Kennel Blackpepoon esittely:

päivitetty 28.1.2021


Olen Tarja Kolkka, 1970 luvulla Kouvolassa syntynyt  ja nuoruuteni viettänyt koirankasvattaja ja ulkomuototuomari, muutin Valkealan kirkonkylään vuonna 1999. Nyt asun perheeni kanssa vuoden 2009 alusta tehdyn kuntaliitoksen vuoksi taas Kouvolan kaupungissa, Valkealan kirkonkylän läheisyydessä haja-asutusalueella. Omakotitalomme valmistui vuoden 2003 keväällä ja hehtaarin tontilla meillä on useita vanhoja hirsirakennuksia. Tontin rakennukset kuuluivat aiemmin Valkealan kartanon torpparille ja vanhasta pihapiiristä on vuonna 1965 tehty pienoismalli Valkealan museossa. Rapojärvi on ihan lähellä ja siellä sekä Vuohijärvellä perheemme kalastelee ympäri vuoden.
 Voikkaalaisen Pauli Koskivuolteen vuonna 1965 tekemä pienoismalli (mittakaava 1:50, yhteensä 18 eri rakennusta, valmistaminen kesti 3 vuotta). Nykyisen talomme paikka tuossa vasemmassa reunassa aitauksen kohdalla.

Beaglet Kuopusmaa Kata ja Blackpepoon Be Beetle, kultsu Weljesten Especially Au, flatit Taka-Tapiolan Sintonic ja Blackpepoon Toon Moon (kuvan aitta vasemmassa yläkulmassa päärakennuksen vieressä). Puiden takaa kajastavat pellot joilla noutajakasvattejamme usein koulutetaan.

Koirillamme on 2004 valmistunut talo ja tarhat, ja rakennusprojekteista viimeisin eli autotallirakennus valmistui vuonna 2008. Piha-alueelta poistuttuamme olemme heti sen metsästysseuran alueella johon me molemmat miehemme kanssa kuulumme, joten koirilla on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet. Koirankasvatuksessa ja metsästyksessä meitä tarkkailevat jo aikuistuneet 2000 ja 2001 syntyneet lapset,  joista jälkimmäinen on innokas metsästäjä. Vanhempi touhuaa koirien kanssa muita juttuja, mm. näyttelyitä. Poika sai oman beaglen 2015 ja tytär oman flatin 2016, joka teki Blackpepoon Mighty -pennut 2018.


