Kennel Blackpepoon Uutisia vuodelta 2015

uutisia vuodelta:2008 2009 2010 2011 2012 2013
2014*************************************************************************29.12.2015

Beaglet on vaihtelevalla kokoonpanolla olleet metsässä ja riistalaukauskin on kuultu. Ei kuitenkaan vielä Sirun ajosta jolla ajonpätkiä nyt yhteensä maagiset kaksi kappaletta ;) Olen sille pyytänyt liikutusta sen verran että on hyvässä kunnossa josko jossain vaiheessa ensimmäinen näyttelykin...

Epäilemättä kevään (kyllä! kevään) kohokohta on Beaglejärjestön päänäyttely Kokkolassa. Järjestelyvuorossa väki joka tietää mitä tekee.

Flattirintamalla alkaa taas uusi vääntö, Tiltu eli Blackpepoon Gin Lemon astutetaan puolen vuoden kuluessa jotta saan seuraajan tuolle pian 10 vuotta täyttävälle sorsakoiralle. Mutta se uros...?

22.12.2015

Joskus menee hyvin ja joskus huonosti. Joskus hyvin huonosti. Tänään on se päivä. Kiitos kuitenkin mielenkiinnosta Tiran ja Widon pentuja kohtaan, pentua saamassa olevat (2) tietävät ja muille toivon onnea ja menestystä sopivan flattipennun etsinnässä.

6.12.2015

Metsään tytär ja äiti. Ei kerrottavaa jälkipolville.


5.12.2015

Kata muori pääsi metsään ja niin vaan löytyi jänis ajoon. Tytär Norjassa ajoi kaurista 5 tuntia ja niin ikään norjalainen tyttärentytär otti ykköstulokset niin kauriilta kuin jänikseltäkin!

Tira oli meillä taas päiväkäynnillä, kovin mielellään se meille tulee.

29.11.2015

Äiti ja tytär metsässä...

Tira oli meillä taas päivähoidossa, viimeksi oli maanantaina. Paksusti voi ;)

28.11.2015

Metsässä Tassi ja Kiira, jälkimmäisellä ajo.

21.11.2015

Siru aamusta metsään, räntäsade alkoi reissun aikana ja maahan jäänyt valkoinen onkin sitten Sirun ensimmäinen lumi. Myöhemmin päivällä Kiira ja Tassi löysättiin irti. Ei mitään saumaa...


15.11.2015

Jännä ajovoittajaviikonloppu on takana ja hienosti erittäin nuori Fi Kva Jöötin jälkeläinen otti mestaruuden.

Kataa lukuunottamatta kaikki beaglet pääsivät metsälle.

8.11.2015

Tänä viikonloppuna Norjassa on pienten ajavien (beaglet ja dreeverit) mestaruuskoe. Kokeeseen pääsi myös Kuplan ja Sertin jälkeläinen Bera, N Jch Se Jch Silver Creek S´Bera ja se oli ensimmäisen päivän jälkeen toiseksi paras beagle. Tokan päivän tuloksia odotellaan ja osittain tiedossakin jo on... ;)

Isänpäivämetsällä lähinnä Tassi ja vähän myös Kiira.

7.11.2015

Erikoinen syksy mutta niin on tuloksetkin... Kannusjärveltä kaikille (9) ajokokeesta nolla! Mutta metsässä meillä oli hyvä tiimi eikä taaskaan  olisi kannattanut kotiin jäädä.

Ja kyllä, Tira on tiine!

31.10.-1.11.2015

Viikonloppuna panostettiin Kiiraan... Toinen päivä meni paremmin kuin toinen. Myös Siru tutustui metsään muttei ole yhtä pätevä vielä kuin siskonsa Minni joka jo on ajon ottanut.

26.10.2015

Anneli Oljemark kävi taas hieromassa Tassin. Suuri kiitos! Anneli tekee opinnäytetöitään ja aikoja on varattavissa numerossa 040 533 0260. Tassi suosittelee ;)

25.10.2015

Viikonloppu ilman jänisjahtia, hirvet nääs...

Beagleissä on lohkoja ollut tänäkin viikonloppuna. Niin Etelän kuin Pohjankin lohkon voitti Isoahon koirat. Kaikkiaan siis kolmen lohkon on voittanut Sannan kasvatti! Hienoa!! Sannan tykönä asuupi Minni, Blackpepoon Be Felicia.

Ruovedeltä saapui suruviesti, Eetun elämä päättyi jänisjahdissa auton alle ja sieltä eläinlääkärille. Voimia!

Blackpepoon Be Accord (Fi Kva Kuomionpään Sepeteus - Fi Mva Kuopusmaa Kata)
10.3.2006 - 23.10.2015
Tassin isä Eetu.

23.10.2015

AEM huolehti syyslomalaisen metsästyspäivästä keskiviikkona ja torstain välipäivän jälkeen matka kävi tänään perjantaina Kiiran ja Tassin kanssa metsään. Koko lokakuun aikana ei vettä ole taivaalta tullut ennen kuin viime yönä, eikä kumpikaan koira saanut jänistä liikenteeseen. Löysiä jäi vielä sen verran että piti Pimun kanssa päästä kiertämään lammen reunat... ei lintuja.

20.10.2015

Pojan ja Kiiran kanssa jäniksessä, ajokin saatiin. Eilisaamu vietettiin metsässä Kata mummon kanssa. Kata teki 55 minuutin haun naamaansa näyttämättä.

19.10.2015

Tira on astutettu. Kävimme Porvoossa jo eilen sunnuntaina mutta innosta huolimatta ei saatu mitään valmista. Älysin tuossa juuri että meille taitaa jouluksi syntyä flattipentuja... Helmikuussa luovutus eli mukavaan aikaan!

16.-17.10.2015

Idänlohko Tuusniemellä, A-luokan matka ;) Kiira ei tosin kovin hyvin onnistunut (sijoitus 11/15) mutta muuten ei valittamista. Kaakon Beagle ry sentäs voitti lohkon koiralla Isoahon Dolly josta leivottiin samalla käyttövalio. Dolly ja Kiira ovat serkuksia äitiensä kautta. Meidän hyvää panosta vahvisti neljänneksi sijoittunut Astalan Xavier ja Järvelän Teuvo olisi koiran saavutuksista hyvin iloinen!

Pääsin tuomaroimaan Kiiran ikäistä narttua. Kiitokset omistaja-ohjaajalle sekä Enonsalon maasto-oppaalle (Niittyahon). Metsässä oli paljon uteliaita ja kauniita kuukkeleita eikä riemulla ollut rajoja kun kuukkeli kahdesti kävi kädellä ja jälkimmäisellä kerralla sai evästäkin matkaansa. Ruskeanoranssi lintu ja niiiiin ihana ;) Linnun eväät oli oppaan lihapiirakkaa, eli kiitos niistä!

11.10.2015

Tuntitolkulla jännättiin meneekö beaglet ja flatit Vekaran näyttelyssä päällekäin. Ja menihän ne. Annoin Tassin tutulle esitettäväksi, hän löysi oman tuttunsa ja niin Tassi pekonin voimalla vietiin kehään. Kiitos! Ei "ontunut" eli selkäydininfarktiin keväällä sairastuneella koiralla alkaa pikkuhiljaa olla kaikki ok... Beaglet arvosteli Juha Putkonen ja flatit tuomarimuutoksen jälkeen Elena Ruskovaara.
Tassi, Blackpepoon Be Duett AVO EH1:
Erinomainen koko. Antaa hieman matalaraajaisen vaikutelman. Keskivahva luusto. Kapeapiirteinen pää. Hyvät korvat. Keskiruskeat silmät. Kuono saisi olla pidempi. Hyvä rintakehä. Sopivasti eturintaa. Hyvä karvanlaatu. Tasapainoiset kulmaukset. Loivasti kaareutunut häntä. Liikkuu riittävällä askelpituudella. Takaa liikkuu leveästi ja kääntää kintereitä ulospäin.
Erkka, Blackpepoon Lemon Cup NUO ERI3-:
Vauhdikas ja tyypikäs, vielä vähän hontelo nuori uros jolla hyvät mittasuhteet. Kaunis jäntevä ylälinja, keskivahva raajaluusto.Turhan litteät ja pitkät käpälät. Hyvin kulmautunut takaosa. Eturinta saa vielä täyttyä ja etuliike tiivistyä kyynärpäistä. Päässä hyvä pituus ja oikea sukupuolileima. Hyvät tummat silmät. Riittävän yhtenevät pään linjat. Etu - ja takaliike saa vielä kehittyä yhdensuuntaisemmaksi. Hyvä sivuliike. Korkea häntä liikkeessä.
Nemo, Blackpepoon Gin Lime AVO H:
Aika malttamaton uros jonka sukupuolileima tulisi olla selvempi. Kaula voisi olla ylväämpi ja etuosa paremmin kulmautunut.  Voimakkaammin kulmautunut takaa kuin edestä. Kokoon sopiva luusto ja runko. Raajojen tulisi olla varma-asentoisemmat. Seisoo mieluusti takaraajat rungon alla. Pieni pää urokselle. Hyvän väriset, pyöreät silmät. Aika rauhaton ilme. Sählää liikkuessaan. Askelpituus on oikea mutta lisä maltti olisi hyödyksi. Oikea-asentoinen häntä. Haasteellinen arvosteltava.

