Koiramme-lehdessä esittelyssä BEAGLE!

14.10.2009

Onnea Blackpepoon Be C -pennut, tänään 7 viikkoa!
Ja samalla ensimmäinen merkittävä taival alkaa olla takana!

Onnea myös Fi Tva Whipcord Svold, flattituonti jolla ei montaa starttia nomessa takana mutta niin vaan napsahti ykkönen voittajaluokasta! Hienoa Terhi ja Kelmi! Kyllä meillä tuoda osataan, eli onnittelut myös Sarille Omskakas -kenneliin!!!

Lehtijuttu flattien mestaruudesta tästä linkistä. Kertoo Kustista ja Jadesta, joilla sama emä kuin meidän Pimulla.

12.10.2009

Rotunainen Pipa, Papinniemen Pilke, on tänään saanut hakea pupua puoli tuntia. Haukun alettua pupu hyppi heti passiin ja jatkoi matkaa koira perässään.  31 minuuttia ajoa ja pupu päätti taas hyppiä passiin... Upeasti pentunsa hoitanut Pipa on virallisesti päättänyt äitiyslomansa ja pennut ovat saaneet haisteltavakseen tuoreet jäniksen käpälät. Nyrkillinen voita ja kossu pakkaseen...

Viikonlopun jäljiltä lihakoukuissa roikkuu kolme hirveä, ja pikku Pimu on sivistänyt itseään molempina iltoina iltalennolla saalista saamatta. Sunnuntaina lutakko olikin ollut jo jäässä eikä edes havaintoja, lauantaina oli useita sorsia vielä liikenteessä.

9.10.2009

Pimun, Taka-Tapiolan Sintonic, pidennetty kesäloma Savon sydämessä Kuopiossa on lusittu ja lihaksikas, runsasturkkinen neiti on noudettu kotiin Valkealaan. Huonoa koiraa ei kehtaisi lainata, ja sitten kehua omilla kotisivuilla... Pentuja-linkkiin on päivityksiä tulossa. Suuret kiitokset Annelle sekä Annen kanssa treenanneelle noutajaväelle! Onnellinen on se flattipentu, joka seuraavaksi Annen seurassa tallailee...!  ;) 

Isännän siirtyessä suuremman riistan pariin, pääsivät Kupla ja Kata poikkeuksellisesti tänään metsään ja molemmat saivat myös vähän ajoa aikaiseksi. Todistettavasti Kata antoi ääntä yölliselle jäljelle ja tämä onkin sitten sille ihan ensimmäinen kerta.

8.10.2009

Illalla vihdoin Tikulle noudettavaa vedestä, kun miesväki sai yhden heinurin. Meidän iltalennoilla saalis ei ole 17 kpl / kerta ;)

Metsästysseurat hyötyvät viljan ylituotannosta: säiliöt tankattu kauralla ja ohralla! Ilmaiseksi olisi saanut niin paljon kuin olisi halunnut ottaa, eikä viljelijä ole edes meidän seuran alueelta. Suuri kiitos! Valitettavasti myös joutsenet keksivät nämä ruokintapaikat. Ensi vuoden sorsien pesintä turvataan jo nyt loukkupyynnillä. Saalistakin on saatu, täytyy varmaan koulutuskentälle viedä turkisriistaa näytille nuorille koirille.

7.10.2009

Beaglepentueeni emän Pipan, Papinniemen Pilke, emä Kuomionpään Aida on ajanut hienon ykköstuloksen pitkästä kokeesta 78,96 pisteellä. Tulos taitaa tuoda tullessaan muotovalion arvon ja osallistumisoikeuden näyttelyiden käyttöluokkaan. Tuohan olisi ykkönen jo isoveljellekin, suomenajokoiralle. Onnittelut Annelle ja omistajille! Be C-pentueen sukutaulu komistuu entisestään;)

Tutti, TK1 Batzi's Caliphcaliandra, on onnistuneesti astutettu eilen Hollannissa ja nyt rouva röhnöttää jo kotisohvalla... Pentujen isästä kertoo lisää Tutin ja sen tulevien pentujen kasvattaja Carita. Tutista voin sanoa, että se on suomalaisen sorsastajan loistava apuri. Sellaisilta vaikuttavat myös sen ensimmäiset pennut. Metsästyksestä jotakuinkin tietämätön koeharrastaja arvostaisi ehkä vähän nöyrempää ja pehmeämpää koiraa. Toivottavasti kaikki menee jatkossa Tutilla yhtä hyvin kuin astutus, ja tammikuun lopussa luovutukseen tulee reilu määrä Batzi's flatteja.

4.10.2009

Myrskyn (vei meiltä sähköt) ja sateen jälkeen isäntä pääsi beaglein kanssa metsään ja päivä olikin eilistä parempi. Kupla sai tunnin haun jälkeen jäniksen ylös ja ajoi sitä neljä minuuttia, kunnes isäntä poisti sen muonavahvuudesta samaan paikkaan, josta Tero viime vuoden joulukuussa ampui Kuplalle sen ensimmäisen. Isäntä päätti olla näyttämättä kaatoa Kuplalle, odotteli ja tarkkaili miten koira kaadon löytää ja siihen suhtautuu. Koira paineli metsän puolelle, ja jatkoi iloista haukkuaan! Kerkesi siinä isäntä jo miettiä koiran pääkopan sisältöä, kunnes huomasi, että tiellä menee jänis. Ja koira perässä. Sitä Kupla ajeli sitten reilun puoli tuntia kunnes hukkasi sen. Saaliin Kupla olisi kyllä nylkenyt itse jos se vain olisi sille sallittu.

Mukavasti päivä meni myös Pomarkussa, taipumuskokeessa tuomarina pj kollegani Ari Huttunen. Nou1 puolitoistavuotiaalle Lakulle, Blackpepoon Another Point:
1. Sosiaalinen käyttäytyminen: Ystävällinen noutaja. 2. Uimahalu: Menee reippaasti veteen ja ui mielellään. 3. Hakuinto: Tasaista hakua vaikka teho voisi olla vähän parempi. 4. Noutohalu: Spontaanit ylösotot. 5. Nouto-ote: Pehmeät otteet. 6. Palauttaminen: Tuo ohjaajalle suoraviivaisesti. 7.  Reagointi laukaukseen: Rauhallinen ja tarkkaavainen.  8. Itseluottamus ja aloitekyky: Jäljestää itsenäisesti kanille. 9. Yhteistyö: Hyvässä yhteistyössä. 10. Yleisvaikutelma: Reipas nuori uros, jota ohjataan miellyttävästi. Selviää helpohkosti kokeen tehtävistä ja osoittaa hyviä taipumuksia.

Laku asuu keskellä noutajan taivasta, perhe huolehtii itse vahvasta riistakannasta (sorsat, kyyhkyt) ja viikko sitten tuli todistettua, että kanalinnustuksessa myös pyyn pillitys ampumahollille käy leikiten. Laku on pääsääntöisesti koko elämänsä tehnyt noutotöitä lämpimillä, sen työura alkoi 19 viikkoisena kyyhkystyksellä. Koeriista kelpaa sille kuitenkin hienosti, ja yhteistyö nuoren ohjaajan kanssa on kyllä ihan ilo silmälle. Putin Erkki noteerasi tämän parin loistavan yhteistyön jo vuosi sitten! Onnea Maria ja Laku!

Pomarkusta muitakin hyviä uutisia, Pimun puolikas sisko Taka-Tapiolan Fani sai Voi1 tuloksen, ja ihqu Mauri, Batzi's Knock Out omalla varmalla tasollaan jälleen Avo2. Mauri ei niin olisi ohjauksessa ohjaajasta välittänyt, mutta itsenäiset työt (haku ja markkeeraus) menivät hienosti. Ja toki ohjausriistakin löytyi ;)
 Missi, Taka-Tapiolan Fiun Tuuli (Batzi's Knock Out - Taka-Tapiolan Fiu)

3.10.2009

Jippu, Blackpepoon Another One, kävi katsastamassa alokasluokan tehtäviä Hailuodossa Naisten Haussa. Katselmus jatkuu ensi keväänä, sitä ennen sitten vaan treeniä? Lisään koepöytäkirjan heti kun se saadaan.

Tämä päivä vietettiinkiin sitte kokonaisuudessaan Valkealan metsissä, tarkoituksena kuulla Kuplan ajoa. Kupla tekikin ihan mukavaa hakutyötä ja olin ihan varma, että kohta ajaa. Ajonäytteen minulle antoi kuitenkin vain Kata. Miten onnelliselle voi koira näyttää, kun se on saanut ajaa jänistä!


2.10.2009

Tänään rekkarit olikin sitten jo postiluukussa...

Miesväki kävi muistin virkistykseksi iltalennolla. Sorsastus on jäänytkin tänä syksynä vähiin, kun ei ole oikein ollut tehtävään soveltuvaa koiraa. Mutta tuleehan noita syksyjä. Sorsat olivat pillitykseen mukavasti vastanneet muttei kukaan ollut halukas meidän ruokapöytään. Ehkä ne tietää, että pakkaseen pitää jäädä tilaa hirvenlihalle (ja luille). Viikolla on piikelitkin olleet vähän metsässä, viikonlopuksi saatava varmaan tulivoimaa lisää jos meinaa jänön nurin laittaa...

1.10.2009

Kennelliitto todellakin on rekisteröintiruuhkansa purkanut. Maanantain postissa lähti pentueen tiedot paperiversiona, tänään tuli tieto, että rekisteröinnin voi käydä OmaKoirassa maksamassa. Nopeaa toimintaa.

29.9.2009

Pikkupenukat ovat eilen tutustuneet myös automatkustukseen. Hieno homma!

Poimintoja flattien rodun kotimaan vuosikirjasta: Vuonna 2008 rekisteröintejä 1353 kpl. Shooting Dog Certificate annettiin vuosina 2008-2009 17 kpl. Riverside Cup Warresmere Heath Rustic Of Collarm, Culmquill Working Test Trophy ja The Society's Working Trial Trophy Gowran Indigo Extra. Julkaisussa toistettiin aiemminkin mainittu huoli kiinnostuksen puutteesta starttaamaan, erityisesti field trialin osalta.

Pj käsitteli Kennel Clubin suunnalta tullutta painetta, jonka aiheuttaja oli maailmankuulu BBC: n raportti. Löytyi myös artikkeli PRA tutkimuksen tarpeesta, johtuen ulkomailta tulleista tiedoista pra-tapauksista. Ja flatin rotumääritelmä löytyi myös, nyt siinä oli säkäkorkeus myös senteissä (urokset 59-61,5 cm ja nartut 56,5-59 cm) ?? Urokset näemmä saaneet nartuilta sen puolikkaan sentin (rotumääritelmän suomennos 58-61, 56-59 cm). ( korjattu ;) )Flat coated Retriver Societyn logoa katsoessa näen aina sen rodun mallipään. 

27.9.2009

Penukat on sirutettu. Kiitokset vieraanvaraisuudesta! Isäntä pääsi Kuplan kanssa metille (ajaa todistajien läsnä ollessa...) ja myös Lakun noutajantaidot on testattu aidoissa tapahtumissa. Koira on hyvissä käsissä!!! Tsemppiä tuleviin koitoksiin. 

Lauantaina isäntä kerkesi PM -kokeisiin tuomaroimaan, kokeessa oli kaksi beagleä (ja kolme suomenajokoiraa). Kaikki koirat jäivät ilman tulosta, tosin beaglet ja yksi suomenajokoira saivat ajettavan liikkeelle. Mutta kun ei kulje, niin ei kulje. Beagleillä ei vaadittua ykköstulosta alla, jotta pääsisivät lohkoon :(  Ensi vuonna sitten??? Suur-Savossa parempi tilanne, Salpausselkä ei saanut riittävää koiramäärää kasaan, .jotta koettakaan olisi voinut järjestää. Lupaus kuitenkin saatiin, että haasteottelussa 16.1.2010 nähdään ;) Ja isä-Benykin oli hyvävoimaisen näköinen! Kiitokset Jaskalle!

23.9.2009

Beaglepennut saaneet temuta ulkona jo useampana päivänä. Tällä viikolla onkin taas matokuurin aika! Jos jo W.Schauman kaipasi 40 vuotta sitten kantaamme lisää kokoa päihin, niin siinä olen saattanut onnistua Blackpepoon Be C-pentueessa. Toivotaan, että näistä saadaan kelpo koiria ja mahdollisesti jalostukseenkin. Rekisteröinti menee kokonaisuudessaan vanhalla tavalla vaikka yritin kyllä kaikkeni, että olisi mennyt edes osittain netissä (alaikäinen koiranomistaja). Olen siruttanut yhden pentueen perjantaina, josta emän ja isän osuus oli jo OmaKoirassa tehty. Samana päivänä tallensin sirunumerot OmaKoiraan, ja kun kasvattaja pääsi rekisteröinnin myös OmaKoirasta maksamaan, oli hänellä rekkarit kädessään seuraavana keskiviikkona. Eli hitaudesta ei kukaan pääse Kennelliittoa (Showlinkiä) syyttämään, päinvastoin!

Isäntä ja Tiku pääsivät iltasella kanalinnustamaan, ja Tiku nosti hienosti teeren puuhun. Pataan ei kuitenkaan päätynyt hän, maasto ampumamatkoineen olivat teeren puolella... Silmävammansa vuoksi junnumestaruudesta poisjäänyt Kilu, Blackpepoon Another View, on nyt taas parantunut metsästyskoirakuntoon, ja osoitti taitonsa heti ilman laukausta... Jatkossa herra voisi sitten kaislikossa kulkea silmät kiinni, keskittyisi vain käyttämään nenäänsä! Silmävammojakin voidaan koirilla hoitaa sen omasta verestä tehdyllä seerumilla.

