Kennel Blackpepoon Uutisia vuodelta 2018

uutisia vuodelta:2008 2009 2010 2011 2012 2013
2014
2015
2016
2017
2018*********************************************

 

Blackpepoon Mighty Carillo, Noppa 4 kk
( Blackpepoon Gin Lime - Flatout Hirmu Tehokas )
31.12.2018

Katsaus menneeseen...

Vuosi meni nopeasti, pitkälti varmaan uusien harrastuskuvioiden myötä. Menetyksiä ei oikeastaan ollut, päin vastoin lisittiin yksi Blackpepoon -pentue. Siitä jäi kotiin yksi ja Nurmeksesta haettiin vielä uusi beagle joukon jatkoksi. Kiira sairastui ja parantui, Siru kaikilta osin entisellä tasollaan - se on todella terve ja hyväsukuinen koira, sen näytöt ei vaan ole sitä luokkaa että saisin siunauksen sitä astuttaa. Jalostus on kuitenkin se minun harrastus numero yksi ja katson, että ehdottomasti olisi sen yhden pentueen väärti. Tästä keskustellaan vielä...!

Kuluvana vuonna ei juurikaan näyttelykäyntejä koirien kanssa, kokeissakin kävin vain kerran tuomaroimassa. AJOK/BEAJ tuomarina jo 10 vuotta! Ulkomuototuomarina puoli vuotta ;) ja mielenkiintoista tulee jatko varmasti olemaan. Keväällä olin ryhmänäyttelyn järjestelyissä ja Amsterdamin maailmanvoittajanäyttely elokuussa oli kiva kokemus turistina.

Kiitos kaikille menneestä vuodesta!

21.12.2018

Vuoden lyhyimpänä päivänä Kiiralle rusakko.

20.12.2018


Ei ollut ensimmäinen eikä varmaan viimeinen kerta, kun minulle soitetaan jostain päin Suomea koiratarhalta. Irtokoira on sinne toimitettu ja mikrosirun perusteella löytyy vain yksi johtolanka eli minä kasvattajana. Tällä kertaa oli omine lupineen maailmalle lähtenyt beagle, joka tuoreeltaan on päätynyt uudelle omistajalle. Tarinan tähti oli Blackpepoon Be Dyna tai ennemminkin upea ihminen koiratarhalta Pohojanmaalta!

19.12.2018


Viitakiitäjän Urholla ikää 6 kk ja tänään elämänsä ensimmäinen ajo, kestoltaan noin 15 minuuttia. Siitä se lähtee.

16.12.2018

Edellisen kerran olen kasvattamani/omistamani flatin kanssa ollut näyttelyssä 9.7.2016. Ja taas olin! Messukeskuksen Voittaja Puppy -näyttelyssä flatit (10) arvosteli Merja Ylhäinen. Pikkupentuihin vaadittava ikä tuli täyteen reilu viikko sitten ;)
Noppa, Blackpepoon Mighty Carillo PPEK3-:
Erittäin hyvän tyyppinen. Hyvät mittasuhteet. Riittävä luustovahvuus. Hyvä pää ja ilme. Riittävä kaula. Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Hyvä rintakehä. Litteät käpälät. Lupaava karva. Vielä kovin levottomat liikkeet. Super vilkas pentu.

Ennen kehää Noppa varsin aikuismaisesti istui ja makoili. Ajattelin ettei tämän helpompaa olekaan. Mutta kun kehään päästiin... niin luonnetta todella kuvasti innokas hännänheilutus... (näyttelymaksu -41,50, matkat 299 km)

13.3.2007 - 10.12.2018
Julle, Blackpepoon Moon Club

13.12.2018

Noppa, Blackpepoon Mighty Carillo kehittyy hurjaa vauhtia. Se ehti jo täyttää 5 kuukautta eikä uutta kuvaa tullut otettua. Viimeisimmän viikon aikana se on pudottanut maitokulmurit pois. Tuhoja se ei tee, tuntuu ettei tässä pentueessa kukaan ole tuhooja. Johtuuko sitten vain geeneistä vai siitä, että pentuaika hoidettiin nyt aiemmista kerroista poikkeavalla tavalla...

Paljon on tehty treeniä ruokakuppia hyväksikäyttäen. Varsinainen ahmatti se on aina ollut joten ruoka on hyvä palkinto mutta myös äärimmäinen häiriötekijä. Nyt voi kuitenkin jo huoletta sen nenän alle jättää kupin käskyllä "jätä" ja se tietää, ettei ole lupaa ottaa. Siitä sen voi seurauttaa kauemmas, istuttaa ja lähettää eteen, oikealle, vasemmalle tai selkä kuppiin päin eteen. Ei juurikaan ole ottanut varaslähtöjä mutta jos ottaa, saa sen ääntä korottamalla (KARJUMALLA) takaisin. Markkerauksia on tehty myös ulkona pentudamilla, samoin motivoituja linjoja. Ei epäonnistumisia ja kaikki luovutukset käteen. Olen tyytyväinen.

Melkoisen usein sillä on myös kitusissaan erilaisia pieniä jyrsijöitä ja kaikki se tuo minulle näytille. Kiva... Viikonloppuna sille oli aittaan ilmestynyt kaveriksi kolme rusakkoa ja otteet niistä ovat... napakat...

8.12.2018

Iloisempaan päivitykseen...

Simo, Blackpepoon Be Forester osallistui elämänsä ensimmäiseen ajokokeeseen. Se ajoi hyvän ekan erän ja vielä paremman toisen erän ja palkittiin BEAJ1 -tuloksella pistein 73,00. Tulos oli kahdeksan osallistujan kesken toiseksi paras. Ainoana beaglenä Simo edusti rotuaan varsin hyvin. (ensikertalaisen koemaksu -40, koiranruokaa -120)

Koirassa lienee kaksoisvalioaineksia, kun sillä on kaksi sertiä näyttelyistä.

