Kennel Blackpepoon Uutisia vuodelta 2013

uutisia vuodelta:
2008200920102011
2012
*************************************************************************


Blackpepoon Be Accord, Eetu ja kauden toinen jänis
( Fi Kva Kuomionpään Sepeteus - Kuopusmaa Kata )

Flattimestaruuden 30.8.-1.9.2013 finaalin  tuloksia:
tuomari Frank Hermanssen, Norja ja Vesa Turunen


1. Fi Kva Taka-Tapiolan Kaijun-Poika (la VOI1, kokeen 2. paras)
2. Fi Kva Zebulons Windy Peg
3. Fi Kva Taka-Tapiolan Fiun Tahvo (näyttelyn 5.)
4. Taka-Tapiolan Fiun Tuuli

5. Blackpepoon Gin Knock Out (la AVO1, B-luokan paras)


6. Fi&Se Kva Black Eider's Brown Eyed Girl (la VOI1, kokeen paras)
7. ja 8. eivät startanneet finaalissa eli
Taka-Tapiolan Kata (la VOI2)
Taka-Tapiolan Ekku (la AVO1)


Myös Junnumestaruuden kaksi parasta olivat Taka-Tapiolaa!
Isänä näissä Fi Mva Fågeltorps Korkki Kungsörn


BIS Savitaipale 31.3.2012
Fi Mva Kätsän Jopi
kuva: Hannu Alanko

seuraava Kaakon Beagle ry:n järjestämä näyttely:
Hau Hau Koiranäyttely 4.5.2014 Kouvola, Valkeala, Selänpään lentokenttä31.12.2013

Keskimmäinen pääsi tänään, nuorukainen ja ikäleidi eilen. Ei ajoja. Sitten kun se on vaikeaa niin se on vaikeaa.


28.12.2013

Irtilaskussa Tassi, touhuamiset loppui kun maastoon ilmestyi jämpti. Kotosalta Kata toiseen maastoon  ja 15 minuutissa jänis liikkeellä. Veteraani vie jänistä innolla mutta melko olemattomalla äänellä... Oli jo aamusta ollut lähdössä mukaan eikä onnella ollut mitään rajaa kun sitä sitten tultiin kesken päivän noutamaan! Kata kuljetti jänön pojalle nähtäväksi.

Tiltu pyrkii varmistamaan tiinehtymistään äitinsä kanssa mikä lienee mahdottomuus...

27.12.2013

Vettä, vettä ja vielä lisää vettä... Kiira pääsi etsiskelemään jänistä  ja teki ihan hyvää työtä mutta ei löytänyt... Keleissä tosin on puolensa, meidänkin autolla pääsee joka maastoon ja maastosta pois ilman traktoria.

26.12.2013

Tiltu, Blackpepoon Gin Lemon on noudettu kotiin tänne meille. Kiitos MH ammattitaitoisesta kuljetuksesta puoliväliin ;)

Jottei reissu olisi mennyt ihan flattijalostuksen piikkiin, poikettiin Saarijärvellä katsastamassa Fi Kva Jööti (Fi Kva&Mva Erik - Fi Kva Panun Ronja). Jööti on seitsemän vuotias, piirinsä mestari ja kolmesti käynyt Ajovoittajassa sijoittuen kahdesti toiseksi. Hakupisteille koira on tainnut jäädä vain 2 kertaa. Hakee niin kauan kunnes jänis löytyy. Ei olisi mikään ihme jos tuo astuisi meidän Kiiran, Isoahon Cindyn.

25.12.2013

Ajelin Kempeleeseen sunnuntaina ja pois Raahen kautta maanantaina - ei onnistunutta astumista eikä edes läheltä piti -tilannetta. Ystäväni Sirpa Flatjack's kennelistä otti Tiltun ja hän ystävällisesti vei Tiltun Kempeleeseen aattona, ei astumista. Tiltu jäi sussunsa ja veljensä luo, sai PRO ASTUTUS -apuja joulupäivänä ja oli Korkin kanssa nalkissa peräti 55 minuuttia.

Kaunis kiitos YSTÄVÄT!

22.12.2013

Tassi oli taas jaloittelemassa...

Kiiraa säästellään, tuli vekki anturaan. Uusi pinta ei oikein kestä vetisillä keleillä.

Kasvattini Huikka, Blackpepoon Gin Knock Out on astunut Tanskasta tuodun nartun Flathounds Expect Fire. Toivottavasti kasvattaja saa yhdistelmästä kauhean määrän kauheita kakaroita...;)

16.12.2013

Kelit vaihtelee mutta vapaapäiviä on mukava silti viettää metsässä. Tassi pääsi jaloittelemaan ja tekikin sen tehokkaasti... ;)

15.12.2013

Tassi ja Kiira metsässä, jälkimmäiselle ajo ja ajosta kiinni ennen pimeän tuloa.

Kiiran sisko Isoahon Celine sai puuttuvan ykköstuloksen ja on nyt Suomen käyttövalio. Onnittelut!

14.12.2013

Karppakeli, tassujen kestävyyttä sai kokeilla Kata. Ei ihmeitä omille eikä muidenkaan koirille.

Eilisen huippupäivän (pe 13. pvä) tuloksia pääsee tarkkailemaan 22. pvä kunhan pitkä koe saadaan päätökseen. Eväät riitti, muuta mainittavaa ei Kiiran kokeesta myrskysäässä ole... Kumpi siitä sitten ensin tulee, Mva vai  Kva. Vai ei kumpaakaan...

12.12.2013

Tiltua astuteltiin viime jouluna. Sama toistuu tänä jouluna, toivottavasti vaan paremmalla lopputuloksella.

11.12.2013

Rusakkorasti Tassille ja ihan ensimmäinen kaato. Suuri kiitos ampujalle! Katakin teki työnsä hyvin. Useampi exodus tälle päivälle ;) Ja Kiira huilaa edelleen...

9.12.2013

Pieni pätkä ajoa Tassille, rusakkorasti Katalle. Tällä kertaa rusakko ei tullut meille.

Ja Kiira huilaa ;)

8.12.2013

Beaglellinen flattikasvattaja vei tänään beaglellisen tollerikasvattajan Valkealan metsiin jänisjahtiin. Isoahon Dollyn hakua seurailtiin ensin, sitten ajoa. Myöhemmin tutkailtiin Isoahon Cindyn hakua, sittemmin ajoa ja riistalaukauksia. Kiitokset hienosta päivästä - metsä oli niin kaunis ja tyyni kuin olla voi, eväät riitti ja pariin kertaan tehty nuotio sekä lumityöt auttoivat pitämään lämpimänä. Käytettiin tarkkaan koko valoisa aika aamuhämärästä iltahämärään. Tsemppiä tuleviin koitoksiin!

Tiltu, Blackpepoon Gin Lemon tuli meille. Kiima ei vieläkään ole alkanut. Kiva saada nuorekas sporttispurtti taloon...

7.12.2013

Keli vaikutti soveliaalta rusakkojahtiin, varmuuden vuoksi jäniskoiriksi autoon mukaan lähti Kata ja toipilas. Aamusta poistivat yhden punaturkin ja myöhemmin päivällä MäykkäVäykkä ajoi rusakkoa ja sehän päätyi hienosti kaadoksi. Mikäs siinä on taas ampujan ollessa kun oli kotiinviemisiä ;) Olipa onni että joku oli samaan aikaan punaviinivarastoja tankkaamassa... Katakin kyllä sai vähän aikaa rusakkoa kyyditä.

6.12.2013

Tänään metsään pääsi Tassi, joka hienosti otti elämänsä kuudennen ajon - viidennen ajoi eilen... Näpsä.

Katakin ajoi sekä tänään että eilen. Kiira on toipilas...

4.12.2013

Kiira pääsi tänäänkin polttamaan rasvoja ja teki töitä ihan täyden päivän.

3.12.2013

Pitkään kokeeseen tuli ennätysmäärä koiria. Lyhyitä hakuja ja pitkiä ajoja... Ajalla 9.-22.12. on tarkoitus koetella 11 koiraa ;)

Kiira pääsi puolen päivän jälkeen tuusaamaan, teki töitä muttei saanut jänistä jalkeille.

24.11.2013

Eilispäivänä Kata otti ajon, se lienee ollut rusakkoajo. Kiiralla oli jänisajo Anttilassa ja ampumaankin päästiin. Tassi lähinnä ulkoilutti itseään, oli ehkä saanut liikaa sähköä pätkittyään koirien talon patterista johdon. Lisäksi Tassin mielenkiinto kohdistui metsästä löydettyihin armeijan eväspakkauksiin.

Kata jäi tänään kotiin, Tassilla meni ylösottoon 1 minuutti (miettikää millainen enkeli...), ajoiloa parikymmentä minuuttia ja päätyi hukkaan keskelle metsää. Tassin elämän neljäs ajo... Kiira tuusasi haussa selvästi pidempään, sai ajon ja isännällä oli sitten niitä riistalaukauksia. Koska ajoa ehti kulua vain viitisen minuuttia, oli Kiiralla kaadon jälkeen vaan hurja into ajaa eikä meinannut antaa itseään kiinni. Kiiralla siis tähän mennessä 7 kaatoa.