Onnea Eila ja Batzi's chessi Loki Fi Mva -arvosta! Siivu nou- ja näy-kouluttajalle, kiitos!!!

21.9.2009

Beaglepentujen isälle, Benylle, on kauden ensimmäinen pitkäkorva ammuttu perjantaina pohjoisessa. Ajot oli mukavasti kulkeneet 58 minuuttia kun koitti exodus. Isät metsästää kun äidit hoitaa lapsia...Tosin Pipa tekee sen oikein mielellään.

Mestaruuden näyttelyarvosteluista meillä nyt on syytä olettaa, ettei kenelläkään lue "56 cm pienikokoinen narttu". Tai jos lukee, niin tasapuolisuuden vuoksi on sitten "61 cm suurikokoinen uros". ;) Olen todella tyytyväinen, että mittatikkua mestaruudessa käytettiin.

Oppositiossa pitää aina olla ainakin yksi räksyttäjä.

20.9.2009

Suonenjoella jatkettiin tänään alokasluokan merkeissä, flattejä starttaamassa 7 joista yhdelle tulos (Alo3).

Lisätty Lakun arvostelu junnumestaruusuutisiin... Tänään Katan ajoilla ansaittiin jo varsin lokoisa päiväunipaikka;)  Benyn ja Pipan rakkauten hetelmät ovat kaikki löytäneet hyvät, rodun alkuperäistä käyttötarkoitusta vaalivat kodit!

19.9.2009

Suonenjoen taipumuskoe, tuomarina Markku Bräyschy. Pimu, Taka-Tapiolan Sintonic ja Lassi, Blackpepoon Another Man, molemmille NOU0. Hakuruudun heitetyt varikset meni rikki molemmilta.

Närpiön AVO koe, tuomarina Harri Sivén. Tutti, TK1 Batzi's Caliphcaliandra starttasi elämänsä ensimmäisen kerran avoimessa luokassa, ja sai tuloksen AVO3. Kiitokset mukavasta ja piiiiitkästä päivästä...;) Yksi labu ylsi ykköstulokseen, flattejä luokassa oli 5 (3:lle tulos).
HAKU Liikkuu järkevästi alueella löytäen riistoja nopeasti. OHJATTAVUUS Koira ei ole tänään ohjattavissa. PAIKALLISTAMISKYKY Suoraviivaiset erittäin hyvät markkeeraukset. RIISTAN KÄSITTELY Luovutukset tulisi olla varmemmat, muutoin hyvä riistankäsittelijä. JÄLJESTÄMISKYKY MUUT OMINAISUUDET Pysyy paikallaan laukauksissa. YLEISVAIKUTELMA Hyvällä työhalulla varustettu koira, jonka palkintosijaan vaikuttaa epäonnistuminen ohjaustehtävässä. Suoriutuu muutoin kokeen tehtävistä erittäin hyvin, huonoista luovutuksista huolimatta.

Tuomarin sanoin helppo peruskoe. Riistalajeina varis ja lokki.

Tutti oli Kisällissä 2007, rantaveteen tippuneen markkeerauksen viereen tippui panoksen välitulppa, ja sen tarkistus ennen lokin tuontia maksoi Tutille mahdollisuuden ykköseen (ja tuomari olisi voinut nollatakin kieltäytymisenä). 2008 Kisällissä Tutti teki kaiken, ja riistatkin tuli käteen mutta luovutukset ei kuitenkaan olleet sitä luokkaa, että ruotsalaistuomari olisi päästänyt jäljelle ja mahdollisuudet ykköseen meni. Taaplattu on, mm. luovutusten kanssa ja Padasjoella Tutti hienosti vihdoin pääsi jäljelle, vaikka kokeen aikana markkeerauksen yhteydessä toimitsija päätti koiraa potkaista. Jälki ei sitten siinä kokeessa onnistunut. Valkealassa kaikki osasuoritukset kohdillaan elokuun lopussa ja kun se ykkönen tuli, oli aika selvää, että ÄKKIÄ pois alokasluokasta;) Olen oikein tyytyväinen koiraan, jonka tehtävissä on havaittavissa varmuutta: Tutti ei keksi mitään yllätyksiä vaan työskentelee aina omalla tasollaan tehden hyvää hakua ja hyvät markkeeraukset, samoin maaohjaukset. Vesiohjaus ja luovutukset - nekin Tutti tekee omaan  tyyliinsä ja niihin täytyy saada muutosta... Avoin luokka oli nyt hyvä tasomittari, tietää mitä treenaa, vai mitä Satu? ;) 

Kotipuolessa Kupla sai parempaa aikaiseksi kuin äitinsä Kata. Viikolla Kata ajoi puoleen yöhön, kun pääsi illalla metsään (liekö pimeällä helpompi ajettava?) ja myös Kupla ajeli reilut 20 minuuttia. Lohduttavaa oli kuulla, ettei se oikein tahdo kulkea isoveljellä suomenajokoirallakaan. Piirinmestaruusviikonloppu tulossa beagleille, eikä meillä ainakaan koirat ole siinä kunnossa...

16.9.2009

Käyttövalio Kevin, Fi Kva Waverton Dubonnet, tämänpäiväisen noutajien käytännön metsästyskokeen suorittaneena. Meidän perhe on todella iloinen, ja onnittelee ohjaaja Riittaa, sekä taustajoukkoja Tapea, Börjeä ja Suomi-Poikaa!!!

(Luritukset Eetun osalta ovat heitto Suomen johtavan beaglekasvattajan topiciin 'jalostusurosten kuvia'...)
- omistajan mukaan ajo kulkee paremmin paljaalla kuin lumella
- käyttäisin jalostukseen, jos olisi sopiva narttu
- ei ainakaan vielä koe- tai näyttelykäyntejä
, ainesta on molempiin
- isällä ja emällä yht. 13 koekäyntiä, joissa kaikissa jänis on löytynyt ajettavaksi

 
Eetu, Blackpepoon Be Accord

13.9.2009

Flattimestaruuden 1. Taka-Tapiolan Fiu, 2. Black Eider's Brown Eyed Girl, 3. Chiccoxen Forever Young. Onnittelut!
Kaksipäiväisen Kisällin eli alokasluokan paras oli Taka-Tapiolan Saku, ONNITTELUT!!!
2.Flatcoat-Arwen's Art-Brown , 3. Noanarkin Vipera Berus

Mestarilla (Taka-Tapiolan Fiu), Kisällin mestarilla (Taka-Tapiolan Saku) ja ainokaisen Avo1 tuloksen saaneella Taka-Tapiolan Kaijun-Pojalla sama emä kuin meidän Pimulla. Mainio narttu on näiden emä, Tapion Sade eli Taka-Tapiolan Merisilja. Onnittelut Tapiolle kun Fanikin nappasi Pietun pystin! Pimu yrittää tulla perässä mutta on vielä vähän hiomaton timantti... ;)

Kupla otti jo makian ajon, kun ampumaankin päästiin. Kyllä se tästä... 

12.9.2009

Onnea Ilpolle uintireissusta flattimestaruudessa! Samalla kotimainen kasvatustyö tuli käyttövalioksi. Muuten finaaliin menossa ainakin 4 tuontikoiraa, joista yksi on tehnyt parhaan voittajaluokan työn. Finaalissa myös Kevin (Waverton Dubonnet) ja Jade (Taka-Tapiolan Fiu), LYKKYÄ HUOMISELLE!!! Avoimesta luokasta yksi ykköstulos ja yksi kakkostulos, joka menikin sitten Tallan Maurille (Batzi's Knock Out), muut AVO-tulokset kolmosia ja nollia. Onnea Talla ja ihana Maurizio!

Junnumestaruudessa 21 koirakkoa. Viidentenä startannut Jippu, Blackpepoon Another One, ei aivan onnistunut mutta sai kehut hyvästä riistankäsittelystä ja hakualueen nopeasta "kanituksesta". Tuomarin mukaan koira on tykki kunhan mahdoton energia saadaan kanavoitua oikein. Tämähän me ollaan tiedetty ;) Numerolla 14 starttasi Laku, Blackpepoon Another Point, joka teki uskomattoman hienon työn yhdessä nuoren ohjaajansa kanssa joka ei koskaan ole ennen edes taipumuskoetta nähnyt! Intoa ja yritystä vielä Maria niin hyvä tulee!!! Junnumestaruuden tuomarina hääräsi Pasi Majuri.

Laku, Blackpepoon Another Point:
Näyttelyosuus, tuomari Kirsi Nieminen 65 kork. erit. hyvän tyyp. kookas muttei raskas uros, hyvä pää, erinom. kaula ja hyv. lavat, selässä pehm., hyvä raajaluusto, hyvät takakulm., hieman litteät käpälät, liikkuu hyv. askelmit. ja yhdensuunt. Pisteet 1/6

Koeosuus, tuomari Pasi Majuri
Haku: karkaa ohjaalta hakuun ennen laukausta ja hakee nopeasti lokin. Uudelleen lähetettynä löytää nopeasti toisenkin lokin.
Ohjattavuus: Lähteen osoitettuun suuntaan ohjaukseen, mutta ei kuuntele ohjaajan käskyjä. Toisella lähetyksellä saadaan lopulta etenemään riistalle, jonka löytää. Kieltäytyy fasaanista.
Paikallistamiskyky: 1. markkeeraus: lähtee käskystä noutoon, noutaa suoraviivaisesti ohjaajalle. 2. markkeeraus: Näkee hyvin pudotuksen ja lähtee suoraviivaisesti kohti sitä, lumpeikossa kuitenkin muistikuva hämärtyy. Nousee rannalle ja lopulta sisukkaasti hakien löytää riistan.
Riistan käsittely: kieltäytyy fasaanista, tiputtaa sorsan 5 m päähän ohjaajasta. lokista hyvät otteet, tiputtaa luovuttaessa
Jäljestämiskyky
Muut ominaisuudet: Itsenäinen ja aavistuksen omapäinen koira erittäin työintoinen
Yleisvaikutelma: Erittäin työintoinen koira, jonka hallittavuudessa vielä puutteita ja koiran komennettavuus näkyy työskentelyssä. Hyvällä treenillä erittäin hyvä pari tulevaisuudessa. Pisteet 1/12 Pisteet yhteensä 2


Kata ajeli jänöä jonkin verran ja Kuplakin jo pysyy pitempään poissa ajettavaa etsiessään...

9.9.2009

Lassi, Blackpepoon Another Man, on lonkkalausunnoksi saanut A/A ja kyynäristä 0/0, upeaa! Veljensä Kilu, Blackpepoon Another View, ei silmävammansa vuoksi pääse osallistumaan syksyn rientoihin tulevana viikonloppuna. Silmän pinnan on annettava parantua rauhassa ja tötteröä pidettävä päässä (vaikkei se herraa oikein miellytä). Kaksi Another-pentueesta vielä kuvaamatta.

8.9.2009

Jänispiiskan alut ovat alkaneet aukoa silmiään... Huomenissa kokevat elämänsä ensimmäisen matokuurin. Pari penikkaa menossa rusakko- muttei porovapaalle alueelle... Yhden uroksen kohtaloa ei vielä ole lukkoon lyöty ;)

Moona, Blackpepoon Be Brava, on muiden tapaan kärsinyt käynnistymisongelmista mutta tänään on kulkenut jo hienosti! Moona on perinteisesti ollut suunnannäyttäjä sisarilleen eli kohta ehkä kulkee meilläkin? Äitinsä tytär kun metsän marjat maistuu...

7.9.2009

Kultaisten noutajien mestaruudessa ei suku ollut ihan paalulla, mutta Tikun äipälle hienosti VOI2 ja siskolle myös VOI2 sekä veljelle VOI3. Mestaruuden napannut Jade olikin meillä näytöskoirana messuilla Korialla ;) Tommi näemmä napannut A-P:ltä Liperissä ALO2 tuloksen Pimun veljelle, Taka-Tapiolan Sakulle, hienoa!

Viikonlopun aikana ladyt metsässä eivät esittäneet ihmeitä, paitsi Kupla todisti olevansa sorkkavapaa...

3.9.2009

Tulin osallistuneeksi ulkomuototuomareiden soveltuvuuskokeeseen Kirkkonummella 29.8. Hyväksytty tulos olisi vienyt haastatteluun vaan minäpä sain hylätyn. 100:sta mahdollisesta pisteestä sain 71 kun jatkoon olisi vaadittu 76 pistettä. Pettymyksen karvaat kyyneleet tirautin jo elokuun alussa kun mursin käden ja sain kipsin kainalosta rystysiin. Aika varma olen, että täyskuntoisena nuo muutamat puuttuvat pisteet olisi saanut puristettua. En millään päässyt niin lähelle koiria, että olisin kaksin käsin voinut niitä tutkia. Mutta onpahan tämäkin nyt tullut koettua...

Iltasella Kupla oli taas sen alkuperäisen käyttötarkoituksensa parissa, löysi melko pian ja läheltä jäniksen. Ilmeisesti oli ihan perslähtö, kun neiti huusi alkuun niin pitkään kuin olisi itsensä satuttanut. Viisi minuuttia iloista ajoa ja sitten hukka tielle. Bora-veli ja Mira-siskokin ovat jo tänä syksynä ajelleet, Moona ei kai vielä ?? ;) ja Ruusustahan ei kasvattajalle ole valitettavasti koskaan tullut mitään tietoa. Odotellaan ;)

1.9.2009

Tietokone ei sitten kestänyt synnytykseen asti...

