Kennel Blackpepoon Uutisia vuodelta 2017

uutisia vuodelta:2008 2009 2010 2011 2012 2013
2014
2015
2016

*********************************************

 
31.12.2017

Yksi vuosi on taas takana. Koiramäärä ei lisääntynyt mutta ei myöskään onneksi vähentynyt. Tuikkukaan ei vielä ole kotiinsa lähdössä. Syksy oli kuitenkin kovin koiraharrastuspainotteinen ja olenkin vaihtanut useita sähköposteja päivässä flatteihin liittyen. Talkootyö ei aina edellytä yhdistystä vaan ainoastaan joukon samanhenkisiä ja samaan päämäärään tähtääviä henkilöitä. Pikkuisen tutkijatyyppinä olen myös selvästikin addikti mitä tulee rotujeni historiaan.

En malta olla kommentoimatta tuoretta Newsletteriä... haastattelussa kasvattaja, jonka me kaikki flattiharrastajat tiedämme. Hän kertoo vihaavansa sitä trimmaustyyliä, joka pohjoismaissa flateillä on. Voi kun me suomalaiset oltaisiin niin fiksuja, että otettaisiin alkuperäisyys käyttöön tässäkin asiassa.

Beaglein kanssa ei tänä vuonna kokeisiin menty. Tauko tekee hyvää. Beaglepuolellakin toki tapahtuu, kiitos kaikille teille, jotka olette olleet apuna!

Joskus tippuu kotiin tietoa, varsinaisia helmiä... Sain ihanan kuvan elämästään nauttivasta Tumpista, Pepin pojasta. Virallinen nimi on Blackpepoon Moon Coin (Zebulons Friia Rio Trap - Blackpepoon Toon Moon), s. 13.3.2007. Kiitos kun muistatte kasvattajaa! Kiitos myös muille meitä muistaneille, ovat vaan paljon nuorempia kasvatteja...


28.12.2017

Rusakko. Koiria ei tarvinnut...

17.12.2017

Sirulle rusakko.

15.12.2017

Tasan vuosi siitä kun Pimu kuoli. Tänään seuraan liittyi sen paras kaveri Tiku, Weljesten Especially Au. Viimeiset vuodet Tiku vietti tuttavan lapsiperheessä ja näin sitä säännöllisesti muutaman kerran kuukaudessa. Voimia Tikun perheelle.


29.4.2005 - 15.12.2017

10.12.2017

Jo vähän parempia esityksiä Sirulta. Kiira tämän viikonlopun jälkeen jää potemaan kiimaansa eikä sitä olla astuttamassa vieläkään. Emme ota riskiä, että olisi kahdet pennut samaan aikaan. Tuikku on onnistuneesti astutettu kolmesti marraskuun lopussa.

Beagle tuntuu olevan anaalirauhasongelmainen rotu, muistakaahan aina aika ajoin tämä vähemmän mielekäs tyhjennyshomma...

1.-2.12.2017

Bentley, Blackpepoon Be Flying Spur kävi kylässä.

28.10.2017

Kiira testaili koemaastoa...

24.10.2017

Molemmilla beagleillä tapahtumia ja riistalaukaus. Kiira myös otti metsoja haukkuun...

23.10.2017

Vihdoin beaglet pääsivät metsään, taukoa reilusti kun miehillä oli hirvijahtiviikko joka sunnuntaina päättyi paloitteluun. Melkein koko perhe sitten iltasella pakkaamassa hirveä pakastimeen, "muutama kilo"... Jahti jatkuu isänpäivänä.

Kiiralle ajo, Sirulle ei. Riistalaukaus. Lapset on nimittäin syyslomalla. Poika ampui riistalaukauksen myös hirvijahdissa ja saa huoneensa seinälle neljäpiikkiset sarvet ;)

Eilen näyttelyssä Vekaranjärvellä beaglet arvosteli Markku Mähönen. Lihavuuteen loppui Simon pyörähtelyt kehässä. Kausi täydessä vauhdissa ja metsästyskoirat on lihavia...
Simo, Blackpepoon Be Forester AVO H: - tulossa-

15.10.2017

Tuli sitten sekin viikonloppu kun miehet poistuivat metsätamineissa ilman koiria. Hirvikoiraa kun meillä ei olekaan... lauantai tyhjää, sunnuntailta yksi. Jäi siis vielä viikollekin jokunen kaadettava hirvi.

Kanit muuttivat tänään pääkaupunkiseudulle, nyt niitä jäi kotiin vain omiksi tarpeiksi.

7.10.2017

Molemmat beaglet metsään, ei ajoja. Iltasella vielä käytiin linnustamassa noutajien kanssa, ei saalista.

Piirinmestaruustuloksia tippuu vähän sieltä ja täältä. Pohjois-Pohjanmaalta hienosti pohjan lohkoon Kiiran sisko, Pessi ja Hiski. Hiskillä oli epäonnea mutta onneksi se ei pudottanut pois lohkosta.

1.10.2017

Sirulle vihdoin kauden ensimmäinen ajo. Ei siis ihan saatu piirinmestaruuskuntoon. Siskonsa Minni ajoi tänä viikonloppuna molempina päivinä ja on vihdoin tulossa sille tasolle missä oli viime kauden lopussa. Näiden veljelle kauden ensimmäinen metsäjänis nurin. Aiemmin jo näiden pohjoisin veli on päässyt ajossaan kaatoon asti. Kyllä se siitä!

30.9.2017

Kokemusta ja hyviä tuloksia kokeista tänään...

Hiski, Blackpepoon Be Cooper
upeasti Keminmaalla järjestetyn Rajajokiottelun paras koira. Vuodenaikaan nähden hieno ykköstulos 72,75 p.ja CACIT! Seuraavat palkintopallilla olivat  Ruotsista ja sinne myös joukkuevoitto.  Onnea Hiski & Co, kyll mie vaan niin ylpee oon!

