Kennel Blackpepoon Uutisia vuodelta 2016

uutisia vuodelta:2008 2009 2010 2011 2012 2013
2014
2015


*********************************************

C.I.B.T. POHJ MVA FI KVA FI MVA SE MVA NO MVA
Blackpepoon Be Cooper
Hiski31.12.2016

Pikkuneidin treenit on vihdoin siirretty sisältä ulos. Hyvin meni, nyt varmaan aletaan Sulon kanssa treenaamaan ;) ??

Jäniskoirat olivat mukana kun muut rodut jahtasivat rusakoita. Pojan kohdalle osui rusakko joka oli kyseiselle koiralle ensimmäinen. Pikku neiti tykkäsi yhtä paljon rusakosta kuin jäniksestäkin.

Onnea, menestystä ja hyviä treenejä myös vuodelle 2017!

26.12.2016

Missille saatiin tilapäisesti lajitoverin seuraa eilen joulupäivänä. Tänään metsässä kävivät Siru ja Kiira, haukkulaskuri teki taas tepposet eikä metsämieskään ollut terävimmillään...

22.12.2016

Me Kolkat täältä kaakosta toivottelemme ystäville ja kasvatinomistajille hyvää joulua! Pukilta olemme toivoneet että kasvattamiamme beaglejä tulisi näyttelyyn näytille Valkealaan keväällä 2017...

19.12.2016

Beaglein päivälenkityksessä on aina ollut flatti mukana. Torstaista  lähtien tehtävä siirtyi Missille ja se hoitaakin homman sataprosenttisella tehokkuudella. Mikä tietysti Sirusta on mukavaa... Myös Kiiralla on mielipide mutta sitä ei sisältönsä vuoksi voi julkaista.

Päivä kerrallaan helpompaa mutta mummon näkyminen yllättäen niin flattien kotisivuilla, fb-sivuilla ja tuoreessa Flattiviestissäkin nostaa tunteet pintaan.

18.12.2016

Sirulla ei ajoa, Kiiralla oli. Riistalaukauksia oli myös...


17.12.2016

Sirulla ajo, Kiiralla ei.

16.12.2016


Pimu, Taka-Tapiolan Sintonic, täydellinen flatti ja ylitäydellinen koira
6.5.2006 - 15.12.2016


Pimu lepää nyt ison kiven juurella yhdessä Iinan, Pepin ja Katan kanssa. Viime kesänä Pimun vauhti selvästi hidastui kun se ei enää itselleen tyypillisesti hullunaan uinut ja selvästi se mökilläkin eli paratiisissaan vaati enemmän lepoa. Toivottiin että sillä paukut vielä riittää sorsastuksessa ja riittihän ne, apuna varmaan oli heinäkuussa meille saapunut sparraaja Missi, jonka kanssa Pimulla oli hyvät leikit päivittäin. Alkutalvesta Pimulla havaittiin heikotusta (tasapaino-ongelmia) ja sille lisättiin ruokakertoja samalla kun ruokaa kevennettiin. Iloa ja rallatusta riitti vaikka romahduksia kunnossa tuli. Romahduksesta toivottuaan se nautti elämästään kuin ennenkin, kanteli lumilapioita ja nauratti beaglejä, silläkin uhalla että ne viimeisetkin hampaat jää tarhan rautoihin... Ja niitä lumienkeleitä, niitä se teki niin mielellään...

Kun kunto romahti, tarkoiltiin sille aina vettä jota se mielellään joi. Jos saatiin houkuteltua ulos niin kyyti takaisin sisälle saattoi olla lumikolan kyydissä. Ruokahalua heräteltiin herkuilla ja aina ruokahalu palasi ja aina kunto koheni normaaliksi ja se helposti sai napattua luut pois Missiltäkin. Paitsi sitten torstaina. Missin kanssa oltiin Pimun rinnalla loppuun asti ja Siru kävi Kiiran kanssa morjestamassa kaveria sen jälkeen kun Pimu oli jo siirtynyt enkelin töihin.

11.12.2016

Kiiralle ajo. Sirulle ei vieläkään ole päästy ampumaan sitä ensimmäistä. Sen veljellä (Blackpepoon Be Forester) on jo kuusi kaatoa, siskoilla yhdet molemmilla.

10.12.2016

Ei ajoja. Osa alueista Kettukilvalla lauantaina ja sunnuntaina.

6.12.2016

Sirulle kolmen vartin haeskelu, herättelyä ja jänis ajoon...

4.12.2016

Kiiralla yli kahden tunnin ajo.

3.12.2016

Sirulla ajo ;)

Tapahtumia toki oli viikko sitten myös. Perheen kohtaama pöpö esti päivitykset...

20.11.2016

Vesisateesta lumisateeksi eikä beagleille työvoittoja metsästä. Sama keli kuulemma myös Pohjois-Karjalassa Ajovoittajassa.Mestariksi upeasti viime vuoden mestari, naisen kasvattama Highway's Fellow, Kamu. Kamun isä on Fi Kva Jööti joka on myös Blackpepoon Be E -pentujen isä.

Blackpepoon Be Felicia, Minni ja ensimmäinen jänis. Hieno juttu!

19.11.2016

V
altakunnassa ei kaikkialla jänistilanne ole sama, niinpä saatiin nuori kasvattimme tänne Valkealaan etsimään jäniksiä. Ja on niitä...

Blackpepoon Be Flying Spur, Bentley ja Tommi, kiitos käynnistä.

13.11.2016

Tapio antoi lasteni isälle isänpäivälahjan, kiitos siitä ;)

Jäniksen sai liikkeelle Kiira, parin minuutin päästä se otettiin kiinni ja laittoivat jäljelle Sirun. Ajo jatkui vaihtelevilla taidonnäytteillä ja kun lopullinen hukka tuli, pääsi Kiira töihin. Kiinniotto aiemmin hatutti koiraa kovasti ja uusi ajomahdollisuus tuotti hienoa jälkeä.

Tapion lahjasta pääsi nauttimaan myös Missi.

12.11.2016

Tänään marssijärjestys muuttui, Kiiralla ei ajoa mutta Sirulla oli. Ei kehumista mutta jotain sentään.5.11.2016

Evästä etsimässä Kiira ja Siru, toisen panos tuotti tulosta. Ensimmäinen kerta oikein aidosti lumikelissä ja hyvin kulki, 3/4 reppuun ;) Missihän tykkäsi myös...

30.10.2016

M
iehillä hirvijahti sillä mallilla tämän päivän jälkeen että saa vihdoin keskittyä koiriin.

Jetta, Blackpepoon One Creek on hienosti jäljestänyt haavakkohirveä. Hirvi löytyi ja omistajilla kova luotto koiran taitohin. Hienoa Jetta!

28.-29.10.2019

Perjantaina suuntana Sysmä Camping (mahtavat puitteet!) jossa idänlohkon valintakoe. Kiira 6/15 eli kolmas varakoira Ajovoittajaan. Jos kuusi minuuttia pidempään olisi ajanut niin tilanne olisi toinen, sen verran tiukkaa oli sijoituksilla kolmesta kuuteen. Kiira ajoi ekassa erässä hienot 88 minuuttia, toiseen erään ei jänistä löytynyt.  Meidän piirin koirista Kiira sijoittui kuitenkin parhaiten eli oli ilmeisesti sitten ainakin omalla tasollaan.