Pipa synnytti keskiviikko illan ja torstai yön aikana (26.-27.8.) 5 pentua, joista viimeinen valittavasti kuolleena. Pipa on äitinä toiminut juuri kuten pitääkin, eli hoiti synnytyksen kokonaan itse - ihmisille jäi tarkkailijan rooli eikä esim. napanuoria lähdetty sitomaan. Kiitos Pipan perheelle loistavasta yhteistyöstä jo tässä vaiheessa! Ajelin itse heti perjantai aamusta pentuja katsomaan. Pipa ei ollut minusta moksiskaan vaikka kopasta nostettiin minulle yksitellen pentu katseltavaksi. Luottavasti vain katseli ja rauhallisesti totesi aina lukumäärän kun sai pennun takaisin. Perheen uroskoirat, Lakun ja Piksun, se pitää poissa pentujen luota. Lakun osuus synnytyksessä oli noutaa sorsa, josta sitten Pipalle keitettiin se kuuluisa lihaliemi!

Luhalahdelta matka kävikin Hämeenlinnan kautta Kirkkonummelle, mutta palataan tähän sitten myöhemmin... Kuplalle oli ihan jaloista lähtenyt ajo muttei kestänyt pitkään.

Kaikkea, liikaakin, on tullut tehtyä, mutta lauantaina kerkesin sekaantua vielä terrieriryhmään. Osaomistamani Bertta asuu Päivin luona ja kantaa kennelnimeä Grabling. Tulossa lisää osioon c/o koirat...

Tutti, TK1 Batzi's Caliphcaliandra noutajien metsästyskokeessa Valkealassa, tuomarina Kaakon oma mies Timo Väisänen ja tulos Alo1:
HAKU Tutkii hyvällä vauhdilla itsenäisesti koko alueen ja löytää riittävästi riistaa 5/6. OHJATTAVUUS Ottaa hyvin ohjausta ja selvittää tehtävän vaivattomasti. PAIKALLISTAMISKYKY Näkee hyvin vain toisen mutta esittää silti hyvän markkeeraustehtävän. RIISTAN KÄSITTELY Pehmeät otteet, ripeät palautukset. Voisi olla varmempi luovutuksissa. JÄLJESTÄMISKYKY Selvittää jäljen, tosin toisella lähetyksellä. MUUT OMINAISUUDET Laukausten aikana rauhallinen, mutta olisi voinut olla tarkkaavaisempi. YLEISVAIKUTELMA Hyvässä yhteistyössä ohjaajan kanssa toimiva innokas koira, joka selvittää kokeen tehtävät mallikkaasti.

Ja sunnuntaina Taavetissa näyttelyssä, flatit 14 kpl arvosteli Tanya Ahlman-Stockmari ja beaglet 14 kpl arvosteli Pekka Teini.
Bora, Blackpepoon Be Bora NUO ERI1 PU3 VARASERT
Kupla, Blackpepoon Be Beetle NUO ERI1 PN2 VARASERT: Tyypiltään erinomainen, mittasuhteiltaan oikea, kevyesti liikkuva, ryhdikäs nuori narttu. Kaunisilmeinen pää, joka voisi olla hieman kookkaampi. Hyvä ylälinja. Hieman pysty olkavarsi. Takana hyvät kulmaukset. Vahva kinner. Voimakas taka-askel. Hieno pystyasentoinen häntä.
Luna, Blackpepoon Moon Corner AVO H: Lyhytrunkoinen narttumainen kokonaisuus, jolla saisi myöskin olla pidempi pää ja hieman tummemmat silmät, lyhyehkö kaula, etuasentoiset lavat, hyvä raajaluusto, toivoisin pidemmän rintakehän, hieman jyrkkä lantio, hyvät käpälät, ystävällinen käytös, liikkuu turhan leveästi takaa ja epävakaasti edestä, oikeanlaatuinen karvapeite.

Ja onnittelut Riitalle ja Kevinille! Käytännön metsästyskoe vielä ja sitten se on Fi Kva Waverton Dubonnet!  Kyllä siinä taas ykkösolutta tärvääntyy, kun tätä juhlitaan! Toinenkin tuontiflatti käyttövalioitui viikonlopun aikana, hienoa! Näillä molemmilla upea tulosrivistö!

26.8.2009

Pipan, Papinniemen Pilke, lämmöt ovat eilisiltana tulleet asteen alemmas, eli ehkä jo vuorokauden sisällä syntyy pikku-beaglejä. Tänään tiineysvuorokausia 62. Pipa haluaa usein ulos ja on seurankipeä, pennut melskaavat välillä jo selkäpuolella asti. Pikkurouva painaa 15,5 kg! Eli eiköhän sieltä muutama pentu ole ulos tulossa...

Metsästyskausi etenee, ja kaikki metsästyskokeissa palkitut koirat (?) pääsevät näyttämään mihin niistä on käytännön tehtävissä. Arvokkaita ovat ne koirat, jotka perkaavat kaislikoita ennen ja jälkeen laukausten... Vaikka sitten tulisi vammoja! Pikaista paranemista!

Onnittelut Marjolle ekasta sorsasta; ei ollut kauan metsästyskortti ja aselupa kerennyt taskussa painaa kun jo on saalista (hanskana!). Ja Hanna tiputti yhdellä laakilla kaksi heinuria Lakun noutaessa ne - linjamarkkeerausharjoituksena... Isännälleen Laku nouti 7 kyyhkyä. Tiku sai noutaa yhden heinurin eilisiltana, tosin se ei osallistunut kaislikon perkuuseen.

23.8.2009

Voi Kupla...! Ilolla kuitenkin täytyy todeta, että Kata haki kolmisen tuntia ja sai jotain jalkeille ajettavaksikin. Iltasella Kuplan kanssa taas metsään opettelemaan aakkosia. Toisaalta, kyllä tokalle luokalle mennyt poikakin joutuu aika paljon kertailemaan viime vuoden juttuja. Tosin pojan kanssa olisi voinut laillisesti kesällä harjoitella.

22.8.2009

Kata tykitti eilen hetken aikaa jänistä, ajo painui kuulumattomiin muttei se nyt ihmeen pitkä ajo ollut. Ja Tikulle taas nouto iltalennolla, päivällä ei mitään... Tänään Kupla ei valitettavasti hallinnut metsässä oikein muuta kuin seurustelua, mutta ei kerrota kelleen...

Nöyrät kiitokset kummitäti Riitalle Mayan luotsauksesta...! Itse kulutin päivää Kouvolan koiranäyttelyssä dalmisten, shelttien, perunkarvattomien ja erittäin mukavan puolalaisen tuomarin kanssa.

20.8.2009

Liikenteessä koululaisten lisäksi myös koirat tutkapannoissaan, varovaisuutta autoilijat! Sorsastus pörähtää käyntiin tänään klo 12.00. Sitä ennen Kupla kävi jo vetämässä sieraimet täyteen huumaavia aineita... Vähän oli ensin hepulia, sitten aavistus saappaankiillotusta kunnes säntäili reikä päässä sinne tänne ja isäntä jo luuli, että koira on isäntänsä hukannut... Mutta niin vaan kimahti Kupla ja täräytti jänisajon, huikeat 11 minuuttia! Mutta kukas sitä ensimmäisenä työpäivänä heti rehkimään...

Onnistuneita jahteja ja hyviä eväitä, sorsastajat!

Jippu, Blackpepoon Another One, mennä tepottelee A/A:n lonkilla ja 0/0 kyynärpäillä, hyvä juttu! Neiti sai myös istua passissa, mutta valitettavasti ilman tapahtumia. Tikulle siunaantui noudettavaakin!

18.8.2009

OmaKoiran kautta sain vihdoin tallennettua koirieni kuolinsyitä. Linkki kuolinsyihin.

16.8.2009

Laku, Blackpepoon Another Point, näyttelyssä Ikaalisissa. Tuomarina Leila Kärkäs, flatteja 8 joista Laku ainut uros.
JUN EH1: Erittäin hyvät mittasuhteet omaava juniori, jolla oikealinjainen, oikean pituinen pää. Hieman syvä kallo & löysää kaulanahkaa. Hyvät silmät, hyvä kaula & ylälinja. Rintakehä & eturinta kesken kehityksen, kapea lantio, hyvät takakulmaukset. Hyvin kannettu häntä. Hyvä sivuliike. Yhdensuuntainen takaa, kyynärpäissä hieman löysyyttä. Hyvä luusto & käpälät. Miellyttävä käytös.

Jos näyttelysäännöt sallisivat antaa kunniapalkinnon, niin semmoinen olisi tuomarin mukaan Lakulle napsahtanut;)
Laku

Aamun tunteina Tikukin sai lisää lämpöisiä noutoja... ;->

15.8.2009

Saalistili avattu, eilen yksi ja tänään lisää. Noutajan virkaa toimitti Tiku. Muutama päivä vielä, ja sitten saa päästää beagleilta leukun irti. Toivotaan hyviä eli sopivan viileitä kelejä! Koirat saatava timmiin kuntoon ennen jäniskautta...

12.8.2009

Jamin, Blackpepoon Another Jazz, lonkat B/B. Kyynärät jäivät katsomatta (?) mikä on harmi, kun yhdellä veljellä on 0/1. Polvet lääkäri katsoi, mutta sekään ei vielä näy tiedoissa (?). Odotellaan...

11.8.2009

Kuplan, Blackpepoon Be Beetle, lonkkatulos C/C - ei vaikuta meillä jalostuskäyttöön muuten kuin urosvalinnan suhteen (jos siis muuten on suvunjatkaja-ainesta). Minulla elämäni aikana kaikki olleet terveitä lukuunottamatta  Kuplaa ja Tikua (kultsu B/C). Näiden lisäksi myös kaksi kuvaamatonta, flatti ja beagle. Koirissani on ollut kaksi jotka pyöristävät lanneosaansa, Kupla ja Tiku... Sattumaa vai lonkista johtuvaa?

Jipun tulokset varmaan tiedossa viikon päästä... Luhalahdella Pipa pyöristyy kovasti ja alkaa olla pojille aika bitch! Laku, Blackpepoon Another Point, pääsi onneksi tuulettumaan kyyhkyselle - Hanna täräytti kolme alas ja Maria ohjasi koiraa.  Hienoa, naiset! Meilläkin aloiteltiin tänään mutta ilman saalista jäätiin. 
 Kuva viime vuodelta Lakusta kyyhkyjahdista, 19 viikon ikäisenä.

8.8.2009

Maurizio, Batzi's Knock Out, Avo1! Vesiohjauskin kohdillaan...? Loistoveto urokselta, jota meillä on katseltu "sillä silmällä" jo useampi vuosi!!!

7.8.2009

Lassin, Blackpepoon Another Man, vuoro hyytyä kuvauspöydälle. Silmät ok, ja muutenkin näyttää hyvältä... Nyt odotellaan kennelliiton arviota. Joku muukin kävi kuvauksissa alkuviikosta ja kipsi tuliaisena kotiin. Lampaat sai lähteä...

4.8.2009

Kuvauspöydälle päätyi Jippu, Blackpepoon Another One. Lonkat ja kyynärpäät näytti hyvältä, nyt odotellaan kennelliiton lausuntoa. Silmät katsotaan tältä neidiltä sitten myöhemmin.

3.8.2009

Näin se käy kennelliitossa (meiliini tullut sähköposti):

Hei, Koiran FIN15563/08 BLACKPEPOON BE BEETLE lonkka- ja/tai kyynärnivelkuvat on kirjattu saapuneeksi Kennelliittoon. Jos olet Omakoira-palvelun käyttäjä, voit käydä maksamassa maksun jo nyt Omakoira-palvelussa verkkomaksuna, jolloin saat lausunnon heti sen kirjaamisen jälkeen sähköpostiisi. Näin saat lausunnon tietoosi noin viikkoa nopeammin kuin odottamalla laskutusajoa, laskun saapumista postissa, maksun kirjautumista Kennelliiton tilille, kirjautumista reskontraan, lausunnon tulostamista ja edelleen lausunnon saapumista postissa.

No minähän tietty tein työtä käskettyä, koiran kuvauksesta vasta viikko kulunut ja nyt jännäämään tuloksia. Tuloksenkin pääsee tulostamaan suoraan OmaKoirasta. Hyvä Suomi, Kennelliitto, tietoyhteiskunta ja jatkuva kehitys... ;)

1.8.2009

Nivalan taipumuskokeesta Jipulle, Blackpepoon Another One,  Nou1, upeeta!  Kiitokset taipparikouluttajalle, Hörpyn ja Korkin äiteelle!!! Tuomarina kaksipäiväisessä kokeessa toimi Tapio Sihvonen.
1. Sosiaalinen käyttäytyminen: Suhtautuu ystävällisesti ja myönteisesti vieraisiin ihmisiin ja koiriin 2. Uimahalu: hyvä uimahalu 3. Hakuinto: Hakee vähän katkonaisella innolla. Liikkuu laajalla alueella ja löytää riistat 4. Noutohalu: Ottaa oma-aloitteisesti riistat 5. Nouto-ote: Tiukka ote, ei kuitenkaan riko riistoja 6. Palauttaminen: suoraan ohjaajalle 7.  Reagointi laukaukseen: tarkkaavainen, rauhallinen  8. Itseluottamus ja aloitekyky: hyvä itseluottamus 9. Yhteistyö: Toimii riittävässä yhteistyössä ohjaajan kanssa 10. Yleisvaikutelma: Tänään riittäviä taipumuksia esittänyt narttu, jolle toivoisin kauniinpia riistaluovutuksia.


28.7.2009

Pimu matkusti Kuopioon. Kiitokset taas Annelle! Pimun suku olikin urakoinut hienoja tuloksia Mäntässä. Ja tulihan sieltä flatille upea voittajaluokan ykköstulos - lyhyt koehistoria senkun kaunistuu entisestään!