Minun ja Missin elämän ensimmäinen startti working testissä. Pari kertaa olen koetta käynyt katsomassa ja siksi tuli ilmoitettua. Tehtävät oli kyllä haastavampia kuin olin etukäteen ajatellut. Oli todella pitkä ykkösmarkkeeraus, samon parityöskentyä walk up tehtävänä. Ei kun treenaamaan lisää...  Tänään siis Alo0 niin, että yhdeltä rastilta kymmenen pistettä. Flatti joka kokeeseen varsinaisesti piti saada, teki hienoja 19, 17 ja 15 pisteen rasteja, toki myös nollia.

Kiiralle kauden toinen jänis. Tiekiituri... Hyvä miun poika. Taas.

24.9.2017

Kiiralle pari ajoa.

Hiskillä kävi hyvärakenteinen narttu, mielenkiintoista jo sukutaulun puoleenkin nähdä mitä sieltä tulee tuleville vuosille. Meillä itsellähän on parikin valionarttua ollut ja niiden etuosat ei kyllä ole niin hyvät että ne sen kilometrimäärän kestäisi mitä niille kausi antaa myöden...  Tähän on taas hyvä tarjota Riitta Ahon kirjaa Terverakenteinen koira.

23.9.2017

Kiiralle kauden ensimmäinen jänis.

20.9.2017

.

Ihan yksiselitteiset on kennelliiton säännöt siinä, kuinka toimimattoman sirun kanssa menetellään eikä kellään liene siihen mitään lisättävää. Toimivan sirun löytämättömyys onkin sitten eri asia...

Taipumuskokeeseen pääsääntöisesti tulee nuoria koiria, olin varmasti poikkeustapaus saapuessani 8 vuotiaan narttuni (sekä 7 vuotiaan kasvattini) kanssa taipumuskokeeseen. Ohjeistuksen mukaan (alkaen heinäkuun alusta 2013) siru asetetaan lapojen väliin ja sieltä sen helposti löytää varmaan lähes kaikilta taipparikoirilta. Vanhemmilla siru on vasemmalla puolella kaulassa, voi olla hyvinkin lähellä korvaa. Sirun paikkaa muutettiin johtuen mm. cavaliereille tehtävistä CT-kuvauksista. Koska lukulaite lähettää signaalin siruun (ja vasta sitten siru lähettää signaalin lukulaitteeseen) , on lukulaite saatava riittävän lähelle sirua. "Vaeltavat sirut" ovat tänä päivänä lähinnä urbaaneja legendoja.

19.9.2017

Nyt on oikein vauhti päällä kun on treenattu tänään ja sunnuntaina... Damit tulee talteen kyllä eikä hurjasti edes mutkia matkassa... Mutta ei mene jakeluun miksi koira, jolla hyvä vapaana seuraaminen ja paikalla pysyminen, on ihan sikakäytös hihnassa. Jääkö aivot narikkaan kun hihna laitetaan kaulaan?

12.9.2017

Treeniä Missille dameilla. Näin on viimeksi käynyt vissiin kesällä mökillä...

Beagleistä on tippunut jonkun verran tietoa kun omistajat ovat olleet yhteyksissä. Varsin mieluisaa oli kuulla kuinka eläinlääkärin pelastama (kohtutulehdus) beagle Moona on ajanut jo kaatoon asti. Neitihän on syntynyt 2008 eli on meidän toiseksi vanhimmasta beaglepentueesta.

Viikonlopulta ei omien koirien metsäretkistä ole kerrottavaa. Sirua oli turha edes päästää irti pitkään jatkuneiden sateiden vuoksi. Kiiralla nyt jotain oli mutta ihan samalla tasolla kuin mitä kaudelta tulleet ajokokeiden tulokset kertoo. Eli ei kummosta.

8.9.2017

Tänään kävi kasvattini Laku, Blackpepoon Another Point FIN24104/08 silmätarkastuksessa. Koira on syntynyt maaliskuussa 2008, joten se on jo ihan hyvässä iässä eli 9,5 vuotias. Oikeassa silmässä puhjenneita iriskystia, muilta osin koiran silmät olivat täysin terveet. Koiran tarkasti kyseistä rotua harrastava silmäeläinlääkäri ja oletan hänen tutkineen silmät tarkasti, rakkaudesta rotuun. (Huom! kystista ei ole mitään vaaraa, ei merkitystä)

Ensimmäinen tarkastuskerta tämä ei ollut vaan toinen. Ensimmäisessä koira kävi 12.11.2012, eli lähes viisi vuotta sitten. Tuolloin diagnoosina oli kortikaalinen katarakta ja linssin etuosan saumalinjan katarakta. Tuo jälkimmäinen varsin yleinen flateilla, siitäkin on tullut aikoinaan esimerkkikoirien kautta väännettyä - tuolloin rotujärjestö antoi käyttööni lausunnot (niistä jotka löytyi). Sitähän ei aikoinaan edes merkitty papereihin, juuri siksi että olisi turhaan poistanut koiran jalostuksesta. Rotujärjestö tarkensi pevisaa, jonka jälkeen eläinlääkärit saattoivat huoleti merkitä paperiin löydyksen.

No tuolloin viisi vuotta sitten ei myöskään kortikaalinen katarakta aiheuttanut suuria tunteita, sillä niitä löydettiin (?) harvoin eikä pevisa sulkenut ko. merkinnän saanutta jalostuksesta. Tuoreimpaan pevisaankaan tällaista ei rotujärjestö tainnut kaivata, mutta kennelliiton jalostustieteellinen toimikunta halusi tiukentaa flattien pevisaa. Niinpä jalostuksesta pois sulkevaksi tuli myös kortikaalinen katarakta.3.9.2017

Pari muuttujaa, mutta siitä selvittiin... Kaakon noutajakoirayhdistyksen järjestämässä taipumuskokeessa tuomaroi Kari "Piki" Silvennoinen. Viimeisenä starttiin tulleen tuomari kehui ohjaamistani (4) parhaana eikä kiistääkään voi.