Kaneja on tänään kuvattu enemmänkin, tytär varmaan päivittelee kuvia blogiinsa.

Hiskillä, Blackpepoon Be Cooper, oli kaikki mahdollisuudet paljaan kelin ykköseen pitkässä kokeessa mutta kohtalo päätti taas toisin. Herkkyys on ollut huippua ennenkin, tällä kertaa tosiaan Hiski otti jäniksen kiinni. Eli normaalin kahden ajoon etsittävän jäniksen lisäksi Hiskin on pitänyt etsiä kolmas, siinä on sitten tuhraantunut aikaa ja voimia. Mutta aika epeli! Luonnekin koiralla on kohdillaan, ihan kuten Eräsoinnun Pilkullakin. Emän puolella on näihin ollut hyvä vaikutus suhteutettuna isän luonteeseen. Hiskille siis Beaj2.

22.11.2013

Jännä juttu, Tuikku tuli samana päivänä äidiksi kun Pontus tuli isäksi...

Miehet...!

20.11.2013

Eilen haettiin Tuulikki Huotarilta Aitomäestä rokotuksia. Tassin niskassa on nyt turvonnut kohta jota se lyhyillä länkisäärillään yrittää raapia. Ehkä vähän hellä kun ei saanut syötyä tuoretta hirvenluuta? Otettiin samalla sitten kuitenkin voimaan Katankin rokotukset. Katalta lääkäri oli kuulevinaan jonkun sortin sivuäänen sydämestä mutta se ei tullut meille yllätyksenä. Tuulikki otti myös ohutneulanäytteen yhdestä isosta patista, mutta mikroskoopillakin katsottuna löydös oli pelkkää rasvaa. Eli ei aiheuttane toimenpiteitä.

Molemmat tytöt osasivat käyttäytyä asiallisesti eikä Tuulikin käytöksessäkään ollut huomautettavaa ;)

17.11.2013

Kovin persiilleen on viikonloppu mennyt.

Kahden minuutin ajo Katalta. Tavallaan on kiva että koiralla on ruokahalua, mutta kun Vekaranjärven varuskunnan sotilaat katsovat oikeudekseen levitellä metsään mm. avattuja tonnikalapurkkeja niin voi siinä Kiiralta jäniksen jälkien etsiminen unohtua. Eikä meidän lupauskaan eli Tassi saanut mitään aikaiseksi.

Suomen parhaat beaglet on ajettu järjestykseen, onnittelut! Meidän perheen veikkauksen voitin minä, 4/13 oikein ;) Kilo karssua oli pääpalkinto.

15.11.2013

Beaglein Suomen mestaruus eli Ajovoittaja 2013 käynnistyy tänään Kainuussa. Starttilistalla on kaksi koiraa joita olen lyhyen ajokoetuomariurani aikana tuomaroinut eli kovin mielenkiintoista on viikonlopulle luvassa. Koko meidän perhe on tehnyt veikkausrivin, voittajalle kilo karkkia.

13.11.2013

Pitkään kokeeseen osallistunut on törmännyt jänikseen, joka on turhan pitkään sinnitellyt piilossa. Huonostihan siinä jänikselle käy...

10.11.2013

Vekaranjärven ryhmänäyttelyssä beaglet (13) arvosteli Markku Kipinä.
Kiira, Isoahon Cindy KÄY ERI1 SA PN3:
Feminiininen, tyypiltään erinomainen, tasapainoisesti rakentunut narttu. Hyvä ylälinja ja häntä. Hyvä ilme. Kulmakaaret saisivat olla korostuneemmat. Hyvä purenta ja pigmentti. Hyvät silmät ja korvat. Hyvä eturinta, kulmaukset ja raajaluusto. Hieman pitkä lanne. Liikkuu hyvällä askeleella.

Ei ihan vielä sitä puuttuvaa palikkaa saatu mutta kyllähän tuosta nyt 2,5 vuotiaasta nartusta sentään vielä muotovalio tulee ;) Kehän päätteeksi koira kiireesti autoon, ja töihin Tanyan kehään. Isäntä kävi pelastamassa koiran autosta metsälle, ei ajoa. Ei myöskään Tassille mutta Kata-mummo ei pettänyt - oli ajanut jo jonkun aikaa kun nälkäiset miehet makkaratulilta ajon hoksasivat...

9.11.2013

Tassin matkaan lähdin aamulla eikä mennyt kuin 24 minuuttia niin pikku rääpäleellä 1 v. oli valkoinen jänis jalkeilla. Se oli Tassin elämän kolmas ajo, kesti viitisen minuuttia ja hukalla revitteli ristiin rastiin melkein tunnin. Intoa on, taitoja saa treenata. Lupaava... Kiira ja Kata ei sitten onnistuneetkaan tänään valkoisten, piilottelevien jänisten kanssa.

Tassin puolivelipoika Hiski, Blackpepoon Be Cooper käväisi kokeessa saavuttaen Beaj3 tuloksen ollen samalla Iin metsästysyhdistyksen mestari ja yhdistyksen paras beagle - pokaaleja kertyy, sanotaanko näin... Näiden kahden äiteelle, Vornasen Annen kasvattamalle Pipalle, Papinniemen Pilke, on ammuttu 3000 € arvoinen jänis, ampujalla oli ikää 15 v. ja oli ampujan ensimmäinen.  Jäniksen hinta määräytyi jo vuosia sitten kun Pipa metsällä ollessaan pahasti rikkoi toisen kintereen ja korjaushan maksoi... Taitavia jälkeläisiä Pipalla on!

7.11.2013

Viime viikonlopulta ampumapaikka, valkoinen jänis piilotteli 7 m päässä. Päätyi tällä kertaa vain kännykkäkameraan ;) Tapahtumia oli muuten kyllä, supikoira ja raajavammoja... Paranemisia luolamiehelle.

29.10.2013

Ei Herra Numero 47 vaan 1815. Hiski, Blackpepoon Be Cooper on EK-koira tuolla numerolla. Meidän kennelin kasvateista ensimmäinen, toivottavasti ei viimeinen.

Tiltun, Blackpepoon Gin Lemon selkälausunto on valmis. Astutuskiimaa odotellessa ;)
27.9.2013


nikamien epämuotoisuus
selän spondyloosi
välimuotoinen lanne-ristinikama
normaali
puhdas
normaali


26.10.2013

Pohjanlohkossa Hiski, Blackpepoon Be Cooper. Kolmen tunnin haun jälkeen löytyi jänis ajettavaksi ensimmäiseen erään mutta toisen erän hausta ei jänöä löytynyt. Onnittelut kolmelle jatkoon menijälle, Kiiran äitee Fi Kva Isoahon Denita hienosti viides.

20.10.2013

Perjantaina suunnattiin kohti Mikkelin Mäntyniemeä, matkalla pysähdyttiin Mikkelin Lemmikkikeskukseen viemään kuusi kaninpoikasta. Mäntyniemessä illan arvonnoissa minun tuomaroitavaksi arvottiin Huuhkajan Niilo, ja meidän Kiira arvottiin Laarinkorven maastoon. Kiira olikin vienyt jänistä hienosti ensimmäisessä erässä 100 minuuttia, ja olisi ollut tuloslistoilla korkealla jos olisi löytynyt ajettava toiseenkin erään. Nyt sijoitus oli 7. ja kyllähän se oli hieno suoritus 2,5 vuotiaalle nartulle. 45,67 p. ja Beaj3. Kymin molemmat edustajat olivat puolenvälin paremmalla puolella, Hyvä Kaakon Beagle ry!!!  Nyt tehdään porukalla duunia sen eteen, että ensi vuonna meillä on laittaa täydet kolme edustajaa tuonne mestaruuden esikarsintaan.

Oma tuomaroitava löysi toiseenkin erään jäniksen, tosin olosuhteet ei olleet kovin helpot ja aikaa löytäminen vei 221 minuuttia. Tuosta sitten lähtikin ajo, joka vei koiran Idänlohkon voittoon ja samalla Ajovoittajaotteluun Kajaaniin. Onnea Aake ja kiitos tuomarikollegalle sekä oppaalle.

Tuomarina pääsee aitiopaikalta seuraamaan beaglejä, ja tietous mahdollisesta jalostusmateriaalista kasvaa. Vähäistä ei ole myöskään luontohetket, nyt pääsin seuraamaan ketun tekemisiä ennen kuin se hoksasi minut ja loikki pakoon. Etäisyyttä kettuun n. 10 metriä ;) Kettukin näytti ihmettelevän kauden ensilunta.

Olipahan taas upea tapahtuma samanhenkisten immeisten kanssa.