5.12.2018

Blackpepoon Another Play 18.3.2008 - 5.12.2018
Tänään on maalliselta vaellukselta päästetty pois Tutin ja Morriksen tytär Ilona. Varsin terveen elämän se on saanut elää ja on kovasti ollut omalle perheelleen mieleen. Voimia! Tästä pentueesta matkaa jatkaa vielä Jippu. Pitkäikäisiä nämä pennut eivät ole kun se 10 vuottakin tekee tiukkaa mutta elinaikanaan varsin terveitä koiria. Suku jatkuu One -pennuissa ja toivottavasti tulevassa pentueessani (2020?).

2.12.2018

Beaglet ovat tänäkin viikonloppuna olleet jäniksessä. Tai Siru ei tänään. Poika sai lauantaina ampua riistalaukauksen suomenajokoiran ajoon ja se tietysti oli nuorukaiselle mieleen. Ampuja saa pitää... Noppa ja Urho saivat nähdä saaliin. Aina yhtä mielekäs homma... Noppa on jokusen päivän potenut kulmahampaiden puhkeamista - en tiedä oliko vähän lämpöä mutta erittäin väsynyt pentu ainakin.

Lauantai oli vielä paljas keli mutta tänään sunnuntaina vahva kerros puuterilunta. Ensi viikolla seurataan taas kelejä tarkkaan...;)

24.11.2018

Ei juurikaan tapahtumia, mitä nyt Siru ennakoi ensi kaudella voimaan tulevaa asetusta...

Juniorit kasvavat, Noppa jo liki 50 cm ja yli 21 kg muttei vielä rautakulmureita. Urho n. 35 cm ja 10,7 kg ja yhtä pitkät tuplakulmurit ylhäällä. Urho saa kaulurin pois huomenna ja toivottavasti ei sitä enää koskaan tarvitse.

21.11.2018

Viikonloppuna meillä hoidossa oli Vili. Se kuljeksii vielä yhdellä pallilla, mutta ei ollut este kiivetä kiimaansa aloittelevan emän selkään... Beaglet eivät hirvijahdin vuoksi metsään päässeet mutta jatkossa näitä rajoitteita ei tälle kaudelle enää ole. Urho potee vielä silmiänsä kauluri päässä. Ehkä senkin vuoro pian koittaa ja pääsee näyttämään osaamistaan. Kiitos taas Urhon kasvattajalle. ( +200, ruokaa -94,80)

16.11.2018

22.3.2011 -16.11.2018
Jetta, Blackpepoon One Creek, päästettiin tänään paremmille jahtimaille. Siellä sillä on käyttöä sillä jo eläessään se oli arvokas ja monipuolisesti käytetty metsästyskoira. Koepalkintoja, sertejä ja terveyttä oli myös. Jetta oirehti käytöksellään eikä auttanut vaikka suusta poistettiin kasvain. Syytä kipuiluun ei löytynyt, mutta selittämättömät ontumiset voivat viitata vaikka luusyöpään. Sitä sairastivat Jetan täti Maya ja eno Jami. Ilmeisesti myöskään suun kasvaimet eivät ole niitä hyvälaatuisimpia.

Jetan vanhemmat Jippu ja Alex elävät edelleen.

Jetta heinäkuussa 2011.

15.11.2018

Tänään oli eläinlääkärireissu kun Urhon toinenkin silmä operoitiin. Lauantaina ilmaantui kirsikkasilmä terveelle puolelle ja nyt sen korjausoperaation yhteydessä viimeisteltiin myös uusin tikein sitä aiemmin operoitua. Kahdesti on siis nukkumaan laitettu penikka jolta ei vielä ole kulmahampaat vaihtuneet... (- 272,02, matkat 25 km)

Eläinlääkäri oli kanssani samaa mieltä ettei missään tilanteessa rauhasen kuulu vilkkuluomen takaa ulos pomppia. Loogisempaa olisi traumankin seurauksena, että silmä tulisi ulos eikä rauhanen. Toivottavasti kukaan ei selittele "vaivaa" leikeillä, riehumisilla tai toisen koiran tassunläpsyillä.

11.11.2018

Beaglein viikonloppu on taas mennyt metsässä, ei kuitenkaan Urhon. Sirun ajosta riistalaukaus tänään.

Pohjois-Pohjanmaan Beagle ry järjestää noviisikokeita koeuraansa aloitteleville beagleille ja elämänsä ensimmäisen startin teki Aatu, Blackpepoon Be Fabia. Pisteitä jänisajosta kertyi mutta parannettavaa seuraaville kerroille vielä löytyi. Palkinnot näyttivät kuvan perusteella olevan ihan vimosen päälle, mainiota kotimainen Dagsmarks Lappi.

Väliaikatietoja saatiin Topista ;) Mighty -pentueen pallitilanne paranee, nyt 7/8 on ok. Ei räplätä siis! Myös pikkuruinen napanappi on hävinnyt. Minulla ei ole (enää) tapana sitoa napoja vaan annan emän hoitaa homman. Nyt olen jo sitäkin miettinyt, olisiko sekin ok että pennut osittain aina söisivät emänsä oksentamaa ruokaa.

Koiranruokaa ostettu. (-39,90)

4.11.2018

Pohjan lohkossa 9 vuotias kasvattini Hiski näytti nuoremmille mallia ja ajoi ensimmäisen erän parhaat minuutit (97). Mallia näytti myös jänis, sillä se vei Hiskiä tietä myöten ihan kohtuuttomia matkoja (10,2 km) ja vauhti oli kova (20-25 km/h). Toiseen erään ei pelikaveria enää löytynyt ja Hiskin täytyi päästää nuoremmat Ajovoittajaan. Toista kertaa lohkossa ja nyt sijoitus 6. Omistaja oli koiransa panokseen todella tyytyväinen ja se osoittaa omistajakin olevan täyttä rautaa. Kolme CACITia elämänsä aikana yli 75 p. tuloksilla ajanut koira on todella näyttönsä antanut. Jatkossa Hiskin pelikaverit päätyy pataan.