Missi, Flatout Hirmu Tehokas NOU1


Sosiaalinen käyttäytyminen: Suhtautuu ystävällisesti vieraisiin koiriin ja ihmisiin.
Uimahalu: Menee veteen, ui hyvin.
Hakuinto:
Tekee hyvällä vauhdilla, kattaa hyvin koko alueen. Käyttää hyvin vainuaan.
Noutohalu:
Ottaa oma-aloitteisesti lokit. Myös varikset.
Riistankäsittely:
Noudon alussa lokeista hieman pinnalliset otteet, muutoin syvä ja pehmeä. Variksista ote syvä ja pehmeä, samoin kanilla.
Palauttaminen:
Palauttaa lokit suoraviivaisesti ohjaajan läheisyyteen. Varikset pääsääntöisesti ohjaajan läheisyyteen.
Reagointi laukaukseen:
Rauhallinen ja tarkkaavainen.
Itseluottamus ja aloitekyky:
Hyvät tehtäviin nähden.
Yhteistyö:
Hyvä.
Yleisvaikutelma:
Liikkuu hyvällä vauhdilla haussa ja tekee hyvän vesityön. Lupaava nuori metsästyskoiran alku.


Tuikku, Flatgold's An Eternal Flame NOU1

Sosiaalinen käyttäytyminen: Suhtautuu ystävällisesti vieraisiin koiriin ja ihmisiin.
Uimahalu:
Menee veteen, ui hyvin.
Hakuinto:
Liikkuu hyvällä vauhdilla, kattaa hyvin koko alueen.
Noutohalu:
Ottaa lokit oma-aloitteisesti, myös variksista. Myös kanilla.
Riistankäsittely:
Lokeista syvä ja pehmeä ote, myös variksista. Kanista hyvä ote.
Palauttaminen:
Palauttaa suoraviivaisesti lokit ohjaajalle rantaan, varikset suoraviivaisesti ohjaajalle myös.
Reagointi laukaukseen:
Rauhallinen ja tarkkaavainen.
Itseluottamus ja aloitekyky:
Tehtäviin nähden hyvät.
Yhteistyö:
Hyvä.
Yleisvaikutelma:
Tosi kivalla tyylillä liikkuva koira, joka tekee hyvää työtä kokeen ajan.

Erkka, Blackpepoon Lemon Twist NOU1

Sosiaalinen käyttäytyminen: Ystävällinen vieraita ihmisiä ja koiria kohtaan.
Uimahalu:
Menee vauhdilla veteen ja ui hyvin.
Hakuinto:
Vauhdikas, kattaa hyvin aluetta.
Noutohalu:
Lokit ottaa oma-aloitteisesti. Joudutaan heittämään varista ennen kuin suostuu ottamaan, loput varikset oma-aloitteisesti ylös. Kani myös.
Riistankäsittely:
Lokit tuo siivestä. Variksista pinnalliset otteet. Kanista syvä ote.
Palauttaminen:
Palauttaa lokit ja varikset pääsääntöisesti ohjaajalle.
Reagointi laukaukseen:
Tarkkaavainen.
Itseluottamus ja aloitekyky:
Tehtäviin nähden hyvät.
Yhteistyö:
Hyvä.
Yleisvaikutelma:
Innokas noutaja joka tekee tosi vauhdikkaalla tyylillä töitä koko kokeen ajan.

Nemo, Blackpepoon Gin Lime NOU1

Sosiaalinen käyttäytyminen: Ystävällinen vieraita ihmisiä ja koiria kohtaan.
Uimahalu: Menee vauhdilla veteen, ui hyvin.
Hakuinto:
Tosi nopealla vauhdilla laajaa ja kattavaa hakua.
Noutohalu:
Ottaa lokit oma-aloitteisesti, myös varikset. Joudutaan avustamaan kanilla.
Riistankäsittely:
Lokeista pehmeät otteet, myös variksista. Myös kanista.
Palauttaminen:
Palauttaa lokit suoraviivaisesti rantaviivalle. Tosi nopeat palautukset variksista ohjaajan käteen.
Reagointi laukaukseen:
Tarkkaavainen ja kiinnostunut.
Itseluottamus ja aloitekyky:
Hyvät tehtäviin nähden.
Yhteistyö:
Tosi hyvä yhteistyö.
Yleisvaikutelma: Tosi nopea koira joka tekee hyvällä tyylillä töitä koko kokeen ajan. Hyvässä yhteistyössä ohjaajan kanssa.

Myös ohjaaja liikkui hyvällä vauhdilla ;)

Kiirallekin hyvä ajo tänään.


2.9.2017

Vihdoin Kiiralle ajo. Siru edelleen lajittelee syötäviä ja ei syötäviä heiniä...

Viime hetken paniikkitreeniä eilen Nemolle ja tänään Tuikulle ja Missille. Tosin Tuikku pääsi tänään ja eilen myös sorsalle, ei saalista.

Maanantaina 18.8. kävi Oulussa koirakolari. Kasvattajana ja koiranomistajana sitä aina pelkää milloin osuma tulee, mutta beaglet ovat näiltä säästyneet. Yhtään en kasvateistakaan tiedä. Mutta Blackpepoon One -pentueesta yksi on kuollut auton alle, nyt sen sisko lähti jäniksen perään ja jäi auton töytäisemäksi. Hengenvaarallinen tila, ilmarinta. Tuon lisäksi kyynärpäässä sormenpään kokoinen haavauma. Koira jäi henkiin. Vahva koira - Blackpepoon One Way, Mila.

27.8.2017

Taipumuskoetreeniä neljälle flatille ja yhdelle kultsulle. Tapahtumia valvomassa oli yksi voittajaluokan flatti. Kaikki riistat saatiin talteen, tälläkin kertaa. Kiitokset ampujalle;)

Beagleillä ei edistystä entiseen.

26.8.2017

Mäntyharjulla oli kaikkien rotujen koiranäyttely. Töissä.

Työntekoa jatkettiin kotona, kun pihalla odotti yksi kasvattini. Huomenna jatketaan...

Irtilasketut koirat ei olleet saaneet mitään älykästä aikaiseksi metsässä. Tuikulle illalla telkkä. Tuo koira onkin elitisti kun sillä on erikseen toinen mies autokuskina/ohjaajana ja toinen ampujana...

22.8.2017

Yksi nouto lisää Tuikulle, kun pojan kanssa kävimme katsastamassa lammen. Innokas koira perkaamaan kaislikkoa ja sieltä se sitten lähti;)  Innostaa näitä sivujakin päivittämään...