Osalla meni huonommin, ihan joka koiran keli ei ollut kun vettä tuli monta päivää non-stop. Itsekään en ole koskaan ennen näin kastunut kokeessa vaikka metsässä oltiin vain hakuminuutit 240. Olipa kuitenkin hieno päivä kun vuosien varrelta kuulin tapahtumia paikallisessa maastossa. Kiitos siis tuomarikollega Jouko Peltonen (Tiimarin)!

27.10.2016

Porukan nuorin täytti tänään 0,5 v., Siru pääsi metsälle (ei ajoa) ja Pimukin pääsi kanalintumetsälle.
24.10.2016

Kiiran töppösille semmoinen 27 km josta osa ajoa. Sirullakin oli jotain hajua mutta liian vaativat olosuhteet vielä... Saaliina siivekäs josta Missi vielä treeneissä kiittää, toki tuoreeltaankin pääsi sitä haistamaan.

Viikonlopun kokeista: Pohjois-Pohjanmaan piirinmestari on Kiiran sisko Fi Kva & Mva Isoahon Celine, Keski-Suomen piirinmestari on Kiiran ensimmäisen pentueen isä Fi Kva Jööti. Cella jatkaa lohkoon, Jöötin omistaja  luopui paikastaan nuorempien hyväksi. Etelän lohko on jo kisattu, Kiiran serkku Fi Kva Isoahon Diana lohkokakkosena ja jatkaa Ajovoittajaan. Sinnepä sinne ;)

23.10.2016

Pentunäyttelyssä Lahdessa flatit (17) arvosteli Tarja Löfman.
Missi, FlatOut Hirmu Tehokas PEK-:
5 kk vanha, feminiininen narttupentu. Hyvät rungon mittasuhteet. Oikeailmeinen pää jossa hyvä pituus ja vielä erisuuntaiset linjat. Vankka runko ja tilava rintakehä. Hyvä eturinta ja etukulmaukset. Taakse toivoisin enemmän kulmauksia. Liikkeessä hieman takakorkea. Hyvä askelpituus ja esiintyy reippaasti.

20.10.2018

Treenipäivä Kiiralle, sopivassa suhteessa hakua ja ajoa... Kilometrejä hyville muttei täydellisille käpälille kertyi 33.

18.10.2016

Isännällä jo paloittelupäivä, kolmen päivän jälkeen siis...
 

 


15.10.2016

Bentleyn ensimmäinen ajo, 30 min. Hienoa komistus Blackpepoon Be Flying Spur!

Beaglet makoilee laakereillaan...

12.10.2016

Kiiraa oli mahdollisuus ajattaa myöhään iltapäivällä. Jänis löytyi n. 40 minuuttia irtilaskusta ja sen perässä Kiira oli semmoiset 2,5 tuntia. Pitkiä hukkia, mylläri lienee haluaa piilotella...

9.10.2016

Kiiralle ajo, jäniksen olisi taas helposti saanut pataan jos olisi halunnut. Kilometrejä kertyi n. 27. TET-harjoittelija oli matkassa myös...

Samat systeemit myös eilen lauantaina sillä poikkeuksella että ruoka lähti metsästä mukaan kotiin. Ja vegaanejahan me ei olla.

5.10.2016

Sirulle illalla pikkupätkä ajoa.

2.10.2016

Kehätoimitsijatehtävissä Valkealassa, pientä säätöä yhden sairastapauksen vuoksi mutta kaikki saatiin kuitenkin sujumaan.

Koko päivä hyvässä opissa, monia uusia oppeja ja havaintoja. Aika mahtavaa että osa tuomareista avaa osaamistaan/tietoa ja saa sitä kautta mielenkiintoa pidettyä yllä niissäkin roduissa jotka ei omia ole. Omaa silmää pääsin kehittämään, kiitokset Marjalle! Marjan opissa toki oltu ennenkin, niin kehässä kuin muuallakin.

Pentunäyttelyn järjestelyistä vastasi Suomen Bullterrieriyhdistys ry, yleensä kieltämättä Käpälämäen hallilla touhuaa metsästysseurat...Niin myös muuten 4.3.2017 - olkaahan tarkkoina, varsinkin beaglet.

Samassa näyttelyssä arvosteltiin Missi, Flatout Hirmu Tehokas.
PEK4-: Edestä ja takaa hieman niukasti kulmautunut kuitenkin vielä erittäin hyvä tyyppi. Hyvät pään linjat. Hieman lyhyt kaula. Kovin pysty olkavarsi. Vielä pehmyt selkä. Hieman lyhyt ja laskeva lantio. Hyvä rungonmalli. Kovin litteät käpälät. Tulossa hyvä karva. Saisi liikkua pidemmällä askeleella.

1.10.2016


Aina sitä kotoa lähtiessä ajattelee että ykkönen olisi kiva. Tai piirinmestaruus tai ainakin lohkopaikka. Näistä kolmesta kaksi tuli eli vain ykköstä jäi uupumaan. Kiiran toisen erän jänis meni louheen.

PM 2016 Fi Mva Isoahon Cindy, Beaj3 43,92 p.18.9.2016

Pohjois-Pohjanmaan Beaglet kisaili kerhomestaruudesta ja kansainvälisen Rajajokiottelun kisapaikoista. Kuusi koiraa starttasi ja yksi sai luokkatuloksen, samalla tietysti kun kaksi parasta sai edustusoikeuden Ruotsissa lokakuussa.
1. C.I.B.T. POHJ MVA FI KVA FI MVA SE MVA NO MVA Blackpepoon Be Cooper Beaj1 72,08 p.
2. FI KVA FI MVA Isoahon Celine Beaj0 35,21 p.
(yksi ajo, koe keskeytetty)Huikeeta ;), Rajajokiotteluun siis Sirun isä ja täti!

Omat koirat... ? Vaihtelevasti Kiiralta, Siru on mitä on...

11.9.2016

Kaakon noutajakoirayhdistyksen taipumuskokeessa tuomarina toimi Tobina Nyman ja viihdyttäjänä Erkka I Kotkasta. Toivottavasti Susanna The Talkooapu sai housunsa takaisin!! Ilmeisesti Erkka hyvämuistisena koirana bongasi pentutestaajan tuoksut pöksyistä;)
Erkka I, Blackpepoon Lemon Twist Nou0:
Sosiaalinen käyttäytyminen: Hyvä ihmisiä ja koiria kohtaan.
Uimahalu:
Reippaat veteenmenot, ui hyvin.
Hakuinto:
Juoksentelee innolla alueella mutta varsinaista hakuintoa ei pysty arvostelemaan.
Noutohalu:
Oma-aloitteiset talteenotot nähdyistä riistoista.
Riistankäsittely:
Lokeista ok, erittäin pinnalliset otteet nähdyistä variksista.
Palauttaminen:
Melko hyvä.
Reagointi laukaukseen:
Tarkkaavainen.
Itseluottamus:
Riittävästi.
Yhteistyö: Tänään valitettavasti koiran ja ohjaajan välinen yhteistyö sen verran puutteellista että tuomari keskeyttää kokeen.
Yleisvaikutelma:
Energisen tuntuinen uros joka kyllä noutaa riistaa ja ui mielellään mutta tänään tekee asioita enemmän itselleen kuin omistajalleen.