Eilisellä kuvattiin meidän Kuplan lonkat. Tämä ei ole rodulle mitenkään tyypillistä, mutta ihan mielenkiinnosta päätettiin näin tehdä. Kuvaavan lääkärin mukaan beaglein lonkat ovat rustoiset eikä koskaan niin kauniit kuin esim. noutajilla. Kuplan lonkat eivät olleet keskenään samanlaiset, mutta silti ihan ok. Mielenkiinnolla odotamme, mitä tuleman pitää. Luhalahdella Pipa on aina vaan enemmän huomionkipeä ja nisätkin ovat kasvaneet. Aika varmoja olemme siis pentujen tulosta. Nyt vuorokausia on astutuksesta takana33. (Ultrattu 28.7. ja TIINE!)

26.7.2009

Maallisen matkansa on yöllä päättänyt Ruotsin tuontini Kissi, Dovehunter Victoria Ground (Fi Mva Snöbådans Charmer - Meadowlark La Traviata) lähes 11 vuoden iässä. Kissi sai joku aika sitten lääkityksen sydämeen, mutta lääkityksestä huolimatta Kissille tuli noutaja. Kissi oli koira, jonka ohjaaja sai olla aloittelija ja joka ei vaatinut kymmenittäin startteja päästäkseen voittajaluokkaan. Käsittääkseni metsästyskoiran pitäisi olla vaivaton kouluttaa (vähillä työtunneilla) myös aloittelijalle, eikä vain niille, jotka ovat vuositolkulla juosseet jokaisen spesialistin neuvoja kalastelemassa? Ei vaivannut Kissiä myöskään itseluottamuksen puute... Kissin kaltaisen koiran omistajana sai olla onnellinen, kun muiden noutajarotujen harrastajat arvostivat sitä kovin korkealle. Muistan lausahduksen Utin maastoissa haasteottelussa: "flatin pitää olla sellainen kuin Kissi on", onneksi kommentaattorikin on oman menestyjänsä Ruotsista saanut! Joka kerran myös pentuvarauslista oli pitkä, kun Kissiä astuteltiin. Vaan sitäpä ei oltu tarkoitettu lisääntymään. Ja toki niitä puutteitakin koirassa... Ulkomuotomenestystä sille jaettiin liiankin kanssa, vaikkei se missään tapauksessa ollut ruma koira. Vuodesta 2006 Kissi oli Terolla eli koira ampujan mukaan: Tero on MM-mitalilla palkittu haulikkoammunnoissa. Kiitos Tero & C/o. Kiitokset myös Riitalle, Kissin isän omistajalle, jonka sanat eivät koskaan unohdu: "on se treenaaminenkin sitten helpompaa ja mukavampaa, kun on semmoinen koira, jossa on ainesta". Niin totta! Kuunnelkaa harrastajat näitä, jotka tietää ja osaa ja ovat kaikenlaista nähneet! (Vuodatusta tippa linssissä...)
 Kissi, Dovehunter Victoria Ground

Mikkelin näyttelyssä flatit arvosteli silmätestiin preppaavan kurssin isä Esko Nummijärvi ;) Flatteja 38.
Luna, Blackpepoon Moon Corner AVO H: Rotutyyppi hyvä. Lyhytrunkoinen takakorkea narttu. Kaunis pää, joskin pää voisi olla kokonaisuutena pidempi. Hyvä rinta ja raajat. Raajaluusto voisi olla vankempi. Hyvä karvapeite. Liikkuu ja esiintyy hyvin mutta esitetään tukevassa kunnossa.
Pimu, Taka-Tapiolan Sintonic AVO EH: Rotutyyppi erittäin hyvä. Kaunis pää, hyvä pitkä kaula. Hyvä selkä ja pitkä häntä.Vähän syvä rintakehä. Koiralla voisi olla jalkoja enemmän. Raajaluusto hento. Esitetään ja esiintyy hyvin.
 Pimu, Taka-Tapiolan Sintonic

Tutti, Batzi's Caliphcaliandra KÄY H: Hyvä oikeanmuotoinen pää, lyhyt kaula, pehmyt selkä. Pysty häntä. Hyvä rintakehä, hyvät raajat. Riittävät kulmaukset, käpälät voisivat olla suuremmat. Esiintyy ja esitetään hyvin.

Junioriuroksissa esiintyi Tutin poika Lassi, Blackpepoon Another Man saaden H:n. Toki H:ta tuli muidenkin kasvateille eikä vain minun.

Sileäkarvaisen noutajan rotumääritelmä. Muistin virkistykseksi. Edelleenkin elän toivossa, että mittatikkua käytettäisiin;)  Luna jäikin nyt meille touhuamaan, yritetään ensin saada painoa pois (koiralta!!!).

25.7.2009

Hyvistä töistään huolimatta ei Tutti, Batzi's Caliphcaliandra, ole kertaakaan päässyt alokasluokassa jäljelle asti. Tänään suoritus oli sitten ollut sitä luokkaa Padasjoella, että jäljelle mentiin ja kirkkaasti. Vaan sitten tapahtui se, mitä flatille aivan liian usein tapahtuu eli itseluottamus katoaa eikä jäljestä selvitä. Kokeen tuomaroi epäonnistumisesta pahoillaan ollut O. Kähärä, ja niinpä Satu sentään sai tuomarilta halin! Uusi mato koukkuun, Satu!
Tutti, Batzi's Caliphcaliandra ALO2: HAKU Kattaa aluetta hyvin. Sopiva vauhti. Löytää kaikki riistat. OHJATTAVUUS Täyttää luokan vaatimukset. PAIKALLISTAMISKYKY Näkee heitot. Hyvä muistikuva kummastakin. Selvittää tehtävän itsenäisesti.  RIISTAN KÄSITTELY Pehmeä suu. Luovuttaa ja palauttaa hyvin. JÄLJESTÄMISKYKY Itseluottamus ei riitä jäljen suorittamiseen. MUUT OMINAISUUDET - YLEISVAIKUTELMA Erittäin työhaluinen, tasapainoinen koira. Hyvä riistankäsittelijä. Ohjataan hillitysti. Valitettavasti pummaa jäljen.

Samaan kokeeseen oli sunnuntaille ilmoitettu meitin punaturkki, mutta sepä aloitti kiiman. Ei tullut yllätyksenä sekään, sen verran hyvä "ennustaja" Eetu oli... Lauantaiaamun kaatosade muuttui kauniiksi auringonpaisteeksi  ja Etelä-Suomen Beagleyhdistyksen kesäpäivät Anttilan Erämiesten majalla saatiin järjestettyä. Tästä enemmän sitten jossain toisessa mediassa!

22.7.2009

Elokuun lopussa ulkomuototuomareiksi aikovien silmätestiin osallistuu peräti neljä henkilöä, jotka kasvattavat flattejä. Hieno homma! 

Mahtavien maanomistajien ansiosta meillä alkaa vesialueen kunnostus sorsia varten. Täksi kaudeksi ei vielä kerkeä, mutta seuraavaan sitten... Fasaaneja ei enää uskalla ottaa!

Pipalla, Papinniemen Pilke, ensimmäinen kolmannes tiineydestä on jo täynnä ja pian pitäisi selvitä onko pentuja tulossa!

20.7.2009

Eetulle löytyi oikein mukava perhe sijoituspaikaksi Pirkanmaalta. Flattimäiseen tapaan koira ei lainkaan kyseenalaistanut lähteäkö matkaan vai ei... Spagetti-Pimu tuli takaisin kotiin. Vaikka se on viime aikoina päässyt kaikkialle mukaan, mm. jalkahoitoon, niin etelän lomalle se sitten ei kuitenkaan päässyt ;)

18.7.2009

Bongasin Metsästysnoutajien uudet sivut, kannattaa lueskella. Super-webbarin tekemät;)

16.7.2009

Kilu, Blackpepoon Another View, matkusti takaisin kotiin. Kiitos omistajille neljän päivän sessiosta - oli kiva tarkkailla oman kasvatin tekemistä ja olemusta useamman päivän ajan eri tilanteissa. Metsästyskautta odotellessa: treeni-intoa sinne Keski-Suomeen;)

14.7.2009

Jami, Blackpepoon Another Jazz, kävi kuvissa ja tuloksia odotellaan kennelliitosta. Silmät ok. Maanantaina meille saapui Kilu, Blackpepoon Another View, ja vähän on treenailtukin vaikka suurin aika on mennyt uistellessa (kuhaa, ahvenia ja hauki). Haku on pojalla todella hyvää, samoin riistapalautukset. Damien kanssa "pikkumies" (67 cm) ei ole ihan yhtä tosissaan. Kuvia tulossa...

Eetun viimeinen viikko meillä on alkanut ;)

11.7.2009

Kilun, Blackpepoon Another View, ensiesiintyminen virallisessa näyttelyluokassa Laukaalla 11.7. toi tuloksen JUN EH2. Katsotaan, jos pojasta saisi alkuviikolla ihan tuoretta kuvamateriaalia ;) 

9.7.2009

Mayan, Blackpepoon Another Time (Fi Mva Yeccu Play Time - TK1 Batzi's Caliphcaliandra), lonkkakuvaustulos B/A ja kyynärät 0/0. Hieno homma! Tästä pentueesta nyt kaksi tarkistettu.

5.7.2009

Leppävirran kokeiden tuloslistalta poimittuna Weljesten Trine on plokannut jo 4. ykköstuloksen Suomesta ja hienoja tuloksia on tullut myös Trinen jälkeläisille. Voi mahoton! Kultsujen mestaruuskisat Kemiön saarella 5.9. tulee olemaan mielenkiintoinen tapahtuma, niin mahtava buumi (toivottavasti pysyvä...) on kultsuilla menossa. Sama buumi kun saataisiin flateille...

   Kultainen noutajanarttu Fi & Se Kva Aquatrine

3.7.2009

Epäiltiin kaikkien viime vuotisten fasaanien päätyneen petojen ruuaksi, mutta useampi on hyvävoimaisena terrorisoinut kirkonkylällä koko kevään. Anopin puutarhakaan ei ole saanut olla fasuilta rauhassa ja yhden anopin naapurin on nähty villinä juoksevan laudan pätkä käsissä ympäri naapurin ulkorakennusta, fasaania jahdaten, tietty. Käyvät koputtelemassa ikkunoihin, kun ovat yrittäneet omaa kuvaansa saada haastettua tappeluun. Ja kasvimaalla kuopivat oikein kunnolla. Eli ei puhuta kelleen, että ne on meiltä... Pesintäkin on tänä keväänä onnistunut, eli nyt on Sauvalan kartanon fasaania jo toisessa polvessa. Metsästämään ei niitä vielä pääse, vaikka jollekin lajille poikkeuslupa onkin saatu. Saalis vaan on vielä jäänyt vähiin. Sen verran kuitenkin päästy metsästämään, että pysyy muistissa.

1.7.2009

Etusivulla komeilee uudet tulokkaat. Uuhi on nimetty "soon to be mejä-tuomari" Leenan mukaan. Iso uuhikaritsa on Lellu ja pikkupässi on Lassi. Leena puskee päällään pässin monta kertaa päivässä edestään pois, ja välillä junttaa sen aitaa vasten. Lelluun en ole nähnyt sen kertaakaan kajoavan. Koirilla on ollut opiskeltavaa näiden uusien tulokkaiden kanssa. Lampaat hoitavat pihaa (?), ja pihanhoitaja on vapautettu muihin hommiin...

28.6.2009

Tutti, Batzi's Caliphcaliandra, kävi myös tänään kokeissa ja sai tuloksen.

Alokasluokassa pahruamisen vuoksi kenneliimme tuli tänään uutta verta (lainaksi), kuvia tulossa pian...

27.6.2009

Savitaipaleella Kaakon noutajakoirayhdistyksen nome-B kokeessa Tutti ja Tiku, tuomarina Tobina Nyman. Arvostelujen perusteella, koetta näkemättä, haku oli se mitä painotettiin? Tutti starttasi numerolla kolme, ja teki semmoisen työn, että tuomarin sanoilla yksi lisää hausta niin jäljelle olisi menty...

Tutti, Batzi's Caliphcaliandra ALO3: HAKU Löytää nopeasti ensimmäisen osuuden riistat, aloittaa myös toisen osuuden hyvin. Tekee selvästi hakua, toivoisin kuitenkin suurempaa syvyyttä. Pyörii turhan paljon samoilla alueilla.OHJATTAVUUS Selvittää ohjaustehtävän, kuuntelee pilliä. PAIKALLISTAMISKYKY Näkee molemmat, ei aivan selvää kuvaa toisesta, mutta selvittää tehtävän pienellä ohjaajan avustuksella. RIISTAN KÄSITTELY Suurimmaksi osaksi hyvä riistankäsittely, pientä viivyttelyä jonkun riistan talteenotossa. JÄLJESTÄMISKYKY - MUUT OMINAISUUDET ui mielellään ja hyvin, käyttää hyvin nenäänsä.YLEISVAIKUTELMA Hyvin ohjaajansa hallinnassa oleva koira, joka selvittää koko kokeen, mutta tänään puutteet haussa vaikuttavat palkintosijaan.

Tiku, Weljesten Especially Au ALO2: HAKU Aloittaa hakuosuuden erinomaisesti. Löytää nopeasti kaksi ensimmäistä riistaa. OHJATTAVUUS Selvittää ohjauksen toisella lähetyksellä hyvin. PAIKALLISTAMISKYKY Näkee molemmat, noutaa lopulta viimeksi heitetyn, mutta 1. jää kokonaan noutamatta. RIISTAN KÄSITTELY Hyvät talteenotot riistoista sekä hyvät palautukset ja luovutukset. JÄLJESTÄMISKYKY - MUUT OMINAISUUDET Tehokas maatyöskentelijä. YLEISVAIKUTELMA Mukavassa yhteistyössä ohjaajansa kanssa oleva koira, joka selvittää koko kokeen. Valitettavasti tänään markkeerauksessa olevat puutteet pudottavat koiran parhaimmalta palkinnolta.