20.8.2017

Eilisilta meni rantapalloja keräillessä ja tänään töihin. Kumpikaan beagleistä ei saanut ajoa. Heinän syöntiä ja rallattelua... ;) Kuuma keli ja ajoissa koirat pois metsästä.

Aloituksesta ei mitään, ei edes ampumapaikkaa. Illalla pari vihreäsiipistä, noutajana Tuikku. Hienosti ampujalle käteen. Missi pääsi kantamaan tuoretta myös.

19.8.2017

Kouvolassa beaglet (9) arvosteli beagleillä koirauransa aloittanut suomenpystykorvamies Pekka Teini.
Siru, Blackpepoon Be Firebird AVO ERI2 SA PN4 VARASERT:
Keskikokoinen narttu, jolla oikeat mittasuhteet ja hyvä raajaluuston vahvuus. Hieman kevyt mutta oikealinjainen nartun pää. Hyvä kaula, hieman pysty olkavarsi näkyy myös liikkeissä. Hyvä takaosa. Erinomainen turkki. Voisi liikkua hieman pidemmällä askeleella.

Tulihan se ERINOMAINEN sieltä. Ja bonusten kera vielä. Huomisaamua odotellen ;)

12.8.2017

Turhaan ei Sirun kanssa Match Showssa treenattu... sillä sen veli pärjäsi tänään hyvin Luumäellä. Beaglet (6) arvosteli Maija Lehtonen.
Simo, Blackpepoon Be Forester AVO ERI1 SA PU1 SERT VSP:
Reilu 2 v. Voimakasrunkoinen uros. Riittävä raajakorkeus. Miellyttävä pää ja ilme. Hieman ryppyjä otsalla. Oikea purenta. Hyvä kaula ja ylälinja. Tilava syvä rintakehä. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä häntä. Malttaessaan varsin sujuvat liikkeet. Reipas käytös.
Siru, Blackpepoon Be Firebird AVO EH1:
2 v. Hyvät nartun mittasuhteet. Hieman kevyt raajaluusto. Toivoisin täyteläisemmän kuono-osan. Oikea purenta. Pitkä jalo kaula. Hyvä ylälinja. Riittävä rintakehän pituus. Kovin lyhyt rintalasta. Riittävät kulmaukset. Kevyet liikkeet. Riittävä askelpituus. Hyvä hännän kiinnitys. Reipas käytös.
 
Simo

Simolle toinen serti, Sirulle miljoonas EH.

11.8.2017

Aitovetin röntgenillä otetut kuvat tulivat lausuttuina kennelliitosta. A:n lonkat ja 0 kyynärpäät oli Missillä, Flatout Hirmu Tehokas.

2.8.2017

Kaakon noutajakoirayhdistyksen Match Showssa Missin ja Sirun kanssa.

30.7.2017

Suonenjoella beaglet (13) arvosteli Sakari Poti.
Bentley, Blackpepoon Be Flying Spur AVO ERI2 SA PU3 VARA-SERT:
Koko 40 cm. Keskikokoinen, oikeat mittasuhteet. Hieman kevyt komea pää. Pyöreä raajaluusto, muuten erinomainen raajaluusto. Hyvä karva. Pysty häntä. Tyypikäs liike.

Rotumääritelmä sanoo ihannekorkeudeksi 33-40 cm, nyt 40 cm oli keskikokoinen.

27.7.2017

Tuikun käytös ja olemus ovat olleet sitä luokkaa etten uskonut sen pentuja tekevän. Asia varmistettiin kuitenkin tänään tiineysröntgenissä. Ilmeisesti sen pentuja ei siis saada, mutta harkitsen vielä lähdenkö yrittämään vai en.


20.7.2017

Yllättäen alkanut kiima ei sitten niin hedelmällinen ollutkaan...

4.7.2017

Asiansa osaavat lääkärit saivat pelastettua Moonan, Blackpepoon Be Brava. Yhdeksänvuotiaalle koiralle tuli märkäkohtu, mutta sen operoituaan oli eläinlääkäri luvannut, että vielä ajaa jänistä.

1.7.2017

Koirat ei sitten mökille päässeet kun omistajilla on muita harrasteita. Miehet AEM talkoissa ja minä kehätoimitsijana Myllykoskella. Olisi ollut kiva jos olisi voinut keskittyä vain ruotsin kieleen, mutta ei... tuuli teki parhaansa sekoittaakseen paperit ja systeemit. Kiva päivä kuitenkin, taas oppi uutta. Kehässä koiria oli vitos- ja kymppiryhmistä. Kehislahja paras koskaan, koirat todella pitivät uudesta lelusta!

Tuikku vaikuttaa tiineeltä eikä sitä aiota ultrata.

Beaglet (13) Kouvolan ryhmänäyttelyssä Myllykoskella arvosteli Kalvo Kriisk Virosta.
Simo, Blackpepoon Be Forester AVO ERI3-:
Correct size. Masculine head. Correct bite. Good length of ears. Strong body. Well set tail. Nice ribcage. Well angulated front and rear.  Correct tail set. Moves little bit wide in front. Needs more drive. Lovely character. Well handeled.

18.6.2017

Beaglet (15) Haapajärvellä arvosteli Pekka Teini.
Minni, Blackpepoon Be Felicia AVO ERI3 SA PN3 VARA-SERT:
Koko 35 cm. Keskikokoa pienempi narttu, jolla kauniit liikkeet, jolla erinomainen liike ja temperamentti. Sievä pää, hieman lyhyt rintakehä, muuten hyvä raajakokonaisuus. Hyvät kulmaukset raajoissa. Hyvä turkki.

Minnin arvosteluissa on hieman eroa peräkkäisiltä päiviltä, toki myös esittäjät oli eri henkilöitä ;) Sunnuntainen esittäjä tiesi, että koiran vahvuus on liike. Ja siitä on sitten tuomarillakin mennyt sanat sekaisin! ;)

17.6.2017

Beaglet (11) Oulussa arvosteli Markku Kipinä.
Minni, Blackpepoon Be Felicia AVO EH:
Lanneosaltaan pitkä narttu jolla saisi olla pidempi rintakehä. Voimakkaat kulmaukset takaa, löysä etuosa, lyhyet olkavarret, lyhyt kaula, riittävät pään linjat, alaleuka voisi olla leveämpi. Purenta ok, hyvät silmät ja korvat. Ylälinja saisi olla tiiviimpi. Häntä ok, riittävä sivuliike.