No joo, sillä kerralla kun Nemo sai erinomaisen edesmenneeltä Raija Tammelinilta, ei Nemon perhe ollut mukana. Rauhattomuus vaikutti tosi pahasti kaikkeen kehässä. Kun se lisäksi tiputti täysin turkkinsa ja tulehdutti vedessä silmät niin että sieltäkin karvat hävisi niin ei ehkä olisi kannattanut kehään viedä. Ei vaan ole sydäntä toimia niin kun euroja ei takaisinkaan saa.Mutta onneksi tämä ei niin vakavaa ole.

...tässä kunnossa 2012..


10.10.2015

Piirinmestaruus oli sitten Kiiran ensimmäinen startti tälle vuodelle. Beaj3, mestaruuden 2. sija ja ensi viikonlopulle lohkopaikka. On muuten kolmas lohkopaikka nelivuotiaalle nartulle... Perjantaisen Salpausselän piirinmestaruuden otti nimiinsä Fi Kva&Mva Beny yli 88 pisteen tuloksella. Sehän on siis B. Be C -pentujen isä.

Noutajien päänäyttely oli Hyvinkäällä, Tiran sussu Wido hienosti käyttöluokan paras uros ja mukana kehässä vielä 8 parhaan uroksen joukossa. Onnea! Viime viikonloppuna sileä Eri, samoin kuin kasvatilleni Jetalle. Tuomari tuolloin oli Tarja Hovila.
Blackpepoon One Creek KÄY ERI2:
Sopusuhtainen narttu, erinomaista tyyppiä, hyvät mittasuhteet, hyvänmallinen nartun pää, hyvä kaula ja ylälinja, etuasentoinen lapa. Hyvät takakulmaukset mutta takaosa saisi olla vahvempi. Oikeanmallinen runko, hyvä eturinta, luusto. Erinomainen turkin laatu, takaliikkeet ahtaat, kyynärpäissä löysyyttä, sivulta liikkuu hyvin. Esiintyy kauniisti.

5.10.2015

Tiran astutuskiima on alkanut.

4.10.2015

Kiira metsässä tänään niin kuin eilenkin. Kärsä on punainen ja verestää...

Kerttu käväisi taipumuskokeessa, ei taipunut. Ensi keväänä uudelleen.

Hiski kävi Norjassa ;) Rotunsa paras ja pari uutta valionarvoa!
Titteleineen C.I.B Fi Kva Pohj Mva Fi Mva Se Mva No Mva Blackpepoon Be Cooper.

Erkka II kävi meillä trimmauksessa. Eilen kävi Nemo.

2.10.2015

Metsää Sirulle ja Tassille...

1.10.2015

Metsäpäivä Kiiralle. Treeniä...

30.9.2015

Lulu on hurmannut ja niinpä se jää Joensuuhuun pysyvästi. Metsästyskoiran ura sillä jo on, nyt meinaa koeuraa aloitella. Hienoa että kaikesta säätämisestä huolimatta koiralle löytyi näin upea koti. Kiitos!26.9.2015

Kuntoilemassa kävi Kiira ;)

25.9.2015

Kun on hyvä pomo niin vapaapäiviäkin on... Niinpä Tassi pääsi metsään ja oli pieni ajonpätkäkin! Kappas vaan...

Hiljainen metsämies pillitteli pyytä ja...

23.9.2015

Flattiviestin kasvattajaesittelyssä Blackpepoon. Toimituksesta oli jäänyt kuvien koiriesta nimet pois. Kahdessa kuvassa on Huikka (kauriin jalka ja lokki) Fi Jva Blackpepoon Gin Knock Out ja kahdessa kuvassa on Jetta (dami ja istumakuva), Blackpepoon One Creek. Yhdessä kuvassa on Lulu (makuulla) ja Pimu (istuu), sylissä meitsillä on Siru, pojan beagle.

20.9.2015

Ihan hyvä metsäpäivä Kiiralle. Ja miun pojalle...

Kahdeksan päivän sisään jo kolmas ykköstulos Hiskille, Fi Kva Fi & Se Mva Blackpepoon Be Cooper ja rajajokiottelun 4. sija. Onnea! Koiran kunto on kohdillaan ;)

19.9.2015

Metsäpäivä Kiiralle...

Kaakon Noutajakoirayhdistyksen taipumuskokeen arvosteli Ari-Pekka Fontell.
Erkka II, Blackpepoon Lemon Cap NOU1:
SOSIAALINEN KÄYTTÄYTYMINEN
Iloinen, normaali noutaja.
UIMAHALU
Menee epäröimättä veteen ja noutaa molemmat riistat suoraviivaisesti.
HAKUINTO
Koira omaa erittäin hyvän hakuinnon.
NOUTOHALU
Ottaa riistat spontaanisti sekä vedessä että maalla.
NOUTO-OTE
Lokeista syvä ja pehmeä, variksilla pallottelee mutta ei riko.
PALAUTTAMINEN
Palauttaa lokit rannalle. Maalla koira jättää riistat kokeen alussa hieman kauemmaksi, parantaa koko ajan kokeen loppua kohden.
REAGOINTI LAUKAUKSEEN
Rauhallinen, tarkkaavainen.
ITSELUOTTAMUS JA ALOITEKYKY
Omaa erittäin hyvän itseluottamuksen vedessä sekä maalla. Jäljestää kanin nopeasti.
YHTEISTYÖ
Hieman puutteellinen.
YLEISVAIKUTELMA
Erittäin toiminnanhaluinen koira. Selvittää kokeen eri osa-alueet nopeasti ja tehokkaasti. Palautuksissa koira voisi olla hieman parempi. Koiraa ohjataan mukavasti ja rauhallisesti.

Onnea oikein paljon Mikalle ja Erkalle!
Nopea, suoraviivainen, toiminnanhaluinen jolla hyvä hakuinto ja itseluottamus. Mitäpä sitä muuta voi noutajalta toivoa ;)

18.9.2015

Metsäpäivä Tassille...

17.9.2015

Mila, Blackpepoon One Way on ehtinyt yli 4 vuoden ikään ennen ensimmäistä agilitystarttia. Mutta ensimmäinen startti nollaradalla ja luokkavoiton kera. Hienoa, onnea Salla ja Mila!

15.9.2015

Iltakäynti metsään Kiiralle ja pojalta riistalaukaus ;)

13.9.2015

Metsässä Tassi ja jaloittelemaan pääsi myös veteraaniosasto eli Kata ja Pimu.

Hiski onnistui toistamiseen tällä viikolla eli Beaj1 ja kokeen paras koira. Tähtivalio, eiks jeh?

12.9.2015

Kiiraa ei vieläkään ole irti uskallettu päästää, loppuviikosta naapurin uros sitä vielä yritti heilastella... Metsään pääsi Tassi ja Siru.

Pojan ja Pimun kanssa käytiin lintuja katsomassa ja olihan niitä, ei pataan asti. Isäntäkin vielä saman tiimin kanssa toiseen paikkaan ja jo sai poika Pimulle sorsan ammuttua ;) Opetteli sitten tällä kertaa ottamaan kaiken sorsasta talteen. Reipas poika.

Pitkin viikkoa käytiin aina iltasella lammella, eikä edes ampumaan päästy. Harrastettiin kuitenkin menestyksellä supikoirahakua... ja yhden nopean tähtäyksen seurauksena Pimu painatti tekemään hakua. Aikansa melskattuaan tuli sieltä lehtokurpan kanssa. Siitä sitten kaikki talteen ja  Lihakeitto á la Miun Poika.

