Kennel Blackpepoon Uutisia vuodelta 2014

uutisia vuodelta:
2008200920102011
2012
2013*************************************************************************Isoahon C -pennut
Fi Mva Isoahon Cindy
Fi Kva, Naisten Ajovoittaja 2014 Isoahon Celine
Isoahon Cenita

31.12.2014

Tassilla oli ajo...

30.12.2014

Kata teki toisaalla hyvää hakua, kutsuttiin sitten toisaalle. Ajo ja riistalaukaus... Paisti päätyi oikeaan paikkaan.

29.12.2014

-20 Celsiusta...

28.12.2014

Kiiralla hyvä päivä. Koepäiväksi samanlainen, kiitos.

27.12.2014

Tassi töissä, löysi ja ajeli.

Hiskin, C.I.B. Fi& Se Mva Fi Kva Blackpepoon Be Cooper työn hedelmät syntyivät tänään. Mihinkään pieneen pentumäärään eivät Hiski ja Konttikuusen Inka tyytyneet ja hyvä niin.

26.12.2014

Kiira töissä. Yöllisten jälkien päälle häpsi aamulla lunta, ei ollut helppo työmaa.22.12.2014

Jänismetsällä Tassi ja Kata-muori. Molemmilla oli ajo.

Kiiran ja Jöötin keskisuomalainen tytär Else, Blackpepoon Be Elise on jo kelpo jäniskoira, ensimmäinen kaato puolen tunnin ajon jälkeen. Ja ääntäkin oli tullut... Ikää pian 8 kk.

21.12.2014

Kiiralle pieni pätkä ajoa.

20.12.2014

Työmaalla Tassi, ei löytynyt...

14.12.2014

Kiira ajoi, samoin Tassi. Riistalaukauksiakin oli meidän perheen molemmilta miehiltä ja sitä selityksen määrää... ;)

Kerttu on kotiutunut hienosti uuteen kotiin - en tosin missään vaiheessa epäillytkään tätä! Hyvä Korkki ja Tiltu, mainioita kakaroita.

13.12.2014

Kerttu, Blackpepoon Lemon Drop
on muuttanut meiltä pois. Onnea, menestystä ja ennen kaikkea iloa uuteen kotiin!

Tassi the Maantiekiituri löysi lumisateesta huolimatta jäniksen ja ajoi sitä kunnes tielle meneminen estettiin. Kiira haki hyvin, ei ajoa. Jos huomenna olisi uusi päivä.

6.12.2014

Puolenyön aikaan maa muuttui hieman valkoiseksi ja päivän mittaan lunta tuli enemmänkin. Kiiran ja Tassin päivät olivat pelkkää hakua, ei jänistä jalkeille.

Kiiran siskosta leivottiin Naisten Ajovoittaja 2014, Onnea Fi Kva Isoahon Celine taustajoukkoineen!

30.11.2014

Kaikki beaglet vuorotellen irti, ajoakin oli ollut.

29.11.2014

Kangasalan ryhmänäyttelyssä beaglet (20) arvosteli Pekka Teini ja flatit (23) Pia Itkonen.
Fi Mva Kuopusmaa Kata VET ERI1- ROP-VET:
Lähes 12 v. veteraani, joka liikkuu kauniisti. Erinomainen rotutyyppi. Oikealinjainen pää. Hyvä eturinta. Tiivis selkä. Pirteä luonne edelleen. Toivon veteraanille vielä monta iloista vuotta!
Lulu, Blackpepoon Lemon Hill JUN ERI1-: 9-kuinen pikkuneiti, jolla miellyttäväilmeinen pää. Hyvä kaula, selkä. Lantiossa vielä pyöreyttä. Eloisa häntä. Tasapainoiset kulmaukset. Lupaava rintakehä ja eturinta. Kokoon sopiva raajaluusto. Tässä kehitysvaiheessa liikkuu riittävällä askelpituudella. Miellyttävä luonne.
Tuikku, Flatgold's An Eternal Flame AVO EH3: Erittäin hyväntyyppinen, iloinen narttu joka osaa loistavasti istua. Siro pää. Hyvä kaula. Selässä aavistus pehmeyttä ja lantiossa pyöreyttä. Suorahko olkavarsi, hyvin kulmautunut takaa. Oikea rintakehän malli, joka voisi olla hieman pidempi. Seisoo mielellään takaraajat rungon alla. Liikkuu riittävällä askelpituudella. Oikealaatuinen karva.

Tuikulla nyt kaksi näyttelyä käytynä, molemmat erittäin hyvinä. Toinen brittiflattispesialistilta, toinen suomalaiselta labradorikasvattajalta. Lulu kävi ensimmäisen virallisen näyttelyn, varsin nätti mutta ei vielä sa:ta. Ja Kata... se tyttö ei petä koskaan ;)

Matkalla suoritettiin Kerttu -rescue, Blackpepoon Lemon Drop muutti meille. Hetkeksi.

Isäntä tietysti pojan kanssa metsään, Kiiralle hakua ja vähän ajoakin...

23.11.2014

Kiiran vuoro katsella maisemia, Tassille mittariin 22 kilometriä. Ajoon jänis päätyi 10 minuutin haun jälkeen, nelisen tuntia Tassi sen kanssa touhusi eikä tietty sinä aikana ollut tarvetta yhteyttä isäntäänkään pitää. Mitä ilmeisemmin Tassi syttyi lopullisesti pari viikkoa sitten, kun sille ammuttiin hieman raakiksi jäänyt jänis jonka se sitten itse hoiteli...

Lumi satoi jo perjantaina, ja loppui lauantai aamuun mennessä, silti metsässä oli vielä sunnuntaina hiljaisen näköistä. Ei siis jäniksen jälkiä vaikka voisi kuvittella niitä olevan paljonkin.

22.11.2014

Kiiralle jänis, Tassi ihaili maisemia auton ikkunasta. Liha jatkoi matkaa ampujan kotiin, ei siis meille. Kaatoa yritettiin pitkäjalkaiselle nuorukaiselle mutta ei vielä tällä kertaa tärpännyt.

16.11.2014

Tänään oli Tassin päivä. 25 kilometriä kertyi mittariin ja kaksi eri jänistä. Kuuluva ääni, ei edelleenkään mitään herkkyyksiä mutta matkaa on vielä kokeisiin...

15.11.2014

Kiiran ja Katan päivä, molemmille jänis ajoon.

Kaurisajossa hengestään on päässyt Blackpepoon Be Bora. Hyvä tietysti kuolla mieluisan työn parissa kuin unohdettuna tarhaan. Boran puoliveli Fi Kva Julle tekee näyttävää jälkeä Ajovoittajassa...

8.11.2014

Cacibia ei voi saada jos ei yritä, tänään Jyväskylän kv. näyttelyssä beaglet (19) arvosteli Zafra Sirik Israelista.
Kiira, Fi Mva Isoahon Cindy KÄY EH1:
Good size, feminine head, good front, topline and moderate hindquarters. She moves very close behind. Good temperament.

Tuomari on tuttu jo vuodelta 1998 kun Iina, Fi Mva Barbara sijoittui Lahden kv näyttelyssä kolmanneksi ja tuomari otti siitä oikein kuviakin.

Katan onni oli päästä lähialueille jänikseen ja ylösottoon n. tunti. Pikkuisen pahaan paikkaan yritti jänis koiraa houkutella ja puolen tunnin ajon jälkeen koira kiinni. Tassille koko loppupäivä Anttilassa, riistalaukaus tai pari oli metsässä kuultu...

Riistalaukaus myös Norjassa, kauden ensimmäinen kauriskaato Kuplalle, Blackpepoon Be Beetle (Huuhkajan Jekku - Fi Mva Kuopusmaa Kata)

7.11.2014

Tuikku, Flatgold's An Eternal Flame tuli meille keskiviikkona ja tänään käytiin AitoVetissä silmätarkastuksissa. Silmät oli ok, ja meitä ennen olleella Ropilla, Blackpepoon One Cliff silmät oli myös ok. Lulusta ja Tuikusta otettiin lisäksi MyDogDna -testit, aiemmin testi on otettu jo kolmesta Blackpepoon -flatistä. Tulevat julkiseen tarkasteluun heti kun valmistuvat... Kennelimme osallistuu siis aktiivisesti rotujärjestön  monimuotoisuustutkimukseen: flateille oli tarjoushinnat kahden kuukauden ajan ja kuitin loppusummasta rotujärjestö hyvittää n. puolet.
MyDogDna testatut:
Fi Jva Blackpepoon Gin Knock Out, Huikka
Blackpepoon One Cliff, Ropi
Blackpepoon Another Point, Laku
Blackpepoon Lemon Hill, Lulu (myös Lulun isä, Fi Mva Fågeltorps Korkki Kungsörn on testattu)
Flatgold's An Eternal Flame, Tuikku

2.11.2014

Hurjasta vesikelistä huolimatta Kiira sai jäniksen jalkeille, ei tosin pysynyt ajossa kovin pitkään. Tassilla huonompi päivä...

1.11.2014

Kiira ja Tassi jäniksessä. Molemmille löytyi ajettava mutta ajossa ne ei sitten pysyneetkään. Valkoinen jänis piilottelee mustassa maastossa. Tai sitten ei koirat vaan osaa työtään...


25.10.2014

Idänlohko käyty, hyvä oli Kiiran ensimmäinen erä mutta toista jänistä ei löytynyt. Lumikelillä mentiin Kontiolahden seutuvilla Pohjois-Karjalassa ja kokeesta peräti 8 ykköstulosta. Tsempitykset jatkoon Ala-Anttolan Ropille, Peräpöksän Pimpulalle sekä neljänneksi sijoittuneelle Eräsoinnun Pilkulle joka sai paikkansa Astalan Raknarokilta.