12.6.2017

Poiminta bullmastiffien OpenShown luettelosta:

"Tuntuu, että nykyään on paljon kasvattajia ja ulkomuototuomareita, joilla on puutteellinen rodun tuntemus. Ihmiset tulevat "asiantuntijoiksi" nopeasti. Ennen vanhaan hiljainen tieto, tieto jota ei löydä mistään muualta, siirtyi vanhemmilta kasvattajilta nuoremmille. Hyvien koirien kasvattaminen vaatii aikaa.

Koiria, joilla on vahva rotutyyppi sukutaulussaan, on nykyään harvassa. Urokset valitaan jalostukseen näyttelytulosten perusteella, riippumatta siitä onko kyseinen koira nartulle sopiva tai ensinkään oikeaa rotutyyppiä. Tuntuu että jalostus tapahtuu näyttelymenestys edellä, eikä niinkään rotumääritelmän ihanteeseen tähdäten." Josefina ja Rune Aga, Sotarbackens, Ruotsi

Niin viisaita sanoja!

10.6.2017

Heinävedellä beaglet (8) arvosteli Sakari Poti.
Bentley, Blackpepoon Be Flying Spur AVO ERI1 SA PU2 VARA-SERT:
Koko 39 cm. Keskikokoinen. Mittasuhteiltaan oikea. Komea pää. Hyvät vahvat korvat. Hyvä, pyöreä raajaluusto ja hyvä raajarakenne. Hyvä karva. Pysty häntä. Tyypikäs liike.

Bentleyn sa-tili on nyt auki, hieno juttu. Johan niitä erinomaisia olikin kertynyt. Roppakaupalla. ;)29.5.2017

Jos eilen meni viitisen minuuttia tutustuessa niin tänään mentiin alle minuutissa tositoimiin. Ei voisi enää paremmin luonto tätä hoitaa. Kiitos Vivecalle Nemon kyyditsemestä tänne meille.

28.5.2017

Bingo! Pentuja -sivut päivitetään pian.

27.5.2017

Bentley kävi näyttelyssä Kerimäellä Beaglet () arvosteli Kirsi Honkanen. Omalla tasollaan, edelleen. Sa:ta odotellessa...
Blackpepoon Be Flying Spur AVO ERI1 -:
arvostelun käsialasta ei saa selvää

Kehätoimitsijana Iitin Mankalassa, Suomen Bullmastiffikerhon Open Show, jota tuomaroi Roger Jones, UK.

23.5.2017

Tuikulle oli varattu taippariaika, se peruttiin ja Nemolle oli varattu kesäkuulle silmätarkki, se piti aikaistaa tälle päivälle. Toivotaan parasta...

Myös Missi on kiimassa.

22.5.2017

Meille tarjoutui tilaisuus tutustua jalostuskelpoiseen urosbeagleen. Kiitos käynnistä!

Uroksen isää olemme Kiiralle harkinneetkin jo mutta se ei enää ole hengissä. Tuumitaan ;)

21.5.2017

Pohjoisen maitopoika kävi Rovaniemellä näyttelyssä eilen. Pientä petrausta edelliseen käyntiin. Beaglet (4) arvosteli Matti Palojärvi.
Aatu, Blackpepoon Be Fabia AVO ERI1 SA PU1 SERT VSP:
Mittasuhteiltaan oikea. Hyvä pää ja korvat. Erinomainen ylälinja. Rittävä raajaluusto ja kulmaukset. Erinomaiset käpälät, hyvä karvapeite ja häntä. Hieman lyhyt taka-askel. Rauhallinen luonne.

Kiiralla ja Hiskillä on komeita jälkeläisiä ja huom! millaisilla käpälillä...

6.-7.5.2017

Pian kahden vuoden ikään tulevat Be F -pennut ovat vielä ehtineet nuortenluokkaan. Beaglet Sulkavalla lauantaina arvosteli Markku Kipinä
Bentley, Blackpepoon Be Flying Spur NUO ERI2-:
Hyvä koko, vahva luusto, Riittävät kulmaukset, tilava syvä rintakehä joka saisi olla hieman pidempi. Riittävä kaula, häntä ok. Hyvä eturinta, hyvät pään linjat. Hyvä purenta, korvat ja silmät. ***  Vielä hieman löysä edestä, askellus saa vielä tasapainottua.
 

ja sunnuntaina Sakari Poti Savitaipaleella
Simo, Blackpepoon Be Forester NUO ERI1 SA PU2 VARA-SERT:
Koko 39 cm. Keskikokoinen, oikeat mittasuhteet. Voimakas, komea pää. Hyvät, vahvat korvat. Erinomainen runko ja raajarakenne. Pysty, tanakka häntä. Hyvä karva. Kevyt, tasapainoinen liike. Hyvä luonne.

ja Perttu Ståhlberg Raahessa.
Minni, Blackpepoon Be Felicia NUO H:
Oikeat mittasuhteet, kokoon oikea pituus. Hieman kevyt kuono, *** silmät, hyvä korvat, riittävä kaulan pituus. Niukasti kulmautunut edestä ja takaa. Rintakehä voisi olla pidempi. Tiivis karva. Pyöreä lanne, voisi liikkua pidemmällä askeleella.

Jos samana päivä kaksi eri tuomaria kommentoi sisarusten rintakehien pituuksia, niin tarvinnee ottaa tosissaan...

29.4.2017

Hoitokoira Frida, Blackpepoon Be Fiesta tuli meille viikonlopuksi.