Varjokisassa oli meidän koirat, Kiiralle lauantaina 22 km ja tänään 31 km. Sehän on peräti 53 km viikonlopun aikana. Viikonloppu toisensa jälkeen isäntä on siihen aina vaan tyytyväisempi. Ja sitten se Siru... Tauko lienee nartuillemme tulossa sillä hirvijahdista ilmavainulla suoraan meidän pihaan tuli viestejä jättävä jämpti;)

Nopan Vili veli oli maanantaista lähtien meillä hoidossa ja tänään lähti pois. Kivaahan niillä on mutta kun ne tyhmät juoksee toisiaan päin. Kerta toisensa jälkeen vaikka ne tietää kipeää tekevän... Vili on varustettu nyt yhdellä pallilla, samoin kuin veljensä Topi. Muut eli 6/8 omaavat molemmat pallit. Näin pitkään ei koskaan ennen ole tarvinnut odottaa mutta ei vieläkään hermostuta.

Operaatiosta Urhon kasvattaja korvasi osan, hienoa. Ja kiitos! Nutrolin öljyjäkin ostettu. ( +200, -43,80)

27.10.2018

Attila Mártonin väläyttämää kasvatustyön läpinäkyvyyttä aletaan näillä kotisivuilla toteuttamaan:
Tänään oli Urholla kirsikkasilmäoperaatio Aitovetissä. ( - 274,96 €, matkat 25 km) Silmäkulmasta ulos pullistunut massa eli rauhanen työnnettiin takaisin taskuunsa ja tikattiin sulavilla tikeillä. Monella rodulla näitä siis tehdään melkoisen rutiinisti mutta niinhän ei saisi olla, eihän??

Pohjois-Pohjanmaalla kisattiin piirinmestaruudesta. Kisassa oli mukana Kiiran kaksoisvaliosisko Cella, joka hienosti neljäs. Menolipulla Pohjan lohkoon kolmantena oli upea kansainvälinen kaksoisvaliokasvattini Hiski. Samassa kisassa oli myös Hiskin tytär, kasvattini kahta ykköstä ja kahta sertiä vaille (heh...) kaksoisvalio oleva Minni, mutta sillä ei ollut läheskään niin hyvä päivä kuin mihin suoritukset ovat aiemmin yltäneet. Mutta tulevina vuosina sitten... Pohjan lohko on viikon päästä joten siihen asti napotellaan kynsiä...

Kasvateissani on vielä yksi joka olisi voinut piirinmestaruuteen mennä. Enska hoitaa nyt kuitenkin velvollisuuksia tuoreen perheenisän koirana. Mutta ensi vuonna, eikö?

Omat beaglet olivat tänäänkin irti ja jäniksiä on paljon. Johtuuko sitten siitä että on koko ajan verotettu kantaa? Ehkä. Noppaa lenkittäessäni näin erikoisen luontotapahtuman kun kettu selvästikin kissa&hiiri -leikin tapaan heitteli jotain eläintä, joka kovasti kirkui. Samaan aikaan kolme harakkaa tekivät hyökkäyksiä näitä kohti. Katseltiin pitkän aikaa eivätkä eläimet meistä mitään tienneet. Myöhemmin ketun jäljiltä löytyi huonokuntoinen minkki, jolta kieli roikkui suusta. Se tietysti päästettiin tuskistaan.

23.10.2018

Osa perheestä lomailee. Kiira pelaa hyvin ja Sirullakin oli tänään ajo.

Lääkäriin vietiin Viitakiitäjän Urho (Gebellhang Fast Surprise - Viitakiitäjän Siiri), sai kortisonitippoja muhkeaan kirsikkasilmään (Cherry Eye) ja leikataan tulevana lauantaina. Ei onnistu massan työntäminen takaisin. Kirsikkasilmä on beaglen tyyppivika, flateillä ei näitä ole. En ainakaan ole 35 vuotta kestäneen flattihistoriani aikana tavannut yhtään. Beagleissä olen yhden kirsikkasilmäisen kasvattanut, sen silmäkulman massa tungettiiin neljästi takaisin eikä tarvinnut leikata. (matkat 25 km, apteekki -12,70 €)

Kun koiran hankintaan keväällä lähdettiin, meillä oli mahdollisuus ostaa aikuinen narttu jolla jo meriittiä ja hyvä sukutaulu. Kauppa ei toteutunut, sillä koiralta oli operoitu kirsikkasilmä ja ajateltiin, ettei tämmöinen yksilö palvele minun jalostusharrastusta. Siitä voi sitten vähän päätellä millainen fiilis on nyt. Jos joskus tulee mahdollisuus, että eläinlääkäri saa omistajan luvalla toimenpiteen kirjata Koiranet -tietokantaan, niin antakaa hänen tehdä se. Jos jollain rodulla tämä on tyypillinen ja toiselle ei, niin selvästikin puhutaan perinnöllisyydestä: joko ominaisuus on periytyvä tai sille altistava rakenne on periytyvä.

19.10.2018

Koiranruokaostoksilla. (-95,40 €)

18.10.2018

Tehosteet ja rabiesrokotukset haettiin tänään Aitovetistä Lotta Väyryseltä. Lotalle haluttiin, sillä mukaan rokotuksille lähti myös Kiira jota Lotta keväällä hoiti. Kliinisen tutkimuksen jälkeen myös Kiira sai rokotukset ja on varoajan jälkeen valmis vaikka kokeisiin. Sen kunto on hyvä, viikonloppuisin juoksee n. 50 kilometriä ja tälle syksylle sille on ammuttu puolenkymmentä jänistä. (-144,35 €, matkat 25 km)

Riski toki rokotuksissa aina on mutta niinhän se on aina riski, kun beaglen lasket linkusta irti.

Lääkärille kerroin, että Kiiralta on vaihdettu kaikki ruoka, samoin juomavesi. Eli ei enää omasta kaivosta vaan kunnan verkosta.

13.-14.10.2018

Viikonloppu Vantaalla ulkomuototuomareiden koulutuspäivillä. Pääsin mm. tutustumaan Attila Mártonin ajatuksiin. Hän on kirjoittanut kirjan Barking Up The Wrong Tree. Varmasti tutustumisen arvoinen kirja. Kannattaa myös viimeistään nyt lukea rotukohtaiset erityisohjeet (RKO), sillä ne tulevat kaikkiin näyttelyihin aiempien kv- ja päänäyttelyiden sijaan ja rotulistauksesta (41 kpl) huolimatta käsittää kaikki rodut, ei siis ole rotua mistä tuomari ei kyseistä raporttia voisi täyttää (kehässä, heti rodun päätyttyä vaikka se saattaa kahvitauolta näyttää ;)  ) . Kirjasin tämän tänne kotisivuille, sillä kaikkien näyttelytoimikuntien tulee asian kanssa olla hereillä ja brieffata tuomarit, joille tämä yhteispohjoismainen, vuodesta 2015 lähtien käytössä oleva järjestelmä ei ole tuttu.