Päivä oli upea Weljesten kennelille. Kenneli, jossa arvostellaan tuomarina, kasvatetaan omia ja välillä toisten pentuja, koulutetaan ja kilpaillaan menestyksekkäästi, metsästetään monipuolisesti, tuodaan välillä maahan uusia pentuja ja välillä kouluttajia. Huikeeta! Ei voi kuin ihailla ja onnitella!

25.6.2009

Kennelini nimiin on tulossa beaglepentue, yhdistelmästä lisää Pentuja -linkissä. Papinniemen Pilke eli Pipa astutettiin tänään onnistuneesti kaksi kertaa Lahdessa Benyllä. Uros oli rauhallinen oma itsensä minut tavatessaan, Pipan perheen tullessa paikalle se tiesi heti, ettei tämä olekaan mikään ihan tavallinen päivä... Ei kun kopin katolle, kaula pitkäksi ja kuono kohti punaista autoa, joka oli parkkeerattu tien laitaan. Ja päivä olikin ihan oikea, aikansa leikittyään pariskunta suoriutui tehtävästä. Yhteistyöpentue syntyy ja kasvaa Luhalahdella Pirkanmaalla, mutta minä sitten hoidan pentueen asioita muuten, ja otan vastaan yhdistelmästä kiinnostuneiden yhteydenotot.

24.6.2009

Mayan, Blackpepoon Another Time, silmätarkastustulos näkyy jo tietokannassa (ok). Nyt odotellaan muita tuloksia. Päivityksiä tulossa Pentuja linkkiin...

21.6.2009

Etusivulla tosiaan se tosiasia, mikä on pitkään ollut tiedossa ja lapsiakin siihen oli valmisteltu. Rankkaa se silti oli, varsinkin tyttärelle, joka on koko lyhyen taipaleensa kulkenut Pepin kanssa yhtä matkaa. Ruokailu kävi Pepiltä jo pitkään hitaasti (korvan sisällä kasvain) ja sitten se lakkasi syömästä kokonaan. Ruokahalu palautui, mutta muut vaivat kuten etujalan ontuminen alkoivat. Pysyttiin alkuperäisessä päätöksessä, ja niin Peppi päästettiin pois. Oltiin varauduttu siihen, että tämä on Pepin viimeinen kevät. Kiitokset myötäelämisestä!

Viikko sitten meni viikonloppu lahjakkaasti Kotkan Ruusu näyttelytoimikunnan hommissa, ja sunnuntaina vauhdilla suuntasimme lasten kanssa Saarijärvelle Ahvenlampi campingin alueelle flattien kesäleirille. Osallistuimme Pimun kanssa maanantaina Lotan koulutukseen ja tiistaina Jorin koulutukseen, ja anti oli kyllä loistava. Taippariton Pimu pärjäsi hienosti avo/voi tason koulutuksissa ja itse ihailin muutaman uroksen työskentelyä, jotka hiljaa vuoroaan odottaen, ruikkimatta  ja vauhdikkaasti suoriutuivat tehtävistä (Brandy, Maik ja Kevin). Ihana oli leirillä taas tavata vanhoja tuttuja! Hurjalla kiireellä sitten poistuimme keskiviikkoaamuna Kuopion kautta kotiin Pimun jäädessä (seurakoiraksi???;)   ) Savoon... Kurjaa oli kotona ilman Peppiä ja Pimua. Mutta elämä jatkuu - Tiku, Eetu, Kata ja Kupla viettivät Juhannusta Vuohijärvellä, ja Eetusta tehtiin vesipeto.

Jos Tiku aloittaa kiiman, on meidän todennäköisesti päästävä eroon Eetusta, ja silloin Eetun perheen täytyy etsiä sille uusi hoitopaikka ja mahdollisesti järjestö laittaa pentuvälitykseen tiedon, josko joku haluaisi tilapäisen hoitokoiran siihen asti, kunnes Eetun perhe saa selvyyttää siitä, mikä vaikutus koiralla on lasten terveysasioihin. Mutta tästä sitten ehkä enemmän myöhemmin, toistaiseksi Eetu bunkkaa meillä;)

7.6.2009

Messuviikonloppu saatiin päätökseen - risteilin kahden järjestön standin välillä ja jatkoin noutajanäytösten juontoa. Toivottavasti yleisössä oli useita, jotka päättivät näytöksen nähtyään hommata metsästyskaveriksi noutajan;) Kävin Pimullekin näytöksen ulkopuolella näyttämässä konekarhu Penan. Pimu haisteli ihan rauhassa, tosin häntä ei heilunut. Koneen käyttäjä huomasi meidät ja liikautti karhua, silloin Pimun karvat nousivat ja alkoi pelokas haukku. Nopeasti konetta käytettiin uudelleen ja karhun pää oli ihan kiinni minun jalassa, silmät suoraan koiraa kohti. Pimu yritti vähän karkuun, muttei hihna ihmeemmin kiristynyt. Haukku jatkui...

Erikoista, mutta flateissä silmälausuntoihin yhtäkkiä useita näköhermon coloboma merkintöjä - kaikki vielä samalta päivältä...? Eikä Aakella vieläkään coloboma merkintää.

6.6.2009

Laukaan taippareiden aamupäiväryhmässä starttasi Kilu, ja iltapäivässä Lassi. Tuomarina Oksalan Paavo, flattikasvattaja Utulinnun kennelistä.
Blackpepoon Another View, Kilu Nou1: 1. Sosiaalinen käyttäytyminen: Vilkas nuori uros, joka suhtautuu hyvin muihin koiriin 2. Uimahalu: syöksyy veteen uiden nopeasti 3. Hakuinto: liikkuu alueella tehokkaasti sekä hyvällä vauhdilla käyttäen hyvin vainuaan. Tuo riistat nopeasti ohjaajalle 4. Noutohalu: Erittäin hyvä kaikilla osa-alueilla 5. Nouto-ote: lokeilla ok, Variksilla hieman pallottelua niitä kuitenkaan rikkomatta 6. Palauttaminen: palauttaa kaikki riistat suoraviivaisesti ohjaajalle 7.  Reagointi laukaukseen: kiinnostunut, tarkkaavainen 8. Itseluottamus ja aloitekyky: koira omaa hyvän itseluottamuksen, suoriutuu tehtävästä 9. Yhteistyö: hyvässä yhteistyössä ohjaajan kanssa 10. Yleisvaikutelma: Nuori koira tekee hyvän vesityön, suoriutuu myös päivän muista tehtävistä helposti ja nopeasti. Koira omaa täten hyvät edellytykset koulutettavaksi riistan talteenottoon.

Blackpepoon Another Man, Lassi Nou0: 1. Sosiaalinen käyttäytyminen: hyväkäytöksinen nuori uros 2. Uimahalu: syöksyy veteen uiden hyvin 3. Hakuinto: tekee hyvävauhtista hakua kattaen alueen riittävästi 4. Noutohalu: vedestä ok, maalla saisi olla hieman parempi 5. Nouto-ote: lokeilla ok, osalla variksia pallottelua, mutta murskaa viimeksi tulleen täysin 6. Palauttaminen: jättää lokit rantaan, myös varikset jäävät ohjaajan läheisyyteen 7.  Reagointi laukaukseen: tarkkaavainen 8. Itseluottamus ja aloitekyky: - 9. Yhteistyö: koiraa ohjataan hyvin 10. Yleisvaikutelma: aloittaa tehtävät hyvällä vesityöllä, mutta hakutehtävässä koiran riistankäsittely johtaa kokeen keskeyttämiseen

Molemmilla selvät sävelet tulevaisuudelle, eli uutta matoa koukkuun;) Lassilta meni rikki se neljäs varis, jos se olisi tullut ehjänä olisi Lassikin päässyt kokeilemaan jäljestystä. Kasvattajan koira töpeksi erämessuilla: jätti damin rantakiville, ja ryntäsi ämpärille, josta löytyi ihmeresepti-taikinaa (maissia kalannarraukseen...). Ääntäkään ei auttanut korottaa, kun oli mikrofoni toisessa kädessä! Ennen Pimua suurin saalis oli pari kolme kiloinen hauki... Messuilla joku rohkea testasi flattinsä myös konekarhu Penalla...:)

Jaa-a. Tässä taas monta hauskaa lausetta yhdistää kivoihin kuviin ja laittaa facebookiin.

5.6.2009

Taippariryhmäläisistä tänään kokeen läpäisi Sipi, onnea! Suutarin lapsille ei vieläkään saatu kenkiä. Hirvensalmi, Nou0, tuomarina Raimo Huhtiniemi ja harj. arvostelijana Timo Väisänen. Pimu teki hienon vesityön ja meni heittämällä jäljelle kolmen variksen jälkeen.  1. Sosiaalinen käyttäytyminen: ystävällinen 2. Uimahalu: Innokas uimari 3. Hakuinto: Innokas koko ajan 4. Noutohalu: Oma-aloitteiset ylösotot 5. Nouto-ote: hyvä 6. Palauttaminen: ohjaajalle 7.  Reagointi laukaukseen: rauhallinen, tarkkaavainen 8. Itseluottamus ja aloitekyky: itseluottamus jäljellä ei riitä kaadolle asti 9. Yhteistyö: hyvä 10. Yleisvaikutelma: Mukavalla tavalla hyvässä yhteistyössä työskentelevä koira. Epäonnistuu jäljellä.

Aamupäiväryhmästä yhtä lukuunottamatta (flattiuros) kaikki menivät jäljelle, joista siis PImu ja tolleriuros epäonnistuivat. Hyväksytyt labuja ja yksi kultsu, Tikun siskonpoika... Ja päivän aikana minulta kysyttiin: "Kymmenen vuotta sitten oli paljon hyviä flattejä, mitä flateille on tapahtunut?"

Silloin kuin Kissin kanssa starttailtiin, taisi tilanne todella flateissa olla toinen. Flattiviestin pj:n palsta oli mukavaa luettavaa... Ja tulihan se münsterinseisojamiehen tekstikin luettua...

4.6.2009

Tutin pentuesuunnitelmat etenevät, tänään silmätarkastus ja kaikki ok. Uroksesta enemmän tietoa saa Batzi's kennelistä. Tänään näin Taka-Tapiolan Fiun Taikan, nätti kuin mikä ja vie nyt jo 9 viikon iässä omistajaansa 6-0 (ei tee tarpeitaan vaikka omistaja näin olettaa...)

Messuosastolla näytti jo kovin valmiilta, huomenna pyörähtää messut käyntiin. Noutonäytökset Kymijoessa klo 13.20 ja 15.20  (pe-su).
 Erämessuharjoitus Kymijoessa. foto Rva Saarinen ;)

31.5.2009

Ryhmänäyttely Iitissä, flatteja 18 joista 5 pentua. Tuomarina Lena Danker.
Pimu, Taka-Tapiolan Sintonic AVO EH2: 3-vuotias feminiininen narttu, jolla hyvät mittasuhteet. Hyvin kaunis pää, oikea purenta, hyvät korvat. Hyvin kulmautunut. Selkälinja saisi kiinteytyä, hyvä luusto, toivoisin kauttaaltaan enemmän lihaksia, hyvä karvanlaatu, liikkuu hyvällä askelmitalla, hieman löysä kyynär.
Eetu, Blackpepoon Moon Cover AVO H: 2-vuotias riittävän vahva uros, joka antaa hyvin lyhyen vaikutelman, hyvät linjat päässä, oikea purenta, hyvin kulmautunut, rintakehän muoto hyvä mutta saisi olla pidempi, hyvä selkä mutta jyrkkä lantio, takajalat jää alle sekä seistessä että liikkeessä. Liikkuu edestä hyvällä askelmitalla mutta takana lyhyellä askeleella. Erinomainen luonne.

Useampikin serttikoira jäi tänään Pimun tavoin ilman ERIä. Kiharoissa Lumina taas tyhjensi pöydän, onnea!

Eilispäivänä meidän pihatieltä taas tapettiin kyy. Minä ja neljä noutajaa oltiin menty jo sen yli ennenkuin huomasin sen. Kukaan koirista ei vaistonnut siinä mitään ihmeelliistä missään vaiheessa.

26.5.2009

Tänään oli taipparikurssilaisten viimeinen koulutuskerta ennen harjoitustaippareita. Äärettömän taitava ja motivoitunut joukko oli päättänyt palkita kouluttajat: sain upean maastonvärisen retkijakkararepun, joka oli mukavasti evästetty piparilla, säilykkeillä, makaronilla, sytytyspaloilla, tulitikuilla ym. Aika paljon oli PIRKKAA (mainos;)) Kiitokset Sampo, Nampa, Loki, Eetu, Sipi, Lumina, Sky, Nemo, Remu ja Lettu omistajineen! Vielä palkitsevampaa on, kun napsahtaa lopuillekin se Nou1. Ja suutarin lapsillekin olisi kiva saada kengät... Kiitos Tiinalle avusta!
 
Tiku, joka yleensä syvästi inhoaa uroksia, on saanut Eetusta sydänystävän ja hepulikaverin. Tiku onnistui välttämään näyttelykäynnin, kun Iitistä tulleen kirjeen mukaan kultsut on siirretty pois Santamäeltä.

25.5.2009

Eetu, Blackpepoon Moon Cover, tuli meille joksikin aikaa hoitoon. Pitkä lenkki ja kupillinen ruokaa, niin hyvin kotiutuu;) Trimmaussakset on ainakin kaivettava esiin...

24.5.2009

Kesämökiltä rantauduttu, Pimu vietti viikonlopun uiden ja Tiku kyttäsi rannalla, valmiina hepuliin - kuinkas muuten. Narun päässä aikaa viettivät piikelit, joista Kupla päätti aloittaa ensimmäisen kiimansa. Peppi vietti laatuaikaa Tutin kaverina eikä lähtenyt punkkien syötäväksi. Peppi onkin ilahduttavan hyvässä kunnossa. Aika tarkkaan vuosi siinä näemmä meni, ennenkuin käärmeen puremasta (kuonoon) toipui.