Suomen Kennelliiton jäsen olen ollut yhtäjaksoisesti vuodesta 1984. Kennelnimi Blackpepoon minulle myönnettiin 3.12.1992. Olen käynyt Suomen kennelliiton järjestämät kasvattajan perus- ja jatkokurssit Salpausselän kennelpiirissä, sekä hyväksytysti ulkomuototuomareiden alkeiskurssit. Lisäksi olen pätevöity kehätoimitsija ja metsästysseuramme hallituksen jäsen - rahastonhoitajan tehtävistä luovuin heti 2018 alussa. Olen myös ollut useana vuonna mukana alueellisen noutajayhdistyksen toiminnassa, ja tietysti jäsenenä harrastamiemme rotujen järjestöissä. Vuoden 2008 alusta lähtien olen toiminut sihteerinä Kaakon noutajakoirayhdistys ry:ssä ja vuoden 2009 alusta siirryin puheenjohtajaksi - luovuin yhden kauden jälkeen. Jatkoin kuitenkin talkoopanostani Kny:n edustajana Kotkan Ruusun näyttelytoimikunnassa 2011 loppuun asti, näyttelyn tuoton ollessa historiallisen suuri. Etelä-Suomen Beagleyhdistys ry:ssä olen ollut sihteerinä ja rahastonhoitajana vuoden 2008 alusta ja vuoden 2016 alusta vain rahastonhoitajana, uuden sihteerin etsintä oli useamman vuoden projekti. Yhteistuumin hyvässä yhdistyshengessä päätimme muuttaa nimeä, ja nimimuutos Kaakon Beagle ry vahvistettiin 3.11.2011. Keväällä 2012 järjestimme näyttelyn yhdessä Heituinlahden Eräveikkojen kanssa ja keväällä 2014 yhdessä Kuusankosken Riistamiehet ry:n kanssa. Samalla kokoonpanolla järjestimme näyttelyn huhtikuussa 2016, anoimme näyttelyä myös vuodelle 2018 (29.4.2018). Myös rahastonhoitajan tehtävästä luovuin vuoden 2017 aikana, jatkoaikeet kuitenkin tapahtumanjärjestänä (näyttelyt, varainkeruu). Keväällä 2017 minulla oli myös työn alla Suomen Beaglejärjestön vuosikokous, illallinen ja siihen liittyvä näyttely. Kyseisessä vuosikokouksessa minulle myönnettiin hopeinen ansiomerkki. 2009 ja 2017 olen osallistunut ulkomuototuomarikurssin koirasilmätestiin, ensimmäisellä kerralla Suomen Sileäkarvaiset Noutajat ry:n riveistä ja vasen käsi kulmakipsissä. Toisella kerralla kaikin puolin parempikuntoisena Suomen Beaglejärjestö ry:n riveistä ja tuloskin oli parempi. Läpäisin kokeen (silmätesti) ja haastattelun, sekä myöhemmin kurssikokeen. Beaglen arvostelukoe meni hyväksytysti läpi Kokemäellä kesäkuun alkupuolella 2018, jossa uusia beagetuomareita valmistui kaikkiaan viisi kappaletta ja jo heinäkuun lopussa sain oikeudet suomenajokoiralle. Joitain rotuja minulta puuttuu ryhmästä 6 mutta ryhmäkilpailuoikeudet minulla on.

Minä ja mieheni olemme molemmat palkintotuomareita (AJOK, BEAJ). Olen Suomen kennelliiton pätevöimä mikrosirutunnistusmerkitsijä ja olen asentanut sirun jo useille sadoille pennuille. Vuoden 2012 alusta lähtien olen toiminut kultaisten noutajien rotujärjestön jäsensihteerinä, jäsenrekisteriuudistuksen myötä luovuin tehtävästä kesäkuun lopussa 2016. Flattien rotujärjestön hallituksen varajäsenenä olin kaksi vuotta sekä jokusen aikaa myös tarvikemyyjänä. Olen kasvattanut myös suuren määrän kaneja jotka on enimmäkseen toimitettu kahdelle rotujärjestölle (flatit ja kultsut). Kolmanneksi eniten niitä on myyty eläinkauppoihin ja osa meiltä suoraan lemmikeiksi. Niistä on myös tehty tutkimusta (ell Johanna Mäkitaipale), mm. osteoporoosi- ja sisäloistutkimusta. Arkityönä pyöritän omaa osakeyhtiötä yli kymmenen vuoden yrittäjäkokemuksella.


Metsästysharrastuksemme vuoksi myös rotuni ovat metsästyskoiria, kasvatan sileäkarvaisia noutajia ja beagleja. Meillä oli myös yksi kultainen noutaja, mutta niiden kasvattamiseen en kuitenkaan taida koskaan ryhtyä. Omistin myös osan sileäkarvaisesta kettuterrieristä, joka ei asunut meillä. Vierivä kivi ei sammaloidu ja syksyllä 2020 päätin tutustua tarkemmin dalmatiankoiraan, se on ensimmäinen seurakoirarotu minulla koskaan.

Päämääränäni on ylläpitää ja kehittää metsästyskoirille tarpeellisia ominaisuuksia, tämä vaatii kritiikkiä niin omia kuin muidenkin omistamia koiria kohtaan. Työkoiralla on oltava hyvä terveys, terve rakenne ja hyvät henkiset ominaisuudet, jotta se jaksaa tehdä pitkiä päiviä metsällä väsymättä. Ilman riittävää kovuutta ei metsästyskoira voi selvitä eteen tulevista tehtävistä. Rotukoiran on myös aina oltava rotukoiran näköinen. Tämä ei kuitenkaan mielestäni tarkoita sitä, että joka viikonloppu olisi käytävä näyttelyissä (alla poiminta kennelliiton säännöistä). Olen kasvattajana saavuttanut harvinaisen ja arvostetun meriitin C.I.B.T eli kansainvälinen kaksoisvalio, käsittääkseni ainut mitä beagleille on tähän mennessä myönnetty. 
(kuvassa Peppi