Kiitos kaikille kollegoille! Tosi mukava oli taas nähdä oman umt kurssin kavereita!!! Kurssin aloituksesta tuli juuri vuosi täyteen.

5.10.2018

Pojan kanssa juoksutettiin Kiira. Sai ajon melko pian sen jälkeen kun saatiin pois syömästä lehmän selkärankaa... Myös 3 kuukauden ikään ehtinyt Noppa oli metsässä mukana.

...tarttee olla A:ta, 0:a, Nou:ta, Nomea, ajokoetulosta... niin ja uroksella kaksi pallia ... Laatutietoiset kasvattajat haluaa virheetöntä tuotantoa ja malttamattomina räplätään haaruväliä kaiken aikaa?? Tässä tapauksessa siis urospentujen. Jotenkin tuntuu kivesvikoja löytyvän sitä enemmän mitä enemmän niitä roplataan vai olenko väärässä?

Minulta puuttuu kilpailunhalu ja siksi varmaan pallinräpläyskin on suorite jota en harrasta. Kun viimeisin pentueeni (8 urosta) vietiin eläinlääkärille pentutarkastukseen tasan seitsemän viikon ikäisinä, ei minulla ollut mitään tietoa mitä jalkoväleissä on. Täysin rauhallinen olin tarkastuksen jälkeenkin kun vain kahdella tuntui molemmat kivekset, muistaakseni kahdella tai max. kolmella yksi ja lopuilla ei yhtään mitään. Tänään tiedossani on yhtä lukuunottamatta kaikkien pallit ensimmäisen rokotuskäynnin tiimoilta. Näistä seitsemästä kuudella on molemmat, yhdellä yksi (alkujaan nolla).

Edelleenkin vain rauhallisesti odotamme katsellen Palsanmäen Huutokauppakeisaria uusintoina emmekä räplää! Ja jos nyt joku miettii, että mitä ihmettä niin kenneliimme ei tähän päivään mennessä ole tullut ensimmäistäkään pallivikaista. Ei flateissä eikä beagleissä. Enkä ole yhdistelmiä suunnitellessa taikka toteuttaessa hetkeäkään vaivannut päätäni sillä, onko suvuissa kivesvikaisia koiria.

Jos siis joku aloitteleva kasvattaja lukee näitä uutisia niin tässä oli ilmainen vinkki ;)

19.9.2018

Ekat rokotukset Nopalle ja Urholle. (-92,60 €, matkat 25 km)

16.9.2018

Toiselle ajo, toiselle ei.

15.9.2018

Kiiralle ensimmäinen kaato. Hyvin ajaa vaikka pitäisi olla sairas koira. Testitulokset ja koiran vointi rajussa ristiriidassa... Kokeisiin ei kuitenkaan ole asiaa, niin paljon haussa mölisee että sulkuun menisi.

Kaatoa pääsivät ihailemaan junnut Urho ja Noppa. Kymmenen viikon ikäisellä Nopalla onkin jo kokemusta, tuoreet kyyhky, telkkä, heinäsorsa ja jänis. Siihen vielä pakasteet päälle... syksypennuissa on puolensa, muistaisin Ghost -pentujen (syksy 1999) hyötyneen myös lämpimäisistä.

13.9.2018

Minnille, Blackpepoon Be Felicia, kauden kokeesta komea BEAJ1 pisteillä 76,33 (24/113, 59/63). Minnin omistaa sen emän kasvattanut Sanna, joten olettaisin päivän saavutuksen olleen kovasti mieleen ;) Sama koira oli aiemmin elokuussa rotunsa paras ryhmäkilpailusijoituksen kera ja kun säkäkorkeuskin jalostuksellisesti mainio 34 cm niin tämän jälkeläisiä odotellaan kyllä jo innolla. Ainakin täällä Valkealassa.

10.9.2018

Oman kodin on saanut myös Blackpepoon Mighty Whisky. Paikkakuntana Laitila. Ei ole tässäkään kodissa ensimmäinen flatti.

Vihdoin saaliiksi sorsa ja olikin Nopalle mieluista haisteltavaa.

8.9.2018

Topi, Blackpepoon Mighty Tequila suuntasi tänään Läyliäisille. Nopalla on seurana enää "Elmo"-veli.

2.9.2018

Tänään on uuteen kotiinsa lähtenyt Vili, Blackpepoon Mighty Wine. Vilikin jäi Kouvolaan ja tulee joskus treenaamaan Nopan kanssa. Nopan seurana hengailee pari veljeä vielä viikon verran. Missille suunnitellaan seuraavaa pentuetta (kevät 2020 aikaisintaan). Äitinä se ainakin on aivan loistava.

Kiiralla ja Sirulla oli tänään tapahtumia jänismetsällä. Kaivon kannelle tuli puolikas jänis ja sen hajuja pääsi haistelemaan Urho-poika.

Eilen järjesteltiin riistapakastinta ja pennuilla oli oiva tilaisuus lajitella sisältöä. Jäniksen, rusakon ja kauriin jalkoja, telkkää, varista, harakkaa, fasaania, kania ym.


31.8.2018

Eilen emänsä helmoista poistui Konna, Blackpepoon Mighty Cognac ja tänään Pepe, Blackpepoon Mighty Vodka. Molemmat jäivät tähän Kouvolaan ja Pepe pääsi asustelemaan isänsä luokse. Nemo suhtautui jälkeläiseensä hyvin.

Meille jää Noppa, Blackpepoon Mighty Carillo.

27.8.2018

Jatkoa edelliseen:

Flatcoated Retriever - Brenda Phillips:

"Mr Cooke's preference was for a medium size dog which he considered the best for work. 'A larger size retriever is a great mistake, for not only do his proportions hinder him in his work, but he will very quickly tire, and as a rule, a big dog is a slow dog. * (Quatation from Dogs since 1900, by A Croxton Smith, published by Dakers.)"