Fridalla todettiin A/M ja se sai siihen kortisonia. Lääkitys tepsi jo heti ensimmäisenä päivänä, sitten lääkitystä vähennettiin ja nyt se on jo pitkään mennyt ilman lääkettä. Olen ymmärtänyt, että lääkitys voisi olla elinikäinen? Mutta hyvä kun tällä selvittiin. Frida on myös voimakkaasti yläpurentainen, väkisinkin sitä miettii onko kehitysvaiheessa sikiössä ollut joku hässäkkä? Pentueessahan on toinenkin yläpurentainen, sillä taasen pallit turpoaa talvella (ei diagnoosia vaikka lääkärillekin näytetty). Muilla ei mitään ole ollut eli periaatteessa 6/8 tästä pentueesta on kaikin puolin kuivilla. Poikkeuksen toki vielä tekee nahkainen pentu Simo, jolta nahkaa on sittemmin leikelty (entropium).


.


15.4.2017

Maya, Blackpepoon Another Time
18.3.2008 - 11.4.2017Vuodenvaihteen jälkeen alkanut takajalan ontuminen paljastui luusyöväksi ja loppuun asti iloinen ja lempeä Maya päästettiin kivuistaan. Kiitos Christianne ja Patrick ja voimia.

8.4.2017

Meille suunniteltu dunkerpentu ei toteudu, sillä pentueen emä on tyhjä. Mahdollinen seuraava astutus vaatii erikoisluvan nartun iän vuoksi. Nähtäväksi siis jää toteutuuko vai ei. Ikä tulee vastaa tietty jollain toisellakin...

Hiskin uusin titteli on näkynyt tietokannassa nyt jo parin viikon ajan.
C.I.B.T C.I.T. C.I.B POHJ MVA FI KVA FI MVA SE MVA NO MVA NO KVA Blackpepoon Be Cooper

3.4.2017

Kahtena talvena murtuneet kannuskynnet otettiin Kiiralta pois Aitovetissä. Kannukset olivat siis edessä, takana niitä ei ole ollutkaan. Menneen kauden korpilla käpälät kesti kyllä hyvin, mutta kannuskynnet ei. Kaikkeen tottuu, niin kuin kauluriin...

25.-26.3.2017

Salpausselän Sinikka oli pyytänyt minut sunnuntaiksi kehään, pesti muuttuikin kaksipäiväiseksi ja tuomarikin vaihtui. Maailmaani avarrettiin yhden ruotsalaisen verran, Johnny Andersson touhusi lauantaina ryhmän 2 ja sunnuntaina ryhmän 1 kimpussa, jolloin myös hänen oma rotu oli työn alla. Kiitokset superhyvälle kollegalle Markolle, oli hauskaa ja jotenkin ne työtkin saatiin tehtyä... Poliiseissakin riittää, että toinen työparista osaa kirjoittaa ja toinen puhua.

Parasta kaikessa tietty oli, ettei kukaan ollut tällä välin kotihommia pöllinyt vaan nekin oli minulle säästetty.

Viikolla syntyi jo kolmas kanipoikue tälle vuodelle.

24.3.2017

Kennelliitto tiedotti minua silmäasioihin liittyen.

18.3.2017

Kiira lekurissa, aidosti suomalaisessa AitoVetissä. Lotta lääkärinä, Rimadyliä kipeään niskaan. Ja lepoa sekä valjaslenkkeilyä... Syöttöporsas valjaissa, sepä vasta olisi näky... Kannuskynnen vuoksi lekuriin mentiin mutta se ei nyt akuutisti kipeä ollutkaan vaan tuo niska. Tyttären kanssa leikkimiset ja riehumiset on nyt sitten toistaiseksi takanapäin. Kiira painoi 12,8 kg.

Tutin Blackpepoon pennut tänään jo 9 vuotta!

11.3.2017

Treeniä Missille ja Sulolle.

5.3.2017


Beaglet (77) arvosteli Elena Ruskovaara:
Enska, Blackpepoon Be Enzo: AVO EVA (koira ei kunnolla antanut tutkia hampaita joita sillä ei selvästikään enää alaleuassa edessä ollut)
Bentley, Blackpepoon Be Flying Spur NUO ERI3-: Erittäin hyvänmallinen, selvä sukupuolileima. Hyvä luusto. Vakaa ylälinja. Hieman pitkä runko. Komea häntä. Hyvä jäntevä takaosa. Olkavarret saisivat olla pidemmät. Oikeanmallinen pää, keskiruskeat silmät. Hyvä koko. Liikkuu sujuvasti eri suunnilta katsottuna. Miellyttävä käytös.
Simo, Blackpepoon Be Forrester NUO H: Koko 39 cm.
Hyvä koko. Selkeä sukupuolileima. Turhan pitkä runko. Otsassa selkeät rypyt, jotka tekevät ilmeestä huolestuneen. Hyvä pään malli. Tummat silmät. Erinomainen kaula. Reilu, syvä runko. Vähän alas asettunut häntä. Hyvä takaosa. Pitkässä selässä pehmeyttä mikä näkyy erityisesti liikkuessa. Vähän löysä edestä. Hyvä ponnekas takaliike. Mukava käytös. Liika rungon pituus ja löysyys häiritsevät.
Hiski, C.I.B.T. C.I.B. C.I.T. POHJ MVA FI KVA NO KVA FI MVA SE MVA NO MVA Blackpepoon Be Cooper KÄY EH: Koko 38 cm. Turhan pitkärunkoinen, hyvin jäntevässä kunnossa esiintyvä uros. Hyvä koko. Kootut käpälät. Erinomainen kaula. Mallikas hyväilmeinen pää. Lanteessa turhaa pituutta. Hyväasentoinen häntä. Tarpeeksi vakaa ylälinja liikkuessa. Sujuva sivuaskel. Tarpeeksi yhdensuuntainen edestä. Hauska käytös ja esiintyminen.
Siru, Blackpepoon Be Firebird NUO EH4: Koko 36,5. Hyvin narttumainen, reipas. Jäntevä runko. Tarpeeksi raajaluustoa. Lihaksikas takaosa. Sopiva kaula. Tarpeeksi voimakas kuono. Keskiruskeat silmät. Tarkkaavainen ilme. Hyväasentoinen häntä. Liikkuu reippaasti. Hiukan pitkä lanteestaan, silti vakaa ylälinja liikkeessä. Tarpeeksi yhdensuuntainen edestä. Esitetään hyvin.
Kiira, Fi Mva Isoahon Cindy VAL ERI4-:  Koko 36,5 cm. Selvä sukupuolileima, hyvät mittasuhteet. Kokoon sopiva luusto. Hyvät käpälät. Kauniit tummat silmät, hyvät korvat. Turhan keveä kuono-osa. Tilava runko. Sopiva luusto. Tarpeeksi ylös asettunut häntä. Sujuvat terveet hyvät liikkeet. Vauhdikas käytös.