No nyt tietää mitä treenata, eikö? Kaksivuotiaaksi flattiurokseksi ihan jees kunhan auktoriteettiasiat saadaan kuntoon. Ensi keväänä uusi startti.

10.9.2016

Kaakon Beagle ry:n järjestämisvuoro ystävyysottelussa, niinpä suuntana Anjalan nuorisokeskus. Edustus (ja voitto!) Suur-Savosta, Pohjois-Karjalasta (kakkosia!) ja meiltä (varma pronssi). Pohjois-Savosta ei vieläkään ketään. Oli kokeneita tuomareita ja kisaajia mutta myös täysin kokemattomia ensikertalaisia. Hienoa, oli ilo olla mukana. Järjestettiin puheenjohtajan kanssa taas ihan onnistunut koe ja meitä auttoi Mikko V. ja Keijo M. Yhdistyksen ulkopuoliset ässät olivat suureksi avuksi, kiitos Taneli S. ja Jari S. Keskuspaikkana Anjala on nyt testattu ja huoneet sekä lämmin ruoka saivat parhaat kiitokset. Joka maastosta löytyi myös ajettavaa. Hyvä Täplä (Beaj2) ja Fi Kva Peräpöksän Pimpula!

Miehet ehtivät hirvenkävelyn ja jänismetsästyksen lisäksi sorsalle, Pimulle yksi sorsa ja Missi pääsi taas hajulle.

4.9.2016

Kiira ja Siru metsässä tänään. Vahva sade varmaan vaikutti; kummallekaan ei ajoa. Sirun veli sentään ajoi lauantaiaamuna jänistä, lähti illalla kaverinsa kanssa ilmeisesti kauriiden perään ja omistaja tavoitti ne n. vuorokautta myöhemmin eli tänään sunnuntaina. Kunnossa oli mutta väsytti ;)

Pimu pääsi kyyhkyjahtiin ja muutama noutokin osui kohdalle.

3.9.2016

Kausi on virallisesti auki ja Kiira työmaalla. Ekasta erästä ruokatarpeet ja siitä toiseen erään...

Frida, Blackpepoon Be Fiesta ja ensimmäinen kaato, hienoa!

29.8.2016

Rotujärjestön lehti napsahti postiluukusta. Puheenjohtaja on palstallaan noteerannut kasvattini Hiskin jolla on harvinainen tittelikokoelma. Ensisijaisesti sekin koira on kuitenkin perhekoira, seuraavaksi jahtikaveri. Tittelit on aktiivisten omistajien hankkimaa ekstraa, hyvällä koiralla tosin!

28.8.2016

Työmaalla Kiira.

Eilisiltana Pimulle sorsa. Ai miksikö Pimu palvoo meidän perheen poikaa?  ;)

Treeneissä Erkka I, käytiin taipparitehtävät läpi muuten mutta laukausta ei ollut. Hakualueella variksia peräti 8 - pakastimen tyhjennysviikot....

27.8.2016

Kiiralle aamusta hakua ja ajo, hukalta kiinni.

Eilisiltana saatiin Lulun terveiset Hammaslahdella, hyvin neiti täyttää metsästys-, lenkki- ja perhekoiran paikkaa. Taipumuskokeita odotellessa Tero, se on kuitenkin Flattimestaruuden kakkosen puolisisko ;) Lululta on kintereestä aiemmin poistettu nappikasvain joka patologin tutkimuksen jälkeen todettu hyvänlaatuiseksi (histiosytooma). Näitä on tässä pentueessa ollut siis jo kolmella, toivottavasti eivät muutu pahanlaatuisiksi.

Eilen tuli Blackpepoon Be C -pennuille mittariin 7 vuotta, onnea!

Toissailtana Pimulle taas yksi sinisorsa. Käyttäkää noutavaa koiraa niin eivät linnut jää häveksiin ;)

22.8.2016

Missin niskaan yksi piikki lisää, kiitos Aitovet. Vaihtuviin hampaisiin (alakulmurit) pyydettiin kiinnittämään huomiota. Flattien ongelmahan on kapea alaleuka jolloin alakulmahampaat voivat osua yläikeneen. Tosin minulla on yksi kasvatti jolla on vahva kuono ja leveä leuka, silti alakulmurit osuu ikeneen.

21.8.2016

Lampi tutkittiin Pimun ja pojan kanssa aamupäivällä, ei haavakoita. Samalla lammella treenit myöhemmin: Erkka I, Erkka II ja Sulo työn touhussa. Riistat oli sulana ja niitä haistamaan pääsi myös Missi.

Aamusta oli beaglet irti, ei ajoja.

20.8.2016

Irtilaskusta n. puoli tuntia ja Kiiralle ajo. Hukka, uusi ajo ja koira kiinni. Aamusta metsässä teiskasi myös Siru.

 
Blackpepoon Be Forester 20.8.2016

Kouvolan kaikkien rotujen näyttelyssä beaglet (5) arvosteli Sakari Poti.
Simo, Blackpepoon Be Forester NUO ERI1 SA PU2 VARA-SERT:
Keskikokoinen, mittasuhteiltaan hieman pitkä. Komea pää, vahvat korvat. Pyöreä raajaluusto ja muutenkin erinomainen runko, raajarakenne. Erinomainen karva. Pysty tanakka häntä. Hyvä liike ja luonne.

Tänään saimme myös Lappeenrannan arvostelun samasta koirasta (13.8. Matti Hautala).
Simo, Blackpepoon Be Forester NUO EH1:
Erittäin hyvä linjakas pää jossa voimakas ryppyrykelmä. Hyvä kuiva kaula. Eturaajan kulmaukset saisi olla voimakkaammat. Takaraajan kulmaukset loistavat.  Liikkuu hyvin. Erinomainen hännän asento liikkeessä.  3-värinen.  Luonne erinomainen.

Iltalennolta vihdoin pari sorsaa, Pimu työmaalla. Pikkulikka sai haistella saalista.

17.8.2016

Missin täyttäessä 16 viikkoa päätti leikittäjä Siru vihdoin aloittaa ensimmäisen kiimansa, sillä ikää jo 15 kuukautta. Sen sisko lusi toisen kiimansa ennen kuin Siru aloitti. No, nyt näyttää siltä että pojat pääsee koko kauden käyttämään koiria metsässä niin että kiima ei kautta katkaise.

VAROVASTI LIIKENTEESSÄ 20.8. ALKAEN!
Tutkapannallista koiraa voi hypätä auton eteen...

14.8.2016

Pientä treenintynkää Erkalle, Blackpepoon Lemon Twist - nyt mentiin dameilla, kotiin viemisiksi varis ja ensi viikolla sitten riistalla... Hyvällä mallilla oli. Kuviakin otettiin, toivottavasti pian saadaan eetteriin... Kiitos taas Annelille treeniavusta.

Kyyhkystäjätkin ovat saalista saaneet ja pieni pyöreä Pimu on naamioverkkoon tehnyt ihan itse oman kulkuaukon... Tyttären flattipentu on päässyt tuoreita lintuja haistelemaan.

