Kennel Blackpepoon Uutisia vuodelta 2008

28.12.2008

Kata teki tänään metsässä kuuden tunnin työpäivän, ajettavasta vaan ei ollut havaintoa. Oletetaan kuitenkin, että se edelleen pysyy jäniksissä kun ei ole koskaan ajanut muuta. Kata ei myöskään enää liiemmin tule näkösälle, se on ehkä jo riittävän monta kertaa napattu metsästä pois kesken kaiken jotta tytärkin saisi touhuta valoisan aikaan. Nyt onneksi valoisan määrä lisääntyy!

Kuplan vuoro oli eilen lauantaina, pieniä ajonpätkiä tulokseksi. Loppupäivästä Tiku pääsi pölläyttämään rusakoita, mutta todistettavasti meillä tämän homman klaaraa vain Peppi. Ilman saalista siis jäätiin. Tapanina ajatettiin molempia beaglejä ja Katalla hieman vuoti kannuskynnen antura verta.

Ja joulua juhlistettiin valtavan isoilla hirvenluilla, kuinkas muuten;) Ne eivät kuitenkaan löytyneet joulupukin säkistä, vaikka hän innokas mettämies onkin! Eikä kurkistanut kaappeihin tänäkään vuonna!

20.-21.12.2008

Molemmat piikelit olivat työmaalla sunnuntaina, mutta ei ajoja. Eikä kyllä hyppyjäkään missään! Lauantaina Kata pääsi metsään ennen puolta päivää, muttei ajoja eikä jälkiä. Lunta on tullut vähän mutta usein, ja se ilmeisesti pitää pitkäkorvat liikkumattomina. Katalta kuitenkin odotettaisiin, että siitä huolimatta kaivaisi ajettavan liikkeelle. Mutta ei se aina onnistu. Yritystä on kuitenkin vielä ennen joulurauhaa... 
Noutajat jaksavat riehaantua yhä uudelleen uudesta lumesta! Hermo lepää, kun niitä seuraa - nyt kun eletään sitä aikaa, kun kaikki kaapit on siivottava siinä pelossa, että joulupukki kurkistaa kaappeihin!!!

Kiitos kaikille teille, jotka olette muistaneet meitä joulukorteilla;) ja tekstiviesteillä ja sähköpostilla!

19.12.2008

Suuret kiitokset! Etusivulla kuva Ruususta.

Kuplalla oli mahdollisuus päästä haistelemaan jäniksen jälkiä. Isäntä päästi Kuplan autosta sitten, kun oli varma, että tuoreita jälkiä on. Sai jäniksen liikkeelle, ja ajoikin n. 15 minuuttia. Muutama hukka jotka selvitti. Mokoma vaan ei meinaa antaa kiinni - isännältä meinaa mennä hermo... ;)


15.12.2008

Entten tentten... Pyysin toisen lääkärin mielipidettä Pepin etujalan röntgenkuvista: vika on siellä, missä alunperin epäilinkin sen olevan eli käpälässä. Olkanivelet puhtaat, tästä eläinlääkärit siis eri mieltä. Kyynärnivelet puhtaat, tästä oltiin samaa mieltä. Käpälän kahdessa varpaassa nivelrikkoa, ja mahdollisesti vanha murtuma. Loukkaantumisia ei tule mieleen kuin yksi, joitain vuosia taaksepäin kun Peppi veti lapsia ahkiossa. 

14.12.2008

Helsingin Voittaja-08, beaglet (32) arvosteli Jukka Kuusisto.

Kupla, Blackpepoon Be Beetle JUN EH3: Reippaasti esiintyvä juniorinarttu. Varsinkin kuono-osaltaan vielä kevyt pää. Köyristää hieman lanneosaa. Sopivasti kulmautuneet takaraajat. Riittävästi runkoa. Liikkuu riittävän pitkällä askeleella. Esiintyy iloisesti.

Kata pääsi miesten kanssa metsään, ja teki 6,5 tuntia töitä ajaen kahta eri jänistä. Panokset eivät olleet lainkaan piipussa, kun oli tarkoitus saada jänis nurin jousella. Jänis ymmärsi pysyä liikkeellä vaikka tulikin 15 metrin päähän "Robin Hoodista", jotenka metsästäjä ei päässyt tähtäystä pidemmälle. Täytyy ottaa uusiksi...;)

13.12.2008

Kupla pääsi isännän kanssa metsälle, muttei saanut ajoa aikaiseksi. Jälkiä oli, muttei tuoreita. Tosin eivät olleet liikkeellä heti aamusta...
Tutin taitoja veresteltiin (pitkästä aikaa), ja koira oli intoa täynnä kuin ilmapallo. Ja hyvinhän se menikin!

Eilenkin Kupla pääsi metsään, sai ajojakin aikaiseksi ja eteni kauas - riemastuttavinta tässä onkin juuri se, ettei sillä ole viime aikoina mennyt aikaa enää yhtään seurusteluun, vaan se ryhtyy heti ihan aikuisten töihin. Lupaava alku, isäntä on ihan luottavaisin mielin. Perjantai-iltasella olimme lasten kanssa todistamassa miten hyvää talkoohenkeä isännän metsästysseurassa on, kun on niin paljon innokkaita vahtimassa lihan savustusta yötä myöten... Kiitos seurasta ja isännän tehokkaasta kestitsimisestä...

10.12.2008


Tuoreimmassa Golden Ringin julkaisussa oli Pärnäsen Juhan kirjoitus silmistä. Kätevää, kun flateilla tuli jo aikanaan muutaman aktiivisen ihmisen toimesta hoidettua nuo silmäjutut kuntoon, niin voi eläinlääkäritkin käyttää flatteja esimerkkinä;)

Kiitos Weljesten Au G-pentujen omistajat, Juha ja ruby-cavalierin omistaja, tarkistuskappaleet ovat tulleet perille ja anomus pätevöidyksi mikrosirutunnistusmerkitsijäksi on matkalla kennelliittoon.

Riistanhoitotöitä teimme perheen parissa: pari vuotta sitten entisöity ruokinta-automaatti siirrettiin parempaan paikkaan aukon reunaan ja täytettiin kauralla ja heinällä. Muutama muu automaatti täytetty jo eilen.

9.12.2008

Ensimmäinen kasvattamani pentue alkaa olla kokonaan historiaa, kun tänään luotamme eläinlääkärin avustamana poistui melkein 13 vuoden ikään ehtinyt Pipa, Blackpepoon Tiny Toon. Pipa on Toon- pentueen emä ja Moon- pentueen mummo, koira joka oli koko elämänsä ajan hoikka, kiiltäväturkkinen ja terve. Pipa ei tarvinnut ensimmäistäkään lääkekuuria, ja kävi eläinlääkärissä vain rokotuksilla ja terveystarkastuksissa. Itsehoitona (?) sillä oli tapana aika ajoin syödä peräpäänsä tuotokset. Selkeinä vanhenemisen vaivoina Pipalle tuli pidätyskyvyttömyyttä, eikä raajatkaan jaksaneet aina pysyä alla. Pipa nukkui pois kotonaan pelaillen dameilla ja tennispalloilla. Voimia Tainalle ja perheelle!

Iloisempiin asioihin... Hienoa huomata, että Katan siskonpoika, Kuopusmaa Pera, on matkustanut Norjaan, kennel Silver Creek'iin.

7.12.2008

Lauantai-iltaisesta järkytyksestä (...) toipumiseen auttoi, kun Kuplalle saatiin tänään kaadettua ensimmäinen jänis. Aika ison jäniksen ampui Tero, kiitos vaan oikein paljon tarkalle ampujalle. Oli sovittu, ettei saa ampua ennenkuin ajo lähtee, mutta sitten heti nurin... Tero teki hienosti kuten oli sovittu - mahdollisuudet kun olisi ollut ampua heti kun jänis lähti makuulta. Yhdeksän hienoa minuuttia Kupla sai ajaa, tuli kaadolle ja pyöritteli jänistä. Kupla sai sydämen, ja poikani kantoi saaliin pois metsästä. Jatkossa Kupla saakin sitten vain ajella, ei ole tarvetta ampua.

Miehet ottivat autosta uutta voimaa eli Katan, tekivät tulet ja makkaranpaiston taustamusiikkina kuuntelivat Katan ajoa. Tänään olikin sitten vaikeuksia saada koira ajosta pois. Mukava oli huomata eilisistä lopputuloksista, että parhaan ajokoiran titteli tuli melkein sukuun , kun Taka-Tapiolan Ville ajoi kokeen ainokaisen kakkostuloksen. Onnittelut kasvattajalle Mänttään! ;)

6.12.2008

Vuosi sitten olin ensimmäisessä ajokokeessa kuuntelemassa oman koiran ajoa, ja tänään tasan vuotta myöhemmin olin ensimmäistä kertaa palkintotuomarina riistanhoitoyhdistyksen mestaruuskokeessa. Koettelussa oli suomenajokoira, jolle saatiin valitettavasti vain hakuminuutit. Keli oli hyvä, jälkiäkin oli (hirvi, kettu, lumikko, kärppä, hiiri) muttei oikein hypyn hyppyä siltä eläimeltä mitä etsittiin. Mukava päivä joka tapauksessa!

Samassa kokeessa oli isäntä Katan kanssa, ensimmäinen erä oli hakua 119 minuuttia, jänis ylös ja ajoa 49 minuuttia. Toisessa erässä teki muutaman lenkin, ja sitten täydellinen stoppi. Isäntä päätti luopua. Yleensähän luovutaan silloin kun ollaan vaarassa tulla suljetuksi...

Kotona älysin, että Katahan on kuin kuivan kesän orava, ja luulenpa että ruokahuolto (minä...) on pahasti pettänyt. Ei muuta kuin uusi mato koukkuun! 


5.12.2008

Isännällä oli mahdollisuus viedä Kupla Anttilan Erämiesten maastoihin. Alkuviikosta isäntä jo lupasi, että perjantaina ampuu Kuplalle ensimmäisen jäniksen. Metsässä vietettyjä tunteja kertyi mukavasti, ja kelikin oli ajoja ajatellen hyvä. Kaksi eri jänistä sai liikkeelle vieden molempia kymmenisen minuuttia. Toisen jäniksen isäntä näki heti ajon alkaessa, ja oli ollut "tosi iso köllykkä"... Vaan eipä tullut ampumahollille. Kupla oppii uutta kaiken aikaa, tänään mm. oman hajun peittämistä hirven jätöksillä.

Tiistaina Kata oli metsässä, ja liikutti ilmeisesti tuota samaa "kollykkää" - hukka oli tullut panssariautouralle. Keskiviikkona Kupla oli metsällä tässä kirkolla, sai isännän avustamana ajon mutta jänis paineli heti tielle ja sieltä silmäterä piti hakea pois.

Linnan juhliin emme tänäkään vuonna saaneet kutsua (???). Huomiselle piti sitten keksiä muuta ohjelmaa... Etusivulla on kuva Lassista, jolla pentueen ainoana on äidiltään peritty vastakarvapiirto silmien välissä. Ei kuitenkaan yhtä selvä. Lassi on myös hyvä esimerkki flatista, jolla on aivan liian suuret korvat! Terveisiä Keski-Suomeen;)

2.12.2008

Tietokantaan on ilmestynyt Hyvinkään näyttelyn jälkeisellä viikolla kuvatun Ellan, Blackpepoon Moon Cloud, tiedot. Kyynärpäät 0/0 ja lonkat B/A. Hienoa! Pepin ja Viton kuudesta pennusta on nyt neljä katsottu, kaikki terveitä. 

1.12.2008

Susihavainto Valkealan Majalammella. Mielenkiinnolla odotellaan, miten onnistuu tulevan viikonlopun ajokokeet Valkealassa...

30.11.2008

Rusakkojahtiin miesväen kanssa heti aamuselta pääsivät Pimu ja Tiku. Yhden saivat liikkeelle, muttei pataan asti. Kata pääsi myös metsään, alle puolen tunnin haun jälkeen jänis ylös ja kuljetti sitä jonkun aikaa. Ajo päätyi tielle ja miehet päättivät ottaa koiran kiinni. Kataa on tarkoituksellakin viety metsään vähän myöhemmin eikä heti aamusta. Kuntoa rouvalla on, samoin haku on ihan ok, mutta se ajotaito... Ennen pimeää Kuplakin pääsi metsään, mutta teki vain pieniä pistoja eikä saanut ajoa aikaiseksi.

29.11.2008

Kupla ajoi aamulla 40 minuuttia putkeen, havaintoa ajettavasta ei ollut. Kata pääsi myöhemmin töihin, sekin sai kaksi eri jänistä liikkeelle ja isännän oli odoteltava sitä nuotiolla iltapimeällä, kun se ei kutsumalla tullut pois metsästä. Kuplakin oli aamulla pitänyt hakea pois - ihan hyvä juttu...;)

Omalla seurallamme oli hirvipeijaiset, jonne saapui mukavasti väkeä. Lupia oli tänä vuonna vain 1 + 1, joista vasa vielä jatkaa matkaa. Mahtavan sopan sai aikaiseksi toisen seuran emäntä; kiitos Tuija! Noutajaharrastajat on niin näppärii...!

26.11.2008


Moona on edelleen hienosti "jyvällä" ajohommissa. Mukavaa, että omistajilta löytyy niin hyvin aikaa viedä neitiä metsään! Meillä peltolenkkeily vaihtui potkukelkkailuun... Hyvin kulkee kolmen noutajan kanssa! Koirat osaavat ottaa lumesta kaiken irti niinkuin lapsetkin.

25.11.2008

Imatralta kuului loistavia uutisia: lumien tultua Moona, Blackpepoon Be Brava, on päräyttänyt jo yli tunnin jänisajon, ja 40 minuutin rusakkoajon. Todella hienoa, me kun isännän kanssa olimme Moonan omistajille luvanneet, että lumien tultua kulkee jo hienosti - oli sen verran hyvin tyttö jyvällä jo paljaalla kelillä. Oman muistini virkistämiseksi piti oikein käydä katsomassa isän, Huuhkajan Jekun, paljaan kelin ykkösen pisteet ja niitähän oli yli 95 ;)

22.11.2008

Jyväskylä KV, flatit (86) arvosteli Yochai Barak Israelista ja beaglet (19) John Wauben Alankomaista:

Pimu, Taka-Tapiolan Sintonic AVO EH-: Ok in type. Feminine. Balanced body. Good bone & angulation. Must have stronger topline & be more even on move. Good temperament.
Kupla, Blackpepoon Be Beetle JUN EH2: 10 months, correct feminine type. Needs mature in all parts. Feminine head. Moderate broad skull but muzzle is still a bit small. Good neck. Topline could be stronger. Angulation in front ok, bit straight in the back. High in hocks. Ribcage is correct, good feet. Very nice temperament . Movement could gain more power.

Pentuluokassa kävivät pyörähtämässä Tutin pojat Kilu, Blackpepoon Another View ja Lassi, Blackpepoon Another Man. Kiitokset seurasta;)

Kuhmon rytmiryhmä on saaressa Katan, suomenajokoiran ja mäykyn kanssa. Saaliiksi toistaiseksi vain kalaa, liikuntaa ja raitista ilmaa...

20.11.2008

Anttilan erämiesten metsästäjät  vastasivat tänään virka-apupyyntöön kuorma-autoilijan töytäistyä yksin liikkunutta naarassutta. Suden kärsimykset ovat ohi taitavien metsästäjien ripeän toiminnan ansiosta. Onneksi metsästäjät omalla ajallaan ilman korvausta ovat valmiit lähtemään haavoittuneiden eläinten perään! Metsästys on loistava harrastus.16.11.2008

Käväisimme Lahdessa Suomen noutajakoirajärjestön syyskokouksessa. Merkittävin asia mielestäni oli tollereiden uusi perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma (pevisa), johon tuli useita muutoksia edelliseen verrattuna.

Kuplan ja Katan etsiessä jäniksiä Valkealan metsistä (Kata ajoikin), ajettiin Hartolassa rodulle uusi ajovoittaja. Onnittelut menestyneille. Kaksipäiväisessä kokeessa oli paljon pelkkiä hakupisteitä, viime vuoden mestarikin jäi hakupisteille.

