Kennel Blackpepoon tuonnit / Imports

ja viennit / Exports 

päivitetty 17.9.2018
vienti Norjaan 19.3.2011 / Export to Norway
Blackpepoon Be Beetle  FIN15563/08   s. 16.1.2008 k. 20.8.2018
(Huuhkajan Jekku -  Fi Mva Kuopusmaa Kata)
Kupla oli syntyessään 400 grammainen pentu, joka juuttui synnytyskanavaan. Takatassut sillä oli ensimmäisten päivien ajan mustelmilla ja se sai siitä työnimen "Tassu". Se oli heti alusta lähtien meidän suosikki, ja niinpä se sitten jäi kenneliimme. Kuplaksi myöhemmin nimetty pentu on rohkea ja reipas, ja ihmeeksemme ei mikään suursyömäri. Isäehdokkaita tälle pentueelle oli useita. Isäntä törmäsi Jekkuun kokeissa (koiralla olleet tuomarit kehuivat koiraa miehelleni), ja elokuussa 2007 ajoimme Lopelle koiraa katsomaan niin, että minäkin sen näkisin. Jekun ja sen pentuesisarien näytöt olivat myös huippuluokkaa, joten pidimme urosta erinomaisena isänä tulevalle omalle pennullemme. Toiset vaan ovat innokkaampia menemään kokeeseen kuin toiset: ei epäilystäkään etteikö Jekku olisi Kva-ainesta. Ensimmäisen kauden aikana Kuplalle ammuttiin yksi jänis ja parhaimmillaan sen ajo kesti 1,5 tuntia. 16 kuukauden iässä Kupla sai ensimmäisen sertinsä ollen rotunsa paras. Toisella kaudella sille ammuttiin toinen jänis lokakuun neljäs päivä, mutta lupaavasti alkanut edistyminen otti takapakkia lumisen ja kylmän talven myötä. Näyttelyynkään sitä ei saanut ilmoittaa ennen kuin kauden loputtua, ja maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna se sai puuttuvat kaksi sertiä ollen VSP ja ROP, RYP ja BIS3.
   
Kupla ja toinen jänis, Kupla ja Pontus ( Blackpepoon Be Corsa ) ja Kupla ja veli, Blackpepoon Be Bora
Kupla on ensimmäinen beagle, joka meillä on lonkkakuvattu ja tulos on C/C. Mahdollisen jalostuskäytön yhteydessä ajateltiin, että etulyöntiasemassa ovat urokset, jotka on lonkkakuvattu ja terveitä... Sähköposti/Annie Liman 25.8.2009:

"Sillä on matalat maljakot jotka aukeavat hieman ja siksi reisiluun pää ei istu siellä täysin tiiviisti. Koiralla ei kuitenkaan ole nivelrikkoa, eli siinä mielessä nivelet näyttävät terveiltä.

Synnytyksessä tapahtuneen vetämisen merkitystä en osaa arvioida. Sellaisesta ei tietääkseni ole olemassa mitään tutkimustietoa."
3 SERT, 1 VARA-SERT

Kupla on päätettiin myydä Norjaan kenneliin Silver Creek. Kupla oli myynnissä jonkun aikaa, ja Silver Creek oli ensimmäinen, joka siitä oli kiinnostunut. Jos kauppa olisi jostain syystä jäänyt toteutumatta, olisi se jäänyt meille. Sen verran se petrasi hakuaan kauden edistyessä. Kupla on innokas ajuri, ja sillä on emäänsä parempi ääni ja kertovuus, ja kuuman jäljen haussa ei intoa puuttunut. Kylmähaku oli sitten todella suuri kompastus, ja jotenkin vaikutti kuin koiran napanuora äitiinsä Kataan ei olisi missään vaiheessa katkennut... ;-)

Kupla vietiin Norjaan astutettuna vuoden 2008 mestarilla, Fi Kva Korpisalon Sertti. Yhdistelmästä Silver Creek S'Bera oli ROP (+sert) 13.7.2014.
 Kupla ja Sertti
Norjassa arvostetaan suuresti suomalaista metsästysbeagleä, kiinnostusta on myös muissa maissa metsästäjien keskuudessa. Hyvä Suomi!


Silver Creek S'Bera

Kuplan ajovideo, kuvattu Norjan Finnmarkissa.