Paatoksella tuli vuosia sitten kirjoitettua kultsuista - tekstiä tuli kuin "sudelta kuraa" vai miten se nyt oli??? Kultsujen tilanne käyttöharrastajien kannalta näyttää todella hyvältä kun kevään tuloksia katsoo. Ja joku on sitten taas käynyt ulkomailla shoppailemassa kenneliin uuden kultsun... ;) Onnea ja menestystä uuden tulokkaan kanssa!

21.5.2009

Lappeenranta ryhmänäyttely, tuomarina beagleillä Soile Bister (po. Esko Nummijärvi), ilmoitettuja koiria 5.
Kupla, Blackpepoon Be Beetle JUN ERI1 PN1 SERT ROP: Hyvin kaunislinjainen, sopivan kokoinen, feminiininen narttu, jolla erinomaiset mittasuhteet sekä rungossa että päässä. Hyvä kallo ja otsapenger, kuono voisi olla syvempi. Erinomaiset runko ja raajat. Hyväasentoinen häntä. Erittäin hyvät liikkeet. Ihastuttava luonne.

Ryhmäkehässä käytiin pyörähtämässa, eikä sijoitusta. Ryhmät 4 ja 6 kilpailivat yhdessä, ei erikseen. Nyt meidän perheessä vain Tikulla ei ole sertiä;) Onnittelut Tanun omistajille VSP:stä ja jo toisesta sertistä tältä tuomarilta!
Kupla, Blackpepoon Be Beetle (Huuhkajan Jekku - Kuopusmaa Kata)

17.5.2009

Tänään taipuilivat kurssilaisista Tikun veljenpoika Eetu ja Tikun siskonpoika Nampa, onnittelut! Kurssilta loppuvat kohta koirat. Itse hikoilin taas Haminassa, kahden rodun jälkeen tuomari oli aikataulua jo tunnin edellä... Onnittelut myös Luminalle!
 Nampa, Weljesten Gifted Au
16.5.2009

Taipparikurssilaiset pääsivät tositoimiin, kahdesta ensimmäisestä molemmat läpi. Onnittelut Sampolle ja Lokille omistajineen! Ja taipparikurssia vielä jäljellä!

Itse olin näyttelyissä Haminassa kehätoimitsijana, 7 ja 2 ryhmän koiria. Huomenna sama vauhti jatkuu, toivottavasti näytteilleasettajat eivät myöhästy kehästä;)

Muistakaa kyypakkaukset!

10.5.2009

Äitienpäivä meni mukavasti Haminassa arvostellessa Match Showssa, olipa taas mukava kokemus! Maalaiskoira Kupla pääsi samalla tutustumaan toisiin koiriin. Ihanan reippaasti esiintyvä veteraani-ikäinen x-rotuinen koira otti voiton.

4.5.2009

Päivityksiä tulossa...

Huhtikuussa kävimme Hyvinkäällä flattien päänäyttelyssä, nartut arvosteli David Bellamy, GB:
Pimu, Taka-Tapiolan Sintonic AVO ERI-: 3 yrs mature bitch which moved around the ring with enthusiasm. Perhaps a little overweight today. Pleasant head with good neck, topline and tailset. Good bone and front & rear angulation.
Näyttelyssä pärjäsi mukavasti samainen maksanvärinen narttu, jolle jo aiemmin toivoin menestystä. 

Pentutreffit järjestettiin Villen ohjauksessa ja Satu ystävällisesti otti koirista verta Hannes Lohen geenitutkimukseen. Kilu, Blackpepoon Another View, kävi huhtikuun aikana ell tarkastuksissa. Silmät ok, lonkat A/A ja kyynärpäät 0/1. Kesän kuluessa saadaan varmaan muidenkin tuloksia.

1.4.2009

Nopsaan kennelliitto korjaa, kun pyytää. Iinan tiedot on nyt oikein. "Vanhassa järjestelmässämme, joka jäi pois käytöstä viime keväänä, oli mahdollista tallentaa kaksi koiraa samalla rekisterinumerolla. Noissa koirissa oli juuri niin, että linkki viittasi toisen rotuiseen samalla rekkarilla tallennettuun koiraan."  

Ja vielä siitä Sainion luennosta... Tehollisesta populaatiokoosta puhuttaessa Sainion mukaan voidaan puhua matadorjalostuksesta, jos yhtä narttua kohden urosta käytetään kolme kertaa. Tai näin minä sen ymmärsin.  Ja vastasi myös itse esittämäänsä kysymykseen, onko koiralla mitään annettavaa jalostukselle jos sen pentuesisarta on jo jalostukseen käytetty. On. En (taaskaan) malttanut, vaan kysyin voiko geeneissä siirtyä opittu tieto ja kokemukset. Voi, ja tätä tutkitaan kovasti. Itselle oli jäänyt mieleen tapaus joka liittyi raskaana olleen naisen vauvaan koskien World Trade Centerin sortumista (trauman siirtyminen geeneissä seuraavalle sukupolvelle). Luulisi geenien käsitteleminen olevan aika hankalaa, jos kaikki ei olekaan pelkkää perimää...

Tarttis lukea koiran ruokintaa koskeva artikkeli Terrilife 1/09 lehdestä...

28.-29.3.2009

E-S Beagleyhdistyksen pilkkikisoissa poika lasten sarjan ykkönen, palkintona linkkuveitsi ja isäntä miesten sarjan ykkönen, palkintona pokaali.

Sainion luennolta vahvistui taas se, että pennut kannattaa testata;) 

24.3.2009

Iinalle lisätyt tiedot näkyvät tietokannassa. Sen emälinjassa 4. sukupolvessa on isänä bichon frise ja äitinä belgianpaimenkoira malinois... Mitkähän vaikutukset sukupuukoirina indekseihin... ;)

23.3.2009

Vuoden 2008 nome kultsu on muuten Tikun äippä Aquatrine, yhtä ykköstä vaille Suomen ja Ruotsin käyttövalio. Onnea! Suku jatkuu vahvasti, eiköhän Tikun Ripsa-siskokin meinaa äidiksi... ;) Kultsuilla meni läpi uudet Pevisa säännöt, mm. kyynärpäihin raja-arvo 1.

21.3.2009

Käyty tutustumassa kennelliiton OmaKoira järjestelmään - josko pian pääsisi kirjaamaan mikrosirut suoraan tietokantaan. Aika kattavaa tietoa sieltä löytyy, esim. kasvattajasitoomuksen allekirjoituspäivämäärä sekä luottamustehtävät kennelliiton jäsenyhdistyksissä. Niin tässä kuin aiemmassa noutajien omassa (vuosia sitten) minä olen Blackpepoon Roger Rabbitin omistaja, ihan vaan siksi ettei uusi omistaja ole laittanut omistajatietojaan kennelliittoon. Asiasta viisastuneena laitan ne nykyään itse;)  Ja sitten yhtä koiraa en olisi omistanut ollenkaan, en näiden enkä aiempien tietojen mukaan. Taitaapi puuttua myös kahden C/o koiran tiedot.  Iinalle kävin jo kirjaamassa kuolinpäivän ja syyn, täytyy jossain vaiheessa kirjata muutkin. Kennelliiton jäsenkin olen näemmä ollut tammikuusta 1984.

20.3.2009

Kuulin taas jotain mielenkiintoista - pakko laittaa jakoon: Kokeneelle urokselle tuotiin narttu astuttavaksi, eikä koirat saaneet muuta aikaiseksi kuin leikkiä ja lipomista. Kun astumista ei sitten tapahtunut, otettiin toinen uros ja se astui nartun heti. Ehdottomasti haluan tietää, tuleeko myös pentuja ;) Muistuu mieleen tapaus, jossa epätoivoisesti yritettiin narttua astuttaa useamman eri uroksen toimesta, yhteistä uroksille oli, että ne selvästi olivat ahdistuneita nartun läsnäolosta ja ne vähät astumistapahtumat mitä oli olivat enemmänkin urokselta "kait se on sitten pakko" -astumisia. Oli progen mittausta, oli keinohedelmöitystä, oli sisätutkimusta ja oli myös astutusta koko kiiman ajan, narttu kun osoitti aina vihreää valoa. Käytiin Mäntsälässä spesialistilla, vikaakaan ei löytynyt. Yhdessä vaiheessa sitten rohkeasti kokeiltiin toisen rotuista urosta, ja astuminen oli niin hieno tapahtuma ilman mitään ongelmia, että se oli kuin oppikirjasta. Tässä kohtaa oltiin satavarmoja, että tulee myös pentuja. Vaan eipä tullut... Koskaan ei tutkittu, onko koiralla kohtua. Mäntsälän lääkärille semmoinenkin tapaus oli tullut vastaan!

Olisi aika hienoa, jos kasvattaja voisi valita vaikka 10 mieluista urosta narttunsa kanssa samaan tilaan, ja luonnonvalinta sitten hoitaisi sen kenen kanssa pariutuminen tapahtuisi. Tämäkin varmaan utopistista;) Parisataa vuotta taaksepäin, niin miltä olisi kuulostanut progen mittaukset ja keinohedelmöitykset. Varmaan utopialta. Niihin lähdetään joka tapauksessa nykyään melkein poikkeuksetta, jos astumista ei ala tapahtumaan seinäkalenteriin merkittynä aikana. Ja joo, kun tämäkään ei ole uutinen niin saattapi joutua editoinnin kohteeksi...

Ja muuten, harkitkaa ihmiset  niitä sirutusikiä. Eihän niillä rekisterikirjoilla niin kiire ole, kunhan pentukauppa tehdään kennelliiton kauppasopimuksella. Hommaatte vaikka rokotuskirjat eläinlääkäreiltä niille ennen luovutusta.


18.3.2009

Jullen, Blackpepoon Moon Club, lonkkatulokset B/A ja kyynärpäät 0/0. Hienoa! Viton ja Pepin kuudesta pennusta viisi kuvattu, kaikki terveitä.

Onnittelut vuoden ikään yltäneille Tutin ja Morriksen pennuille! Minä tampio unohdin kokonaan Millan, Eetun ja Retun, jotka nekin saivat vuosia täyteen 10.3. ;) 

17.3.2009

Lassi, Blackpepoon Another Man, operoitiin eilen. Epäilynä oli osittainen vatsalaukun kiertymä tai vierasesine. Mitään varmuutta ei leikkauksella saatu, mutta varotoimenpiteenä napsastiin vatsalaukkua seinämiin kiinni. Hyväkuntoinen koira on kärsinyt vatsan turpoilusta, ja hoito on kestänyt kauan, mm. lääkkeillä ja eläinlääkärissä myynnissä olevalla ruualla. Kasvattajan toiveesta omistaja vaati varjoainekuvausta. Siinä sitten todettiin ettei varjoaine liiku vatsasta minnekään kahdessa tunnissa.

Flattiedustus olikin Tampereella mennyt Ryp-2 tulokseen asti, hienoa! Ilmeisen hienoja koiria oli tuomari löytänyt. Paikalle saapuneista 32 uroksesta 30 sai erinomaisen. 

15.3.2009

Laku, Blackpepoon Another Point, pyörähti Tampereen Kv näyttelyssä, tuloksena JUN ERI-.  Flattejä 72 kpl.
1 year. Excellent developmet for the age. Excellent format and bone. Excellent condition. Very good male's head. Excellent expression. Excellent neck. Good topline but a little bit sloping (?) croup (?). Good chest. Good angulation in front; excellent in behind. Excellent temperament. Free mover.


13.3.2009

Otsikkona pitäisi varmaan olla blogi eikä uutisia, mutta se kuulostaa ihan yhtä oudolta kuin Im Memoriam. Onni on, että tätä taitavat lukea vain hyvät ystävät ja kasvattieni omistajat;) Onnea Viton ja Pepin 2 vuotiaille pennuille!

12.3.2009

Voimia ja rohkeutta Lassille omistajineen :(

11.3.2009

Saksalaiset oluet testattu Hardrocks kennelissä.

10.3.2009

Lakun, Blackpepoon Another Point, arvostelu Valkealasta Elina Tan-Hietalahdelta (JUN H)

Hyvänkokoinen, urosmainen, vielä hyvin pentumainen ja litteä, hyvänmuot. pää vahva luusto, tummat silmät, kaunis silmien muoto, hyvä kaula ja selkä, korkea kinner ja ahtautta takaliikkeissä, hieman suora edestä.

Hyvänkokoinen ;) Litteän äitinsä litteä poika...


9.3.2009

Onnittelut vuoden nome flatin kasvattaneelle Tapsulle!

7.3.2009

Laku, Blackpepoon Another Point, kävi Valkealan näyttelystä hakemassa itselleen Elina Tan-Hietalahdelta junioriluokasta H:n. Lisään arvostelun myöhemmin. Tasan vuoden tauon jälkeen myös pentutestaaja ja hänen suosikkipentunsa tapasivat jälleen;)

 Saman perheen sievä beagle olikin sitten upeasti Pn1, VSP ja sert - onnittelut omistajalle ja kasvattaja - Annelle!

6.3.2009

Laku, Blackpepoon Another Point, poikkesi kylään ja sai siistit korvat. Korkeuskin pojalta mitattiin... Mistä näitä senttejä oikein tulee??? ;) Seuraneiti Papinniemen Pilke oli sievä (Astalan Arsin ja Kuomionpään Aidan jälkeläinen). Ihana nähdä, miten muillakin beagle ja flatti tulevat hyvin juttuun keskenään.