Reginald Cooken kennelnimi oli Riverside.


26.8.2018

Pentujen virallinen luovutuspäivä on vasta tulossa mutta käytännön järjestelyiden vuoksi kaksi pentua on lähtenyt koteihinsa jo reilun 7 viikon ikäisinä. Raneen (Blackpepoon Mighty Jaloviina) voi törmätä Haukiputaalla ja Rafiin (Blackpepoon Mighty Gin) Sulkavalla. Rane lähti paikkaamaan edesmenneen flattiuroksen jättämää aukkoa ja Rafi on junnuketjun lahjoituspentu 16 vuotiaalle metsästävälle nuorelle. Onnea Veera Hintsanen!!Yritän olla kiihtymättä mutta kyllä valitettavasti lämmöt nousee... taas olen ollut keskustelussa flatin omistajan kanssa, jonka uroskoira on 61 cm korkeana ollut liian pieni tuomarille. Rotumääritelmän mukaan urosten ihanne 59-61,5 ja tuumakoot 23-24 (tuuma = 2,54 cm) senteiksi muuntamalla saadaan vielä jotain muuta... Ulkomuotoarvostelussa on paljon mielipideasioita eli jonkun pää voi toiselle olla feminiininen ja kaunis ja toiselle aivan liian kevyt, samoin karvanlaatu voi toisen mielestä olla juuri oikea ja toisen mielestä liian pehmeä ja silkkinen. Näistä voidaan vääntää loppuun asti mutta insinöörifaktasta eli korkeudesta ei.

Itsellänikin on kasvatti, joka 67 cm korkeana sai sertin. Olin tietysti iloinen menestyksestä mutta kovin ristiriitaisin tuntein. Ja onko joku jolla on uskallusta palkita samalla heitolla toiseen suuntaan eli 53,5 cm uros sertillä. Tokkopa.

Näitä mietin samalla kun ajattelen, miksi näyttelykäyntien määrä jatkaa laskuaan. En osoita sormella mutta mietittävää tässä varmasti on itse kullekin. Rakkaudesta rotuun!

20.8.2018

Beagleiltä on taas kesäloma ohi, mutta ei ollut vielä työaamu. Poika aloitti sorsajahdin, me vanhemmat ei vielä. Missikin pääsi etsimään haavakkoa. Vaihtelua vauva-arkeen ;)

Ikuiseen jahtiin on päästetty Norjaan viety Kupla, Blackpepoon Be Beetle 16.1.2008 - 20.8.2018
. Kuplalla on neljä Norjassa syntynyttä pentuetta ja sen jälkeläisetkin ovat jo sukua jatkaneet.
Kupla keväällä 2008.  6.-7.3.2010 saldo ;)

Tällä hetkellä näyttää siltä, että kaikki flattipennut on varattu. Yksi luovutetaan junnuketjuun, hakemuksia on tullut.

13.8.2018

Keskiviikosta maanantaiaamuun tuli oltua opintomatkalla ja sillä välillä pennut olivat kasvaneet paljon. Niin ikään reviiri on nyt isompi ja vauhtia löytyy. Osin kiitos varmasti kuuluu viileämmille ilmoille. Elämäni ihmiset olivat hoitaneet pennut hyvin, siitä kiitos. Reissun aikana alkoi myös kyyhkyjahti ja saalista on poika saanut, mutta vasta tänään näytimme lämmintä kyyhkyä pennuille. Emän esittelemänä se olikin mieluisa uusi kokemus.

Lauantaina 11.8. Keminmaassa beaglet (13) arvosteli Reino Korpela.
Minni, Blackpepoon Be Felicia AVO ERI1 SA PN1 SERT ROP RYP4:
34 cm Keskikokoa pienempi. Erinomaiset mittasuhteet ja vahvuusaste. Kaunis nartun pää. Hyvät korvat. Hyvä kaula ja rungon vahvuus. Sopiva luusto ja kulmaukset. Hyvä lihaskunto. Oikea karvanlaatu. Hyvä hännänkantotapa. Liikkuu tasapainoisesti.
Aatu, Blackpepoon Be Fabia AVO ERI2 SA PU2 VARA-SERT:
39 cm Sopiva koko. Hyvät mittasuhteet ja vahvuusaste. Komea uroksen pää. Hyvät korvat. Hyvä kaula. Keskivahva runko. Sopiva raajaluusto. Hyvät kulmaukset. Hyvä karvapeite ja hännän asento. Liikkuu tasapainoisesti.

Opintomatka Amsterdamiin Maailman Voittajanäyttelyyn oli nimensä väärti. Kiitos!5.8.2018


Toinenkin matokuuri koiranpennuille syötetty. Jokunen vähän viileämpi hetki on saatu ja silloin pennuista löytyy virtaa ihan eri tavalla.Suomenajokoirien arvostelukoe järjestettiin Oulaisissa heinäkuun viimeisenä päivänä ja sain kyseiselle rodulle arvosteluoikeudet.

Riistanhoidollisissa tehtävissä olimme eilen, kun tyttären ohjaaman auton ohittaja törmäsi kauriiseen ja kauris lensi ojaan.

29.7.2018

Pennut syövät nyt kiinteää ruokaa neljästi päivässä. Hyvin maittaa. Myös ulkoilu on jo aloitettu.

24.7.2018

Ihan hetkeen ei taas ole päivityksiä tehty eli:
mies ja poika kävivät korvamerkitsemässä meille tulevan urosbeaglepennun lauantaina.

Flattipennut ovat totutelleet raakaan lihaan ja saivat matokuurin perjantaina. Pian matokuurin jälkeen menetimme yhden pennun. Se ei ollut vahvimmasta päästä muttei mitenkään heikkokaan. Usein puhutaan pahnanpohjimmaisesta ja semmoinen meiltä täältä tällä kertaa löytyy. Erittäin pieni mutta pirteä. Isommat saavat sen kyllä helposti singottua nisältä pois. Seuraamme miten se pärjäilee.