Viikonloppuna olleen mestaruuden vei nimiinsä maurilainen, kuinkas muutenkaan. Onnea Tiina, Janne ja Fi & Se Kva Taka-Tapiolan Fiun Taru. Toinen Grande Finalisteista oli saman kennelin tuotoksia, Korkin tytär Taka-Tapiolan Biggan. Kuudesta (8?) ohjaajafinalistista 5 oli miehiä.

Ja lauantai tuli vietettyä kehätoimitsijana Ristiinassa virolaisella tuomarilla. Virossa kuulemma beagle on muotirotu.

9.8.2016

Kyyhkystys alkaa huomenna, kaikki alkaisi olla valmista.

Kerttu, Blackpepoon Lemon Drop kävi verikokeissa kuten jo aiemmin toiveeni esitin. Löydös tuli kokeesta jota eläinlääkäri ei olisi edes halunnut ottaa. Kiitos Anna, näillä mennään...

Tämäkin löydös Koirat -linkistä.

27.7.2016

Merkittävä ja pitkä taival on päättynyt, paras on poissa.
Kiitos Kiuttu ja Haapatalo!
Piirinmestari 2010, Fi Mva Kuopusmaa Kata 3.2.2003 - 26.7.2016
  18.5.2013


20.7.2016

Missi sai tänään ensimmäisen rokotteensa Aitovetissä (Aidosti Paikallinen Eläinlääkäri) eikä sitä edes huomannut, makoili vaan pöydällä ja työnteli kuonollaan rokotepulloja nurin. No kyllä se sai koirankarkkeja rokotuksen aikana... Rokotepullot olivat Sirun joka myös sai päivityksiä rokotuksiinsa.

Missi 12 viikkoa, painoa 10,5 kg ja korkeutta 39 cm. 

Jetta, Blackpepoon One Creek rähjäsi Mäntsälän näyttelyssa perässä tulleelle koiralle viikonloppuna. Laitan arvostelun esille heti kun sen saan. Kerttu, Blackpepoon Lemon Drop joutui täältä kotiuduttuaan käymään eläinlääkärissä, käpälissä bakteeritulehdus. Antibiootit sai siihen.  Olof, Blackpepoon Be Fusion on jo pitemmän aikaa toipunut hammasoperaatiosta, sekin suoritettiin Aitovetissä.

11.7.2016

Flattivahvuutta nostettiin yhdellä kun tytär sai oman pennun.

8.-10.7.2016

Niinhän se piti mennä että Oulun näyttelyyn mennään ja samalla otetaan Kerttu meille. No, reissusta tulikin Kertun palautusmatka, se kun aloitti kiimansa jostain syystä ihan liian aikaisin. Astutus ei hyvistä yrityksistä huolimatta onnistunut ja edelleen kieltäydyn avustamisesta.

Flatit lauantaina arvosteli norjalainen Jari Partanen ja beaglet sunnuntaina Paavo Mattila.
Mila, Blackpepoon One Creek AVO EH4:
Hieman pulskassa kunnossa esitetty, hyväntyyppinen narttu. Kaunis pää. Oikea ilme. Hyvä kaula. Riittävän täyteläinen eturinta. Hyvä rinnansyvyys, hyvä lanne. Hieman jyrkkä lantio. Hyvä leveä reisi. Liikkuu hieman tahmeasti. Hyvä karvapeite.
Kerttu, Blackpepoon Lemon Drop KÄY EH2:
Erinomaisen kokoinen narttu. Toivoisin linjakkaammaksi. Kaunis pää jossa kauniit linjat. Riittävä kaula, lihaksikas lapa. Hieman suora olkavarsi. Erinomainen tiivis lanne. Turhan lyhyt ja jyrkkä lantio. Erinomaisessa lihaskunnossa. Toivoisin tehokkaammat liikkeet, turhan leveä edestä. Miellyttävä käytös.
Siru, Blackpepoon Be Firebird JUN EH2:
Hyvinrakentunut narttu joka voisi kauttaaltaan olla hieman vahvempi. Hyvänmallinen, kevytpiirteinen pää. Kaunis ilme ja kaula. Hyvä runko. Hieman hento luusto. Hyvin kulmautunut. HYvä karvapeite. Oikein kannettu häntä. Liikkuu hyvin ja esiintyy erinomaisesti.
Kiira, Fi Mva Isoahon Cindy VAL ERI1 SA PN3:
Kaunis narttu jolla oikeat mittasuhteet. Kuono-osa voisi olla hieman täyteläisempi. Kaunis ilme ja kaula. Hyvä, jäntevä runko. Erittäin hyvä takaosa. Hyvin kannettu, hieman ohut häntä. Liikkuu hyvin. Erinomainen luonne.

Ja joo, nyt on Sirun hännästä Paavonkin mielipide. Ei huono ;)

1.7.2016

Hugon luona käyty tällä viikolla.

Vuodenvaihteesta 2011-2012 aloitin kultsujen rotujärjestön jäsensihteerin tehtävät, lopetin eilen. Neljä ja puoli vuotta meni siinä tehtävässä. Jäsenrekisteriin tulee muutoksia ja uudet ihmiset hoitaa sen. Oli ilo palvella kasvattajia jotka hoitivat velvoitteensa eli liittivät pennunostajat jäseniksi.

21.6.2016

Noutaja noudettu, Kerttu on nyt meillä. Harvat pääsee kesäksi mummolaan... Pimu tykkää kovasti kun sai seuraa.

19.6.2016

Kertun, Blackpepoon Lemon Drop
astutuskiima on alkanut. Astutus kesä-heinäkuun vaihteessa. Etuajassa mutta ei haittaa, luovutus saadaan nyt reilusti ennen joulua.

Jalostustoimikunta on käsitellyt yhdistelmät. Hugon kanssa jalostustoimikunnan hyväksyntä jää vajaaksi näyttelyarvostelun vuoksi, Ropin kanssa hyväksyntään vaaditut minimit täyttyvät.

18.6.2016

Kuopiossa beaglet arvosteli Paavo Mattila.
Bentley, Blackpepoon Be Flying Spur JUN ERI2-:
Mittasuhteiltaan hyvä, hieman kevytrakenteinen uros. Hyvä pää, kauniit korvat. Erinomainen kaula. Kevyehkö rungon luusto. Hyvä ylälinja. Sopivat kulmaukset. Hyvin kannettu häntä. Liikkuu hyvin. Miellyttävä käytös.

10.6.2016

Alokasluokan kokeen Hattulassa arvosteli Jouni Vimpeli.
Jetta, Blackpepoon One Creek ALO2.
HAKU
Tekee laajaa hakua ja on melko tehokas. Haku hiipuu kuitenkin loppua kohden. Olisi voinut olla tehokkaampi.
OHJATTAVUUS
Selvittää tehtävän melko helposti.
PAIKALLISTAMISKYKY
Vesimarkkeeraus: selvittää tehtävän nopeasti. Maamarkkeeraus: selvittää tehtävät itsenäisesti.
RIISTANKÄSITTELY
Hyvää koko kokeen ajan.
PASSITYÖSKENTELY -
JÄLJESTÄMISKYKY -
MUUT OMINAISUUDET
On tarkkaavainen laukausten aikana. Hyvä yhteistyö.
YLEISVAIKUTELMA
Hyvässä yhteistyössä ohjaajansa kanssa toimiva koira, joka haun loppua lukuunottamatta selvittää päivän tehtävät melko hyvin. Haun lopun tehottomuus laskee palkintosijaa.