2. NÄYTTELYIDEN TARKOITUS
Näyttelyiden tarkoituksena on tarjota koiraharrastajille mahdollisuus kilpailla omistamiensa/
esittämiensä koirien kanssa. Koiranäyttelyissä koiraharrastajalla on tilaisuus vertailla
jalostustyön tuloksia ja arvioida rodun jalostusmateriaalia

Kotisivujen värimaailma lähtee lempiväristäni eli oranssista. Vastavärinä oranssille onkin sitten siniharmaa. Näihin väreihin printattiin jo flattien päänäyttelyn luettelo vuonna 2004, jonka otin järjestettäväkseni Valkealaan. Tapahtuman myötä minut kutsuttiin jäseneksi Flatcoated Retriever Societyyn, ja olin kovasti otettu rodun kotimaan järjestön jäsenyydestä. Kennelnimi Blackpepoon sitten... Aikoinaan en kuvitellut muuta harrastavani kuin mustia flattejä, ja siitä tuo Black. Minulla oli nahkainen avaimenperä, siinä paviaanin kuva ja teksti Baboon. Mietin kuinka hilpeän kennelnimen siitä olisi saanut! Satuin sitten television ääreen ja huomasin Steve Pepoonin tuotantoa. Ensimmäiset Blackpepoon pennut ovatkin sitten piirrettyjä!


      Kevättalvella 2010 kettu pillillä, vasemmalla Jussi ja oikealla Tero, meiltä aikoinaan eteenpäin lähteneen Kissin uusi omistaja.

Tiineet ja imettävät nartut pentuineen ovat meillä sisällä, samoin kaikki nuoret koirat ainakin vuoden ikään asti. Tarhabeaglet tulevat sisälle vuorotellen. Noutajat ovat oikeastaan jatkuvasti sisällä. Beaglet palkitaan päästämällä sisätiloihin aina onnistuneiden ajojen jälkeen. Koirilla on tarhoista vapaa kulku omaan taloonsa.

  " What???"


Antoisia tutustumishetkiä kotisivujeni parissa!

YHTEYSTIEDOT / CONTACT:

FCI:n ulkomuototuomari
AJOK/BEAJ palkintotuomari
Tarja Kolkka

Somurantie 177
45370  Valkeala
FINLAND
puh. 040 70 666 59

mobile: +358 40 70 666 59

sähköposti/
e-mail: 
blackpepoon @ gmail.comKupla pikkupentuna 2008
     Metsäjänis 2008 ja Kata
                   
     Kuhmo 2007 ja Tikulla ukkometso                                     Kärkölä 2007 ja fasaanijahdissa Pimu

HANNES LOHEN GEENITUTKIMUKSEEN VERINÄYTTEENSÄ ANTANEET:

BLACKPEPOON TINY TOON, BLACKPEPOON TOON MOON, BLACKPEPOON GHOST FRUMP, TAKA-TAPIOLAN SINTONIC, BATZI'S CALIPHCALIANDRA (flatteja) - melkein 3% vuoden 2007 loppuun asti annetuista flattien näytteistä
WELJESTEN ESPECIALLY AU (kultsu)
KUOPUSMAA KATA, BLACKPEPOON BE BEETLE (beagle)

MY DOG DNA -PASSI ON SEURAAVILLA KASVATEILLA/KOIRILLA:
Flatgold's An Eternal Flame, Tuikku
Fi Jva Blackpepoon Gin Knock Out, Huikka
Blackpepoon Another Point, Laku
Blackpepoon One Cliff, Ropi
Blackpepoon Lemon Hill, Lulu
C.I.B.T. Pohj Mva Fi Kva Fi Mva Se Mva No Mva Blackpepoon Be Cooper, Hiski