Tämäkin lauantai-ilta meni sitten skoolatessa. Kasvattini Hiski, edelleen kansainvälisen muotovalion arvoa odotteleva Suomen käyttövalio ja Suomen ja Ruotsin muotovalio Blackpepoon Be Cooper ajeli kauden ensimmäisessä kokeessaan ykköstuloksen ja sijoittui toiseksi lunastaen samalla paikan Rajajokiotteluun joka on sille jo toinen. Ottelu käydään Suomen puolella. Hienoa, että tämä palkintotuomarikurssin ainut esimerkkikoira onnistui myös kokeessa! Ensimmäiseen erään peräti 102 minuuttia ajoa. Ja ihan kesäkeli vielä.

Skoolaamisen oli toinenkin syy: Ystävyysottelun voitti Kaakon Beagle ry. Jälleen kerran meillä oli laittaa pakasta ihan uudet, aiemmin kokeissa käymättömät koirat ja niin vaan napsahti Beaj1 ja Beaj2 ja erittäin selvä piste-ero seuraaviin.  Molempien koirien taustassa on sen verran mahtavaa ja pitkäaikaista beagletaustaa ettei menestymisen riemulla ole rajoja.

8.9.2015

Kiiran viime vuonna syntyneistä pennuista Fi Kva Jöötin kanssa vain yhdelle ei viime kaudella saatu jänistä nurin hyvistä ajoista huolimatta. Asia on korjattu tänään ;) Hyvä Alf, Blackpepoon Be Elite.

6.9.2015

Metsään pääsivät Kata ja Tassi.

Leasing-narttu Tira, Batzi's Oban Alltime tuli meille yökylään. Kiima ei ainakaan vielä ole alkanut. Kuvassa Tiran sussu Wido, Almanza Never Burn Out (Nome-B Avo1).
23.8.2015 Eija Rajulin

5.9.2015

Siru ja Tassi lähtivät aamulla miesten matkaan, Kata ja Kiira minun ja tyttären matkaan. Kata kerkesi osansa hoitaa AitoVetin Match Showssa, mutta ennen Kiiran osuutta poistuimme vauhdilla. Rankkasade ja ukkoskuuro... Mutta reissu kannatti, tuttuja nähtiin.

Mestaruustaisto flateilla on mennyt hienosti. Huikan, Blackpepoon Gin Knock Out tytär on voittanut Junnumestaruuden! Lisäksi sunnuntain finaaliin valituissa neljässä koirassa on Tiran veli eli Tutin poika, Batzi's Oban Ace. Sille se on toinen finaali, ensimmäinen oli vuonna 2012 jolloin se nousi Avo1 tuloksella finaaliin ja sijoittui sitten kolmanneksi.

Sunnuntai tulee olemaan mielenkiintoinen! Kolme muuta finalistia ovat myös Suomessa kasvatettuja.

4.9.2015

Iltalennolla Pimu.

Sitä ennen Siru pääsi tuoreelle jäniksen jäljelle;)

Flattimestaruus on polkaistu käyntiin, tänä vuonna oli tarkoitus startata Lululla mutta sen peruunnuttua en lähtenyt edes yleisöksi.

31.8.2015

Sirulle kakkosrokotukset. Käytettiin taas maaseudun palveluita eli AitoVet.

Palautepäivä Lulusta Joensuun Hammaslahdelta. Blackpepoon ;)
Kiitos!

30.8.2015

Kiiralla ajo, Tassilla ei. Kiira jää nyt "öljynvaihtoon" eli ei vähään aikaan pääse metsään. Mutta kiiman jälkeen onkin sitten koko kausi ehjää.

Tuikku kävi piipahtamassa meillä.

29.8.2015

Jotkut joutuu käymään palkintotuomarikurssilla aina vaan uudestaan ja uudestaan... Ainokaisena esimerkkikoirana lähti Hiski omistajineen metsään, mukanaan siis 11 uutta tuomarin alkua. Ja niin minulle kerrottiin etteivät hakua päässeet arvostelmaan ;) ajoa kylläkin...

Kiira ja Tassi jaloittelivat tänään, Pimu etsiskeli aamupäivänä haavakkoja. Iltapäivällä sitten viimeistely. Hieno koira, tuommoisen ottaisin toisenkin. Ja pian kiitos.

27.8.2015

Menneenä viikonloppuna on Raumalla järjestetty noutajien metsästyskokeet... Koetta tuomaroi Tobina Nyman.
Jetta, Blackpepoon One Creek ALO2:

HAKU kattaa melko hyvin alueen, mutta toivoisin määrätietoisempaa hakutyöskentelyä. Palaa jonkun verran tyhjänä.
OHJATTAVUUS
selvittää maaohjauksen melko hyvin
PAIKALLISTAMISKYKY
selvittää molemmat ykkösmarkkeeraukset itsenäisesti. Oikein hyvin vesimarkkeerauksen, linnunpöntölle heitetty heitto selvitetään jonkun verran haulla.
RIISTANKÄSITTELY
oma-aloitteiset talteenotot, hyvät palautukset ja luovutukset
MUUT OMINAISUUDET
ui mielellään, tarkkaavainen ammuttaessa, melko hyvin siirtymissä
YLEISVAIKUTELMA
riittävästi ohjaajan hallinnassa oleva koira, jonka kanssa läpiviedään koe. Hyvä riistankäsittelijä. Tänään puutteet haussa vaikuttaa palkintosijaan.

Hienoa Laura ja Jetta! Taitavia olette.

26.8.2015

Ihan kelpo iässä jo Blackpepoon Be C -beaglepennut, 6 vuotta!

Sirulta vihdoin yläetuhammas lähti ja pysyvää hammastakin näkyvissä. Pojan ja Pimun kanssa kierrettiin paikallisen lammen reunat - ei edes havaintoja sorsalinnuista. Vettä tuli kuin Esteristä...

23.8.2015

Kiiran vuoro jaloitella ;)

... ja Pimun tietysti.

22.8.2015

Irti Kata ja Tassi, ei ajoja. Tosin vain hyvä asia, ei liikaa heti. Varsinkaan tuolle 12 vuotiaalle!

1,5 vuotias Lulu lähti opiskelemaan metsästyskoirajuttuja. Hiljaista on mutta näin on hyvä.

Pimu pääsi mukaan kyyhkymetsälle ja olihan siellä niitä riistalaukauksia.

21.8.2015

Irti Tassi, ei ajoa. Mutta kroppa toimii ja kestää, se on hyvä. Pimulle mahdollisten haavakkojen etsintää, mukaan pääsi Lulu.

20.8.2015

Irti Kiira. Haku, ajo, hukka, ajo ja ajosta kiinni. Kilometrejä kertyi 18.

Aloitukseen isäntä Pimun kanssa, ei saalista. Toisten ampumia Pimu pääsi etsimään ja kaiken tietysti löysikin. Uudelle reissulle isäntä pojan ja Pimun kanssa. Ja hyvä ilta ;) Juniorissa on tulevaisuus...

Kotona saaliita ihmetteli Lulu. Hyvin kelpasi.

19.8.2015

Viimeisten kesälomahetkien päivitys...

Eilisellä käytiin Match Showssa Blackpepoonien kanssa, eli beagleistä Tassi ja flateistä Lulu. Tassin askelluksesta ei tuomari selkäydininfarktia keksinyt, joten hyvään suuntaan ollaan menossa. Irtilaskuun 20. päivä se ei kuitenkaan vielä osallistu.

Tytär esitti mätsärissä Lulun ja hyvin meni, punaisissa roikkui mukana aika pitkään muttei ihan sijoittunut. Mukava päivä kuitenkin, molemmathan on olleet toipilaita.

MUISTAKAA TAAS SIELLÄ LIIKENTEESSÄ - KOIRIA ON IRRALLAAN JA IHAN LUVAN KANSSA!

Tulevien viikkojen aikana treenejä on tarjolla halukkaille, eli tähtäämme syksyn taipumuskokeisiin.

15.8.2015

Tänään treenattiin vähän toisella porukalla ja toisia treenejä... Wido, Almanza Never Burn Out ja Tira, Batzi's Oban Alltime sekä Sulo, Blackpepoon Gin Grape. Kaikki damit saatiin talteen, olihan kaikki koepalkittuja koiria.