Hienoa Laura ja Jetta!

8.6.2016

Oireiden ja lääkityksen tepsimisen perusteella Fridalla (Blackpepoon Be Fiesta) on aivokalvontulehdus. Kiiran jälkimmäisiin pentuihin on tullut paljon erilaisia juttuja joita ensimmäiseen pentueeseen ei tullut... Seuraava Kiiran sussu on taas puhtaasti kotimainen.

Jokunen päivä sitten otettiin yhteyttä Tassin uuteen omistajaan. Hyvin on mennyt ja molemmmin puolin olemme tyytyväisiä kauppaan. Tassi kerkesi kaudella olla irtikin viisi kertaa ja ajoja ;) oli! Liikkeettä hyppääminen ei vielä luonnistu mutta pöydälle jätetyt munkit hoituu kyllä kun saa riittävästi keittiön puolella puuhastella.

2.6.2016

Belgialaiset on saaneet toimistotyöt siihen malliin että Hiskille on lähetetty kirje. Siinä vahvistetaan koiran saama titteli

C.I.T.  eli kansainvälinen käyttövalio


29.5.2016

Iitin näyttelyssä beaglet (6) arvosteli Erja Nummi.
Simo, Blackpepoon Be Forester JUN ERI1 SA PU1 SERT VSP:
Erinomainen tyyppi, oikeat mittasuhteet. Oikeat pään linjat, oikea ilme. Hyvä ylälinja. Hyvä luuston vahvuus ja eturinta. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä raajaluusto. Tehokkaat liikkeet. Oikea karvapeite. Viehättävä käytös.

Hienoa Annina, hyvin treenattu!

Saman pentueen Frida sairastui vakavasti loppuviikosta mutta lääkitys puree hyvin. Ensi viikolla on eläinlääkärissä kontrolli ja sitten tiedotetaan lisää.

22.5.2016

Oulaisissa taipumuskokeen tuomaroi Jyrki Oikarinen.
Kerttu, Blackpepoon Lemon Drop NOU1
Sosiaalinen käyttäytyminen:
Suht. rauhallisesti vieraisiin ihmisiin ja koiriin.
Uimahalu:
Koira menee veteen hieman arkaillen, mutta ui sen jälkeen suoraviivaisesti riistoille.
Hakuinto:
Aloittaa haun vauhdikkaasti, mutta ei laajenna alkuun riittävästi. Tuomarin avustuksella haku saadaan kuitenkin lopulta suoritettua hyväksyttävästi.
Noutohalu:
Noutaa empimättä lokit, varikset ja kanin.
Riistankäsittely:
Haun alussa pallottelee ja jopa pyrkii puremaan riistoja, parantaa riistankäsittelyä ja viimeiset riistat tulevat jo hyvin. Moitteetonta lokkien osalta, kuten myös kanin.
Palauttaminen:
Palauttaa lokit rantaveteen. Ensimmäisillä variksilla laajaa kiertelyä. Parantaa loppua kohti. Palauttaa kanin ohjaajan käteen.
Reagointi laukaukseen:
Rauhallinen ja kiinnostunut laukauksista.
Itseluottamus:
Arkailee hieman veteen menoa, mutta lopulta uskaltautuu veteen. Haussa hyvä itseluottamus, kuten myös jäljellä.
Yhteistyö: Hieman ongelmia palautuksissa, muuten riittävässä yhteistyössä.
Yleisvaikutelma:
Tasaisella vauhdilla työskentelevä koira, joka suorituu hyvin vesityöstä. Pienistä ongelmista hakutyössä ja ajoittaisista puutteista varisten käsittelyssä huolimatta osoittaa tänään riittäviä taipumuksia.

Kaksi vuotta sitten pitkään mietin jätänkö itselle narttupennuista Kertun vai Lulun. Jälkimmäisen pentutestin perusteella jätin Lulun ja sijoitin Kertun Valkeakoskelle. Siinä perheessä koira oli hyvin nopeasti liikaa ja palautui minulle marraskuun lopussa 2014. Mainio pakkaus ja tosissaan mietin josko Lulun laittaisin eteenpäin ja pitäisin Kertun. Sitä kuitenkin jo odotettiin Ylivieskaan, paikkaan jossa ennestään oli kasvattamani Mila, Blackpepoon One Way. Omistajan kanssa hyvin riistaintoinen Kerttu on käynyt taippareissa kerran viime kaudella ja nyt uusintaan lähti ohjaajaksi flattikasvattaja (Flying Mind's/Flatjack's) Sirpa. Pientä sanomista toki koepöytäkirjassa on mutta koiran historian tuntien ja ennen kaikkea koiran tuntien olen oikein tyytyväinen. Kiitos Yka ja ykalainen flattiväki!

Nyt ei jalostustoimikunnan tiedustelusta puutu muuta kuin Hugolle napakampi näyttelytulos.

15.5.2016

Treeneissä nenätähystyksestä hyvin toipunut Edi, Blackpepoon Lemon Flash. Samoin One -veljekset Ropi ja Mauke. Ropilla oli lainakoutsi ;) Hyvin meni ja käärmeitäkään ei nähty.

14.5.2016

Jetta, Blackpepoon One Creek ja nome-Alo0. Yllättävää kyllä, selvästi kuollut lokki oli pitänyt Jettaa niin kauan loitolla että tuomari Mika Lappalainen nollasi koiran suorituksen aikailun vuoksi. Flatit on niin...

Beaglet Keminmaassa arvosteli Sakari Poti.
Aatu, Blackpepoon Be Fabia JUN EH3:
Keskikokoinen, mittasuhteiltaan hieman pitkä. Hieman kevyt, oikealinjainen pää. Tiivis runko, hyvät kulmaukset, hyvä karkea karva, liikkeessä hieman etuasentoinen häntä. Tyypikäs liike, terhakka luonne.

Hah, Potin mielestä Aatu terhakka, Hautalan mielestä Siru eloisa... On nää niin ihquja penikoita eikä mitään leipääntyneitä ja surumielisiä...

7.5.2016

Parikkalassa beaglet (9) arvosteli Paula Rekiranta.
Bentley, Blackpepoon Be Flying Spur JUN EH1:
40 cm. Erittäin hyvän tyyppinen, kookas, hieman pitkärunkoinen uros. Hyvä kallo. Kuono-osa voisi olla hieman täyteläisempi. Vahva kaula. Hyvä rintakehä. Raajaluusto voisi olla aavistuksen vankempi. Hieman pitkä lanneosa. Hyvä reisi. Liikkeessä riittävä askelpituus.

6.5.2016

Paras flattini koskaan eli Pimu, Taka-Tapiolan Sintonic tänään 10 vuotta. Tennispalloja lajittelee sujuvasti vieläkin...

5.5.2016

Match Show-tuomarina Jokelan koululla. Ei ollut hurjan montaa arvosteltavaa mutta olipahan aikaa haastella tuttujen kanssa. Kiitos kutsusta ja tulen toistekin.