1. Fi Kva Huuhkajan Niilo 7/98, 221/93 73,71 p. P-K
2. Peräpöksän Pimpula 48/63, 61/109 72,67 p. S-S
3. Konttikuusen Kamu 9/115, 221/81 70,17 p. P-S (saavutti käyttövalion arvon)
4. Fi Kva Tanu 14/100, 54/57 68,04 p. KYMI
5. Fi Kva Mäkihaukun Roope 49/99, 106/65 67,08 p.S-S
6. Aurinkoahon Sen Aika Näyttää 22/54, 2/48 46,00 p. P-K
7. Isoahon Cindy 105/100, 135/- 45,67 p. KYMI
8. Fi Mva & Kva Kuomionpään Tiltu 119/95, 121/- 43,21 p. S-S
9. Astalan Raknarok 153/46, 20/41 42,13 p. SALP (saavutti muotovalion arvon)
10. Oskarrannan Tiku 34/56, 140/- 28,33 p.  P-S koe keskeytettiin, koira loukkaantui
11. Fi Kva Eräsoinnun Pilkku 21/44, 175/9 27,71 p. SALP
12. Fi Mva & Kva Beny 240/- 2,5 p. SALP
13. Fi Kva Konttikuusen Tikki 240/- 2,0 p. P-K
14. Konttikuusen Taneli 240/- 1,0 p. P-S
15. Tölpänsalon Sissi 26/34, 119/1  P-K luopui


15.10.2013

Tiltun, Blackpepoon Gin Lemon,
pentuesuunnitelma etenee. Jalostustiedustelu on postitettu, Suomen Metsästysnoutajajille on toimitettu yhdistelmän pisteet pentuvälitystä varten ja pentueen isän silmät on tarkistettu. Yhtään mitään ei silmistä löytynyt, tarkistuksen teki Kaisa Wikström.

Elämäni ensimmäinen koira syntyi tasan 30 vuotta sitten.

13.10.2013

Jänikset ja melkein kaikki ketut saa olla rauhassa kun kaikki pyssymiehet jaagaavat hirviä. Poikani on taas aika monta kokemusta rikkaampi, siitä kiitos Anttilan Erämiehille!

12.10.2013

Matkalla kotiin, Tassi ja Kiira. Viime sunnuntaina lähtivät seurueineen Nurmekseen ja reppuun kertyi runsaasti kokemuksia. Fi Mva Kuomionpään Aidan kaksi lapsenlasta eli Tassi ja Kirppu (Eräsoinnun Kirppu) ajoivat elämänsä ensimmäiset ajot - molemmille 2 ajoa. Kiiralla useita hienoja ajoja. Kaatoja sopivasti jottei aina ole miesten tarvinnut kaupassa käydä... Mukana reissussa oli myös yksi suomenajokoira omistajansa kanssa. Suuret kiitokset mökin vuokraajalle. Näemmä loistopaikka aloitteleville beagleajureille.

Taas voidaan Ristiinaan laittaa Mannereille terkkuja!

Kotopuolessa pojan kanssa vain yksi supikoirahavainto kanusta ja runsaalla kädellä ylensyötetty Kata-mummo. Ja Pimulla sitten on kiima, ei ihme että Sulo -pojalla oli sen kanssa niin hauskaa!

Pohjois-Pohjanmaan piirinmestaruus on ratkennut. Fi Kva Astalan Voimalle ei kukaan mitään mahda, toisena Kiiran äiti Fi Kva Isoahon Denita. Ja kolmantena pohjanlohkoon lähtee Hiski, Blackpepoon Be Cooper! Onnea! Nyt lävähtää kantakirjanumero ja ovi on näyttelyissäkin auki käyttöluokkaan... Sehän sopii koiralle joka on jo jokusen sertin saanut.

5.10.2013

Huikan autokyyti taisi tänään pysähtyä Iin Kärkkäiselle. Koiralle piti saada hampurilainen, semmoinen minkä se saa aina kun se onnistuu kokeessa YKKÖSEN arvoisesti. Huikka oli ilmoitettu Tornion WT-kokeen Avo-luokkaan, mutta korkean tulostasonsa vuoksi se jäi varakoiraksi. Koska koira ei ole koskaan WT-ssä startatannut, ei omistaja halunnut sitä Voi-luokkaan ilmoittaa. Vielä eilispäivänä se nouti lämmintä riistaa ja pääsi sitten varapaikalta starttaamaan avoimessa. Ainoana koirana finaaliin ja Avo1 tulos. Mahtava koira, upean ihanat omistajat: ONNEA!! Tää lähtee nyt paukuttelemaan henkseleitä!!!

Tai sitten ei... Beaglein piirinmestaruus Savitaipaleella, ja annoin aamusta isännälle ohjeet: ei ainakaan saa luopua eikä saa tulla suljetuksi. Niinpä rattoisasti tekivät hakua 240 minuuttia, tulos Beaj0 ja 3,00 pistettä...! Pohjalla olevan ykköstuloksen ansiosta Kiira jatkaa kuitenkin matkaa Idänlohkoon. Muutkaan eivät saaneet palkintosijaan oikeuttavaa tulosta joten piirinmestaruusmitali jäi jakamatta.

Mämmijärven majalle mentiin jo perjantaina, ja viime viikonloppuna Kiiralle ammutusta jäniksestä tuli väännettyä soppa kaakkolaisille. Se oli talkoojänis ja kun talkoojänissoppaa syö niin tulee vastustamaton tarve osallistua Kaakon Beaglen talkootöihin. EIKÖ VAAN???

29.9.2013

Eilispäivänä isäntä löysäsi Tassin ja Kiiran. Kiiralle pieni pätkä ajoa.

Tälle päivälle sitten löysättiin vuorotellen kaikki kolme ja minäkin sitten sitä ihmettä seuraamaan sopivalla passivarustuksella. Tassilla oli hajuja, mukavasti liikkui mutta niin vaan ensimmäinen ajo antaa odottaa itseään. Paikan vaihto ja työmaalle Kiira, jota siirrettiin heti alkuunsa kun seuraksi saapui lyhytkarvainen saksanseisoja. Hajuja löytyikin pian, eikä siinä mennyt puolta tuntia kun jänis oli jalkeilla. Se osoittautui tiellä liikkuvaksi, mutta ihan hyvä oli Kiiran saada tietyöharjoittelua. Todella sujuvaa ja helposti seurattavaa ajoa nähtiin tänään. Kiira on hyvin paikannut meidän toiveet varhaiskypsästä, ei niin tiukkahaukkuisesta beaglestä. Kun maantiekiitäjä saatiin pois muonavahvuudesta (ei valitettavasti tullut minun eteen) oli Kata-mummon vuoro. Se häipyi saman tien työmaalle, ja tunnin haun jälkeen sai hyvän ajon ja suuri jänis saatiin näköetäisyydelle. Reilun kolmen tunnin työskentely näkyi Katassa niin, että se meinasi autossa pojan viereen nukahtaa istuvilleen ;) Kyllä jokaisen beaglen täytyisi saada ajaa jänistä.

Illan treeneissä oli veljekset Mauke ja Ropi. Voi sentään, ne geenit... Veljekset kuin ilvekset. Itse työt tehdään, mutta kaikki se ylimääräinen show...!

25.9.2013

Kiiran erikoiskantakirjanumero on päivitetty tietokantaan ;) Isoahon Cindy EK 1806. Onnittelut kisakumppaneille ystävyysottelussa, siellä  leivottiin muillekin EK - numerot: Maliskan Elly, Harringan Antares ja Tervapekan Hilla.

22.9.2013

Alusta asti tiedettiin että Huikka on lupaava. Lupaava koirakin vaatii oikean omistajan. Joskus tärppää... ;)

Blackpepoon Gin Knock Out on ensimmäinen kasvattini, joka siirtyy kilpailemaan voittaluokaan. Ikää uroksella on 3,5 vuotta. Hurjaa on...! Kiitos Raija ja MH -


21.9.2013

Kyllä sieltä metsästä ajettavaa löytyy. Varsinkin jos ei ole kovin nirso ajettavan suhteen... Hoh hoijjaa...

15.9.2013

Tassi ja Kata pääsivät tekemään hakua, ei ajoja. Odotellaan sitä Tassin ensimmäistä ajonpätkää siis edelleen ja samalla laitetaan syysterveisiä Ristiinaan Mannereille ;)

14.9.2013

Ystävyysottelu Kaavilla, Kaakon Beaglen joukkue tällä kertaa kolmas. Kiitos järjestäjille hienosta tapahtumasta - nyt voi juhlia!!
Ja Sanna sekä Pälsy: voi mahdoton sentään!!! KIITOS!

1/14
Harringan Antares 5/104, 15/74 72,92 p. BEAJ1
2/14
Myllytuvan Reino 5/66, 10/102 72,25 p. BEAJ1

3/14
Isoahon Cindy 8/83, 89/75 66,33 p. BEAJ1


4/14
Tervapekan Hilla 138/102, 33/47 63,71 p. BEAJ1
5/14
Maliskan Elly 23/52, 35/88 60,33 p. BEAJ1
6/14
Helisalon Jane 37/78, 196/23 45,71 p. BEAJ3

Yksi luopuminen, loput tällä kertaa nollia. Olin tuomaroimassa koiraa, joka käytti koko hakuajan minuutit  ilman ajoa ja välittömästi hakuajon loputtua otti ajon. Uusi mato vaan koukkuun, kyllä se siitä ;)

Kauden ensimmäistä koettaan on kopassut myös Hiski, Blackpepoon Be Cooper.