Oman arvioini mukaan Enska olisi yltänyt tyydyttävään ilman EVA:a eli se ei narttumaisena, kuivakkaana ja rakenteeltaan puutteellisena olisi loistanut missään tapauksessa. Osallistuminen oli muutenkin epävarmaa kun se oli ketulta saanut hyvää osumaa eturintaan ja aiemmin jo nähtävästi korviin (ja jossain ne hampaatkin on menneet).

Flatit (27) arvosteli  Maija  Lehtonen.
Missi, FlatOut Hirmu Tehokas JUN EH4: Koko 59 cm. 10 kk. Sopivat rungon mittasuhteet. Hyvä pään pituus, hieman syvä kallo. Aavistuksen avoimet silmät. Purenta ok. Riittävä kaula. Ylälinja saa tiivistyä. Vankka raajaluusto. Syvä rintakehä. Hieman jyrkkä lantio. Voisi olla hieman kulmautuneempi takaa. Saisi liikkua paremmalla ulottuvuudella, takaliike jää rungon alle. Hyväasentoinen häntä. Oikea karvanlaatu. Esiintyy ja esitetään kauniisti.28.2017

Rantapallot heitelty... beaglein kesäloma alkoi. Kiiralle oikein hyvät ajot vielä tänään, eilen verrytteli Siru. Olin oikein itse kuuntelemassa Sirua.

26.2.2017

Tänään kuten eilenkin ajossa Kiira ja Siru, jälkimmäiselle selvästi vähemmän mutta Kiiralle 36 kilometriä. Lunta täällä nyt on eli tuossa lumimäärässä ihan kiitettävät kilometrit. Vaikka käpälät on kestäneet hyvin tämänkin vuoden kaikki kelit, on etujalan kannuskynsi saanut osumaa. Sama vaivasi vähän viimekaudellakin. Maaliskuussa alkavan kesäloman aikana varmasti eläinlääkärin kanssa neuvotellaan mitä kannattaa niiden kanssa tehdä.

Be F -pentueen komistus Bentley ajeli tänään 1 h 45 min ja omistaja pääsi itse viimeistelemään jahdin. Tuli viestiä tyytyväisyydestä: nyt koira pysyy hukalla eikä tule ukkoa katsomaan. Tyytyväinen on myös Enskan (Be Enzo) omistaja. Vaikka koira vaatiikin aika tuoreen jäljen jänisjahtiin, on intoa ottaa ajoon ilvestä ja kettua. Ja onhan se ahmaakin ajanut. Ketulta sai seurusteluvammoja, toivottavasti ei estä tulevan viikonlopun kinkereitä.

25.2.2017

Talkoorutistuksistani toiseksi viimeinen Kaakon Beaglelle on takanapäin: Verlan Haukkulahdessa järjestettiin koe, jonka emännäksi olin lupautunut. Aiempina vuosina (2) mentiin karjalanpaistilla, keitetyillä perunoilla ja lanttulaatikolla, nyt satsattiin makkarakeittoon joka päivän aikana työstyi muhennokseksi. Puita sai nimittäin pesään lyödä, sen verran paljon pakkasta ja tuulta. Mukava oli ylituomarin kanssa jutustella, mm. mööpeleistä ja ajokoirien rakenteista. Olenkin jo luvannut liittyä ajokoirajärjestöön...

Tänään koeteltiin myös Minni, Blackpepoon Be Felicia. Se on niin Kiiran kuin Hiskinkin jälkeläisistä ensimmäinen joka uskaltautui kokeeseen. Hyvä Sanna (Isoahon) ja Minni! Kuulin myös illemmalla, että saman pentueen Simolle olisi yhteisjahdissa tullut pari kaatoa. Mutta sillähän niitä on!

 


18.-19.2.2017

Alkuperäiset suunnitelmat viikonlopusta kasvatin kanssa jänismetsällä meni uusiksi, kun miehet saivat kutsun omien alueiden yhteistapahtumaan. Edustustehtävissä meidän beaglet (2), yksi suomenajokoira ja vielä yksi vieraileva beagle. Kaikille ajoja, useita riistalaukauksia ja kyllä, jotkut kiikuttivat kotiin saalistakin....16.2.2017

Mitä hankkia koiralle jolla jo on kaikkea? No No Kva tietysti...

Onnittelut ja SUURI KIITOS, ei voisi kasvatti enää parempaa ja aktiivisempaa kotia saada. Upeaa, että harrastava taho on saanut näin hyvän koiran!

Tänään norjalainen ykkönen ja eilenkin kolmonen. Tänään heti aamusta oli omistaja todennut, että nyt on Hiskin keli!

12.2.2017

Molemmille tänään ajot, Sirulle yksi ja Kiiralle useampia.

11.2.2017

Aamuksi suunnitellun rusakkojahdin siirto pakkasen vuoksi myöhemmäksi ei onnistunut, joten kelin lauhduttua perheen miehet veivät beaglet metsäjäniksen jäljille. Sirulle ei mitään, Kiiralle ajo.

7.2.2017

Väärin ymmärretty...?

Meille tuli jouluna toisen lauman flatti. Koira, joka on nuorena käynyt meillä ensimmäisen omistajansa kanssa, sittemmin asunut meillä jokusen päivän siirtyessään omistukseeni. Ja myöhemminkin se on meillä piipahtanut, tämän mahdollisti koiran toinen omistaja. Periaattessa kaikki meni hyvin, mutta muutama singermäinen salakavaluuus iski koiran jäädessä aidan taakse vanhemman koiran (Pimu) kanssa. Käytöstä ei havaittu koskaan ulkona ja sisätiloissakaan ei voida puhua tappelusta vaan ehkä ennemminkin paimentamisesta?

Kun varsinaisessa kodissaan paimensi myös lasta, päätin etten jalosta siitä.