15.11.2008

Ryhmänäyttelyssä Jaalassa, beaglet (12) arvosteli Paavo Mattila ja flatit (16) Leni Finne:

Pora, Blackpepoon Be Bora JUN ERI1 PU3 VARA-SERT
Kupla, Blackpepoon Be Beetle JUN EH1: Koko 36 cm. Kaunis nuori narttu. Hyvät mittasuhteet. Kuono voisi olla aavistuksen täyteläisempi. Hyvä kaula. Sopusuhtainen runko. Ylälinja saisi olla vieläkin parempi. Hyvät raajat. Erittäin hyvä häntä. Hyvä karvapeite ja liikkeet. Miellyttävä luonne.
Kata, Kuopusmaa Kata AVO ERI-: Koko 38 cm. Kaunis narttu. Kuono voisi olla hieman täyteläisempi. Kauniit korvat, hyvä kaula. Vahva runko. Hyvä ylälinja. Hyväasentoiset raajat. Aavistuksen taakse jäävä häntä. Liikkuu erittäin hyvin. Miellyttävä luonne.

Aivan loistava aloitus Poralta virallisissa luokissa! Poran arvostelussa oli huomautus kuonosta, muuten oli positiivista. Kupla oli aika lähellä erinomaista, ja tuomarin sanat jäivät mieltä lämmittämään... Kataahan minun ei pitänyt enää minnekään ilmoittaa, mutta älysin ettei sillä tältä kaudelta ole erinomaista ja siitä kasvattaja saa paremmin pisteitä jos aikoo osallistua vuoden kasvattajakisaan;) Tulihan se erinomainen sieltä. Kataa sain liikuttaa enemmänkin tuomarin kehuessa sen liikkeitä yleisölle.

Pimu, Taka-Tapiolan Sintonic AVO ERI2 PN4 VARA-SERT: Oikeat mittasuhteet, sopiva luusto, oikealinjainen pää, lähes pyöreät silmät, hyvät korvat, oikea ylälinja, riittävä eturinta, hieman pysty olkavarsi, oikeanmallinen rintakehä. Hyvät takakulmaukset, hyvä karva. Riittävä askelpituus. Hieman leveä edestä.

Eli tämmöinen vara-sertipäivä;) Lohduttavaa, että liippasi Pimulla niin läheltä sertiä, joka siis olisi ollut kolmas jos olisi kohdalle osunut.

Kaakon noutajakoirayhdistyksellä on tänään ollut sääntömääräinen syyskokous, jossa yhdistykselle on valittu uusi puheenjohtaja. Kiitokset luottamuksesta! Tämähän tarkoittaa, etten ensi vuonna ole sihteerinä;) 

Näyttelyn jälkeen isäntä ja poika painattivat kiireellä metsään Katan kanssa, ja jänis sai kyytiä vielä pimeälläkin. Aamulla ennen näyttelyä Kupla kävi metsässä, muttei mainittavampaa tulosta. 

12.11.2008

Pääsin yllättäen tutustumaan luolakoiran työskentelyyn, kiitos siitä. Pienpetoja on harvennettu... Aina välillä sitä pysähtyy miettimään, minkä työn ihminen on tehnyt jalostaessaan eri tehtäviin soveltuvia käyttökoiria. Yhtä lailla mietityttää miten moni on valmis vetämään saavutetut ominaisuudet vessanpöntöstä alas.

Kennelliiton kurssikokeiden tulokset tulivat, molemmat kokeet hyväksyttyjä.

Tältä aamulta varma havainto kahdesta sudesta Keisanmäestä Selänpäähän vievällä tiellä, Torasjokivartta tulossa kohti Sopasta ja Anttilaa.

8.11.2008

Olimme isännän kanssa Haminassa suorittamassa viimeisiä palkintotuomariharjoitteluita. Ihmisaistein keli oli ihan priimaa, mutta ei se aina niin helppoa ole. .. Oma Mimmimme sai ekan ajon kolmen minuutin haun jälkeen, ja ajoi sujui mukavasti pitäen tuomarit liikkeellä. Hukkatyöskentelyn aikana ylituomarilta tuli käsky kytkeä koira - läheisen joen takaa olivat Ruotilan hirvimiehet havainneet kolme sutta ja meidän oli vaihdettava varamaastoon. Ekaa erää jatkettiin, ja jänis löytyi. Myös toisessa erässä ajettava löytyi. Kiitokset mukavasta päivästä S. Lahtelalle ja L. Reijoselle, sekä koiran ohjaajalle. Ylituomarin puhuttelustakin selvittiin hengissä.

Isännän koettelussa ollut koira sai myös molemmissa erissä jänön liikkeelle. Suurin riemu päivän aikana oli, että Mira, Blackpepoon Be Boxer, päräytti elämänsä ekan ajon ja minuuttejakin kertyi mukavasti! Hyvä pojat ja Mira!

5.11.2008

Valkealan kirkonkylältä on yksi pätevä suomenajokoira poissa, kun se tänään puolenpäivän jälkeen päätyi suden tappamaksi Pohjois-Valkealassa. Koirasta on ollut juttua MetsästysKoiramme -lehdessä 10/2007 sivut 10-11. Osanotto!

2.11.2008

Kupla touhusi metsässä melkein puoli tuntia, ja jänistä se ajoi 15 minuuttia. Tosin puhdasta ajoääntä siitä oli 12 minuuttia, alku meni vingautellessa. Jänis oli ehkä hermostunut kun koira lähestyi ja oli jo lähtenyt liikkeelle, Kupla sitten tuoreella jäljellä päästeli riemuaan... Ajon lähdettyä isäntä oli tyytyväinen ääneen - kuuluvuutta on, samoin intohimoa. Parempi ääni Kuplalla on kuin emällään. Ja jos ajatellaan, että Kata ajoi ensimmäisen kerran 10 kuukauden iässä, ja Kupla täyttää tämän kuukauden 16. päivä, niin Kupla on myös aikaisemmin syttynyt. Yöllä ei ollut satanut, ja aamulla oli pakkasta, eli kelikin oli suotuisa aloittelijalle.

Kata haeskeli ajettavaa kolme tuntia muttei saanut sitä liikkeelle. Paikkakaan ei tosin ollut mieleinen, mutta parempiin paikkoihin päästään kunhan hirvet ovat nurin.

1.11.2008

Nyt olemme askelta lähempänä palkintotuomarikorttia, kun teimme harjoittelut Anjalankoskella järjestetyssä ajokokeessa. Ajokokeeseen oli ilmoittautunut kuusi suomenajokoiraa, ja vaikka paikalle saapuessamme näimme yhden valkoisen jäniksen pomppimassa tiellä, ei kaikki koirat saaneet jänistä liikkeelle. Minun ryhmässä ensimmäistä ajoa odoteltiin pitkään kunnes se käynnistyi, ja kun toisessa erässä ei ajettavaa löytynyt, jäi koira ilman tulosta. Isännällä oli enemmän tapahtumia, ja koira ajoi hyvän AJOK3 tuloksen. Syksyn ensimmäinen räntäsade saatiin alas päivän aikana. Nyt täytyy katsoa sopiva päivä toiselle harjoittelulle. Palkintotuomarikortit kun oleellisesti ovat apuna siinä vaiheessa, kun kasvattimme omistajat haluavat mennä kokeeseen;)

31.10.2008

Pimulle pitkästä aikaa nouto. Kiitokset jahtikavereille kun pääsimme mukaan;) Yritimme jo viikolla aiemmin Pimun kanssa iltasella saada saalista, mutta sorsia ei ollut. Tuli kylläkin paikka ampua treenitavaraa, ja laukauksen lähdettyä ihmettelin kovasti millä paukuilla sitä oikein oli liikkeelle lähdetty... Aseen taittamisen jälkeen älysin, että ampuessani kerran olikin tyhjentynyt molemmat piiput. Tänään oli aseen käsittelyssä aimo annos epävarmuutta mukana. Kokemus luo varmuutta, vai miten se nyt oli...

28.10.2008

Ajokoirauros kadonnut Rautjärvi-Kyykoski alueella 23.10. Perjantai-iltana susihavainto Valkealan kirkonkylältä 3 kilometriä pohjoisen suuntaan; suomenajokoiran (ja beaglen) omistaja havainnut suden pyrkimässä koiransa tarhaan. Eilen 27.10. susihavainto vanhan Haukjärven kaupan luona, eli kirkonkylältä Vuohijärvelle menevän tien ja Selänpäähän menevän tien risteysalueelta.

Metsästäjänoppaasta (painos 1992) napattua: Suden kuulo ja hajuaisti ovat erittäin tarkat. Tämän vuoksi suden pääsee näkemään vain hyvällä onnella, koska susi pyrkii karttamaan ihmistä. Suhteellinen käsite tuo "hyvä onni". Ehkä uudemmissa painoksissa on nykyaikaisempi teksti...

26.10.2008

Kupla ja Kata metsässä, Kata sai yli tunnin haun jälkeen jäniksen liikkeelle, ja isäntä naatiskeli ja kuunteli kuinka hyvin ajo kulki. Näkikin jänön pariin kertaan, ja se oli jo melkein kokonaan valkoinen. Nyt on siis jo toinen syy odottaa sitä lunta. Perheellinen mies joutui poistumaan metsästä luistelun (!) vuoksi, jotenka minä kiiruhdin paikkaamaan isäntää metsään. Tutkan perusteella ajeli kaukana vielä vahdin vaihdon aikaan, mutta aika pian Kata päätyi luokseni ja kun se tuli jo kolmannen kerran, päätin kytkeä sen ja lähteä kuivattelemaan vaatteita;)

25.10.2008

Seinäjoella näyttelyssä pentuluokassa Laku ja Jippu, tuomarina Bjarne Sörensen (7):
Laku, Blackpepoon Another Point PEK1 KP VSP-PENTU: Very promising. Very nice head & expression. Ears setted a bit low. Good bone & feet. Moves well. Very well presented.
 
Laku, Blackpepoon Another Point
Jippu, Blackpepoon Another One PEK-

Molemmat beaglet metsässä, Kupla touhuili jo enemmän tosissaan. Kata haki ja haki, maasto täysin jäljetön koiran käytöksestä päätellen. Ja tulihan sitä vettäkin yöllä.

24.10.2008

Kennelliiton tietokannassa on mielenkiintoisia asioita. Esim. flattien sukutauluissa kummittelee isänä ja poikana samanniminen koira samalla rekisterinumerolla (S43670/96). Luulin, että vain yhdellä tuontikoiralla sukutaulu on väärin, mutta kyllä se on usemmalla. Olen tästä tietty kennelliiton "korjaukset" sähköpostiin laittanut viestiä. Aikoinaan myös huomasin Aakelta, Beanit State Secret, hävinneen kokonaan silmälausunnon ja siitä viestin kennelliittoon. Lausunto löytyi ja päivämäärä on kohdallaan, diagnoosi näyttää siltä kuin löydöksiä olisi ollut tasan 0, vaikka siltä löytyi coloboma eli silmässä on reikä. Coloboma on joillain roduilla käsittääkseni hyvinkin yleinen, ja vaikuttanee jalostukseenkin mutta ilmeisesti silmäkoodit kennelliitossa on rotukohtaiset. Coloboman löytänyt lääkäri ehdottomasti oli sitä mieltä, ettei koira sovellu löydöksen vuoksi jalostukseen. 

Pimun, Taka-Tapiolan Sintonic, polvi- ja silmälausunnot näkyy jo nyt Koiranet tiedostossa, eli puolitoista viikkoa eläinlääkärikäynnin jälkeen. Käsittämättömän nopeaa toimintaa!

21.10.2008

Sanomalehtien uutiskynnyksen yli ei raadot  enää pääse. Valkealan Oravalassakin susihavainto 20.10.
 Parikkala lauantaiaamuna 18.10., neljä sutta hyökkäsi koiran kimppuun, joka oli isäntänsä kanssa postia hakemassa.


20.10.2008

Teijan ja Putin (Huom. Eki, ei Vladimir...) bretoni Cash eli Käpsy kävi meillä etsimässä fasaaneja, jotka ovat olleet häveksissä siitä asti kun lokakuun ekalla viikolla puitiin vehnä. Ei ollut merkkiäkään fasuista. Muutama riistakontakti oli; toinen liian lähellä asutusta (teeri) ja toinen oli jänis. Onnea ja menestystä koeuralle edelleen ja koeuran jälkeen voi sitten tulla meille jäniskoiraksi;) Intohimoinen ääni...

19.10.2008

Kupla pääsi isännän kanssa metsään jo ennen aamun valkenemista, mutta enimmäkseen sitä kiinnosti hiiren ja myyrän hajut ja jouti pian pois metsästä.Yöllä ei ollut satanut eikä vielä aamullakaan tullut vettä, ja keli oli ihan tyyni. Pojan kanssa lähdettiin mukaan, kun isäntä vaihtoi Kataan. 15 minuutin haun jälkeen oli jänis ylhäällä, ajoa kesti jonkun aikaa kunnes koira päätyi semmoiseen paikkaan, että se piti hakea pois. Siirryttiin reilun vesisateen saattelemana toiseen paikkaan, ja Katan hieroessa itseään märkään sammaleeseen päätin minä poistua paikalta. Isäntä lupasi soitella jos ajo lähtee...

Niinhän siinä kävi, että uusi ajettava ylhäällä klo 11.02 ja pakkohan se oli mennä takaisin metsään, kun puhelimen välityksellä kuulin ajon. Heti passipaikalle saapuessani jänis tuli näytille, huomasi meidät ja palasi takaisin kunnes vähän matkan päästä loikkasi metsään. Se oli jo toinen kerta, kun jänis oli siinä käynyt ja päätin jäädä siihen passiin. Isäntä sitä oli vähän säästellyt. Minulla kun ei ole vielä ensimmäistäkään jänistä saalistilastossa. Niinhän siinä kävi että siihen samaan paikkaan se  tuli kolmannen kerran ja se oli sille jänikselle sitten viimeinen kerta kellon näyttäessä aikaa 12.36. Sitä jänistä Kata ajoi siis puolitoista tuntia. Savikiekkoihin osuminen on todella vaikeaa kun jänikseen vertaa ;) Tosin kaksi paukkua siihen meni. Mielestäni kesti aika kauan ennenkuin Kata päätyi paikalle, ja häipyi saman tien. Se piti erikseen kutsua paikalle hakemaan oma palkkansa. Kiitin koiraa oikein kunnolla - kokemus oli taas semmoinen ettei se dementiankaan iskiessä poistu mielestä.

Kupla ja Kata kävivät lauantainakin metsällä ja Kata ajoikin vähän. Perjantai-iltana olimme Pimun kanssa iltalennolla. Telkkä kävi heti toteamassa meidän laittamat kuvat fiktioksi, ja yksinäinen heinurikin kiersi meidät. Neljän heinuriporukka lensi korkealta suoraan yli eikä niillekään meidän kuvat ja sorsapilli kelvanneet. Pimun kaula venyi kaksinkertaiseksi, kun hämärissä soudettiin pois läheltä kahta joutsenta.


14.10.2008

Voi itku. Kolmas koirani, ihana Iina, Fin Mva Barbara, pyöräytti yli 9 vuotta sitten itsestään kopion eli Rinan, Blackpepoon Ghost Frump. Säteilevä ja iloinen, flattien flatti Rina oli koira josta kenelläkään ei ollut pahaa sanottavaa vaikka siinä niitä flattimäisiä piirteitä oli enemmänkin. Rina oli superterve koira, en muista sen sairastaneen mitään elämänsä ensimmäisinä kahdeksana vuotena. Viimeisen vuoden sisään eläinlääkärireissut tulivat tutummiksi, kun nisiin ilmaantui maitorauhaskasvaimia ja ne leikattiin pois. Valeraskaudet vaivasivat myös, ja odoteltiin sopivaa hetkeä jolloin kohdun voisi poistaa. Leikkaukseen valmistuduttiin huolellisesti ottamalla kaikki mahdolliset verikokeet, jotka indikoivat koiran tilaa ja nekin osoittivat koiran olevan huippukunnossa. Tasan 2 kuukautta sitten kohtu poistettiin, ja samalla kurkistettiin sisuksiin ja todettiin kaiken olevan ok. Odoteltiin tervehtymistä ja suunnitelmissa hoikistuvalle ja elämänsä kunnossa olevalle nartulle oli metsästyskokeita ja mahdollisesti myös toko-kokeita. Satu oli niin onnellinen reipastuneesta koirastaan.