Hotelli Juliessa asuttiin, majoitus ja ruoka olivat vallan mainiot. Suuremmoiset onnittelut Maliskan Ellylle: Kva!

Saman päivän riemuihin liitetään Hiski, joka on astunut Lapin Piirinmestarin Konttikuusen Inkan. Kannattaa käydä katsomassa tulevien pentujen sukutaulu... ;)

21.10.2014

Flattien Pohjoismaiden mestaruus meni viime viikonloppuna suomalaisittain aivan käsittämättömän hyvin! Hyvä Suomi!
Lauantain Voi1 tuloksen myötä Taka-Tapiolan Fiun Taru sai lisätittelin Se Kva ( samasta isästä kuin Blackpepoon Gin -pennut) ja sunnuntain A-kokeen paras sertin kera oli Taka-Tapiolan Fiun Tuuli (samasta isästä kuin Blackpepoon Gin -pennut). Joukkueena Suomi oli hienosti toinen ja A-kokeen kakkonen, tämän vuoden Suomen flattimestari on samasta isästä kuin Blackpepoon Moon -pennut.

saman pesueen Luttinen, Taka-Tapiolan Fiun Taika

Jyvällä on oltu, toivottavasti ollaan jatkossakin... Onkohan millään uroksella aiemmin ollut Suomessa samanlaista vaikutusta rotuun kuin Tallan Maurilla, Batzi's Knock Out. Kasvattaja Carita tietää mitä tekee, samoin Tapio Takala ;) Onnittelut jokaiselle menestyksen rakentajalle! Flateistä kuullaan vielä!

17.10.2014

AEM on kuudessa päivässä kaatanut 14 hirveä, seitsemäs päivä vaadittiin saaliin käsittelyyn. Ei huono. Meidän seinälle muuttaa osa kuusipiikkisestä sonnista...

16.10.2014

Tiltu, Blackpepoon Gin Lemon saapui meille muutamaksi päiväksi hoitoon. Heti otti työn alle tyttärensä Lulun... Mummo ihmettelee kurinpitoa vieressä.

15.10.2014

Keskellä viikkoa käytettiin Kiira ajokokeissa. Kokeen toiseksi paras ja tietty paras beagle. Ei muita ilonaiheita...

10.10.2014

Jäniksenkehruukone Kiira saapui kotiin, ja kotiin tuli myös jokaisen syksyisen lehden kääntänyt Tassi... Saldona 6 jänistä mutta toki oli muitakin koiria ja metsästäjiä. Kiva kun ei ole tarvinnut pelkkää grillimakkaraa syödä.

6.10.2014

Tänään väittävät saaneensa kaksi jänistä, ei kuitenkaan meidän koirien ajosta. Jänistä vichyllä siis... ;)

5.10.2014

Ropi, Blackpepoon One Cliff ajelutettiin Laukaalle siinä toivossa että taipuisi;) Tuomarina Petri Hokkanen ja tuloksena Nou1:
1. Sosiaalinen käyttäytyminen  - Iloinen ja ystävällinen
2. Uimahalu - Syöksyy veteen, ui mielellään
3. Hakuinto - Tekee laajaa ja tehokasta hakua
4. Noutohalu - Oma-aloitteiset ylösotot
5. Nouto-ote - Hyvät otteet
6. Palauttaminen - Ohjaajalle, tiputtaa kanin n. 20 metrin päähän
7. reagointi laukaukseen - Tarkkaavainen
8. itseluottamus ja aloitekyky - Suorittaa tehtävät
9. Yhteistyö - Hyvässä yhteistyössä
10. Yleisvaikutelma - Hyvin itsenäisen oloinen koira, joka työskentelee tehokkaasti kaikissa tehtävissä

Nurmeksessa isäntä on ampunut riistalaukauksen, samalla työmaalla Kiira.

4.10.2014

Lyhyitä hakuja, pitkiä ajoja ja sudettomia jahteja... Ja Vichy -linjalla kuten Eerik lupasi...

28.9.2014

Lemon -pentujen pentutreffit, viidestä kolme paikalla. Kaikkiaan kasvattejani oli tällä kertaa neljästä eri pentueesta joista vanhin pääsi kansikuvapojaksi. Treeneistä ei kuvia tullut otettua, keskityimme oleellisempiin asioihin kuten säätämisen minimoimiseen ;)  Suuret kiitokset paikalliselle osaajalle eli Ruususen Arille. Hyvin perusteltuja juttuja on aloittelevankin helppo omaksua.

27.9.2014

Blackpepoon One Creek
starttasi elämänsä ensimmäisessä metsästyskokeessa. Tuomari Hauholla ol Harri Sivén ja tulos Alo3. Onnea Laura ja Jetta!
Haku:
Koira voisi työskennellä alueella hieman määrätietoisemmin ja riistalle pyrkivämmin. Alueelta löydetään kuitenkin riistaa.
Ohjattavuus:
Voisi olla selkeästi paremmin ohjattavissa. Etenee kuitenkin tuulen alla hyvin itsenäisesti ja saa riistan talteen.
Paikallistamiskyky:
Noutaa 1. markkeerauksen maalta hyvin. Noutaa vesi 1. markkeerauksen myös suoraviivaisesti. Näkee 2. markkeerauksen hyvin. Ensimmäisen noutaa kiertäen rannan kautta, toisen pudotuksen olemassaolosta ei enää selkeää muistikuvaa. Etenee kuitenkin itsenäisesti mutta hyvin epävarmasti riistalle.
Riistankäsittely:
Pudottaa osan riistoista luovutuksessa ja jättää palautuksessa kaksi riistaa,  jatkaa kuitenkin itsenäisesti palauttaen ohjaajalle.
Muut ominaisuudet:
Rauhallinen laukausten aikana.
Yleisvaikutelma:
Melko hyvin markkeeraukset tänään tehnyt koira. Lievästi puutteita eri osa-alueilla. Lievästi puutteita eri osa-alueilla, jotka vaikuttavat koiran kokonaisuuteen ja palkintosijaan.

21.9.2014

Beaglein piirinmestaruus Kannusjärvellä. Ei ole hirveästi jälkipolville kerrottavaa, mutta jatkopaikka Idänlohkoon Kontiolahdelle sentään on selvä. Siellä nähdään taas tuttuja, kuunnellaan juttuja ja rääkätään maksaa...
Beaj0 pistein 16,63 p. Fi Mva Isoahon Cindy
( C.I.B. Fi & Se Kva & Mva Astalan Pelimerkki - Fi Kva Isoahon Denita).

Talkoopanoksena leivoin kokeeseen 12 munan täytekakun. Oli sentäs mahtavat 8 osallistujaa ja kaikki kolme lohkokelpoista saatiin siis myös jatkoon. Mukana tuomariharjoittelua oli tekemässä kaveri joka aiemmin syksyllä tutustui sorsastukseen Pimun kanssa. Näin se vaan menee ;)

20.9.2014

Kouvolassa Kaakon Noutajakoirayhdistyksen taipumuskokeissa starttasi Mauke, Blackpepoon One Path. Tuloksena Nou1 eli tasan se mitä lähdettiin hakemaan ;) Aamupäiväryhmän kahdeksasta koirasta kuusi hyväksyttiin.

1. Sosiaalinen käyttäytyminen  - Käyttäytyy hyvin vieraita koiria ja muita ihmisiä kohtaan.
2. Uimahalu - Menee vauhdilla veteen, ui hyvin
3. Hakuinto - Tekee hyvällä vauhdilla laajaa ja kattavaa hakua, käyttää hyvin vainuaan
4. Noutohalu - Oma-aloitteisesti kaikkii nähdyt linnut
5. Nouto-ote - Lokeista syvä. Variksista syvä, mutta erittäin tiukat, ei riko variksia
6. Palauttaminen - Lokeista suoraviivaiset palautukset ohjaajan käteen. Suoraviivaisesti palautukset ohjaajan käteen.
7. reagointi laukaukseen - Tarkkaavainen ja rauhallinen
8. itseluottamus ja aloitekyky - Hyvät tehtäviin nähden
9. Yhteistyö - Hyvä
10. Yleisvaikutelma - Intoa täynnä oleva noutaja, joka tekee laajaa ja kattavaa työtä koko kokeen ajan.

Turistina taippareissa Lulu, Blackpepoon Lemon Hill. Eikä ollut nuorin...

Metsässä kävi sohimassa Tassi, perjantai-iltana Kiira. Suht koht valmiina tulevaan koitokseen...

14.9.2014

Jäniksessä Kiira ja Tassi. Kuntoilua, ei oikein muuta...

Kaakon Beagle ry tyhjensi pajatson Mikkelissä, ystävyysottelun voitto selvin pistein. Toinen koirista oli ihan ensimmäistä kertaa kokeissa - yksi puhelinsoitto ja jo oltiin kokeisiin lähdössä! Hienoa, hyvä me!!!

Treeneissä Mauri, Ropi ja Sulo.

13.9.2014

Pohjois-Pohjanmaan Beaglen juhlakoe, Hiski eli Fi Kva Fi & Se Mva Blackpepoon Be Cooper hienosti kilpailun 2. paras tuloksella Beaj2 57,38 p. Kaksi parasta jatkavat Ruotsin puolelle Rajajokiotteluun ;) Hiski palkittiin myös parhaasta haukusta! Onnea! 32/86, 110/37 - jälkimmäisen erän jänis katosi kuin pieru saharaan sen jälkeen kun se näki tuomarit...

Koe oli nettiseurannassa, ja näytösluonteisesti piti cooperin tietenkin hurjastella autoradalla...