4.3.2009

Pentutreffit sunnuntaina 19.4., toivottavasti mahd. moni pääsee mukaan ja talvi on jo taittanut. Ilmoittelen sitten vielä erikseen nuo kouluttajat.

3.3.2009

Pentutreffit päätetty siirtää vähän myöhemmälle keväälle.  Ilmoittelen vielä tarkemmin päivämäärän.

1.3.2009

Meillä pidetään peukkuja Maurille ja Jadelle!

28.2.2009

...ja helmikuun viimeinen päivä. Isäntä meni Katan kanssa yhteisjahtiin ja vei vieraan mennessään. Jäniksiä oli ylhäällä enemmänkin, taisivat mennä Sekaisin Marista. Pataan eivät miehet mitään saaneet, Mari kuitenkin ajeli mukavasti. Näillä keleillä Katasta huomaa, että parasta potkua ei ole - metsästysinto sillä ei ole paras mahdollinen. Sitä ei vaan paremmalla kelillä niin helposti huomaa. Ajot jäivät sillä kovin lyhyiksi. Kesälomalle joutaa sekin, ja nyt jo on varmaa, että ensi kaudella pääpaino on Kuplassa eikä Kataa pyritä edes koekunnossa pitämään. Metsästellään kuitenkin sen verran, että saadaan tytär harmistumaan.

Varmuuden vuoksi leikkasin kynnet Tikulta, jos vaikka isäntä kaivaa sen naftaliinista esille...

27.2.2009

Kupla pääsi metsään. Touhuili jäniksen jälkien kanssa, ja nehän olivatkin tällä kertaa sekaisin makuulla oleilevien hirvien kanssa. Selvästi neiti kuulosteli ja tiedosti hyvin, että jotain siellä on mutta suhtautui kuitenkin asiaan kuin kokeneempikin koira. Hirvet siirtyivät pikkuisen edellä, ja isäntä päätti siirtyä koiran kanssa toiselle puolelle. Sieltähän se ajo sitten lähti, ja kesti 17 minuuttia. Kupla törmäsi aamulla myös ihan tuoreisiin ketun jälkiin ja seuraili niitä hetken. Isäntä sitten vähän komensi, ja Kupla jätti jäljet sikseen. Ilmeisesti olisi ne hyljännyt ilman komennustakin, ei ole koira saman oloinen kuin jäniksen jäljellä. Kuplan kesäloma alkoi, täytynee jostain kaivaa neidille shortsit ja varvassandaalit;)


26.2.2009

Katan vuoro päästä metsään, neljä tuntia hakua eikä muuta. Rusakkojahtia miehissä, eikä saalista sieltäkään. Peppi ei ole näissä hommissa enää ollut mukana. Unohtaa itsensä milloin minnekin, vaikuttaa vanhalta vaikka on vasta kahdeksan.

25.2.2009

Kuplalle viidentoista minuutin haun jälkeen noin puolen tunnin ajo. Ensin kimeä huuto, hetki taukoa ja sitten lähti... Mahdollisen ampumapaikan isäntä taisi menettää puhelinliikenteen vuoksi: naapurin ryssä Fi Mva Katajatöyrän Jalmari on käynyt hakemassa tulosta jäniksen ajokokeestakin (ennestään kettukoepalkintoja) eli Ajok2, ja on onnistuneesti astunut nartun. Mitäpä isäntä niillä ampumapaikoilla, kun hänelle kuuluvaa OHIAMPUJA hattuakin on jo kyselty ;)

Eipä ole tarkoitus jokaista sirutusta netissä kailottaa, mutta kiitokset Hardrockseille mahdollisuudesta vihdoin tehdä ne ihan ensimmäiset viralliset sirut.

23.2.2009

Vuosia sitten taippariryhmääni tuli uusi kasvo, joka nyt on minun ja muutaman muunkin kaakkolaisen mikrotukihenkilö. Suurkiitokset! Muistakaahan aika ajoin ottaa niitä varmuuskopioita ettei käy kuin minulle:(

Kaikenlaista onkin taas tapahtunut. Moonalle, Blackpepoon Be Brava, ammuttiin männä viikolla jo neljäs jänis, ja Poralle, Blackpepoon Be Bora, ammuttiin se ihan ensimmäinen. Moona oli meillä sunnuntaina, teki hakua reilut neljä tuntia käyden sillä välin näyttäytymässä vain kerran. Ajo kesti puolisen tuntia, pitkäkorva pyöri jossain kaukana suolla ja hävitti perässään roikkuneen Moonan. Vielä Moona yritti sitä etsiä puolisen tuntia, ja tuli sitten pois. Kata päästettiin hakuun loppupäivästä, ja sai hakea kunnes miehet olivat makkarat paistaneet ja syöneet. Kiitokset Moonalle omistajineen - ja minä hölmö kun vielä aikailin pennun myymisen kanssa ;)

Lauantaina isäntä lähtikin ajokokeeseen tuomariksi. Päivä sisälsikin yllättäen vierailun uuden flattikasvattajan tykönä. Aivan mahtavaa saada flattikasvattajiin lisää metsästäjätaustaisia kasvattajia.

Toiveena ollut pitkään, että pääsisi kuuntelemaan hyvää suomenajokoiran ajoa - näemmä järjestyy ihan tuttavapiirissä! Onnittelut, melkein ykkönen ja vieläpä ensimmäinen koe! 

15.2.2009

Äidin petratessa tyttärellä ontuu... Kupla ei saanut metsässä mitään aikaiseksi, ulkoilutti vain itseään ja jouti nopeasti pois metsästä. Olisi kiva, kun pääsisi selittelemään vaikka kiiman alkamisella, mutta ei... Metsäpäivät alkavat käymään vähiin.

14.2.2009

Kata laskettiin irti 8.16 ja ajeli pätkittäin, uusi irtilasku 11.00 ja sitten otettiin kiinni 19.25 - ajo oli käynnissä vielä seitsemän aikaan. Kiinnisaamisessa oli ongelmia, kun metsän hajut vetivät niin kovasti puoleensa. Isännällä oli kaksi erää, välillä toimitti tyttären kotiin ja tankkasi termospullon... Ajo kulki kaukana, mutta kuuluvuus oli hyvä. Kahian kelin vuoksi ei ajo taaskaan tullut liki, eikä tytärkään ehkä ihan malta yhtä hiljaa olla kuin aikuiset passimiehet. Todistettavasti Kata myös möläytteli yölliselle jäljelle ennen ajon alkua, eli havaittavissa on hienoista löystymisistä iän myötä.

Hyvää ystävänpäivää, ystävät!

10.2.2009

Lauantaina oli Moona, Blackpepoon Be Brava, saanut jäljettömästä maastosta jäniksen ylös kahdenkymmen minuutin haun jälkeen ja ajellut sitä n.  65 minuuttia niin, että koiran isäntä sai nauhoitettua pätkän kun ajoa oli kulunut 40 minuuttia. Nyt minä tietenkin haluaisin nähdä sen videon ja laittaa nettiin ;) Ajo päättyi totaaliseen hukkaan, muttei neiti luovuttanut vaan etsi uuden ajettavan ja ajoi sitä tunti viisitoista minuuttiia. Tielle ja aura-autoon päättyi "toinen erä". Moona selvästikin treenaa kokeisiin...?

Huomenna minä tukeudun taas lainasulhaseen (kyynärsauvat) eli tämän kevään jahdit ja kokeet on osaltani käyty.

8.2.2009

Kupla pääsi aamulla metsään. Nollakeli, vesisade ja nopeasti kutistuva lumi olivat päivän olosuhteet. Neiti kaivoi itselleen ajettavan ylös, ajeli ja hukkasi, kaivoi taas ylös ja ajeli. Kokonaisuudessaan ei kuitenkaan mikään pitkä ajo. Isäntä toi koiran pois vielä kun sillä olisi ollut nälkää tehdä töitä.

Olosuhteet olivat hyvät myös rusakkojahtiin, isäntä kävi tyttären kanssa ensin tarkistamassa saarekkeet ja löydettyään rusakon makuulta hälytti tulivoimaa paikalle. Tällä kertaa jahti toteutettiin ilman koiria, koska puusta putoavat lumet sekoittivat jo tarpeeksi jälkiä hangessä. Isäntä toimi koirana, ja sai itse ammuttua rusakon, joka oli jo hetkeä aikaisemmin saanut passimieheltä osumaa. Rauha omenapuille...
 Saaliista mielissään Pimu, Taka-Tapiolan Sintonic.

Vuoden 2008 uutiset siirretty omaan linkkiinsä, kiitos neuvoista;)

7.2.2009

Etelä-Suomen Beagleyhdistys ry:n ja Salpausselän Beagle ry:n haasteottelu Hartolassa, Salpausselkä järjestäjänä. Molemmilta yhdistyksiltä oli kokeessa kolme beaglea,  lisäksi yksi ottelun ulkopuolinen beagle ja neljä suomenajokoiraa. Tasaväkisen kisan parempi olimme me, eli etelä. Ottelun paras beagle oli kuitenkin Lahdesta , Beny Beaj2 ja kisan paras beagle oli ottelun ulkopuolinen Konsta Beaj1.

Kata kävi jo lähellä kakkostulosta saaden 48,83 pistettä. Toinen erä keskeytyi kettua ajaneen ajokoiran vuoksi, ja välttämätön kolmannen erän ajo käynnistyi 3 minuuttia ennen hakuajan umpeutumista... Eli sekä hyvää tuuria että huonoa tuuria oli taas matkassa. Yöllinen runsas lumisade aiheutti epäilyjä päivän onnistumisesta, mutta yllättävän hyvin jäljissä oli hajua paksun lumen alla. Koiramme lisäksi etelää edustivat Heta Beaj3 ja Tanu (luopui). Kiitokset seurasta ja kivasta päivästä. Itselläni oli ilo elämäni ensimmäistä kertaa tuomaroida beagleä;) Salpauselän edustajia Benyn lisäksi olivat Alma ja Lehmushuhdan Nekku.

Peppi, Blackpepoon Toon Moon, täytti 8 vuotta touhuten ison hirvenluun kanssa. Samat eväät tietysti muillakin koirilla!

6.2.2009

Illan edellä Kupla pääsi metsään, aika lyhyen haun jälkeen sai jäniksen ylös, muttei iloa kovin pitkään jatkunut - ehkä 15 minuutin ajonpätkä. Toistaiseksi taito ja metsästysinto eivät vielä riitä vastukseksi lumen määrälle. Lenkkeilyä neiti kuitenkin sai enemmän kuin potkukelkan vierellä hihnassa;)

4.2.2009

Linkkeihin päivitelty mikrosirutuksen hinnat. Odotan innolla kutsuja sirutukseen, ja opastan pentueilmoituksen täytössä.

31.1.-1.2.2009

Kupla yritti tänään jänistää, sai 25 minuutin haun jälkeen ilmeisesti kontaktin jänikseen, muttei siitä tällä kertaa mitään ajoa tullut. Kupla ei kiimaa ole aloittanut vieläkään, vaikka ikää jo reilu vuosi ja kaikki muut ovat kiimassa.

Eilen pakkasten lauhduttua Kata pääsi vasta iltapäivällä töihin, sai jäniksen liikkeelle ja 5 minuutin kuluttua ajo meni ihan ampumahollilta - isäntä vaan oli katsellut toiseen suuntaan. Vakaasti on päätetty, että näin loppukaudella niitä ammutaan, mutta mutta...

Jippu, Blackpepoon Another One kävi lauantaina Raahessa näyttelyssä Korhosen Katjan arvosteltavana, tuloksena JUN H. Sama myös Pimun Elle siskolle (Taka-Tapiolan Siiri). Flatteja oli 19, ja paras narttu sekä uros olivat ruotsalaisia.

30.1.2009

Perjantaiaamu kääntyikin Kuplan riemuksi, kun se huomasi isännän tulevan sitä hakemaan metsästysvaatteet päällä. Että lähtee likasta ääntä! No, metsässä sitä ääntä sitten ei kuultukaan... Katakin pääsi jaloittelemaan, ja sillä saattoi jossain kaukana olla pieni ajonpätkä mutta ei kyllä kulje...

29.1.2009

Flattien aina niin loistavasti toimivilla kotisivuilla on taas, valitettavasti, ilmoitus uudesta Hollannissa löytyneestä PRA -tapauksesta, Quills Black Peter Pike. Koira on kasvatettu Ruotsissa, emän suku täysin englantilainen. Ensimmäisen kerran sukutaulu on selvästi koostunut eri koirista, kuin mitä viime aikojen muut PRA-koirat ovat olleet.

Flattien JTO on voimassa vuoteen 2010, ja sen teksti tulee varmasti oleellisesti muuttumaan Pra:n osalta! Nyt on tietysti myös "hyvä" että tapauksia löytyy, kunhan kyseisistä koirista vaan saadaan verinäyte amerikkalaiseen pra-tutkimukseen


26.1.2009

Eilisiltainen dokumentti vangitsi... Voimakkaimmin cavalier king charlesinspanielin terveysongelmiin paneutunut ohjelma, jossa haastateltiin mm. Ronnie Irvingiä. Tämmöinen Cruftsiin liittyvä linkki löytyi netistä. Omat rodut vilahtivat dokumentissa, mutta niiden terveyttä ei ruodittu. Yllättävää oli, että kultaisen noutajan ongelmaksi alkujuonnossa oli nimetty vain ja ainoastaan syöpä.

Minut on pätevöity mikrosirutunnistusmerkitsijäksi. Piakkoin varmasti pääsen töihin - ekat kuusi pentuakin ovat jo syntyneet 24.1. ja odottavat merkitsijää;) Laitan myöhemmin lisää tietoa linkit -sivulle.