9.8.2015

Treeneissä Nemo, Mauke ja Ropi. Ensi sunnuntaina ei treenejä. Näillä näkymin Lulu sitten kuitenkin metsästelee meillä tämän syksyn.

8.8.2015

Sulo starttasi voittajaluokassa piirinmestaruuskokeessa. Herra oli tällä kertaa tättähäärä jo odotuspaikalla. Tulos sen mukainen eli Voi0.

Mäntyharjulla kävin esittämässä yhden flattinartun. Batzi's Oban Alltime sai erittäin hyvän.

7.8.2015

Tänään sovittiin kotiutuspäivä flattineidille. Siskonsa Kerttu, sijoitusnarttu Ylivieskassa, näyttäisi indeksin perusteella tulevan kennelliitosta priimana.

6.8.2015

Kivaa!
8 vuotta sitten täällä syntyneistä tulee harvakseltaan tietoa mutta tullut tieto on hyvää. Tumppi, Blackpepoon Moon Coin (Zebulons Friia Rio Trap - Blackpepoon Toon Moon) on hyvässä kunnossa ja vaikuttaa ikäistään reilusti nuoremmalta. Flatit ;)

Lulu syö jo normaalin määrän ruokaa, taitaa jäädä henkiin.

Kausi lähenee, tänään johtokunta ja muu jäsenistö kerääntyi kesäkokoukseen.

2.8.2015

Jo se, että kasvatillani startataan voittajaluokassa, on hienoa mutta että ensimmäisestä startista tullaan tuloksen kera! Ja jäätävät ohjaukset;) Suomen sileäkarvaiset noutajat järjesti voittajaluokan kokeen Jämsässä, Sulon osuuden arvosteli Petri Tuominen.
Blackpepoon Gin Grape Nome-B Voi3
(parina Häämörin kultsu, Voi2)
HAKU
käytettävissä olevaan aikaan nähden voisi olla tehokkaampi, kattaa aluetta pistomaisesti, löytää riittävän määrän riistoja
OHJATTAVUUS Maaohjaus:
etenee yhdellä käskyllä suoraviivaisesti rantaa pitkin riistalle. Vesiohjaus: erittäin hieno suoraviivainen ohjaus riistalle ja riista saadaan talteen
PAIKALLISTAMISKYKY
seuraa tarkasti katsoen pudotukset. 1. markkeeraus: kohdentaa paikan, ei saa niin sanottua haavakkoriistaa ylös, 2. markkeeraus: tuo lähimmäisen, markkeeraa toisen pitkäksi, ei saa paluumatkalla valitettavasti riistaa ylös, toinen jää noutamatta.
RIISTANKÄSITTELY
hyvä
MUUT OMINAISUUDET
rauhallinen passissa
YLEISVAIKUTELMA
rauhallisen oloinen koira, joka loistaa tänään ohjaustehtävissä, jotka suorittaa erinomaisesti. Hyvässä yhteistyössä ohjaajansa kanssa. Tänään epäonnistumiset markkeeraustehtävissä sekä puutteet haussa vaikuttavat palkintosijaan.

Sulon puoliveli (Maurista) käyttövalioitui samassa kokeessa. Niin ikään jo käyttövalioarvon saanut puolisisko sai ykköstuloksen. Vaihtelevalla menestyksellä startissa oli muitakin maurilaisia. Näitä lisää!! Suomalaisella kasvatustyöllä, Suomessa kasvatetuista vanhemmista. Hyvä me!

Lulu on toipunut leikkauksesta hyvin, niukan ja tarkan ruokavalion vuoksi vain nälkä tuntuu vaivaavan. Kapinallinen neiti on myös joutuessaan pitämään kauluria - vain ruokailun ja lenkkeilyn ajaksi otan sen pois. Selvästi olisi kiinnostusta vatsaa tutkia. Heti leikkauksen jälkeen ilmaantui toinenkin uusi ihminen Lululle, tai ennemminkin kokonainen metsästävä perhe. Todella mukavaa että koirasta on kiinnostusta näin metsästyskauden ollessa aluillaan. Nyt vaan odotellaan Lulun tervehtymistä.


30.7.2015

Aina ei aamulla tiedä mitä iltaan mennessä tapahtuu... Kovasti odoteltiin tapaamista henkilön kanssa joka hyvinkin voi olla Lulun uusi ihminen. Lulupa päätti sitten oksentelun jälkeen, ettei raakaa lihaakaan voi syödä ja kun kyseessä on flatti, tietää heti että on aika tilata lääkäriin aika. Aitovetiin saatiin ajaa heti, lupasivat kiireestä huolimatta kuvata. Ohutsuolessa oli ylimääräistä tavaraa ja Lululle järjestettiin saman tien (KIITOS!!!) leikkaus. Vierasesine eli vaatekappale saatiin pienestä reijästä ulos, ja nyt koira on kotona toipumassa. Kahden viikon päästä on valmis uusille treffeille... ;)

Soitto kotiutettavasta Lulusta tuli vähän ennen neljää, neljän aikaan olimme jo kääntyneet VT 15. Ihmettelin muutamaa tienvarressa olevaa autoa ja syykin selvisi, asfaltilla elämästään taisteli kauriin vasa. Auto parkkiin tien laitaan ja yhden miehen kanssa tehtiin se mitä tehdä täytyy - yliajaja oli pysähtymättä paennut paikalta. Jokunen puhelukin yritettiin ottaa, mutta eihän se Soneran liittymistä /-iin toiminut lainkaan... Suuri kiitos tuntemattomaksi jääneelle mieshenkilölle joka kanssani hoiti lopetuksen. Takaraaja oli täysin poikki ja roikkui nahkan varassa, mahdollisuuksia sillä ei siis ollut.

Paikallisen metsästysseuran jäsenet hoitivat ruhon pois tien laidasta... ;) ja ilmoitus meni myös poliisille.

26.7.2015

Sunnuntain treenit oli Lemoneiden jälkimmäiset treffit kun ne aiemmin on jääneet pitämättä. Paikalle saapuikin neljä viidestä, eli Erkka II, Edi, Lulu ja Kerttu. Lisäksi Mila ja Mauke (One- pentuja) sekä Sulo (Gin). Dameilla ensin palautuksia ja sulana oli kaikenlaista riistaa, jotenka teimme laahausjälkeä ja hakuruutua. Harvinaista sinänsä, että tällä kertaa saatiin sujauttaa varista sukkaan ja todeta kanin päässeen päästään ja eturaajoistaan... No, pienet haasteet vaan lisäävät treeni-intoa...

19.7.2015

Jos on alamäkiä niin on ylämäkiäkin... Hyvinkään kaikkien rotujen näyttelyssä flatit (12) arvosteli Paavo Mattila.
Jetta, Blackpepoon One Creek KÄY ERI1 SA PN1 SERT ROP:
Hyvin kaunis, erinomainen narttu. Erittäin hyvä pää. Kaunis kaula. Erinomainen runko. Tyylikäs ylälinja. Erittäin hyvät raajat. Erinomainen karvapeite. Erinomaiset liikkeet. Miellyttävä käytös. Hyvin korkeatasoinen rodun edustaja, joka voisi voittaa mitä vain.

 
Jetta ja eka serti

Jetalla on hyväksytty taipumuskoe sekä palkinto metsästyskokeen alokasluokasta samoin kuin yksi serti ennestään. Yhtä sertiä uupuu siis muotovalion arvosta;)

Ylivieskan KV näyttelyssä beaglet (12) arvosteli Juhani Lappi.
Alf, Blackpepoon Be Elite JUN EH1:
Kokonaiskuva erittäin hyvä. Mittasuhteiltaan hyvä uros. Hyvä pää sekä korvat. Hieman kevyt raajaluusto, tiiviit käpälät. Hyvä karvapeite, oikea väritys. Rauhallinen luonne, hyvät liikkeet.

Reilu vuosikas Alf on siis käynyt kolme näyttelyä, kaikissa tuomari ollut Eh:n kannalla. Kunhan poika vähän vahvistuu, tulee se saamaan Erejä. Sanokaa mun sanoneen ;)

Perinteisille Somura-treeneille saatiin Lulu ja sen veikat Erkka I ja Edi sekä neljävuotiaat veljekset Mauke ja Ropi. Koska Anneli tuli ilman Suloa, annoin Lulun Annelin treenattavaksi. Palautuksia niin dameilla kuin variksella ja kanillakin, ohjaaja tuolilla istuen selkä ladon seinää vasten. Kyllähän ne sieltä sitten käteen tulee... Ja oli meillä vähän laahausjälkeäkin. Omaa flattiään odottava tyttäreni oli sitten valmistellut kahvihetken Sulon Avo1 tuloksen kunniaksi, ja samalla tietysti juhlittiin Jettaa. NYT JAKSAA TAAS! Suuri kiitos kasvattieni omistajille sekä kaikille muille avustajille (trimmaajat, esittäjät ym.).