Jäniksessä Kiira ja Tassi. Kanalinnustamassa Pimu. Iltasella tömpsyt ottaa kasvattaja!!

8.9.2014

Kaakon Beagle ry:n ja Kuusankosken Riistamiehet ry:n näyttelytoimikunnan palaveri. Yhteistyössä koiranäyttely vuodelle 2016. Tiedotamma myöhemmin lisää Kaakon Beaglen nettisivujen kautta.

Blackpepoon -pentutreffien kouluttajaksi varmistui Ari Ruusunen! Hieno homma, tervetuloa!!!

7.9.2014

Eilisen tehojumpan jälkeen miehet jättivät Katankin kotiin, ja pikkulikka Tassi, 2v. sai kaiken huomion. Tyttö otti tosissaan, kaivoi jäniksen jalkeille suunnilleen 20 minuutissa ja vei sitä jotakuinkin kolme varttia. Riistalaukaus, ja Tassin elämän ensimmäinen metsäjänis. Rusakko sille on jo viime vuodelta ammuttukin.

Lulu mieltyi lämpimään jänikseen ;)

6.9.2014

Tassi haussa kolme tuntia. Hyvin tuusasi muttei jalkeille. Samat kolme tuntia hakua Katalle, siihen nupiksi jänis jalkeille ja vei sitä parisen tuntia. Vetaran Power!

Match Showssa AitoVet -eläinlääkärin pihalla Aitomäessä, Pimu tyttären kanssa veteraanien sinisten kakkonen ja Tuttikin oli loistamassa niin kuin flattiveteraanin kuuluukin ;) Lulua kiinnosti enemmän tuulen mukana kulkevat kuivat lehdet. Mutta eipä haittaa, päinvastoin oikeastaan...;)

3.9.2014

Tassi pääsi iltasella etsimään kotikulman jänistä. Ja löytyihän se.

31.8.2014

Männä viikolla niin Kiira kuin Tassikin pääsivät iltasella metsään, Kiiralla oli ajo ja ajosta "lievän" hatutuksen kera kiinni... Perjantai-iltana Pimu ilman saalista iltalennolle, lauantaina metsään pääsi Kiira ja sille ajo. Tassi pääsi sitten myöhemmin jaloittelemaan. Match Showssa lauantaina Pimu ja Lulu, molemmat palkinnoille. Iltasella metille Pimu, lämpimäisiä kotiin tuomiseksi Lululle...

Voi3 tulos Huikalle, Blackpepoon Gin Knock Out ja Tassun Cupista Avo3 Sulolle, Blackpepoon Gin Grape. Hienoa!

Tassin vuoro aloittaa sunnuntaiaamusta, ajo. Kiira jaloittelemaan myös eikä ajoa. Entäs mummo sitten? Päästin sen irti klo 8.45 ja 26 minuutin haun jälkeen jänis sai kyytiä. Enimmillään 20 minuutin hukka ja koira kiinni klo 10.29. Kyllä kelpaa... ! Haukkukin kuulosti hyvältä. Veteran Power!

Noutajien treeneihin Erkka II, Ropi ja  Mauri. Riistat vuorossa tällä kertaa. Hyvin meni!

24.8.2014

Minä Heinolan koiranäyttelyssä töissä Jan Coppensin kehässä, olipahan tuomarilla vauhti päällä! Ei varmasti ollut ketään joka ei kehän ilmapiiristä olisi nauttinut. Voihan top-knot ja tuck-up... ;) Kiitokset iloiselle kehätoimitsijakolleegalle!

Isäntä vei metsään Kiiran ja Tassin, jälkimmäiselle ajo. Ja Kiiralle kiima - eipä yhtään huono aika ;)

Treeneissä Erkka II, Sulo ja Mauke.

23.8.2014

Pari kertaa jo meinattu... mutta nyt meikäläinenkin sai beaglen vietyä metsään. Naamaansa näyttämättä Kata teki 1,5 tuntia hakua. Ei ajoa mutta varovaisesti se pitää veteraanin aloittaakin. Suupielet naurusta ylöspäin kun tuli minun luokse... Superkoira.

Isännällä matkassa Kiira ja Tassi, molemmille ajo. Kiiralle peräti 49 minuuttia. Kotiin tultuaan pääsi sitten morjestamaan yllätyskäynnille tullutta poikaansa Alfia, Blackpepoon Be Elite. Alf oli jo käynyt teputtelemassa Kouvolan raviradalla.

Pekka Teinin arvosteltavana kävi
Nemi, Blackpepoon Be Dyane AVO EH1:
Melko lupaava nuori narttu, jolla vielä kevyt pää ja raajat. Kapea kuono-osa. Kauniit korvat. Hyvät mittasuhteet rungossa. Vielä löysät kyynärpäät. Hieman alaskiinnittynyt häntä.

20.8. 2014

Joulu on taas, joulu on taas... Kiira pääsi työmaalle, touhusi jotakin mutta ei ajoa.

Isäntä kutsuttiin vieraaksi etelään, ja Pimulle 3 heinuria. Pimu sai myös toimia edustustehtävissä kun matkaan lähti metsästyksen alkeisiin perehtyvä ja itselleen flattia mielivä miekkonen. Mekin pojan kanssa matkattiin lammelle vaikka koiraa ei ollutkaan, poika jaksoi pillittää ja jonkun piipun tykö niitä sitten lensi...

15.-17.8.2014

Flattimestaruus Lieksan Jongunjoella, kolmesta parhaasta kaksi oli tuonteja Ruotsista. Kolmannellakin eli mestarilla on tuonti-isä.

21 VUOTISEN TUOMARIHISTORIANSA AIKANA EI KOSKAAN ENNEN OLE TUOMARI MARKKU BRÄYSCHYN URALLA KÄYNYT NIIN ETTÄ LOKIT LOPPUVAT KESKEN. VIISI TOTAALIMURSKAAJAA JA 4 RIISTASTA KIELTÄYTYJÄÄ. NÄMÄ SIIS ALOKASLUOKASTA. PITKÄ RIVI NOLLIA MYÖS PEKKA UUSIMÄEN TUOMAROIMASTA AVOIMESTA LUOKASTA. MOLEMMAT KEHOTTIVAT MIETTIMÄÄN MINNE FLATTI ON MENOSSA.

JUNNUMESTARUUDEN TUOMARI KEHUI KAIKKI OMAN LUOKKANSA KOIRAT. VOITTAJALUOKAN TUOMAREISTA VIMPELI POISTUI AIEMMIN JA MIELIPITEITÄ KUULTIIN VAIN IDARILTA TULKIN KÄÄNTÄMÄNÄ.

Huikka, Blackpepoon Gin Knock Out
edusti kenneliämme voittajaluokassa. Sen koe kuitenkin keskeytyi kolmoismarkkeerauksen varikseen joka meni rikki. Viime vuoden finalisti ei siis tänä vuonna onnistunut mutta nuorella uroksella on vielä monta vuotta edessä. Lulun isä Korkki, Fi Mva Fågeltorps Korkki Kungsörn teki hienon työn. Alokasluokan tuomari kehui kovasti myös Korkin jälkeläisen työskentelyä alokasluokassa. Siitä kuullaan vielä!

11.8.2014

Meillä odotellaan postista metsästyskorttia... Viime viikolla 13 vuotias "kasvattimme" suoriutui metsästäjätutkinnosta Jaalan Aurantolassa. Mikään muu kirja ei niin hyvin ole nenän alla pysynytkään kuin Metsästäjänopas ;) Uutta koululukuvuotta odotellessa...

7.8.2014


Suomen noutajakoirajärjestön päänäyttelyssä flattinartut arvosteli Mrs Chris Holmes. Lulu oli siis elämänsä ensimmäistä kertaa arvosteltavana ja pikkupentuluokassa. Naapurikehässä arvosteltiin sen veli Erkka II.
Lulu, Blackpepoon Lemon Hill PEK-:
5,5 months old. Well balanced. Difficult age when they are still carrying their puppy weight. Correct bite. Would prefer slightly darker eye. Adequate neck. Good brisket. Nice width between her front legs. Reasonable feet. Very good hindmovements. Good topline with nice tailset.

Hienoa että löytyi nuo isä-Korkilta perityt takaliikkeet... Aivan liian kuuma päivä ja Lulu tietenkin oikaisi itsensä pitkin pituuttaan kesken arvostelun. Isäntä kotoa lähtiessä veikkasikin Lulun ottavan riehasta kaiken irti.

5.8.2014

Lulun rekkareita rokotustodistuksineen on tänään päästy vilauttamaan ensimmäistä kertaa, eikä edes turhaan. Valkealan Elovalkeat Match Showssa Lulu oli kuin vanha tekijä, voitti pennut ja sijoittui Bis kilpailun kolmanneksi. Kenellekään ei passaa kuitenkaan sanoa että koiramäärä oli pieni ja Bis-kilpailussa vain kolme koiraa. Myös Lulun Erkka-veli oli harjoittelemassa, tuomari mietti pitkään ennen kuin pudotti sen neljän parhaan joukosta. Tuomarilla ei ollut pahaa sanaa senkään esiintymisestä.

Kuvassa Royal Caninin Agilityputki, paikallisen yrityksen (Orpe) lahjoittama puinen hedelmäkori, pari pokaalia ja pari hienoa ruusuketta. Ja tähti itse.


3.8.2014

Ruotsin Hunddatassa Hiskillä myös Ruotsin muotovalion arvo. Sehän passaa.... ja valioita lisää: Fi Jva Blackpepoon Gin Knock Out kun sille tänään tuli neljännestä voittajaluokan startista se puuttuva kolmas voittajaluokan ykkönen. Onnea omistajalle ja ohjaajalle! Hienoa työtä!