Junnuketjuun ei hakemuksia vielä ole tullut.

12.7.2018

P
entuja -linkki päivitetty. Pennut täyttävät tänään viikon ja kaikki on hyvin niillä sekä emällä.

5.7.2018

Meillä on pentuja!

Pitkä matka on kuljettu flattikasvatuksessa vastatuleen mutta tänään suunta ehkä viimein muuttui. Pimulle yritettiin toista pentuetta, uros ei astunut sitä ja avustettuun en suostunut silloinkaan. Jätin itselle Lulun Tiltusta, se ei ollut jalostuskoira. Olin astuttamassa sen Tiltua uudelleen, se menehtyi vatsakasvaimeen. Olin käyttämässä jalostukseen Lulun Kerttu siskoa, sillä paljastui kilpirauhasen vajaatoiminta. Lainasin kaverin narttua, sekin meni mönkään. Tuikkua astuteltiin useampaan kertaan, ei mitään... Päätin astuttaa Missin Lakulla, se kuoli kasvaimiin kuukautta ennen astutusta. Päätin vaihtaa sulhaseksi sen, jolle Tuikku ei pentuja tehnyt.

Ja BINGO! Upea kalenterista katsottu astutuspäivä 1 ja priima astuminen, samoin pari päivää myöhemmin. Selvästi tiineen oloinen 35 vrk kohdalla ja synnytys 60. vuorokauden kohdalla. Järkytys oli vain urosten määrä! Tosin meille on jo talon ulkopuolelta tulossa uros joten ei haittaa, vaikka tästäkin jää uroksia meille. Mutta silti...

28.6.2018

Pentuja- ja Linkit -sivuja päivitetty.

11.6.2018

Yllä oleva päivämäärä on minun harrastuksissa käänteen tekevä - olen maalissa ja lähtöviivalla samaan aikaan. Osallistuin arvostelukokeeseen elämäni ensimmäistä kertaa ja rotuna beaglet. Tuomariksi minut hyväksyttiin Putkosen Juhan valvonnassa niin, että vastaanottavina tuomareina toimivat Pekka Teini ja Matti Palojärvi.

Tämä päivä ei unohdu koskaan. Suuri kiitos kaikille opettajille sekä muille kollegoille. Nyt se työ vasta alkaa, jatko-opinnoissa näyttäisi häämöttävän jo ihanat suomenajokoira sekä venäjänajokoira.

Today I got my FCI Show Judge rights for beagle and will soon study more breeds in group 6.

Missi, Flatout Hirmu Tehokas on selvästi tiine, tiineysvuorokausia takana 36.

20.5.2018

Olen melkosen huono treenaamaan koiraa, ellei sitä ole ilmoitettu kokeeseen... Tuli ilmoitettua ja kun Missin kiima alkoi, tuuletin, että eipä tarvikaan mennä. Laskeskelin uudestaan ja huomasin, että kokeeseen mennessä (astutus)kiima on jo ohi. Ristiinassa perjantaina 18.5. alokasluokan nome-b kokeen arvosteli Ari-Pekka Fontell.

Missi, Flatout Hirmu Tehokas Alo0:
HAKU Löytää ensimmäisen riistan mutta voisi olla tehokkaampi.
OHJATTAVUUS -
PAIKALLISTAMISKYKY Näkee hyvin molemmat pudotukset, lähtee noutamaan ensin heitettyä ja päätyy lopuksi jälkimmäiselle jonka noutaa. Ei muista ensimmäistä.
RIISTAN KÄSITTELY Pudottelee riistaa ja roikkuu riistan päällä.
PASSITYÖSKENTELY Rauhallinen ja hyvä laukauksen kesto.
JÄLJESTÄMISKYKY -
MUUT OMINAISUUDET -
YLEISVAIKUTELMA Hieman unessa oleva koira, jolla tänään puutteita paikallistamiskyvyssä sekä riistan käsittelyssä.

Alkukevään treeneissä Missillä oli jo hyviä näyttöjä. Voi olla, että uunisuus johtuu kiimasta. Toki sitä toivoisi, että tiineydestä... mutta ihan mukava oli startata - koskahan olen viimeksi alokasluokassa startannut? Koe alkoi niin, että pysähdyttiin krepille jossa koiralta hihna pois. Seurautettiin tuomaria kohti ja tuomarin merkistä hänen takaa lähti hakualueella laukaus. Hausta yksi (fasaani), jonka jälkeen pienen lammen rantaan kakkosmarkkeeraukseen. Ranta täynnä pyöreitä heinäisiä lampareita. Laukaus, sorsapilli ja heitto - fasaani rantaviivalle. Laukaus, sorsapilli ja heitto - lokki avoveteen muutaman lampareen taakse lähelle lammen takareunaa. Tästä koe olisi jatkunut vesiohjauksella ja lopuksi kakkososuuden haulla mutta me toki AP:n kanssa haluttiin kätellä jo markkeeraustehtävän jälkeen.

Tietysti sitä pohtii, että onko rauhallisuus suoraan suhteessa pieneen moottoriin. Missin treenikaverilla on valtavan iso moottori ja se painatti omatoimisesti hakualueelle pian ensimmäisen laukauksen kuultuaan. Metsästystaustalla ei voi kuin ihailla semmoista intoa.

Meiltä aika ajoin kysellään, kuinka Kiira voi. Hyvin se voi. Ei edelleenkään itse tiedä olevansa sairas. Syö, lenkkeilee, leikkii. Tauti ei selvästikään tunnu olevan kuolemaksi. Kaikki, myös vesi, sille on vaihdettu eli kaikkemme teemme jotta mahdollinen ulkoinen aiheuttaja saataisiin eliminoitua. Ehkä jossain vaiheessa ihan mielenkiinnosta pitäisi ottaa kontrolliverinäytteet.

23.4.2018

Treeniä Missille ja Ekalle, kiitos avustajille.

Sulo, Blackpepoon Gin Grape 23.4.2010 - 20.4.2018

Poissa on koira, joka ymmärsi kaiken ja teki kaiken. Jos Pimu oli huippu niin oli myös sen poika. (Ultrassa koiran vatsaontelossa todettiin lukuisia selkeitä ja suuria kasvainmuutoksia) Flattimäiseen tyyliin oirehtiminen alkoi diagnoosia (ja eutanasiaa) edeltävänä yönä.