15.7.2015

AVO1, toimitsijoiden valinta ja siirto VOITTAJALUOKKAAN ;) Ykkösiä tuli kaksi, flatin lisäksi kultsulle... Sulo siis toinen voittajaluokkaan yltänyt flattikasvattini.

Kaakon noutajakoirayhdistyksen arkikokeessa avoimen luokan arvosteli Mika Lappalainen.
Sulo, Blackpepoon Gin Grape AVO1:
HAKU
koira tekee tasaisella vauhdilla koko alueen kattavaa työtä käyttäen vainuaan erinomaisella tavalla
OHJATTAVUUS
koira saadaan ohjattua pienellä vaivalla riistalle
PAIKALLISTAMISKYKY
koira sai havainnon molemmista pudotuksista, koira nouti jälkimmäiseksi heitetyn suoraviivaisesti, ensimmäiseksi heitetystä epäselvempi mielikuva, nouti sen kuitenkin itsenäisesti pienen alkusähläyksen jälkeen
RIISTANKÄSITTELY
moitteetonta
MUUT OMINAISUUDET
rauhallinen ja tarkkaavainen laukausten aikana
YLEISVAIKUTELMA
tasaisella ja rauhallisella vauhdilla työskentelevä metsästyskoira joka suoritutuu kaikista päivän tehtävistä helposti

Koiranohjaaja kehotti meitä ottamaan skumppaa ja näin tehtiin! Jos on upea pentue tämä Gin kuten kaikki maurilaiset muutenkin, niin on kyllä koiranohjaajakin ihan napakymppi!

12.7.2015

Treeneissä Lulu (tietenkin), Nemo, Sulo, Ropi ja Mauke. Palautuksia...

11.7.2015

Laukaan kaikkien rotujen näyttelyssä beaglet arvosteli Jari Forss.
Alf, Blackpepoon Be Elite JUN EH3:
Keskikokoinen, mittasuhteiltaan oikea, kevytpäinen nuori uros. Hyvät korvat ja kaula, samoin selkä. Riittävä runko. Oikea-asentoiset raajat. Hyvä häntä, karva ja väri. Kevyt liike. Oikea luonne.
Elsa, Blackpepoon Be Elise JUN H:
-tulossa-


8.7.2015

Erkka I:n kuvaustulokset on valmiit, D/C ja 0/0. Kumpikaan Erkka ei siis täsmännyt Pajulahden Hannun arvioon, Lulun täsmäsi identtisesti. Tätä täytyy nyt hetken aikaa sulatella...

5.7.2015

Keskiviikkona poistui Blackpepoon Be Fusion ja tänään erittäin lyhyelle kotimatkalle lähti Blackepoon Be Fiesta. Meidän oma Siru nukkuu väsyneenä mutta onnellisena, ja kunhan herää niin on siinä sitten kaulapantaa ihmeteltävänä...

Flattirintamalta tulee pettymys toisensa jälkeen. Puolikas urokseni Blackpepoon One Avenue kuoli jokunen vuosi sitten auton alle, ja myöhemmin totesin ettei saksalainen Tuikku ole kokonaisuutta ajatellen sopiva jalostuskoira. Lulu ei sitten niveliltään sovellu jalostukseen. Pimu, Lulun mummo, on edelleen minulle mieleinen flatti-ihanne ja semmoisen haluaisin vielä toistekin omistaa. Siltikin, että sen muutamassa jälkeläisessä on terveystaakkaa. Huikasta ei ruumiinavaustietoja ole tulossa ja Sulo on tuoreeltaan saanut sydänlääkkeet. Onko sitten tyroksiini alunperinkään ollut oikea lääkitys, siinäpä pulma.

Lauantaina Tuusulan koiranäyttelyssä flatit (19) arvosteli Riitta-Liisa Lehtonen:
Jetta, Blackpepoon One Creek KÄY ERI2 SA PN4: Hyvin kaunispäinen narttu, jolla hyvä luusto. Hyvät tassut. Vahva runko. Hyvä selkälinja. Hieman alaskiinnittynyt häntä. Kaunis karva. Liikkuu ahtaasti takaa, muuten hyvällä askeleella.

Jetan isä Alex oli samassa näyttelyssä Pu2.

28.6.2015

Koitti se sitten tämäkin päivä ;) Ki
iran pennut, Blackpepoon Be F -pennut ovat pääosin jo lähteneet omiin koteihinsa. Ii, Savonlinna, Rovaniemi, Valkeala... Onnea ja menestystä kaikille!

Erkka II:n tulokset on myös saapuneet kennelliitosta, B/B ja 0/0. Hienoa.

26.6.2015

Eläinlääkäri Tuulikki Huotari AitoVetistä kävi Kiiran pennut läpi. Jokainen pentu sai oman rokotuskirjan, johon pennun terveystarkastuksen tulokset merkittiin.

Viimeisinkin narttupentu on luvattu sopivaan kotiin, eli tällä erää meillä ei ole vapaita beaglepentuja. Blackpepoon Be Firebird, (Viiru) eli Siru jää poikamme Ollin ensimmäiseksi koiraksi!Sen sijaan meiltä voi sorsastuskaveriksi kysyä koulutettua nuorta noutajanarttua, joka niveliltään ei sovellu jalostuskoiraksi ja siksi tarvitsee uuden, harrastavan ja hyvän kodin. Soveltuu erinomaisesti myös näyttelyharrastajalle (neljä näyttelyä, neljä ERIä). Helppo, kiltti ja hiljainen flattityttö, suvussa vahvat käyttöpuolen näytöt.25.6.2015

Kiiran ja Hiskin pentujen luovutus lähestyy, meiltä voi vielä kysellä yhtä narttupentua.

19.6.2015


Pentujen rekisteröinti Kennelliitossa näyttäisi olevan valmis.
Blackpepoon Be Focus, Juhamatti - Ford
Blackpepoon Be Fusion, Aaltonen - Ford
Blackpepoon Be Fiesta, Tilkka - Ford
Blackpepoon Be Fabia, Maitopoika - Skoda
Blackpepoon Be Firebird, Viiru - Pontiac
Blackpepoon Be Felicia, Täppä - Skoda
Blackpepoon Be Forester, Messi - Subaru
Blackpepoon Be Flying Spur, Kiri - Bentley


10.-11.6.2015

Blackpepoon Be F -pentueen mummi Iistä oli käymässä - uskalsi tulla kun kaikki urokset oli jo maailmalle luvattu. Kiitos Miialle ja porokoira Kitkalle käynnistä.

23.4.2010 - 11.6.2015, menestynein flattikasvattini on poissa.


30.5.2015

Kovin pitkäksi aikaa ei koulutodistuksia tarvinnut jäädä ihmettelemään, niinpä suuntasin Iitin hiihtomajalle ryhmänäyttelyyn. Kipinän kehä, olipahan taas kiva ja kaunis päivä. Suuri kiitos kehätoimitsijakollegalle joka näki koiriakin, minä enempi tuijottelin omaa käsialaa (voi kauhea!). Pääosin me samat vanhat naamat aina kehätoimitsijoina ja näyttää siltä ettei uusia innokkaita niin vaan ole töihin tulossa. Miksi? Siitä saa kilometrikorvaukset, päivärahan, kehäeväät, ruuan ja tänään vielä viinipullokin. Monestako harrastuksesta saa saman?

23.5.2015

Haminan kv näyttelyssä flatit (19) arvosteli Johnny Andersson Ruotsista.
Erkka I, Blackpepoon Lemon Twist JUN EH2:
Rejäl hane. Maskulint huvud. Tillräkligt hals. Kunde önska rakare rygg. Tillräkligt förbröst. Bra ben o tassar. Alltför vågig i sin päls. Rör sig osammanhängande, behöver utställiningstränas. Utmärkt temperament.