Toipilasaikana Rinalle ilmaantui molemmille kainalon seuduille pehmeän, mutta revenneen syylän näköisiä patikoita jotka kutisivat. Kuuri auttoi kutinaan, patikat jäivät kuitenkin ja kaksi viikkoa sitten niistä laitettiin patologille koepalat. Tässä kohtaa täytyy myös huomauttaa, että koiralla oli koko elämänsä ajan eri paikoissa pieniä syyliä (löysiä ihopussukoita) ja ihon alla pieniä lipoomia, rasvakasvaimia.  Histiosytäärinen sarkooma, näin taisi lukea patologin lausunnossa. Sarkooma on ärhäkkä, ja lähettää nopeasti etäpesäkkeitä. Patologin lausunnon jälkeen Rina taas lääkäriin röntgeniin ja ultraan - kasvaimia löytyi viime viikolla eturinnan yläpuolelta kurkkutorven vierestä, takaraajojen välistä nivusista (pingispallon kokoinen), maksasta (nyrkinkokoinen!) ja lopulta myös suusta. Patologin lausunnossa tyyppirotuna tälle sairaudelle on ilmoittu berninpaimenkoira, mutta myös sileäkarvainen noutaja, ja tämä on sairaus johon Hannes Lohen tutkimusryhmäkin yrittää löytää jonkinlaista selitystä. Rinan näyte on mukana tutkimuksessa. Patologin ratkaisu vaivaan oli yksiselitteinen. Eutanasia. Koira on ihmisen paras ystävä, ja ihminen voi osoittaa oman ystävyytensä koiralle päästämällä se silloin pois, kun sillä vielä on kivaa eikä kivut vaivaa. Nyt Rinan on hyvä olla. Kiitos Satu.
 Keskeillä Rina, Blackpepoon Ghost Frump 1.9.1999 - 14.10.2008 (vas. Tutti, Batzi's Caliphcaliandra, oik. Whisky, Batzi's Caliph Rothrock)

Haikein mielin, "Iinan uudelleen menettäneenä", ajelin Lahteen Pärnäselle kontrolliin Kuplan kanssa. Silmä oli erittäin hyvin parantunut ja lääkärille tämä oli kovin poikkeuksellinen tapaus. Kupla sai luvan ruveta taas jäniskoiraharjoittelijaksi ja isäntä lupasi sen viedä kartanon metsään. Saa nähdä minkä hepulin siellä saa... Mukana Lahdessa oli Pimu, joka sai polvidiagnoosiksi 0/0 ja silmät ok (oikeaan silmään merkittiin yksi pilkku ja pigmenttiläiskä).

Yhdeksästä harjoitustyöstä (mikrosirut) on nyt kulunut vaaditut 2 kuukautta. Toivottavasti piakkoin saan pätevyyden asentaa mikrosiruja koirille.

11.-12.10.2008

Lauantaina isäntä kiersi kaislikoita Masin ja sen isännän kanssa, ja myöhemmin illalla menivät vielä iltalennolle. Päivän aikana muutama ampumapaikka, muttei saalista. Illalla Pimukin oli mukana.

Lauantaina Katakin pääsi aamusta metsään tähän lähelle, normaali ajomaastot jätettiin hirvimiehille. Vettä oli tullut yön aikana ja satoi koko päivän, eikä Kata saanut ajoa.  Sunnuntaina mentiin sitten metsälle koko porukka tytärtä lukuunottamatta, ja koiran käytöksestä kyllä näki ettei yöllistä jälkeä millään löytynyt. Parin tunnin haun jälkeen hännästä näki, että vihdoin löytyi joku haju, mutta siitäkään ei ajo käynnistynyt. 

Viikonloppuna Tikun Mida-sisko nappasi hienosti AVO1 tuloksen, ja kilpailee ensi vuonna voittajaluokassa siskonsa Ripsan, veljensä Rapen ja äitinsä Trinen kanssa. Upeeta! Odotellaan ensi vuotta ja kuningattarelle kruunua;) Pikaista paranemista Trinelle! 

10.10.2008

Minä isännän ja Pimun kanssa iltalennolla. Aseteltiin kuvat tuppaan viereen, ja rantauduttiin kuivalle saarekkeelle. Isäntä pillitteli erinäisiä kertoja eikä oikein mitään missään. Isännän olemuksesta näki, että jotain on tulossa ja siihen asti Pimukin jaksoi olla ihan hiljaa. Pimullekin oli liikaa, kun alle kymmenen metrin päähän suoraan eteemme laskeutui sorsa eikä häiriintynyt edes kännykästä. Maltilla odoteltiin lisää, mutta kun muita ei tullut, niin isäntä kiersi oikealta ja se hyppäsi mukavasti lentoon vasempaan minua kohti. Ammuttiin samaan aikaan, eikä isännän mielestä voi sanoa kumman laakilla tippui (mutta kyllähän se minun laakista tippui). Pimu klaarasi oman hommansa hienosti heti luvan saatuaan.

Pimulle varmaan oli hyväksi, kun se sai aluksi vain istua veneessä käskyn alla, kun valosan aikaan laskimme verkot järveen. Suuri parvi hanhia lähti meitä karkuun kovaa kaakattaen - eivät tienneet olevansa toisen seuran alueella. Myös sorsia lenteli karkuun.

9.10.2008

Unohtunut tosiaan mainita, miten noutajan taidot voivat jänismetsälläkin tulla tarpeeseen. Viikonlopun jänisajon luultiin päättyvän laukaukseen, mutta jänispä jatkoikin matkaa heti kun ampuja oli ilmestynyt viereen. Koira ei vielä ollut samassa kohtaa, vaan oli jänistä n.10 minuuttia perässä. Ampuja sai tavoitettua aseella uudemman kerran, ja yksi aseeton seurueen jäsen yritti jänistä juostenkin kiinni. Se olisi pitänyt nähdä, mitä hän olisi jänikselle tehnyt;) Mutta jänispä jatkoi matkaa, Kata jatkoi ajoa ja äänistä päätellen sai sen kiinni. Seurueen tullessa lähelle ylpeä ja iloinen Kata tuli isäntää vastaan ilmeellä "mitäs leikittäis seuraavaksi" eikä sillä ollut aikomustakaan näyttää missä jänis on. Miehissä etsivät tiheäkasvustoista aluetta ristiin rastiin mutta ei vaan löytynyt. Ei auttanut muu kuin hypätä autoon, ja hakea avuksi Peppi ja Tiku. Tiku sen sieltä sitten löysi ja kiikutti isännälle. Olisi ollut harmi jos ampujan ensimmäinen jänis olisi jäänyt häveksiin.

Ja jos nyt jollain sattuu olemaan tulevana viikonloppuna jossain päin Suomea noutajien metsästyskokeen B-koe.... niin me toivotamme ihan hurjasti onnea ja menestystä ;)Pakatkaa mukaan PALJON kuivia vaihtovaatteita!

8.10.2008

Rinasta, Blackpepoon Ghost Frump, saatiin patologin lausunto koepaloista. Palaan tarkkaan diagnoosiin myöhemmin. Voimia Satulle!

Minulla ja aika monella muullakin olisi skarpattavaa noissa iäkkäiden flattien silmätarkastuksissa. Ymmärrän, että silmät jäävät katsomatta silloin, kun ei ole millään tavalla aktiivi rodun parissa mutta anteeksiantamatonta meille kaikille aktiivisemmille on, ettei niitä silmiä myöhemmällä iällä tarkistuteta. Itse olen pyrkinyt siihen, että koiraani astuttaessani olen yrittänyt saada sen molemmat vanhemmat tarkistuksiin. Ensimmäisen pentueeni isän Elmon, Fin Mva & Jva Emanon Black Velour, silmät katsottiin sen ollessa 8 vuotias. Iinalta, Fin Mva Barbara, sen ollessa 9 vuotias. Pipalta, Blackpepoon Tiny Toon, sen ollessa melkein 11 vuotias ja sen sulhaselta Topilta, Fin Mva Blackpicks Peter Pan, sen ollessa 8 vuotias.

Tästä huolimatta on minun häpeä, että aika monella kasvatillani ei ole sitä ensimmäistäkään silmätarkastusta. Jatkossakin aion pitää huolen siitä, että ainakin jalostukseen käytetty materiaali käy tarkistuksissa iäkkäänäkin.

Iltasella Tiku pääsi isännän kanssa hanhestamaan. Havaintoja oli, mutta ampumaan eivät päässeet. Moonan, Blackpepoon Be Brava, omistaja taasen "oli pakotettu" ampumaan kanukki kesken kaiken kun Moona vielä etsi ajettavaa. Laukauksesta lie saanut virtaa, kun rusakkokin löytyi ajettavaksi;) Hieno homma.

7.10.2008

Pimu pääsi isännän ja tarkemman ampujan kanssa sorsaan, ei saalista. Paljon niitä sorsia kyllä oli. Pimu oli päästänyt vähän ääntä sorsapillityksen aikana.

4.-5.10.2008

Pentutreffeille saatiin hienosti seitsemästä pennusta kuusi: Laku, Jami, Kilu, Lassi, Ilona ja Maya. Lisäksi Ilonan seuraneitinä tuli edellisestä pentueesta mukaan Ella ja  tietysti paikalla oli myös pentujen emä Tutti. Eki aloitteli testaamalla kaikilta ensin ne ihan perusasiat, joita on pikkupennusta asti harjoiteltu päivittäin eli luoksetulo, paikalla pysyminen ja paikalla pysyminen häiriön (lähelle putoavat damit) kanssa. Päivän edetessä pellolle harjoittelemaan jäivät koirat, joilla nämä asiat olivat pääsääntöisesti kunnossa.  Eki toteutti siis koulutuksen hyvää periaatetta: "ekaluokkalaista ei lukioon epäonnistumaan" . Ohjaajat siirtyivät katsomoon, ja päivän edetessä myös loput pennut laitettiin autoihin ja ohjaajat pääsivät katsomaan Tutin toimia. Tutin tekemisiä ei tarvinnut hävetä, vaikka kiiman jälkeen silläkin jotkut perusasiat olivat hakusessa. Flatti osaa ja haluaa aina vähän yllättää... Ellalle vedin verijäljen, jossa oli kaksi kulmaa ja Ella selvitti sen hienosti hyvään tahtiin; en epäilisi ottaa koiraa mukaan kolarihirven etsintään! Ennen ruokailua kaikki koirat kävivät läpi riistapisteen, jossa oli tavi, heinäsorsa, lokki, kani, jäniksenkäpälä ja variksia. Ruokailun jälkeen osa poistuikin jo paikalta. Minä siistin korvia Mayalta ja Lakulta, sekä harjoiteltiin näyttelykuvioita.

Kilun ja Lassin isäntäväki jäikin meille yöksi. Miesväen poistuessa iltalennolle (ei saalista) Pimun kanssa, me jatkoimme Kilun ja Lassin korvien siistimisellä, ja pääsimme illanviettoon ennen miehiä.

Sunnuntaina olimme Suomen noutajakoirajärjestön päänäyttelyssä, jonne oli ilmoittettu 210 flattia, ja ne arvosteli 3 eri tuomaria.
Urokset, pikkupennut 5-7 kk (11), Joyce Ryder:
Lassi, Blackpepoon Another Man PEN-
Kilu, Blackpepoon Another View PEN4 KP
 Kilu, Blackpepoon Another View, kotiinviemisenä pokaali, ruusuke ja ...
Nartut, avoin luokka (28), Roger Millbank:
Pimu, Taka-Tapiolan Sintonic ERI-: 2,5 years, very typy. Sweet head. Good reach of neck into good shoulders. Ample brisket. Little short in upperarm. Nice level topline. Good rear quarters with good tail set and action. Moved ok.
Nartut, pikkupennut 5-7 kk (12), Kirsi Nieminen:
Maya, Blackpepoon Another Time PEN-
Nartut, nuorten luokka (10), Kirsi Nieminen:
Ella, Blackpepoon Moon Cloud H

Kiitokset kaikille näyttelyissä, päivä oli pitkä. Miesväkikään ei aamulla jäänyt nukkumaan, vaan suuntasi Katan kanssa jänismetsälle. Ollaan tyytyväisiä siitä, että saimme Kilun porukoille kotiinviemisiksi myös jäniksen, joka siis oli Kilun isännälle ihan ensimmäinen lajinsa edustaja eikä todellakaan päästänyt metsästäjää ihan helpolla. Lassin isäntä: metsästäjän tutkinto, ja sitten pyssy...!

Viikonlopun antia kannattaa nyt vähän mietiskellä, ja antaa palautetta. Montako "istu" käskyä koira tarvitsee ruokakuppia odottaessaan? Veikkaan, että yhden tai ei sitäkään. Montako "istu" käskyä tarvitaan ulkona, kun läsnä on toisia koiria. Yksi, kaksi eikä kolmekaan taida riittää? Miksi ei? Kuulossa vikaa? Tuskin. Missä sitten?

Kun koira tekee väärin, sanotaan EI - parhaaseen tulokseen päästään kun sanotaan EI jo silloin kun koiran tiedetään harkitsevan jotain kiellettyä, tässä tapauksessa perusasennosta nousemista.

Upeaa, Maria 12 v. ja Laku, Blackpepoon Another Point!3.10.2008

Pimu pääsi taas noutamaan muutaman sorsan. Tyyneen avoveteen tippunut haavakko älyytti neitiä oikein kunnolla sukeltamalla aina h-hetkellä.

Mielenkiintoista viikonloppua odotellessa...


1.10.2008

Pimu pääsi hakemaan muutaman sorsan. Valitettavasti yksi sukeltajahaavakko jäi kadoksiin. Kuplalle tuotti suurta tuskaa nähdä isännän poistuvan metsästysvaatteet päällä. Sekin siis jo jotain ymmärtää, vaikkei metsässä käyttäydykään vielä ihan metsästyskoiran tavoin.

29.9.2008

Eilispäivänä ei sitten Kupla päässyt metsään... Aamulla huomattiin silmien olevan ummessa, toinen näytti pahasti tulehtuneelta. Koska Pimun silmä oli juuri pari päivää aikaisemmin puskenut ulos vihreää töhnää, ajateltiin että Kuplalla on sama vaiva. Tarkempi tutkiskelu oli kammottava; oikeassa silmässä oli selvästi havaittava reikä ja osa silmästä oli samea. Neiti Mie-Ite oli tietty sitä mieltä, että kaikki on ok.

Pärnäselle Lahteen varaamaan aikaa, ja apulainen ehdotti torstaita tai seuraavan viikon tiistaita... Saatuani Juhan puhelimeen sain hienosti heti tälle päivälle ajan ja niin vain silmästä kaivettiin "painepesun" avulla vierasesine (roska) - silläkin uhalla että silmä puhkeaa. Toistaiseksi kaikki hyvin, kontrollikäynti parin viikon päästä. Kahdet tipat, kipulääke ja antibiootti, 139 euroa + kilometrit! Hubaa! No, tekevälle sattuu;)

Synkkää. Hirvijahdin yhteydessä on tänään taas Valkealan Selänpäässä 4 vuotias hirvikoira joutunut suden tappamaksi. Kiinnipitoaikaan mennessä tilastot ovat rumaa luettavaa. Lunta ja valoisempia aikoja odotellessa...

27.9.2008

Kupla ja Kata metsässä, Kupla ei aamulla saanut oikein mitään aikaan. Kata poistui tapansa mukaan jaloista ja sai ajoon parikin eri jänistä muttei ajo edelleenkään oikein kulje. Metsäautotiet on ongelma, ja hirviäkin oli maastossa paljon; isäntä näkikin yhden. Illan edellä Kupla touhusi jo enemmän tosissaan, muttei ajoja.