14.4.2018

K
iira on jo pitkään mennyt ilman lääkkeitä. Edelleen aneeminen, edelleen hengissä. Syö yhtä hyvin kuin ennenkin, päivystää ohikulkijoita ja lenkkeilee mielellään. Mystistä. Koira juo nykyään kunnan vettä, ei meidän omaa kaivovettä. Veden vein tutkittavaksi ja tuloksia odotellaan, entisen tutkimuksen mukaan todella suuria määriä vatsaa kuormittavaa rautaa mutta myös liikaa fluoria. Tuskin se tila tästäkään johtuu, mutta kun eläinlääkäri kysyi niin sipuleista kuin estrogeenivalmisteistakin, on pakko kokeilla myös veden vaihto.

Missiä on treenattu maltilla, saa nähdä onko siitä mitään hyötyä ;) Suuri kiitos treeniseuralaiselle, joka potkii persiille...

7.4.2018


Koiran esittäjä ei lähtenytkään mukaan, oli ihan siinä ja siinä, että koira pääsi edes kehään. Esittäjä kuitenkin löytyi. Kiitos! Flatit Kerimäellä (17) arvoseli Virpi Montonen.
Missi, Flatout Hirmu Tehokas NUO EH4: Pulskassa kunnossa esitetty eikä ihan parhaassa karvassakaan tänään. Feminiininen pää. Otsapenger voisi olla selvempi. Hyvä kaula. Rittävästi kulmautunut kauttaaltaan. Niukka eturinta. Hyvä rintakehän malli, kokonaisuutena voisi aavistuksen korkearaajaisempi. Liikkuu riittävällä askelpituudella vielä melko löysästi. Pirteä luonne.

Arvostelusta löytyy hyvä huomio. Otsapenkereen niukkuudella täytyy olla joku tolkku! Eli tässäkin asiassa liioittelu on pahasta.

4.4.2018

Jalostustiedustelun valmistuttua suunnitelmia muutetaan taas...

Laku, Blackpepoon Another Point lakkasi kuljettamasta palloa ja joi makuultaan, eläinlääkärissä havaittiin pernan vuotavan mahaan. Koira avattiin sillä mielellä, että perna poistettaisiin mutta maksassa oli kasvaimia. Laku päästettiin pois. Jäi tämäkin koira ilman jälkeläisiä

18.3.2008 - 4.4.2018

1.4.2018

Missi loisti näyttelyssä... Flatit (22) arvosteli kroatialainen Jadranka Mijatovic.
Flatout Hirmu Tehokas NUO H:
23 months old female. Medium size. Good bone. Female head, I would like longer neck. Good topline. Needs more legs, she looks so low. Bit narrow behind, moves ok.

  kuva 3.3.2018

Saman näyttelyviikonlopun saldona ERI Simolle, Blackpepoon Be Forester.27.3.2018

Kenneluutiset

24.-25.3.2018

Jos keväällä 2017 lupaa laittaa kalenteriin kevään 2018 näyttelyn, niin lupaus pitää. Kehätoimitsijana Lahti Kv näyttelyssä molemmat päivät. Taas loistava tilaisuus ammentaa oppia siitä, miten ansiot ja puutteet koirista tulee esittää. Suuri kiitos.

Kevään mittaan suuntaan näyttelyihin useamminkin, tosin hieman toisessa roolissa!

Kaakon Beaglen ja Kuusankosken Riistamiesten viimeinen ilm. päivä on tänään.

23.3.2018

Maanantaina käytiin taas Kiiran kanssa verikokeissa ja lääkäri soitti tuloksista keskiviikkona. Ei muutosta parempaan eli lääkkeet ei pure. Näin ollen IMHA on sekundääristä eikä aiheuttajaa eli esim. kasvainta ole löydetty.

14.3.2018

Kiira kävi kontrolliverikokeissa maanantaina. Omasta mielestäni huulet ja ikenet näyttivät terveemmiltä, joten oli vähän järkytys kuulla, että hematokriitti oli enää 17 ja nyt oli nuorien punasolujen prosenttiosuus pienentynyt. Näytti siis siltä, ettei lääkitys pure joten ei olisi IMHA kuitenkaan. Eläinlääkäri kyseli Kiiran muista mahdollisista lääkityksistä (ei ole), onko syönyt sipulia taikka estrogeenivalmisteita...

Tuosta lähetettiin verinäyte myös eläinlääkäriaseman ulkopuoliselle laboratoriolle, ihan kuten viimeksikin. Tulokset tulivat eilen, ja niiden mukaan hematokriitti olisikin 23 eli nousussa. Palattiin siis alkuperäiseen diagnoosiin eli IMHA mutta myöskään ei vielä voida kasvainsairauksia laskea pois.

Seuraava kontrolli maanantaina.

8.3.2018

Tupakoirana päiväsaikaan olevia beaglejä tulee räplättyä ja maanantaina havaitsin Kiiralla erittäin vaaleat ikenet ja huulet. Soitto eläinlääkäriin ja tiistaille aika. Odotushuoneessa Kiira keksi ihanan chihuahuan jota yritti kovasti leikittää...

Verikokeet, ultra, lämmönmittaus ja imusolmukkeiden ja vatsan alueen kliininen tarkastus. Vatsan peitteet vaikutti ultrassa normaalista poikkeavilta, muuten ei löydöksiä. Osa verikokeista valmistui heti, tulehdusarvo CRP koholla. Ongelmana hematokriitti, joka normaalisti 37 - 55. Kiiralla 18,7 kun arvossa 18 oleva koira vaatisi välitöntä verensiirtoa (Helsingissä).

Koiran yleiskunto kuitenkin hyvä kun verikokeiden mukaan sen pitäisi olla siinä kunnossa, että se kannettaisiin sisään. Nuoria punasoluja veressä paljon, eli keho pyrkii korjaamaan tilannetta. Kiira kotiin päästyään paini tyttärensä kanssa...