11.9.2013

Katan vuoro haeskella iltasella, ei ajoa. Kylläkin saalista, joka kaivettiin talteen paikalle hälytetyn Pimun avulla. Vähän tuntuu ääntelyä tulevan lisää iän myötä muttei haittaa kun hommat hoituu.

8.9.2013

Kiira on kiimansa jälkeen löysätty irti neljästi, ensimmäinen kerta tosiaan oli kaaos mutta sen jälkeen joka kerta jänis jalkeille. Toivotaan että näin myös tulevana viikonloppuna... Tassi on tietysti välillä myös piipahtanut metsän hajuissa mutta vanha rouva Kata on pidetty helteellä pois metsästä.

Kaakon Beagle ry:n pitkän kokeen ilmoittautuminen päättyy huomenna maanantaina, HOPI HOPI!

Pimun vuoro oli päästä eilisiltana mutta ei tirppoja.

1.9.2013

Kaksi beagleä metsässä, yksi toipilaana kotona - ei ajoja eli ei myöskään jäniksenlihaa. Kausihan alkoi tänään. Kauris sentään muutti meidän pakastimeen!

Flattien mestaruuden finaali saatiin päätökseen Evolla, Huikka pärjäsi hienosti nuorinpana finalistina kaikkien kokeneiden käyttövalioden seurassa. Mihin ehtiikään tämä pian 3,5 vuoden iän saavuttava kasvattini. Viikonlopun aikana kovasti taas funtsin kenellä tuon Huikan siskon astutan. Nyt ainakin itse tiedän. Samalla etsin urosta Tuikulle ja JOO, kyllä minä todellakin senkin aion jossain vaiheessa astuttaa ;)


31.8.2013

Flattimestaruus polkaisiin käyntiin tänään tai oikeastaan jo eilen Evolla. Avoimen luokan kokeita oli kaksi, toisen arvosteli Petri Tuominen  ja toisen (ylijäämäflatit) Vesa Turunen. Molemmissa starttasi yksi Blackpepoon flatti Gin -pentueesta. Sulo ei ollut ihan omimmillaan ja koe keskeytyi loppuvaiheessa niinkin erikoiseen virheeseen kuin riistan rikkomiseen. Huikka sai luokkansa ainokaisen AVO1 tuloksen ollen B-luokan paras. Huikka otettiin myös mukaan huomiseen finaaliin. Onnittelut historiallisen hienosta menestyksestä - ei se Raija turhaan ole Huikkaa kehunut!

Huikea periyttäjä on Mauri, Batzi's Knock Out. Huomisessa finaalissa niitä jälkeläisiä on ;)

27.8.2013

Eilispäivänä neljän jälkeen Tassi sai osuman kyyltä. Ennen viittä koira oli Univetilla nesteytyksessä eli automatkalle päästin jo ennen kuin turvotusta näkyi. Nestettä suoraan suoneen ja nahan alle, myös antibioottia ja kipulääkettä suoneen. Kanyyli jäi jalkaan ja nesteytystä jatkettiin tänä aamuna. Munuaiskokeiden arvot näyttivät olevan ok, eli tällä kertaa ilmeisesti selvittiin. Varpaillaan oltiin myös anafylaktisen shokin vuoksi, Tassin emänemänisä on siihen kuollut. Nyt Tassilla on valtava pää, varsinkin kuono-osaltaan...

Suuret kiitokset meidän kanitkin tutkineelle lekurille Johanna Mäkitaipaleelle ja lukuisille Tassia päivähoidossa pitäneille avustajille.

25.8.2013

Tervakosken KV näyttelyssä beaglet (16) arvosteli Matti Palojärvi. Nyt on pakko uskoa, että Pontus on Erittäin Hyvä. Herra on käynyt aika pirun monta näyttelyä (7 kpl), ei koskaan Hyvä eikä koskaan Erinomainen. Jokunen kerta on erinomaisuus ollut lähellä, mutta suuren egon ylläpitämä selälle kaartuva häntä on homman pilannut.
Pontus, Blackpepoon Be Corsa AVO EH3:
Mittasuhteiltaan erinomainen. Oikealinjainen pää. Hyvä selkä. Riittävä raajaluusto. Niukka polvikulma. Hyvät käpälät. Erinomainen karvapeite. Selkää kohti kiertyvä häntä. Oikea liike.
Tassi, Blackpepoon Be Duett JUN EH2:
Mittasuhteiltaan oikea. Kevyt oikealinjainen pää. Kauniit korvat. Hyvä selkä. Kevyt, kokonaisuuteen sopiva raajaluusto. Hyvät kulmaukset ja käpälät. Erinomainen karvapeite. Lyhyt taka-askel. Häntä voisi olla pystympi.
Kiira, Isoahon Cindy AVO ERI3 -:
Mittasuhteiltaan oikea. Kevyt kaunislinjainen pää. Hyvät korvat. Kuiva kaula. Erinomainen ylälinja. Riittävä raajaluusto, kulmaukset. Hyvä karvapeite, häntä. Kevyt liike.

Ihania nämä tuomarit jotka muistavat arvostella myös käpälät.

24.8.2013

Hyvä Anneli ja Sulo, Blackpepoon Gin Grape!
Kaakon kokeesta (Tassun Cup) tänään hienosti AVO2.


22.8.2013

Pari päivää sitten sai koirat laskea irti... Isäntä Tassin kanssa heti aamusta liikenteeseen, äkkiseltään sai sen vaikutelman ettei neiti ole saapasta kiillottavaa mallia. Mutta katsellaan... Itse päätin päästää 10,5 vuotiaan beaglen jaloittelemaan klo 8.55. Kävi näyttäytymässä ensimmäisen puolen tunnin jälkeen, seuraavaksi ilmaantui näkyviin 1,5 tunnin päästä. Ajattelin kahden tunnin jaloittelun riittävän ja yritin Kataa saada kiinni mutta niin vaan painoi pusikkoon ja otti ajon. Varmaan miljoona hukkaa mutta siellä ne vaan metsässä pysyi. Poistuin kotosalle syömään ja jäykän sekä onnellisen oloinen Kata raahusti kotiin klo 13.40. Sorsastuksen aloitukseen en sitten päässyt.

Pimu ja isäntä vieraina Mikon mailla, joitain noutoja. Mekin illalla pojan kanssa käytiin hätyyttelemässä sorsia mutta onneksi ei mitään saatu kun koiraa ei ollut mukana. Muutkin meidän koiraa kaipasivat. Pimulle sitten parina iltana joitain noutoja, melkein ilman asetta...

Kosteikkoillan oppien mukaisesti nyt ollaan sorsille viety vehnää. Lehtijuttu kosteikkoillasta: Maaseudun tulevaisuus maanantai 19.8.2013.

Aloituksesta Tuikulle, Flatgold's An Eternal Flame kanadanhanhi ja telkkä. Laukaukset vähän jänskättivät mutteivät vaikuttaneet työskentelyyn. Metsästystilanteessa ei samanlaista paineistusta näy kuin taipumuskokeessa. Astutanko, jos astutan, niin millä. Mietitään tätä vielä. Ajatustenvaihto Tuikun kasvattajan kanssa on ollut antoisaa. Olemme miettineet onko koiran sosialistamatta jättämisellä vaikutusta käytökseen (Tuikku on toisen koiran kasvattama tarhakoira).


18.8.2013

Ihan huipulla ei olla... Heinolassa beaglet (9) arvosteli  Esko Nummijärvi.  Nyt ei liikkeissä ollut puutteita mutta mutta...
Pontus, Blackpepoon Be Corsa AVO EH1: Rotutyyppi erittäin hyvä. Mittasuhteet oikeat. Kevyt pieni pää, oikeamuotoinen pää. Kauniit korvat. hyvä runko. Hyvät raajat. Aivan liikaa selälle kääntyvä häntä.
Tassi, Blackpepoon Be Duett  JUN H:
Rotutyyppi hyvä. Kevyt sopusuhtainen narttu jolla kevytpiirteinen pieni pää. Kauniit korvat. Hyvä pitkä kaula. Hyvä selkä. Hyvin elävä häntä. Hyvät raajat. Riittävät kulmaukset. Liikkuu rodunomaisesti.
Kiira, Isoahon Cindy AVO EH1:
Rotutyyppi erittäin hyvä. Kevyt ilmava narttu. Oikeamuotoinen mutta pieni pää. Lyhyet korvat. Hyvä selkä & häntä. Kevyt rintakehä. Hyvät raajat. Riittävät kulmaukset. Esiintyy, liikkuu ja esitetään hyvin.

Ropi, Blackpepoon One Cliff
yritti taipua Asikkalassa Annelin ohjaamana. Hyvän alun jälkeen Ropi alkoi jullittamaan ja koe keskeytyi kolmannen hakualueen riistan jälkeen.