Katan sisko, Fin Kva Kuopusmaa Manta, hienosti uudenmaan kennelpiirin piirinmestari ykköstuloksella ja jatkaa kilpailua lohkovalintaan!

Tuoreimmassa Flattiviestissä mielenkiintoinen tutkimus käyttöominaisuuksista ja niiden periytyvyydestä. Tekstin loppupuolelle toivotaan samaa kuin mitä minäkin olen toivonut: ominaisuudet pisteytettäisiin asteikolla 1-5. Ilman asteikkoa ei kunnon BLUP-indeksilaskuun päästä.

Ei Haminan eikä Valkealan Selänpään sudet saaneet kaatolupaa. Ympäristö- ja luonnonsuojeluväen mielestä olisi aika alkaa sopeutua. Olisiko hyvä sopeutumiskeino, jos hirvimiehet jättäisivät hirvet ampumatta vaikkapa kolmen vuoden ajan? Hirvikolareita, kuolleita ja vammautuneita mutta sudet ei ehkä pihapiiristä hakisi koiria ja lampaita?

21.9.2008

Kursseilla tänäänkin, seuraneiteinä Pimu ja Kupla. Maalaiskoirat nauttivat koko rahan edestä! Kata osallistui piirinmestaruuskilpailuun, ja tänään oli ensimmäinen kerta kun se jäi ilman tulosta. Ensimmäisen erän ajettavaa se haki 32 minuuttia ja ajominuutteja kertyi 53. Toisessa erässä hyvästä hausta huolimatta ei ajettavaa löytynyt, ja kokonaispistemääräksi jäi 31,46. Viidestä osallistujasta kahdelle tulos, PIIRINMESTARI 2008, BEAJ2: FIN KVA KUOMIONPÄÄN SEPETEUS! Onnittelut! Sepeteushan on ensimmäisen beaglepentueemme isä;) Eetu pojallekin, Blackpepoon Be Accord, on tänä syksynä jo ensimmäiset ammuttu, ja jokainen irtilasku on tuottanut ajon.
 Fin Kva Kuomionpään Sepeteus, PIIRINMESTARI 2008

 Blackpepoon Be Accord, Eetu

Tikun emä ei ihan yltänyt jättipottiin viikonlopun aikana, VOI3 kuitenkin! Ehtiihän sen ohjaajan uittaa myöhemmin syksyllä, kun vedet on oikein kylmiä... Ja Rape-veljelle upea VOI2 tulos.

20.9.2008

Kursseilla Helsingissä. Ruotsissa Tikun emä Aquatrine, Trine, nappasi VOI1 tuloksen. Vielä yksi samanlainen Suomesta, niin koira on Fin & S Kva.... odotellaan! Onnittelut.  Olisi siinä kultaiselle noutajalle titteliä. (Vai onko se vuoden 2009 alusta Fi & Se Kva ??)
 Trine, Aquatrine 

Kotosalla Kupla pääsi metsään ennen pimeän tuloa, kahden minuutin ajo ja hukka. Onneksi oli sitkeyttä lähteä selvittelemään, ja uudelleen jänis ajoon kuuden minuutin ajaksi.

Perjantai-iltana tehtiin riistanhoitotöitä yhden supikoiran verran.

18.9.2008

Tumpin tulokset ovat tulleet omistajille kennelliitosta, priimaa on;)
 Blackpepoon Moon Coin, Tumppi

Isäntä kävi metsässä piikuleiden kanssa. Kupla touhotti ihan omiaan, eikä muistanut jäniskoiran juuriaan. Kata touhusi noin puolitoista tuntia ennen kuin sain ajettavan liikkeelle. Tänään sen ei annettu olla metsässä ihan niin kauan kuin se olisi halunnut olla...

17.9.2008

Elämäni ensimmäinen kettu on sitten ammuttu nurin. Jo aamusta omat koirat kateellisena katsoivat, kun naapurin ryssä etsi ajettavaa meidänkin pihalta. Puolenpäivän jälkeen erinäisten puheluiden jälkeen lähdettiin lasten kanssa etsimään takapäästään halvaantunutta kettua, jota ryssän oli nähty kyyditsevän. Ajoääniä ei enää kuulunut, mutta tarkkasilmäinen poika keksi pellon alapäästä liikettä ja heiluvat korvat. Kettu antoi tulla melko lähelle, ja samalla kun päätin lähestyä sitä yksin, se vielä pyrki pakoon. Toiselle puolelle ojaa se pääsi, ja siihen loppuivat sen kärsimykset. Vasemmassa kyljessä sillä oli karvaton alue, vasen jalka reisiluusta poikki, ja koko takapää halvaantunut koska molemmissa takatassujen varpaissa oli jo nahka ja liha niin kuluneet, että luut paistoivat. Kettu oli selvästi aneeminen. Oltiin lasten kanssa helpottuneita kun voitiin päästää se kärsimyksistään. Epäilemättä auton alle jäänyt kettu.

"Ohiampuja" tuli sopivasti kotiin kaivamaan ketulle montun...;)

15.9.2008

Etusivulla siis komeilee Kilu, Blackpepoon Another View, ukkometsonsa kanssa. Omistajalla oli jo meinannut usko loppua, niin pitkään oli Kilu kulkenut linnun putoamispaikalta nenä maassa. Kannatti seurata ja luottaa koiraan, sillä niin vain löytyi haavakko;) Ilman koiraa olisi ollut tekemätön paikka. Torstaina näille pennuille tulee ikää puoli vuotta.
 Kilu, Blackpepoon Another View

Sunnuntaina iltapäivällä käytettiin lasten kanssa Kataa metsässä, ja hakulenkkien aikana keräsimme puolukoita. Valitettavasti Katakin ilmestyi muutamaan kertaan popsimaan niitä. Poislähtiessä Kata teki vielä kunnon lenkin, mutta ajoa ei saatu käyntiin. Työskentelyä haittasi niin ikään työmaalla ollut suomenpystykorva ja lenkkeilijä kiinanpystykorvansa kanssa. Kokeessa toinen koira olisi sitten "kohtuuton haitta" ?

Pimu se kanalinnustaa suomalaisittain Kuhmossa: puun alle parkkiin, katse ylös ja ei kun haukkumaan... Äijät ei vaan ymmärtäneet räksää ampua!

13.9.2008

Katan laskin irti klo 7.05, ja kävi näyttäytymässä heti 7.10. Ehkä se tarkisti osaanko homman ilman isäntää? Seuraava havainto oli haukku, kun sai jäniksen ylös klo 7.45. Hauska oli taas seurata "jäniskevennystä", kun jänis tuli metsätietä vastaan ihan mahdotonta vauhtia klo 8.15, loikkasi metsään ja muutaman minuutin päästä tuli Kata. Katalla meni vähän pitkäksi, teki ympyrän mallisen tarkistuslenkin tien molemmin puolin (mykkänä), ja jäljen löydettyään antoi kimakkaa, erittäin narttumaista haukkua. Ajon seuraamista vaikeutti taas navakka tuuli, ja sitten niitä hukkiakin tuli. Edes sammaleesta ei saappaaseen jäänyt kosteutta, eli aika kuivaa oli. Toista kertaa en jänistä nähnyt ja kaikkiaan Kata oli työmaalla neljä tuntia. Koululaitos ymmärsi pitää lapset tänään koulussa;)

Aivan mahtavaa oli metsässä saada tieto, että Kilu, Blackpepoon Another View, on vasta alle puolen vuoden iässä päässyt noutamaan ensimmäisen lämpöisen riistan. Eikä sen enempää eikä vähempää kuin UKKOMETSON! Nyt odotellaan kuvia Kilusta kuningasriistan kera;)

12.9.2008

Kuhmosta on saalista tullut (kalaa...), mainitsemisen arvoiset kaksi pyytä. Ampumapaikatkin on tänä syksynä olleet vähissä. Nooh, luonto on kaunista ja makkaraa saa kaupasta... Tiku ja Pimu ovat hyvin saaneet liikuntaa, samoin kuin Oiva (walesinspringerspanieli).

Peppi on lääkityksen myötä taas kuin nuoret likat; pahainen kakara, jonka tekemisiä saa kaiken aikaa vahtia. Cartrophen on kyllä älyttömän hyvä lääke noihin nivelvaivoihin - sen tehtävänä on lisätä nivelnesteen määrää. Väitän, että Pepin olemukseen tuli kunnon romahdus käärmeen pureman jälkeen. Esimerkiksi viime vuonna se oli huippukunnossa rodun päänäyttelyssä silloin toukokuun lopulla, kun sen pennut eivät vielä olleet täyttäneet 3 kuukautta. Viimeisen puolen vuoden aikana se on ollut todella vaisu, ei edes uiminen ole kiinnostanut ja näyttelyarvosteluista on saanut lukea kommenttia lyhyestä kaulasta, ja löysästä kaulanalusnahasta. Vuosi sitten otettu kuva, ja paha olisi mennä sanomaan, että lyhyt kaula...

 Blackpepoon Toon Moon, Peppi (Snj:n päänäyttely 2007, KÄY ERI2, 84 ilmoitettua narttua)

10.9.2008

Metsäkanalinnustus pääsi käyntiin. Etusivulle uusi upea kuva Mayasta, kiitokset!!!
 Blackpepoon Another Time, Maya c) Lee Canham

8.9.2008

Linkkejä päivitetty, uusia kuvia ym.

 "Ohiampuja", "mörökölli" , Pimu, Tiku ynnä muut poistuneet jo Kuhmon suuntaan. Kireitä siimoja ja onnistuneita jahteja!

 Tutti, TK1 Batzi's Caliphcaliandra
Kisällin näyttelyosuus, tuomari Marianne Kyhn, Tanska:
"3 årig tik, välbyggd, lite slutande kors."  1 piste
Kisällin koeosuus, alokasluokka, tuomari Jenny Hamring:
Haku: Inleder mycket inspirerat.Tappar efter hand litet grann men återgår till samma tempo som hon inledde med. Använder vinden på ett bra sätt. Täcker av hela marken och mer där till. Går till ett gott sökarbete, hon dock bli effektivare.
Ohjattavavuus: Väl i hand - utmärkt!
Paikallistamiskyky: LM - något okoncentration, ljudmarkerar. Hittar snabbt. VM - Utmärkt markering.
Riistan käsittely: Är spontan med bra inlevereringar. Har en mjuk mun. Springer förbi föraren vid ett par tillfällen innan avlämningar.
Jäljestämiskyky: -
Muut ominaisuudet: Visar prov på vatten passion. Är följsam vid transporter samt tyst och lugn vid skott och kast.
Yleisvaikutelma: En tik som besitter mängd goda retrieveregenskaper. Balanserar mellan självständighet och sammarbetsvilja. Är en god markör samt arbetar mycket bra med sin förare. Gör ett full gott sökarbete som dock kunde varit effektivare. Skulle även önska att hunden bjöd sin förare viltet vid avlämningarna för att tilldelas högsta pris. 9 pistettä, yhteensä 10 ja Kisällin 3. sija.

Kaikkihan me taidamme toisen kotimaisen, eli käännän vain yhden lauseen: Voidakseni jakaa ensimmäisen palkinnon, toivoisin myös että koira tarjoaisi riistat ohjaajalle luovutuksissa. Tutti ei siis tiputtanut yhtään riistaa, vaan tuli sivulle ja luovutti käteen. Toivottavasti tämä selventää asiaa niille, jotka kiitettävästi ottivat kantaa koepaikalla ja jaksoivat tsempata ohjaajaa. Ohjaaja oli yhtä ihmeissään kuin yleisö.

Itse en ollut paikalla, enkä ota kantaa. Mutta toki olisin halunnut nähdä jäljelle päässeiden suoritukset!


7.9.2008

Katalle ammuttiin kauden ensimmäinen jänis. Ei kovin suuri, mutta ehkä sitäkin mureampaa... Tässä vaiheessa kautta olemme todella tyytyväisiä Kataan - joka kerran on ajettava löytynyt kun on irti päästetty. On nimittäin ollut niitäkin syksyjä, kun on ensin täytynyt odottaa puolukkakauden loppumista. Ne on niin herkkua!

Pimun isä, Fin Mva & Kva Blackpicks Silver Gin, hienosti flattimestaruuden finaalin kolmas. Voitto Ruotsiin, ja kakkostila Tapsan kasvatille Venlalle. Onnittelut! Voittajan isänisä on kolmanneksi tulleen isä. Myös Talla ja Mauri saivat hyvän tuloksen avoimesta luokasta.


6.9.2008

Kiitokset Moonan kuvista. Mettäpiikle...;)
 Moona, Blackpepoon Be Brava (Huuhkajan Jekku - Kuopusmaa Kata)

Ahvenanmaan alokasluokan kokeessa ykkösmarkkeeraus maalle, maaohjaus rannansuuntaisesti maalle, pitkä ykkösmarkkeeraus vastarannalle ja sitten lopuksi haku, jossa fasaani, kani, lokki ja muistaakseni kolme varista. Tutti klaarasi kaikken muun hienosti, mutta haku oli vähän ollut tuomarille epämieluisa (yksi riista jäi hakualueelle). Jonkun aikaa mietittyään oli tuomari tullut siihen johtopäätökseen, ettei Tutti lähde jäljelle, ts. ei ollut tuomarin mielestä ykköspalkinnon arvoinen. Ohjaajaa oli erityisesti lämmittäneet tuomarin sanat hyvästä yhteistyöstä. Hyvä Satu! Ja eikun uusi mato koukkuun...Tutti starttasi viidentenä, ja oli ensimmäinen palkittava koira. Väsyneiltä starttajilta on tihkunut tulostietoja, joihin suhtaudutaan varauksella;) Tutti ALO2 ja Kisällin kolmas tila. ONNEA! Alokasluokasta (19 koiraa) viidelle tulos, joista yhdelle ykkönen ja samalla Kisällin voitto: hyvä Ilpo! Toinenkin oli päässyt jäljelle, muttei ollut siitä selvinnyt (ruotsalainen?).

Tytärtä lukuunottamatta oltiin kaikki metsässä Katan kanssa. Tasan tunnin haun jälkeen Kata sai ajettavan liikkeelle, muttei tänään oikein kulkenut. Hukat se kyllä sitkeästi selvitti muttei ajo missään vaiheessa oikein ollut kohdillaan. Keli oli ihan kuiva ja tuulinen. Noh, huomenna taas! Eväät oli hyvät, ja nyt tiedetään täyteisistä haulikonpatruunoistakin enemmän. Kiitos Juha:)

Iltasella Kuplalle saatiin ensimmäinen ajo, jonka kesto oli 8 minuuttia. Pikkuneiti on ääneltään aikamoinen kimittäjä... riemuksemme saimme kuulla, että myös Poran ääni oli perjantaina auennut kymmenen minuutin ajolla!

5.9.2008

Moona, Blackpepoon Be Brava, kiikutti hienosti jäniksen isännän eteen! Passipaikat kohdillaan... Nyt nyrkillinen voita ja kossu pakkaseen;) Ollaan alle 8 kuukauden ikäisestä Moonasta mahdottoman ylpeitä!

Etusivulle saatiin kuva kiltistä Ilonasta, joka ei sekään onneksi ole kotia tuhoavaa tyyppiä niin kuin ei taida olla kukaan näistä Morriksen ja Tutin jälkeläisistä. Kiitos kuvista.
 Blackpepoon Another Play, Ilona

4.9.2008

Eläinlääkärireissu Pimun ja Pepin kanssa. Pepin pitkittynyttä etujalan ontumisen syytä lähdettiin selvittämään, olin itse 100% varma, että käpälässä on vikaa. Kuvattiin ne sekä kyynärpäät, ihan priimaa kaikki. Siirryttiin ylemmäs, ja molemmissa olkanivelissä OD:(   Nyt sitten Carthrophenia kerran viikossa - tämä sitten aiheuttaa sen että rouva on täysin eläkkeellä 7,5 vuoden iässä. Olkanivelien ja korvan tilaa seuraillaan, ja tehdään sitten ajoissa se päätös mikä jossain vaiheessa on tehtävä. Mielummin liian aikaisin kuin liian myöhään.