En muista että kasvattini karvoista olisi huomautettu... Mutta tämä lienee ainut kun uppostelee vain ja ainoastaan merivedessä. Makean veden pariin ehkä...? Erkka I on varustettu erittäin suurella flattihuumorilla, joten omistajalle täydet pisteet hyvästä yrityksestä Haminassa ;)

16.5.2015

Pennuilla alkaa pian olla ensimmäinen viikko takana, hyvin kasvavat.

11.5.2015

Ensimmäinen vuorokausi on nyt pennuilla takana, kovin ovat tasaväkisiä ja reippaita.

10.5.2015

Äitienpäivä, tosiaan!

Fi Mva Isoahon Cindy, Kiira päätti pullauttaa ulos jokusen pennun. Hyvin kaiken itse hoitava emä.

Lappeenrannan WT:in lauantaina osallistui Sulo, Blackpepoon Gin Grape. Laji osoitti herkkyytensä viimeisellä rastilla jonka Sulo oli jo suorittanut. Ääni pääsi parin työskentelyn aikana, ja se nollasi rastin ja samalla koko kokeen. Myös Lulu oli ilmoitettu mutta se aloitti kiiman tiistaina. Eipä ole minulla ennen ollut koiraa joka kiimasta menisi näin hämilleen.

1.-2.5.2015

Perjantaiaamuna starttasimme tyttären kanssa Pälkäneelle klo 8.00, ja sain Lulun kanssa osallistua Jorin vetämään taippariryhmään. Tallan järjestämässä maurilaisten koulutustilaisuudessa kokoonnuuttin ruokailuun klo 15.00 ja jatkettiin siitä sitten walk up -testiin. Lulu osallistui siihenkin - kun se ei itse vielä ole alokasluokan koiran tasolla, sai se parikseen kaksi voittajaluokan koiraa eli Huikka- enon ja enopuolen ( Fi Kva Taka-Tapiolan Fiun Tahvo ). Ei se ihan huonosti mennyt Lulultakaan mutta tasokkaiden enojen työskentelyä on aina mukava seurata.

Yöpyminen Hämeenlinnassa, iltalenkki Kenraalipuiston rantareitillä, aamu-uintimahdollisuus Vanajavedessä ja taas aamusta Pälkäneelle... jatkettiin Jorin ryhmän kanssa siitä mihiin perjantaina jäätiin ja nuorten koirien väsymyksestä huolimatta kaikki meni ihan ok. Omaan taippariryhmään verrattuna oleellisin ero oli siinä ettei ollut minkäänlaisia hallittavuus taikka luoksetulo-ongelmia... SUURI KIITOS TALLA JA MIKA, JA ERITYISESTI JO POIS NUKKUNUT BATZI'S KNOCK OUT, Mauri.

Samaan aikaan Tampereella oli kansainvälinen koiranäyttely, beaglet arvosteli venäläinen Ludmila Tchistiakova.
Alf, Blackpepoon Be Elite JUN EH1:
One year. Has 7 inseasers in front, not placed in correct order. Typical male. Correct type and size. Correct bone and body substance for age. Correct head for age. Strong overline. Correct tailset. Correct angulation behind, could be better angulated in front.

Lahdessa ryhmänäyttely, jossa flatit (24) arvosteli Reia Leikola-Waldén.
Jetta, Blackpepoon One Creek KÄY EH2:
Vahva narttu, joka antaa hieman matalaraajaisen vaikutelman. Miellyttävä pää, mutta hieman vaaleat silmät häiritsevät ilmettä. Hieman lyhyt kaula. Hyvä luusto, tasapainoiset kulmaukset. Tilava, syvä runko. Liikkuu kapeasti takaa, tasapainoisesti sivulta. Hyvä turkki ja luonne.

Oulaisissa flatit (25) arvosteli Tuula Pratt.
Kerttu, Blackpepoon Lemon Drop JUN EH:
Tässä kehitysvaiheessa antaa hieman matalaraajaisen vaikutelman. Miellyttävä pään muoto ja ilme, hyvä kaula ja säkä, riittävästi kulmautunut edestä ja takaa, hyvä rintakehän muoto, voimakkuus iän mukainen, hieman luisu lantio ja alaskiinnittynyt häntä.
Mila, Blackpepoon One Way AVO ERI:
Narttu jolla oikein hyvät mittasuhteet. Kaunislinjainen pää, hyvä kaula, normaalisti kulmautunut edestä ja takaa, hyvä rintakehän pituus ja voimakkuus, aavistuksen alaskiinnittynyt häntä, askeleessa hyvä ulottuvuus mutta voimaa saisi olla enemmän, hieman pehmeä turkki.

26.4.2015

Treeneissä Erkka I ja Lulu jäljestivät kania ja ihan luonnostaanhan se meni... Maukelle, Ropille ja Sulolle sitten jotain muuta - keli ei ollut oikein mieleen... Siis ihmisille.

Kiira voi paksusti;) Edelleen.

22.4.2015Blackpepoon Lemon Hill, Lulu 14 kuukautta
( Fi Mva Fågeltorps Korkki Kungsörn - Blackpepoon Gin Lemon )

Lulun isä on voittajaluokan koekoira, enoista yksi on jälkivalio ja voittajaluokan koekoira sekä homekoirakoulun oppilas, toinen eno on Avo1 palkittu koekoira. Vaari on yhtä ykköstä vaille käyttövalio ja mummon isä on kaksoisvalio. Ulkomuodosta ei silti tarvitse tinkiä.

Voimakas olematta kömpelö, jalo olematta hontelo.

19.4.2015

Kehässä töissä pentunäyttelyssä, tuomarina Marja Talvitie. Kahlattiin ryhmiä 3, 4, 6, 7 ja 8. Tavattoman näppärästi esiintyviä lapsukaisia, toisaalta monien vuosien kokemuksella ei koirilla varmasti Marjan kanssa hätääkään ole. Mukava päivä, iloisia esittäjiä ja paljon valokuvaajia;) Kiitos tuomarille ja kehätoimitsijakollegalle.!

Ja ne meidän treenit! Erkka I ja Erkka II saivat kunnian treenata Pimu-mummonsa kanssa, ja tuntia myöhemmin jatkettiin Sulon, Mauken, Ropin ja Lulun kanssa. Koirista sanotaan, ettei ne osaa olla... hattumaisia.. Kun emäntä on yön poissa kotoa (viihteellä), osaa 4 vuotias flattipoika kostaa sen ihan mennen tullen!  Se on se äly nääs,,,

Kiira on valtava!

17.4.2015

Tänään on kulunut 36 vrk Kiiran astutuksesta, eikä todellakaan ole yhtään epäselvää;) Tuhti tyttö. Nyt toivotaan että kaikkia pentuvarauksen tehneitä onnistaa! Ihan yhteen tai kahteen pentuun ei jää.

12.4.2015

Treeneihin saapuivat Mauke, Ropi, Sulo ja prinsessa itse eli Lulu. Markkeerauksia, linjaa lähihaulla ja pieni variskontakti.

11.4.2015

Hirvensalmella tuomarimuutos, flatit (18) arvosteli Tuula Savolainen ja beaglet (14) Paavo Mattila. Tuula todella tunsi rodun, rodunomainen käytös tai sen puute kyllä huomattiin. Hienoa!
Erkka II, Blackpepoon Lemon Cap JUN ERI3 SA PU4:
13 kk. Kaunislinjainen nuori uros. Hyvä sukupuolileima. Oikealinjainen pää jossa hyvä pituus. Tummat silmät. Hyvä eturinta. Tilava runko. Hieman lyhyt rintalasta. Hyvä raajarakenne. Käpälien tulisi olla tiiviimmät. Kauniisti kannettu häntä. Liikkuu reippaasti. Hyvä turkki.
Lulu, Blackpepoon Lemon Hill JUN ERI2 -:
13 kk. Hyvät mittasuhteet. Hyvä ylälinja. Oikealinjainen pää, tummat silmät. Hyvä raajarakenne. Hieman luisu lantio. Hyvä eturinta ja rungon tilavuus. Takaliikkeet hieman kapeat, hyvät liikkeet. Toivoisin tiiviimmät käpälät. Hyvä turkki ja häntä.
Enska, Blackpepoon Be Enzo JUN EH1:
Hyvin rakentunut nuori uros, hieman kevyt kuono-osa, kirsun pigmentti saisi olla parempi, hyvä kaula, sopusuhtainen runko, hyvät raajat, hyvä karvapeite ja liikkeet. Häntä saisi olla hieman tanakampi ja on hieman taka-asentoinen. Miellyttävä luonne.