17.8.2013

Kouvolassa kaikkien rotujen ryhmänäyttelyssä beaglet (11) arvosteli Leila Kärkäs ja flatit () Eeva Rautala.
Atso, Blackpepoon One Edge AVO EH2:
-tulossa-
Pontus, Blackpepoon Be Corsa AVO EH1:
(koira mitattiin, mittaustulos 39 cm ei näy arvostelussa) Aavistuksen matala. Hyvä kallonvahvuus, hieman pitkä kuono. Huulet saisivat olla voimakkaammat ja silmät tummemmat. Hyvät korvat. Hieman niukka otsapenger. Hyvät etukulmaukset, polvikulma saisi olla voimakkaampi. Hyvä luusto ja käpälät, vankka runko. Häntä kääntyy melko voimakkaasti selän päälle. Liikkuu kovin lyhyellä askeleella. Hyvä karva. Miellyttävä käytös.
Tassi, Blackpepoon Be Duett JUN EH1:
Hyvät mittasuhteet omaava, hieman kevytluustoinen narttu, jonka pään kehitys on vielä kesken. Huulilinja saisi olla syvempi ja otsapenger selväpiirteisempi, hyvät korvat, riittävän tummat silmät. Hyvä kaula ja ylälinja. Vankka runko ja eturinta. Hieman länkisäärinen takaa. Liikkuu hieman lyhyellä askeleella. Edessä löysyyttä. Hvyät takakulmaukset ja riittävästi kulmautunut edestä. Hyvä karva. Tarvitsee itseluottamusta.
Kiira, Isoahon Cindy AVO EH3:
Hyvät mittasuhteet omaava. Hieman kevytpäinen kuono saisi olla vahvempi, hyvä ilme ja korvat, tasapainoiset sopivat kulmaukset, riittävä luusto, hyvät käpälät, hyvä eturinta ja rintakehä, Liikkuu kovin lyhyellä askeleella. Yhdensuuntainen edestä ja takaa. Hyvä karva, rauhallinen käytös.

Tuikku, Flatgold's An Eternal Flame
kävi toistamiseen taipumuskokeissa ja hylättiin toistamiseen riistan rikkomisen vuoksi. Jatkossa Hannu ja Tuikku vaan metsästelevät.
Nou0 Asikkala, tuomari Maarit Nikkanen
1. Sosiaalinen käyttäytyminen  - ystävällinen
2. Uimahalu - miettii hieman rannalla veteen menoa, ui hyvin
3. Hakuinto - lähtee tekemään hakua, löytää riistaa
4. Noutohalu - nostaa löytämänsä riistan
5. Nouto-ote - pehmeä, jää pureksimaan varista
6. Palauttaminen - palauttaa lokit rantaan ja heittovariksen ohjaajalle
7. reagointi laukaukseen - arastelee voimakkaasti laukausta kääntäen selän haulikolle, toimintakyky säilyy
8. itseluottamus ja aloitekyky - hyvä vedessä
9. Yhteistyö - yhteistyössä
10. Yleisvaikutelma - ystävällinen koira, joka ui mielellään ja suorittaa vesityöt mutta arastelee laukauksia eikä näe heittoja mutta siitä huolimatta löytää ne, tänään koira jää pureksimaan toista löytämäänsä varista

Huikka, Blackpepoon Gin Knock Out
starttasi ensimmäistä kertaa metsästyskokeiden avoimessa luokassa Pudasjärvellä ja koe päätyi ohjaajan keskeytykseen.

15.8.2013

Uutta taipparipaperia odotellessa on kesäkuulle tallennettu Tuikun koelausunto.

Tsemppiä kaikille viikonlopun koitoksiin, kokeisiin ja näyttelyihin. Tapahtumien vuoksi emme vähään aikaan treenaa. Tassi kyllä kävi harjoittelemassa esiintymistä Valkealan Kennelyhdistyksen näyttelytreeneissä, toista EVA:a ei viitsisi näyttelyistä ottaa.

Pontus, Blackpepoon Be Corsa tuli meille hoitoon...

14.8.2013

Atso, Blackpepoon One Edge on käyty trimmaamassa Lappeenrannassa. Kiva käydä paikassa jossa omistajat kovasti koiraansa kehuu ;)

13.8.2013

Tassi, Blackpepoon Be Duett kävi mätsärissä harjoittelemassa esiintymistä. Saatiin juuri niin paljon palkintoja kuin ansaittiin (sininen nauha, ei muuta...)

12.8.2013

Näyttelytoimikunnan kokous, näyttely tulossa Selänpään lentokentälle 4.5.2014. Mahdollisuus mm. purjelentoon (säävaraus).

11.8.2013

Vaikka viikonloppu vietettiinkin mökillä sai Pimu yhden lämpimäisen. Isännän ampuman kyyhkyn perkasi  juuri 12 vuotta täyttänyt poika joka siitä varmasti myös ruuan laittaa.

Treeneissä vakioporukka Sulo, Mauri ja Ropi. Rusakolla vedettiin oikein reilut jäljet... ja nyt siirrymme treenitauolle - viikonloppuisin jatkossa muuta ohjelmaa.

Kiiran kiimaa odoteltiin vasta myöhään syksyllä, mutta provosoitui sen verran Tassin kiimasta että ... Mutta meidän laskujen mukaan kiima on ohi 1.9. mennessä!

7.8.2013

Taipalsaarella tutustumassa kosteikkoon... Tärkeän asian tapahtumassa oli edustusta Valkealan Metsästysyhdistyksestä, Anttilan Erämiehistä, Aitomäen Riistamiehistä sekä Aitomäen Sonniyhistyksestä....... ;) Julkkiksia oli paikalla muitakin, esim. Veikka Gustafsson, ex-vuorikiipeilijä, nyk. Riista -lehden toimitusjohtaja.

6.8.2013

Match Show tuomarina Valkealan Elovalkeat tapahtumassa, järjestäjänä Valkealan kennelyhdistys. Kiitos kutsusta!

4.8.2013

Huikka, Blackpepoon Gin Knock Out
on tänään saapastellut metsässä verijäljen päällä niin hyvin, että on palkittu Avo1 tuloksella. Toisena kakkosena se oikeuttaa Huikan osallistumaan jatkossa voittajaluokan jälkiin. Hienoa pojat!!!

Somuratreeneissä paettiin kuumuutta veden ääreen, markkeerauksia vähän vaativammasta rannasta. Taippareita silmällä pitäen...

28.7.2013

Somuratreeneissä Mauke, Ropi ja Sulo. Ja lokki.

21.7.2013

Huikka, Blackpepoon Gin Knock Out hienosti kolmannesta Mejä-startistaan Avo1 tulos 47 pisteellä! Onnittelut Kempeleelle.

Miniatyyritaipparit Tuikulle, Maukelle ja Mikille. Sulo teki hakua. Odotusten mukaan meni kaikilla...

Tassi on aloittanut elämänsä ensimmäisen kiiman, Nemi sisko ehti aloittaa vähän aiemmin. Hyvä hoitaa pois ennen kuin kausi alkaa...

14.7.2013
 
Treeneissä vakioporukka, veljeksille Ropi ja Mauke melkein identtiset työt. Markkeeraukset lampeen ja sieltä sitten suoraan hakualueelle. Mauke palautti yhtä lukuunottamatta kaikki käteen mikä sinänsä hauskaa kun juuri palautuksista sen taipparit hylättiin... Sulolle tehtiin Avo-luokan tasoisia ohjauksia ja linjamarkkeerauksia veteen. Omalla tasollaan on hän... ;)

7.7.2013

Somuratreeneissä Sulo ja Ropi, ohjaaja oli näillä koirilla sama. Sulon vesiohjausten huonouteen on löytynyt syy ja korjausliike on tehty ;)

Huikka, Blackpepoon Gin Knock Out
metsästyskoirien jäljestämiskokeesta Avo2 (38 pistettä). Toinen mejä-startti ja toinen kakkonen, hyvä Huittanen!

6.7.2013

Jetta, Blackpepoon One Creek Nou1,
tuomari Tobina Nyman. Hienoa Laura, kyllä One -pennut osaa...
1. Sosiaalinen käyttäytyminen  - hyvä sosiaalinen käyttäytyminen ihmisiä ja koiria kohtaan
2. Uimahalu - ui hyvin, reipas veteen meno
3. Hakuinto - tekee itsenäistä hakua, liikkuu hyvin alueella
4. Noutohalu - oma-aloitteiset talteenotot
5. Nouto-ote - hyvät otteet
6. Palauttaminen - palauttaa hyvin ohjaajalle
7. reagointi laukaukseen - tarkkaavainen ammuttaessa
8. itseluottamus ja aloitekyky - hyvä itseluottamus maalla ja vedessä. Selvittää jäljen.
9. Yhteistyö - toimii hyvässä yhteistyössä ohjaajan kanssa
10. Yleisvaikutelma - mukavanoloinen, tasapainoisen tuntuinen koira joka pienin elein selvittää tehtävät

Itse touhusin kehätoimitsijana Anjalassa mannermaisten kanakoirien erikoisnäyttelyssä. Joidenkin tuomareiden työskentelyä voi vain ihailla. Gerard Mensink, Alankomaat.