Solidaarisuuttaan Pimu alkoi ontua saamaa jalkaa kuin Peppi, muttei sieltä löytynyt oikein muuta kuin tulehtunut kynnen juuri. Pimulta napattiin kyljen päältä pois vuotava rasvapatti. Tikkien poisto parin viikon päästä, muttei esteitä Kuhmoon lähtemisessä. Ennen Pepin ontumista oli jo tehty päätös, että Pimu paikkaa Pepin Kuhmon reissulla. Toisena koirana sinne tietty lähtee tarkkanenäinen Tiku.

Tiistaina iltapäivällä 2.9. kuoli hirvenhaukkuharjoituksissa kymenläänin puolustava piirinmestari. Koiralla oli GPS-tutkan lisäksi tavallinen tutka, ja vaikka omistaja Kyösti Penttinen oli GPS-tutkan mykistyttyä melko nopeasti paikalla, oli koirasta vain rippeet jäljellä.  Arvion mukaan yksi susi ei olisi ehtinyt koiraa niin tarkkaan syödä. Karjalankarhukoira Nippe oli kaksoisvalio, ja olisi marraskuussa täyttänyt neljä vuotta. Sudet kävivät kimppuun Haminan suunnalla. Alueen suurpetopäällikkö on tehnyt poikkeuslupahakemuksen.

2.9.2008

Luna palasi kotiinsa. Jälleennäkemisen riemu oli melkoinen...
 Luna, Blackpepoon Moon Corner

1.9.2008

Ghost -pennut (Kaislikon Aave - Barbara) tänään 9 vuotta, onnittelut! Metsästettävien lajien määrä lisääntyi taas tästä päivästä lähtien. Moona on heti aloituksesta kiikuttanut jänistä vadille, mutta isännällä ehkä vielä passipaikat vähän hakusessa ;) Hieno alku, jatkakaa samalla tavalla!

31.8.2008

Luumäellä näyttelyssä, beaglet arvosteli Matti Hautala (11) ja flatit Elena Ruskovaara (9). Alunperin flateillä piti olla Soile Bister.
Kupla PEN1 KP VSP-PENTU: Rotutyyppi erittäin hyvä. Hyvä sukupuolta ilmentävä pää. Beaglen ilmiasu. Rungon luusto kevyehkö. Runko aavistuksen pitkänomainen. Erinomainen hännän asento. Luonne 1.
Luna JUN EH1: Hyvänmallinen, oikean kokoinen narttu, jonka raajaluusto saa vielä voimistua. Melko pitkät käpälät. Kauniit raamit, mutta olemus vielä pentumainen. Oikea ilme, mallikas pää. Turhan lyhyt kaula. Hyvät takakulmaukset, etuosa saisi olla voimakkaammin kulmautunut. Yhdensuuntaiset etu- ja takaliikkeet. Etuaskel vielä hakeva.
Pimu AVO ERI1 PN2 SERT: Hyvänkokoinen, linjakas, mallikkaasti rakentunut narttu. Erinomainen luusto. Hyvä nartun pää, jossa erinomaiset pienet korvat. Sulavalinjainen, ilmeikäs pää, kaunis kaula, hiven pehmeä ylälinja. Hyvä eturinta, runko ja kulmaukset. Liikkeet voisivat olla yhdensuuntaisemmat. Varsin hyvä sivuaskel ja häntä. Kaunis esiintyminen.

Hyvää päivää täydensi Poran, Blackpepoon Be Bora, menestys. Hienosti päihitti kaksi siskoaan ollen ROP-PENTU! Kiitos vielä Satulle avusta, luonnistuuhan se beaglenkin esittäminen;) Moonakin nautti päivästä koko rahan edestä...;) 

Toisaalla perheen miehet ottivat Katalle "kaksi erää", ensimmäinen haku 28 minuuttia ja jänis ylhäällä, toinen haku 5 minuuttia ja jänis sai kyytiä. Kata teki töitä kuusi tuntia, ja on nyt uninen ja raajoistaan jäykkä. 

Ja sitten: KAAKOSTA TULEE NOUTAJA - SUOMEN NOUTAJAMESTARI 2008 JANNE JA POTSI! 

30.8.2008

Mäntässä Pimun kanssa taipumuskokeessa, tuloksena NOU0 ja tuomarina Petri Tuominen.
1. Sosiaalinen käyttäytyminen: Sosiaalinen ihmisiä ja muita koiria kohtaan. 2. Uimahalu: Syöksyy veteen, ui mielellään. 3. Hakuinto: Hyvällä vauhdilla, nopeasti kattaa koko alueen. 4. Noutohalu: Noutaa löytämänsä riistat ohjaajalle. 5. Nouto-ote: Hyvät otteet riistoista.  6. Palauttaminen: Lokit ohjaajalle, myös varikset. 7. Reagointi laukaukseen: Tarkkaavainen ja rauhallinen. 8. Itseluottamus ja aloitekyky: Itseluottamus ei riitä jäljellä ja kani jää noutamatta. 9. Yhteistyö:  Erittäin hyvässä yhteistyössä. 10. Yleisvaikutelma: Suorittaa tänään hyvät vesi- ja hakutyöt. Valitettavasti  ei etene jäljellä ja kani jää noutamatta.

Taipparireissulla henkisenä tukena ollut mies paineli Tikun kanssa iltalennolle, saldo ei vielä ole tiedossa;) SM - nomessa Iitissä hienosti yksi flatti sunnuntaiseen finaaliin VOI1 tuloksella. Hienoa, että muitakin kuin labuja...!

28.8.2008

Tänään tuli kuluneeksi 10 vuotta siitä, kun ruotsintuontinarttuni Dovehunter Victoria Ground syntyi Hammarössä Evan ja Tomaksen kenneliin. Emä Signen "jalkapallopentueesta" kotikenneliin jäi kasvamaan Dovehunter Ewood Park, "Märta". Terveitä tulevia vuosia Kissille ja menestystä jahteihin - menee siinä vielä oma aikansa ennenkuin Saku-labu hyppää saappaisiin.

Osumatarkkuus on meidän perheessä jo parantumaan päin, ja kaverin ampumat lisänä saatiin Pimulle keskiviikkoiltana jo reilummin noutoja. Heinureita, taveja ja kyyhkyjä.

24.8.2008

Molemmille beagleille saatiin tänään jänistapahtumia; ei mitään suurempaa mainittavaa, mutta molemmat saivat sen verran jänistä liikkeelle, että mieheni näki ne. Katalla oli iso köllykkä, ja Kuplalla ihan pieni völkkipoika. Kuplasta ei vielä ääntä lähtenyt, ja muutenkin aika meni vain makuun selvittelyyn; jäljen seurailu jäi vähiin. Mutta siitä se lähtee...

Iltasella saatiin kylään selvästi vahvistunut Pora, Blackpepoon Be Bora.


22.-23.8.2008

Perjantaina oltiin miehen kanssa ajokoirien palkintotuomareiden peruskurssilla (AJOK, BEAJ), ja tämän päivän maastoharjoittelun jälkeen olemme molemmat melkein tuomareita; kaksi harjoittelukertaa olisi käytävä vielä. Beagleharrastajina meidät laitettiin suomenajokoiran mukana metsään, ja suomenajokoiraharrastajat menivät tutustumaan beaglen työskentelyyn. Toinen koirista löysi ajettavan, toinen ei. ;)

Sorsastuksessa ei reppu ole todellakaan päässyt pullistelemaan liitoksistaan, ainakaan saaliin vuoksi. Pimun ilme oli näkemisen arvoinen, kun se sorsaa etsiessään törmäsi joutseniin. Aloituspäivänä Katalle saatiin tunnin haun jälkeen jänisajo, ja sitä Kata kuljetteli noin puoli tuntia.  Huomenissa se taitaa päästä toista kertaa metsään tällä kaudella.

Päätettiin, että meidän pentutreffit  18.3.2008 syntyneille Tutin ja Morriksen pennuille järjestetään lauantaina 4.10. Sopivat viikonloput ovat tänä syksynä vähän kortilla. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mukaan!

19.8.2008

Tero toi Kissin näytille, ja matka jatkui meillä käynnin jälkeen jo sorsastusapajille. Oli kiva nähdä nuorekas Kissi, joka ensi viikolla täyttää 10 vuotta. Iltasella meidän perhe nouti 500 kg kauraa ruokintapaikkojen täyttöön.

Näillä näkymin aloitukseen otetaan Pimu, ja Peppi menee kaverille lainaan. Aamusta lasketaan yks jos toinenkin koira metsään tutkapanta kaulassa, eli autoilijat : LET'S BE CAREFUL OUT THERE.

17.8.2008

Heinolassa koiranäyttelyssä, flatit arvosteli Leila Kärkäs (25) ja beaglet Sakari Poti (11).
Pimu AVO EH2: Erittäin hyväntyyppinen narttu, jolla hyvät rungon mittasuhteet. Pää saisi olla pidempi ja silmät tummemmat. Kevyt kuono, hyvät pään ylälinjat. Hyvät etukulmaukset, hieman pitkä sääri. Hyvä leveä reisi. Saisi liikkua hieman pidemmällä askeleella. Hieman kerivä etuliike. Melko hyvä karvanlaatu. Iloinen luonne.
Peppi KÄY EH2: Hieman laiskasti esiintyvä narttu, jolla kokonaisuuteen nähden hieman kevyt pää. Hieman takaluisu kallo. Tummat mutta hieman syvälle sijoittuneet silmät. Löysää kaulanalusnahkaa. Hieman lyhyt kaula ja lantiossa luisuutta. Tasapainoiset, sopivat kulmaukset sekä luusto, mutta litteät käpälät. Liikkuu riittävällä askelpituudella, edestä hieman epätäsmällisesti. Melko hyvä karvanlaatu. Miellyttävä luonne.
Kata H: Keskikokoinen, mittasuhteiltaan hieman pitkä. Kevytkuonoinen pää, selkä saisi olla tiiviimpi ja raajaluusto vahvempaa. Hyvät kulmaukset, hyvä pysty häntä, tyypikäs liike, rauhallinen luonne.

Katan pentu Mira, Blackpepoon Be Boxer oli ensimmäisessä näyttelyssään VSP-pentu. Hieno homma!

Näillä näkymin ei Kataa juurikaan näyttelyihin ilmoiteta - ehkä sitten kun/jos ajokokeesta saadaan ykkönen ja sen kolmannen sertin yrittämiseen on ryhdyttävä uudelleen. Jatkossa ei myöskään enää Peppi tavoittele sitä puuttuvaa sertiä. Pepin korvan sisällä kasvava kasvain näkyy jo selvästi pään asennossa ja kuulossa. Kasvainta on poistettu ensimmäisen kerran ennen kuin Peppi teki pennut. Metsälle pääsevät kuitenkin molemmat, Peppi ja Kata. Muutama päivä irtilaskuun...

Morris, Fin Mva Yeccu Play Time ja Stenne hienosti Antskogissa nome-b kokeesta ALO1. Riitta ja Kevin, Waverton Dubonnet, hienosti VOI1. Onnittelut!

 Päivän aikana muuten päädyin taas keskusteluun, jossa todella kokenut nomeharrastaja päivitteli flattien tasoa koepuolella. Tämä oli pienellä aikaa jo 4. samanlainen keskustelu. Lapukoissa, kultsuissa ja tollereissa suunta tuntuu olevan aina vaan parempaan päin.

Roope, Blackpepoon Moon Code, kävi taipumuskokeessa ja tuloksena NOU0. Varissulkeisia, ja lämpimät piiloon (määrää kasvattaja)  ;)

16.8.2008

Kouvolassa koiranäyttelyssä, beaglet arvosteli Jari Fors (19), ja flatit  Anna Brankovich Serbiasta (33).
Kata AVO EH2: Kevyesti liikkuva, mittasuhteiltaan hieman pitkä. Kevyt pieni pää, pienet korvat, hyvä kaula. Selässä hieman pehmeyttä. Oikea-asentoiset raajat, joskin luusto saisi olla vahvempaa. Hyvä karva ja väri. Luonne oikea.
Pimu AVO ERI3: Good size and format. Good bone. Nice head. Correct eyes and ears. Correct tail set and carriage. Enough chest and forechest. Typical quarters and angulations. Bit short steps in move. Correct coat, colour and temperament.
 Taka-Tapiolan Sintonic, Pimu
Peppi KÄY ERI2: Correct size and format. Good bone. Typical head, muzzle could be stronger. Correct eyes and ears. Good topline, tailset and carriage. Well developed chest and forechest. Free movement. Excellent coat, colour and temperament.

Sain esittää beaglet Kuopusmaa Pera (EH2) ja Kuopusmaa Walter (H).

14.8.2008

Tein loput 9 harjoitusmerkintää (mikrosiru), ja luottavaisena jään odottelemaan kahden kuukauden kulumista jotta harjoitusmerkinnät vielä tarkistetaan. Kiitokset cavalieripennun omistajalle, kultsupentueen kasvattajalle sekä Taistolle yhteistyöstä. Mukavaa, että sain jo edellispäivänä tutustua noihin kultsuihin pentutestauksen muodossa.

Rinalta, Blackpepoon Ghost Frump, poistettiin tänään kohtu. Rina on aina potenut vahvoja valeraskauksia, ihan kuten emänsäkin ja nyt se sitten operoitiin. Munasarjoissa oli rasvakasvaimet, ja kohdun sisäseinällä selviä muutoksia. Muuten ikäneidin pitäisi olla hyvässä kunnossa, ja toivotaan että emäntänsä järjestää sille jo tänä syksynä seniorin virkistyspäivän;)

11.8.2008

Tumppi, Blackpepoon Moon Coin, kävi terveystarkastuksissa Per Erik Axelssonilla. Silmät ok, ja nivelet olivat kuvaajan mukaan myös ok. Jäädään odottelemaan kennelliiton virallista lausuntoa.

10.8.2008

Kyyhkyjahtiin osallistunut Laku, Blackpepoon Another Point, on päässyt kuvaan ensimmäisen lämpimän saaliinsa kanssa. Hieno alku nuorelle, 19 viikkoiselle pojalle. Siitä se lähtee! Onnistuneita jahteja muillekin kasvateille, ajavatkin saa jo kymmenen päivän kuluttua päästää verryttelemään, niin että syyskuun ensimmäisenä päivänä ajellaan jo ihan pitkiä ajoja;)

Omista koirista ei voi tämän päivän osalta todeta muuta, kuin että ovat ampujan kanssa samalla tasolla...  Lunan kanssa ei osallistuttu mihinkään, vaan ajeltiin sen vaarin kotikaupunkiin ja se sai automatkustelun päätteeksi pulahtaa Vanajaveteen.

9.8.2008

Keski-Suomesta saatiin mieluisia vieraita, kun beagle Mira, Blackpepoon Be Boxer, kävi näyttäytymässä ja leikkimässä siskonsa Kuplan ja äitinsä Katan kanssa. Mirasta kuva etusivulla.

Rakennusprojektimme saatiin päätökseen, ja samaan syssyyn saatiin koirien talokin maalattua uudelleen. Nyt pitäisi olla enemmän aikaa koirille, ja tietenkin metsästykselle. Huomenna alkaa työt meidän koirilla, jos vain "ohiampuja" vähän skarppaa;)

5.8.2008

Valkealassa järjestettiin Match Show, Pimu pääsi osallistumaan tyttären kanssa. Paikalla oli ainakin 5 beagleä, tässä kuva nuorimmasta, joka on Astalan Gangsterin poika;)
 14 viikkoinen urospentu

2.8.2008

Sivuille päivitelty uusia kuvia Lunasta. Riistaviettiä tuntuu olevan, fasaanit Luna pakottaa aika ajoin lentoharjoituksille. Uimassa on käyty, treenailtu dameilla, trimmailtu ym.  Luna laittaa kotijoukoille terveisiä, hyvin menee...