Aikaa kului, perhe-elämä tasaantui, tarhakoirana pennusta asti ollut koira sai olla sisäkoirana. Ja perheeseen tuli uusi lapsi. Koira meni jo odotusaikana sekaisin, positiivisella tavalla. Vauva syntyi ja se oli koiran vauva siinä missä ihmistenkin, "nipistävä" paimentaminen jäi ja katsoin koiran olevan jalostukseen sopiva.

Koira tuli jouluna-16 taas meille, sillä oli juuri alkanut kiima. Kolmasti se nipisti Missiä ja sai sen kävelemään pitkin seiniä. Ajattelin, että niin sen tavallaan kuuluukin tehdä, kiiman alkuvaiheessa vieras uroskin saisi lähdöt... Ja toki Missi oli erittäin luoksetyöntyvä... Tuli kiiman parhaat päivät ja siitä lähti likkojen hauskanpito. Sitä jatkuu edelleen, helmikuun alussa -17. Koiraa käy sääliksi, kun liki 10 kk Missi roikkuu sen kaulanahassa, juoksee päin ja yrittää tarttua sitä eturaajoista. Mutta koira ei pahastu. Sietää, sietää ja innostuu leikkiin.

Pienestä asti koira on siis asunut tarhassa, vanhemman flattinartun kanssa. Tapasivat toisensa useita vuosia eron jälkeen, tapaaminen ei hyvin mennyt... Väkisinkin on mietittävä tuon vanhemman koiran käytöksen vaikutusta.

Tässä välissä koira on myös pyöräyttänyt ei-toivotun pentueen, josta yksi jäi sille seuraksi. Vasta sen kanssa se on saanut opetella hyvää koirasuhdetta? Televisiosta tänään sain muistutuksen siitä, kuinka kotikoiran ei tarvitse (suden tavoin) opetella lajitoveriltaan, vaan ne oppivat ihmiseltä. Mitä jos elää tarhassa huonoluonteisen koiran kanssa?

En jatkossakaan aio puolustella sitä mitä koira on aiemmin tehnyt mutta ymmärrän sitä. Ja ennen kaikkea pidän koirasta.

Mukavaa kun on kaksi vinkumatonta ystävällistä flattia talossa. Ja Tapsalle terkkuja sinne jonnekin.

5.2.2017

Eilispäivän hirvilaskennan ja lasimaisen hangenpinnan johdosta beaglet eivät irti päässeet, tänään molemmat hoitivat hommansa mallikkaasti ja poika sai omalla koirallaan saalista. Epelit!

Flatit Tuikku ja Missi pääsivät saaliin kanssa seurustelemaan myös ;)

31.1.2017

Tutti, TK1 Batzi's Caliphcaliandra 26.7.2005 - 31.1.2017, Blackpepoon Another -pentueen emä.

.

29.1.2017

Tänääkään ei ajoja. Keli on hieman karkean oloinen vaikka plussalla on jonkin aikaa oltu.

Sulon kuulumisia päiviteltiin joku päivä sitten. Huulesta on Aitovetin lekureiden toimesta poistettu patti. Sydänlääkkeen määrää on muutettu ja tyroksiini on vaihdettu koirien omaan valmisteeseen. Kunto on kohentunut.28.1.2017

Metsäpäivä, tänäänkin. Meidän juniori, Missi, täytti eilen 9 kk. 

24.1.2017

Kennelliitto kyllä palvelee nopeudellaan. Sirun lonkkakuvat olivat tänään Omakoirassa maksettavissa ja heti verkkomaksun jälkeen tiedot näkyivät niin tietokannassa kuin sähköpostissakin. B/B lonkat eli olen tulokseen varsin tyytyväinen - pevisaan kuulumattoman beaglen sairausprosentti kun on samaa luokkaa kuin kymmeniä vuosia pevisassa olleiden kultsujen.

Nyt Kiiran molemmista pentueista on satunnaisotannalla kuvattu yhdet jälkeläiset, molemmilla siis B -lonkat.

22.1.2017

Sirulle kaksi hakua ja kaksi ajoa.

21.1.2017

Siru palkitsi omistajaansa sekä autonkuljettajaa... Alle puolen tunnin haun jälkeen sai jäniksen liikenteeseen, ajeli melkein kaksi tuntia hyviä hukkaselvityksiä tehden. Lopuksi jänis tuli kopiksi Sirun omistajalle ja voidaan merkitä ensimmäinen kaato vuoden ja 8 kk iässä. Kyllä siitä ajuri tulee... Näppäriä omia kasvatteja, Siru sekä poika.

Sirun isä oli kokeissa ja ilmeisesti päätti ettei toiseen erään lähdetä. Viimeisellä eli 240. minuutilla jänis jalkeille ja sitä ajoa tuomarit saivat kuunnella 101 minuuttia. Kansainvälinen kaksoisvalio on siis Nitro-Hiski ;)

19.1.2017

Aitovet palveli kun Sirulle tarvittiin silmä- ja lonkkatarkastus. Silmistä ei löytynyt mitään ylimääräistä mitä olisi pitänyt lappuun piirtää. Lonkkaluun päätkin näyttivät olevan maljoissa, nyt odotellaan kennelliiton virallista tulosta.

 

15.1.2017

Kiiran tärppipäivien vuoksi metsässä vain Siru, ei tapahtumia.

14.1.2017

Kiiralla ja Sirulla ajo.8.1.2017

Kiiralla ja Sirulla oli molemmilla ajo, eilen vain Kiiralla. Perjantai olisi myös ollut hyvä jänisjahtipäivä mutta pakkasukko näytti -26 asteen lukemat.

1.1.2017

Ei ajoja vuoden ensimmäisenä päivänä. Mutta mölinää kuulemma oli...

Viime vuosi oli kennelissämme menetysten vuosi kun piti luopua sekä Katasta että Pimusta. Suuri saavutus oli kansainvälisen kaksoisvalion C.I.B.T. arvo jollaista ei monella kasvattajalla ole eikä tule. Talkootyövuosi 2016 oli myös, suurin työ minulle ryhmänäyttelyn järjestäminen.


< alkuun