3-5.2016

Edi, Blackpepoon Lemon Flash on syönyt pari antibioottikuuria eikä siltikään lakannut aivastelemasta isoja räkäpalloja. Klyyvari tähystettiin Univet Kouvolassa ja sieltä löytyi parin sentin paakku joka jäi tunnistamattomaksi. Toivottavasti oireet nyt helpottaa.

2.5.2016

Multi purpose koira Jetta, Blackpepoon One Creek on käynyt luovuttamassa verta. Hienoa!

28.4.2016

Kerttu, Blackpepoon Lemon Drop kävi lekurissa... Virallinen silmätarkastus, samoin polvitarkastus. All clear!

24.4.2016

Jeppe Koiranäyttelyssä Kouvolassa beaglet (3) arvosteli Hannele Jokisilta.

Blackpepoon Be Forester JUN EH1:
Vielä pentumainen kokonaisuus. Hyvä pään vahvuus. Toivoisin selvemmän otsapenkereen. Hieman ryppyjä päässä. Riittävästi kulmautunut edestä ja takaa tässä kehitysvaiheessa. Matalajalkainen. Hyvä rungon syvyys. Hyvä karva. Liikkuu hyvin silloin kun malttaa.

Tämä koira sai itsensä näköisen arvostelun. Tykkään.

23.4.2016


Beaglet (10) arvosteli Taina Nygård.
Siru, Blackpepoon Be Firebird JUN H:
Kevytluustoinen vielä ilmava juniorinarttu, jolla kovin kevyt kuono-osa. Hieman kevyet korvat. Lupaava eturinta. Hieman lyhyt rintakehä. Lanneosa voisi olla tiiviimpi. Hyvät käpälät. Lyhyt pysty olkavarsi. Reisi voisi olla leveämpi. Toivoisin paremman hännänkiinnityksen.

20.4.2016

Kaakon Beaglen ja Kuusankosken Riistamiesten yhteinen Jeppe koiranäyttely tulossa sunnuntaina 24.4. Valkealassa, Kiviharjunkuja 56. Myös talli panostaa tapahtumaan mm. ponitalutuksen kanssa eli kannattaa tulla paikalle. Vapaa pääsy. Luettelo 5 euroa. Kanttiini ja makkaranpaistopiste.

Näyttelyssä on mahdollisuus nähdä koiria pystykorvien, ajavien, seisojien ja noutajien/spanielien ryhmistä.

17.4.2016

Treeneissä Pimun pojat Sulo ja Nemo, samoin Jipun poika Mauke. Linja lähipillityksellä ja markkeerauksia. Hyvin meni! Lisäksi Sulo näytti mitä se on talven aikana opiskellut. Täysi kymppi, sanoo kasvattaja ;)

9.4.2016

Näyttelyyn jätettiin tuomarimuutoksen vuoksi menemättä.

Treenejä aloiteltiin, yksityisopetusta sai Ropi eli Blackpepoon One Cliff. Erkka II kävi meillä myös mutta ilman henkilökohtaista kouluttajaansa. Jälleennäkemisen riemu oli molemminpuolista...

  Blackpepoon One Cliff
( Fi Mva Gilliam's Gold Suomi Poika - Blackpepoon Another One )  9.4.2016

Kertun sussu kävi näyttelyssä Pertunmaalla.

3.4.2016

Lahden kansainvälisessä näyttelyssä beaglet (18) arvosteli Sakari Poti.
Siru, Blackpepoon Be Firebird JUN EH2:
36 cm Keskikokoinen. Mittasuhteiltaan hieman pitkä. Kevyttyyppinen. Hieman kevyt oikealinjainen pää. Oikea korva puoliksi valkoinen. Tiivis runko. Raajaluusto saisi olla vahvempaa. Hyvät kulmaukset. Hyvä karva. Liikkeessä hieman etuasentoinen häntä. Kevyt liike. Rauhallinen luonne.
Kiira, Fi Mva Isoahon Cindy KÄY ERI1 SA PN-:
37 cm Keskikokoinen, mittasuhteiltaan oikea. Hieman kevyt, oikealinjainen pää. Hyvät kulmaukset. Hyvä karva. Pysty, tanakka häntä. Kevyt liike. Rauhallinen luonne.

Kiira oli käyttöluokassa yksin. Jos olisin sen ilmoittanut valioluokkaan olisi se sielläkin ollut yksin. Poti kätteli meidät nartuista ulos perustaen sen pään keveyteen. Ensimmäinen tuomari joka arvosteluun kirjoitti Sirun korvasta. 

2.4.2016

Moottorisahan osaa hakemaan Savonlinnasta ja siinä samalla käytiin näyttelyssä Kerimäellä. Vai oliko se toisin päin... Beaglet (9)
arvosteli Markku Kipinä.
Bentley, Blackpepoon Be Flying Spur JUN ERI2-:
Maskuliininen, hyväluustoinen, lanneosaltaan hieman pitkä juniori, jolla tasapainoiset riittävät kulmaukset. Hyvälinjainen pää, riittävän pitkä kuono-osa, hyvä purenta, silmät ja korvat. Kiva luonne. Liikkuu riittävällä askeleella, häntä ok. Ylälinja saa vahvistua ja etuosa kiinteytyä.
Jaki, Blackpepoon Be Focus JUN H:
Maskuliininen lihavassa kunnossa esitetty juniori jolla hieman pitkä runko. Vahva luusto, hyvä rintakehä. Riittävä otsapenger, kuono-osa voisi olla täyteläisempi. Löysä ylälinja. Riittävä askelpituus, hieman matala hännäkiinnitys. Lihavuus häiritsee. Kiva luonne.
Siru, Blackpepoon Be Firebird JUN EH3:
Hyvä koko ja mittasuhteet, hieman voimakkaammin kulmautunut edestä. Riittävän täyteläinen kuono-osa, hyvä purenta, silmät ja korvat. Etuosa saa kiinteytyä, pitkä rintakehä. Riittävä raajaluusto ja rungon syvyys. Ylälinja saa kiinteytyä. Hyvä luonne. Lyhyehkö taka-askel.

Jakin toinen ongelma korjaantui jo näyttelypaikalla (peitsaaminen), toinen ongelma ottaa vähän enemmän aikaa korjaantuakseen;) Tie koiran sydämeen käy vatsan kautta.
.

26.3.2016

Näyttelyt on Sirun kanssa aloitettu aika korkealta, ensimmäinen virallinen luokka oli rotujärjestön päänäyttelyssä ja toinen Imatran kansainvälisessä näyttelyssä tänään. Hautalan Matti arvosteli beaglet (10) ja sanoi Sirussa olevan vain yksi vika. Se on liian pitkä. Sama vaiva sakotti muidenkin beaglein menestystä.
Siru, Blackpepoon Be Firebird JUN EH1:
36 cm. Hyvä narttumainen pään ilme. Jäntevä kaula. Hyvä etuosa. Takana kulmaukset riittävät. Erinomainen häntä ja sen asento liikkeessä. Runko pitkä. Hyvä väritys. Eloisa. Kevyt raajaluusto mutta myötäilee muuta rakennetta.
Kiira, Fi Mva Isoahon Cindy KÄY ERI1 SA PN3:
37 cm. Kaunisilmeinen beaglen pää. Hyvät korvat. Jäntevä kaula. Raajojen luusto kevyehkö. Kulmaukset riittävät. Liikkeet hyvät. Luonne rauhallinen.