Kiitokset taasen Poran omistajille perjantai-illan vieraanvaraisuudesta; lapset saivat ratsastaa ja ruokkia vasikoita, pölyt huuhdottiin savusaunassa ja raikkaassa järvessä.

 Blackpepoon Be Bora, Pora

31.7.2008

Luna, Blackpepoon Moon Corner, tuli meille joksikin aikaa. 

27.7.2008

Pimu, Taka-Tapiolan Sintonic taipumuskokeessa Padasjoella, tuomarina Taisto Virtanen ja tuloksena NOU0.
1. Sosiaalinen käyttäytyminen: Hyväkäytöksinen noutaja. 2. Uimahalu: Erinomainen. 3. Hakuinto: Etsii riistaa innokkaasti ja hyvällä vauhdilla. 4. Noutohalu: Spontaanit riistojen talteenotot. 5. Nouto-ote: Varma hyvä ote. 6. Palauttaminen: Hyvällä vauhdilla kauniisti ohjaajalle käteen.
7. Reagointi laukaukseen: Tarkkaavainen ja kiinnostunut. 8. Itseluottamus ja aloitekyky: Valitettavasti koira ei tänään etene kanille. 9. Yhteistyö:  Hillitty asiallinen yhteistyö. 10. Yleisvaikutelma: Erittäin hyväntuntuinen nuori metsästyskoira. Valitettavasti tänään kanin jäljestys torpedoi kokeen.

Iltapäiväryhmässä oli 4 koiraa, jotka pääsivät jäljelle. Yksikään niistä ei suoriutunut jäljestä.

Golden mestaruudessa Tikun emä Aquatrine nappasi toisen voittajaluokan ykkösensä ja suuntaa vahvasti kohti käyttövalion arvoa. Onnittelut! Onnea myös Tikun Ripsa siskolle, avoimen luokan golden mestaruus AVO1 tuloksella!

26.7.2008

Etelä-Suomen beagleyhdistyksen kesäpäivät Savitaipaleella Pohjanpään Erän majalla.  Kiitokset mukana olleille mukavasta päivästä. Kupla sai taas suurimmat höyryt irroteltua veljensä Poran kanssa. Ajovoittaja-08 arvat kävivät hyvin kaupaksi, vapaita arpojakin vielä on.

Viikko sitten olimme vihdoin viikonlopun mökillä, koiratkin vain naatiskelivat veden äärellä eikä montaakaan damia lentänyt . Salakoiden kutu rantavedessä oli koirista varmaan yhtä mielenkiintoista kuin ihmisistäkin, terveisiä mökkivieraille;)  Torstaina harjoiteltiin isännän kanssa osumatarkkuutta kiekkoihin - kaikki kiekot tulivat alas... Suurpetoyhdyshenkilön kanssa jutusteltiin pitkät pätkät, enkä olisi arvannut että jo seuraavana yönä talomme nurkalla tallailee karhu. Koirien haukusta olisi kyllä heti pitänyt päätellä, että nyt siellä liikkuu jotain normaalista poikkeavaa.

Tallalle ja Maurille hienosti perjantaina Ähtäristä nome B-kokeesta AVO2,  ja samasta kokeesta yksi flatti sai myös AVO1 tuloksen. Tervemenoa voittajaluokkaan tälle Pimun puolisiskolle. Ja onnea Ansu, 8 kuukauden ikäinen kultsu, Cindy, tänään NOU1 Padasjoella ja samasta tuloksesta on syytä onnitella Riiaa;)

15.7.2008

Kiitokset Moonan kuvista, ja uutisista joita on odoteltu;) Mikäs siinä on metsästyskautta odotellessa!
  Moona, Blackpepoon Be Brava

Eilispäivänä kotiutimme viimeisetkin fasaanit. Valitettavasti pihapiirimme lähellä näkyy säännöllisesti pari haukkaa ja pari kissaa. Yhdestä fasaanista oli jäljellä siivet, jalat, pyrstö ja kivipiira - kaikki muu oli kelvannut. Mikä sen söi? Toinenkin on varmuudella kuollut, kroppa oli häkissä ja pää puolen metrin päässä ulkopuolella.

6.7.2008

Loviisassa NOU1 Ellalle, Blackpepoon Moon Cloud (Zebulons Friia Rio Trap - Blackpepoon Toon Moon). Onnittelut ! Kiitos Riitalle kuvasta. Hienosti meni taas Annella ja Sisulla, toinen ALO1 viikon sisään. Tallan ja Maurin toivomme lähtevän uuteen uljaaseen nousuun tämän päivän startin jälkeen;) Tikun Rape-veli, Weljesten Endorfin Au, porskuttaa hienoilla tuloksilla voittajaluokassa.
 Ella, Blackpepoon Moon Cloud Loviisassa.

Lapset intoutuivat jo viikkoja sitten leikkimökin rakentamiseen, ja lautojen loputtua totesimme, että jatkamme rakennelmaa verkoilla ja laitamme sinne fasaaneja. Tänään sitten "kotiutimme"  osan fasaaneista. Pienempi porukka tuotiin jo aiemmin suoraan luontoon eikä niitä sen jälkeen ole näkynyt. Pari kissaa kylläkin...:( Lasten kanssa nikkaroitiin myös yhteen jänisten ruokinta-automaattiin uudet kattopahvit..
 6.7.          22.5.
Flateissa on tänä viikonloppuna koettu loistohetkiä, kun Toffedreams Willy-Nilly Kickapoo on entisten hienojen näyttelytitteleiden jatkoksi saanut Suomen ja Ruotsin käyttövalion tittelit. Mahtavaa!

5.7.2008

Kehätoimitsijana Mikkelissä, tuomarina Gert Christensen Tanskasta.

Onnittelut Raijalle ja Pimun isälle Herra Hörpylle, Fin Kva & Mva Blackpicks Silver Gin, josta tänään leivottiin oman alueensa piirinmestari!


3.7.2008

Etusivulle laitettu Tiku-tätistä kuva. Tädiksi toistamiseen, kun Varpu pyöräytti maailmaan 8 pentua (4+4), hienoa!

2.7.2008

Onnittelut Anne ja Sisu, Batzi's Caliph Gambel, 1.7. Iittalasta napatusta nome-B tuloksesta: ALO1 + kokeen paras haku.
 Tutin Sisu-veli kuvattuna Taipalsaarella syksyllä 2007.

29.6.2008

Tutti, Batzi's Caliphcaliandra, sai Valkealan nome B- kokeeesta ALO3 tuloksen. Raimo Huhtiniemi oli tuomarina, ja olisi halunnut paremman ohjauksen ja paremmat luovutukset. Tutille startti oli kauden ensimmäinen pentujen jälkeen. Tikun emä Aquatrine nappasi VOI1 tuloksen, ONNITTELUT!!!

28.6.2008

Onnea Sirpa! Pimun sisko Elle, Taka-Tapiolan Siiri, nappasi tänään rodun päänäyttelystä sertin! Mikäs sen mukavampaa, kuin saada rodun kotimaan spesialistilta serti! Samassa näyttelyssä Roope, Blackpepoon Moon Code, sai Tuula Prattilta H:n.

26.6.2008

Kennelimme koirat olivat Peppiä lukuunottamatta mukana Taavetissa Luumäellä, missä järjestettiin nuorten metsästäjien leiri. Leirille oli ilmoittautunut 40 nuorta, ja tänään torstaina oli ohjelmassa metsästyskoirat. Leiripaikan alueelle oli järjestetty neljä rastia,  jonne yksi kymmenen leiriläisen ryhmä tuli vuorotellen. Olin Pimun ja Tikun kanssa noutajarastilla rannassa, ja käytiin perusasioita läpi innokkaitten kuulijoitten kanssa. Nuoret esittivät hyviä kysymyksiä, ja innokkaimmat halusivat kokeilla toimivatko koirat myös heille. Pimu sai osakseen hurraahuutoja ja aplodeja, kun se lapsekkaaseen tyyliinsä juoksi pitkin laituria ja hyppäsi uimaan...!

Isäntä oli Kuplan ja Katan kanssa ajokoirarastilla, jossa ajokokeen ylituomari kertoi tarkkaan ajokoiramaailmasta. Muilta rasteilta löytyivät vielä seisojat, luolakoirat ja hirvikoirat. Tälläisessa on todella mukava olla mukana, ja aina toivoo antavansa 'sitä kipinää' uusille harrastajille. Nuorille lämmiteltiin saunaa ja paisteltiin lettuja meidän perheen poistuessa paikalta...

25.6.2008

Laitoin pari päivää sitten kennelliiton sähköpostiin kyselyitä uuden Koiranetin tuloksista. Pepiltä, Blackpepoon Toon Moon, on pitkään puuttunut tietokannasta yksi Niemisen Kirsin antama varaserti, vaikka olen jo vuosia sitten ollut yhteydessä ko. näyttelyssä kehässä toimineisiin sekä ko. näyttelyn järjestäjään. Tieto korjattiin sähköpostini jälkeen vuorokaudessa. Todella hienoa! Varaserteillä ei merkitystä ole, mutta halusin nähdä, että tietokantaan on mahdollista saada korjauksia.

Toinen kysely koski Aaken, Beanit State Secret, silmälausuntoa, joka aiemmassa tietokannassa näkyy, mutta on uudesta mystisesti hävinnyt. Tämä on jo kennelliiton toimesta ystävällisesti välitetty ohjelmiston tarjoajalle, ja varmaan selvinnee piakkoin. Aaken löydöshän oli flateille poikkeuksellinen (coloboma).

17.6.2008

Tiku, Weljesten Especially Au, kiittää treeneistä!

15.6.2008

Kotka KV näyttely, flattejä 24 kpl, tuomarina portugalilainen Manuel Loureiro Borges. Pimun luokassa oli viisi narttua ja Pepin luokassa kaksi.
Pimu AVO ERI- : Nice head and expression feminine. Good neck and topline. Good front. She could be better angulated in front and have stronger bone. Nice coat. Enough ribcage. Well angulated behind. Regular mover with nice tail.
Peppi KÄY ERI1, PN- : Nice type with nice head and expression. Neck could be a little bit longer. Good topline. Good front, excellent bone. Nice coat. Well angulated. Nice mover with nice tail.

Ennen PN -kehää sanoin, että tuomari kättelee kisasta heti pois käyttöluokan nartut. Ja niinhän siinä kävi.  Pepille kuitenkin kiva saada erinomainen Haminan näyttelyn jälkeen, jossa se sai elämänsä toisen (eikä ensimmäisen!) H:n. Tuomarityöskentely tänään oli hyvää ja ripeää ja valmiit inttivaliot olivat ROP ja VSP. ERIä jaettiin runsaanlaisesti, mutta olisin toivonut todella kauniin maksanvärisen nartunkin saavan pinkin nauhan. Niin hyvää syvää maksanväriä näkee harvoin. Ylipäätään ruskeita näkee harvoin, vaikka niitä syntyy nykyisin niin paljon.

Pimun Sulo-veli, Taka-Tapiolan Sorbus KÄY ERI1, PU- , kiitokset kun sain (ensin huumata sen kahdella kiimaa potevalla nartulla, ja sitten) viedä kehään...;) Kiitos Satu kuvista!
   Taka-Tapiolan Sorbus, Sulo (kuva Satu Saarinen)

12.6.2008

Etusivulla uusia kuvia. Kiitokset Lassin kuvista!

7.6.2008

Ällikkämies Lassi, Blackpepoon Another Man, matkusti Keski-Suomeen kultaisen noutajan (Leevi!) kaveriksi. Pimu, Tiku ja Peppi olivat taas intoa täynnä kuin ilmapallot päästessään näyttämään osaamistaan. Olemme tyytyväisiä, kun kaikille Tutin ja Morriksen pennuille löytyi hyvät kodit. Kokoonnutaan kaikki yhteen pentujen ollessa noin puolen vuoden iässä. Meillä kesää jatketaan mattopyykin ja rakennusprojektin parissa - pitäkäähän yhteyttä, hyvässä ja pahassa...

6.6.2008

Roopen, Blackpepoon Moon Code, lonkat A/A, kyynärpäät 0/0 ja silmät OK. Hienoa! Uusi kennelliiton tietokanta on ollut nyt pari päivää käytössä, ja on kyllä kiitettävästi parantunut. Esimerkiksi beagleillä näkyvissä heti ajokoetulospalkki, jota aiemmin ei ollut. Silmälausunnot ovat tarkemmat ja tietoihin ajetaan päivitykset joka yö.

3.6.2008

Pennut 11 viikkoa. Maya lähti takaisin omaan kotiinsa, Lassi ei siskoplikan perään jäänyt itkemään. Uusi kuva Lassista 'pentuja' -linkissä.


31.5.2008

Pyörittävänä kehätoimitsijana Iitissä, ryhmät 1 ja 3, tuomarina Tanya Ahlman-Stockmari. Kiitokset mukavasta päivästä kehätoimitsijakollegalle!

29.5.2008

Rekkarit sain vihdoin postiin. Ne tuli eilen kennelliitolta, ja samantien ajoin Taiston luo ja laitettiin paprut kuntoon. Rekisterikirjat olivat uudistuneet hieman ulkoasultaan, koiran nimi ja rekisterinumero oli oikein isolla ja tummalla tekstillä.

27.5.2008

Kiitokset Poran omistajille! Oli hauska nähdä poika kotioloissa, ja kuinka se nautti siskon kanssa leikkimisestä. Hyvin Pora on myös pentueen ainoana uroksena ymmärtänyt, mitä pitää harjoitella, mutta ne kuvat ei ole ihan julkaisukelpoisia;) Kotimatkalla bongasimme jäniksenpojan, eli Poralla on kotinurkilla ajettaviakin kasvamassa!

Iltasella saimme odotetun vieraan, kun Lassin Maya -sisko saapui meille viikoksi. Voi sitä riemua!

25.5.2008

Hamina KV, flattien tuomarina Paavo Mattila. Flatteja 31 kpl, sisältäen 3 pentua.

Pimu: AVO ERI2, PN-, VARA-SERT, arvostelu: Kaunis narttu. Sillä on hyvä pää ja ilme. Kaunis kaula. Erittäin hyvä runko. Hyvinkulmautuneet raajat. Sillä on hyvä ylälinja. Hyvälaatuinen karva. Liikkuu hyvin. Miellyttävä käytös.
Peppi: KÄY H, arvostelu: Hyvä narttu, jolla saisi olla varmempi takaosa. Kaunisilmeinen pää, runsaasti löysää kaulanalusnahkaa. Hieman lyhyt kaula. Hyvä selkä. Sopivan vahva runko ja luusto. Riittävät kulmaukset. Hyvä karva. Saisi liikkua tehokkaammin. Miellyttävä luonne.

Taisi olla Pepin elämän ensimmäinen sininen nauha. Huomautukset takaosasta ja liikkeen tehottomuudesta eivät olleet uutta, mutta olen yllättynyt tuosta kaulanahkamaininnasta. Käärmeen myrkky teki kyllä kaulaan "ihanan" heltan, eikä siitä ilmeisesti vielä täysin ole palauduttu:( Urosten voittaja tuli junioriluokasta, ja urosten kakkonen saavutti kansainvälisen muotovalion arvon. Narttujen tarkkoja tulostietoja ei minulla ole.

24.5.2008

Uskaltauduttiin Haminaan KV näyttelyyn Katan kanssa. Tuomarina Paula Rekiranta, joka juniori-ikäiselle Katalle antoi ERI:n ja VARA-SERTIN joitain vuosia sitten. Nyt ei ylletty samaan, tuloksena EH2. Arvostelu:
Koko: 36 cm Erinomaisella pitkällä askeleella liikkuva narttu. Hyvä kallo, hieman kevyt kuono-osa. Hyvä ilme, kaunis kaula. Erinomaiset kulmaukset. Hieman pitkä lanneosa. Sopusuhtainen luusto. Hyvä häntä.

22.5.2008

Fasaaneissa päästään n. 80% kuoriutumisasteeseen. Näille ei enää lapset jaksaneet nimiä keksiä...