Morfologiset tulokset verestä tulivat eilen 7.3. ja niiden perusteella koiralla on IMHA. Autoimmuunisairaus. Verikokeissa ei viitteitä punkki- tai sisäloisvälitteisistä muutoksista. Tiukka kuuri kortisonia, Omeprazolia vatsan suojaksi, Imurel (elinsiirtopotilaan lääke...) ja vielä yksi lääke ohentamaan verta (tulppaa ehkäisemään). Lääkitys voi kestää puolikin vuotta, kontrolli maanantaina.

Nyt toivotaan, että jäniskoira saadaan kuntoon.  Jalostukseen siitä ei enää ole, pelkästään tiineys voi sairauden laukaista.

Kiiralla oli aikoinaan mystinen silmäongelma, jonka syy ei selvinnyt. Ei tosin sitten mitenkään vaivannutkaan. Sitten on ollut mystistä niskavikaa, kuvauksissa ei syytä ole löytynyt ja on epäilty turhan isoa UP pantaa (vaivannut vain metsästyskaudella) ja nyt sitten tämä autoimmuunisairaus. Luin, että tyypillisin IMHA potilas on keksi-ikäinen cockerspanielinarttu. Muu täsmää paitsi rotu.

Kasvattajana viime vuodet on kyllä ollut täynnä vastoinkäymisiä. Mielenkiintoista nähdä milloin onni kääntyy. Aloittelevien kasvattajien kannattaa ensimmäisenä panostaa toimivaan ja luotettavaan kristallipalloon...

Nyt toki toivomme, että Norjasta saadaan hyviä uutisia.

2.3.2018

Kausi on ohi, beaglet ovat kesälomalla. Ampumaan pääsee kuitenkin Lappeenrannan Sako Shooting Centeriin. Suosittelen tämänpäiväisen kokemuksen perusteella.

25.2.2018

Vähiin käy... eikä tänään tapahtumia ollutkaan.

Eilen yhteisjahdin tuloksena 7 puutarhatuholaista, yksi meidänkin pakastimeen. Viikolla ollaan Missin kanssa yritetty rusakoita saada liikkeelle, pari kertaa onnistuttukin mutta ovat olleet ampujaa näppärämpiä.

19.2.2018

Kiiran sussun tietopäivitys Pentuja -linkistä.

9.-11.2.2018

Perjantaina käytiin katsastamassa beagleuros. Hypyn hyppyä ei näkynyt, tai jos oli niin jäljellä oli ikää. Päästiin siis kokemaan kylmähaku joka kesti 90 minuuttia. Sen jälkeen koira olikin n. 3 tuntia jänisajossa ja haettiin pois kesken ajon. Kiitos kun päästiin käymään!

Kiira ja Siru olivat molemmat työmaalla sekä lauantaina että sunnuntaina. Vielä sitten noutajan kanssakin rusakkoja etsimään, saatiin sitten vinkki mistä löytyy Missille treenitavaraa. Kiitos, käteen tuli ja pakastimeen säilöttiin tulevia treenejä varten.

6.2.2018

Sirulle työpäivä, hyvin meni.

3.- 4.2.2018

Sirulla lauantaina ajo, isäntä pääsi pariin otteeseen sanomaan jänikselle huomenta. Rauhallisesti oli toivotukset kuunnellut ja jatkanut matkaa. Sunnuntaina Kiiran vuoro, ei tapahtumia.

Tuikku tapasi tänään pitkästä aikaa oman perheensä ja lähti heidän matkaan. Nyt panostetaan Missin koulutukseen, riistan luovutuksesta aloitellaan. Huonoa se ei ole ollutkaan, mutta superhyvää siitä pyritään saamaan. Alokasluokan perusedellytys, eikö ;) Lenkillä reppana kyllä etsii painikaveriaan...

Netti. Niin paljon tietoa, mutta kuka vahtisi että google antaa aina oikeat ja ajan tasalla olevat tiedot. Esitin kahteen paikkaan pyynnön päivittää sääntöjä ja heti huutooni vastattiin. Kiitos. Vaikka koetoiminta ajokoepuolella on leppoisaa ja mukavaa, ihan metsästyspäivään verrattavaa ajanvietettä, on koiran omistajan etu tietää säännöt.

31.1.2018

Enska, Blackpepoon Be Enzo
( Fi Kva Jööti - Fi Mva Isoahon Cindy ) kävi tänään kauden kokeessa Heinävedellä. Koe oli koiran ja omistajan ensimmäinen. Beaj1 tulos komealla pistemäärällä 79,17. Hienoa, onnea pojat!
Haut ja ajot:
10/84, 17/112

28.1.2018

Niin usein ei viitsi päivittää, että jokainen metsästysreissu tulisi kirjattua. Joka tapauksessa yksi riistanhoidollinen osuma on taas ammuttu ja rusakko päätynyt eräksi. Viikonloppuna Kiiran vuoro ja viikolla Sirun.

19.1.2018

Sirulle ajo.

18.1.2018

Sirulle jänes.

14.1.2018

Kiiran viikonloppu jänisjahdissa.

11.1.2018

Sirun vuoro tänäänkin. Hakua, ei muuta.

Missi kävi vilauttamassa polvensa ja silmänsä. Jotakuinkin priimaa eli polvet 0/0. Toisessa silmässä yksi ylimääräinen ripsi, siitä merkintä lievä distichiasis. Lisäksi samaisessa silmässä pigmenttiläiskiä.


10.1.2018

Sirun vuoro. Ei tapahtumia.

9.1.2018

Kiiralle yli kolmen tunnin ajo. Jos olisi sattunut koepäiväksi niin hyvin olisi mennyt. Ellei olisi suljettu jo haussa.

8.1.2018

Uusi vuosi, uudet kujeet. Sirulle 15 min haun jälkeen reilun tunnin ajo.

6.1.2018

Perinteeksi muodostuneissa Pikkuusen Pareemmissa ajokokeissa kasvattini Hiski, C.I.B.T POHJ MVA FI MVA FI KVA SE MVA NO MVA NO  KVA Blackpepoon Be Cooper ajoi täydet ensimmäisessä erässä. Toiseen erään ei kaveria löytynyt mutta sijoitus hienosti 6/22.

< alkuun