Kennel Blackpepoon c/o Koirat

päivitetty 25.9.2021 / updates
Flatti Jenkki, Blackpepoon Purple Tribe FI27694/21
(Blacfriar Tribesman - Flatout Hirmu Tehokas)
 
 Flatti Tuikku, Flatgold´s An Eternal Flame s. 11.8.2009 k. 26.1.2020

FI45092/11
( Hawksthorn Caliph - Warpersmoss Fusilier)
kasv. Inka Heller-Schedel, Saksa Kennel Flatgold´s


Tassun kenneliin tuli Saksasta narttu, jonka piti olla uusi alku. Alunperin Tapsalla oli uros Flatts Xenakis, joka Nakkisena tunnettiin. Myöhemmin voittajaluokkaan yltänyt uros Viltin Maestro, Masa. Sen sisko Viltin My Milky tuli aikuisena sitten Tapsalle, teki yhden pentueen ja siitä jäi kasvattajalle narttu Sue, joka ei kuitenkaan soveltunut jalostukseen. Tapsan toive oli voida käyttää Saksasta hankkimaansa Tuikkua, mutta kohtalo päätti toisin ja minulle tuli mielenkiintoinen tilaisuus katsastaa Tuikkua metsästyskoirana ja mahdollisesti jalostuskoirana. Ensimmäisten vuorokausien aikana jo kävi selväksi, että kaikissa kammareissa palaa valot ja vieläpä kirkkaana ;) Sittemmin Tuikku pääsi metsästäjän ja beaglen kaveriksi, ja pala palalta kasattiin koirasta tietoa. Jotain tietysti tiedossa onkin, olen aiemmin käyttänyt jalostukseen Tuikun puolisiskoa samasta isästä. Niveliltään Tuikku on priimaa, samoin silmistään.

Vähän turhan myöhään vakuutuin jalostusaineksista, ja niinpä jäätiin ilman jälkeläisiä. Tuikun takaa löytyviä menestyviä linjoja on kyllä saatavilla, eli sinällään näihin koiriin on mahdollisuus vielä palata. Helmikuussa 2018 Tuikku palasi takaisin oman perheensä luo.

Mittasuhteiltaan, rakenteeltaan, kooltaan ja liikkeiltään ihanne. Pää ei kiilamaisena aivan istu rotumääritelmän ihanteeseen.


.

NOU1, EH
Hips A/A. elbows 0/0, knees 0/0, eyes ok (14.11.2016)
 MyDogDna Passport

Tapsaa ja Tuikkua lämpimästi muistaen.


 

Tuikku kauriskaadolla 28.1.2013