Eilispäivänä taas yhdistystoiminnassa mukana järjestämässä Kaakon Beagle ry:n kesäpäiviä, paikkana Vuohijärvi.

30.7.2014

Kausi etenee, pidot paranee!
Ja se toinen sanonta meni niin että näläkä kasvaa syädess...Sulo, Blackpepoon Gin Grape ja Anneli
hienosti Artjärveltä noutajien metsästyskokeesta Avo1 tulos.

HAKU:
Koira tekee rauhallisella, hötkyilemättömällään tyylillä hakua löytäen kaikki tarjolla olevat riistat.
OHJATTAVUUS:
Koira on helposti ohjattavissa ja tehtävä saadaan helposti suoritettua.
PAIKALLISTAMISKYKY:
I markk.: näkee heiton. Erinomainen suoritus. II markk.: näkee molemmat heitot. Nouti ensimmäisenä heitetyn suoraviivaisesti ja toiseksi heitetyn hetken ensimmäisenä heitetyn pudotuspaikalla tuumailtuaan.
RIISTAN KÄSITTELY:
ok
MUUT OMINAISUUDET:
rauhallinen ja tarkkaavainen laukausten aikana
YLEISVAIKUTELMA:
tasaisella vauhdilla työskentelevä metsästyskoira, joka suoriutuu kaikista tehtävistä hienolla tavalla.

Tämä oli kauden ensimmäinen startti joten täytyy olla kiitollinen että mahtuivat edes kokeeseen. Tuomarina toimi aina niin sympaattinen ja tehtäväänsä soveltuva Mika Lappalainen.

Olen aina ihaillut Annelin asennetta, perehtyvyyttä ja rauhallisuutta koiran eteenpäin viemisessä. Ja jotakuinkin jokaiseen treeniin on pari saapunut vaikka tehtäviä ei hirveästi ole ollut. Onnistumisia ehkä sitten sitäkin enemmän ;)

27.7.2014

Huikka, Blackpepoon Gin Knock Out
hienosti jälleen metsästyskoirien jäljestämiskokeessa (Mejä) Hailuodossa Voi1. Yksi vielä niin sitten voidaan taas mainita jotain tästä valiovuodesta... ;) Onnea!

Tuomari Tuula Svan. Alla pisteytyshaitari suluissa ja sen jälkeen Huittasen saamat pisteet.
Jäljestämishalukkuus (0-6) 6
Jäljestämisvarmuus (0-12) 10
Työskentelyn etenevyys (0-10) 9
Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen/ kaadolla haukkuminen (0-14) 9
Käyttäytyminen kaadolla (0-3) 3
Yleisvaikutelma (0-5) 5
Pistemäärä 42.

Koeselostus: Huikka ohjataan hyvin jäljelle ja se aloittaa maa- ja ilmavainuisen jäljestyksen. Ensimmäinen ja toinen osuus jälkitarkasti, kolmannella osuudella pari laajempaa tarkistuslenkkiä jäljen sivuun. Neljäs osuus jälkitarkasti. Ensimmäinen kulma tarkasti, toinen kulma jolla katko, teettää runsaasti työtä mutta lopulta veretyksen alku löytyy. Kolmas kulma ylitetään, mutta ilmavainu auttaa ja viimeiselle osuudelle palataan itsenäisesti. Makauksista kolmas osoitetaan pysähtymällä, muut ylitetään. Kaadolle suoraan, jonka ottaa mukaan. Hyvää, itsenäistä jäljestystä mutta makausten kanssa Huikka saisi olla tarkempi.

Omien koirien turnauskestävyyttä on koeteltu asuntoautokeikalla to-su, pohjoisin paikka Kuusamo. Todella mainioita matkustajia ovat meidän kolme beagleä ja keskenkasvuinen flatti. Pimu jätettiin Annelin ja Sulon huomaan, mummeli on saanut uida uida uida uida... Kiitos!

22.7.2014

Tiltun ja Korkin pennut tulevat 5 kk ikään huomenissa. Aika rientää. Tiltu poteekin jo kiimaa eli sekin lienee karistanut pennut jo mielestään. Oli muuten karistanut turkinkin mutta nyt on jo komeassa kiiltävässä karvassa!

Riistanhoitotyötä oli ohjelmassa tänään, ruokintalautan oli isäntä nostanut ylös lammen pohjasta ja poika huolsi sen sitten ohjeiden mukaan kuntoon. Viljat asennettiin paikoilleen avustajakoira Lulun uidessa kaiken aikaa veneen ympärillä. Vesipeto mutta semmoinenhan se sorsakoira saa ollakin...

20.7.2014

Metsästyskoira Ella,
järjestyksessään perheensä neljäs flatti on poistunut. Voimia Ellan perheelle!
13-3.2007 - 19.7.2014
Blackpepoon Moon Cloud
( Zebulons Friia Rio Trap - Blackpepoon Toon Moon )
   

19.7.2014

Huikka, Blackpepoon Gin Knock Out
tehtailee tuloksia muidenkin edestä: tänään WT kokeesta Voi3 tulos. Hienoa! Onnittelut! Eilispäivänä Mejä-kokeesta Voi0 mutta se onkin ensimmäinen Huikan nolla siinä lajissa ;) Mainio penikka Maurista ja Pimusta!

17.7.2014

Blackpepoon Gin Knock Out,
Huikka on ensimmäisessä voittajaluokan metsästyskoestartissaan saanut tuloksen VOI3. Hieno veto vaikka kokemuksen puute oli startin aikana näkynytkin työskentelyssä. Upeita tuloksia tuli kokeesta, useampikin Suomessa kasvatettu flatti sai Voi1 tuloksen.

Myös Lulun Korkki -isälle Voi3 tulos.

13.7.2014

Treeneissä Mauke, Ropi, Sulo ja Erkka II. Vesitreeniä enimmäkseen, celsius kun oli mennyt yli 30 asteen...!

Sulo oli jo viikolla käynyt opiskelemassa joitain juttuja Pälkäneellä. Tämä on monestikin tiimiprojektia: kiitos Talla!

Norjan päässä tapahtuu kaikenlaista, Silver CreekS'Bera ( Fi Kva M-08 Korpisalon Sertti - Blackpepoon Be Beetle ) ROP & SERT. Hienoa!

9.7.2014

Tänään ja eilen on treenattu uintia. Tai eihän siinä mitään treenaamista ole, mutta veneen kanssa on pyöritty järvellä niin että Lulukin oppii huolettoman siirtymisen veneestä veteen, vedestä veneeseen sekä uimisen veneen vierellä. Neiti Pro on hän ;)

Tälle vuodelle kaikki tärkeimmät yhdistysasiatkin on hoidettu kun paikallisen metsästysyhdistyksen jäsenmaksut on postitettu. Yksi isompi rypistys vielä elokuun alussa.

7.7.2014

VALIOVUOSI 2014. Niinhän tuolla jo aiemmin totesin. Ruotsin puolella Piteåssa on käyty näytillä lauantaina 5.7.

Hiski, Fi Kva & Mva Blackpepoon Be Cooper KÄY ERI1 SA PU3 SERT VARA-CACIB:
Hane av bra storlek, maskulin huvud med bra proportioner. Bra ögon, öron, kors, bett. Lite rak skuldra, bra bröst, stark rygg, ordinärt vinklat, välansatt svans. Rör sig bra från sidan, lite vid i front. Exellent päls och färg.
Paras uros oli juniori, toiseksi paras oli valmis C.I.B. ja C.I.E. ja niinpä sen saama cacib siirtyy Hiskille, ja sille voidaan anoa kansainvälisen muotovalion arvoa. En tiedä kauanko vahvistus kestää FCI:ssä mutta kyllähän tätä jaksaa odotella ;) Ruotsissa serti jaetaan metsästyskoirille käyttöluokassa. Nyt en vaan osaa sanoa onko koira myös Ruotsin muotovalio. Selvitellään...

29.6.2014

Huikka, Blackpepoon Gin Knock Out
kävi tänään elämänsä ensimmäisessä voittajaluokan Mejä-kokeessa. Tulos hieno VOI1 47 pisteellä! Onnea omistajalle ja ohjastajalle!!!
Tuomari Tuula Svan, paikkana Muhos. Alla pisteytyshaitari suluissa ja sen jälkeen Huittasen saamat pisteet.
Jäljestämishalukkuus (0-6) 6
Jäljestämisvarmuus (0-12) 11
Työskentelyn etenevyys (0-10) 10
Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen/ kaadolla haukkuminen (0-14) 12
Käyttäytyminen kaadolla (0-3) 3
Yleisvaikutelma (0-5) 5
Maksimipistemäärä 50.
Koeselostus: Huikka tutkii alkumakauksen ja se ohjataan hyvin jäljelle. Jäljestys on pääosin maavainuista ja jälkitarkkaa. Ensimmäinen kulma, jolla katko, suoraan jäljentekijöiden jälkiä apuna käyttäen veretyksen alkuun. Toinen ja kolmas kulma pienellä tarkastuslenkillä. Makauksista  ensimmäinen hidastamalla, kolmas yli ja toinen sekä neljäs hyvin osoittaen. Kaadolle ilmavainulla, jonka tuo ohjaajalle. Hyvää, itsenäistä jäljestystä, mutta vauhtia hieman jarruttaen myös makausten merkkaus voisi olla parempaa.

Eilispäivänä Gällivare KV -koiranäyttelyssä beaglet arvosteli Gunnar Norlin.
Hiski, Fi Kva & Mva Blackpepoon Be Cooper KÄY ERI2 SA PU3 VARA-SERT:
Mycket tilltalande hane. Maskulint vackert huvud. Utmärkt hals. Skulle kunna ha något stramare rygg. Utmärkt bröst. Härlig benstomme. Välvinklad. Från sidan u.a. rörelse, vrider ut armbågar något. Utmärkt päls. Väl uppvisad.