Kiiran ja Jöötin pennuista nyt siis toinenkin on käynyt näyttelyissä, pallit ja purenta silläkin ok... Ja Erkalta todella hieno debyytti, siitä ei kuitenkaan ole kuin pari kuukautta kun se söi sukan ja joutui leikkauspöydälle. En sitten tiedä olisiko normaaliturkkisella alalinjalla tullut huomautusta rintalastasta... Nähtäväksi jää.

9.4.2015

Kiiralla ikää nyt 4 vuotta. Ja neljä viikkoa astutuksesta...

Sanomalehti Kalevasta on tänään luettavissa kasvatistani, homekoiraopiskelija Huikasta, Fi Jva Blackpepoon Gin Knock Out. Koira valmistunee ohjaaja omistajansa kanssa joulukuussa ja on sen jälkeen käytettävissä!  Asuinkuntana heillä on Kempele.

6.4.2015

Treeneihin saapui edustusta kolmesta eri pentueesta: Sulo Gineistä, Mauke One -pennuista ja meidän Lulun lisäksi molemmat Erkat Lemon -pennuista. Hakualueelle laitoimme 24 damia niin että nuorimmat olivat mukana ruutua täyttämässä. Sieltä sitten vuorohakuun, kuitenkin niin että loppupäässä dameja toi lähinnä kokeneet Mauke ja Sulo - dameja kun oli laitettu sammaloituneen kelon alle koloon, puupinon päälle, puiden oksille ja sammaleen alle. Hyvin meni! Lopuksi painettiin mieliin kuinka rakennetaan linjatreeniä. Ja ihan lopuksi... tartuttiin Erkka II:n pitkiin korvakarvoihin kiinni trimmaussaksien ja kokemuksen kera.

4.4.2015

Harringan kenneliin on syntynyt 2 urosta ja 4 narttua, isänä Hiski eli C.I.B.* Fi Kva Fi & Se Mva Blackpepoon Be Cooper. Onnea ja menestystä pesueelle!

28.-29.3.2015

Beaglein vuosikokous Paraisilla ja päänäyttely Turussa, tuomaroimassa Pekka Teini.
Hiski, Fi Kva Fi & Se Mva Blackpepoon Be Cooper KÄY ERI3 SA PU-:
Rotutyyppi erinomainen. Mittasuhteiltaan oikea. Sukupuolileimaltaan selvä uros. Hyvä uroksen pää. Hyvä ylälinja ja takaosa. Hieman pysty olkavarsi. Hyvä karvapeite. Hyvä askelpituus. Mukava käytös.
Kiira, Fi Mva Isoahon Cindy KÄY ERI1 SA PN3: Rotutyyppi erinomainen. Kevyesti liikkuva, erinomaisessa lihaskunnossa oleva käyttöluokan narttu. Sievä nartun pää. Kauniit pyöreäkärkiset korvat. Hyvä ylälinja, vahva säkä. Hyvät takakulmaukset, niukemmat edessä. Hyväasentoinen häntä.
Fi Kva Kuopusmaa Kata VET ERI1 SA PN- VSP-VETERAANI:
12 v. veteraani, jolla edelleen pitkä tehokas askel ja erittäin miellyttävä käytös. Oikealinjainen pää. Hieno pitkä kaula, selkä säilynyt ###. Raajoissa erinomaiset kulmaukset. Kyynärpäissä hieman löysyyttä. Laatuveteraani.

Kata hurmaa eikä ole leipääntynyt ja flegmaattinen... Kiira on superkoira aina vaan, toivottavasti osa on tiineyden hehkua! Kiirahan sai parhaan käyttöluokan nartun palkinnon. Ja kun käyttöluokkaan pääsi nyt alennuksella, niin kaksoisvalio Hiskiltä kova panos sijoittua kolmanneksi sa:n kera. Hienoa! Näyttelyyn oli ilmoitettu myös meidän Tassi, järkytys oli suuri kun se keskiviikkona sai selkäydininfarktin. On toipumassa eikä ole millään tavalla kipuileva, mutta osittain halvaantuneen koiran katseleminen ei ole kovinkaan miellyttävää...

JTO on edelleen vaiheessa, se ja paljon paljon muuta selvisi Paraisilla.

Kaarina ja Matti Kiuttu pääsivät näkemään oman uroksensa hyväkuntoisen mutta iäkkään tyttären eli Katan. Oli kiva tavata, öööö...., 11,5 vuoden jälkeen!!!

21.3.2015

Kaakon Beagle ry:n perinteiset pilkkikilpailut. Itsellä ei hinkua jäälle ollut, niinpä tein Lululle treeniä ja huolehdin kestityksestä.

18.3.2015

Another -pennut ovat tulleet 7 vuoden ikään. Onnea! ( Fi Mva Yeccu Play Time - TK1 Batzi's Caliphcaliandra ). Muistakaa laittaa viestiä mitä koirillenne kuuluu!

Viime viikolla 13.3. peräti 8 vuoden ikään on tullut Blackpepoon Moon -pennut. Eetu Parkanosta (Blackpepoon Moon Cover) laittoi emäntänsä välityksellä terveisiä tänne Valkealaan. Mitähän muille mahtaa kuulua? Varmuudella tiedän vain Ellan poistuneen (Blackpepoon Moon Cloud).

15.3.2015

Lulun koekausi on avattu, epävirallinen erityisesti nuorille suunnattu talvinomepäivä järjestettiin Metsästyskerho Paukun majalla. Linjalta molemmat damit haltuun oikeassa järjestyksessä, tyylipisteet olisi voineet olla paremmat... Kaksoismarkkeeraukset haltuun, ja tyyli olisi voinut olla parempi... Hakuruutu olikin sitten suurempi kompastus, ruokinta-automaatin viereen tehty hakualue oli kyllä kiinnostava ja tarkan tutkinnan alla muttei damien vuoksi... Kolmessa minuutissa yksi dami. No, välietapilla ollaan...

Kiiraa eli tulevaa äitiä käytiin tänään ihastelemassa. Mukavan tuntuisiin koteihin on Kiiran ja Hiskin pentuja lähdössä ;)

12.-13.3.2015

Kiiran astutus sujui kuin oppikirjassa;) Pentujen arvioitu luovutus heti heinäkuun alussa.

11.3.2015

Suru-uutinen Pälkäneeltä, mahtava koira ja loistava periyttäjä Mauri on poissa. Mauri astui aikoinaan Pimun ja on Lulun vaari. Sillä on useita voittajaluokan jälkeläisiä käyttövalionarvojälkeläisiäkin.

Batzi's Knock Out 5.4.2005 - 11.3.2015


7.3.2015

Lulu

Nimipäivää voi viettää vaikkapa Valkealan ryhmänäyttelyssä... Siellä olikin koko perhe, miehet talkoissa Anttilan Erämiesten riveissä ja naiset näyttelyssä. Flatit (44) arvosteli Marjatta Pylvänäinen-Suorsa ja beaglet (21) Paavo Mattila.
Erkka I, Blackpepoon Lemon Twist JUN EH3:
Vankka ja tiivisrakenteinen uros, selvä sukupuolileima. Voimakaspiirteinen, hieman leveäkalloinen pää. Hyvät korvat ja silmät. Vahva kaula. Hyvä selkä ja lantio. Hyvä häntä. Voimakas runko. Hyvin kulmautunut takaa. Hyvät takaraajat. Etukulmat niukemmat. Liikkuu edestä hieman löysästi. Riittävä sivuaskel. Hyvä karvanlaatu.
Lulu, Blackpepoon Lemon Hill JUN ERI3-: Hyvät mittasuhteet. Hyvä luusto ja koko. Hyvät pään linjat. Hyvä otsapenger. Hyvät pienet korvat. Tasapainoinen ylälinja. Riittävä rungon syvyys. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkeessä kantaa häntäänsä turhan korkealla. Tasapainoiset liikkeet. Hyvä turkin alku.
Esko, Blackpepoon Be Escort JUN ERI2-:
Hyvin rakentunut nuori uros. Kuono-osa voisi olla hieman täyteläisempi. Kauniit korvat. Hyvä kaula. Eturintaa voisi olla hieman enemmän. Hyvä runko. Selässä hieman pehmeyttä. Riittävät kulmaukset. Hyvä karva ja häntä. Liikkuu ja esiintyy hyvin.
Fi Mva Kuopusmaa Kata VET ERI2-:
Hyvässä kunnossa oleva veteraani, kuono-osa voisi olla täyteläisempi, runko saisi olla hieman lyhyempi, hyvät raajat, oikein kannettu häntä, liikkuu ja esiintyy hyvin.