2.7.2013

Taas lähti meiltä kasvatteja maailmalle: neljä kania välisijoituksenaan Mikkelin Lemmikkikeskus Oy.

Tiltun, Blackpepoon Gin Lemon, selkä on kuvattu ja kuvat lähtee kennelliittoon. Kuvaavan eläinlääkärin arvio koiran selästä oli sama kuin omistajankin ;) Mutta onpahan nyt sekin tsekattu. Mistä (yhdistelmästä) Kolkka ottaa seuraavan noutajan, siinäpä kysymys. Alkaisi jo kiire olla kun Pimukin jo on 7 vuotta täyttänyt.

29.6.2013

Hämeenlinnassa beaglet (14) ja flatit (25) arvosteli tulkin välityksellä puolalainen Wojciech Burski.
Tassi, Blackpepoon Be Duett JUN EVA:
Short, beasbone. Feminin head. Weak character. Typical colour. Good proportions. Difficult to judge movement.
Nemi, Blackpepoon Be Dyane JUN H:
Not enough typical for breed. Free shoulders. Long set tail.
Kiira, Isoahon Cindy AVO EH1:
Long. Not enough typical for breed. Free shoulders. Excellent movement. Deep chest.
Ropi, Blackpepoon One Cliff AVO EH4:
Good proportions. Typical head. Good ears. Typical eyes. Correct neck. Deep chest. Good rear angulation. Good shoulder angulation. Typical coat. Sloping croup.
Jetta, Blackpepoon One Creek AVO ERI2:
-tulossa-
Mila, Blackpepoon One Way AVO ERI3:
Small head, deep chest, good rear angulation, turn out front legs, elegant movement, little low set tail, typical coat, straight shoulders.
Tiltu, Blackpepoon Gin Lemon KÄY EH4: Not tall. Good proportions. Typical feminin head. Low set tail. Correct movement.


(lisätty Huikan mejä-arvostelu kesäkuun alkuun)

16.6.2013

Kehätoimitsijana Kotkassa. Labradorien erikoisnäyttelyssä tosin... Nartut arvosteli Jean-Louis Blais, joka ylisti suomalaiset flatit (Kotka kv edellisenä päivänä). Tuloksia näkemättä kerroin flattiemme pohjautuvan pitkälti ruotsalaisiin, ja niinhän se Rop ja Ryp -flatti olikin Ruotsin tuonti. Mukava ja erittäin opettavainen kokemus oli tämä labradoreja kasvattava pariskunta. Rotumääritelmistä.. Sielläpä ruskea lapukka on suklaa, ja kovin olivat ymmällään kun kerroin meillä käytettävän maksanväriä (liver kuten briteissä...)

Ahkera kun on niin ehtii vielä hakutreenit pyöräyttää Sulolle, Maukelle ja Ropille. Eipä ollut ongelmia.

Taka-Tapiolaan on TAAS tehty uusi käyttövalio, Fi Kva Taka-Tapiolan Kaijun-Poika (samasta emästä kuin Pimu). Ja Maurin tytölle Nomesta Avo1.

15.6.2013

Jalostuspäivillä (beagle) Varkaudessa. Itse city aivan kuollut, liekö kaikki Kouvolan Kymi GP raveissa... Kangas, Kilpeläinen, Meriläinen, Virkkala, Savolainen, Malmberg, Kemppainen.... Aktiivisimmat nettikirjoittajat tapahtumasta tällä kertaa puuttuivat. Yksi kuulija nukkui ja puheli omiaan aina välillä, mutta syy lienee iässä (5 kk). Sannan pyynnöstä kerroin Kiiran silmästä.

Kyllä on JÄLLEEN KERRAN Arffmannin Toma onnistunut Koiramme -lehden jutun teossa.

8.-9.6.2013

Kaakon taipumuskokeessa lauantaina starttasi Tuikku, Flatgold's An Eternal Flame. Neljäs hakualueen riista meni rikki tarpeiden teon jälkeen eli tulos Nou0.
1. Sosiaalinen käyttäytyminen  - suhtautuu ystävällisesti vieraisiin ihmisin ja koiriin
2. Uimahalu - liukuu veteen, ui rauhallisesti
3. Hakuinto - liikkuu hyvin alueella ja löytää riistaa hyvin
4. Noutohalu - ottaa linnut oma-aloitteisesti
5. Nouto-ote - lokeista hyvä, aluksi variksista hyvä, jatkossa ote tiukkenee ja koira rikkoo variksen
6. Palauttaminen - lokit rannalle, varikset kiemurrellen ohjaajalle käteen
7. reagointi laukaukseen - peruuttaa laukauksesta ja on hetken aika pelokkaan oloinen, pystyy kuitenkin työskentelemään
8. itseluottamus ja aloitekyky - hyvä
9. Yhteistyö - ok
10. Yleisvaikutelma - mukavasti työskentelevä koira, jolla pieniä puutteita reagoinnissa laukaukseen, valitettavasti tänään koira rikkoo variksen hakutehtävän yhteydessä

Samana päivänä Sulo, Blackpepoon Gin Grape AVO3 tulos - linjalle juuri ennen lähetystä laskeutuneet kolme joutsenta aiheuttivat päänvaivaa. Tuomarina Antti Nurmi. Eka startti avossa ja heti tulos, hienoa.

Sunnuntaina Sulon koe päätyi keskeytykseen, niin ikään linja tuotti taas ongelmia.

Huikka, Blackpepoon Gin Knock
Out MEJÄ-kokeesta Hailuodossa AVO2 36 pisteellä. Hieno homma! Tuomari Rauno Koskinen, ohjaaja MH!
Osoitetaan lähtömakaus ja ohjataan jälkityöhön, sitä tehdään pääasiallisesti maavainulla. Vauhti reipasta kävelyvauhtia. Ensimmäinen osuus jälkitarkkaa työtä, lukuunottamatta yhtä tarkastusta. Makaus nuuhkaistaan vauhdilla ja kulma narun mittaiselle lenkillä. Toisen osuuden alku taas hienosti, mutta ajouran ylityksessä vähän ongelmia ja sen jälkeen alkaa tarkastelut. Päästään kulmalle, makaus merkataan lähes pysähtyen ja kulma 10 metrin tarkastuslenkillä. 50 metriä kulmalta kuono ylös, erkanee jäljestä aina hukkaan asti. Jatketaan puhtaalta. Kaadolle ilmavainulla vähän sivusta. Se kiinnosti. Hienon suorituksen ainoa kauneusvirhe oli riistan perään lähteminen.


2.6.2013

Markkeerauksia veteen Maukelle ja Ropille, markkeerauksia ja ohjauksia Sulolle. Helteistä... Ensi viikolla ei treenejä.

26.5.2013

Tämän päivän treenit jouduttiin perumaan. Eilispäivänä Mauri yritti taipua Kouvolassa mutta oli kukkoillut omiaan ja jäi taipumatta.
Blackpepoon One Path Nou0, tuomari Juha Tenhunen
1.  Sosiaalinen käyttäytyminen Suhtautuu miellyttävästi vieraisiin ihmisiin ja toisiin koiriin.
2.  Uimahalu Menee epäräimättä veteen ja ui hyvin.
3. Hakuinto Nähdyn perusteella riittävä.
4. Noutohalu Ottaa löytämänsä riistan oma-aloitteisesti ylös.
5. Nouto-ote Hyvät otteet riistoista.
6. Palauttaminen Jättää lokit rantaveteen. Jättää toistuvasti variksen palauttamisen kesken.
7. Reagointi laukaukseen Rauhallinen ja tarkkaavainen.
8. Itseluottamus ja aloitekyky Vedessä hyvä.
9. Yhteistyö Riittävä.
10. Yleisvaikutelma Koira, joka tekee hyväksytyn vesityön, mutta jonka koe keskeytyy tänään sen kieltäydyttyä palauttamasta löytämäänsä varista.

19.5.2013

Kasvattini Lassi, Blackpepoon Another Man piipahti meillä kylässä. Mukava nähdä ukkeli niin hyvässä kunnossa ;)

Illan treeneissä vesityötä harjoittelivat Tuikku, Ropi, Mauke ja Sulo.