25.1.2009

Odotukset tälle päivälle olivat suuret, kun isäntä lähti Poran, Blackpepoon Be Bora, kotimetsiin tarkoituksenaan ampua Poralle se ensimmäinen pitkäkorva. Ei onnistunut, vaikka vähän tapahtumia olikin. Metsäjänis ei ollut liikkunut, mutta yksi, ilmeisesti rusakon ja metsäjäniksen risteymä, antoi vähän tapahtumia - ensin Poralle, ja sitten Kuplalle. Kuplan yksi ajonpätkä pysähtyi kuin seinään, ja tarkempi selvittely osoitti, että aitauksessa olleet hevoset olivat sille liian jännä paikka. Kuplan ei annettu lainkaan leikkiä veljensä kanssa, koska kennelimme nartut viimeinkin ovat tulleet/tulossa kiimaan.

24.1.2009

Yhteisjahdin saldona 7 rusakkoa. Päivän nopeimmasta ylösotosta vastasi meidän Kata - itse olimme tyttären kanssa vasta matkalla passiin kun rusakko tuli jo vastaan, paukkasi metsään ja toisesta ampujasta ohi. Seuraavassa pisteessä se saikin parilta passimieheltä vauhtia ja stoppasi vasta Teron osumaan. Laukausten jälkeen tuli Kata jälkeä myöten - tiellä haukkuen ja metsän puolella hetken aikaa mykkänä. Ensimmäiseen ampumiskohtaan se tuli ja kääntyi sitten ympäri. Kuusi laukausta olivat omiaan laittamaan liikkeelle pari karkkoa, jotka eivät kahdesta rannassa passaneesta miehestä päässeet ohi.

Kata päätti jostain syystä säikkyä yhtä passimiestä, mutta siitä toivuttuaan otti taas ajon, joka ei kuulunut tai sitten ajoa ei vain kestänyt pitkään. Näitä aikoja tiellä saatiin taas yksi rusakko nurin, oliko se sitten se Katan lennättämä, sitä ei tiedetä.  Venäjänajokoira Rölli ajoi mukavasti viidettä rusakkoa, joka sekin joutui luopumaan hengestään. Se olikin sitten ilmeisesti päivän suurin...;)

Makkaranpaistohetken jälkeen luovutin (luottamustehtävät kutsuivat), ja miehet saivat toisesta paikasta vielä 2 rusakkoa, eikä niissä koirilla ollut osaa eikä arpaa. Tosin Rölli oli vielä yhtä ajanut, mutta se jäi metsään jatkamaan sukua. Jahdissa oli muitakin koiria, eli edellä mainittujen lisäksi kolme suomenajokoiraa. Kaikilla rusakoilla oli eri ampujat ja poikani keräili taas hylsyt talteen. Tero ystävällisesti luopui omasta saaliistaan maanomistajan eduksi, ja hienoa yhteisjahtipäivää täydensi myös suurimman saaliin ampuneelle luvattu lahjakortti.

Ja jos vielä isompiin rusakoihin törmään, niin kutsun niitä sitten kenguruiksi!

23.1.2009

Kupla pääsi työmaalle, vaikka isäntä sanoi, että yöllä sataneen lumen vuoksi todennäköisyys jäniksen löytymiseen on pieni. Yhdeksän minuuttia, ja sitten olikin jo jänis ylhäällä. Jäljen päällä oli kolmisen senttiä kevyttä pakkaslunta. Vajaa kolmisen tuntia Kupla oli ko. jäniksen perässä, mutta ei voi sanoa ajon oikein hyvin kulkeneen. Ensimmäinen kerta isännän luona johtikin sitten heti koiran kytkemiseen ja kotimatkaan, ampumapaikkoja ei tänäänkään ollut. Siis kalalla mennään edelleen, suurin tänään n. 4,600 kg.

18.1.2009

Tihrusilmäisen johannesvirolaisen jäädessä aamulla lepäämään, lähti Kupla metsään ja sai reilun tunnin haun jälkeen jäniksen liikkeelle. Hyvin ajeli ja oli kaikkiaan neljä tuntia tuon jäniksen perässä, ja Kuplaakin oli vähän vaikea saada kiinni - piti valoisan aikaan ehtiä verkoille. Ei hurjasti helpota kun patterit loppuvat tutkasta kesken kaiken! Jänis jäi tänäänkin näkemättä ja pehmeä lumi korpan päälle olisi ihan toivottavaa. Kupla kuitenkin ilahdutti, kun se näyttää nyt niin paljon äitiään lupaavammalta joka sekin on täyttänyt odotukset hienosti.

Seitsemän kalaa, komeimmat olivat hauet 6,460 kg ja 4,240 kg. Tuon kokoiset on kiva saada pois ennen uintikauden alkua...

17.1.2009

Ei pitäisi mennä sanomaan... Isäntä laski tänään Katan irti aamukahdeksalta, ja autoon rouva saatiin puoli kaksitoista. Siis illalla. Välissä isäntä kävi tankkaamassa evästä reppuun kotona, ja illalla puolen kymmenen aikaan palattuaan työmaalle oli Katalla ajo käynnissä. Härmän ansiosta näkyi kahden yön jäljet, ja niitä olikin sitten paljon. Kata ei näyttäytynyt isännälle päivän aikana kertaakaan, ja yrittäessään siirtyä lähemmäs meni ajo aina kauemmas. Keli on tosi karhea, pääosin paljas maa eikä jäniksellä varmaan ollut vaikeuksia kuulla passimiehen liikkeitä. Katalla on nyt silmät sirrillään, ja hoitelee käpäliään. Tänään tehtiin semmoinen pieni poikkeus, että koiralle annettiin evästä vähän aamullakin. Normaalisti syövät vain kerran, illalla n. kahdeksan aikaan ja sitten rasittavan metsälenkin jälkeen annetaan extraa.

Minulla oli päivän mittaan ilo tutustua Batzi's chessi Lokin tekemisiin;)

15.1.2009


Olemme aika pitkälti tulleet siihen johtopäätökseen, että oli virhe ottaa Katalta kohtu pois. Vaikka päätös olla pennuttamatta sitä enää koskaan oli oikea, olisi kohtu kuitenkin pitänyt jättää. Kyllä koirasta nyt on se terävin potku poissa, eli tässä varoituksen sana muille, joilla mahdollisesti on harkinnassa kyseinen operaatio. Meillä ei myöskään muut koirat osaa aloittaa kiimaa - Kata on näemmä ollut orkesterin johtaja!

12.1.2009

Etusivulla Moona kuvattuna 11.1., kiitokset kuvista! Moona oli nyt lauantaina tehnyt mallikasta hakua viiden tunnin ajan, kerryttäen kilometrejä matkalaskuriin 17 km - vaan ei jänistä liikkeelle. Eilen sunnuntaina hakua pikkuneidille 1 h ja 40 minuuttia, ajoa 1 h ja 33 minuuttia kunnes mukavasti pienellä alueella pyörinyt jänis kohtasi tiensä pään.  Vuoden ikää lähentelevälle Moonalle on siis nyt kolme ammuttu. Hyvä! Näitä uutisia on mukava kirjoitella nettiin ja välittää Huuhkajan Jekun omistajalle;)
 Moona, Blackpepoon Be Brava 29.12. 2008 ja toinen jänis

11.1.2009

Kuplan vuoro. Haki ajettavaa n. 1,5 tuntia ja ylös saatuaan ajeli jonkun aikaa. Ajo meni kauas ja navakka tuuli haittasi kuuluvuutta. Ajon käynnistyttyä oli poissa isännän luota tunti viisitoista minuuttia, mutta eiköhän siitä ajoa ole vain osa. Yhtä kokemusta rikkaampi kuitenkin;)

Naapurin ryssä oli eilen ajanut tuloksen ketunajokokeesta. Jäädään vielä odottelemaan sitä tuplavaliotitteliä;)

10.1.2009

Yhteisjahti ja pikkujoulut, ei selvinnyt oliko ne tämän vai viime vuoden pikkujoulut. Olin isännän vieraana seurassa, johon en itse kuulu. Aamukokoontumisen jälkeen yhdessä poikamme kanssa ajelimme autiotalon pihaan ja päästimme koiran töihin. Pellonreunassa olikin tuoreet jäljet, joita Kata into pinkeenä lähti tarkistamaan väärään suuntaan. Porukkaamme saatiin lisää tulivoimaa (Peran isäntä), ja samalla hetkellä Katakin tuli lähtöpisteeseen ja suuntakin korjaantui oikeaksi...

Ajon alkua saatiin odotella klo 10.11 asti, ja sitä Kata ajeli kolmisen tuntia. Sujuvaa ei ajo ollut, ja osa jäi meiltä kuulematta. Luottavaisena odoteltiin tiellä, mutta niin vaan ajo pyöri koko ajan jyrkässä rinteessä. "Lisätulivoiman" siirtyessä majalle kokin hommiin, painelimme metsään ja siellä oli sitten sitä jälkeä! Jäniksen ja koiran jälkeä ihan mahdottomasti, ja jo siellä oli merkkejä Katan vuotavasta käpälästäkin. 

Lihaa ei siis kotiintuomisiksi. Niinpä kiirehdimme verkoille ja jään alla meitä odotti kuusi haukea, kolme madetta ja yksi lahna. Suurin hauki painoi melkein neljä kiloa. Koirien ruokavalio täydentyy taas...;) Ja nyt tiedetään taas enempi hirvikoirien kokeistakin!


8.1.2009

Tietokanta ajantasalla uusien titteleiden suhteen - näyttää oudolta, mutta eiköhän siihen totu: Fi Mva:t ym. Täytynee omatkin sivut päivittää nykyaikaan.

Erittäin miellyttämisenhaluinen Pimu tuli taas illan hämärissä viereeni kävelemään ja arvasin, että sillä on minulle aarre. Kaiken mahdollisen olen jo nähnyt, niinpä en nytkään laittanut kättäni alle vaan annoin koiralle käskyn "jätä". Jalkoihini tippui musta möhkäle, totesin sen kakkakökkäreeksi ja potkaisin tien sivuun. Siinä vaiheessa se sanoi "viik", otti jalat alleen ja juoksi kohti. Sievin polyuretaanisaapas on kevyt ja toimi nopeasti... Noita pikkuvikkeliä on tänä vuonna todella paljon, ja olen kuullut että koirilla on nyt matojakin enemmän kuin normaalisti eli muistakaa madottaa koirianne ainakin kahdesti vuodessa. Drontal comp ja Axilur ainakin ovat hyviä. Vältetään Lopatolia.

Suurin saalistaja meillä on Tiku, joka poimii hiirulaisia pellosta kuin sipsejä kulhosta... Eikä se esittele niitä, vaan on sitä mieltä, että löytäjä saa pitää!

Oli hienoa kuulla flatista, joka eli peräti 14 vuoden ja 10 kuukauden ikään, kunnes nukkui pois. Osanotto!

7.1.2009

Tässä ylityyppien koiramaailmassa jäin tänäänkin ihastelemaan Helsingin Voittajanäyttelyn parasta labukkaa, jonka kuva löytyy noutajien keskustelupalstan näyttelytulokset kohdasta.

5.1.2009

Pentutreffipäiväksi päätettiin 8.3.2009 - jänistys on ohi, ja noutajien koekausi häämöttää edessäpäin. Tahkotaan taipparikuntoon;) Treffit tarkoitettu Tutin ja Morriksen pennuille, mutta muutkin flattikasvattini ovat tervetulleita. Ilmoittautumiset viimeistään viikkoa ennen. Näillä näkymin treffeillä mahdollisuus antaa verinäyte geenitutkimukseen, tosin joillain pennuilla sekin on jo hoidettu kuntoon. Hienoa!

Sivuja päivitelty mm. kuvien osalta.

4.1.2009

Kupla touhotti kolmisen tuntia työmaalla, aluksi työskentely oli niinkuin pitkin, loppua kohden herpaantui. Eikä ajoja. Neiti on aivan puhki. Kahtena päivänä peräkkäin vielä vähän liikaa Kuplalle. Pakkasta hieman alle viisitoista astetta. 

Sanomalehteä lukiessa tuli taas mieleen lause "pitää vaan alkaa sopeutua"... Länsi-rannikolla Mynämäen suunnalla metsuria kierteli irvistelevä susiuros, vaikka metsurilla oli moottorisaha käynnissä ja hän teki sillä uhkaavia liikkeitä sutta kohti. Viisaalla viranomaispäätöksellä susi on ammuttu eilen lauantaina.

3.1.2009

Kuplan vuoro päästä jänikseen, teki ihan hienosti neljä tuntia töitä etsiessään ajettavaa, muttei saanut jänistä ylös. Paukkuja olisi ollut, kotiin päästyään sai Tikun kanssa hyvän "matot kurttuun" leikin. Alue, jossa isäntä Kuplan kanssa kävi, oli jälkiä täynnä. Samaan paikkaan yhteisjahdissa ensi viikonloppuna...?

2.1.2009

Kata pääsi melko myöhään aamulla metsään, ja haki jänistä yli kolme tuntia. Ajoa kesti suunnilleen puoli tuntia. Pettymys sinänsä, kun ei tuon enempää. Keli on meilläpäin vähän karkea, vaikka siihen päälle häpsi päivällä vähän lunta. Huomasin, että ainakin Mikkelistä ja Mäntyharjulta oli kokeet peruttu karppakelin vuoksi. Pakkastakin talven "ennätys", -12 astetta. Annetaan rouvan levätä huominen päivä...

Siirretyltä ruokintapaikalta vihdoin löytyi jäniksen jäljet. Joulunpyhinä käytiin katsomassa, ja silloin ei vielä ollut. Tosin bongattiin hiirenkolosta kurkisteleva lumikko, jolla päässä vielä viirullista karvaa eli karvanvaihto on kesken. Kovin on utelias tämä maailman pienin petonisäkäs.

1.1.2009

Kuplalle noin puolen tunnin ajo.