Päivän päätteeksi kasattiin vielä beaglekollegioon koiria, kiitos tästä tehtävästä Mattilan Paavolle - oli mieluinen tehtävä! Tsemppiä beagletuomarointiin kokelaille ja suuri kiitos kaikille teille jotka koirineen olitte käytettävissä!

Nyt on sitten Kiirankin ensimmäinen pentue korkannut näyttelykäynnit. Pallit löytyi, samoin moitteeton purenta. Rotutyyppiä ja rakennetta oli erinomaisen edestä. Myös Erkka I kävi ensimmäisen näyttelynsä. Sen ei tavallaan vielä pitänyt mennä, mutta teki vaihtarit veljensä kanssa joka aiemmin natusteli isäntänsä sukan ja joutui - yllätys, yllätys - leikkauspöydälle... On nyt voimissaan ja kävi tänään tutustumassa näyttelyilmapiiriin. Lulu on lupaava: vaikkei se vieläkään saanut sa:ta, oli se yhdeksän junnuluokan nartun keskuudessa kolmas - vain kolmelle siis erinomainen. Kolme näyttelyä ja kolme eriä ;) Ja Kata, kylläpä sen kuntoa jaksetaan ihmetellä. 12 vuotta ja paahtaa menemään niin että nuorempia hirvittää!

  Erkka I

2.3.2015

Kauden lopussa käytiin läpi Kiiran pennut vielä kertaalleen, ja kun naamakirjapäivitykset ei tässä näy niin kerrataan vielä eli
Enska, Blackpepoon Be Enzo ajaa, kaudella kaksi kaatoa
Alf, Blackpepoon Be Elite ajaa, kaatoa ei saatu
Esko, Blackpepoon Be Escort ajaa, yksi kaato
Elsa, Blackpepoon Be Elise ajaa, kaksi kaatoa
Blackpepoon Be Electra ajaa, yksi kaato

Kauden loputtua näillä siis ikää 10 kk, isänä Fi Kva Jööti ja emänä Fi Mva Isoahon Cindy. Jokainen pennunomistaja on tyytyväinen koiraansa, ja luonteita on kehuttu kovasti. Mielenkiintoista lähteä Kiiraa astuttamaan uudemman kerran!

1.3.2015

Kaakon Beagle ry:n vuosikokous taputeltu ilman suurempia muutoksia. Uusi yritys ensi vuonna... (laitoin sormen vesilasiin eikä siihen kuoppaa jäänyt) eli alkaisi olla jonkun toisen vuoro. Ei nämä eläkevirkoja ole, eikä edes avaruustiedettä.

28.2.2015

Beagleille koitti kesäloma. Kiiralle vielä hyvä ajo ja Tassi mukavasti oli yrittänyt jänistä löytää muttei onnistunut. Jatkossa näyttelyitä, mökkeilyä ja toivottavasti pentuja - Kiiran astutuskiima on alkanut.

27.2..2015

Kiiralla oli hyvä ajo ja Kata sai hengailla tunnelmassa mukana.

26.2.2015

Tassille hyvän haun jälkeen lyhyt ajo.

25.2.2015

Kata ja Kiira metsässä. Kataan ilmeisesti on iskenyt dementia kun höpöttelee...

21.2.2015

Kaakon Beagle ry järjesti ajokokeen Kouvolassa ja vaati taas talkoopanosta niin ettei omien kanssa mitään päässyt tekemään. Hienosti jokainen starttiin lähtenyt koira saikin jäniksen ajettavaksi.

15.2.2015

Tassilla ihan pieni ajonpätkä.

14.2.2015

Välillä pennunvaraajat on niin kiinnostuneita tulevasta hankinnasta, että saapuvat emän metsätyöskentelyä seuraamaan. Kiira pääsikin antamaan haukkunäytteen vaikka keli ei ollut paras mahdollinen. Kiitos käynnistä!

9.2.2015

Pentuja -linkki päivitetty.

8.2.2015

Myrskyä pukkaa, ei ajoja.

7.2.2015

Vain Tassi pääsi metsään, ei ajoa.

Lulu pääsi näyttelyyn Virolahdelle, flatit (30) arvosteli Reia Leikola-Waldén. Edille ensimmäinen näyttely.
Edi, Blackpepoon Lemon Flash JUN EH3:
Tanakka juniori, joka vaikuttaa hieman matalaraajaiselta. Oikealinjainen vahva pää. Melko paljon huulia. Hyvä luusto. Riittävästi kulmautuneet raajat. Hieman lyhyt kaula. Tilava runko, joka voisi olla hiukan hoikempi. Hieman luisu lantio. Liikkuu yhdensuuntaisesti, mutta askelmitta saisi olla tehokkaampi. Hyvä turkki ja luonne.
Lulu, Blackpepoon Lemon Hill JUN ERI2 -: Hyvin kehittynyt juniori. Naisellinen oikealinjainen pää, jossa miellyttävä ilme. Hyvä kaula. Hieman niukasti kulmautunut etuosa. Sopiva luusto. Ikäisekseen hyvä runko. Hyvä takaosa. Hyvä häntä. Liikkuu melko yhdensuuntaisesti riittävällä askelmitalla. Hieman luisu lantio. Oikealaatuinen, tänään niukka karva. Hyvä luonne.

3.2.2015

Meillä asustaa huippupirteä ja hyväkuntoinen Fi Mva Kuopusmaa Kata. Tänään 12 vuotta!

1.2.2015

Tämä kuukausi enää irtipitoa. Kiiralle rusakko.

31.1.2015

Tassille rusakko.

28.1.2015

Menestyneimmällä beaglekasvatillani on käynyt naisvieras, pentuja odotetaan syntyväksi 2 kk päästä:
C.I.B.* Fi Kva Fi&Se Mva Blackpepoon Be Cooper
(Fi Mva & Kva Beny - Papinniemen Pilke)  -  Fi Kva & Mva Harringan Santa Maria (Fi Kva & Mva Stenvik Elmeri - C.I.B. Fi Mva Fi&Se Kva No Mva M-09 Sakin Seili)

Tulevien pentujen sukutaulussa t
ittelit puuttuvat Pipalta (sert), mutta sen isä on Fi Mva&Kva Astalan Arsi ja emä Fi Mva Kuomionpään Aida (2*Beaj1).

25.1.2015

Kiiralle ajoja. Metsäjänis jatkaa matkaa, rusakko ei...

24.1.2015

Tassilla ajoja. Kolme eri jänistä.

18.1.2015

Kiiralle jänis. Pojan ampumana ;)

17.1.2015

Tassille jänis.

11.1.2015

Kiiralla ajo.

10.1.2015

Tassilla ajo.

4.1.2015

Maantiekiitäjä ja mykkä työmaalla... Hoh hoijaa...

3.1.2015

Nuoret likat jäi kotiin kun Kata pääsi metsään, 10 kilometriä kertyi hakua mutta ei jänistä liikkeelle. Mummo on pirteä ja kovassa kunnossa.

Pitkästä aikaa hieman treeniä Lululle...

2.1.2015

Tassi työmaalla, pelkkää hakua.

Tuikku päästettiin vaihteeksi omaan kotiinsa, astutuskiima antaa odottaa itseään. Meidän huusholli on nyt kuitenkin vimosen päälle tuttu Tuikulle, voipi sitten rauhallisin mielin tehdä täällä kakkoskodissaan pennut.

Lassi, Blackpepoon Another Man 18.3.2008 - 2.1.2015
( Fi Mva Yeccu Play Time - TK1 Batzi's Caliphcaliandra)
- kelpo metsästyskoira Lassi on poissa, sen elämää varjosti IBD. Terveen Another -pentueen heikoin lenkki.

1.1.2015

Kauden metsässä aloitti Kiira. Kilometrejä kertyi reilut 27 eli siihen määrään ehtii jo vähän ajaakin.

Vuosi 2014 oli kennelimme valiovuosi, saimme yhden jälkivalion ja yhden käyttövalion. Ruotsin muotovalion arvoja kenneliimme tuli niin ikään yksi ja Suomen muotovalion arvoja kolme. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan mitä vuosi 2015 tuo tullessaan!! Caciteja ja cacibeja on kuitenkin jo varastoitu ;)

< alkuun