25.6.2014

Päivitetty Lulusta 4 kk kuva Koirat -sivulle.

Norjaan syntyi Kuplalle, Blackpepoon Be Beetle kolmannet pennut. Näissä isänä suomalainen Fi Kva & Mva Kuomionpään Toope. Kuplallahan on aiemmin ollut Norjassa pennut Fi Kva M-08 Korpisalon Serttin kanssa sekä yhdet norjalaisuroksen kanssa. Nyt pentuja syntyi 6. Grattis!

22.6.2014

Keski-Suomen jäniksiä lähti etsimään Blackpepoon Be Elise ( Fi Kva Jööti - Fi Mva Isoahon Cindy ). Hyvin pentu otti Juhannuksenvieton saaressa - venematka oli sille selvästikin helppo uusi kokemus. Lululla ei ollut suurta intoa lähteä Pimun perään uimaan, ilmeisesti luotti sen uimataitoon. No, minun perään sitten lähti...

17.6.2014

Blackpepoon Be Electra muutti aamulla Ylämaalle. Nopealle noutajalle vielä yksi lupaava narttupentu.

16.6.2014

Urospennut ovat lähteneet koteihinsa. Kasvattajana olen onnellinen kun kaikki saivat sen ykkösvalintansa. Blackpepoon Be Elite kyyditsee jatkossa Saarijärven jäniksiä, Ferrarin vauhtia painelee Heinävedellä Blackpepoon Be Enzo ja tähän meidän lähistölle jäi tumma poika Fordilta, Blackpepoon Be Escort.

Kiira aiotaan astuttaa jatkossakin, mitä ilmeisemmin urosvalinnat tulevat omista kasvateista. Niistä minä tiedän eniten... Ainakin Fi Kva & Mva Blackpepoon Be Cooper tulee astumaan Kiiran, näistä kannattaa alustavaa varausta laittaa tulemaan ajoissa! Nyt peruutuksen  vuoksi vapaana on Kiiran pennuista toinen narttu.

12.6.2014

Beaglepennut kävivät tarkistuksessa eläinlääkäri Tuulikki Huotarin luona Aitomäessä. Mitään huomautettavaa ei pennuista löytynyt, tosin kahden uroksen on odoteltava toista pallia ja yhden molempia. Lulu sai piikin niskaansa vähän sen jälkeen kun oli loikoillut ja kentoillut lekurin pöydällä. Ne hermot ;)

7.6.2014

Vuosi 2014 on selvästikin meillä valiovuosi. Ensin kennelimme ensimmäinen valio, Fi Kva Blackpepoon Be Cooper sai tittelinsä CACITin saattelemana, sitten oululaistyttö Fi Mva Isoahon Cindy sai omansa. Käsittämätöntä kyllä mutta myös beaglekantanarttumme sai nimensä eteen koristuksen, Fi Mva Kuopusmaa Kata - ikää kuitenkin jo reilut 11 vuotta. Koko kevään on tuo meidän käyttövaliokasvattimme jaagannut puuttuvaa sertiä, ollen pääsääntöisesti aina Pu2 varasertin kera.

PAITSI TÄNÄÄN! Kennelimme ensimmäinen valio on siis nyt kaksoisvalio - tällä raiteella kun pysyisi jatkossakin! Onnittelut ihanille iiläisille!!

Pirjo Aaltonen arvosteli beaglet (9) Suomussalmella.
Hiski, Fi Kva Blackpepoon Be Cooper KÄY ERI1 SA PU1 SERT FI MVA ROP:
Oikean kokoinen, mittasuhteiltaan tyypillinen sopusuhtaisesti rakentunut uros. Selvä sukupuolileima. Tyypillinen pää ja ilme, hyvät korvat. Riittävät kulmaukset edessä, hyvät takana. Hyvä ylälinja. Hyvin kannettu häntä. Hyvät sivuliikkeet, hyvät edestakaiset liikkeet.


5.6.2014

Kynnet leikattu, sirut laitettu, nimet annettu, eläinlääkärin tarkistusaika varattu. Vähiin käy yhteiselo penneleiden kanssa...

4.6.2014

Kasvattini Huikka, Blackpepoon Gin Knock Out elää! Ei ihan itsestään selvyys kun koira joutui tuntitolkulla taistelemaan hengestään kyyn pureman jälkeen. Ilman vastamyrkkyä koira ei hengissä enää olisi.

1.6.2014

Pentutreffeillä Pimun pennuista Sulo ja Nemo sekä Jipun pennuista Mauke. Vesillä oltiin, sen verran lämmin päivä.

Aiemmin tehtiin pikavisiitti Lulun kanssa mökille, flattimäiseen tapaan sunotti paikasta toiseen kuin vanha tekijä. Kiiran pennutkin alkaa ulkona liikkuessaan olemaan varsinaisia elohopioita...

30.5.2014

Kaikki beaglepennun varanneet on nyt tavattu. Yksi narttupentu kuihtui pois alkuviikosta, nyt siis 3 urosta ja 2 narttua kasvamassa kohti luovutusikää. Sitä odotellessa ;) Pentuja lähtee Ouluun, Saarijärvelle, Heinävedelle, Ylämaalle ja taitaa yksi jäädä Valkealaankin...

Olavi Malmbergille toivotamme oikein hyvää kesää!

25.5.2014

Isäntä niin mielellään olisi jättänyt Katan kotiin... Mikkelin ryhmänäyttelyssä beaglet (9) arvosteli Paavo Mattila.
Tassi, Blackpepoon Be Duett NUO H:
Hyväntyppinen narttu, kohtalainen pää, hyvä kaula, sopusuhtainen runko, hyvin kulmautuneet raajat, selässä hieman pehmeyttä, häntä taipuu liikaa selälle. Liikkuu kohtuullisen hyvin, miellyttävä käytös.
Fi Mva Kuopusmaa Kata VET ERI1 SA PN2 ROP-VET:
Erittäin hyvässä kunnossa esitetty veteraani. Otsapenger voisi olla selvempi, hyvä kaula, erittäin hyvä runko ja raajat. Hyväasentoinen häntä, liikkuu hyvin. Miellyttävä käytös.

Ihan itse jouduin Katan esittämään, tytär tavoitteli (ja sai) ruusukkeita hevosten parista. Mikkeliin kannatti ajaa jo senkin vuoksi että Eräsoinnun Pilkku saavutti sertin ja ropin myötä kaksoisvalion arvon. Onnittelut!

24.5.2014

Aamuksi sovittiin pennunkatsojien kanssa treffit ja sen jälkeen rennolla meiningillä ajeltiin Puumalaan näyttelyyn. Beaglet (4) arvosteli Markku Kipinä.
Tassi, Blackpepoon Be Duett NUO ERI1 -:
Hyvä koko, voimakkaasti kulmautunut takaa, hyvä häntä, tilava runko, lapa saisi olla viistompi, hyvät pään mittasuhteet, hyvä purenta, silmät ja korvat, riittävä kaula. Korkea kinner, siksi lyhyt taka-askel, turhan leveä edestä. Ylälinja saisi olla tiiviimpi.
Kuopusmaa Kata VET ERI1 SA PN1 SERT ROP FI MVA ROP-VET RYP4:
Pitkärunkoinen, tasapainoisesti rakentunut hyväluustoinen ja -kuntoinen veteraani, häntä ok. Niukka otsapenger, riittävän täyteläinen kuono-osa. Liikkuu ikäisekseen hyvällä askeleella.

Kata siis REILUN 11 VUODEN IÄSSÄ päätti valioitua! Puhelu kasvattaja Kauko Haapatalolle lähti jo näyttelypaikalta! Kiitos Kauko loistavasta ensimmäisestä beaglestämme.

Paljon suurempi beaglemäärä (37) oli näytillä Jari Forssille.
Hiski, Fi Kva Blackpepoon Be Cooper KÄY ERI1 SA PU3:
Mittasuhteiltaan oikea. Keskikokoinen. Lähes oikeamuotoinen pää. Hyvät korvat. Erinomainen kaula. Tiivis runko. Hyväasentoiset, hyvin kulmautuneet raajat. Hyvä häntä, karva ja väritys. Kevyt liike. Luonne oikea.

Dual Ch on lähellä, ihan nurkan takana ;) Aktiiviset, ihanat omistajat on Hiskillä!

22.5.2014

Lulu on yhtä neulanreikää rikkaampi, kiitos Aitomäkeen ell Tuulikki Huotari - takuulla ei jäänyt traumaa tästäkään ell -käynnistä!


18.5.2014

Ajelin Suvi-Kareliaan kirjoittamaan 58 koiran arvostelun... Suomi on toukokuussa aamulla auringon noustessa melko kaunis ja hiljainen paikka...

Hiski, Blackpepoon Be Cooper Oulu KV:ssä Kauno Määtän arvosteltavana. Lähellä kävi kaksoisvalion arvo tänäänkin...
KÄY ERI1 SA PU2 VARA-SERT VARA-CACIB: 38 cm.
Tasapainoisesti liikkuva. Komea ja kuiva pää. Hyvät korvat ja kaula. Hyvä rinta. Vahva, jäntevä runko. Eturaajojen kiinnitys saisi olla aavistuksen tiiviimpi sekä kulmaukset hieman reilummat edessä että takana. Hyvät käpälät. Hyvä karva, väri että luonne.