21.5.2008

Blackpepoon Another Point, Pertsa, matkusti Satakunnan ja Pirkanmaan rajamaille. Ensi yöksi varaamme korvatulpat, kun Lassi varmaan protestoi yksinäisyyttään... Toivotaan, että tämä jälkimmäisen pentutestauksen ykkönenkin pian löytää uuden asuinpaikan, mieluiten metsästävän kodin.

Pimu pääsi näyttämään pennunottajille osaamistaan, ja tekikin sen juuri niinkuin vain flatti osaa: heti ensimmäiseksi kuraojaan, jossa n. 5 cm vettä ja hieroi itsensä hetkessä mutaiseksi.

Päivän posti toi Kennelliitolta laskun, ei siis postiosoitekorttia. Suorituksen saatuaan liitto lähettää rekisterikirjat. Hieno homma!

18.5.2008

Olin Helsingin seudun kennelpiirin tunnistusmerkitsijäkoulutuksessa. Kokeen jälkeen pääsin tekemään elämäni ensimmäisen mikrosiruasennuksen karkeakarvaiselle mäyräkoiralle; Henricon Alli matkusti kanssani Valkealasta Helsinkiin ja "palkittiin" hyvästä käytöksestä tuikkaamalla niskaan paksu neula;) Nyt on vielä tehtävä harjoitteluja valvojan läsnäollessa, jotta saavutan pätevyyden. Kiitokset kouluttajille ja kokelaskollegoille - naisia kaikki kymmenen! Ja kiitosta myös hakemustani puoltaneille, Suomen sileäkarvaiset noutajat ry:lle ja Kymenläänin kennelpiirille.

17.5.2008

Iitin Haukku -tukinäyttely, ryhmät 2 ja 5. Olin Unto Timosen kehässä kirjoittavana kehäsihteerinä. Timosella oli arvosteltavana tanskandoggien juniorit, sekä lapinporokoira (ei rotunsa parasta) ja suomenlapinkoira. Viereisessä kehässä oli ihan kiitettävä määrä suomenpystykorvia, tuomarina oli englantilainen Angela Cavill, joka tekee rotua hyvin tunnetuksi Brittein saarilla. Siellä paras oli Loukkoharjun Neiti.

Kotona käveltiin taas tiellä ihan käärmeen vierestä ohi. Täytyy sanoa, että kyllä ne rauhaan jättää jos niiden antaa olla rauhassa. Onni oli, että askeleet kulkivat vierestä eikä päältä... Viikko sitten käärme meni naapurin koiratarhaan, ja toinen koirista sai pureman.

16.5.2008

Blackpepoon Another Time, "Kaisla", muutti Itä-Uudellemaalle. Nyt on jäljellä siis isot, vahvaluiset ja vahvaturkkiset Lassi ja Pertsa.

14.5.2008

Blackpepoon Another Jazz, "Mämmi", muutti tänään pääkaupunkiseudulle. Eipä taida nimi jäädä Mämmiksi;)

Kylvettiin riistapeltoon hernettä ja kauraa. 

12.5.2008

Kiitokset Eetun kuvista (etusivulla), ja tietysti jo muutama päivä sitten tulleista Kilun kuvista;)
   Blackpepoon Another View, Kilu.      Blackpepoon Be Accord,                                                                                                                                                                                                                   Eetu

9.-10.5.2008

"Raikkusen Sinikka" eli Blackpepoon Another One muutti Pohjois-Pohjanmaalle. Suurkiitokset emännälle, olipahan luxusta! Kiitos myös Roopen porukoille, kun järjestyi tapaaminen. Roope on käynyt kuvissa, ja nyt odotellaan kennelliitolta virallisia kommentteja;)  Mukavaa, kun Roopen isännältä sain säkillisen viljaa ruokintapaikalle!
   Blackpepoon Moon Code, Roope.

Rinan, Blackpepoon Ghost Frump, elämän ensimmäinen avoimen luokan startti Valkealan working testissä, tuloksena Avo0. Pisteet 4/20, 13/20, 15/20, 0/20, (0/20), yhteensä 32/100 pistettä. Seniori-Rinan virkistyspäivä meni juuri niinkuin pitkin, koiralla oli mukavaa.

Sallalle ja Midalle (Weljesten Esprit Au) onnittelut, wt Avo1 ja 2. sija! Ja Jukan tekemästä kokeesta on kuulunut kehuja, TAI - TA - VA Jukka!!!

Kotipihasta poistettiin taas yksi kyy, muistakaa pitää kyypakkausta mukana!

7.5.2008

Ilona ("Emma") eli Blackpepoon Another Play matkusti Kanta-Hämeeseen ja "Kilu" eli Blackpepoon Another View Keski-Suomeen. Rekisterikirjat eivät vieläkään ole tulleet. Kanista kaikki pennut olivat kovin kiinnostuneita.

6.5.2008

Suuri päivä on koittanut, pennut täyttivät 7 viikkoa. Kiitos Sannalle ja kenneltyttö Allille pentujen testaamisesta; olipahan taas mielenkiintoista! Testi oli hieman toisenlainen verrattuna Ansun tekemään, ja nyt minulla on kattava kuva pentujen eroista ja yhtäläisyyksistä. Pennut ovat viime päivien aikana saaneet myös aimo annoksen riistakokemuksia: jäniksen käpälä, hanhen ja fasaanin siipi, varis, sorsa ja räkättirastas - yksi näistä ei ollut pakastimesta... Huomisaamuna tutustutaan vielä kaniin, ja sitten onkin aika jo antaa muutaman pennun lähteä uusiin koteihin.

Pimu, Taka-Tapiolan Sintonic, on saavuttanut aikuisen iän täyttäessään 2 vuotta  - onnittelut sisaruksille! Koulutuksessa käytiin kuuntelemassa laukauksia ja tutustumassa Tikun veljenpoikaan Eetuun. Pimun ei annettu koulutuksessa tehdä mitään, kotona sitten vedettiin kanilla jälki. 

Kiitokset Moonan kuvista! Kuvassa niin kiltin näköinen, ettei kasvattaja millään voi uskoa mitä omistaja siitä kertoo;) Ollaan kyllä kotona mietitty, miten Kuplan sisarusten perheissä pärjätään, kun Kupla on niin ... !

5.5.2008

Pikkupennut kävivät eläinlääkärintarkastuksessa, kaikilla pennuilla kaikki ok. Ensimmäinen automatka meni aluksi huutaen, loppumatka ja paluumatka ihan hiljaa nukkuen. Nyt vielä yksi pentutestaus, ja sitten ne olisivat valmiita uusiin koteihin.

Kuplalle tuikattiin samalla käynnillä tehoste- ja rabiesrokotus.

4.5.2008

Peppi voi oikein hyvin käärmeenpuremasta huolimatta.  Tennispallosta syttyi jo entiseen tyyliin, itse pallo vaan hautautuu valtavan molokuonon kätköihin. Peppi myös löysi maastosta kuolleen linnun ja toi sen minulle, eli paranemaan päin taitaa koira olla. Rinalle tehtiin pellolle vähän treeniä siitä huolimatta, että kyyvaara on meillä melkoinen. Satun ja Elinan avustuksella saatiin myös pennuista kuvat. Takatassut vaan luistivat pöydällä...

3.5.2008

Pennut saivat mikrosirut, kiitos Taistolle taas kotikäynnistä. Kiittää täytyy myös Teroa kun hän toi ikinuoren Kissin (Dovehunter Victoria Ground) meille kylään, ja ammattilaisen apua käyttäen saimme siitäkin EDTA -putken verta. Lähes kymmenvuotias Kissi on edelleen käytökseltään kuin pienet pennut.

Lenkiltä tulessa jäätiin juttelemaan naapureiden kanssa, kerroin edellispäivän kyyhavainnosta ja siitä miten "läheltä piti" meidän kultsun kanssa. Samassa sitten huomasinkin, että Pepin takajalat väpättää ja koira painoi päänsä raskaasti alas. Hoputin koiraa heti kotiin päin, koska epäilin käärmeenpuremaa. Silloin jo kuonon päältä, heti kirsun jälkeen, oli selvästi havaittavissa paukama. Kotiin mennessä koira  oksensi kerran, ja syötin sille 6 (vanhentunutta) kyytablettia.Kuono turposi valtavaksi, ja kuonon päältä oli havaittavissa myös puremajäljet. Päivystävä eläinlääkäri antoi lisää kortisonia ja kipulääkettä, sekä kuunteli sydämen.
  Muistakaa kyypakkaus! Kuvassa Peppi neljä tuntia kyynpureman jälkeen.

2.5.2008

Ensimmäinen pentutestaus suoritettu tänään, kiitos Ansu. Mukava seurata ulkopuolisena, miten pennut käyttäytyvät testaustilanteessa vieraassa huoneessa, vieraan ihmisen kanssa. Pentujen on annettu juosta ympäri taloa muutamaa huonetta lukuunottamatta, ja pennut rakastavat lapsilta saamiaan pehmoleluja. Asuintiloihin ei vielä kertaakaan ole kukaan päässyt lirauttamaan, ja karsinansakin pennut sotkevat vain yön aikana, muuten kaikki tarpeet tulevat ulos.


Rekisterikirjoja ei ole tullut vieläkään, vaikka ne on kennelliittoon laitettu jo pentujen ollessa kolmeviikkoisia. Joka tapauksessa siruttaja tulee viikonlopun aikana laittamaan tunnistusmerkinnät.

27.4.2008

Odotettu päivä koitti viimein, kun saimme Morriksen omistajat meille katsomaan pentuja ja vähän treenailemaan. Kiitos käynnistä Pipsa, Stenne, Kevin, Nelli ja Morris.

Luonnollisesti myös Satu oli koirineen meillä, ja tein pellolle wt -treenin. Laukausten ja sorsapillin säestämänä Satun Rina (Blackpepoon Ghost Frump) ja Stennen Morris(Yeccu Play Time) laitettiin vuoroon töihin. LInjoja lähihakuineen ja markkeerauksia - hienosti meni molemmilta. Morriksen työskentelyä seuratessa olin kyllä todella tyytyväinen tähän urosvalintaan.  Äänetön, työskentelynhaluinen ja todella kuuliainen pillille. Alkuvaiheessa meinasi ajoittain ehkä vähän usko loppua, kun Stenne joutui Morrista niin usein kääntämään, mutta loppua kohden meni aina vaan paremmin.

Rina teki hyvää työtä, ja on mielenkiintoista nähdä se .... kokeessa pitkän tauon jälkeen. Vaikka tällä melkein 9 vuotiaalla nartulla tahti oli melko verkkaista edetessä damille, oli se sitten palautuksissa selvästi ripeämpää ja mielettömän nöyrä on Rinakin pillille.

Mukava oli nähdä myös ohjaajat tyytyväisinä. Päivä oli kuitenkin lämmin, ja noutoja tuli molemmille useita. Parityöskentely nostattaa tunteita, mutta ainakaan minä en kertaakaan huomannut kummankaan ääntelevän.

Vieraiden poistuttua Kupla pääsi paimentamaan pentuja, ja etusivujen kuvista voi päätellä, että se oli tänään lyhyen uransa huipulla...

26.4.2008

Sata fasunmunaa noudettu, huomenna pannaan munat hautomakoneeseen, sitten odotellaan 23-25 vuorokautta.  Mielenkiintoista! Suuret kiitokset munaprojektissa avustaneille!

23.4.2008

Hardrocks kennelin labradorit lähestyvät luovutusikää, ja riemukseni sain ne testata. Kiitos Päiville ja Jukalle - testaus on aina yhtä mielenkiintoista ja on toivottavasti kasvattajillekin yksi työkalu muiden joukossa. 

Illalla nome -koulutuksessa Pimun kanssa. Valitettavasti maastosta löytyi damien lisäksi p***aa, nyt sitä on turkissakin.

22.4.2008

Pennut viiden viikon iässä, uudet kuvat lisätty 'pentuja' -linkkiin.

17.4.2008

Kenneliimme saapui suru-uutinen. Mara, Blackpepoon Ghost Magpie (s.1.9.1999) on siirtynyt tänään tähdeksi taivaalle Iina emän ja Boris isän seuraksi. Luusyöpä oli vienyt Maralta olkaluun alaosan melkein kokonaan. Kiitos Hanna ja Timo yhteisistä vuosistanne kasvattini kanssa - muistan miten upeaa Maran kanssa oli startata kokeessa.  Osanottomme.
    Blackpepoon Ghost Magpie, Mara.

16.4.2008

Kuplalle laitettiin tänään ensimmäiset rokotukset, samalla rokotettiin Peppi, Tiku ja Kata. Lisäksi Katalta otettiin EDTA- putki verta Hannes Lohen geenitutkimukseen. Toivoin myös, että Katalta poistettaisiin hännän alapinnalta patti. Eläinlääkäri päätti kokeilla sitä ensin neulalla, ja se tyhjenenikin kokonaisuudessaan. Kystan sisältö oli ihan kirkasta nestettä ja hännässä tuntuu nyt pienoinen kuoppa. Antibioottikuurille Kata laitettiin varmuuden vuoksi. Kata osoitti - jälleen kerran - upean luonteensa eläinlääkärillä antaen tehdä kaikki toimenpiteet rimpuilematta ja valittamatta.

Flattien soisin antavan enemmän verinäytteitä - niitä on hävettävän vähän jos vertaamme vaikka tollereiden verinäytemääriin. . Rekisteröinneissä kun kuitenkin ollaan suht koht tasoissa. Tollereilla on myös ihastuttavan aktiivista keskustelua. Hienoa, tolleriharrastajat!

Nome treeneissä Utissa Pimu pääsi tekemään muutaman linjan ja markkeerauksen. Ja mikä tärkeintä, tuli paljon treeniä passiivisesta tilanteesta katsellen kun muut tekivät töitä. 

15.4.2008

Pennut neljän viikon iässä, uudet kuvat päivitetty 'pentuja' -linkkiin. Etusivulla Lassi, joka osaa hyvin imitoida newfoundlandinkoiraa.
 Mira, Blackpepoon Be Boxer kotonaan Keski-Suomessa. Kiitos kuvista!
 

14.4.2008

Pennut emänsä kera saivat matolääkityksen, nyt  popsittiin kolmena päivänä Axiluria, kaksiviikkoisille meni Canexia. Tänään myös sää salli ensimmäiset ulkoilut - hetken miettimisen jälkeen pennut tajusivat miten kivaa on ulkona ja johan ne osaavat sinne tarpeensakin vääntää.

Kiitos käynnistä viikonlopun vierailijoille, muistakaa tarkkaan lukea saamanne materiaali! Huomenissa taas tulossa uusia kuvia pennuista täältä Kymenlaaksosta (näytelmäkerholaiset huom.;)) eikä Etelä-Karjalasta...

11.4.2008

Blackpepoon Moon Corner, Luna: lonkat A/A ja kyynärpäät 0/0. Hienoa!  

Torstai-iltana käytiin Pimun kanssa Utissa katsastamassa Kaakon pohjoisen aluetoimikunnan taippariporukka.  Näemmä ensimmäiseksi kurssilaisille opetetaan, että harrastus vaatii kunnon välineet (lue: maastoauton). Kiitos Piialle, joka jälleen kerran on raapinut kasaan upeat pentudamit ja noutajataluttimet - mukava laittaa ne pentujen matkaan uusiin koteihin!

8.4.2008

Tutin ja Morriksen pennut kolmen viikon iässä, uudet  kuvat  'pentuja' -linkissä. Tasapuolisuuden vuoksi myös Kupla haluaa julkaista kuvan itsestään ja rakkaista ystävistään::


7.4.2008

Flattipentujen pentueilmoitus lähti Espooseen. Urokset Blackpepoon Another View, Blackpepoon Another Point, Blackpepoon Another Jazz ja Blackpepoon Another Man. Nartut Blackpepoon Another Play, Blackpepoon Another Time ja Blackpepoon Another One. Huomenissa pennut täyttävät kolme viikkoa, yritän saada hyviä kuvia niistä 'pentuja' -linkkiin. Tämä oli nyt kolmas päivä, kun pennut ovat saaneet tutustua kiinteään ruokaan eli jauhelihapalleroihin.