Blackpepoon Be Firebird 10 kuukautta

Showlinkin myyntipisteestä kyselin ruusuketta kansainväliselle kaksoisvaliolle. EI OLE, niitä menee niin vähän. Minä olisin kyllä ostanut jos olisi ollut ;)

19.-20.3.2016

Sokos Hotelli Kaarlesta oltiin varattu huone ja viereiseen rakennukseen eli kaupungin talolle mentiin Suomen Beaglejärjestön kokoukseen. Illanviettoon hyvän ruuan ja ja ja ja ... parissa. Oli taas hauska tavata tuttuja!

Sunnuntaina oli näyttely ihan kivenheiton päässä edellisistä rakennuksista eli järjestelyt oli kyllä ihan priimaa. Beaglet (84) arvosteli Gunnar Norlin Ruotsista.
Bentley, Blackpepoon Be Flying Spur JUN ERI4-:
Maskulin kraftig huvud. Mycket bra hals och bröst. Bra benstomme och tassar. Ordinära vinklar. Jämna, bra rörelser. Lite utåtvridna armbågar. Svans ok, mycket bra päls.
Alf, Blackpepoon Be Elite NUO EH-:
Bra huvud och uttryck. Bra hals, utmärkt bröst. Något lång rygg. Mycket bra benstomme. Jämna bra rörelser. Ordinära vinklar. Bra hårlag. Bär svansen bra.
Hiski, Blackpepoon Be Cooper KÄY ERI4-:
Maskulin huvud med en aning kind. Mörka fina ögon, Mycket bra hals, bröst och benstomme. Fina tassar, bra vinklar. Från sidan utmärkta rörelser, lite trång bak, vid fram. Bra päls.
Minni, Blackpepoon Be Felicia JUN EH-: tulossa
Siru, Blackpepoon Be Firebird JUN EH-:
Välutvecklad ung tik. Bra huvud och uttryck, bra hals. Utmärkt bröst, benstomme och tassar. Ordinära vinklar. Rör sig väl, lite trång bak. Utmärkt päls. Bär svansen onödigt högt.
Kiira, Isoahon Cindy KÄY ERI3-:
Vackert huvud och uttryck. Fina ögon. Bra hals, bröst, bålparti. Mycket bra benstomme och tassar. Goda vinklar. Jämna mycket bra rörelser. Utmärkt päls, bra svans.
Blackpepoon Kasv4 KP: (4,27,36,37) - TUOMARI EI ANTANUT KASVATTAJARYHMILLE LAATUARVOSTELUA -
Fi Mva Isoahon Cindy Jälk4 KP:
(4,14,36,37) 2 kombinationer, 3 verygood 1 ck. Rejäla hundar, lämplig storlek. I huvudsak välbyggda med utmärkt temperament. Grattis!
C.I.T.* C.I.B POHJ MVA FI KVA FI MVA SE MVA NO MVA Blackpepoon Be Cooper Jälk2 KP: En grupp som typ är bra. Bra bruksdelar, trevligt temperament och benstommar. Heder åt avelshunden.

Beagleporukkaa oli paljon, saatiin hotellikin siirtymään. Tai sitten sen aiheutti maanjäristys.


9.3.2016

Voimia Pirjo, Ove ja Miko!

 

Alkaa olla vitsit vähissä.

5.3.2016

Nyt myös yhdellä kasvattamallani beaglellä MyDogDna -passi. Kiitos taas Hiskin omistajille aktiivisuudesta, jos joltain niin jalostuskoiralta perimä kannattaa testata.

Mauke (Blackpepoon One Path) on oirehtinut agilitykentällä ja löydöksenä selkärankatyrä, toisen nikaman kohdalla silta ja nikamaväli kulunut.

Jetta (Blackpepoon One Creek) kävi flateille tarkoitetussa silmätarkissa joka on osana Uppsalan tutkimusta. Sievät simmut ja hyvä käytös...

29.2.2016

Kauden viimeiseen työlöysiin lähti vain Kiira. Jonkun verran kuutamolla, tekeekö sitten kiimaa... Yksi raakki kuitenkin metsästä pois kärsimästä. Pitääkö nyt toivottaa hyvää kesää ja heittää rantapallot beagleille ;) Mojovat rustoluut kumminkin koko porukalle!

28.2.2016

Kiiralla piiiitkä, n. 50 metriä kestänyt rusakkoajo. Ajo päättyi kannanhoidollisesti oikein. Sirullakin oli omin avuin liikkeelle saatu jänis mutta ei sitä viitsinyt haukkuäänellä häiritä... Sai kuitenkin tuoremaistiaiset Kiiran rusakosta.

27.2.2016

Toinen miehistä kuumeessa, toinen yhteisjahtiin Kiiran kanssa. Tapahtumia mutta ei Kiiralle. Pitkästä aikaa oikein pakkasaamu.

26.2.2016

Kiira ja Siru miesten kanssa metsässä. Ihmisavusteisesti rusakko Kiiran ajoon ja nurin, ei tosin meidän miesten toimesta.

23.2.2016

Blackpepoon Lemon -pennut 2 vuotta. Onnea! Hyvin tuntuu menevän. Sain oikein mukavan puhelun Hammaslahdelta ja meidän perhe kiittää Lulu-terveisistä.

Tiltu ja Edi ("Teemu")

Isäntä jotenkin käsittämättömällä tavalla sai puhuttua itselleen vapaapäivän ja niinpä suunnisti metsään mukanaan Kiira, Kiiran pian kaksi vuotta täyttävä Esko-poika (Fi Kva Jöötistä) ja omistaja tietty myös. Useita jäniksiä oli ajossa. Ja kettuhavainto myös. Tapahtumia, ei kaatoja.

Ja jos tilastoja haluaa tietää niin Kiiran kaikki pennut ajaa, niin Be E - kuin Be F -pennutkin. Niin, ja Kata on taas ilahduttavan hyvässä kunnossa ;)

Monivuotinen toiveeni sihteerin tehtävästä luopumisesta (Kaakon Beagle ry) rahastonhoitajan tehtävät säästäen on toteutumassa. Kiitos Iina Saimanen, yllättäen noutajaporukoista löytyi jatkaja. Kiitos.

21.2.2016

Lumisateelle ei sitten loppua tullut eikä sen enempää tapahtumia Kiiralle kuin Sirullekaan. Ajavilla jo kesäloma alkaa häämöttää...

20.2.2016

Komento kyökkiin tuli Kaakon Beagle ry:n järjestämässä ajokokeessa Verlan Haukkulahdessa. Karjalanpaistilla mentiin, kolme beagleä ja kolme suomenajokoiraa starttasi ja hienosti parille beaglelle Beaj1 tulokset.

14.2.2016

Siru touhusi ihan hyvin jäljettömässä maassa, ei ajoa. Kiiralle noin kolmen tunnin haku jonka jälkeen piti jänistä liikenteessä suunnilleen viisi tuntia välillä kettukoiran ja ketun kanssa samassa maastossa ja välillä uiden. Tutkan haukkulaskuri ei ilmeisesti pitänyt uimisesta...