18.5.2013

Korialla flatit (31) arvosteli Harto Stockmari ja beaglet (11) Jari Fors.
Mauke, Blackpepoon One Path AVO H:
Urosmainen, aavistuksen matalarunkoinen kokonaisuus. Voimakas pää. Toivoisin tummemmat silmät. Hyvä purenta. Toivoisin korostuneemman eturinnan. Suora olkavarsi. Melko hyvä runko mutta pitkä lanneosa. Normaalisti kulmautunut takaosa. Oikea karvanlaatu. Hyvä käytös. Pehmeä ylälinja. Liikkuu ulkokierteisesti edestä, ahtaasti ja jäykästi takaa.
Tassi, Blackpepoon Be Duett JUN EH1:
9 kk, mittasuhteiltaan oikea narttu. Kevyt suippokuonoinen pää, hyvät korvat, hyvä kaula ja selkä. Oikea-asentoiset raajat, häntä kaartuu liikaa. Hyvä karva ja väri. Luonne oikea.
Kiira, Isoahon Cindy AVO ERI1 SA PN1 SERT VSP:
Mittasuhteiltaan oikea. Siro kevyt pää, hyvät korvat, hyvä kaula ja selkä, oikea-asentoiset raajat, melko hyvä häntä, hyvä karva ja väri, kevyt liike, luonne oikea.
Kata, Kuopusmaa Kata VET ERI1 -ROP-VETERAANI :
10 vuotias, hyvin kuntonsa säilyttänyt veteraani, kevyt oikea pää, hyvät korvat, hyvä runko ja raajat, hyvä häntä, ikäisekseen erinomainen liike. Luonne 1.

Kaksoisvalio Benyn poika, Fi Kva Eräsoinnun Pilkku nappasi ensimmäisen sertinsä ja on hyvässä vauhdissa kohti kaksoisvalion arvoa!

12.5.2013

Somuratreeneihin saapuivat Ropi, Mauke ja Sulo. Täytettiin metsä variksilla... Näistä kahdelle on suunnitteilla kokeita ja kahdelle näyttelyitä.


11.5.2013

Erittäin harvat olivat päättäneet ilmoittaa beaglensä Hamina Kv - näyttelyyn... Beaglet (4) arvosteli Gunnar Nymann Tanskasta.
Tassi, Blackpepoon Be Duett PEK1 -:
9 months old. Good substance. Good head proportion. Correct bite. Ok lenght of muzzle and skull. Good ears. Nice neck. Strong topline. Correct set tail and carried. Well muscled hindquarters. Well shaped ribcage. A little short brest bones. Must move with more drive. Ok in rear.
Kiira, Isoahon Cindy AVO ERI1 -:
2 years. Good size, strong body. Good head proportion. Could have a little more lips. Scissor bite. Good eyes.Strong neck. Good topline. Normal angulation. Well shaped ribcage, little short brest bones. Moves with ok lenght of step. Could have more flexibility, close in rear, acceptable in front.

Oikeasti tuomari sanoi Tassista näin (kehätoimitsijan pyynnöstä toistamiseenkin): correct tail set but carried way too gay ja tästä syystä kunniapalkintokin jäi saamatta.

Kiira... ainoana narttuna niin lähellä mutta niin kaukana...

One -pentujen isä sentäs torstaina oli ROP.

5.5.2013

Wido, Pimun sulhanen, tuli aamupäivällä Somuraan. Kolmen päivän yrityksien lopputulos oli, että lauantaina Wido astui Pimun kerran jäämättä nalkkiin. Muut kerrat meni reisille... Pimu eikä Wido kumpikaan olleet ensikertalaisia, eli sinänsä tämä oli vähän outoa. Jäämme odottelemaan josko tuo narttu tuosta kuitenkin alkaisi paisua.

Kajaanin näyttelyssä flatit (9) arvosteli Viveca Lahokoski.
Huikka, Blackpepoon Gin Knock Out EH: Erittäin hyvän tyyppinen, 3 vuotias, melko elegantti uros. Hyvät pään linjat. Hieman kapea kuono. Lyhyt kaula, pystyasentoiset lavat. Ok selkälinja, jyrkkä lantio. Riittävä eturinta. Kokoon nähden saisi olla vahvempi luusto. Rintakehässä riittävä syvyys, mutta saisi olla kaareutuneemmat kyljet. Erinomaiset takakulmaukset. Hyvä turkki. Liikkuu melko ahtaasti takaa ja lyhyellä askeleella sivusta. Miellyttävä käytös ja esiintyminen.

Somuratreeneihin saatiin Ropi ja Sulo, sekä myöhemmin vielä Tuikku. Hienoja onnistumisia ;) Dameja, variksia, kani, fasaani...

4.5.2013

Jaalan ryhmänäyttelyssä kehätoimitsijana. Kirjoittelin tuomarille, joka ensi vuonna samaan aikaan tulee Kaakon Beagle ry:n järjestämään näyttelyyn.

Ajeltiin Pimun kanssa Porvooseen ja Wido ajatteli satsata enemmän intoon kuin taitoon ;)

3.5.2013

Pimu ajeli VW Golfin kanssa Porvooseen. Ajelee sinne uudestaankin, ehkäpä Toyotalla. Kiitokset Ninalle kahvista ja PULLASTA.

28.4.2013

Treeneissä Tuikku, Ropi, Mauri ja Sulo. Tuikulle hakuruutua dameilla ja pari kanijälkeä, pojille malttia ja kanijälkeä. Ja tietty Sulolle sitten muutama sokkolinja, toinen dameilla ja toinen kanilla. Mukana menossa oli kevään ensimmäinen kyy...

27.4.2013

Lahden Kv-näyttelyssä beaglet arvosteli Vladimir Piskay (SK).
Nemi, Blackpepoon Be Dyane PEK1-: Medium size. Good format. Feminine head. Back should be straight. Tail is down. Good in front. Correct angulation. Promising.Ensimmäinen näyttely oli Nemiä vähän jänskättänyt.

21.4.2013

Somuratreeneissä Mauke ja Ropi One-pennuista sekä Sulo Gin-pennuista. Luoksetulolla aloitettiin ja ykkösten kautta rakennettiin kakkosmarkkeeraus, vähän hallintaa ja palkinnoksi vielä parit ykköset. Nuoret miehet näytti komistuneen, johtuiko siitä että tänään Talvitien Marja antoi kolmannen sertin niiden isälle...

FI MVA GILLIAM'S GOLD SUOMI POIKA! Onnea Alex ja Riitta!

Pimu, Taka-Tapiolan Sintonic on aloittanut kiimansa ja astutetaan vapun jälkeen.

20.4.2013

Flattien päänäyttelyssä flattinartut arvosteli Mrs Pamela Stanley.
Mila, Blackpepoon One Way AVO ERI-: Small bitch of nice size, and good proportions. Good bone and depth and bend of stifle.  Reasonable sternum.  Well muscled.  Smooth head through the stop.  Beautiful presentation and  well  shown.  Very workmanlike dog.


6.4.2013

Savitaipaleella beaglet (8) arvosteli Marja Talvitie.
Tassi, Blackpepoon Be Duett PEK1 KP ROP-PENTU:
33 cm. Hieman matalaraajainen, edestä kovin niukasti kulmautunut, kuono-osa saisi olla voimakkaampi, hyvä runko, oikea ylä- ja alalinja, hyvä karva ja väri, liikkuu ok.
Kiira, Isoahon Cindy NUO ERI1 SA PN2 VARASERT:
37 cm. Keskikokoinen, erittäin hyväntyyppinen, otsapenger voisi olla hieman selvempi ja kuonontyvi täyteläisempi. Hyvä kaula, oikea ylä- ja alalinja. Erinomainen takaosa ja häntä, hieman niukat etukulmaukset, hyvä karva ja väri. Tyypilliset liikkeet, ihanat käpälät.
Kata, Kuopumaa Kata VET EH1:
37 cm. Hyvän tyyppinen, hieman matalaraajaisen vaikutelman tekevä, kokoon nähden kevytluustoinen tyttö, 10, hieman iän kuivuttama kuono, hyvä runko, hieman pitkä lanneosa, liikkeessä oikein kannettu häntä, liikkuu hieman ahtaasti takaa.

One -pentujen isälle serti, nyt yhden sertin päässä muotovalion arvosta. Onnea Riitan Alexille, Gilliams Gold Suomi Poika!

24.3.2013

Yhdistystoiminnassa taas, Kaakon Beagle ry:n pilkkikilpailut Kuusaan Riistamiehet ry:n majalla Äijäniemessä Salmentojärvellä. Tassi oli tapahtuman ainut beagle. Järvi oli mitä surkein pilkkijärvi, mutta paras löytyi joukosta silti. Oma poika nääs... Palkinnot korvasivat surkeat saaliit!

21.3.2013

Kanitutkimuksessa Viikissä oli vielä viideskin kani meiltä, eli Lumi jonka historia on tuntematon (Hämeenlinnan eläinsuojeluyhdistykseltä). Sen kaveriksi lähti Lakritsi jolta otettiin röntgenkuvat uusiksi. Hyvin oli hoidettu pupsit, kiitos taas Johannalle.

19.3.2013

Valkealan metsästysyhdistyksen vuosikokous pidetty kodalla tänään.  Osanottajamäärä oli "huikea" niin kuin aina...

Meidän kasvattamia kaneja myydään nyt eläinkaupoissa ;) Kuvan pupuista punaisempi muutti Kuusankoskelle, ruskeampi jatkaa sukua meillä.