Etelä-Suomen beagleyhdistyksen jäsenmaksut ja -tiedotteen laitoin postiin. Postissa onneksi törmäsin Ansuun, yksi pentutestaaja taas värvätty;)

6.4.2008

Hyvä, hyvä, Kaakon joukkue! Voitto kotiin!

4.4.2008

Pentuja -sivulle lisätty sukutaulu, lisäksi ruotsinkielisille sivuille on lisätty kuvia ja linkkejä. Työ on koko ajan kesken, eli lisää on tulossa.

1.4.2008

Tänään tuplasynttärit, tytär kahdeksan vuotta ja pennut kaksi viikkoa. Uusia kuvia 'pentuja' -linkissä. Hain pennuille sapuskaa, josko ensi viikolla aloitellaan kiinteän ruuan kanssa. Ruokavalinnaksi Bento Kronen Medium Growth 10-25 kg, samaa mitä söivät Blackpepoon Moon -pennut ja Taka-Tapiolan S -pennut. 

Diamond Anniversary Book saapui postista, melkein 300 sivua flateista. Tänä vuonna ei kukaan onnistunut  aprillaamaan, viime vuonna Kaakon pj vei minua ihan kuusi-nolla!

Muistaahan kaikki näytelmäkerholaiset 14.4. katsella telkkaria?

29.-30.3.2008

Snj:n koulutuspäivillä Jyväskylässä. Kiitokset kouluttajille ja kollegoille hyvästä seurasta. Ja terveisiä korkeakorkoiselle maratoonarille!

Perjantai-iltana 28. päivä oli osalla pennuista jo toinen silmä auki, kotiin saavuttuani niillä olikin sitten silmät auenneet ihan kaikilla. Näöstä riemastuneena muutamat olivat jo päättäneet poistua pentuboxistakin.

25.3.2008

Pennut ovat viikon vanhoja. Lasten antamat nimet: Pertsa, Kilu, Mämmi ja Lassi (uroksia) ja Emma, Kaisla ja Sinikka Raikkunen (narttuja).22.-24.3.2008

Lappeenrannassa kolme päivää, aluksi lauantaina koulutusta ja kaksi seuraavaa päivää kehätoimitsijana. Maanantain päätteeksi tarjoutui tilaisuus tehdä "tupatarkastus" kasvattamani beaglen kotiin, kiitos kutsusta! Ihan mukavia hankintoja oli pennulle tehty;)

21.3.2008

Kiitos kouluttajille, Sannalle ja A-P:lle tänään Somurassa pidetyistä treeneistä! Timpuri käytössänne;) Ja kiitos kaikille teille jotka pääsitte paikalle... Koekalenteria selailemaan?

                   
Ella                                                                                 Luna                                                                             


18.3.2008

Tutti synnytti tiistaina yhdeksän mustaa pentua. Selvästi tiineen nartun annettiin hoitaa itsenäisesti koko touhu alusta loppuun, kasvattajan tehtäväksi jäi tarkkailu, kirjanpito ja kuivien patjojen vaihtaminen. Tutti alkoi ponnistella ensimmäisen kerran klo 12.50 ja ensimmäinen pentu syntyi klo 13.29. Viimeinen syntyi hieman klo 20.00 jälkeen. Elämän edellytykset ovat erinomaiset neljällä uroksella ja kolmella nartulla. Pennut muistuttavat ruumiinrakenteeltaan ehkä enemmän pääministeriämme kuin kumpaakaan vanhempaansa, mutta toki ovat vielä kovin kesken kehityksen;)
           
                                                                                              "Hei! Kamera! Naamat piiloon!"


15.3.2008

Onnittelut Kuopusmaa kennelille neljännestä sijasta beaglein kasvattajakisassa! Olemme iloisia, että meidän Katakin toi omat pisteensä mukaan pottiin. Ja onnea tietty myös edelle menneille Astalan, Huuhkajan ja Sakin kenneleille, hienoja näyttöjä!

Pentutreffeille tulijat, aloitellaan perjantaina 21.3. klo 11.00. 

14.3.2008

Puheenjohtajan pyynnöstä lupauduin jatkossa hoitamaan Etelä-Suomen beagleyhdistys ry:n sihteerin tehtäviä. Kiitokset luottamuksesta! Tutti nauttii uudesta lumesta ja ruokahetkistä: Ei merkkejäkään, että alkaisi synnyttämään. Luna kävi otattamassa itsestään röntgenit; lonkat ja kyynärpäät. Myös silmät katsottiin.


13.3.2008

Onnittelut tänään vuoden täyttäville Pepin ja Viton pennuille eli Moon -pennuille! Ja onnittelut tietysti myös Aku Ankalle... 

Postilaatikosta löytyi aivan loistava Koiramme -lehti (3/08), rotuesittelyssä sileäkarvainen noutaja. Laaja ja kattava tietopaketti, kerrottiin jakaantuneesta rotutyypistä (englantilainen/skandinaavinen) ja että klassista, oikeanlaista päätä näkee Suomessa nykyään aivan liian harvoin. Kuvia katsoessani oli pakko käydä tsekkaamassa rotumääritelmä korvien osalta: pienet, ylöskiinnittyneet, tiukasti päänmyötäiset.

 
11.3.2008

Onnittelut Hardrocks kenneliin mustista lapukkapennuista!  Hienoa, että melkein kaikille on jo koditkin katsottuna.

Tutista yritin saada kuvia... Ei se niin valtavan isolta näytä(???).
 

9.3.2008

Tuhti-Tutti saapui meille tänään. Kiitos Satulle, joka oli valmis poikkeamaan sovitusta pitäessään Tuttia pitempään kuin alunperin piti. Olemme Tutin kanssa hyvä pari; toinen varoo vatsaansa ja toinen jalkaansa.

Ja Kupla kävi tänään taas metsässä;)

8.3.2008

Tiku osallistui Weljesten E- ja F -pennuille tarkoitettuun koulutustapahtumaan Paukun majalla. E -pennuista paikalla oli kaikki nartut ja kaksi urosta. Koulutustapahtuman yhteydessä oli mahdollisuus antaa EDTA-putkessa verinäyte Hannes Lohen geenitutkimukseen. Suurkiitos Sannalle ja A-P:lle, sekä Tikun ryhmän pätevälle kouluttajalle Esalle. Minun meiliin voisi laittaa kuvia tulemaan;)

Kupla kävi heti aamulla ensimmäisen metsäkeikkansa, eikä vielä edennyt kovin kauas saappaasta. Pissat neiti teki tyhjään puukoriin, kun se oli ainut paikka mistä löytyi sanomalehtipaperia. Lattialle unohtuneen radionkin onnistui tämä Houdinin tytär laittamaan päälle...

7.3.2008

Forssaan uuteen kotiin matkusti tänään Ruusu, Blackpepoon Be Beach Bug. Onnea ja menestystä Katan pennuille. Muistakaa, että metsään, metsään ja metsään!

         

6.3.2008

Blackpepoon Be Bora (Pora) muutti tänään Savitaipaleelle.5.3.2008

Mira ja Moona lähtivät tutustumaan uusin koteihinsa. Jäljelle jääneet kolme pentua saavat kyllä ihan saman möykän aikaisiksi vaikka orkesterista kaksi poistuikin!

         
Blackpepoon Be Boxer (Mira) Jyväskylään                            Blackpepoon Be Brava (Moona) Lappeenrantaan
    
2.3.2008

Kiitokset Taistolle pentujen tunnistusmerkinnästä.

1.3.2008

Pimu Valkealassa nuortenluokassa, EH2. " Koko 55. Oikeat linjat + mittasuhteet. Kuiva pää. Kaula voisi olla vahvempi. Hyvä luusto ja raajojen kulmaukset. Oikea rintakehän muoto. Esiintyy vilkkaasti ja liikkuu vielä vilkkaammin. Hyvä turkki"
Kiitokset Satulle esittämisestä! Arvostelu on helppo allekirjoittaa kaiken muun paitsi mittaustuloksen suhteen;)

29.2.2008

Kausi päättyi. Kata pääsi isännän kanssa metsälle ensimmäistä kertaa sitten joulukuun 16.  eli taukoa kertyi kaksi ja puoli kuukautta. 50 minuutin ajon jälkeen jänis nurin.

28.2.2008

Rekisterikirjat  saapuivat. Blackpepoon Be Bora (uros), Be Beetle, Be Brava, Be Boxer ja Be Beach Bug. Kolme on siis Volkkarin malleja, yksi Fiat ja yksi Peugeot. Aika vaikea oli löytää B-kirjaimella alkavia malleja, mutta onneksi aviomiehellä on vanhoja pikkuautoja niin löytyi tuo rantakirppu. Itselle jätämme "Tassun" , josta nyt tulee Kupla (Blackpepoon Be Beetle, kuvassa). 26.2.2008

Koiranetin päivitysten mukaan on nyt koko Pimun (Taka-Tapiolan Sintonic) pentue lonkka- ja kyynärpääkuvattu, ja kaikki terveitä. Hienoa, Sade ja Hörppy!

Beaglejärjestöllä on käytössään tietokanta, jossa virtuaaliparitukset antavat yhdistelmälle epilepsiariskin mukaan liikennevalot: vihreää jos yhdistelmälle ei ole tiedossa epilepsiariskiä, keltaista jos on vähäinen vaara on ja punainen väri, jos riski on jo suuri. Tavalliselle surffailijalle se ei kuitenkaan suoraan kerro sairaita koiria, ja tämä on hyvä koska se madaltaa kynnystä ilmoittaa sairaat koirat jalostustoimikunnalle. Tämä varmasti vielä täydentyy sen jälkeen kun myös beaglein veritutkimuksesta saadaan jotain uutta epi-tietoa.

Sileäkarvaisissa noutajissa on minun tiedossani kaksi epilepsiatapausta ja ainakin niiden sukulaisuussuhde on ilmeinen.  Olisi varmasti ihan hyvä jos beaglejärjestön tietokannan kaltainen järjestelmä olisi käytössä muillakin roduilla. Omistaja itse ne tiedot sinne ilmoittaisi, ja sairauskertomuksen mukaan voitaisiin ottaa huomioon myös trauman, esim. autokolarin vaikutukset sairauden käynnistymiselle. Kaikki kun ei välttämättä ole perinnöllistä.

Soitin kennelliiton rekisteröinteihin ja ruuhkaa tuntuu olevan. Paperit saadaan kuitenkin piakkoin jotta päästään siruttelemaan. Uusi tunnistusmerkintäsääntö astuukin voimaan vasta vuoden 2009 alusta, eikä 1.6.2008 kuten aiemmin on ilmoitettu. Kutsu kehätoimitsijaksi saapui Valkealaan, Illukan Tiinan kehään. Katsoin että flattikehään, joka alkaa heti klo 9.00, Santamäelle on ilmoitettu koiria 26, ja niitä harjoitusarvostelee Juha Kares. Kaksi flattipentua oli siirretty Tapio Eerolalle.
 
Ja kiitokset Jukalle;)

23.-24.2.2008

Lauantaina perheemme miehillä oli oikeus tutustua niihin metsämaastoihin, joissa Katan urospentu toivottavasti jatkossa ajelee jäniksiä. Kiitokset Osmolle ja Patulle. Sunnuntaina saman perheen samat miehet olivat yhteisjahdissa Teron, Villen, Lassin, Ari-Pekan ja tietysti Marin kanssa. Tarkat päivitykset tapahtumista sain onneksi sairaalaan, jossa jalkani perjantaina operoitiin. Ryteiköistä on valitettavasti pysyttävä niin pitkään poissa, että taipparikurssin vetovastuu on siirrettävä toisaalle. Yritän olla kuitenkin mukana sen minkä kykenen.
 

16.2.2008

Kaakon noutajakoirayhdistyksen pohjois-kymenlaakson aluetoimikunnan talvinomen karsinnat Paukun majalla. Pimulle ja minulle pisteitä 17/22 ja sillä heltisi 19 koiran joukosta 13. sija. Onnittelut voittajille, kovin nuorena jo liki täysiin pisteisiin yltänyt lapukka Tare ja ohjaaja Ville. Treeni-intoa toivottelemme Johannalle ja Ansalle! (kuva Satu Saarinen)30.1.2008

Katan pennut kahden viikon iässä. Silmät ovat auenneet ja ensimmäiset matolääkkeet on syöty.
19.-20.1.2008  
Lauantaina kammottavasta kelistä huolimatta miehet päättivät lähteä Tikun ja Pepin kanssa pölläyttämään rusakoita. Peppi sai yhden liikkeelle, ja se tuli sopivasti Juhalle. Reseptin voin antaa Juhalle: hauduta sitä uunissa ainakin sen aikaa kun aseen korjaus kestää;)  

Sunnuntaina olin Taavetissa Kaakon noutajakoirayhdistyksen johtokunnan kokouksessa sihteerinä ja pestihän on minulle aivan uusi. Kiitos luottamuksesta ja terveiset niille kaikille muille jotka eivät osaa sanoa EI...

16.1.2008  
Katan pennut syntyivät keisarinleikkauksella keskiviikkoiltana. Pennut olivat niin suuria, ettei Kata saanut niitä ponnistettua omin voimin. Ensimmäinen pentu oli syntymäpainoltaan 400 grammaa. Emä ja pennut voivat hyvin. Katalta poistettiin kohtu.  

Synnytystä paremmin meni Tutin astutus sunnuntaina 13.1. Oli kuin oppikirjasta. Kiitos Piia, Stenne, Kevin, Nelli ja Morris - nyt odotellaan. Tutti ultrataan tiineyden 35 vuorokauden aikoihin. Ensimmäiset kasvattini täyttävät perjantaina 18. päivä kunnioitettavat 12 vuotta. Onnittelut! 

5.-6.1.2008
Jänisjahtia koko viikonloppu, tosin ilman omaa koiraa... Lauantaina yhteisjahdissa mukana Hannu ja ensimmäisen beaglepentueemme isä Sepeteus. Sunnuntaina mukana oli Katan kasvattaja Porvoosta kahden nuoren narttunsa kanssa. Saaliina viikonlopulta oli raitista ilmaa, kokemusta, nuotiomakkaraa ja ajoja. Jänikset jäivät tällä kertaa metsään.

2007

26.12.2007
Huomasin Suomen sileäkarvaisten noutajien sivuilta uudet päivitykset "jalostustoimikunta tiedottaa": Ruotsissa on uusi PRA-tapaus flateillä, Almanza Absolute Music (Moonstruck Blind Man's-Buff - Almanza Absolute Blackout).
Vuosia sitten Charmörenissä ilmoitettiin Norjassa löytyneestä PRA -tapauksesta Rintilla's Top Secret (Cariena's Twentysix-Eight - Rintilla's Only You). Sukutauluissa näillä molemmilla toistuu paljon samoja koiria, esimerkiksi Cariena's Seven-Ten on toisella 3 ja toisella 4 kertaa (6 sukupolvea). Tutustumisen arvoiset sukutaulut niin kauan kuin flateilla ei ole mahdollisuutta testata pra:ta verestä. Rintilla's Top Secret löytyy: Rasbok 2000 II s. 733 ja tuo toinen Ruotsin rasdatasta. Pra:ta on tietysti flateilta löytynyt harvakseltaan ennenkin.

21.12.2007
Käväisin Ristiinassa testaamassa Tolarin Merjan kultsupennut yhdistelmästä Rape (Weljesten Endorfin Au) ja Iines (My Melodie of Golden Spirit). Testattavia pentuja oli seitsemän, ja ikää niillä oli päivää vaille 6 viikkoa. Kiitos Merjalle perheineen Golden Gryffindor -kenneliin; olen taas yhtä kokemusta rikkaampi. Kultaisissa noutajissa tämä oli jo 4. testaamani pentue.

Tänään tulee myös meidän beaglelle, Katalle, 35 vuorokautta täyteen astutuksesta ja koirasta näkee ihan ultraamattakin: KANTAVANA ON!

1.12.2007
Kuomionpään Sepeteuksesta tuli käyttövalio tänään Elimäellä !!!