Eilispäivänä molemmille tyhjät. Ja joo, sitä lunta on nyt taas saatu. Pimun huvipuistossa oli kaikki laitteet auki: sulat ojat täynnä vettä ja puhdas paksu lumipallolumi... Lapsettaa, ei voi minkään. Katakin lauantaina mukana pitkällä metsälenkillä ja aika jäykkä sen jälkeen.

Viikolla sain viestiä kotisivujeni sisällöstä (uutiset)... Tattista!

Aiomme siis suunnistaa maaliskuussa Kokkolaan vuosikokoukseen ja päänäyttelyyn. Beaglekasvattini huomio, ilmoittakaa omanne sinne myös! Pystyn esittämään muitakin kuin omat kaksi narttua (jun, käy).

Pirjo, Ove ja Miko: tässä kohtaa jo iso kiitos! Tarkkailkaa Pentuja -linkkiä.

  Tiltu, Blackpepoon Gin Lemon
(Batzi's Knock Out - Taka-Tapiolan Sintonic)

7.2.2016

Vesipaisteessa molemmille ajot, äidille ja tyttärelle. Kiiralla pari eri jänistä ja Sirulla oli sitten ihan oma. Muita jäniskoiria meillä ei nyt sitten olekaan kun Katan kunto ei enää jahtia kestä (olkanivel).

Jotenkin semmoinen tunne että seuraava flattipentue on nytkähtänyt eteenpäin. Saas nähdä...

6.2.2016

Hirvilaskennan vuoksi Kiiralle vain hetki jaloittelua. Kantaa, ei kanna, kantaa... Nimittäin hanki.

3.2.2016

Katalle 13 vuotta täyteen. Mitään se ei oikein kuule ja muitakin vanhuuden merkkejä on äskettäin ilmaantunut. Mutta ruoka ja uni maittaa, edelleen.

30.1.2016

Siru ja Kiira pääsivät metsään.

23.1.2016

Raahessa flatit (19) arvosteli Kirsi Nieminen.
Kerttu, Blackpepoon Lemon Drop NUO EH:
Erittäin hyväntyyppinen, oikean kokoinen, hieman matalaraajainen narttu. Hyvä feminiininen pää, kuonon selällä ridge. Erinomainen kaula ja oikea-asentoiset lavat. Suorahkot olkavarret. Hyvä runko. Hieman painunut ylälinja. Hieman jyrkkä lantio, kokoon sopiva raajaluusto. Hyvä karva. Liikkuu lyhyellä askeleella. Esitetään erinomaisesti.
Mila, Blackpepoon One Way AVO ERI SA PN4 VARA-SERT:
Erinomaista tyyppiä oleva narttu, jolla kaunis pää ja viehättävä ilme. Hyvä kaula, syvä rintakehä. Eriomainen runko. Suorahkot olkavarret, litteät käpälät. Erinomaiset takakulmaukset. Hyvä karva. Liikkuu hyvällä askelpituudella, edessä hieman löysyyttä. Esiintyy ja esitetään erinomaisesti.

Pitkä paukkupakkasjakso päättyi ja miesväki Kiiran kanssa pikkujoulujahtiin. Laukauksia ja silti ajo jatkui. Kiinni otetun koiran pannasta löytyi sille kuulumattomia karvoja, niinpä kotoa hakivat Pimun. Etsintätehtävä tuotti tulosta ja saalis saatiin talteen... Jälleen kerran saalista sai se jolla on koirat eikä se joka ampuu... Tattista!

Meriittikone Hiski on astunut Fi Kva Hamitan Helyn. Toivottavasti pentuja syntyy ja kaikille löytyy aktiiviset kodit.

17.1.2016

Hiskin tytär Siru ei mitenkään ilmeisesti halunnut ryöstää isältään parrasvalojen loistetta. Eikä haittaa, harjoittelmaan näyttelyyn lähdettiin ja sain Sirulle kivan päivän. Oltermannia ja iloista, reipasta käytöstä. Ainut beaglepennuista (3) joka ryntäsi tuomaria tervehtimään. Beaglet pentunäyttelyssä arvosteli Jaana Hartus.
Siru, Blackpepoon Be Firebird PEK2 -: T
asapainoisesti kehittynyt, hieman pitkälinjainen, varsin voimakasrunkoinen nuori neito, joka voisi esiintyä hieman tiivimmässä kunnossa. Riittävä luusto. Varsin lupaava pää - kuonoon saa tulla täyteläisyyttä. Tyypilliset liikkeet, takana voisi olla enemmän työntöä.

Kiiralle noin puolen tunnin haun jälkeen ajo, pari tuntia piti jänistä liikenteessä ja ajosta kiinni. Kotiutuessa -20 astetta.

16.1.2016

Ei metsään tänäänkään, liian kylmä. Paitsi Tassi tietty pääsi, omistajakokelaalle kävi näyttämässä hakua ja niin tehtiin kokelaasta omistaja. Onnea ja menestystä Tassille uuteen kotiin! Yksi yhteydenotto Tassista tuli ja heti napakymppi ;)

Tiedän että meitä arvostellaan tästä tunteettomuudesta laittaa koiria kiertoon. Meiltä lähteneet aikuiset koirat ovat kuitenkin päätyneet mahtaviin koteihin eikä niistä ole tullut kotia vaihtavia kulkureita vaan eläkepäivät on saatu viettää siinä kodissa mihin olemme ne antaneet: flatti Milli ja Terhi, flatti Kissi ja Tero, beagle Kupla ja Roger, kultsu Tiku ja Saijan perhe sekä flatti Lulu ja Hammaslahden väki. Varsin hyvältä näytti myös Jorman ja Tassin ensitapaaminen. Aikuisillekin koirille on paikkansa ja kysyntänsä - huono ei koskaan lähde meiltä eteenpäin, meille soveltumaton kylläkin lähtee.

Illan tullen kasvatin omistaja soitti. Huolehti aluksi että olen varmasti istuallani, sitten kertoi käyneensä kansainvälisessä ajokokeessa Yppärissä... 91,54 pistettä, Beaj1 ja samalla kokeen paras beagle. Siitä tuomari lähti tarjoamaan CACITia. Ja mikäs siinä, semmoinen kun on jo ennestäänkin. Tarjolla on siis Suomen beaglehistorian ensimmäinen kansainvälinen käyttövalio. Ja jos ei, niin ainakin Suomen historian ensimmäinen kansainvälinen kaksoisvalio. TUNNETTA ON PIKKUISEN VAIKEA PUKEA SANOIKSI! Suuremmoiset Onnittelut ja KIITOS!

C.I.T* C.I.B POHJ MVA FI KVA FI MVA SE MVA NO MVA Blackpepoon Be Cooper
, Hiski


9.1.2016

Pientä helpotusta pakkaseen ja Kiira pääsi metsään. Ajon sai aikaiseksi.

8.1.2016

Pakkanen on pitänyt koirat pois metsästä.

1.1.2016

Vuosi lähti käyntiin juniorivoimin. Todistettavasti metsässä on niin hajuja kuin jäniksiäkin.


< alkuun