17.3.2013

Pieksämäellä beaglein päänäyttelyssä (98) Kiiran arvosteli Paavo Mattila ja muut lisätuomari Matti Hautala.
Tessu, Blackpepoon Be Dyna PEK1-:
Rotutyyppi erittäin hyvä. Sukupuolileima selvä. Hyvä kuono ja kallo-osa, erinomaiset korvat. Liikkuu hyvin. Erinomainen hännän asento. Runko aavistuksen massiivinen. Luonne erinomainen.
Tassi, Blackpepoon Be Duett PEK2-: Rotutyyppi hyvä. Kevyehkö pää. Sukupuolileima vakuuttava. Erinomaiset korvat. Hyvä eturinta ja rintakehä. Kulmaukset riittävät. Runko aavistuksen massiivinen. Hännän asento hyvä. Luonne erinomainen.
Nemi, Blackpepoon Be Dyane PEK POISSA: (Nemi onnistui saamaan nenäpunkkitartunnan)
Kiira, Isoahon Cindy NUO EH3: Hieman varovaisesti esiintyvä nuori narttu, pää saisi olla hieman näyttävämpi, hyvä kaula. Runko saisi olla aavistuksen lyhyempi, hyvät raajat, hyvä karvapeite ja häntä. Liikkuu hyvin.
Kata, Kuopusmaa Kata VET ERI3-:
Erinomainen. Kaunis nartun pää. Hyvät, suorat korvat. Jäntevä kaula. Voimakas eturinta, rintakehä. Raajojen kulmaukset ja liikkeet hyvät. Runko aavistuksen massiivinen. 3-värinen. Luonne sopiva.

Aavistuksen massiivisen esittäjän tytär sijoittui lapsi & koira -kehässä 2. saaden hyviä palkintoja ja iloisen mielen. Säkäkorkeudeksi Katalle saatiin 36 cm ja Tassille 37 cm. Kiiralle ei tee hyvää puolen vuoden näyttelytauko, käytös ei ole aivan vapaa. Näyttelytreeniä jatkossa ympäri vuoden, sanoo toinen omistaja mitä lystää... ;) Pudotusta viime vuoden kauneimmasta nartusta siis jonkun verran!!

Tassin toinen mummo, Fi Mva Kuomionpään Aida oli VSP-VETERAANI, ja Blackpepoon Be C-pentujen isä Fi Mva & Kva Beny palkittiin parhaana käyttökoirana (KÄY ERI1 SA PU-). Näillä näkymin sama koira myöskin edustaa syksyllä Suomea Eurooppa Cupissa. Upeaa oli nähdä kunniapalkinnon kera 4. sijoittunut kasvattajaluokka, jossa oli mukana kaksi kaksoisvaliota sekä yksi yhtä ykköstä vaille kaksoisvalio - näistä vielä kaksi oli yli 10 vuotiaita veteraaneja. Onnittelut  Kuomionpään kenneliin Ristiinaan! Isoahon kasvattajaryhmä oli hienosti kolmas, siinä kolme jälkeläistä kahden maan kaksoisvaliosta Erkistä (Astalan Pelimerkki). Kiira sai kunnian olla mukana ryhmässä. Ulkomuoto ja käyttöominaisuudet saadaan kulkemaan samoissa koirissa jos vain niin tahdotaan.

Edellispäivän vuosikokous kesti 3,5 tuntia ja se pidettiin Hotelli Savonsolmun kokoustilassa ja yövyttiinkin. Hotelli oli koiraharrastajille sopiva ja upealla paikalla, kesällä on varmasti kaunis paikka. Kiitos Annelille joka ystävällisesti otti Pimun hoitoon poikansa Sulon kaveriksi.


2.3.2013

Ajot on ajettu ja koiria on ollut lupa ilmoittaa näyttelyyn... Valkealan perinteinen näyttely Viherpeukaloiden alueella, beaglet (15) arvosteli tuomarimuutoksen johdosta Pirjo Aaltonen. Mutta kyllä me vielä Forsin Jarillekin...
Kiira, Isoahon Cindy NUO ERI1 SA PN2 VARASERT:
37 cm. Oikean kokoinen. Selvä sukupuolileima. Hyvät ääriviivat, varsin hyvät mittasuhteet, kuono-osa voisi olla voimakkaampi, muuten hyvä pää. Hyvä ylälinja ja hännänkiinnitys. Hyvät kulmaukset, vahva runko. Hyvät liikkeet edestä ja takaa.
Kata, Kuopusmaa Kata VET EH2: 37 cm.
Oikean kokoinen, 10-vuotias veteraani narttu. Selvä sukupuolileima, ikäisekseen vetreässä kunnossa. Hyvät pään mittasuhteet. Riittävä kuonon vahvuus, hyvät korvat, tänään vuotavat silmät, hyvät kulmaukset, hieman pehmeät ranteet, hieman pitkä lanneosa, hieman kapeat takaliikkeet. Sivusta liikkuu hyvin.


Meille saapui viikonlopun viettoon Tiltu, Blackpepoon Gin Lemon. Tiltusta lisää muutaman viikon päästä...

17.2.2013

Jahtipäivät käy vähiin, Kiira sai yrittää niin tänään kuin eilenkin mutta ei saanut jänistä jalkeille. Metsässä viihtyy kuitenkin hyvin, luimistelee kun isäntä ehdottaa kotiin lähtöä. Kata on joutunut tyytymään potkukelkkalenkitykseen.

Viikonloppuna meillä oli Tuikku ja se päätti aloittaa kiiman - Pontuksesta varmaan hurjan kivaa!!!

Somuratreenejä on kyselty, josko sitten maaliskuussa aloitellaan?

10.2.2013

Lauantaina piti koirat pitää pois metsästä mutta sunnuntaina pääsi jo koiran kelpoisuutta testaamaan yhä kasvaviin kinoksiin. Puolen tunnin haun jälkeen Kiira sai jäniksen jalkeille ja vei sitä kolme tuntia max. 3 km tunnissa... Hukalta kiinni. Sitkeästi tekee töitä. Ja hölmöilee aina vaan vähemmän...

3.2.2013

Odotukset ei kovin korkealla ajopuolella, mutta Kiiralta meni 8 min. saada jänis jalkeille ja sen perässä melkein 3 tuntia. Siitä ehkä 2 tuntia ihan puhdasta ajoa ja koira ajosta kiinni. Kehittynyt on, eikä ihan aina jaksa hölmöillä.

Meillä piipahti turkkinsa pudottanut Tuikku ja sen beaglevelipoika Pontus.

2.2.2013

Raahen ryhmänäyttelyssä flatit arvosteli Riitta Niemelä.
Mila, Blackpepoon One Way NUO EH1: 1 v 10 kk feminiininen narttu, jolla hyvät mittasuhteet. Hyvä pään pituus, kuono-osa saisi olla täyteläisempi. Hyvä kaula ja selkälinja, hieman pystyt lavat. Aavistuksen ylös kiinnittynyt häntä ja hieman luisu lantio. Eturinta saa vielä täyttyä. Oikeanmuotoinen rintakehä. Erinomaiset takakulmaukset. Saisi olla paremmin kulmautunut edestä. Melko litteät käpälät. Toivoisin liikkeisiin enemmän ulottuvuutta. Erinomainen turkin laatu. Miellyttävä käytös.

Mila potee kiimaa, eikä ollut ihan riemuissaan kaikkien urosten rakkaudentunnustuksista...

17.1.2013

Kuplan, Blackpepoon Be Beetle jälkeläinen Silver Creek's Bera on palkittu ajokokeessa Ruotsin puolella. Uudemmat Kuplan pennut samaisesta kennelistä valmistautuvat lähtöön uusiin koteihin. Kupla näyttää videopätkien perusteella  nauttivan äitiydestään.  Ja voi paksusti...

9.1.2013

Pohjois-Valkealassa liikkuu susi.

2.1. meillä syntyneet 4 kania ovat sen verran kivan värisiä, että röntgensäteellä voisi epäillä olevan osuutensa ;) Kahdesta yksivärisestä sekävärisiä :)
myydään myydään myydään
 

6.1.2013

Yhteisjahtia olisi ollut tarjolla myös tänään, mutta Kiira lähti selvittelemään jäniksen jälkiä toiseen paikkaan. Eihän siitä oikein valmista tullut...

Männä viikolla ratkesi Turon (Blackpepoon Gin Soda) kohtalo. Lohjalaisperhe piti Turoa kahteen otteeseen kokeilussa, ja teki sitten päätöksen. Perheessä on ja on ollut flattejä ennenkin. Kiitos kaikille osapuolille että uusi koti saatiin järjestymään! Järjestän Turon treeneihin ainakin kaneja ;)

5.1.2013

Miesväki beaglein kanssa yhteisjahdissa, joillain saalista (kauriitakin) ja joillain ei... ;) Kiiraa ei juurikaan huvita naamaansa näyttää sen jälkeen kun sen irti päästää.

3.1.2013

Meille syntyi eilen 4 kaninpoikasta lisää, emä sachsengold Bella joka oli tiineenä (mm. rauhoitettiin ja röntgenkuvattiin) Viikissä kanitutkimuksessa. Tämä näpsä lekuri Univetin palveluksessa. Isä on Vanilija, valkoinen pitkäkarvainen nuorimies.


....< alkuun