 Kupla, Blackpepoon Be Beetle ja uusi omistaja Roger Johansen, Norja - Silver Creek

Linkki Kuplan ja Serttin pennun kotisivuille. Ajovideo Silver Creek B'Birk, ikää alle 4,5 kk.
Kuplan toiset pennut syntyivät norjalaistaustaiselle ja kolmannet taas suomalaiselle, Fi Kva & Mva Kuomionpään Toope.

Syksyllä 2017 Kupla ajoi vielä lähes 3 tunnin ajan kaurista ilman hukkia.

Syksyllä 1998 toin Ruotsista nartun:  


 Dovehunter Victoria Ground  Kissi  FIN39068/98  
( Fi Mva Snöbådans Charmer - Meadowlark La Traviata) 28.8.1998 - 26.7.2009                                                                                                  

Ruotsalainen kouluttaja oli Suomessa käydessään keksinyt Remun ja sitä käytettiin Ruotsissa joillekin nartuille, Suomessa ei kenellekään. Kasvattaja piti itse yhden nartuista, Meadowlark kenneliin meni toinen ja kolmas onnekseni tuli minulle.

Kissi oli työinnoltaan ja koulutettavuudeltaan aivan loistava koira, ja tänä päivänäkin harmittelen ettei sitä saatu useista yrityksistä huolimatta kantavaksi. Kissin työskentely ei perustunut lainkaan riistaviettiin, joka toisaalta on hyvä, mutta toisaalta huono piirre. Kiinnostuksen puute riistaan ja toisaalta palveluskoiramainen voimakas miellyttämisenhalu tekevät siitä huonon markkeeraajan. Kanalinnustuksessa sitä ei voi lainkaan käyttää ylösajavana ja se pitää erikseen juoksuttaa hyvään lihaskuntoon. Alkuperäisimmässä käyttötarkoituksessaan eli noutajana se on erinomainen apu metsästäjälle. Kissistä pystyi olemaan varma, ettei se säntää haavoittamattoman riistan perään, vaan noutaa ammutun ja haavoittuneen - ja näinhän rodun kotimaassa noutajan on tarkoituskin toimia. 

Kissi muutti uuteen kotiin Terolle vuonna 2006, ensimmäisenä yhteisenä syksynä Terolla ja Kissillä oli noin 100 noudettua lintua. Kissi oli tyyni ja rauhallinen passiivisessa tilanteessa, kokonsa (56 cm) ja työintonsa vuoksi nopea ja ketterä, laitettiin se sitten noutamaan hanhea tai limsapulloa. Kissi oli flatti, josta vannoutuneet labradoriharrastajat pitivät.


Kissillä oli näyttelyistä serti, ja noutajien metsästyskokeista voittajaluokan 3. palkinto, ja Kissistä olisi lisäpanostuksella saanut käyttövalion. Kunnia koiran koemenestyksestä kuuluu kuitenkin aviomiehelleni, jolle Kissi oli ensimmäinen noutaja ja samalla ensimmäinen koira. Hyvällä koiralla ja oikeilla opeilla pääsee heti pitkälle. Minä starttasin Kissin kanssa vain taipumuskokeessa ja kahdessa ensimmäisessä alokasluokan kokeessa. Aviomiehen myötä minulle järjestyi myös jäsenyys metsästysseuraan. Elämäni ensimmäisen sorsan ammuin Kissille sen ollessa alle vuoden vanha. Sen parempaa sorsaa ei meillä ole syöty…

                                             Kissi 19.8.2008
Remu, Fi Mva Snöbådans Charmer


Tuontivimma sai jatkoa vuoden kuluttua kun toin Englannista uroksen :


 Beanit State Secret Aake  FIN15429/00
(Riversflight Neath of Beanit JW - Beanit Black Eyed Suzy) 10.8.1999 - 18.1.2007

Aake oli sijoitettuna Leenalle, ja yhteiselon aikana Aake saavutti metsästyskokeista alokasluokan 1. palkinnon ja metsästyskoirien verijäljeltä avoimen 1. palkinnon. Aake oli mukana jäljestämässä haavoittuneita hirviä ja osoitti tehokkuutensa. Aaken ja Leenan yhteiselo osoittaa, miten toimiva koira toimii suosituksena metsästysseuraan haettaessa.

Aaken sukulainen, Beanit kennelin kasvattama ja omistama Beanit Molly Malone JW voitti nartut Cruftsissa 2011. Hienoa Sue ja Phil!