17.5.2014

Anttilan Erämiehet järjesti 60 v. juhla Match Shown Anttilan harjoitusraviradalla. Koiria oli kauniissa auringonpaisteessa 76 kpl, minulla arvosteltavana veteraanit ja isot koirat. Tuomarikollegoiden kanssa saatiin hienot Bis-koirakot! Kiitos järjestäjille! Jotkut on aina talkoissa... ;)

Hiski, Fi Kva Blackpepoon Be Cooper kävi tutustumassa ruotsalaisten näyttelyihin, tuomisina käyttöluokasta EH Erja Nummelta.
Correct type and body proportions. Little bit strong head. Correct topline. Good forechest. Well shaped body. Correctly angulated. Good legs. Good movement.

Jetta, Blackpepoon One Creek kävi näyttelyssä Tuomarinkylässä ollen ROP ja saaden SERTIN! Hienoa, onnittelut. Lisään tuomarin vielä...
KÄY ERI1 SA PN1 SERT ROP:
Erinomaiset mittasuhteet, hyvä koko ja luusto. Hyvät pään linjat, vaaleat silmät. Hyvät korvat. Hyvä kaula ja selkä. Hieman luisu lantio. Hyvä rungon syvyys ja muoto. Hyvin kulmautunut edestä, takaa voimakkaasti. Riittävä rungon syvyys ja eturinta. Liikkuu hyvin sivusta, samoin edestä ja takaa. Hyvä karvanlaatu.

13.5.2014

Jep! Priimus pentu, priimus koti. Asioilla on tapana järjestyä! Lemon -pennut ovat nyt sitten lähteneet ja minulle jäi Aik... Lulu. Joo-o, se on nyt sitten Lulu ;) Käytökseltään varsin mainio myös sen jälkeen, kun se viimeinenkin pentukaveri on mennyt pois.

10.5.2014

Vähiin menee ennen kuin loppuu, mutta pentueen priimus on vielä täällä: urospentu Blackpepoon Lemon Flash on vielä omaa harrastavaa kotia vaille. Kertulle löytyi kelpo paikka Pirkanmaalta!

Beaglepentueen tulevat kotipaikkakunnat alkaa myös pikkuhiljaa olla selvillä - tulossa pian kuvia pikku possuista.

6.5.2014

Talkoovoimia ei meidän perhe säästellyt kun näyttelyä järjestettiin Selänpäähän. Kiitos kaikille!

Pikkuhiljaa alkaa selkiytyä mihin päin Suomea Kiiran pennut lähtee. Pennut on erittäin päteviä tissillä, muuta ei vielä tarvitse osatakaan.

3.5.2014

Kalajoen ryhmänäyttelyssä beaglet arvosteli Pekka Teini.
Hiski, Blackpepoon Be Cooper KÄY ERI1 SA PU2 VARA-SERT:
Keskikokoinen, mittasuhteiltaan oikea ja hyvin rauhallisesti esiintyvä uros. Hyvät pään linjat. Kauniit korvat. Ryhdikäs kaula ja hyvä säkä. Raajat hyvin rungon kulmissa. Erinomainen lihaskunto. Kiiltävä ja kova peitinkarva. Liikkuu hyvin tasapainoisesti.

Nyt on Hiski käynyt jo TODELLA lähellä kaksoisvalion arvoa ;)

Tämä päivä, niin kuin nyt jo niin moni muukin päivä, on mennyt talkootöiden parissa. H-hetki ihan tuota pikaa. Pitäkää peukkuja! Onneksi Kiira huolellisesti hoitelee omat pentunsa.

28.4.2014

Aikamoinen yllätys tulla töistä kotiin kun beagle on synnyttänyt, 3 + 3. Vähän turhan aikaisin, mutta hyvältä näyttää kuitenkin.

26.4.2014

Kehätoimitsijana Myllykoskella Raimo Louhion kehässä.


20.4.2014

Tänään staffit, amstaffit, manchesterit ja brassi.

19.4.2014

Pentujen lähestyessä 8 viikon ikää on niiden äiti päässyt muuttamaan takaisin omaan kotiinsa. Kovin tyytyväiseltä näytti auton periin hypännyt koira ;)

Tämä päivä menikin Imatralla Hans Lehtisen ja Antonio Di Lorenzon työparina. Kiitokset, Hassella on pilkettä ja osaa kyllä älyttää kehätoimitsijoita...! Mutta koomisia on esittäjätkin kun luulevat koko ajan koiransa kanssa olevan matkalla nelospallille ja ohjataankin ykköseksi! Turhan harvoin päädyn kotimaiselle, tänään oli oikein herkkupäivä kun Hasse arvosteli suomenajokoirat!

13.4.2014

Susanna Weljesten kennelistä kävi testamassa pennut, eilen lauantaina Ansu Hopewell kennelistä. Molemmilla testaajilla on aito ja rehellinen kiinnostus koiriin ja niiden ominaisuuksiin. Siksipä aina pyydän nämä samat naiset testaamaan. Vaikka paljon tiedän tässä vaiheessa itsekin laatikon sisällä kasvaneista pennuistani, on ihan ensiarvoisen tärkeää että ulkopuolinen henkilö testaa ja itse tarkkailen vierestä. Molempiin testauksiin oli säästetty huone jossa pennut eivät ole koskaan käyneet. Ansun testi meni PAT:n mukaan (googletettavissa Volhards Personality Test). Sannan testissä Huone, Reagointi ihmiseen, Leikki, Rauhoittuminen, Ääni, Pöytä.

Meille jää "Aikku", (muttei jää Aikuksi) eli Blackpepoon Lemon Hill : "Rohkea, rempseä, mitään pelkäämätön! Mainio tapaus." -13.4.

12.4.2014

Pertunmaalla flatit arvosteli Reia Leikola-Walden. Jetan isä Alex oli rotunsa paras, jo toisen kerran tällä tuomarilla.
Jetta, Blackpepoon One Creek ERI1-:
Kaunislinjainen narttu. Oikealinjainen pää. Kaunis kaula ja ylälinja. Sopiva luusto. Riittävästi kulmautuneet raajat. Hieman lyhyt luisu lantio. Oikeanmallinen runko. Saisi liikkua tehokkaammin takaa. Erinomainen turkki, luonne ja esiintyminen.

8.4.2014

Lemon -pennut kävivät eläinlääkärin tarkastuksessa eläinlääkäri Tuulikki Huotarilla. Purennat, keuhkot, sydän, navat, korvat kaikkilla ok. Erkalla entropium, ja palleja joudutaan odottelemaan kaikilla uroksilla.

3.4.2014

Jonkun verran kiinnostusta on herättänyt uutta kotia etsivä beaglekasvattini Blackpepoon Be Bora. Hienoa jos hommaan saadaan joku ratkaisu.

Eilispäivänä Lemon pennuille laitoin mikrosirut, eli nyt on viralliset nimet tiedossa. Vapaita pentuja on, pentuja -linkissä uusia kuvia.

31.3-1.4.2014

Raija, Huikka ja Korkki meillä... Niinpä järjestettiin treeniä ja mukaan kutsuttiin Huikan Sulo-veli. Hyvin meni treenit, todella työskentelyyn motivoituneita ovat nämä kasvattamani Gin -pennut.

Käytiin vielä Raijan kanssa tervehtimässä Nemo -veljeä, Blackpepoon Gin Lime.  Raija oli niin napakkana ettei Nemo voi ensi sunnuntaina jättää tulematta treeneihin - Nemosta nimittäin näkee kilometrien päähän miten se rakastaa noutaa.

Iltasella tuli positiivista palautetta niin Huikasta kuin Korkistakin tuolta Pilkanmaan suunnalta. Kiitos Sanna!

Kiira, Fi Mva Isoahon Cindy on jo aivan valtava, 30. vrk takana! Meillä on vapaita flattipentuja...

30.3.2014

Kaakon Beaglen pilkkikilpailut Savitaipaleella Mämmijärvellä. Pilkkihommiin ei kumminkaan päästy.

Koulutus pidettiin perinteiseen tapaan, nyt Riitta oli kouluttamassa ja tähdet Huikka ja Korkki saatiin mukaan myös. Tiltun rakkaus Korkkiin on selvästi vähän väljähtänyt sitten viime tapaamisen mutta mitä jättää äidin yksin viiden lapsen kanssa...

Kiitos kaikille!

23.3.2014

Kehätoimitsijana pentunäyttelyssä Valkealassa, ykkösryhmän pentuja...

Vuoden ensimmäiset Somuratreenit pidettiin kolmen flatin voimin: Ropi, Mauke ja Sulo. Mitään ei ollut unohtunut tauon aikana.

20.3.2014

Pupuasioilla tänäänkin, lemmikkieläinkaupassa ja Univetilla. Mukavin osuus näissä tutkimuksissa on että tulokset jossain vaiheessa saapuu itsellekin.

18.3.2014

Kun osaisi sanoa ei... Mutta kun ei osaa. Työpäivän päätteksi survottiin 6 kania autoon neljässä eri häkissä ja osalla poikaset mukana. Ajettiin Univet Kouvolaan ja siellä pupseista verinäytteet tutkimusta varten. Kanin veri ei sitten olekaan ihan semmoista kuin ihmisen veri...

15.-16.3.2014

Viikonlopun rutistus Ähtärissä: Suomen Beaglejärjestön vuosikokous lauantaina ja päänäyttely sunnuntaina. Beaglet (78) arvosteli Matti Palojärvi. Näyttelyluettelossa oli jokunen virhe/epätarkkuus, ne menee minun piikkiin. Sori!
Hiski, Fi Kva Blackpepoon Be Cooper KÄY ERI1 SA PU-:
Mittasuhteiltaan erinomainen. Oikealinjainen pää, hyvät korvat, kuiva kaula. Hyvä ylälinja, riittävä raajaluusto ja kulmaukset, erinomaiset käpälät.  Riittävä karvapeite, hyvä häntä.  Oikea liike ja luonne.
Tassi, Blackpepoon Be Duett NUO H:
Mittasuhteiltaan oikea, oikealinjainen pää, hyvät korvat, kuiva kaula, hyvä ylälinja, leveä eturinta, riittävä raajaluusto, kapea reisi, hyvä karvapeite, voimakkaasti selälle kaartuva häntä, oikea liike ja luonne.
Kiira, Fi Mva Isoahon Cindy KÄY ERI1 SA PN4:
Mittasuhteet ok, oikealinjainen kevytkuonoinen pää, hyvät korvat, erinomainen runko, riittävä raajaluusto ja kulmaukset, hyvät käpälät, hyvä karvapeite ja häntä, kevyt liike, miellyttävä luonne.
Kuopusmaa Kata VET EH2:
Mittasuhteet oikeat, kevyt oikealinjainen pää, korvat voisi kiertyä kauniimmin, hyvä selkä, riittävä raajaluusto, takaraajoissa ulkokierteisyyttä, kyynärpäät löysät, hieman ahdas takaliike, miellyttävä luonne.

Beaglejä rekisteröidään yli 500 kpl vuodessa ja meiltä löytyy päänäyttelyn 2014 kauneimmat käyttöluokan koirat niin uroksissa kuin nartuissa! Kiitos Hiskin omistajille seurasta ja suurkiitokset Sannalle Kiirasta!

Reissuun ei pääsisi ellei kotijoukkoja olisi. Rakas Äiti hoiti flatit kolmessa polvessa. Ja ne kanit...


9.3.2014

Pennut ja emä madotettu. Kivaahan se ei ollut mutta ei ollut (vielä) kykyjä hanttiinkaan pistää...

8.3.2014

Ajeltiin Ristiinaan varmistamaan, että se Fi Mva & Kva Kuomionpään Toope todellaki todellaki todellaki on muuttanut Norjaan. Kiitokset Henna ja V-M, nyt on viimeinenkin aiheeseen liittyvä keskeneräisyys saatu hoidettua pois päiväjärjestyksestä. Norjassa näyttäisi olevan suunnitteilla beaglepentue Fi Mva & Kva Kuomionpään Toope (Fi Mva & Kva Erik - Fi Mva & Kva Kuomionpään Tiltu) --- Blackpepoon Be Beetle 3*sert ( Huuhkajan Jekku Beaj1 - Kuopusmaa Kata Beaj1 2*sert).

Hauskaa sinänsä... me nimittäin reilu 11 vuotta sitten jututettiin Mannereita beaglestä ja sillä harrastamisesta, eli ennen kuin ensimmäinen beagle hommattiin taloon. Nyt tuon beaglen jälkeläinen lisääntyy Mannereiden kasvatin kanssa Norjassa. Koiran valinta, samalla tavalla kuin jalostusyhdistelmienkin valinta, on pitkälti arpapeliä. Siksi sitä mielellään käyttää kaikkea mahdollista luotettavaa tietoa valinnoissaan. Luotettavat kollegat näissä asioissa ovat todella tärkeitä..

3.3.2014

Kausi on nyt virallisestikin paketissa. Käytiin Miehikkälässä pistämässä kauden viimeiset nimet koirakohtaisiin ajokoepöytäkirjoihin. Ensi syksyn kuvioita odotellessa, päivämäärät yksille jos toisillekin tapahtumille on jo selvillä.

Ansu on lupautunut tulemaan pentutestaajaksi flattipentueelleni sitten kun pennut ovat 6-7 viikon iässä. Ansun käsien kautta on Tiltukin maailmalle laitettu. Yritetään saada taas se toinenkin vakiotestaaja, niin saadaan kaksi eri arvioita. Tällä hetkellä vaikutelma on, että laatikossa on Tiltun kaliiperia Kerttu, ja kaikki muut on veistetty isästään Korkista. Maito maistuu, ja kasvun vauhdin melkein kuulee.

2.3.2014

Aamukuudelta startattiin Saarijärvelle. Tarkkaan oli Fi Kva Jööti isäntäperhettään seurannut kun se oli jättänyt ruuan kuppiin ja päivystänyt oven takana... Kiira tarhaan päästyään livahtikin sisälle syömään sulhasen eväät ja kun se raahattiin takaisin ulos Jöötin tykö niin teki selväksi ettei lähelle tarvitse tulla. No, ei siinä mennyt kuin ehkä 5 minuuttia kun ruuat unohtui ja alkoi leikki Jöötin kanssa. Kokenut uros ei painostanut ja kun vihreä valo syttyi niin herra hoiti homman puolen tunnin nalkin kera.

Kotosalla oltiinkin jo sitten kolmen aikaan. Nyt odotellaan...

1.3.2014

Metsästyskauden loppumisen krapulaa vietettiin Valkealan ryhmänäyttelyssä Beaglet (16) arvosteli Mari Lackman.
Blackpepoon Be Duett, Tassi NUO ERI1 -:
18 kk, mittasuhteiltaan oikea, hyvä nartun pää. Hyvä pää ja ilme. Hyvä eturinta ja runko. Erinomainen luuston vahvuus ja käpälät. Hieman lyhyt lantio ja reisi saisi olla leveämpikin. Hyvä karvanlaatu. Raajavalkoisessa pilkutusta. Hyvä häntä. Kevyt liike.
Isoahon Cindy, Kiira KÄY ERI1 SA PN1 SERT FI MVA ROP RYP3:
Vajaa 3 v. Mittasuhteiltaan lähes oikea, hyvä nartun pää ja ilme. Hyväasentoiset raajat. Hyvä eturinta. Rintalasta saisi olla pidempi. Hieman pysty olkavarsi. Hyvät takakulmaukset. Hyvä häntä ja karvanlaatu. Hieman naisellista pehmeyttä rungossa tänään. Liikkuu hyvin.
Kuopusmaa Kata VET ERI1 -:
11 v. iloisesti ikäänsä kantava vanha rouva, joka kantaa itsensä upeasti liikkeessä. Ikä näkyy jo hampaiden kulumisena ja pään kuivumisena. Tilava runko. Hieman pysty olkavarsi. Hyvät takakulmaukset. Hyvät käpälät, karvapeite ja häntä. Toivotamme pitkää ikää.

Paikanpäältä tietysti otettiin heti yhteys Sannaan. Kiitosta vaan Sanna ja Pälsy hienosta koirasta, muotovalioruusukkeen vastaanottaminen on hieno tunne! Luvataan ensi vuonna kerryttää palkintoja lisää, tosin joistain muista kisoista ;)

Somuraan tuli muitakin Rop-titteleitä, Onnea naapuriin! Kovasti olen uskonut tuohon meidän Tassiin ja niinhän se tuomari oli kanssani samaa mieltä!!!

28.2.2014

Rantapallot esiin! Päätöspäivä.
Ei kestänyt kauaa, kun Tassilla oli jänis liikenteessä ja ihan mukavasti oli antanut ääntä. On nimittäin ollut tiukan sorttinen... No, Kata sitten tietysti myös irti viimeisen kerran ennen kesälomaa ja yhden ampujan kohdalle tuli jänis...

Sain siitä sitten korvan ja aion sen lähettää Eviraan. Juuri eilen vein edellisen saaliin korvan Matkahuollon kuljetettavaksi. Jaakko Pohjoismäki, Evira, Oulu. Laittakaa muutkin jos saaliita on roikkumassa, ohjeet netistä, mm. arvosteluasteikko.

24.2.2014

Kolkan tehonyrkki metsässä, kotiin tuomisina jänis. Vetreä mummo, ei voi muuta sanoa. Tassi kerkesi taas moneen paikkaan... Hoh hoijaa... jos se nyt alottaisi kiiman niin olisi sentään joku selitys sen toilailuille.

23.2.2014

Tassi ja Kata metsässä, jälkimmäinen ajeli.

Kotosalla tehtiin pentuja, Blackpepoon Lemon -pennut. Työnimet ovat kunnianosoitus olympialaisissa menestyneille suomalaisille. Muutetaan nimiä sitten jos käryjä käy...

Sen verran taidokkaasti uusi äiti hommaansa hoiteli että uskallettiin koko porukka lähteä Kaakon Beagle ry:n vuosikokoukseen.

22.2.2014

Yllättäen Tassi pääsi metsään eilen, tänään Kata. Ikäleidi verrytteli lihaksiaan haussa 1,5 tuntia, eteni siinä n. kilometrin päähän ja siitä lähti sitten jäniskin lihaksiaan verryttelemään.

Meillä on nyt yksi koira jolle ei oikein ruoka maistu... Katsotaan miten homma edistyy ;)

18.2.2014

Aluevaltauksena pitkän ajokokeen ryhmätuomari... Hieno päivä, jälleen kerran.

16.2.2014

Tassi löysi jäniksen ajoon mutta ei paljon haastellut ajaessaan - ihan näin tiukka ei tarttis olla. Kiira ei saanut mitään ihmeellistä aikaiseksi, liekö sitten pää sekaisin.

Mööpeliajoissa on jyvät eroteltu akanoista. Kaakon kulmalta erinomainen panostus!

15.2.2014

Ikääntyvä Playboy kaunotar Kata sai tänään jäniksen liikkeelle 9 minuutin haun jälkeen ja touhuili jäniksen perässä pari tuntia. Isäntä nippa nappa missasi ampumapaikan. Tassi teki hyvää hakua pari tuntia, ei jänistä jalkeille. Ei taida vieläkään taidot riittää. Olihan se liikenteessä sitten Kiirakin, joka on tänään aloittanut kiiman! Tästä kiimasta olisi tarkoitus neiti astuttaa saarijärveläisellä Fi Kva Jöötillä.

10.2.2014

Reilu kaksi viikkoa pitää vielä odottaa, sitten meille syntyy pentuja. Tänään Tiltu sai jo oman pentulaatikkonsa ja siellä oli mukava vetää pienet päikkärit.

9.2.2014

Tassille ajo, jonka kesto jäi alle 10 minuutin mutta isäntä näki ajettavan kahteen kertaan. Kiirakin oli työmaalla, muonavahvuudesta poistettiin rusakko. Ja jollain oli kotiintuomisena kettu...

7.2.2014

Ei ihan Aitomäen Sonniyhistys mutta melkein... oli koolla Aitomäen nuorisoseuran tiloissa. Älykkäästi rakennettu tapahtuma: ensin eläinlääkäri Esko Suhonen kertoi suomenajokoiran terveydestä ja sen jälkeen Ari Ollila perehdytti kuulijoita kovasti puhuttavasta tutkalaitteiden käytöstä kokeissa. Beagleväki oli Laitisen toimesta pyydetty mukaan mistä suuri kiitos. Illan tietopaketin jälkeen ei minulla ole ongelmaa asettua Saj:n hallituksen sääntömuutosehdotuksen taakse. Jäsenistölle varmaan hyvä tilaisuus myös päästä pj ehdokkaan ajatusmaailmaan mukaan.
.

3.2.2014

Cola-vaahtokarkki muffinssia... Kata sai maistaa mutta syötäväksi koko koiraporukalle tarjottiin kauriin luita. Erittäin hyväkuntoinen, pirteä ja leikkisä on tämä meidän perheen ensimmäinen beagle joka tänään täyttää 11 vuotta.

2.2.2014

Ukot on tulleet metsästä. Kiira toimitti varakoiran virkaa autossa, kun Tassi hoiteli tähän astisen elämänsä parhaan ajon. Kaivoi jäniksen ylös jäljettömässä maastossa ja ajeli niin, että tuomarikorttiin olisi kertynyt 40-50 minuuttia. Katakin kerkesi metsään vielä ennen 11 vuotissynttäreitään. Tuusasi pitkään, ja kun vihdoin löytyi, kesti ajo vain 5 minuuttia ja hukka. Mutta kun se siitä löytyi niin sitten oli menty komiasti. Nyt kuorsaa äänekkäästi keittiön puolella ;)

1.2.2014

Helmikuu pyörähti käyntiin hienosti, yöllä oli tullut n. 10 cm lunta ja sitä tuli päivän mittaa lisää. Olosuhteissa ei siis ollut valittamista, kyllä kelpasi meidän koirille... Niin Tassi kuin Kiirakin saivat ajot, Kiiran ajosta voisi käyttää jo ihan nättejä sanoja mutta antaa nyt vielä olla. Ja kyllähän se taas piti työmaalta hakea pois. Tassin ajo ei pitkään kestänyt ja tiukan sorttinen on hän...

29.1.2014

Norjan Kennelklubin tietokantaa pääsee selailemaan nyt ilman sikäläistä jäsenyyttä. Kiitos Timo neuvoista!

26.1.2014

Liikkuu liikkuu mutta taito ei aina riitä jäniksen jalkeille ottamiseen. Kilometrejä kuitenkin Tassille kertyy... Kiiralla pari jänistä ajossa, jälkimmäinen löytyi ajoon päivällä kahden aikaan. Eli selvä parannus aiempaan. Oireiden perusteellahan nenäpunkki hoidetaan, ja kyllähän tässä vähän vahvistusta tulee että oikeassa oltiin...

Sen lisäksi että Tiltu näyttää tiineeltä, se myös käyttäytyy kuin tiine. Hinku olisi kädestäkin varastaa ruokaa.

Vähäisellä starttimäärällä menestynyt Huikka, Blackpepoon Gin Knock Out on kovaa vauhtia tulossa isäksi.

25.1.2014

Hieno juttu, elohopea on löytänyt itsensä oikeaan paikkaan! Tassi pääsi ensin sinkoilemaan metsän siimekseen, ja jaloittelun jälkeen isäntä laski Kiiran irti. Puolisen tuntia hakua, siitä jänis jalkeille. Hukka ja ilmeisesti toinen jänis liikenteeseen. Mutta ei kummoisia määriä minuuteiltaan. Se nenäpunkkikuuri siis oli ja meni.

Kata naatiskeli tuvassa oikeastaan koko päivän, Pimun ja Tiltun kanssa saatiin heittää oikein kunnon lenkkejä kun ei tarvinnut palella.

24.1.2014

Joskus on lähdetty Valkealasta Norjaan, joskus Ristiinasta. Kiitokset tästä päivästä V-M! Netin tullausilmoituksen kanssa ei edes kannata yrittää yksin, heti vaan tullista joku langoille neuvomaan... Palvelu on kyllä ihan kohdillaan, niin Finnair Cargolla kuin Tullilaitoksellakin.

Oman kokemukseni mukaan Tiltu, Blackpepoon Gin Lemon on tiine. Samaa mieltä on yksi toinenkin kasvattaja. Astutuksesta on nyt kuukausi kulunut. Näillä näkymin narttu ei ole menossa ultraan - ultrataan vain jos näyttää siltä että pentuekoko olisi jäämässä pieneksi.

21.1.2014

Päivitin linkin Norjaan.

15.1.2014


Toistaiseksi ei vielä ole tiedossa onko Allikon kennelin narttu tiine Huikasta, Blackpepoon Gin Knock Out. Eiköhän tuo pian selviä. Ouluun olisi nämä pennut tulossa. Samalla suunnalla asuvaa beagleuros Hiskiä, Fi Kva Blackpepoon Be Cooper käyttää jalostukseen Kepein -kenneli. Sieltä kiimaa odotellaan Maisa-nartulle, Harringan Ilmatar ( Huuhkajan Nero - M-09 C.I.B Fi&No Mva Fi&Se Kva Sakin Seili).


12.1.2014

Tyttären käyttämä ratsutalli Kiviharjun Tila järjesti yhteisjahdin ystävilleen ja kyläläisille. Glögiä, tulet, paikallislehden toimittajat... Ei taaskaan meidän koirilta huippupäivä.

...MUTTA EI HAITTAA:
Ensimmäinen Blackpepoon valio on leivottu Pyhäjoella kansainvälisessä ajokokeessa. Hiski, Blackpepoon Be Cooper käyttövalioitui tuloksella 77,21 p. L Beaj1 ja CACIT. Viikon sisään siis jo toinen ykkönen. Pyhtään ykkönen ei toista omistajaa ihan tyydyttänyt, sanoi jo silloin että tietää koiransa pystyvän parempaankin. Näköjään... ;)


10.1.2014

Keskiviikkona lähti koirille nenäpunkkikuurit. Jokunen määrä aivastelua yhdistettynä siihen ettei jänikset löydy niiltä joilta ennen on hyvin löytynyt. Saas nähdä saadaanko kuurilla muutosta aikaiseksi.

Nyt viikonloppuna lähtee uusiin koteihin cocktail-pennut Tuikusta ja Pontuksesta. Melko helposti löytyi kodit kaikille 9 pennulle. Tästä ei meikäläiselle varmaan ihan se Vuoden Kasvattaja -titteli irtoa vaikkakin olen täysin kädetön kun ei noista koirista kumpikaan asu täällä meillä Somurassa. Aikoinaan kuulin Ragnhild Ulinin (Almanza) sanoneen, että aikaisella astutuksella saadaan enemmän narttupentuja, koska x-siittiöt säilyvät nartun kohdussa pidempään hedelmöittämiskykyisenä kuin poikapuoliset y-siittiöt. Pontuksen tiedetään touhunneen Tuikun kanssa varsin varhain kunnes ne erotettiin toisistaan. Tuloksena oli 3+7 eli 70 % oli narttuja. Näistä yksi oli kuollut - Tuikku kun sai/joutui hoitamaan synnytyksen alusta loppuun asti yksin. Luontaiset taipumukset lisääntymiseen, kun sikiäänkin itseään melkein puolta pienemmän uroksen kanssa.

Tämä on sitten sen luokan juttu, että pidetään se ihan meidän kesken eikä kerrota kenellekään ;) Pentujen vanhempien omistaja on nyt saanut kokea pikkupentujen herttaisuuden ja "herttaisuuden"... Ei ikinä enää, eihän?

6.1.2014

Sunnuntaina meille saapui pohjoisesta vieraita. Oltiin niin vieraanvaraisia, ettei pitkään annettu nukkua loppiaisena vaan suunnattiin auton nokka kohti Pyhtäätä. Hiski, Blackpepoon Be Cooper hienosti Beaj1 paljaalta. Nyt enää yksi ykkönen yleisestä kokeesta, ei ole väliä ollakko paljaan vai lumikelin tulos...

Suuret kiitokset Iin porukoille. Harrastavaan porukkaan on päätynyt pätevä eläin. Me valkealalaiset kasvattajat olemme teistä niin ylpeitä!

Omilla koirilla ei luista.

1.1.2014

Tassille ajo, tähänastisista paras. Kolme hukkaa selvitteli, neljäs oli sitten jo liikaa. Mutta ei olisi jättänyt kesken, isäntä haki pois. Katakin sai hetken jaloitella.

Tiltun päästin irti tänään ensimmäistä kertaa, kiiman alusta tuli kuluneeksi kolme viikkoa. Voi sitä riemua ja kaikkia niitä läpikäytyjä ojia ja kuralätäköitä. Elämä on!

Eikä taakka paina selkää...;)


< alkuun